View Full Version : [Cinema] Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)
thanasis00
28-11-2014, 18:31
Βλέπω δεν υπάρχει thread γι' αυτό ακόμα... Μόλις κυκλοφόρησε και το official teaser trailer
https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE
atom_smasher
28-11-2014, 20:15
κοίτα, κανα xwing να βγάλουν και στον πούτσο μας οι ταινίες.
ypersyntelikos
28-11-2014, 23:01
Ελπίζω να μην ξενερώσουμε και η καύλα να μείνει ίδια όση ήταν και με τα υπόλοιπα έξι.
Κωλαράκι Τορνευτό
29-11-2014, 00:46
:malakia:
OniBocho
29-11-2014, 08:42
Όποιος δεν τον έπαιξε όταν ο διακόπτης έδωσε ζωή στον κόκκινο κρύσταλλο, μπορεί να αυτοκτονήσει ελεύθερα...
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΥΛΕΣ
atom_smasher
29-11-2014, 12:30
κοίτα, κανα xwing να βγάλουν και στον πούτσο μας οι ταινίες.
Ανακαλώ. Καύλωσα και θελω να παίξω xwing.
MaX Payne
29-11-2014, 13:12
το Rebels (http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_Rebels) το καινουριο τοχει δει κανεις;
λεει τπτ;
Sotos_The_Tequiler
29-11-2014, 13:18
το τρέηλερ δε δείχνει και τίποτα εδώ που τα λέμε
MaX Payne
29-11-2014, 13:22
e teaser ειναι ετσι για την καβλα σε 1 χρονο θα βγει
Aleister
29-11-2014, 19:37
Το έχω πει και θα το ξαναπώ.
Ο JJ Abrams είναι η πιο "safe" επιλογή για σκηνοθέτης/σεναριογράφος. ΟΛΕΣ του οι ταινίες είναι μέτριες και χλιαρές. Δεν έπρεπε να του δώσουν το Star Wars, ό,τι και αν ετοιμάζει αποκλείεται να σε κάνει να πεις "πω ρε μαλάκα τι είδα" απλά θα γεμίσει ένα βράδυ Κυριακής για χαβαλέ με pop corn.
Ενώ τα υπόλοιπα Star Wars είναι όλα κινηματογραφικά πρότυπα.
Κωλαράκι Τορνευτό
29-11-2014, 20:30
Ηλπιζα να μην κανει κανεις τοπικ για αυτην την ταινια για να μη διαβαζουμε ποστς σαν τα δυο αποπανω. Δεν πειραζει, το ιγκνορ ειναι πολυ ευκολο.
το Rebels (http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_Rebels) το καινουριο τοχει δει κανεις;
λεει τπτ;
Εχω δει τα πρωτα 4 επεισοδια, καλο ειναι. Το Clone Wars μαρεσε πιο πολυ, αλλα κι εκεινο ειχε απογειωθει οσον αφορα τις ιστοριες που λεει σε 3η και 4η σεζον κυριως.
Ειμαι σιγουρος πως και με το Rebels ετσι θα το πανε, πιο απλοικα πραγματα σε 1η σεζον για να γνωρισεις τους χαρακτηρες κτλ, και μετα θα το πανε πιο βαθια σε lore.
Φυσικα αν σου αρεσουν τα animated ε, αλλιως οκ δεν υπαρχει λογος να το δει κανεις.
Σωτο, το τρεηλερ δειχνει Ταττουιν, φωτοσπαθο και το Μιλλενιουμ Φαλκον, τι εννοεις δε δειχνει τιποτα :p
atom_smasher
29-11-2014, 21:21
Ηλπιζα να μην κανει κανεις τοπικ για αυτην την ταινια για να μη διαβαζουμε ποστς σαν τα δυο αποπανω. Δεν πειραζει, το ιγκνορ ειναι πολυ ευκολο.
λεει τπτ;
Εχω δει τα πρωτα 4 επεισοδια, καλο ειναι. Το Clone Wars μαρεσε πιο πολυ, αλλα κι εκεινο ειχε απογειωθει οσον αφορα τις ιστοριες που λεει σε 3η και 4η σεζον κυριως.
Ειμαι σιγουρος πως και με το Rebels ετσι θα το πανε, πιο απλοικα πραγματα σε 1η σεζον για να γνωρισεις τους χαρακτηρες κτλ, και μετα θα το πανε πιο βαθια σε lore.
Φυσικα αν σου αρεσουν τα animated ε, αλλιως οκ δεν υπαρχει λογος να το δει κανεις.
Σωτο, το τρεηλερ δειχνει Ταττουιν, φωτοσπαθ. xwing αν δεν κανω λαθος και το Μιλλενιουμ Φαλκον, τι εννοεις δε δειχνει τιποτα :p
Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από φανμπόιδες. Παρολαυτά όλοι ξέρουμε ότι ισχύει. Πολύ ωραίο σύμπαν, το οποίο αν το αναλάμβανε ένας σοβαρός σκηνοθέτης θα έκανε ταινιάρες, αλλά το ανέλαβε ο Lucas.
Κωλαράκι Τορνευτό
29-11-2014, 23:48
Ακουστηκες την πρωτη φορα, gtfo τωρα :pink:
Κάτσε να φωνάξω τον Kingdom_Gone.
OniBocho
30-11-2014, 01:20
Δεν το ανέλαβε, ε; Το δημιούργησε... :p
Ναι και μετά πίστεψε ότι μπορεί να είναι και σκηνοθέτης.
Για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει η όλη ιστορία και, μάλιστα, κάθισα πρόσφατα και είδα όλη την 6λογία, με τη σειρά που πρέπει. Ξανά. Απλά οι ταινίες θα μπορούσαν να είναι πολύ πολύ καλύτερες.
Υποτιθεται οτι σε αυτο θα εμφανιστουν κι οι Yuuzhan Vong. Για να δουμε. Παντως για μενα, δυστυχως η φαση ειναι https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/p180x540/10750223_535590396544497_5833558156358609043_o.jpg
ikonoklast
30-11-2014, 02:08
Τι είναι αυτό αποπάνε;
cyber_lingas
30-11-2014, 03:09
http://i.imgur.com/OWVRrmW.jpg
OniBocho
30-11-2014, 04:33
Υποτιθεται οτι σε αυτο θα εμφανιστουν κι οι Yuuzhan Vong. Για να δουμε.
Υποτίθεται επίσης ότι ακυρώθηκε ο προηγούμενος κανόνας και ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν οι (τόσες και τόσες) νουβέλες που γράφτηκαν ανά τα έτη. Δεν ξέρω από που διάβασες ότι εμφανίζονται οι Yuuzhan Vong σε αυτό, αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο, δυστυχώς...
Κωλαράκι Τορνευτό
30-11-2014, 05:03
Τι δυστυχως, οι Yuuzhan Vong ειναι οτι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εχει βγει ποτε στα περιπου 200 βιβλια του Expanded Universe...
phthoggon
30-11-2014, 05:06
Ποιοι Yuuzhan Vong μωρε, εδώ οι ΣΙΘ ΛΟΡΝΤΣ έχουν βγει έξω από κάνον από τι διάβασα. Φλώροι, μία Kreia και ένας Revan σας νικάνε τα 500 δις του μπάτζετ των πρίκουελ μαζί. Προφανώς δεν είναι να περιμένεις και πολλά σεναριακά από Disney, ο ήρωας τζεντάι θα κάνει μία βόλτα σε ντάρκ σάιντ και θα επιστρέφει, οι κακοί θα είναι κακοί χωρίς εμβάθυνση του γιατί και πως, μία καντίνα, πέντε εξωγήινοι και κομπλέ. Το καλό είναι ότι οι εικόνες του τρέιλερ είναι πιο μοντέρνες σχετικά με την αισθητική πρωινάδικου που είχαν σκηνικά και φιλμ των πρίκουελ. Πόσο δύσκολο είναι πια να κάνεις μία καλή Star Wars ταινία. Και για να μη ξεχνιόμαστε
SUs4foG53fg
ΣΑΤΑΝ
antimusic
30-11-2014, 06:30
τελοσπάντων γιούζαν βονγκ δεν έχει.
Ο "antimusic" γενικα τι θελει και σχολιαζει σε θρεντ με ταινιες, αφου δεν το εχει γενικα.
OniBocho
30-11-2014, 11:12
Τι δυστυχως, οι Yuuzhan Vong ειναι οτι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εχει βγει ποτε στα περιπου 200 βιβλια του Expanded Universe...
Προτιμώ χίλιες φορές να διαβάζω για New Jedi Era και Yuuzhan Vong, παρά 15000000 βιβλία για τα 3 χρόνια των Clone Wars, μέχρι να μάθω και το πότε ακριβώς είχε δυσπεψία επειδή έφαγε 3 Gizka Steaks ο Anakin.
Κωλαράκι Τορνευτό
30-11-2014, 12:01
Ποιοι Yuuzhan Vong μωρε, εδώ οι ΣΙΘ ΛΟΡΝΤΣ έχουν βγει έξω από κάνον από τι διάβασα. Φλώροι, μία Kreia και ένας Revan σας νικάνε τα 500 δις του μπάτζετ των πρίκουελ μαζί.
Μπα, εννοειται πως ειναι canon και οι Sith Lords και οτιδηποτε εχει εμφανιστει στα animated, αρα και πολλα απο οσα διαδραματιζονται στα Old Republic. Ουσιαστικα αυτα που εχουν ακυρωθει ειναι κυριως οτιδηποτε περιγραφεται σε νουβελες και videogames ΜΕΤΑ το Episode VI (αν παραμεναν canon θα επρεπε να εχει πεθανει ο Τσουμπακα, να εχουν πεθανει 3/5 παιδια των Han-Leia και Luke-Mara, να εχουν περασει 2 εμφυλιοι πολεμοι, να υπαρχουν καμποσες εκατονταδες Sith απομονωμενοι σε εναν πλανητη του οποιου κανεις δε γνωριζει την υπαρξη και οι μισοι πλανητες να ειναι terraformed μετα απο biological engineering των Yuuzhan Vong, δηλαδη κατι τετοια πραγματα, τα οποια δεν εχουν ουτε 1% σχεση με το συμπαν του Star Wars: Yuuzhan Vong 1 (http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20070822224000/starwars/images/f/f8/MR_T.Lah.jpg) - Yuuzhan Vong 2 (http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20090903050959/starwars/images/6/6a/YuuzhanVongwarriors.jpg) - World Ship (http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20081206171038/starwars/images/1/15/YVadvancescoutship.jpg) :puke: )
Το καλό είναι ότι οι εικόνες του τρέιλερ είναι πιο μοντέρνες σχετικά με την αισθητική πρωινάδικου που είχαν σκηνικά και φιλμ των πρίκουελ.
Ισως τετοια αισθητικη ειχε ενα 30% του Phantom Menace. Οι αλλες δυο ταινιες ηταν οπως....καθε ταινια SW, συμπεριλαμβανομενου του καινουριου τρεηλερ.
Προτιμώ χίλιες φορές να διαβάζω για New Jedi Era και Yuuzhan Vong, παρά 15000000 βιβλία για τα 3 χρόνια των Clone Wars, μέχρι να μάθω και το πότε ακριβώς είχε δυσπεψία επειδή έφαγε 3 Gizka Steaks ο Anakin.
Εχουν κυκλοφορησει 15 μετρημενα βιβλια αφιερωμενα στα 3 χρονια Clone Wars, τα μισα εκ των οποιων ειναι η σειρα Republic Commando, που μπορει να αγνοηθει και πληρως = Τα αδιαφορα βιβλια
Εχουν κυκλοφορησει καμια 150αρα συνολικα για καθε αλλη περιοδο που εχει ενδιαφερον, απο Old Republic μεχρι Bane Trilogy, X-Wing, Thrawn Trilogy, Dark Nest Trilogy, Legacy Of The Force και Fate Of The Jedi = Τα γαμάτα βιβλια
Εχουν κυκλοφορησει 19 βιβλια για την εμετικη φαση με τους YV που δεν κολλαει πουθενα = Τα σκατα βιβλια.
Τι είναι αυτό αποπάνε;
Ειναι ενα αστειο περι της lucasfilms (αρα και των δικαιωματων του starwars) απο τη disney. Για οποιον δε ξερει (μη βαρατε σιγουρα θα υπαρχουν) ειναι παραπομπη στο kingdom hearts.
Προσωπικα η τελευταια σοβαρη sci fi ταινια που ειδα ηταν το district 9. Κι αυτο γιατι ειχε χαμηλο budget και δεν εριξε βαρος στα εφε. Τα prequel ηταν μουφα (κατα την αποψαρα μου παντα και ας μη ξεχναμε οτι οι αποψεις ειναι σα κωλοτρυπιδες, ολοι εχουν τουλαχιστον μια), γιατι αντι να κοιτανε να εχουν ενα "στιβαρο" σεναριο που τραβαει τον θεατη, κοιταγανε να εχουν 15λεπτες μαχες με φωτοσπαθα. Τα cg δυστυχως ενα πραμα που καταφεραν ηταν να ριξουν το βαρος στα εφε και να το παρουν απο σημαντικοτερα στοιχεια της ταινιας. Τελικα ειναι και θεμα στοχων. Θες ενα star wars να γουσταρουν τα παιδακια με τις εκρηξεις και τα "σπαθια" η μια αρχιδατη ταινια scifi;
Τελοσπαντων, ας ελπισουμε να ειναι καλο.
Parasight
30-11-2014, 15:04
Το District 9 δεν είχε καλά εφέ;; Το διαβάσαμε κι αυτό.
OniBocho
30-11-2014, 15:11
Εχουν κυκλοφορησει 15 μετρημενα βιβλια αφιερωμενα στα 3 χρονια Clone Wars, τα μισα εκ των οποιων ειναι η σειρα Republic Commando, που μπορει να αγνοηθει και πληρως = Τα αδιαφορα βιβλια
Εχουν κυκλοφορησει καμια 150αρα συνολικα για καθε αλλη περιοδο που εχει ενδιαφερον, απο Old Republic μεχρι Bane Trilogy, X-Wing, Thrawn Trilogy, Dark Nest Trilogy, Legacy Of The Force και Fate Of The Jedi = Τα γαμάτα βιβλια
Εχουν κυκλοφορησει 19 βιβλια για την εμετικη φαση με τους YV που δεν κολλαει πουθενα = Τα σκατα βιβλια.
Απόψεις = τορνευτές κωλοτρυπίδες! ;)
antimusic
30-11-2014, 19:57
Ο "antimusic" γενικα τι θελει και σχολιαζει σε θρεντ με ταινιες, αφου δεν το εχει γενικα.
με τσάκωσες, δε βλέπω καν ταινείες, λολ.
Κωλαράκι Τορνευτό
30-11-2014, 21:56
Απόψεις = τορνευτές κωλοτρυπίδες! ;)
Κοιταξε, τα βιβλια του New Jedi Order ειναι καλογραμμενα, και εχουν ωραια εξελιξη σαν ιστοριες.
Απλα ειναι κατι αλλο, δεν ειναι Star Wars. Και αυτο ειναι αντικειμενικο, οχι επειδη το λεω εγω.
Self-mutilation, mazochicm, sadism, αποτροπιασμος προς οτιδηποτε μηχανικο, bio-engineering & vong-forming, γελοιες θεοτητες τυπου "The Trickster" , "The Shaper" κτλ ηταν ολα ασχετες μαλακιες.
Και το κυριοτερο, η ελλειψη αισθησης "The Force", απο και προς τους Yuuzhan Vong, ειναι ασχετο concept που απλα ακυρωνει αυτα τα βιβλια, οσο "πρωτοποριακα" και να ηθελαν να ειναι.
Το District 9 δεν είχε καλά εφέ;; Το διαβάσαμε κι αυτό.
Σε σχεση με αλλες sci fi του ετους του η και παλιοτερες; Δε νομιζω Τακη.
Offtopic: Ειδα σημερα το trailer του mad max, νταξ, αλλου ειδους sci fi βεβαια αλλα σε conceptual επιπεδο φανηκε πολυ τουμπανο.
OniBocho
01-12-2014, 10:38
Κοιταξε, τα βιβλια του New Jedi Order ειναι καλογραμμενα, και εχουν ωραια εξελιξη σαν ιστοριες.
Απλα ειναι κατι αλλο, δεν ειναι Star Wars. Και αυτο ειναι αντικειμενικο, οχι επειδη το λεω εγω.
Self-mutilation, mazochicm, sadism, αποτροπιασμος προς οτιδηποτε μηχανικο, bio-engineering & vong-forming, γελοιες θεοτητες τυπου "The Trickster" , "The Shaper" κτλ ηταν ολα ασχετες μαλακιες.
Και το κυριοτερο, η ελλειψη αισθησης "The Force", απο και προς τους Yuuzhan Vong, ειναι ασχετο concept που απλα ακυρωνει αυτα τα βιβλια, οσο "πρωτοποριακα" και να ηθελαν να ειναι.
Παρατηρώ ότι χρησιμοποιείς συχνά-πυκνά το επιχείρημα ότι "αυτό είναι αντικειμενικό, δεν το λέω εγώ" που μου θυμίζει Βελόπουλο και νιώθω να ανακατεύονται κάπως τα εντόσθιά μου, όχι με σένα προφανώς. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάτι τέτοιο μπορεί να κριθεί ως αντικειμενική αλήθεια, με ποια δεδομένα και με ποια κριτήρια, στην τελική δεν αποδυναμώνει κανείς τη θέση του λέγοντας "σε εμένα δεν άρεσε αυτή η ιστορία". Ίσα ίσα, που για μένα, είναι από τα πιο ακράδαντα επιχειρήματα.
Από εκεί και πέρα, πέρα από το Vector Prime του Salvatore που με κούρασε πολύ στην ανάγνωση, τα υπόλοιπα βιβλία μου φάνηκαν πολύ καλά, η ιστορία και το όλο concept των Yuuzhan Vong δυνατό και έδωσε ψωμί για αρκετά γεγονότα/ιστορίες που ήταν ακόμα καλύτερες (Legacy of the Force, Invasion, Legacy (τα κόμικς), Fate of the Jedi σα θεματικές ενότητες, τα γεγονότα νομίζω τα γνωρίζεις καλά :) )
Από την άλλη, μπορώ να πω ότι ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη σειρά ξέφυγε κάπως από τη μέχρι τότε νόρμα άρεσε, τόσο προσωπικά όσο και σε άλλο κόσμο. Ιδίως λόγο του invisibility to the Force των Vong, το οποίο δίνει πολλές δυνατότητες για τρομερές ιστορίες. Ίσως να μην είμαι ιδιαίτερα αντικειμενικός γιατί έτρεξα αρκετά RPG campaigns σε αυτή την εποχή και οι περιπέτειες/ιστορίες που παίχτηκαν/γράφτηκαν ήταν πραγματικά πολύ δυνατές.
Σε κάθε περίπτωση, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, εγώ θα ήθελα να δω επιτέλους κάτι πιο ώριμο, αντίστοιχο του Expanded Universe δηλαδή, σε ταινία. Μπορεί ο JJ να το θέλει επίσης, για την Disney δεν ξέρω... Κι όταν λέω ώριμο, δεν αναφέρομαι προφανώς στους διαλόγους, δε θέλω να δω έναν Han Solo διαλόγιστή, αλλά έναν πιο ουσιώδη σκηνοθέτη να αναδείξει λεπτομέρειες που μέχρι τώρα μόνο εμείς οι nerds/fans/geeks ασχολούμασταν και συζητούσαμε. Κάτι που θα κάνει το νέο κοινό να δει με άλλο μάτι το Star Wars, του οποίου την εποποιία δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν, αν δεν έχουν διαβάσει βιβλία και κόμικς ή αν δεν έχουν παίξει τις παιχνιδάρες που έχουν βγει.
