Log in

View Full Version : Windows 8.1 Reset/Recovery Product Key

chris_boss
12-12-2014, 12:34
Ξεκινάμε με το δεδομένο ότι αποδείχθηκα καθυστερημένος.
Λοιπόν. Αποφάσισα να κάνω refresh/reset την εγκατάσταση των Windows 8.1 αλλά επειδή είχα διαγράψει το recovery partition δεν μπορούσα να φτιάξω recovery drive. Με τα πολλά βρίσκω μια μέθοδο κατά την οποία παίρνεις τα αρχεία από κάποιο evaluation edition. Δυστυχώς ο λεβέντης που το πρότεινε, δεν έγραφε ότι θα χαθεί το product key (που πλεον δε στο δίνουν σε αυτοκόλλητο αλλά εγγράφεται το ΒΙΟΣ) κι εγώ δε φρόντισα να το κρατήσω, οπότε τώρα είμαι με το δοκιμαστικό κλειδί. Υπάρχει τρόπος ανάκτησης του αυθεντικού;

KoiliaSamprela
12-12-2014, 13:04
Ξεκινάμε με το δεδομένο ότι αποδείχθηκα καθυστερημένος.
Λοιπόν. Αποφάσισα να κάνω refresh/reset την εγκατάσταση των Windows 8.1 αλλά επειδή είχα διαγράψει το recovery partition δεν μπορούσα να φτιάξω recovery drive. Με τα πολλά βρίσκω μια μέθοδο κατά την οποία παίρνεις τα αρχεία από κάποιο evaluation edition. Δυστυχώς ο λεβέντης που το πρότεινε, δεν έγραφε ότι θα χαθεί το product key (που πλεον δε στο δίνουν σε αυτοκόλλητο αλλά εγγράφεται το ΒΙΟΣ) κι εγώ δε φρόντισα να το κρατήσω, οπότε τώρα είμαι με το δοκιμαστικό κλειδί. Υπάρχει τρόπος ανάκτησης του αυθεντικού;

χωρίς να έχω εμπειρία, μπορώ να σου προτείνω να καλέσεις την MS και να πεις την ιστορία , δύσκολο να είσαι ο μόνος.

Mitsmann
12-12-2014, 20:36
Δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυτη τη φαση, εχω μεινει στα ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ.

αλλα στειλε κι ενα μεηλ στην εταιρεια που εχει το laptop.
λογικα αν τους δωσεις s/n του λαπτοπ και δε ξερω αν θα θελουν και τιποτα επαληθευσεις στοιχειων καπως, θα μπορουν να αντιστοιχισουν το windows key με το λαπτοπ σου.

Χάρπερ Λιούις
12-12-2014, 21:51
να γίνω ο σπαστικός της υπόθεσης και θα μπω σε spoiler, γιατι δεν βαζεις ωραία gnu και να είσαι άνετος με κανά VM?

chris_boss
12-12-2014, 22:06
γιατί θέλω να δουλεύω με DAW.
Κατά τα άλλα είπα την ιστορία στη ΜΣ αλλά ο πολύ εξυπηρετικός τύπος μάλλον σημείωσε λάθος το email μου και δε μου έστειλε το utility που υποσχέθηκε.
Με λίγο ψάξιμο όμως βρήκα το Read Write Utility που μάλλον μου βρήκε το κλειδί της κανονικής εγκατάστασης, αλλά το πρόβλημα παραμένει ότι η αρχική και η evaluation έκδοση δεν ταιριάζουνε (σου λέω) οπότε δεν μπορώ να τα ενεργοποιήσω. Οπότε είμαι σε αναζήτηση του recovery image για το Lenovo Ideapad Z710.

chris_boss
13-12-2014, 23:47
Το λοιπόν. Μετά από 2-3 μέρες ταλαιπωρίας βρήκα τη λύση. Καταρχάς θεωρητικά, θα έφτανε να βρω ένα untouched installation image των W8 το οποίο ήταν δύσκολο να βρεθεί καθώς η ΜΣ το έχει κατεβάσει σχεδόν από παντού. Όσο περίμενα να κατεβει ένα τορρεντ, δοκίμασα να κάνω "αναβάθμιση" σε 8.1 από το σαιτ της ΜΣ και παραδόξως δέχθηκε το κλειδί.