View Full Version : Αγορές από εξωτερικό. Απορίες, υπολογισμός μεταφορικών και λοιπά ψιψιψώνια.
casshern
29-12-2014, 14:54
Κάνω ολόκληρο καινούριο θρέντ γιατί φοβάμαι ότι αν ρωτήσω κάπου αλλού δεν θα το δουν αρκετά μάτια και νομίζω ότι χρειάζεται ένα ξεχωριστό νήμα για τέτοια θέματα. Αν υπάρχει παρόμοιο τόπικ ας μεταφερθεί η δικιά μου ερώτηση εκεί.
Θα μπορούσαμε να ρωτάμε εδώ για τέτοιες λεπτομέρειες, για αξιοπιστία καταστημάτων, επιλογές τρόπου πληρωμής και ό,τι άλλο έχει να κάνει με αγορές από εξωτερικό.
Το λοιπόν.
Παρήγγειλα σήμερα κάτι από το εξής βουλγάρικο site: http://www.enco-vending.com/.
Η ισοτιμία ευρώ/λέβα είναι σούπερ και η τιμή που ζητάνε είναι κλεψιά σε σχέση με ότι άλλο βρήκα, εντός και εκτός Ελλάδας. Πριν από καμιά 10ριά μέρες, τους έστειλα email για να μου πουν πόσα θα είναι τα μεταφορικά για Ελλάδα, αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ. Ύποπτο. Μπορεί βέβαια να μην ξέρουν αγγλικά. Αλλά και πάλι αγένεια να μην απαντήσουν καθόλου. Τέλος πάντων, πάοκ.
Κάνω την παραγγελία, που λέτε, για να δω αν βγάλω άκρη για το τελικό κόστος πριν μου ζητήσει αριθμό πιστωτικής, αλλά περιέργως, μου έδωσε την επιλογή αντικαταβολής και πουθενά δεν υπονόησε ότι υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στην τελική τιμή λόγω μεταφορικών!
Τι φάση τώρα? Θα περιμένω να σκάσει κάποια στιγμή το πακέτο των 15 κιλών από Βιλγαρία και θα πληρώσω σα να έχω παραγγείλει γυράκια από το Γιώτη?
Art In Haste
29-12-2014, 15:07
Δύσκολο το συγκεκριμένο. Για παράδοση γράφει μόνο για Βουλγαρία και με κούριερ που το κόστος του το πληρώνει ο αγοραστής. Για το θέμα αντικαταβολής πάντως, χωρίς βέβαια κούριερ τότε, την είχα πατήσει με σελίδα που εννοούσε αντικαταβολή μόνο στη χώρα τους και αφού περίμενα στο τέλος μου ακυρώσαν την παραγγελία. Αν δεν βγάλεις άκρη μπορώ να ζητήσω από κανέναν Βούλγαρο φίλο να επικοινωνήσει.
casshern
29-12-2014, 15:22
Ωραίος.
Τώρα βλέπω κι εγώ αυτό εδώ:
*We reserve the right to charge our clients for full or partial transportation of extra large or heavy shipments. The charge will be determined depending on the type of product and address of delivery. Clients will be informed about the rate prior to delivery and will have the right to cancel the order if transportation charges are not acceptable.
Για να δούμε. Θα περιμένω λίγες μέρες για κάποια ενημέρωση και βλέπουμε. Ίσως χρειαστούμε τη βοήθεια του φίλου στην τελική. Η τιμή είναι τόσο συμφέρουσα που ίσως συμφέρει και να πάω μια βόλτα μέχρι Bansko ξέρωγω για να παραλάβω.
casshern
09-01-2015, 10:55
Άκρα του τάφου σιωπή. Καμία αλλαγή στην εξέλιξη της παραγγελίας και φυσικά καμία ειδοποίηση με e-mail.