Κωλαράκι Τορνευτό
01-12-2014, 11:11
Δεν χρησιμοποιω ποτε την λεξη "αντικειμενικα" για πραγματα που εξαρτωνται απο προσωπικο γουστο.
Δεν ειπα οτι η σειρα NJO ειναι αντικειμενικα γτπ, ειπα οτι ειναι αντικειμενικα κατι αλλο και οχι Star Wars.
Υπαρχουν εκατονταδες ιστοριες Star Wars σε βιβλια, ταινιες, καρτουν, κομιξ, βιντεογκεημς, τα οποια ειναι ολα σε παρεμφερες κλιμα μεταξυ τους, στο οποιο η σειρα NJO απλα δεν εμπιπτει. Απο κει και περα, δεν καταλαβα που ακριβως εσυ ειδες οτι εγω ειπα πως οι ιστοριες ειναι αντικειμενικα κακες. Μαλλον οτι θελεις διαβαζεις.
OniBocho
01-12-2014, 11:34
Βασιικά, καναδυό ποστ παραπάνω αναφέρεσαι σε αυτά ως "τα σκατά βιβλία". Από εκεί και πέρα, δεν έγραψα κάπου αντεπιχειρήματα στην υποτιθέμενη άποψή σου ότι "η σειρά είναι κακή". Έγραψα γιατί θεωρώ ότι είναι καλή και γιατί κατ' εμέ, είναι Star Wars χωρίς να χάνει κάτι από το κλίμα και την ατμόσφαιρα του saga. :D
ngElkyQ6Rhs
:wave: :wave: :wave:
KoiliaSamprela
17-04-2015, 08:42
θέλω να τον παίξω 82 φορές, να πέσω κάτω από αφυδάτωση και να συνέλθω στην πρεμιέρα
atom_smasher
17-04-2015, 12:19
θέλω να τον παίξω 82 φορές, να πέσω κάτω από αφυδάτωση και να συνέλθω στην πρεμιέρα
Απομένουν χοντρικά 8 μήνες. Δηλαδή περίπου 10 φορές το μήνα, άρα 2,5 φορά την εβδομάδα. Κάπου στις 1 φορά κάθε 3 μέρες. Ε εντάξει γίνεται.
KoiliaSamprela
17-04-2015, 12:33
Απομένουν χοντρικά 8 μήνες. Δηλαδή περίπου 10 φορές το μήνα, άρα 2,5 φορά την εβδομάδα. Κάπου στις 1 φορά κάθε 3 μέρες. Ε εντάξει γίνεται.
ΣΕΡΙ ΛΈΜΕ αλλιώς πως θα πάω αφυδάτωση ?
atom_smasher
17-04-2015, 13:45
΄Οχι ρε! ο άλλος με 40 σερι και πέθανε. καν το αλα στινγκ. ταντρικό και έτσι
Δεν εχω νιωσει τοση στοργη και αγαπη για παπα στη ζωη μου.
ayLZk4oNwuQ
Aleister
19-05-2015, 19:22
http://i.imgur.com/RSFVbqF.jpg
KoiliaSamprela
20-05-2015, 09:15
πατριώτες πουθενάδες
CTNJ51ghzdY
:wave: :wave: :wave:
Κι αυτα απο πριν κατι μηνες:
Drup6kwOAoI AAuTSU26EUc
GLr7wVN4s-Q Ho2sb1ne6Tk
OniBocho
14-08-2015, 18:22
https://www.dropbox.com/s/9j17kat0sbf5o9q/.facebook_1439565227148.jpg?dl=0
Συγκίνηση και αγνή καύλα...
KoiliaSamprela
04-09-2015, 11:04
$149 , αλλά ναι , γαμάει
OniBocho
04-09-2015, 14:49
When I asked Miltos Yerolemou if he's going to hold a lightsaber in Episode VII, he didn't answer. But he couldn't hide his smile...
atom_smasher
05-09-2015, 17:12
$149 , αλλά ναι , γαμάει
Είναι φαντάζομαι από τα πιο άχρηστα γκατζετ που υπάρχουν, τα οποία γενικά δεν τα γουστάρω. αλλά ψιλοκαύλωσα στην ιδέα...
Κοιτα, εγω ειμαι αντι-γκατζετακιας, δεν εχω ταμπλετ, δεν εχω καμια τετοια παπαρια που "θα μου κανει τη ζωη ευκολοτερη", και το smartphone το εχω κανα 2 χρονια κι αφου ειχαν ΟΛΟΙ εδω περα (και ομολογουμενως ειχαν πεσει πολυ οι τιμες). Αλλα αυτο δεν ειναι γκατζετακι, ειναι παιχνιδι, κι ως γνωστον ειμαστε ακομα παιδια. Αλλα $149 δεν τα δινω για κανενα λογο, αμα το βρω σε κατι μηνες στο εβδομηνταρι θα δουμε...
atom_smasher
05-09-2015, 21:00
Σωστόστ.
sGbxmsDFVnE
Ενα ακομα :wave: για τη συλλογη του θρεντ, τσουναμι θα γινει το Δεκεμβριο ετσι οπως παει (!)
ypersyntelikos
20-10-2015, 09:36
Η πρώτη προβολή στους σινεμάδες θα γίνει και εδώ 18 Δεκεμβρίου; ή εμείς καθυστερούμε κι άλλο;
OniBocho
20-10-2015, 09:54
24 εδώ στον τρίτο κόσμο.
Edit: μακάρι κυραμαριάννα μας... ΜΑΚΑΡΙ.
Κυρία Μαριάννα
20-10-2015, 10:04
εν τω μεταξύ, τώρα μου έλεγε μια φίλη μου πως 17 θα βγει εδώ.
εδιτ: τα ιδια λεει κ το imdb (http://www.imdb.com/title/tt2488496/releaseinfo?ref_=tt_ov_inf+)
24 εδώ στον τρίτο κόσμο.
Την πάτησες. Κατέβα Ελλάδα που παίζει 17.
ypersyntelikos
20-10-2015, 10:43
Για ποιο λόγο νωρίτερα σε εμάς απ' ότι στην Αμερική; μου φαίνεται ΥΠΕΡκουλό να συμβαίνει
Δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως παιζει με τις ημερομηνιες και πως μετραει σαν επισημη πρεμιερα το 18 Δεκεμβριου, αλλα εδω στο 'murica ολοι οι σινεμαδες το εχουν για 17 Δεκεμβριου σε καποιες προβολες, και μαλιστα κλεινεις και εισιτηριο, οποτε αυριο αφου σιγουρευτω ποιοι φιλοι μου ψηνονται, κλεινω εννοειται απο τωρα εισιτηρια για τις 17. Περιεργο, παλιοτερα που ειχα τσεκαρει για τις αλλες χωρες το ειχε οντως για Ελλαδα στις 24, αλλα τωρα απο οτι βλεπω ειναι σε ΟΛΕΣ τις χωρες στις 17-18.
Aleister
20-10-2015, 13:39
sGbxmsDFVnE
Ενα ακομα :wave: για τη συλλογη του θρεντ, τσουναμι θα γινει το Δεκεμβριο ετσι οπως παει (!)
Ειμαι ο μονος που βρισκει την ατμοσφαιρα απο τα trailer πιο κοντα σε αυτη των videogames απ'οτι σε αυτη του μεχρι τωρα movieverse? Μοιαζει για ΟΚ scifi αλλα αυτο το πραγμα δεν ειναι Star Wars...
OniBocho
20-10-2015, 13:45
Millennium Falcon: check
Han Solo: check
Chewbacca: check
Storm Troopers: check
Lightsabers: check
EINAI STAR WARS ΓΑΜΩΤΗΜΠΟΥΤΑΝΑΜΠΑΝΑΓΙΑ
ypersyntelikos
20-10-2015, 19:09
Ειμαι ο μονος που βρισκει την ατμοσφαιρα απο τα trailer πιο κοντα σε αυτη των videogames απ'οτι σε αυτη του μεχρι τωρα movieverse? Μοιαζει για ΟΚ scifi αλλα αυτο το πραγμα δεν ειναι Star Wars...
Αυτά, αυτά, αυτά....
Περίμενα ποιος θα αρχίσει
Μόνο στο πνεύμα ομπιουανκεμπότσο θα το φχαριστηθούμε παιδιά, μην αρχίσουμε από τώρα.
KoiliaSamprela
20-10-2015, 19:59
πήρα επίσημο κοφιρμέσιο
στην πρεμιέρα θα πάμε για μεγάλα ξεφτιλίκια <3 <3 <3
http://media.giphy.com/media/M4iOAkEAPwAnK/giphy.gif
antimusic
20-10-2015, 21:42
γενιά του 9gag.
antimusic
20-10-2015, 22:37
^μόνιμα μυγιασμένος.
Epi tis ousias, to I find your lack of faith disturbing xrisimopoieitai os apantisi se tetoiou eidous aleisterikes vlakeies peripou apo to 1985 isos kai noritera.
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--T13FVxIQ--/kiqvm48nknb8mzxjs5tf.gif
antimusic
21-10-2015, 01:05
δεν είπα εσένα γενιά του 9gag, γερομπισμπίκη.
Κανε το σωστο quote τοτε να καταλαβουμε! Δεν ειμαι και τοσο μεγαλος ε
http://images1.wikia.nocookie.net/glee/images/7/76/Okay-Guy-Meme-Face.jpg
babality
22-10-2015, 10:23
Μουσικη λενε θα κανει παλι ο Williams? Εχει κανεις ακουσει κατι οφισιαλ? Επισης λεει εδω (http://www.classicfm.com/discover/film-music/star-wars-soundtracks-news/) οτι ο ιδιος ο Williams λεει οτι "τελος η London Symphony Orchestra. Los Angeles τωρα". Aλλοι λενε "μην ακουτε τι λενε δεν θα κανει ο Williams".
Sotos_The_Tequiler
22-10-2015, 17:19
http://i.imgur.com/7kjwEqS.jpg
Μουσικη λενε θα κανει παλι ο Williams? Εχει κανεις ακουσει κατι οφισιαλ? Επισης λεει εδω (http://www.classicfm.com/discover/film-music/star-wars-soundtracks-news/) οτι ο ιδιος ο Williams λεει οτι "τελος η London Symphony Orchestra. Los Angeles τωρα". Aλλοι λενε "μην ακουτε τι λενε δεν θα κανει ο Williams".
Εχει ανακοινωθει εδω και κανα 2 χρονια οτι ολη η μουσικη θα ειναι John Williams και μαλιστα μπορεις να παραγγειλεις ηδη το soundtrack: http://www.amazon.com/Star-Wars-Force-Awakens-Soundtrack/dp/B014V6JIQK
Ο Σωτος λογικα το εχει αγορασει ηδη. Το λινκ που εβαλες λεει ξεκαθαρα οτι απλα δε θα χρησιμοποιησει την LSO, αλλα μια ορχηστρα απο το Los Angeles. Δεν καταλαβαινω που μπερδευτηκες.
Parasight
22-10-2015, 17:45
Σώτο τι λέει αυτός εδώ ρε;
Sotos_The_Tequiler
22-10-2015, 17:58
τα 'χει μπερδέψει λίγο :) Φταίνε τα μπέργκερς στο Αμέρικα :P
babality
22-10-2015, 17:59
Δεν καταλαβαινω που μπερδευτηκες.
αχαχαχαχα
τα 'χει μπερδέψει λίγο :) Φταίνε τα μπέργκερς στο Αμέρικα :P
Αντε ποτε θα ερθεις να σε κερασω οτι θελεις απο δω: http://www.bubbasbistroastoria.com/
Πλακα σου κανω για το soundtrack επειδη εβαλες τη φωτο περι καταναλωτισμου :P
Sotos_The_Tequiler
22-10-2015, 22:18
τσίπουρο έχει;
Sotos_The_Tequiler
05-11-2015, 20:00
http://i.imgur.com/G5d6hAu.jpg
Greece 24 December 2015
Λαλ.
OniBocho
10-11-2015, 06:56
Από τις 17 ως τις 24 Δεκεμβρίου, ρουφαμε ρυθμικά το παπαρι του Παπακαλιάτη. Μετανάστευση ΤΩΡΑ!
H Feelgood αγαπά το Star Wars όσο και εσείς.
Καταλαβαίνουμε πως η 24η Δεκεμβρίου σας φαίνεται ότι είναι σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Στην Ελλάδα, η Δύναμη ξυπνάει εκείνη την ημέρα γιατί στον μικρό μας πλανήτη αυτή είναι η καλύτερη ημερομηνία για την ταινία. Η ημερομηνία αυτή ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο και έχει παραμείνει η ίδια (https://www.facebook.com/StarWarsGR/videos/1553481241556223/), ανεπηρέαστη από βροχές μετεωριτών, επιθέσεις stormtroopers και άλλων διαγαλαξιακών κακών.
Επειδή έχουμε όλους εσάς, που την περιμένετε και την στηρίζετε, θέλουμε η ταινία να παιχτεί στην κινηματογραφικά, ιστορικά και εισιτηριακά καλύτερη εβδομάδα της χρονιάς. Και εκεί ακριβώς την προγραμματίσαμε.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να κλείσετε τα φωτόσπαθα σας, και να μοιραστούμε μαζί την αγωνία ως τις 24 Δεκεμβρίου. Άλλωστε, ένας Jedi χρησιμοποιεί τη Δύναμη για γνώση και για άμυνα, ποτέ για επίθεση.
May the Force be With You.
OniBocho
13-11-2015, 12:17
Η Feelgood αγαπά το Star Wars όσο έχουμε δει βροχή μετεωριτών στο saga ως τώρα. Ακόμα και στην ανακοίνωσή τους διακρίνεται η ειρωνεία. Εντωμεταξύ, έχουν βάλει και διάφορους παρατρεχάμενούς τους να πιπιλίζουν ηλίθιες δικαιολογίες για το ότι η εβδομάδα των χριστουγέννων είναι εμπορικότερη στατιστικά και εισπρακτικά θα πάει καλύτερα, αλλά στο ερώτημα "δεν ισχύει το ίδιο για τον υπόλοιπο πλανήτη, παρά μόνο για την ελλάδα;" ή "πραγματικά πιστεύετε ότι θα κόψει τα ίδια εισιτήρια που θα έκοβε αν ακολουθούσατε το παγκόσμιο launch?" κάνουν τεράστιο αβαβά όλοι τους.
Τα τζιμάνια δεν άλλαξαν ποτέ την ημερομηνία, όταν την άλλαξε μέσα στο καλοκαίρι η Disney (στις οποίες αλλαγές συμπεριελήφθηκε -τουλάχιστον όπως αναρτήθηκε στο IMDB- και η ελλάδα) και τώρα κάνουν και λένε μαλακίες.
By the way, οργανώνεται μαζικό τρολάρισμα στην πρεμιέρα του Christopher MILF hunter.
να πάνε να γαμηθουν , μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. αν έχει ανέβει σε τορρεντ πριν τις 24 , δεν τους δίνω μια. κ προτιμώ να το δω αργότερα σε hd. Μας δουλεύουν πατοκορφα. Τον Τζέιμς Μποντ τον είχανε από τις 9:00 το πρωί την Πέμπτη στη πρεμιέρα. Κ εδώ για να κάνει εισητήρια ή πουστρα , θα την πληρωσουμε εμείς.
Phantom Duck
13-11-2015, 16:41
αν έχει ανέβει σε τορρεντ πριν τις 24 , δεν τους δίνω μια.
τότε ετοιμάσου να πληρώσεις.
να πάνε να γαμηθουν , μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. αν έχει ανέβει σε τορρεντ πριν τις 24 , δεν τους δίνω μια. κ προτιμώ να το δω αργότερα σε hd. Μας δουλεύουν πατοκορφα. Τον Τζέιμς Μποντ τον είχανε από τις 9:00 το πρωί την Πέμπτη στη πρεμιέρα. Κ εδώ για να κάνει εισητήρια ή πουστρα , θα την πληρωσουμε εμείς.
αν έχει ανέβει σε τορρεντ πριν τις 24 , δεν τους δίνω μια.
τότε ετοιμάσου να πληρώσεις.
με έχει ξενερωσει αυτό το θέμα , ρε γμτ . Να περιμένεις να δεις κάτι τόσο πολύ κ να σού τη σπάνε έτσι. τέλος πάντων
enitharmon
14-12-2015, 23:29
πεμπτη, παρασκευη και σαββατο έχουνε βάλει προβολές 7:15 το πρωι... "αφεντικό θα ερθω μια ωρα αργότερα στο γραφείο, είμαι σινεμα"
https://www.youtube.com/watch?v=W0PLfE1c94s
Kelldorain
17-12-2015, 14:06
Μου φάνηκε οκ, το πρώτο μισάωρο-40λεπτο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, από 'κει και πέρασα κουράστηκα λίγο με τα callbacks κλπ αλλά συνολικά καλά πέρασα. Daisy Ridley (κυρίως) + Boyega άψογοι, γενικά σε θέμα casting* και ανάπτυξης των νέων χαρακτήρων παίρνει άριστα. Αν δεν ένιωθε και την ανάγκη να έχει συνέχεια fan service και να επικεντρώνεται στους παλιούς -και σαφώς λιγότερο ενδιαφέροντες- χαρακτήρες θα 'ταν ακόμα καλύτερο (απ' την άλλη αυτό το λέω σαν όχι-φαν-της-σειράς. Στην αίθουσα που ήμουν τα μεγαλύτερα χειροκροτήματα μακράν ήταν όταν εμφανιζόταν κάποιος παλιός οπότε υποθέτω οι φανς αυτό θέλουν). Γενικά πάντως νομίζω βασικός σκοπός του Abrams ήταν να χτίσει βάση για τα επόμενα και αυτό το καταφέρνει, έρχεται ο Rian Johnson μετά οπότε μια χαρά.
Ήμουν στην πρεμιέρα που έκαναν στο Αθήναιον και οκ, πέρασα από περισσότερους ελέγχους απ'ότι στα περισσότερα αεροπορικά που έχω πάει, απαράδεκτοι. Τουλάχιστον είχαν στην κάθε θέση μια σακούλα που είχε μέσα τέτοια (http://i.imgur.com/B3hFHj9.jpg)
*δεν ξέρω για Adam Driver αλλά στηρίζουμε γενικά.
Αυτο το πραγματακι κανει $30 στο τοπικο φαρμακειο (btw τα φαρμακεια στην Αμερικη ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, ενημερωθειτε)
Προβολη σε 15 ωρες για μενα, σε αιθουσα με ATMOS Dolby Surround System, με προσωπικη πολυθρονα για εξτρα ανεση, και 4 ωρες μετα το τελευταιο διαγωνισμα του εξαμηνου για τους φοιτητες μου.
Κοιτα να δεις μας την εσκασε ο Κελντορεν απο το πουθενα κι ενω ηλπιζα οτι θα ειμαι ο πρωτος ΕΡιτης (και πρωτος αναμεσα σε ολους οσους ξερω) που θα το δει παγκοσμιως.
Ρε δε γαμ...
και να επικεντρώνεται στους παλιούς -και σαφώς λιγότερο ενδιαφέροντες- χαρακτήρες
Πεστα γαμωτο. Στηριζουμε prequels για πολλους λογους, ενας εκ των οποιων αυτος.
Ολες οι ταινιες ειναι βεβαια :pink: αλλα για διαφορετικους λογους. Ισως εκτος απο το μισο Phantom Menace ok.
Γενικά, έμαθα ότι είναι πολύ δυνατό. Κάτι αναμενόμενο, φυσικά, με τον Abrams στο τιμόνι και τον Lucas σπίτι του, δεμένο και φιμωμένο. Τα ξαναλέμε στις 24 :p
babality
17-12-2015, 19:56
Ισως εκτος απο το μισο Phantom Menace ok.
ενω στο attack που το τσενταρ ετρεχε αφθονο για τη μιση ταινια δε σε πειραξε. ουτε η ηθοποιια της αμινταλας που ηταν για πεταμα. (μονο στα starwars)
OniBocho
18-12-2015, 01:40
Ban plz
enitharmon
18-12-2015, 04:00
ψιψψερ το ειδα πριν απο σενα (δευτερη μετα τον κελντοραιν) πως νιωθεις;
ωραιο ηταν οντως
Ο πρωτος ειναι πρωτος και ο δευτερος τιποτα, αρα μη χαιρεσαι.
Καλο ηταν, η κριτικη του Κελντορεν ειναι ON SPOT 100%.
Αν με ξενερωνει ενα πραγμα ως hardcore φαν που γουσταρει prequels, books, games, clone wars, rebels κτλ, ειναι οτι η νεα ταινια ειναι μεν γαματη, εχει λιγοτερα αρχιδια απο τα prequels δε. Αρκετα safe.
ενω στο attack που το τσενταρ ετρεχε αφθονο για τη μιση ταινια δε σε πειραξε. ουτε η ηθοποιια της αμινταλας που ηταν για πεταμα. (μονο στα starwars)
Θα σου απαντησω διεξοδικα με επιχειρηματα οταν βρω το χρονο, κι οχι με μαλακιες
enitharmon
18-12-2015, 13:00
δε χαίρομαι, απλά για κάποιο πίστευες ότι θα τη δεις πριν τις ορδές εαριτων που ζουν Ευρώπη και σε ταιμζοουν 6 ώρες μπροστα απο το νιουγιορκ
επίσης Ιταλία συνέβη αυτό
Original Italian release of "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" in the cinemas in Italy was planned for January 6, 2016 (3 weeks after the international release, last country in the world). "Walt Disney Pictures Italia" had decided to release the new Star Wars film after the Pixar's movie The Good Dinosaur (http://www.imdb.com/title/tt1979388) (2015) planned for the Italian cinemas for December 18, 2015. After this decision, Star Wars' Italian fandom has made a petition with over 5,000 signatures to Disney Italia's staff and they have asked to move the date of release in their country. On April 7, 2015 Walt Disney Pictures Italia decided to change the date of the two movies: "The Good Dinosaur" moved to a November 25, 2015 release, "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" two days before the international release, on December 16, 2015.
μπορω να ρωτησω κάτι για τα φωτοσπαθα ή θα είναι σποιλερ και περιμενουμε να παει 24.12;
Θα κανω τρελο suggestion, αλλα μπορεις να ρωτησεις μεσα σε σποιλερ. Σιγα τις ορδες ΕΡιτων που ειναι Ευρωπη, μονο εσυ ποσταρες
enitharmon
18-12-2015, 17:02
ΣΠΟΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
πάντα είχα την εντύπωση ότι τα φωτοσπαθα (δεν ξέρω να γραφω λαιτσεημπερ στα αγγλικα =/ ) μπορουν να τα χρησιμοποιησουν μόνο όσοι έχουν the force , ότι δεν είναι απλα "όπλα" με τα οποια μπορει ο καθενας να πολεμησει. Αφού μια χαρά το χειρίζεται ο Finn και δε φαίνεται να έχει τη Δυναμη, έκανα εγω λάθος τόσα χρόνια ή έτσι αφήνεται να εννοηθεί ότι και ο Finn δεν είναι απλός πληβείος;
η Rey τελικά κόρη Luke ε;
κρίμα για το Han :(
Lightsaber. Έκανες λάθος τόσα χρόνια. Ξαναδές το Episode 3.
Κέβιν Σόρμπο
18-12-2015, 17:55
ή και το επεισοδιο 2, ο Σολο ανοιγει τρυπα στο tauntaun (καγκουρο στα κρυα) για να φυλαχθει ο τραυματισμενος λουκ απο τον παγετο
Ναι, αλλά αυτό δεν ήταν μάχη.
enitharmon
18-12-2015, 18:18
μπορείτε πλέον να αναφέρεστε στις ταινιες ως Episode 5 και 6, με 2, 3 μπερδευετε κόσμο
Χμ; Πώς μπερδεύουμε κόσμο όταν χρησιμοποιούμε τους κανονικούς τίτλους των ταινιών;
EDIT: Α, ναι, αναφέρεσαι στον Κέβιν. Εγώ εννοούσα actually το 3.
ΣΠΟΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
πάντα είχα την εντύπωση ότι τα φωτοσπαθα (δεν ξέρω να γραφω λαιτσεημπερ στα αγγλικα =/ ) μπορουν να τα χρησιμοποιησουν μόνο όσοι έχουν the force , ότι δεν είναι απλα "όπλα" με τα οποια μπορει ο καθενας να πολεμησει. Αφού μια χαρά το χειρίζεται ο Finn και δε φαίνεται να έχει τη Δυναμη, έκανα εγω λάθος τόσα χρόνια ή έτσι αφήνεται να εννοηθεί ότι και ο Finn δεν είναι απλός πληβείος;
η Rey τελικά κόρη Luke ε;
κρίμα για το Han :(
Σεντονι για φωτοσπαθα με σποιλερς
Αν και ειναι πραγματα που ηξερα χωρις να μπορω να τα περιγραψω, η Wookiepedia τα λεει καλυτερα (κυριως αφου εγω δεν μπηκα στον κοπο να τα πω):
"Lightsabers consisted of a plasma blade, powered by a kyber crystal in Jedi weapons or a Sith crystal in Sith weapons, and emitted from a metallic hilt. It was a weapon that required skill and training, and was greatly enhanced when used in conjunction with the Force."
Αλλωστε λογικο ειναι, πατας ενα κουμπι και αναβει, δεν ειναι ακριβως nuclear science. Μονο ενας Jedi μπορει βεβαια να κατασκευασει το δικο του lightsaber. Απο κει και περα, ο Finn γενικα ηταν δυνατος και υπαρχει υποψια να μπορει να ειναι Force User (γι αυτο αλλωστε και ξεφυγε απο την πλυση εγκεφαλου της First Order). Αλλωστε η Force δεν ειναι δυαδικη κατασταση, δεν ειναι οτι ειτε την εχεις ειτε οχι. Oπως και να εχει, ο Kylo Ren παρουσιαστηκε επιτηδες αδυναμος σε πολλους τομεις, και δεν ηταν ακριβως ο σουπερ γαματος υπερ-ηβολ villain που περιμενεις να τα γαμησει ολα. Ηθελε να ειναι ομως, γι αυτο και γενικα σκοτωνε και κατεστρεφε οτι μπορουσε. Για μενα αυτο ηταν ενα απο τα δυνατα σημεια της ταινιας, αφου τον παρουσιασε ουσιαστικα σαν κομπλεξικο ανεπαρκη προβληματικο. Το οτι ο Master του ειπε οτι θα τελειωσει το training του ηταν επισης θετικο, καθως μπορει τωρα να ειναι "ετοιμος" μετα απο αυτα που εκανε. Γενικα ηταν πολυ ωραιο το transition και η εξελιξη ολων των χαρακτηρων. Δεν ειμαι σιγουρος οτι η Ray ειναι κορη Luke. Δηλαδη το υπεθεσα, αλλα δεν ειναι και σιγουρο, και δεν χρειαζεται να ειναι κιολας. Μπορει απλα να ειναι ενα κοριτσι που εχει μεγαλο affiliation με Force.
OniBocho
19-12-2015, 03:46
Από πότε άλλαξε ο illum crystal σε kyber για τα lightsabers των Jedi? Στη μετά-disney εποχή;
Kyber ειναι ο τυπος του κρυσταλλου, που βρισκεται σε πολλους πλανητες (Lothal, Ilum κτλ)
Ilum ειναι ο πλανητης.
I find your lack of knowledge disturbing.
Επισης, γιατι διαβαζεις σποιλερς??
OniBocho
19-12-2015, 09:50
Δε νομίζω ότι ίσχυε πάντα αυτό που γράφεις, fellow knight. Θυμάμαι ακόμα κι από τα Tales of the Jedi να αποκαλούνται Illum crystals, απλά αργότερα, με τα διάφορα χρωματα που εισήχθησαν μέσω του πρώτου KotOR, αρχισε η ανάπτυξη της θεωρίαςότι βρίσκονταν σε διάφορους πλανήτες και είχαν διαφορετικούς τύπους και ονομασίες. Δεν παίρνω όρκο, αλλά νομίζω ότι ακόμα και των Dark Side users λέγονταν Illum κι όχι Sith crystals (which actually makes sense) αλλά δεν το θυμάμαι πολύ έντονα αυτή τη στιγμή.
Για lack of knowledge δεν ξέρω τι λες, αν αυτά άλλαξαν στη post Mickey Mouse εποχή, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω διαβάσει καμία νουβέλα ακόμα, τα Rebels τα έχω δει αποσπασματικά και σίγουρα όχι όλα, τα κόμικς τα διαβάζω τώρα που βγήκαν σε τόμους (πουτάνα Marvel, είναι μέτριο προς κακό το Darth Vader, περιμένω τουλάχιστον να δω τι θα είναι το Shattered Empire) και γενικώς ελλείψει χρόνου, δεν ακολουθώ όπως στο παρελθόν. Pathetic, το ξέρω, αλλά it's true...
Τα διαβάζω γιατί δε με χαλάνε ρε φίλε. Έχω αποστασιοποιηθεί πλήρως, εν τέλει και δε νομίζω καν ότι θα πάω να το δω στην πρεμιέρα, πόσω μάλλον ντυμένος, βαμμένος και με φωτόσπαθα κτλ κτλ. Τι να με χαλάσει περισσότερο από αυτό που έγινε με την προβολή της ταινίας στο μπουρδέλο που ζούμε; Και σαν να μην έφτανε η γενικότερη κοροϊδία, η feelgood έκανε 2 προβολές προχθές (μία για 600 ανθρώπους μέσω online invitation και μία μέσω διαγωνισμού για 20 συνδρομητές της Nova) δηλαδή μας είπε κατάμουτρα ότι "σας γράφουμε στα παπάρια μας, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να παίξουμε την ταινία day one, αλλά δε σας χάλασε βρωμοgeeks".
Σε άλλα νέα, η πρεμιέρα χτύπησε ρεκόρ 57 εκατομμυριάκια εισπράξεις, έτσι για πλάκα.
Συγκοπή με έπιασε που είδα σεντόνι ονιμπότσου σε αυτό το θρεντ χωρίς να κρύβει τίποτα. Έκλεισα γρήγορα το θρεντ.
Μετά από λίγες ώρες μου έσκασε γερό spoiler από άκυρο χρήστη στο FB.
Επέστρεψα ξενερωμένος και διάβασα το ποστ του Ονιμπότσου. Ενημερώνω πως είναι safe.
OniBocho
19-12-2015, 21:37
https://t.reembed.com/012ddE1pHSiJ1nSKzx3e-xnO
Ωραίος ο πρόεδρας.
Λεκέ, τζάμπα προβοκάρεις, ε;
Και τωρα μια κριτικη για την ταινια με spoilers μονο οσον αφορα χαρακτηρες και τι ρολο παιζουν, κι οχι την πλοκη της ταινιας (αλλα μην ανοιξετε μωρε μεχρι αφου το δειτε...), για οταν τελος παντων τη δει και ο κοσμος στην Ελλαδα γαμω το σπιτι του Παπακαλιατη. Συγκεκριμενα η πληρεστερη, καλυτερη, πιο αντικειμενικη (ναι!) κριτικη για το "The Force Awakens". Εννοειται οτι ειναι σεντονι, και προς το παρον θα μπορω να το συζηταω μονο με Kelldorain, enitharmon και Blitzer ξερολα που νομιζει οτι εχει δει την ταινια ενω δεν εχει βγει καν ακομα.
Ως hardcore fan που εχει ασχοληθει με καθε εκφανση του franchise με τον τιτλο Star Wars, οι απαιτησεις μου για μια νεα ταινια, που θετει αλλα δεδομενα και που φυσικα αντιμετωπιζεται με μεγαλυτερη σοβαροτητα απο οποιοδηποτε videogame, tie-in novel, cartoon κτλ, ηταν αρκετα υψηλες. Αυτο δε σημαινει οτι περιμενα να δω κατι φαντασμαγορικο που θα θεσει νεα δεδομενα στον κινηματογραφο, αλλα περιμενα να δω ενα ΣΩΣΤΟ και γαματο story. ΜΕ αυτα τα δεδομενα, οταν τελειωσε η ταινια ειχα 9 λογους να ειμαι απλα :touched: και 1 λογο (πολυ βασικο ομως!) να ειμαι :?
Rey. Ο χαρακτηρας της Rey, και η Daisy Ridley με την ερμηνεια της, κερδιζουν ΟΛΗ την ταινια. Ειναι απλα εκπληκτικη στα παντα.
Finn, Kylo Ren, Poe Dameron και οτιδηποτε καινουριο : Υπαρχει ενας λογος που το επεισοδιο εχει τον λατινικο αριθμο VII διπλα. Αυτος ειναι το οτι για πρωτη φορα μετα απο 30 χρονια βλεπουμε κατι ΝΕΟ οσον αφορα το στορυ. Οι νεοι χαρακτηρες ειναι το μεγαλυτερο ατου αυτης της ταινιας. Και οι καλοι, και οι κακοι. Και οι ουδετεροι. Ο Finn, ο stormtrooper που παραταει την First Order και γινεται μελος της Alliance ειναι κατι φρεσκο και αναζωογονητικο για το story, ο Poe Dameron ειναι ο ταλαντουχος πιλοτος με την αξιαγαπητη φατσα που ελπιζω να παιξει μεγαλυτερο ρολο στα επομενα, για την Rey τα ειπαμε, η Maz Kanata ως Force sensitive alien ειναι αν μη τι αλλο ενδιαφερουσα, και περιμενουμε να δουμε παραπανω απο Captain Phasma (την τεραστια chrome Stormtrooper - Brienne of Tarth) και Snoke (supreme leader - αντιστοιχος Emperor) στις επομενες ταινιες, αλλα ως τωρα ειναι θετικοι ως παρουσιες.
Kylo Ren :Θελουμε gray χαρακτηρες, δε θελουμε black or white. Αν και ο Luke Skywalker φυσικα γαμαει. Ανεξαρτητα απο αυτο, ο Kylo Ren στην αρχη ξενιζει αρκετα για αρκετους λογους, αλλα οσο προχωραει η ταινια, συνειδητοποιεις οτι επιτελους ενας χαρακτηρας που ενω δρα με αρκετα πιο ενστικτωδη κινητρα, εχει εσωτερικη μαχη. Εχει τα θεματα του. Δεν ειναι φλατ. Με ενδιαφερει να δω πως θα εξελιχθει αυτος ο χαρακτηρας στη συνεχεια.
Han Solo - Harrison Ford : Δεν υπαρχουν πολλα σχολια, ηταν ανεκαθεν ο πιο ενδιαφερων χαρακτηρας εκ των τριων βασικων "καλων" της κλασικης τριλογιας, και αυτη ειναι η ταινια του. Ακριβως οπως επρεπε να ειναι.
Αισθητικη : Η μεγαλυτερη μου ανησυχια ηταν το να χαθει το Star Wars feeling των προηγουμενων ταινιων λογω διαφορετικης παραγωγης. Δεν ηθελα να μαρβελοποιηθει το Star Wars Universe. Ευτυχως κατι τετοιο δεν εγινε. Ολες οι τοποθεσιες, τα κοστουμια, οι εξωγηινοι, τα κτιρια, τα διαστημοπλοια, ειναι σα να βρισκεσαι οντως στον 30ετη πολεμο μεταξυ Rebels - Alliance και Empire - First Order και αποτελουν τη φυσικη συνεχεια της κλασικης τριλογιας.
BB-8 : Το ρομποτακι ειναι οσο λατρεια οσο νομιζετε, και παραπανω. Ανταγωνιζεται πανευκολα C3PO - R2D2 σε :pink:
Μουσικη/Σπεσιαλ Εφφε : John Williams, Lucasfilm, Industrial Light & Magic κτλ. Δε χρειαζεται να πουμε πολλα παραπανω, οπως παντα εγγυηση.
The fuckin' Force : Ειναι 1-2 πραγματακια που ειναι δυσκολο να εξηγηθουν με βαση ολα τα παραπανω. Υπαρχει μια μαγεια στις SW ταινιες που ειτε τη νιωθεις, ειτε οχι... ε ΚΑΙ αυτο την εχει.
Σεναριο και σκηνοθεσια : Αυτο ηταν ευκολακι. Οχι τοσο γιατι ο Abrams ειχε το ευκολο εργο του να συγκριθει με τον Lucas και την μετρια (και οχι κακη haters) του σκηνοθεσια, αλλα κυριως γιατι ειναι ουτως ή αλλως γαματος σκηνοθετης και ηξερε ακριβως πως επρεπε να χειριστει το θεμα Star Wars. Η δομη της ταινιας ειναι γραμμικη χωρις να ειναι απλοϊκη, και σου κραταει το ενδιαφερον απο την αρχη ως το τελος. Προσπαθω να σκεφτω μερικες φορες τι ειναι ακριβως αυτο που κανει το Phantom Menace... κατωτερο, και οταν σκεφτομαι τα επιμερους κομματια της ταινιας, δε μπορω να βρω κατι. Αλλα ειναι η ταινια που βαριεμαι πιο πολυ απο ολες του saga. Ε το Force Awakens κερδιζει αυτο το στοιχημα ισως απεναντι σε καθε αλλη ταινια (πλην του Revenge Of The Sith που δεν εχει ουτε μια βαρετη στιγμη). Οσον αφορα το σεναριο... λειπουν τα πολλα κλισε (φυσικα υπαρχουν καποια, hollywood εισαι), το λιγοστο χιουμορ που υπαρχει ειναι καλο καθως δεν ειναι σε φαση "ειμαστε ολοι κωμικοι" αλλα αφηνεται μονο σε συγκεκριμενους χαρακτηρες (Han Solo, Finn, BB-8 ) και το πιο σημαντικο
Μερος 2ο και με τα μεγαλυτερα spoilers, το αποπανω ειχε mild spoilers:
Μην ανοιξεις μωρε μαλακα αν δεν το εχεις δει ακομα!
Σοβαρα ομως ε, δε φταιω εγω αν ανοιξεις το επομενο...