Θα το παλέψω λίγο ακόμα μέσω ενός γνωστού που ο γιός του έχει πάρει σπίτι και μένει κατά διαστήματα στη Βουλγαρία και πηγαινοέρχεται.
Ξέρουμε αν για αγορές από Βουλγαρία(και μεταφορά με το αυτοκίνητο) συναντάμε εμπόδια στα σύνορα? Μιλάμε για πακέτο μεγέθους ενός φούρνου μικροκυμάτων ή μιας οικιακής μηχανής εσπρέσσο...
Me tpt den thaxeis provlima
casshern
08-02-2015, 16:14
Φινάλε σεζόν στο σήριαλ που κράτησε το κοινό του er στην άκρη του καναπέως.
Βρέθηκε σύνδεσμος από άλλη άκρη, έγιναν τα κονέ τηλεφωνικά εντός Βουλγαρίας, αποστολή με κούριερ κάπου στο Σαντάνσκι ή στο Μπάνσκο και μεταφορά του πακέτου εντός Σαλονίκης από τον τύπο που παρέλαβε στη Βουλγαρία και επέστρεφε στην Ελλάδα. Smooth.
Το καπέλο στην τιμή αγορά τους προιόντος βγήκε στα 90€, από τα οποία τα 30 ήταν μάλλον τα μεταφορικά του κούριερ και τα υπόλοιπα υποψιάζομαι ότι ήταν η μίζα του δικού μας ανθρώπου :P
Και πάλι, μου βγήκε πιο οικονομικά από κάθε άλλη περίπτωση που κοίταξα, οπότε χαλάλι του.
Ρωτώντας για το πως μπορώ να κάνω την αγορά αυτή μέσω γνωστών, τελικά φαίνεται ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει ανοίξει παρτίδες με Βουλγαρία και συμφέρει αρκετά το εμπόριο από και προς(?). Α ρο νόου.
ΠΑΟΚ
Parasight
03-02-2020, 11:26
Για πείτε τσακάλια μου τι ξέρουμε ότι πρόκειται να παίξει, από σήμερα να περιμένουμε καμπάνες τελωνείου και σε παραγγελίες από Βρετανία;
Art In Haste
03-02-2020, 11:30
Για πείτε τσακάλια μου τι ξέρουμε ότι πρόκειται να παίξει, από σήμερα να περιμένουμε καμπάνες τελωνείου και σε παραγγελίες από Βρετανία;
From 1 February 2020, the United Kingdom (UK) will no longer be a member of the European Union (EU). There will be a transitional period from 1 February to 31 December 2020 during which the EU law will continue to apply in the UK. Thus, nothing will change for citizens and businesses until the end of the year.
During the transition period, the UK will be considered an EU country for the purposes of customs clearance, and the free movement of goods between the EU and the UK will continue until the end of the transition period.
Από ιστοσελίδα τελωνείων Εσθονίας.
Raven Lord
03-02-2020, 18:10
τα ίδια και εγχωρίως https://aade.gr/menoy/brexit/teloneia-brexit
rat_poison
03-02-2020, 18:58
τι γράφει κύριε το διαβατήριό σου, βρετανία; δε μπαίνεις (σόρι...)
Χρέωση τουλάχιστον 15 ευρώ από τα ΕΛΤΑ για κάθε δέμα από Κίνα και ΗΠΑ (https://www.typosthes.gr/koinonia/208037_hreosi-toylahiston-15-eyro-apo-ta-elta-gia-kathe-dema-apo-kina-kai-ipa)
OniBocho
16-02-2020, 01:45
https://www.sofokleousin.gr/akyrothike-to-xaratsi-ton-elta-sta-mikrodemata-me-entoli-tis-aade?fbclid=IwAR0_WHn8vQUoij2fE5xxiTKGtDfHGuPnZq1JKtpY1QPEFR-NQMzMR4agFXM
Η ΑΑΔΕ ακυρώνει το χαράτσι που επέβαλαν τα μουνόπανα των ΕΛΤΑ.