Πεθαινει ο Χαν Σολο και τον σκοτωνει ο γιος του, τι στο διαολο δεν καταλαβαινεις?Το μεγαλο αρνητικο της ταινιας, ειναι το ξεδιαντροπο callback στην κλασικη τριλογια, και συγκεκριμενα στο Episode IV. Αυτο το κομματι θα περιεχει πιο "δυνατα" spoilers δυστυχως, οποτε αμα δεν την εχετε δει, ε μην το διαβασετε :razz: Αμα θελω να δω Death Star, μπορω να δω το 4 (ή και το 6!). Αμα θελω να δω καποιον πρωην Jedi Master που εχει αποσυρθει και εχει γινει ερημιτης σε καποιον μακρινο πλανητη επειδη εχει απογοητευθει απο τη Force και τις εξελιξεις, τοτε μπορω να δω το 5 και τον Yoda. Αμα θελω να δω πολυσυνθετες και περιπλοκες σχεσεις μεταξυ light/dark σε μια σχεση πατερα/γιου, μπορω να δω το 5 και 6 με τον Vader και τον Luke. Αμα θελω μια ταινια να εχει ως μεγαλυτερο plot device ενα ρομποτακι που περιεχει κρυμμενα σχεδια, μπορω να δω το 4. Αμα θελω να δω πλανητη με ερημο μπορω να δω τον Tatooine στο 4 κι οχι τον Jakku sto 7. Αμα θελω να δω πλανητη με πολλα χιονια που αποτελει πολυ βασικη τοποθεσια μαχης, μπορω να δω τον Hoth στο 5, κι οχι την Starkiller Base στο 7. Αν θελω να δω μονομαχια πατερα/γιου ή τελος παντων one on one πανω σε γεφυρα που οδηγει ή παραλιγο να οδηγησει στο θανατο καποιου, μπορω να δω Vader/Luke στο 5 κι οχι Solo/KyloRen στο 7.
Καταλαβαινω οτι το The Force Awakens ειναι μια ταινια που λειτουργει ως μεταβαση στο Μελλον του Star Wars, και γι αυτο ακριβως το λογο θεωρω πως το ρεζουμε ειναι παρα πολυ θετικο, και δεν πιστευω οτι ειναι αδικες οι διθυραμβικες κριτικες στα διαφορα websites προς το παρον, αλλα μου φαινεται λιγακι ως μια χαμενη ευκαιρια να δημιουργηθει κατι μοναδικο. Ανετα μπορω να σκεφτω την συγκεκριμενη ταινια χωρις τα callbacks και με τα διαφορα plot devices να ειναι κατι καινουριο αντι για κατι που εχουμε ξαναδει, και πιστευω πως τοτε θα μιλουσαμε για μια ακομα καλυτερη ταινια, που θα μπορουσε να διεκδικησει και τον τιτλο της καλυτερης του saga, χωρις υπερβολες. Κι αυτο γιατι εχει βρεθει η σωστη ισορροπια πλεον, η τεχνολογια μπορει να δωσει massive battles οπως επισης και κλειστοφοβικες σκηνες, οι 4 νεοι πρωταγωνιστες ειναι απλα οτι καλυτερο εχει συμβει ποτε στο Star Wars απο κινηματογραφικης αποψεως, και περιμενω να δω ακομα περισσοτερα στα episodes 8 & 9. Aπλα η μαζικη κατακραυγη απο ΗΛΙΘΙΟΥΣ που θεωρουν τα prequels κακες ταινιες δυστυχως λειτουργησε πολυ αρνητικα σε αυτο το κομματι, και εκανε την Kathleen Kennedy, τον Abrams, και καθε αλλο βλακα στη Disney, να θεωρουν οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μην υπαρχει τιποτα που να θυμιζει τα prequels (ασχετα αν τα prequels ειχαν δεκαδες καλα πραγματα αναμεσα σε μερικα αρνητικα) και πως πρεπει απλα να κανουν ενα Back To Roots reboot, που ομως νομιζω το παρατραβηξαν σε καποια πραγματα. Αλλωστε το σεναριο του Lucas για το Episode 7 περιλαμβανε πολυ παρομοια πραγματα, αλλα ακομα κι αυτο το πεταξαν στα σκουπιδια απο την Disney ως ενα marketing trick, για να φανει οτι κανουν disassociate με οτιδηποτε εχει να κανει με τον Lucas. Τελος παντων... εχουμε πλεον υπερβολικα μεγαλες απαιτησεις απο τον Rian Johnson για το Episode 8 και πιστευω να τα καταφερει.
enitharmon
22-12-2015, 00:19
συμφωνω με τον αποπανω
αλλα ρε
πλην του Revenge Of The Sith που δεν εχει ουτε μια βαρετη στιγμη, σοβαρά; Σκηνές αμινταλα-ανακιν είναι για μανιασμένο σκιπ. Τοσο φανμποις;
επίσης o snoke από που μας ήρθε, έχασα κάτι στην εισαγωγή;
Σταματήστε. Καταβάλλω υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην κλικάρω στα σπόιλερς. Εκτός από τα πρώτα της Ένις που δεν άντεξα και τα είδα όλα :p
συμφωνω με τον αποπανω
αλλα ρε
πλην του Revenge Of The Sith που δεν εχει ουτε μια βαρετη στιγμη, σοβαρά; Σκηνές αμινταλα-ανακιν είναι για μανιασμένο σκιπ. Τοσο φανμποις;
Ε στο 3 εχει ελαχιστες στιγμες Αμινταλα - Ανακιν και δεν ειναι βαρετες (!)
Δεν προλαβαινουν δηλαδη να ειναι αφου κρατανε λιγοτερο απο λεπτο, ακομα κι αν εισαι Amidanakin hater.
Στο αλλο δε μπορω να σου απαντησω γιατι φανταζομαι θα μαθουμε σε 2 χρονια ή σε καποια απο τις νουβελες που περιγραφουν τα 30 χρονια που χασαμε.
Ελα Μπλιτζερ:
https://media.giphy.com/media/3o8dpbsKDv9nc01pkc/giphy-downsized-large.gif
OniBocho
22-12-2015, 10:14
σοβαρά; Σκηνές αμινταλα-ανακιν είναι για μανιασμένο σκιπ. Τοσο φανμποις;
Δε θεωρώ πως ήταν οι σκηνές το πρόβλημα, όσο η soap opera αισθητική που τους έδωσε ο Lucas. Ακόμα και τα transitions ήταν παλιομοδίτικα, κάτι που σε σχέση με την υπόλοιπη τόσο καλογυαλισμένη ταινία, όντως χτύπαγε άσχημα. Αλλά το κόλλημα αυτό του Lucas δεν καθιστά βαρετές ή ανούσιες τις σκηνές ανάμεσα στο ζευγάρι. Ακόμα και οι σκηνές στο Attack of the Clones, στα λειβάδια του Naboo δεν ήταν "βαρετές", παρά γλυκανάλατες, κυρίως λόγω του κακού Christensen, ο οποίος ευτυχώς βελτιώθηκε στο Revenge of the Sith, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν ανεπαρκής, γενικώς.
Κέβιν Σόρμπο
22-12-2015, 13:29
συμφωνω με τον αποπανω
αλλα ρε
επίσης o snoke από που μας ήρθε, έχασα κάτι στην εισαγωγή;
μια φημη προς απαντηση στο σποιλερ σου
ειναι πολυ πιθανο να προκειται για τον Darth Plagueis, μάστερ του Palpatine. Στο ΙΙΙ μαθαινουμε απο τον ιδιο τον Παλπατιν πως ο Μαστερ του ηταν ο τερμα ουμπερ dark side user - Plagueis the Wise - o οποιος μπορουσε να κοροιδεψει τον Θανατο. Ο Παλπατιν λεει πως τον σκοτωσε στον υπνο του...
ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΑΑΑΑΝ
ή ετσι νομιζε. Βλεπουμε και απο τον Snoke που έχει μια χατζαρια τεραστια στην κεφαλα του και ειναι πολυ πιθανο να περιμενε στα σκοταδια την ευκαιρια να ξαναπαρει την εξουσια (i.e. μετα το θανατο του Palpatine). Oποτε ναι
Φιχχχερ
υπερβολικος εισαι για το μειον σου. Το μονο που ηταν 100% αχρειαστο ηταν το starkiller base. Θα μπορουσε να ηταν ενα οποιοδηποτε base. Το μονο στο οποιο χρησιμευσε ήταν να είναι το wink wink του JJ στο ότι δεν προκειται να κανουμε τιποτα πολιτικες μαλακιες φαση prequel, και για να σας το αποδειξω, καταστρεφω τον πλανητη βουλη, χουρααα.
τα υπολοιπα ηταν συμφωνα με τη ''γραφικη'' φυση της Star Wars μυθολογιας, και ηταν τελεια.
OniBocho
22-12-2015, 13:40
ειναι πολυ πιθανο να προκειται για τον Darth Plagueis, μάστερ του Palpatine. Στο ΙΙΙ μαθαινουμε απο τον ιδιο τον Παλπατιν πως ο Μαστερ του ηταν ο τερμα ουμπερ dark side user - Plagueis the Wise - o οποιος μπορουσε να κοροιδεψει τον Θανατο. Ο Παλπατιν λεει πως τον σκοτωσε στον υπνο του...
ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΑΑΑΑΝ
ή ετσι νομιζε. Βλεπουμε και απο τον Snoke που έχει μια χατζαρια τεραστια στην κεφαλα του και ειναι πολυ πιθανο να περιμενε στα σκοταδια την ευκαιρια να ξαναπαρει την εξουσια (i.e. μετα το θανατο του Palpatine). Oποτε ναι
Όταν διαβάσεις το Darth Plagueis θα καταλάβεις πως δεν ισχύει αυτό που λες.
Κέβιν Σόρμπο
22-12-2015, 13:43
ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΑΑΑΑΝ
Όταν διαβάσεις το Darth Plagueis θα καταλάβεις πως δεν ισχύει αυτό που λες.
His story was massively expanded upon in the 2012 novel Darth Plagueis, written by James Luceno. However, that story is part of the Star Wars legends continuity, formerly known as the "Expanded Universe," and is therefore not official canon.
OniBocho
22-12-2015, 14:02
His story was massively expanded upon in the 2012 novel Darth Plagueis, written by James Luceno. However, that story is part of the Star Wars legends continuity, formerly known as the "Expanded Universe," and is therefore not official canon.
Ε ρε πούστη, ζημιά που πάθαμε με δαύτους. Αυτοί δεν είχαν πει ότι όσα γράφτηκαν μέχρι το Episode VI θεωρούνται canon; Από που το βρήκες αυτό;
Κέβιν Σόρμπο
22-12-2015, 14:08
link (http://starwars.wikia.com/wiki/Darth_Plagueis)
OniBocho
22-12-2015, 14:27
Μαλακίες.
Είναι πολύ κρίμα, να αχρηστέψουν μια τόσο όμορφη νουβέλα μόνο και μόνο για αυτό. Θα έλεγα τώρα για το πόσο μου έφερε στο νου τον Jacen/Darth Caedus αυτό που έγραψε ο Φίξξξερ για τον Kylo Ren, αλλά ας αφήσουν και τον Plagueis και όλους τους νεκρούς Sith/Jedi ήσυχους κι ας αναπτύξουν την ιστορία τους, ώστε να μας περάσει πιο εύκολα η πίκρα για τη "διαγραφή" του Expanded Universe.
Ελπιζω να μην ειναι αληθεια οντως αυτη η "φημη" Κεβιν Σορμπο, γιατι αν και το σκεφτηκα κι εγω με ξενερωνει παρα πολυ μια τετοια ιδεα. Το βιβλιο που αναφερει ο Ονιμποτσο ειναι καταπληκτικο οντως, και θα ηταν κριμα να το ακυρωσουν ΚΑΙ αυτο. Οπως εγραψα πριν, ειναι ολα κομματι του marketing σε φαση "γαμιεται ο Τζορτζ Λουκας" που πανε να περασουν, και σορρυ αλλα δεν εγκρινουμε. Οσον αφορα το αν ειμαι πολυ αυστηρος οπως ειπες.... δε νομιζω, δεδομενου οτι εγραψα ΤΟΣΑ θετικα πια για την ταινια και μονο ενα πραγμα που με χαλασε :razz: Ουτε ημουν αδικος, αφου ουσιαστικα παρεθεσα τις ομοιοτητες και ουτε καν ολες μαλιστα.
Κέβιν Σόρμπο
22-12-2015, 19:53
Ελπιζω να μην ειναι αληθεια οντως αυτη η "φημη" Κεβιν Σορμπο, γιατι αν και το σκεφτηκα κι εγω με ξενερωνει παρα πολυ μια τετοια ιδεα. Το βιβλιο που αναφερει ο Ονιμποτσο ειναι καταπληκτικο οντως, και θα ηταν κριμα να το ακυρωσουν ΚΑΙ αυτο. Οπως εγραψα πριν, ειναι ολα κομματι του marketing σε φαση "γαμιεται ο Τζορτζ Λουκας" που πανε να περασουν, και σορρυ αλλα δεν εγκρινουμε. Οσον αφορα το αν ειμαι πολυ αυστηρος οπως ειπες.... δε νομιζω, δεδομενου οτι εγραψα ΤΟΣΑ θετικα πια για την ταινια και μονο ενα πραγμα που με χαλασε :razz: Ουτε ημουν αδικος, αφου ουσιαστικα παρεθεσα τις ομοιοτητες και ουτε καν ολες μαλιστα.
Ξενερωνεις επειδη σαρεσει το βιβλιο; δεν καταλαβα
παντως, ελπιζω να καταλαβαινεις πως παγκοσμιως ειναι ελαχιστοι αυτοι που δεν εχουν προβλημα με τα prequels. Και πες πως εχεις δικιο και εισαι bigger man απόλους και μπορεις να ασπαστεις τα redeeming qualities τους και να μη σε ενοχλουν τα στραβα τους, δε μπορεις εσυ (και σιγουρα δε μπορει η μηχανη της Disney) να αγνοησεις το γεγονος πως το prequel-bashing εχει γινει μερος τουιδιου του star wars lore, όσο και το μπικινινι της Λέηα, και κάτι επρεπε να γινει γι'αυτο.
cue JJ Abrams λοιπον...
... που ειχε την υπερανθρωπη σχεδον αποστολη να:
να βγαλει το στιγμα του "νεα ταινια star wars"
να φέρει τον παλιο πισω στο σινεμα
να φερει τον καινουργιο στο σινεμα
να δημιουργησει χαρακτηρες που θα τους φερουν και τους δυο ξανα και ξανα στο σινεμα
να τιμήσει τον παλιο
να μαγεψει τον καινουργιο
να θεσει βασεις για νεα ιστορια
και παραλληλα να μας πει και καποια πραγματα για το εγιναν τα τελευταια τριαντα χρονια
με ολα αυτα τα δεδομενα, ήταν σχεδον αδυνατο να μην ειναι η ταινια soft reboot του original και να μην ακολουθησει καποιες δεδομενες φορμες. Και ας μην ξεχναμε πως το cinematic universe του Star Wars ειναι στην ουσια το μεξικανικο δραμα του οικου Skywalker.
That being said, δεν ξερω γιατι τα γραφω αυτα, σου αρεσε η ταινια, μου άρεσε η ταινια :|
ας μιλησει ο Νικ Κεήτζ.
Δεν έχω παρακολουθήσει ακριβώς τι λέτε, αλλά αν σου αρέσει η ορίτζιναλ τριλογία και όχι τα prequels είσαι είτε μεγάλος φανμπόης-πρωτοδισκάκιας, είτε τυφλός και ηλίθιος. Όχι εσύ ε, γενικά.
enitharmon
22-12-2015, 23:47
μα πού είναι οι μούτζες
Ξενερωνεις επειδη σαρεσει το βιβλιο; δεν καταλαβα
παντως, ελπιζω να καταλαβαινεις πως παγκοσμιως ειναι ελαχιστοι αυτοι που δεν εχουν προβλημα με τα prequels. Και πες πως εχεις δικιο και εισαι bigger man απόλους και μπορεις να ασπαστεις τα redeeming qualities τους και να μη σε ενοχλουν τα στραβα τους, δε μπορεις εσυ (και σιγουρα δε μπορει η μηχανη της Disney) να αγνοησεις το γεγονος πως το prequel-bashing εχει γινει μερος τουιδιου του star wars lore, όσο και το μπικινινι της Λέηα, και κάτι επρεπε να γινει γι'αυτο.
cue JJ Abrams λοιπον...
... που ειχε την υπερανθρωπη σχεδον αποστολη να:
να βγαλει το στιγμα του "νεα ταινια star wars"
να φέρει τον παλιο πισω στο σινεμα
να φερει τον καινουργιο στο σινεμα
να δημιουργησει χαρακτηρες που θα τους φερουν και τους δυο ξανα και ξανα στο σινεμα
να τιμήσει τον παλιο
να μαγεψει τον καινουργιο
να θεσει βασεις για νεα ιστορια
και παραλληλα να μας πει και καποια πραγματα για το εγιναν τα τελευταια τριαντα χρονια
1. Οχι, οσον αφορα τον Darth Plagueis The Wise, δεν εχει να κανει με το βιβλιο, εχει να κανει με το οτι γενικα δε θελω να ξαναδω πραγματα που εχουν ηδη αναφερθει, εξηγηθει, καλυφθει και ολοκληρωθει. Αν η νεα ταινια ηταν καρμπον σε δομη και themes με καποιο απο τα prequels (οπως ηταν με το 4 σε ολα τα σημεια που ανεφερα), το ιδιο θα "γκρινιαζα". Καταλαβαινω τη δυσκολη αποστολη του Abrams, και ειχε οντως ΟΛΕΣ αυτες τις ευθυνες που αναφερεις πανω του, γι αυτο και στην πραγματικοτητα δεν εχω τοσο μεγαλο θεμα με ολο αυτο, απλα ενιωσα οτι επρεπε να αναφερω πως ενω η ταινια ειναι παρα πολυ καλη, θα μπορουσε να ηταν μνημειωδης κατα τη γνωμη μου.
2. Αν και υπαρχει πολυς κοσμος που απορριπτει/ακυρωνει/κραζει τα prequels, εχω συνειδητοποιησει πως οσον αφορα τους fans Star Wars και Star Wars συγκεκριμενα, μπορει να μην ειναι καν η πλειοψηφεια αυτοι που λες. Απλα οι haters ειναι πολυ πιο vocal. Mα πολυ ομως. Σε φαση παρακολουθωντας σελιδες οπως io9, gizmodo και πολλες αλλες, βλεπεις συγκεκριμενα ατομα να ανεβαζουν αρθρακι για να κραξουν τα prequels καθε λιγους μηνες. Ειναι οπως ειπες κι εσυ, ενα κομματι του hype κι αυτο. Αυτο δε σημαινει πως πρεπει εγω προσωπικα να δωσω καποια βαση. Συζητωντας για το SW universe με φιλους αλλα και σε συγκεκριμενες σελιδες που δεν απευθυνονται μαζικα σε nerds. βλεπω ευτυχως πολυ πιο φυσιολογικες και σφαιρικες αποψεις. Δεν εχει να κανει με το αν ειμαι bigger man και μπορω να δω τα θετικα τους, εχει με το οτι στην πραγματικοτητα τα θετικα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα λιγοστα αρνητικα. Εχουν flaws? Φυσικα. Ε δεν ειναι τοσα πολλα πια.
3. Ο Abrams τα εκανε ολα αυτα που γραφεις, εκτος απο το τελευταιο. Στη νεα ταινια, με εξαιρεση ελαχιστες λεπτομερειες για το backstory του Kylo Ren, δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ για το τι εχει συνεβη τα τελευταια 30 χρονια. Αν μη τι αλλο, ειναι πολλα πραγματα που δε βγαζουν καν νοημα, οπως ας πουμε το μεγεθος της δυναμης της First Order και αλλα τετοια πολλα. Ολο αυτο ειναι επιτηδες βεβαια, γιατι η Disney βγαζει και νεα σειρα βιβλιων ακυρωνοντας τα παλια, και η ολη καμπανια Journey To The Force αναμενεται να της φερει ακομα περισσοτερο χρημα... καθως ξερουν πολυ καλα τι απηχηση ειχε το Expanded Universe. Οσον αφορα γιατι το συζηταμε γενικα αφου συμφωνουμε... ε γιατι εχει φαση?
ΥΓ. Καλα τα λεει ο Μπλιτζερ, καμια μουτζα φυσικα.
OniBocho
23-12-2015, 09:17
Ακριβώς ότι είπε ο Φίξξξερ και απλώς να προσθέσω στο 3ο point του ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το Revenge of the Sith, όπου αρκετά πράγματα για τους μη φαν δεν έβγαζαν ιδιαίτερο νόημα (η παρουσία του General Grievous, ας πούμε, που ήταν και ασθενικός επειδή ο Mace Windu τον είχε τραυματίσει κατά την απαγωγή του Palpatine και άλλες λεπτομέρειες που σχετίζονταν με τα κόμικς και τα επεισόδια Clone Wars που παρεμβάλονταν. Ακόμα και η εμμονή του Anakin με τη θέση στο High Council δεν εξηγήθηκε, όπως στο novelisation της ταινίας για παράδειγμα).
Μα το θέμα δεν είναι αν τα prequels είναι μέτριες ταινίες. Ναι, μπορεί να είναι (καλά σας γαμάει το III, όμως). Έχουν σίγουρα τις κακές τους στιγμές, τόσο σεναριακά, όσο και υποκριτικά. Το θέμα είναι ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει και με την ορίτζιναλ τριλογία, οπότε ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να είσαι αντικειμενικός, σοβαρός κριτής και να θεωρείς έργα τέχνης τα IV-V-VI, αλλά κινηματογραφικά αίσχη τα I-II-III. Για κάθε Jar Jar, υπάρχουν τα Ewoks. Η λίστα είναι ατελείωτη.
enitharmon
23-12-2015, 13:50
https://www.youtube.com/watch?v=XeXDrvPB5rI
άμα έχετε όρεξη για τα 1-6, πλάκα έχουν
OniBocho
23-12-2015, 14:12
Πφφφφφ
https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1511372_10205399025647537_8955061669838462595_n.jpg?oh=b4c9dea3b0dc4837dea28fea4ce87fbe&oe=56D8B7F6
Μα το θέμα δεν είναι αν τα prequels είναι μέτριες ταινίες. Ναι, μπορεί να είναι (καλά σας γαμάει το III, όμως). Έχουν σίγουρα τις κακές τους στιγμές, τόσο σεναριακά, όσο και υποκριτικά. Το θέμα είναι ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει και με την ορίτζιναλ τριλογία, οπότε ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να είσαι αντικειμενικός, σοβαρός κριτής και να θεωρείς έργα τέχνης τα IV-V-VI, αλλά κινηματογραφικά αίσχη τα I-II-III. Για κάθε Jar Jar, υπάρχουν τα Ewoks. Η λίστα είναι ατελείωτη.
.
κλαμα: https://twitter.com/KyloR3n (με σποιλερς)
https://scontent.fphl1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/12376725_830458163729269_7165683742025485678_n.jpg?oh=4d2df45fff6e9e9d06e4f622dc593bf1&oe=571A1AD3
:touched::touched::touched::touched::touched::touched:
SpiritCrusher
24-12-2015, 21:50
Ok το είδα, Μπλίτζερ πάλι τελευταίος.
Πάμε; Πάμε
Χμου, γενικά σε όλα τα επίπεδα ήταν καλό. Μου άφησε κι εμένα την εντύπωση που ανέφερε ο φίξξερ με την επανάληψη των 4-6 και ήταν λίγο meh αυτό, ειδικά το πως έκλεισε η ταινία που είναι επανάληψη του βάλτου με τον Yoda. Θα προτιμούσα να πάει και άλλα 5 λεπτά να δούμε κάτι έναν 1ο διάλογο αντί για εκείνη την "αμήχανη" σκηνή με το παρατεταμένο lightsaber στο τέλος. Οκ, μικροπράγματα.
Αυτή τη στιγμή εάν έχω για κάτι ανάμικτα συναισθήματα αυτό είναι ο Kylo Ren και η εξέλιξη του:
Τον αρχίσανε πολύ ωραία, σωστό image, φωνή κτλ. Ωραίος χαρακτήρας στους διαλόγους, ήταν και όσο σάικο έπρεπε για να έχει κάτι παραπάνω σαν "κακός" χαρακτήρας αλλά όσο προχωρούσε το πράμα μας κατέληξε λίγο μπούλης που α) τραυματίστηκε σε swordfight από άτομο που είχε πιάσει 1 φορά ακόμα lightsaber στη ζωή του και β) Από την τύπισσα με 0 training.
Ξέρουμε ότι o Kylo είναι πολύ Force sensitive,
ξέρουμε ότι έχει χρόνια εμπειρια στο άθλημα,
ότι έφαγε τους υπόλοιπους recruits του Luke's Jedi Knight Academy που επίσης είχαν περισσότερη εκπαίδευση από Φιν-Ρει και στη περίπτωση του Φιν είχαν και περισσότερο ταλέντο, δεν ήταν σφάζουμε παιδάκια α λα Ανακιν.
Εδώ στην αρχή ακινητοποίησε blaster laser.
Aπλά σε εκείνη τη μάχη έριξαν την αμερικανιά πχ. το σημείο που η άλλη έκλεισε και τα μάτια για να νιώσει το force. Ναι ο Kylo ήταν τραυματισμένος από blaster, ξέρουμε όμως πολύ καλά πως όπως έκανε force push τη Ρει, μπορούσε να ρίξει και ένα δεύτερο στον Φιν. "Μα είναι εγωιστής!" ε χέσε μας, έγινε απλά για να γίνει η σκηνή έτσι.
Προτιμούσα να τρώγανε μερικές μάπες οι Φιν-Ρει, να τους έσωνε η χαράδρα και να τελείωνε η μάχη σε φάση "this is not over" μπλαμπλα. Πλάκα πλάκα έτσι θα ήταν ακόμα ένα callback στα παλιά.
Πότε περιμένουμε για το 8; Αρχίσανε γυρίσματα;
edit: Α ναι, το είδα σε Dolby Atmos και ήταν καλή φάση. Δεν το χρησιμοποιούσε στο έπακρο, αλλά το καταλάβαινες στα σημεία που έπρεπε.
1. Πολυ το ψειριζεις το θεμα Kylo Ren νομιζω. Θα μπορουσε να, και να, και να, αλλα τελικα δεν πειραζει που και που και που. Τεσπα.
2. Θα βγει το 2017 Μαιο, αρα θα περιμενουμε 1.5 χρονο, δεν ειναι τοσο ασχημα, και θα εχουμε ενδιαμεσα και το Rogue One
3. Κι εγω σε Dolby Atmos το ειδα, πραγματικα υπεροχο.
O Anakin ηταν 20 φορες πιο δυνατος και γαματος Jedi και γενικα σε δυναμεις, δεν τιθεται συγκριση. Ισα ισα που το theme του Ren ειναι πως νιωθει λιγος σε σχεση με τον παππου του. Και αυτο τον κραταει πισω σε ολη την ταινια και τον κανει κομπλεξικο. Δε με χαλασε τιποτα στο χαρακτηρα του νομιζω. Επισης υπαρχει κατι που εχουν οι Sith και λεγεται υπεροψια και ελλειψη συγκεντρωσης και τελος παντων το οτι δεν εσβησε απο το χαρτη τους Finn και Rey εχοντας φαει λεηζερ απο Wookie Bowcaster απο το οποιο θα επρεπε να εχει πεθανει με τη μια, δεν ειναι ΤΟΣΟ παραδοξο.
Μόλις γύρισα. Γράφω 2 πράγματα ΠΡΙΝ δω τα ποστς σας, οπότε πολύ πιθανό να έχουν γραφτεί ήδη.
Κατ'αρχάς ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ DEATH STAR, ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. FUCKIN REALLY??
Αγαπάω τη Rey. Τη Daisy. Την αγαπάω. Παντρεύομαι.
Kylo Ren μπήκε πολύ δυνατά, επιβλητικός, μάσκα, φωνή τα πάντα. Και μετά έβγαλε τη μάσκα. Γιατί, αγόρι μου; Ποιοι αποτυχημένοι κάνουν το casting στις ταινίες των τελευταίων ετών και τα έχουν κάνει σκατά; Δεν υπάρχει σχολή casting πλέον;
Harrison Ford δε θα γίνει ηθοποιός ποτέ.
Επιτέλους διάλογοι και χιούμορ άνω της βάσης (όχι πολύ, αλλά είναι μια αρχή) σε ταινία SW.
Μου άρεσε που ο JJ κράτησε την όλη αισθητική των παλαιότερων ταινιών. Δε μου άρεσε που στη μισή ταινία έβλεπα κάποια παλιότερη ταινία.
Παρόλο που δεν είμαι SW fan, τρελή συγκίνηση σε 1-2 σκηνές :touched:
Αγαπώ τη Daisy. Ψάχνω βέρες as we speak.
SpiritCrusher
25-12-2015, 11:42
Κάτι ακόμα που μου ήρθε όταν έβλεπα το 7: πόσο πιο ωραία θα ήταν τα 1-3 αν τα γύριζαν τώρα. Γενικά τα CGI/green screens των 1-3 δεν κάνουνε καλό blend με τους ηθοποιούς και φαίνονται ψεύτικα ώρες ώρες. Η τωρινή μέθοδος πραγματικών σκηνικών με added CGI + την γενική εξέλιξη της τεχνολογίας κάνουν ένα ωραίο, ομοιογενές αποτέλεσμα.
OniBocho
25-12-2015, 12:34
Άφησα περίπου ένα 8ωρο να περάσει, για να καταλαγιάσει μέσα μου αυτός ο τυφώνας συναισθημάτων που ένιωσα χθες το βράδυ. Δε μου είναι καθόλου εύκολο να γράψω αυτό το ποστ, για την ακρίβεια θεωρώ ότι θα γίνει edit τόσες φορές μέχρι το τέλος, που πολύ φοβάμαι για τη ροή και τη συνοχή του λόγου μου. Θα προσπαθήσω πολύ να ΜΗΝ τα κάνω πουτάνα όλα...
Θα γράψω χωρίς κάποια σειρά ή προτεραιότητα για όσα θετικά κι αρνητικά εντόπισα. Και το κάνω γιατί, όπως έγραψα παραπάνω, ακόμα δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τα πράγματα μέσα στο κεφάλι μου.
* Η αισθητική της ταινίας είναι εξαιρετική και παρόλο που δεν είχα εμπιστοσύνη στον Abrahms μετά τα Star Trek, με εξέπληξε θετικά. Βεβαίως, στο κομμάτι αυτό, της αισθητικής, είχε ευκολότερο έργο απ' ότι στα υπόλοιπα που ανέλαβε να διεκπεραιώσει, καθώς προσεγγίζοντας την πρώτη τριλογία θα είχε κερδίσει ένα 75% του στοιχήματος. Και το έκανε, με όλα τα θετικά κι αρνητικά που αυτό επιφέρει. Κι εξηγούμαι: η νοσταλγία και τα συναισθήματα οικειότητας που δημιουργεί ο σκηνοθέτης λειτουργούν άψογα. Μπορείς να δεις IV- V - VI - VII και να μη βγεις πουθενά απολύτως εκτός κλίματος κι αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Όμως, εκεί ξεκινούν τα αρνητικά της υπόθεσης. Οι ομοιότητες/αναφορές με τα IV, V, VI είναι διαβολικά μεγάλες και έχουν ήδη γραφεί από κάποιους.
Από τα trailer φανταζόσουν ότι επιστρέφουμε σε Tatooine, Endor και Hoth. Όχι, δε συμβαίνει αυτό, αλλά εισάγουμε τρεις πλανήτες που είναι ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ ίδιοι. Υπάρχει το "Starkiller station". Αλήθεια; Όχι μόνο το First Order {που μέσα σε 30 χρόνια όπου η New Republic (όχι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν πάει το χέρι μου να γράψω "Νέα Δημοκρατία") λειτουργεί είναι φόβητρο για τους πάντες και τα πρώην μέλη της Rebel Alliance τώρα ανήκουν στη Reistance, η οποία στηρίζεται από τη New Republic και πραγματικά, ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ δεν έχουν εξαλείψει το First Order ή πως αυτό έχει γίνει ΤΟΣΟ ισχυρό κι αποτελεί τέτοιου είδους φόβητρο; } έχει έναν πλανήτη υπερόπλο, αλλά ενώ η Disney δείχνει το middle finger στον Lucas, του κατακλέβει ονόματα και ιδέες κτλ κτλ. Όχι, κύριοι. Όχι, δε θέλω να ξαναδώ να ρίχνει ο Han τις ασπίδες για να μπουκάρουν τα Χ-Wing από έναν διάδρομο που οδηγεί σε μια χαραμάδα που ανατινάζει τον πλανήτη-υπερόπλο από μέσα. Θέλατε να γαμήσετε τον Lucas? Βρείτε δικές σας ιδέες.
* Οι καινούργιοι χαρακτήρες είναι πραγματικά πολύ ωραίοι. Ακόμα κι ο Fin, που τα μούτρα του από τα trailer μου είχαν φανεί εντελώς μέτρια, μου φάνηκε συμπαθέστατος, αλλά το γεγονός ότι επωμίστηκε όλο το fun factor της ταινίας, ειδικά στις σκηνές με τον Han, δε μου άρεσε τόσο πολύ. Πρόκειται για έναν stormtrooper που ξεφεύγει από την ισόβια αποστολή του, σπάει τα δεσμά του νου και με οδηγό τη συνείδησή του ξεφεύγει. Και προς το τέλος της ταινίας μαθαίνεις ότι αυτός ο inner unstable τύπος, δούλευε στην Καλλιόπη του First Order. Meh...
Captain Phasma με την εκνευριστική φωνή και προφορά της Brienne of Darth, εντελώς αδιάφορη. Ο supreme leader Snoke αφήνει πολλά να εκκρεμούν, αναμένουμε αλλά προς το παρόν δε μου έβγαλε το feeling του υπεργαμάτου κακού. Για την ακρίβεια, πουθενά δεν αναφέρεται σε Sith tradition ή κάτι ανάλογο. Και αποκαλεί τον Kylo, "Knight of Ren" που θέλω πολύ να δω τι σημαίνει.
Ο Po Dameron συμπαθέστατος και δείχνει να έχει μπόλικο ψωμί ακόμα, ελπίζω όπως γράφει κι ο Fixxxer στις επόμενες ταινίες να παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί ήταν απολαυστικός.
ΒΒ-8 λατρεία από την πρώτη ματιά. w00t, w00t.
Η Rey είναι έρωτας. Μακράν ο καλύτερος θηλυκός χαρακτήρας σε ταινία Star Wars και οι σκηνές στην πρώτη επαφή της με το φωτόσπαθο του Vader/Luke σου γαμάνε το είναι. Αν είναι κόρη του Luke, πως/που/πότε; Δε φαίνεται να είναι κόρη των Han/Leia κι αν είναι θα ξενερώσω χοντρά, καθώς δε βγαίνει από το μυαλό μου το Jayna/Jacen Solo story που κουβαλά ο Kylo Ren μέσα του. Αν δεν έχει αίμα Skywalker, η επαφή και το initiation της με τη Δύναμη είναι αρκετά αβάσιμο και ίσως δε μου αρκεί η εξήγηση ότι ένας untrained Force sensitive ήρωας ξεκλειδώνει την επαφή και το potential του την ώρα που ένας Force Adept της Dark Side προσπαθεί να μπει στο μυαλό του και να τον γεμίσει με φόβο και πόνο. Επίσης, της πήγαινε πολύ περισσότερο το φωτόσπαθο απ' ότι του Fin και αυτή της η εικόνα νομίζω ότι θα αποτελέσει αντικείμενο ονείρωξης για εκατοντάδες χιλιάδες ανδρών (ίσως κι όχι μόνο :p :pink: )
OniBocho
25-12-2015, 12:35
* Ένιωσα άσχημα για την Carrie Fisher. Πιάνονταν η καρδιά μου όποτε άνοιγε το στόμα της να μιλήσει. Εντάξει, έφαγε ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΤΑ στη ζωή της, είχε μεγάλο θέμα με καταχρήσεις, αλλά δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Μασέλες, φωνή 12 τόνους κάτω από ό,τι θυμόμουν, σε χειρότερο shape απ' ότι και σε κάτι roast στον George Lucas που έχω δει στο YouTube και γενικότερα, έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η μάνα μου σε 15 χρόνια στη θέση της να παίζει την γριέτζω που κάποτε φορούσε μεταλλικό μπικίνι στο παλάτι του Jabba και έκανε κοσμάκη να αλληθωρίζει. Ένιωσα πραγματικά ένα είδος οίκτου, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς...
* Τέλεια η εικόνα του Mark Hamill στο τέλος. T-E-Λ-Ε-Ι-Α. O Luke Skywalker, όπως έπρεπε να είναι. Περιμένω να δω ποια ακριβώς η σύνδεση με τον πρώτο Jedi Temple κι αν βρίσκεται στον Tython ή αν τρώει κι αυτό το κομμάτι διαγραφή (γαμώ το σπιτάκι τους).
* Ενώ είχα από μέρες διαβάσει το Spoiler του Fixxxer που αφορούσε στον θάνατο του Han από τον γιο του και δε μου έκανε καμία ιδιαίτερη αίσθηση, λόγω του απίστευτου ξενερώματος που έφαγα με την όλη αθλιότητα της διανομής από την Feelgood, όταν είδα τη σκηνή δάκρυσα. Είχε την ένταση και την κορύφωση που έπρεπε. Στο χάδι του Han προς τον Ben (εντάξει, άκυρο εντελώς να δώσουν το "θετό" όνομα του Obi-Wan στον γιο τους, κανείς εκ των Han/Leia δεν είχε αυτή τη σχέση μαζί του κι άλλωστε ξέραμε πως Ben είχε βγάλει ο Luke το γιο του ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ) ήταν που με έκανε να λυγίσω. Κάνοντας ένα κλικ δεξιά το κεφάλι μου, είδα και τη Σοφία δακρυσμένη και κατάλαβα πως δεν είμαι μόνο εγώ σκατόφλωρος και μαλακάκος. Αυτός ο παρτάκιας, ήρωας της επανάστασης, μια ζωή run away from responsibility τύπος, μάλλον κακός πατέρας, smuggler, rogue, "nerf herder", ενώ έχει το κατακόκκινο φωτόσπαθο του γιου του να καίει τα σπλάχνα του και καταλαβαίνει πως το Kessel Run της ζωής του έλαβε τέλος, απλώνει το χέρι στο μάγουλο του χαμένου στο μίσος και αβεβαιότητα παιδιού του με πατρική στοργή που δείχνει τη βαθύτερη δυνατή ευαισθησία που έκρυβε μέσα του, πίσω από τις ασπίδες του "στ'αρχίδια μου όλα" τύπου που πουλούσε μια ζωή.
Αυτόν τον θρύλο όμως, αυτόν τον ήρωα της επανάστασης, αυτό το σύμβολο, η ταινία δεν τον έκλαψε. Θα περίμενα μια στιγμή βαθύτατου θρήνου από χαρακτήρες που ήταν εκεί, πριν 30 χρόνια. Κι όχι μια αγκαλιά ανάμεσα σε Leia και Rey.
Αυτή τη στιγμή, η σειρά μέσα μου είναι: V, III, VI, VII, IV, I, II (αν και δηλώνω απερίφραστα πως το Ι θα μπορούσε κάλλιστα να μπει πριν το IV, το οποίο κερδίζει γιατί πολύ απλά, ήταν η απαρχή της καύλας μας).
* Θα επανέλθω αργότερα με edit για τον Kylo Ren και τον R2-D2.
Phantom Duck
25-12-2015, 16:39
πολύ ωραία ταινία, προφανώς είναι στα όρια του remake-reboot του IV αλλά τι να κάνει ο άνθρωπος, αν είχε αλλάξει το παραμικρό θα τον έβριζε το σύμπαν. είμαι περίεργος πως θα βγουν τα επόμενα με σκηνοθέτη breaking bad το ένα και jurassic world το άλλο, αλλά με τέτοια γιγαντιαία crew που τα φτιάχνουν πλέον δε νομίζω ότι έχει φοβερή σημασία το όραμα του σκηνοθέτη και μόνο.
μπορώ να πω πως στο γενικότερο consensus διαφωνώ μόνο με τη λατρεία για τη ray. εντάξει, είναι η tritiny (το πιάσατε ε, γιατί ο luke στα παλιά ήταν ο neo χεχεχεχεχε), αλλά αλήθεια έπιασε ένα φωτόσπαθο, την άκουσε και ξεκώλιασε χρόνια εμπειρίας; φοβερό character development, μπορώ να πω ότι ο wookie με τον τραυματισμό και το πένθος είχε περισσότερο.
Κάτι ακόμα που μου ήρθε όταν έβλεπα το 7: πόσο πιο ωραία θα ήταν τα 1-3 αν τα γύριζαν τώρα. Γενικά τα CGI/green screens των 1-3 δεν κάνουνε καλό blend με τους ηθοποιούς και φαίνονται ψεύτικα ώρες ώρες. Η τωρινή μέθοδος πραγματικών σκηνικών με added CGI + την γενική εξέλιξη της τεχνολογίας κάνουν ένα ωραίο, ομοιογενές αποτέλεσμα.
Βλεπω τα I-VI αυτες τις μερες ετσι για τη νοσταλγια, και συμφωνω απολυτα. Ειχα χρονια να τα δω και αυτη η ηλιθια προπαγανδα απεναντι στα prequels με ειχε επηρεασει κι εμενα απ'οτι φαινεται, καθως βλεποντας τα τωρα συνειδητοποιω οτι η κριτικη ειναι πολυ αδικη και εντελως υπερβολικη. Το στορι εννοειται πως ειναι καλυτερο απο οτι στην κλασικη τριλογια, και ολες οι ταινιες ειναι γεματες εικονικες στιγμες, ακομα και το Ι, του οποιου το τελευταιο 45λεπτο ειναι μονο :touched: Αλλα αυτο με τα CGI ειναι προβλημα, γι αυτο αλλωστε και το III ειναι αρκετα καλυτερο σε αυτον τον παραγοντα. 6 χρονια (1999-2005) εκαναν σημαντικη διαφορα, ε αν γυριζονταν τωρα θα εκαναν πολυ μεγαλυτερη διαφορα. Επισης παρατηρω τι επιδραση εχει η σκηνοθεσια του Λουκας στην ερμηνεια του Hayden Christensen. Σε καποιες σκηνες ειναι υπεροχος και ακριβως οπως πρεπει να ειναι, σε αλλες... οχι τοσο. Και αυτο οφειλεται σιγουρα στον Λουκας.
μπορώ να πω πως στο γενικότερο consensus διαφωνώ μόνο με τη λατρεία για τη ray. εντάξει, είναι η tritiny (το πιάσατε ε, γιατί ο luke στα παλιά ήταν ο neo χεχεχεχεχε), αλλά αλήθεια έπιασε ένα φωτόσπαθο, την άκουσε και ξεκώλιασε χρόνια εμπειρίας; φοβερό character development, μπορώ να πω ότι ο wookie με τον τραυματισμό και το πένθος είχε περισσότερο.
1. Kylo Ren ειχε φαει laser απο wookie bowcaster, μην τα ξαναλεμε, οποιοσδηποτε αλλος θα ειχε πεθανει.
2. Η Rey ειχε μακροχρονια εμπειρια με το κονταρι της, ιδια λογικη με το φωτοσπαθο χωρις τις καμμενες μπουκλες.
3. Η λατρεια μας δεν πηγαζει απο τη 2λεπτη σκηνη που λες, αλλα απο τη συνολικη παρουσια της στην ταινια, που ειναι εξαιρετικη.
αλλά αλήθεια έπιασε ένα φωτόσπαθο, την άκουσε και ξεκώλιασε χρόνια εμπειρίας; φοβερό character development, μπορώ να πω ότι ο wookie με τον τραυματισμό και το πένθος είχε περισσότερο.
Με "χρόνια εμπειρίας" μάλλον εννοείς τον χειρότερο, πιο κλαψιάρη, πιο ΑΔΕΡΦΗ Sith έβερ. Ντρέπομαι που είναι Sith. Ε δεν ήθελε και πολύ. Εδώ σχεδόν τον έκανε καλά ένας stormtrooper που καθάριζε τουαλέτες. Δε φταίει η Rey για την παρωδία που λέγεται Kylo Ren.
Και τώρα θα βγει ο Fixxxxxxxer να μας πει ότι ήταν τραυματισμένος, το οποίο δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Sith είναι, όχι ο γαλατάς της γειτονιάς. Αν και ο ηθοποιός μόνο γι'αυτό κάνει.
Phantom Duck
25-12-2015, 17:07
θα σκάσει κωλοφτιαγμένος kylo στο επόμενο και θα την σπάσει στο ξύλο (για να γίνει το cliffhanger και μετά το comeback στο τρίτο) και να δω τι θα λέτε παλιομαλάκες!
fixxxer δε λέω μόνο για το saber duel, αλλά για το πώς τα κάταλαβε όλα από μόνης της με ένα flashback. μικρολεπτομέρειες, οι πιουρίστες τα ξέρετε καλύτερα από μένα αλλα στ' αρχίδια μου κιόλας, 3 ταινίες για το force του luke και άλλες 3 για τον anakin κι εσείς είστε ικανοποιημένοι με μια ώρα εκπαίδευση!
Καλα εννοειται πως ηταν υπερβολη η badassery που ειχε γενικοτερα με τη χρηση της Force, αλλα ας περιμενουμε να δουμε το παρελθον της και το μελλον της στις επομενες ταινιες...
Ας το θεσουμε ετσι, οι πρωτοι Force users που βγηκαν ποτε, πως ακριβως εμαθαν τα διαφορα κολπα? Ηταν self-taught. Επισης, η ταινια λεγεται The Force Awakens. Μπορει να σημαινει κατι αυτο.
Δε νομιζω πως εγινε χεβιμεταλ η Rey μονο επειδη ειδε το flashback παντως... Ηταν απο πριν, θυμησου τη σκηνη που παταει το κουμπι και κλεινει την πορτα ακριβως το nanosecond που χρειαζεται ωστε να κοψει τα πλοκαμια του τερατος που ειχε πιασει τον Finn. Η τα αντανακλαστικα της οταν πεταει το Millenium Falcon. Μπορει η κοπελα να ηξερε απο παντα οτι εχει "special abilities" και να δουλευε πανω σε αυτες, χωρις να χρησιμοποιει τη λεξη Force για να τις περιγραψει. Το ξερω οτι γινομαι δικηγορος του διαβολου, απλα λεω πως η συγκεκριμενη υπερβολη της ταινιας δεν ηταν απο αυτες που τη "χαλανε"... αντιθετα με το Starkiller Base ας πουμε, για το οποιο θα μπορουσα να κανω 3σελιδο ποστ για το ποσο λαθος "επιστημονικα" ειναι.
Ψάχνοντας, διαβάζω από Abrams ότι: "[He] is not a Sith. [Kylo Ren] works under Supreme Leader Snoke, who is a powerful figure on the Dark Side of the Force."
Δεν είναι Sith. Απλά fanboy της Dark Side. Aυτό εξηγεί κάποια πράγματα. Από την άλλη, στην ταινία υπονοείται ότι είναι ο apprentice του Snoke, ο οποίος λέγοντας ότι θα τον προετοιμάσει, κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα να τον σκοτώσει και να πάρει τη θέση του ως παντοδύναμος και γαμάτος. Μάλλον όχι. Το σίγουρο είναι ότι θα τον δούμε πολύ δυνατότερο στα επόμενα. Ελπίζω να μην ξαναβγάλει τη μάσκα.
Αυτό με τον τραυματισμό του ως επιχείρημα είναι ηλίθιο. Δηλαδή ένας μαθητευόμενος Luke θα είχε έναν τραυματισμένο Yoda ή Kenobi; Αρχίδια θα είχε. Απλά ο Kylo Ren είναι αδύναμος και σπασμένος.
Μπλιτζερ σταματα να ποσταρεις, ρεζιλευεσαι.
To κοινό θα μας κρίνει !!111
Διαβάζω το κράξιμο στο imdb και κάποιος έγραψε "Jar Jar Abrams" χαχαχα :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched:
SpiritCrusher
25-12-2015, 19:08
Περι knights of ren, sith κτλ.
Δεν ξέρω τα βαθιά του lore όπως φιψψερς και ονιμπότσοι αλλά σύμφωνα με wikis κτλ. οι Sith ήταν πρακτικά κάποιο organization που ήταν "fanboys της Dark Side" όπως είπε και ο πλιτσερ. Τα μεγάλα κεφάλια τους έπαιρναν τον τίτλο Darth.
Οι Knights Of Ren είναι ένα άλλο organization (ή θεωρείται κομμάτι των sith σε μια μετα-Endor εποχή; ) που τώρα έχει τον Snoke για αρχηγό και αντίστοιχα τα μέλη τους παίρνουν τον τίτλο Ren μετά το appointed όνομα τους. Δηλαδή Kylo είναι το αντίστοιχο του Vader, Ren είναι ο τίτλος όπως το Darth.
ypersyntelikos
25-12-2015, 20:30
Λίγο προσοχή τώρα που βγήκε η ταινία γιατί μπορεί να σποϊλεριάσουμε ERίτες που δεν πήγαν στην πρεμιέρα
Γενικά πολύ ωραία ταινία με τα όλα της. Αν μου έλεγες πριν τη δω ότι θα επαναλαμβάνονται όλα τα κλασικά SW μοτίβα μάλλον θα ξενέρωνα. Δλδ τρίτο death star (!), ακόμα ένα story που ο γιος προδίδει τον πατέρα, ο πιο αρχιδάτος jedi έχει απομονωθεί κάπου γιατί απέτυχε σε κάτι προηγουμένως, και άλλες χίλιες δυο ομοιότητες, τα είπαν και οι αποπάνω. Εν τέλει όμως είναι κάτι που δεν βγήκε καθόλου άσχημα, και φαίνεται ότι ξέρουν τι κάνουν. Επίτηδες, οτιδήποτε καυλωτικό είχαν τα 4-5-6 μας τα ξαναφτύνουν στη μούρη. Ο παλιός φαν γουστάρει και ξεσπά σε χειροκροτήματα στο σινεμά, ο νέος φαν μπαίνει στη φάση με τη μία, βλέπει και τις παλιές ταινίες στα καπάκια, αυτό προσθέτει άπειρο boost στο ήδη υψηλό hype, και δίνει την τέλεια πάσα στις επόμενες ταινίες.
Οπότε συνοψίζοντας, πιστεύω ότι καλά έκανε η disney και έβαλε στην πρώτη ταινία όλο το "ψηστήρι", για να τινάξει το hype στα ύψη. Φαντάζομαι η πλοκή στις δύο επόμενες θα "αυτονομηθεί" πιο πολύ από τα κλασικά μοτίβα.
Επίσης, πρώτη ταινία τριλογίας, δε γίνεται να μην υπάρχει κάποιος καραμπινάτος θάνατος. Ε και σου λένε φάε τον Χαν Σόλο γιατί είναι και 75 χρονών και ποιος ξέρει άμα θα προλάβει κιόλας.
ΥΓ. Μόνο εμένα η Rey μου θυμίζει την Tori Black?
enitharmon
25-12-2015, 22:27
Βλεπω τα I-VI αυτες τις μερες ετσι για τη νοσταλγια, και συμφωνω απολυτα. Ειχα χρονια να τα δω και αυτη η ηλιθια προπαγανδα απεναντι στα prequels με ειχε επηρεασει κι εμενα απ'οτι φαινεται, καθως βλεποντας τα τωρα συνειδητοποιω οτι η κριτικη ειναι πολυ αδικη και εντελως υπερβολικη. Το στορι εννοειται πως ειναι καλυτερο απο οτι στην κλασικη τριλογια, και ολες οι ταινιες ειναι γεματες εικονικες στιγμες, ακομα και το Ι, του οποιου το τελευταιο 45λεπτο ειναι μονο :touched: Αλλα αυτο με τα CGI ειναι προβλημα, γι αυτο αλλωστε και το III ειναι αρκετα καλυτερο σε αυτον τον παραγοντα. 6 χρονια (1999-2005) εκαναν σημαντικη διαφορα, ε αν γυριζονταν τωρα θα εκαναν πολυ μεγαλυτερη διαφορα. Επισης παρατηρω τι επιδραση εχει η σκηνοθεσια του Λουκας στην ερμηνεια του Hayden Christensen. Σε καποιες σκηνες ειναι υπεροχος και ακριβως οπως πρεπει να ειναι, σε αλλες... οχι τοσο. Και αυτο οφειλεται σιγουρα στον Λουκας.
φταίει η Christensen. Προς το τέλος του 3 σκηνή Padme-Anakin, η Portmann υποφέρει ρε παιδί μου, το νιώθει, ο αλλος τα λέει εντελώς ξύλινα. Τι να σώσει η σκηνοθεσία εκει; Του έλεγε ο Λουκας "πέστα όσο πιο ερασιτεχνικά μπορείς;"
Να τον βαλει να ξαναγυρισει τη σκηνη ξανα και ξανα ΚΑΙ ΞΑΝΑ. Αφου μπορει το παιδι.
Στη σκηνη στο Attack Of The Clones που κανει ερωτικη εξομολογη στην Padme μεσα στο εργαστηριο στον Tatooine ειναι ΤΕ-ΛΕΙ-ΟΣ.
Και τον εχω δει και σε αυτο το ταινιακι: https://en.wikipedia.org/wiki/Life_as_a_House και ηταν εξαιρετικος.
Κέβιν Σόρμπο
26-12-2015, 00:59
It is known, οτι πλήρη ευθύνη για την prequel τριλογία έχει ΜΟΝΟ ο Lucas, είτε σαρεσουν είτε όχι.
Μιλάμε για ένα πεισματαρη, πλούσιο, δημιουργικό νερντουλο που περικυκλωθηκε από yesmen και έκανε του κεφαλιού του. Ούτε studio είχε από πίσω του, ούτε κάποιο έμπειρο writing team, ουτε τιποτα να του τραβάνε τα χαλιναρια να του πουνε "καλύτερο διάλογο είδα σε τέλεταμπιζ, γιατί μιλάει αυτός για την άμμο;"
BURNIN AMBITION
26-12-2015, 01:47
χωρις να εχω διαβασει οσα λετε τοσες σελιδες πριν, ειμαι ο μονος που ενω γουσταρε τρελα με την ταινια, τον ξενερωσε η ερμηνεια του χαν σολο? ηταν λιγο σαν να βλεπω τον παπαντρεου, λιγο που κοιταγε τις καμερες λιγο που μιλαγε σαν να ψηνει γκομενακι σε μπαρ ή να μιλαει στη βουλη ξερω γω , μου φανηκε καπως. σε ολα τα αλλα παιρνει αριστα η ταινια. απορω δη΄λαδη γιατι του γαμαω το σπιτι του αμπραμς
babality
26-12-2015, 16:21
μαχες με sabers χωρις χορους και τραγουδια αλλα με αποφασιστικα δυνατα χτυπηματα παλαιας κοπης. προσκυνησα.
ο αμπραμς ειναι ο ρικ μοράνις.
http://cdn.buzznet.com/assets/users9/7minutesmore/default/rick-moranis--large-msg-113958867734-2.jpg
http://vignette2.wikia.nocookie.net/disney/images/b/b9/J_J_Abrams1.jpg/revision/latest?cb=20130128045408
antimusic
28-12-2015, 04:04
νταξ διασκεδατικότατο ήταν, το μόνο που "χτύπησε" πολύ άσχημα είναι ο εντελώς άτσαλος τρόπος με τον οποίο "ξύπνησε" ο r2.
κατά τα άλλα με έχει καλύψει ο φίξερ :!:
νταξ διασκεδατικότατο ήταν, το μόνο που "χτύπησε" πολύ άσχημα είναι ο εντελώς άτσαλος τρόπος με τον οποίο "ξύπνησε" ο r2.
Εγώ υπέθεσα ότι οφειλόταν στην παρουσία της rey το ξύπνημα. μόνο έτσι μου έβγαλε νόημα
Συγκεκριμενα η πληρεστερη, καλυτερη, πιο αντικειμενικη (ναι!) κριτικη για το "The Force Awakens".
Ειχα προειδοποιησει ε
Κέβιν Σόρμπο
28-12-2015, 11:29
περί αυτου (http://www.ew.com/article/2015/12/20/jj-abrams-answers-burning-question-about-r2-d2-star-wars-force-awakens)
OniBocho
28-12-2015, 11:34
Συνεχίζω την ανάλυσή μου, αφού πω ότι νιώθω εντυπωσιασμένος με το γεγονός ότι για πρώτη φορά συμφωνώ με τον antimusic σε κάτι.
R2-D2: Σε όλη την ταινία ανενεργός και ξαφνικά, ζωντανεύει out of the blue, για να δώσει το υπόλοιπο κομμάτι του χάρτη, που κρατούσε στη μνήμη του (προφανώς απ' τον ίδιο τον Λουκ). Φαντάζομαι πως θα εξηγηθεί η τόσο ξαφνική αναλαμπή του. Ελπίζω να εξηγηθεί, δηλαδή. Διαβάζω κάποιες θεωρίες που λένε πως είχε αυτές τις εντολές από τον Λουκ, να ενεργοποιηθεί δηλαδή στην παρουσία της Rey και μόνο. *
Περνάω, με κόπο και βάρος ψυχής, στο χειρότερο κατ' εμέ κομμάτι του The Force Awakens, τον Kylo Ren:
Ξεκινάει εντυπωσιακά, επιδεικνύει τρομακτική ικανότητα και δύναμη, αποπνέει δέος και τρόμο, αλλά στη συνέχεια της ταινίας αποκαθηλώνεται, σχεδόν πλήρως. Δε θέλω να συζητήσω για αυτό που αναφέρει ο Μπλίτζερ, στο οποίο συμφωνώ αλλά είναι επουσιώδες, αλλά πραγματικά ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΛΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ; Δε σε είδε η μάνα σου πριν βγεις από το σπίτι; Να φωνάζει κόσμος στο σινεμά "ξαναβάλε τη μάσκα γρήγορα" και να μην ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.
Ωραίο το στοιχείο της εσωτερικής διαμάχης. Ωραίο και το όλο complex με τον Darth Vader, τον ΠΑΠΠΟΥ του. Ως εκεί, όμως, δυστυχώς. Ελπίζω, περισσότερο απ' τον καθένα να επιστρέψει όπως οφείλει στο VIII, αλλά ήδη το όλο σκηνικό με το ότι ήταν μαθητής του Λουκ και πέρασε στη Σκοτεινή Πλευρά, γάμησε το σύμπαν κι εξαιτίας της αποτυχίας του ο Λουκ εξαφανίστηκε, δε μου αρέσει ιδιαίτερα. Το όνομά του... ΒΕΝ; Τι ΒΕΝ ρε πούστη μου; Μεγάλο ξενέρωμα. Ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει τίποτα από το expanded universe, είναι γελοίο να βλέπεις με το ζόρι να ονομάζεται το παιδί του Χαν και της Λέια, Μπεν. Κανείς από τους δύο δεν είχε αυτή τη σχέση με τον Obi-Wan, δε δικαιολογείται από ΠΟΥΘΕΝΑ.
Επιπλέον, αυτός ο villain, ο οποίος δεν είναι Sith, αλλά dark side user και φαίνονταν γαμάτος στα trailer, στην ταινία -ενώ ξεκινά εντυπωσιακά και σταματάει μέχρι και blaster shot στον αέρα- στο τέλός τις μαζεύει. Κι όχι από την Rey -η οποία πολύ πιθανόν είναι ξαδέλφη του- κι ακόμα πιθανότερο έχει λάβει εκπαίδευση στη χρήση της Δύναμης και του φωτόσπαθου, αλλά από τον Fin, που μου φάνηκε και σχετικά αδιάφορος γενικότερα. Το ότι είχε φάει shot από το Wookiee bowcaster του Chewie δε μου λέει πολλά, περισσότερα μου λέει το γεγονός ότι αφού σκοτώσει τον πατέρα του στέκεται εκεί και χάσκει ενώ έχει φάει μια πρώτη καλή βολή και κανείς δεν τον αποτελειώνει, ενώ 3 τον οπλισμένοι τον κοιτάζουν ΑΠΟ ΨΗΛΑ. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ενώ τον ένιωσε από μίλια μακρυά, όταν ο Χαν πέρασε από πίσω του, δεν πήρε χαμπαρι...
Πάντως, μπορεί να γκρινιάζω ή να φαίνεται ότι γκρινιάζω, η αλήθεια είναι ότι πέρασα πολύ καλά βλέποντάς το, μου άρεσε πολύ, το μωρό στην κοιλιά της Σοφίας έκανε πάρτυ, οπότε strong in the force, θα το ξαναδώ σε 3D τις επόμενες μέρες και θέλω να πιστεύω ότι οι επόμενες ταινίες, θα κρατήσουν όσα θετικά είχε το VII και θα προσφέρουν στο Saga και σε εμάς τους λάτρεις του συγκινήσεις και επικές καύλες.
* Πιστεύω πως το κοινό σήμερα είναι τόσο πολύ πιο ψιλιασμένο, που για να εκπλήξει με κάτι ο σκηνοθέτης θα πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω από μια 2ωρη ταινία, εξού και η τεράστια επιτυχία των καλών τηλεοπτικών σειρών. Αν κάπου βασίζεται η ανενεργή κατάσταση του R2-D2, αν κάτι παίζει με το παρελθόν της Rey, πόσο εύκολο είναι να μην το μαντέψει ο συλλογικός ιντερνετικός νους ή ακόμα να μη leakάρει κάπως/κάπου/κάποτε; Και πόσο δύσκολο είναι να μην ξενερώσει ο θεατής στην πρώτη επαφή;
enitharmon
28-12-2015, 13:44
κι ερχόμουν να ρωτήσω η Σοφία τί λέει για όλα αυτά, αλλά αναφέρθηκε προς το τέλος, οπότε ανακουφίστηκα
OniBocho
28-12-2015, 13:47
Μου είπε ότι θα ξαναέρθει κι ότι της άρεσε πολύ. Και να μην απαντάω σε ανίδεους/ανίδεες με Star Wars στα ίντερνετ.
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι στο αρχικό σενάριο ο BB8 μετέφερε το saber του Luke κι όχι ένα κομμάτι του χάρτι. Γενικά τη φάση με τον χάρτη τη βρήκα λίγο ηλίθια. Αλλά, στο τέλος, όλες αυτές οι μικρομαλακιούλες δεν είναι ικανές να χαλάσουν ένα συνολικά καλό Star Wars. Μόνο ο τρομακτικά miscast Kylo Ren.
cyber_lingas
28-12-2015, 15:35
Νταξ, καλούλι ήταν. Σα remake του Ep4.
Για τις επιδόσεις του Kylo Ren
θεώρησα ότι ήθελε απλά να αφήσει την Rey να ξεφύγει για χ,ψ λόγους που θα φανούν στην συνέχεια...
antimusic
28-12-2015, 17:51
περί αυτου (http://www.ew.com/article/2015/12/20/jj-abrams-answers-burning-question-about-r2-d2-star-wars-force-awakens)
όχι μόνο δεν με πείθει με τις δικαιολογίες, αλλα αυτό:
The director acknowledges that R2’s sudden “awakening” at the end was designed to be an emotional storytelling utility: “While it may seem, you know, completely lucky and an easy way out, at that point in the movie, when you’ve lost a person, desperately, and somebody you hopefully care about is unconscious, you want someone to return.”
πιο πολύ επιβεβαιώνει την υποψία μου οτι ο ρ2 ξύπναγε στη μέση της ταινίας με το που συναντούσε τον ββ8 και απλά έκοψαν το τέλος της σκηνής από εκεί και το έχωσαν τσάτρα-πάτρα στο φινάλε. ή τελοσπάντων κάποιου είδους κοπτοραπτική έπαιξε κατόπιν εορτής, δεν δικαιολογείται για μένα (ούτε από τον ίδιο τον αμπραμς) τέτοια τσαπατσουλιά.
O Kylo Ren ειναι γαμω τους villains ε, αμα θελατε να δειτε εναν σουπερ ηβολ Σιθ ή ξερω γω κατι σε Emperor με κεραυνους κτλ, υπαρχουν παντα οι παλιες ταινιες.
Μπλιτζερ και Ονιμποτσο ξενερωσαν οταν εβγαλε τη μασκα. Ειστε τοσο ρηχοι αληθεια ή για πλακα το γραφετε? Επρεπε να σκασει ο Μπεν Αφλεκ με το σαγονι για να καυλωσετε με το ηβολ της φασης?
Παντοτε το Star Wars και η πεμπτουσια αυτου ηταν η μαχη αναμεσα στο καλο και το κακο, και μαλιστα οχι αναγκαστικα οταν γινεται αναμεσα σε διαφορετικους εκπροσωπους των, αλλα ειδικοτερα οταν γινεται σε επιπεδο εσωτερικης μαχης. Μπορει η δικη σας η ικανοτητα αναλυσης ενος χαρακτηρα να φτανει στο ποσο γαμιας ειναι αμα δε φοραει το κρανος του, αλλα στην πραγματικοτητα μιλαμε για εναν ανθρωπο που μεγαλωσε υπο τη σκια των ηρωων της Επαναστασης και τη σκια του παππου του με την πλουσια ιστορια σε καλο και κακο, και μετα οταν φανταζομαι σε καποια ηλικια 4-5 χρονων αρχισε να τον εκπαιδευει ο Λουκ, του βγηκαν σταδιακα ολα τα θεματακια (για τα οποια θα ειχε προδιαθεση) στην επιφανεια. Daddy issues στo Star Wars μου?? Eχμμ.... ολη η κλασικη τριλογια ειναι η περιγραφη ενος daddy issue. Και εκτος απο daddy issues, τα "οικογενειακα" ειναι γενικοτερα recurring theme. Οταν μπορεις να το βαλεις ολο αυτο στο πλαισιο ενος τυπου που μαχεται ωστε να μην τον τραβηξει η LIGHT side αυτη τη φορα, και βλεπεις καλυτερα και την οπτικη απο την αλλη οχθη, τοτε το εχεις κανει πετυχημενα. Τη σκηνη στην οποια σκοτωνει τον Χαν Σολο, εγω την ερμηνευω ως εξης: Για μια στιγμη λυγισε. Το ηξερε οτι για να αφοσιωθει στο ΣΚΟΤΟΣ επρεπε να σκοτωσει τον πατερα του, αλλα οταν ο πατερας του τον πλησιασε, λυγισε. Πεταξε τη μασκα, και ηταν ετοιμος να δωσει το φωτοσπαθο. Ναι, του ζητησε να τον βοηθησει σε κατι πολυ δυσκολο που εχει να κανει, αλλα δε με πειθει οτι αυτο το δυσκολο ηταν αναγκαστικα το να τον σκοτωσει, αλλα γενικοτερα ενας τροπος να βγει απο το διλημμα που τον βασανιζει και τον ποναει. Και προς στιγμην ισως σκεφτηκε να παρατησει τον Snoke κτλ. Και μετα εξαφανιστηκε το αστερι. Και παντου υπηρχε σκοταδι, και αυτο τον εκανε να θυμηθει οτι ο πραγματικος του στοχος ειναι να μπορει να ειναι κρυος, δυνατος, ανιωθος, σαν Jedi της σκοτεινης πλευρας ομως, και απλα σκοτωσε τον Χαν Σολο για να ολοκληρωσει αυτο το ταξιδι. Για μενα απο τις καλυτερες σκηνες τις ταινιες μακραν, δυσκολα θα βρεις τοσο πετυχημενες σκηνες να δειχνουν την εσωτερικη μαχη καποιου αναμεσα στο καλο και το κακο.
Α και Ονιμποτσο, αμεσως αφου εφαγε το πρωτο λεηζερ απο τον Chewbacca, ξεσπασε ανταλλαγη laser blasts απο ολες τις πλευρες. Δεν προλαβε να τον αποτελειωσει κανεις, γιατι δεχονταν πυρα απο δεκαδες stormtroopers. Μπορει να σου φαινοταν ευκολο εσενα, αλλα η προκαταληψη σου απεναντι σε Kylo Ren μαλλον δε σε αφησε να το δεις. Επισης σορρυ, αλλα δεν ειναι ολο το Expanded Universe γαματο, μιας και το αναφερεις τοσο συχνα. Συγκεκριμενα ενα 50% ειναι τεραστιες μαλακιες. Αν ειχες διαβασει ολα τα βιβλια θα το ηξερες βεβαια. Ουτε εγω τα εχω διαβασει βεβαια, αλλα ξερω πως καποια ειναι πραγματικα αισχος. Ξεκολλα λιγο με το Ben Solo και τις αλλες λεπτομερειες, δεν υπαρχει το εναλλακτικο μελλον που διαβασαμε και αγαπησαμε, move on
Βασικά εγώ ήθελα να δω κάποιον που φέρνει σε villain και όχι στο παιδί για τα νερά. Τώρα αν ήταν Sith, super evil ή οτιδήποτε άλλο λες, ελάχιστα με ενδιαφέρει. Ο ηθοποιός ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ γι'αυτόν τον ρόλο. Κάκιστη επιλογή. Τελεία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
antimusic
28-12-2015, 23:36
αυτό είναι το point σου λέει, βρε βλάκα. δεν είναι κακός, είναι wannabe.
ΜΑ Ο ΜΠΛΙΤΖΕΡ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚ....
12 stars circle your brow
29-12-2015, 02:27
ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΛΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ; Δε σε είδε η μάνα σου πριν βγεις από το σπίτι; Να φωνάζει κόσμος στο σινεμά "ξαναβάλε τη μάσκα γρήγορα" και να μην ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.
Κλαίω, σε μας σήμερα πετάχτηκε ένας και λέει "σαν τον Di Maria είναι".
Καλό ήταν, μας άρεσε και η Rey είναι όντως καλή στον ρόλο, εκτός από πανέμορφη.
Mitsmann
29-12-2015, 04:09
δεν ειναι ο Ντι Μαρια, ειναι ομπβιουσλυ ο Διαμαντιδης που αφησε μαλλι.
αφου οταν (το γνωστο σποιλερ) απορησα γιατι δεν πηρε και βολες.
[/αχαχουχα]
μετά από σημερινή προβολή, κ αφού διάβασα τώρα , ένα πράγμα με χάλασε , ο ηθοποιός που παίζει τον Κ. Ρεν δεν το έχει" δεν κολλάει ή μούρη του " δεν μαρεσει.Καλύτερα με την κάσκα , να μην τον βλέπαμε. Γενικά θέτει νέα δεδομένα νέους ηθοποιούς κ πραγματικα καλύτερο από τα 3 τελευταία κ πλησιάζει το πρώτο.....Συγκίνηση για το reunion , (μόνο ο Chewbacca δεν ασπρισε) .
OniBocho
29-12-2015, 10:07
Το σχόλιο για τα μούτρα και τα μαλλιά του Driver ήταν καθ' υπερβολήν, αλλά είναι πραγματικά άσχημος και αυτό τονίζεται επειδή α) θεωρώ πως δεν παίζει καλά, β) ο χαρακτήρας δε μου άρεσε και τόσο. Δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε παραπάνω, είναι καθαρά ζήτημα προτιμήσεων. Κι όχι, δεν περίμενα να δω κανέναν Sidious ή Vader ή Darth Bane. Περίμενα να δω consistency στο concept του villain, περίμενα να μην ξεφουσκώσει η γαματοσύνη του όσο η ταινία προχωρούσε και εφόσον συνέβη, θα ήθελα να το υποστηρίξει με την ερμηνεία του. Και κατ' εμέ, δεν το έκανε. Γιατί δε με έπεισε ούτε για τα θέματα που έχει, ούτε για το inferiority complex από τον παππού του, ούτε καν για το ότι δεν ήξερε κάτι για τη Rey. Και η σκηνή, όπου ενώ έχει νιώσει τον πατέρα του από μακρυά, αλλά τη στιγμή που περνάει από πίσω του δεν παίρνει χαμπάρι, είναι τουλάχιστον τραγική. Και οι ευθύνες για όλα αυτά που αναφέρω, προφανώς πέφτουν στις πλάτες του σκηνοθέτη κι όχι του ηθοποιού. Ε, το τελειωτικό χτύπημα ήταν το "Ben". ΤΙ ΒΕΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ;
Θέλετε να γαμήσετε τον Lucas ρε κομπλεξάρες της Disney. Κάντε το, γράφοντας μια καλύτερη ιστορία από τις δικές του που τόσο ελαφρά τη καρδία διαγράψατε και ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΠΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ μη χρησιμοποιείτε τις δικές του ιδέες ("Starkiller" base κτλ κτλ).
Επαναλαμβάνω ότι η ταινία μου άρεσε κι αρκετά μάλιστα. Προς το παρόν, με μία θέαση, την τοποθετώ 4η στη σειρά. Προφανώς και θα περιμένω να δω που πάει το όλο θέμα για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη. Αλλά στην πρώτη επαφή, τα αρνητικά που εντόπισα συγκεντρώονται γύρω από τον Kylo Ren.
Κι εννοείται πως δε με πείθει η εξήγηση του Abrahms για το ξύπνημα του R2-D2. ZOMFG, δεύτερη φορά που συμφωνώ με τον antimusic σε ένα thread.
αυτό είναι το point σου λέει, βρε βλάκα. δεν είναι κακός, είναι wannabe.
Νο. O Fixxxxxer μιλάει για τον ρόλο, τον χαρακτήρα. Εγώ μιλάω για τη γαμημένη φάτσα του.
wraithgr
29-12-2015, 13:05
Η γαμημενη φατσα του ειναι καταλληλη για να καταλαβεις οτι ο badass του πρωτου μισου ειναι απλα ενα κακομαθημενο κωλοπαιδακι που την ειδε darksideας επειδη οι στολες ειναι πιο κουλ, ε. Οκ και εγω γελασα οταν εβγαλε τη μασκα αλλα σημερα που ξανασκεφτομαι τι ειδα υπηρχε αρκετη προδιαθεση σε προηγουμενες σκηνες. Ο βεηντερ η οποιοσδηποτε σιθ δεν θα του λεγανε "we lost the droid" και αυτος θα εσπαγε κονσολες, θα ειχε παιξει force choke και "You have failed me for the last time, admiral". Ομοιως και στη σκηνη με τον αλλο admiral που αντιμετωπιζει τον Kylo Ren σαν αναξιοπιστο και ανεπαρκη (που μετα καταλαβαινουμε γιατι βεβαια)...
Η σκηνη με τον solo ηταν μια χαρα, ο Kylo Ren *ηθελε* να παιξει αυτη η δοκιμασια και να τον πλησιασει ο πατερας του για να τον "βοηθησει" να κερδισει τη μαχη light vs dark side. Απλα πατερας και γιος ειχαν διαφορετικη αποψη για το τι θα πει "κερδιζω" τη μαχη του καλου με το κακο. Επισης μου δοθηκε η εντυπωση πως ο Χαν το ζορισε εκει που αρπαξε το φωτοσπαθο και οντως "βοηθησε" ενω αν δεν το ειχε πιασει θα ειχε παει καλυτερα η ολη φαση...
Υγ1: Η rey δε με τρελανε, ειδικα στην αρχη, αλλα θα δεχτω πιο ευκολα στις επομενες ταινιες την εξηγηση οτι ηταν force sensitive και το ιδιο το force που "awakens" την εσπρωχνε να αναπτυχθει πολυ γρηγοροτερα απο το κανονικο, παρα οτι ειναι κορη του Luke--δε χρειαζεται να ειναι καποιος skywalker για να ειναι δυνατος στη δυναμη, ελεος
Υγ2: Οκ η καημενη η Carrie Fisher εχει γερασει ασχημα, ειναι 14 χρονια μικροτερη απο τον ford και η σκηνη μεταξυ τους ηταν λιγο fail, καλυτερα να μην ηταν στο σεναριο..
antimusic
29-12-2015, 13:34
τι μας την κοτσάραν τη γριέτζω, πού είναι τα ΜΟΥΝΑΚΙΑ;
Η γαμημενη φατσα του ειναι καταλληλη για να καταλαβεις οτι ο badass του πρωτου μισου ειναι απλα ενα κακομαθημενο κωλοπαιδακι που την ειδε darksideας επειδη οι στολες ειναι πιο κουλ, ε.
Nαι οκ, με πείσατε, πρέπει να ξαναδώ την ταινία γιατί όσο και να το λέτε, δε μπορώ να το διανοηθώ τώρα. Μετά από όλο αυτό το badassery, τη φωνή, το σταματάω-blastershot-με-τη-σκέψη, περίμενα έναν SITH.
Διάλογοι Han-Leia "βρωμούσαν" Lucas.
cyber_lingas
29-12-2015, 14:10
Ο πραγματικός ήρωας που ξεχώρισε απο όλη την ταινία.
http://i.imgur.com/kHn7Bwc.gif
Αμερικανός μπάτσος σε στολή stormtrooper.
^Σου πηρε καπου 12 σελιδες αλλα εκανες και πετυχημενο ποστ
^Σου πηρε καπου 12 χρονια αλλα εκανες και πετυχημενο ποστ
Fixxxed.
2 στη σειρα!!!
ERi5VX2Gl8M
wraithgr
29-12-2015, 14:39
τι μας την κοτσάραν τη γριέτζω, πού είναι τα ΜΟΥΝΑΚΙΑ;
Αν αυτο καταλαβες, δικο σου προβλημα.
Phantom Duck
29-12-2015, 17:30
Κι όχι, δεν περίμενα να δω κανέναν Sidious ή Vader ή Darth Bane.
είστε όλοι ένα μάτσο άμπαλοι, ο ένας βγάζει τη μάσκα μόνο για να δώσει την ψιλή κυριότητα στο γιο του, ο άλλος είναι από βιβλία και ο τρίτος είναι ο εξής:
https://www.youtube.com/watch?v=vOGJ9JaJI_k
εντάξει παιδιά, tom hardy σε κάθε badass ρόλο, και με πολύ vocoder για να ακούγεται σαν να μιλάει ο tom waits με κεφτεδάκια στο στόμα.
freak brother
31-12-2015, 13:34
η αγαπημενη μου στιγμη ηταν το συστημα στοχευσης του millenium falcon φαση amiga , που βγαζε μια συνεχεια ειτιλας στον πραγματικο κοσμο με βινταζια στον κοσμο του σταρ γουορζ
Phantom Duck
31-12-2015, 17:11
χαχα ε κράτησαν το ίδιο με τα παλιά
ypersyntelikos
01-01-2016, 17:36
http://i.imgur.com/nvNAqLD.png
Γενικά γαμάει αυτό το ακάου, τσεκερά
καλή χρονιά
cyber_lingas
06-01-2016, 17:41
http://i.imgur.com/pQNKdbo.gif
babality
10-01-2016, 00:11
κι εδω η Βαγγελης Παπαθανασιου παιζει Williams
https://www.youtube.com/watch?v=ijQWm4H-zBU
The Good Son
10-01-2016, 14:03
Η ταινία γάμησε
μάνες.
OniBocho
11-01-2016, 10:52
Χθες βράδυ πήγαμε ξανά, αυτή τη φορά σε 3D προβολή. Οπωσδήποτε δεν είναι τεράστια η διαφορά της τρισδιάστατης απεικόνισης, τουλάχιστον στη μη ΙΜΑΧ curved οθόνη που το είδαμε, αλλά σε σημεία μου άρεσε πολύ.
Με τη δεύτερη λοιπόν ματιά, έχω να πω ότι μου άρεσε ακόμα περισσότερο. Σίγουρα κάποια ζητήματα υπάρχον, με κυριότερο αυτό το κομμάτι της επανάληψης στοιχείων από την αρχική τριλογία, αλλά το κινηματογραφικό Star Wars saga ήταν πάντοτε δομημένο πάνω σε ομοιότητες (βούληση της Δύναμης και twists of destiny)
Κάτι τέτοιο βέβαια δε δικαιολογεί το τρίτο Death Star, για παράδειγμα.
Οπωσδήποτε, η Rey παραμένει η σπουδαιότερη παρουσία της ταινίας. Και πέρα από το μυστήριο που καλύπτει το origin της, πρόσεξα κάτι που με εξίταρε σε τεράστιο βαθμό.
Στη μάχη της με τον Kylo Ren χρησιμοποιεί ξεκάθαρα την πέμπτη φόρμα μάχης, το Djem So, με τις περιστροφικές επιθέσεις που χρησιμοπιούσε o Sidious.
Και με αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το μόνο που θέλω να πω είναι
"ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν τα σατανόσκυλα της Disney."
Θα είναι πραγματικά κρίμα να στήσουν τις επόμενες ταινίες πάνω στο feedback που συγκεντρώνουν από το VII.
Η γνώμη μου για τον Kylo Ren σίγουρα βελτιώθηκε, αλλά αλήθεια δεν μπορώ να ξεπεράσω τα μούτρα του. Είναι δεδομένο ότι το μαλλί το έφτιαξαν έτσι για να καλύψει τα αυτιά, που απλά κάνουν έναν badass τύπο να προκαλεί γέλιο, παρά τρόμο και δέος.
Επίσης, μάλλον πίπες πουλάει ο JJ για το ξύπνημα του R2-D2, καθώς η επεξήγησή του πως ξυπνάει από την ερώτηση του ΒΒ-8 δε φαίνεται να στέκει χρονικά, αφού αφενός και οι δύο είναι μέλη της αντίστασης -άρα γνωρίζονται ή τουλάχιστον ο ΒΒ-8 γνωρίζει για τον R2-D2- οπότε λίγο δύσκολο να ψάχνουν στοιχεία για τον Luke και ποτέ να μην έχει ρωτήσει κάποιος/κάποιο droid το astromech του Skywalker και αφετέρου η "ερώτηση" γίνεται με το που επιστρέφει στη βάση ο ΒΒ-8, ενώ η αφύπνιση προς το τέλος της ταινίας, πιο κοντά στην παρουσία της Rey δηλαδή.
Σκηνοθετικά πάντως είναι εξαιρετικό, και συνολικά η ταινία είναι απολαυστικότατη, παρόλο που η διάθεση της Disney να αφήσει χρονικά κενά, για να τα καλύψει πουλώντας μας επιπρόσθετες ιστορίες είναι ολοφάνερη.
χρησιμοποιεί ξεκάθαρα την πέμπτη φόρμα μάχης, το Djem So.
Σόρι, ήρθα απλά να γελάσω με αυτό, το οποίο έβαλες και σε σπόιλερ, επειδή όλοι ξέρουμε τι είναι (εκτός ίσως από τον Φίξερ που είναι φανμπόης και έχει ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ).
OniBocho
11-01-2016, 11:16
Για το ότι μάχονται χρησιμοποιήθηκε το spoiler tag, όχι για το δικό μου σχόλιο στην τεχνική της Rey.
EDIT: Επίσης είσαι στρίγκος γιατί αφήνεις απ' έξω το κομμάτι για τον Sidious, που το ξέρετε όλοι εσείς οι άχρηστοι μη fanboys! :p
Επίτηδες το άφησα απ'έξω, για όσους δεν το έχουν δει ακόμα. Έκανα edit και το υπόλοιπο. Ποτέ, σε καμία ταινία, δεν έχει αναφερθεί κάποια στάση μάχης, πόσο μάλλον με όνομα.
Η τεχνική της Rey είναι σκέτη καύλα.
OniBocho
11-01-2016, 11:33
2ο σοβαρό ποστ μέσα σε νήμα 13ων σελίδων. Καύλα είσαι Μπλίτζι Μπλίτζι
Ονιμποτσο βρισκω πολλα απο αυτα που εγραψες βλακειες, και μαλιστα τοσο πολυ που βαριεμαι και να τα συζητησω/αναλυσω.
Σταματηστε να ψαχνετε κρυφα νοηματα εκει που δεν υπαρχουν. Και γενικα σταματηστε να ψαχνετε να λυσετε το μυστηριο μιας ταινιας που θα βγει σε 2 χρονια.
Κουραση.
Κατα τα αλλα, λολ, φορμες μαχης φωτοσπαθων, εννοειται δεν ξερω ουτε μια, και δε με νοιαζει να ξερω ουτε μια
http://media.giphy.com/media/lXiRrBVusvMvkBMLC/giphy.gif
http://www.gifbin.com/bin/112011/1320956195_girl_light_saber_dance.gif
OniBocho
11-01-2016, 13:11
Δεν πειράζει ρε, πουλάω και καλής ποιότητας ξύδι στο περίπτερο. Ένα λίτρο κερασμένο από μένα!
Τι ξιδι, γιατι, με προσεβαλες καπου? :touched:
OniBocho
11-01-2016, 13:17
Ξύδι από τον Korriban ρε πουτσούλα.
http://www.reactiongifs.com/r/idjut.gif
OniBocho
11-01-2016, 13:24
Εγώ σου μιλάω με τόση αγάπη κι εσύ με βρίζεις. Ωραίος Τσεντάης...
https://rasica.files.wordpress.com/2012/07/6108double_fuckoff_20080409101811gif1.gif
OniBocho
11-01-2016, 14:03
https://media.giphy.com/media/5xaOcLOqNmWHaLeB14I/giphy.gif
GraveMiasma
11-01-2016, 16:38
Δεν πειράζει ρε, πουλάω και καλής ποιότητας ξύδι στο περίπτερο. Ένα λίτρο κερασμένο από μένα!
giati den to bazeis ston kwlo sou, xoxoxoxoxo
GraveMiasma
11-01-2016, 16:38
xaxaxaxaxa
antimusic
11-01-2016, 23:06
συναρπαστική σελίδα.
συναρπαστική σελίδα.
εξαιρετική ανάλυση ,
Pornofunk
12-01-2016, 20:47
re malakes monoi sas milate?
OniBocho
12-01-2016, 21:18
Ενοχλάμε κανένανα;
Pornofunk
12-01-2016, 21:21
oxi, synexiste.
MaX Payne
13-01-2016, 02:54
τοδα κι εγω
δεν με εψησε και πολυ και απο κριτικες που εβλεπα το περιμενα πολυ καλυτερο
το καλυτερο κομματι μου φανηκε το α μερος μετα ετσι κι ετσι
ψιλοαναμασημα
σαν να περασαν 30 χρονια και ειμαστε πανω κατω στα ιδια για τους παλιους της τριλογιας (Princess Leia σε τραγικη κατασταση)
και οι καινουριοι χαρακτηρες δεν με εψησαν μονο το ντροιντ το καινουριο :-D
το νεο κακο αγορι θελει πολυ δουλεια ακομα
στραβωσα μην τονοιξεις αν δεν τοχεις δει που εφαγε και τον Σολο :-( μου τον βαζεις 70 χρονων να κανει παλι τον smuggler καπου ελεος
Λουκ φανηκε σε καλη κατασταση αλλα στο μουγκο θα δουμε στο επομενο
Pornofunk
13-01-2016, 11:49
η λεϊα ηταν λιγο σα γαμω τη μπαναγια...
re malaka, monos soy milas?
OniBocho
13-01-2016, 11:55
όχι, μιλάει μαζί μου, ενοχλάμε κανένανα;
Phantom Duck
13-01-2016, 13:45
ναι, μετά τον candiru και τον τσόνο ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τη γωνιά σου κι εσένα.
OniBocho
13-01-2016, 14:19
Μόνο ΕΑΑΚίτης, τόσο ηλίθιος. (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29403-%CE%97-%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-OniBocho)
Phantom Duck
13-01-2016, 16:30
δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου εαακίτης, αν είχες ασφαλιτέψει σωστά θα είχες διαπιστώσει ότι ήμουν κκε-μλ (πλέον ανήκω στην αναρχική ομάδα ρουβίκωνας)
mourning apocalypse
13-01-2016, 16:55
lol όντως?
Pornofunk
13-01-2016, 16:55
H ταινία κινηθηκε σε μέτρια επίπεδα. Καλογυρισμένη, διατηρούσε αρκετά χαρακτηριστικά των πρώτων χρονολογικά ταινιών. Μεγάλο plus ο Han Solo που βλέποντάς τον, αισθανόσουν λίγο παραπάνω ότι έλβεπες Star Wars. Η ταινία λογικά έπαιξε τον άχαρο ρόλο του θεμελίου για τις επόμενες ταινίες. Σενάριο άκρως παρόμοιο με το 4 επεισόδιο, 3ο Death Star σε φάση ρίχνω άμυνες και κάνω ντου με αεροπλανάκια για να χτυπήσω την κεντρική αδυναμία. Λίγο ντροπή δεν έβλαπτε...
Kylo Ren δε με έπεισε με τον ρόλο του...αν και ίσως αυτο ηταν ηθελημένο καθώς φοβόταν πως δεν θα ειναι τοσο γαμαω ταο οπως ο Vader.
Η τυπισσα (δε θυμαμαι ονομα) αρκετά καλός και πετυχημένος ρόλος. Λογικά παίζει φάση με σβήσιμο μνήμης λογω μνημων που εσκασαν οταν αγγιξε το saber, ικανοτητας με 0 training, ο Kylo Ren ειχε πει πως ονειρεύονταν νησακια και ωκεανους που σε τετοιο τοπίο βρέθηκε ο Luke. Aλλιως παλι το καριολικο force το εκανε.
Το μαυρόνι επισης κατι θα παιζει με το παρελθον του. Δεν εισαι ο μοναδικος αποστατης έτσι τυχαία.
Θα κριθει καλύτερα οταν βγουν και τα επόμενα επεισοδια.
Σιγουρα πρέπει να την ξαναδώ με την ησυχία μου στο pc μου.
αυτά τα ενδιαφέροντα.
13-01-2016, 16:57
lol όντως?
http://ww4.sinaimg.cn/bmiddle/62faf073gw1ezkz98aukkg208c0c5npd.jpg
όχι, μιλάει μαζί μου, ενοχλάμε κανένανα;
1. Μην πεταγεσαι, δε μιλησα σε σενα
2. Ναι
3. Λιγο νιονιο να ειχες, θα καταλαβαινες μονο και μονο απο τα greeklish που χρησιμοποιησα, οτι η απαντηση μου στον πορνοφανκ ηταν μια (ακρως πετυχημενη if I may say so) ειρωνεια προς το προηγουμενο αναιτιο ποστ του.
Τωρα το πως μπορει καποιος να κανει κριτικη της ταινιας χωρις να θυμαται το ονομα της βασικης πρωταγωνιστριας.... πραγματικα δε μπορω να το εξηγησω.
GraveMiasma
14-01-2016, 04:17
H ταινία κινηθηκε σε μέτρια επίπεδα. Καλογυρισμένη, διατηρούσε αρκετά χαρακτηριστικά των πρώτων χρονολογικά ταινιών. Μεγάλο plus ο Han Solo που βλέποντάς τον, αισθανόσουν λίγο παραπάνω ότι έλβεπες Star Wars. Η ταινία λογικά έπαιξε τον άχαρο ρόλο του θεμελίου για τις επόμενες ταινίες. Σενάριο άκρως παρόμοιο με το 4 επεισόδιο, 3ο Death Star σε φάση ρίχνω άμυνες και κάνω ντου με αεροπλανάκια για να χτυπήσω την κεντρική αδυναμία. Λίγο ντροπή δεν έβλαπτε...
Kylo Ren δε με έπεισε με τον ρόλο του...αν και ίσως αυτο ηταν ηθελημένο καθώς φοβόταν πως δεν θα ειναι τοσο γαμαω ταο οπως ο Vader.
Η τυπισσα (δε θυμαμαι ονομα) αρκετά καλός και πετυχημένος ρόλος. Λογικά παίζει φάση με σβήσιμο μνήμης λογω μνημων που εσκασαν οταν αγγιξε το saber, ικανοτητας με 0 training, ο Kylo Ren ειχε πει πως ονειρεύονταν νησακια και ωκεανους που σε τετοιο τοπίο βρέθηκε ο Luke. Aλλιως παλι το καριολικο force το εκανε.
Το μαυρόνι επισης κατι θα παιζει με το παρελθον του. Δεν εισαι ο μοναδικος αποστατης έτσι τυχαία.
αυτά τα ενδιαφέροντα.
eisai h menumission ? balta se zpoilerz re papara
OniBocho
14-01-2016, 08:02
1. Μην πεταγεσαι, δε μιλησα σε σενα
2. Ναι
3. Λιγο νιονιο να ειχες, θα καταλαβαινες μονο και μονο απο τα greeklish που χρησιμοποιησα, οτι η απαντηση μου στον πορνοφανκ ηταν μια (ακρως πετυχημενη if I may say so) ειρωνεια προς το προηγουμενο αναιτιο ποστ του.
Τωρα το πως μπορει καποιος να κανει κριτικη της ταινιας χωρις να θυμαται το ονομα της βασικης πρωταγωνιστριας.... πραγματικα δε μπορω να το εξηγησω.
1. Μη σε ξαναδώ να "πετάγεσαι" τότε, σαν το καλοξυρισμένο τσουτσούνι
2. Πούτσα μου. Σου είπα για το ξύδι
3. Εσύ με το πολύ νιονιό μάλλον δεν κατάλαβες ότι ο πορνοφάνκ στα περισσότερα ποστ του γράφει ακυρίλες, ούτως ή άλλως. Α, ναι. Σιγά την ειρωνεία ρε μαλάκα, τι θες; Βραβείο; :moutza:
Οταν ειρωνευομαι καποιον, το κανω ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη γραφει ακυριλες ρε μπαγλαμα, κι οχι επειδη δεν καταλαβαινω οτι γραφει ακυριλες.
Ή μηπως αμα το κανει συχνα καποιος, πρεπει να μην τον ειρωνευτω? Τι λογικη ειναι αυτη.
Πολλη εχθρικοτητα βλεπω τωρα τελευταια Θανασι, τρωμε παντοφλα στο σπιτι ή στεναχωρεθηκες που ο Βασιλι Παπακωνσταντινου φοροδιαφευγει το πουστακι?
Parasight
14-01-2016, 09:27
Θα πω λοιπόν κι εγώ την αποψάρα μου. Σε γενικές γραμμές, η έναρξη της τελευταίας τριλογίας κρίνεται αρκούντως πωρωτική, όχι χωρίς τα μειονεκτήματά της όμως. Και σίγουρα επιφυλασσόμαστε για τα κενά που έχουμε, ελπίζοντας αυτά να εξηγηθούν στα επόμενα δυο μέρη:(καταγωγή της Rey, πορεία του Kylo, πόσο emo είναι ο Luke που άλλαξε γαλαξία επειδή παρεξηγήθηκε, πώς γλίτωσε ο Poe και βρέθηκε ξαφνικά να πιλοτάρει πάλι κλπ κλπ)
Άκρως επιτυχημένη η παρουσία της Rey, όσον αφορά τον χαρακτήρα αλλά και τη Ridley :pink: :pink: που την ερμηνεύει. Και γενικά όλοι οι νέοι κεντρικοί χαρακτήρες γάμησαν, ναι ακόμη και ο Kylo. Μάλιστα, δεν είμαι από αυτούς που στράβωσαν με το ότι η Rey χρησιμοποίησε χωρίς εκπαίδευση ικανότητες της force, προφανώς μιλάμε για σούπερ γαμάτο χαρακτήρα με σούπερ γαμάτη force μέσα της που θα τους γαμήσει όλους στη συνέχεια και επιφυλασσόμαστε.
Σ'αυτό που ενίσταμαι κάπως είναι αυτό που ξινίζει και τους περισσότερους, για να είμαι ειλικρινής. Βασίστηκε κατά τη γνώμη μου υπερβολικά στον ήδη καταξιωμένο μύθο και δεν πήγε να κάνει κάτι δικό του, μέχρι που σε σημεία φάνταζε ως μια πιο glam έκδοση των παλιότερων ξέρω γω. Πχ ήταν ανάγκη να έχουμε για ακόμη μια φορά ακόμη ένα (super duper τεράστιο αυτή τη φορά) death star και να καταστραφεί στο τέλος από τον γαμάτο rebel πιλότο; Σκεφτείτε κάτι άλλο ρε παιδί μου, δώστε μια νέα πινελιά ξέρω γω. Καλά, εννοείται ότι δεν ξενερώνουμε και δε μας χαλάνε καθόλου τρύπες και ασάφειες τύπου πώς πετάνε τα TIEs και τα X-wings με την ίδια ευκολία μέσα σε μια πλανητική ατμόσφαιρα όπως στο ανοιχτό διάστημα ή πώς ολόκληρο Starkiller σαμποταρίστηκε από τρία άτομα μόνα τους (εδώ θα μου πεις έχουμε δει hobbits να επιβιώνουν από ολόκληρη κατολίσθηση:!::!:), αλλά Star Wars βλέπεις. Τονίζω ότι όλα αυτά τα αρνητικά είναι ουσιαστικά μόνο για να γκρινιάξω, συνολικά όλη η φράση αναδίδει φρεσκάδα και έχει στήσει τα πράγματα για μεγάλες εξελίξεις.
Προς το παρόν, ανυπομονώ για το Rogue Squadron με Mikkelsen.
OniBocho
14-01-2016, 10:04
Τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο Parasight σε γενικές γραμμές, δηλαδή κι εγώ που γκρινιάζω για κάποια ζητήματα δεν το κάνω επειδή δε μου άρεσε η ταινία ή επειδή θεωρώ τον Άμπραμς και την ομάδα του για πέταμα. Συμβαίνει ξεκάθαρα λόγω υψηλών απαιτήσεων και βαθειάς γνώσης του lore.
παρεμπιπτόντως, το ότι σχολίασα τη φόρμα που μάχεται η Rey δεν έγινε για να βγάλω nerdίλα, αλλά για χάρη του σπέκουλου ότι η Rey μπορεί να είναι Skywalker και ενδεχομένως να τη δούμε να φλερτάρει με τη Σκοτεινή Πλευρά στη συνέχεια, κάτι άκρως υπερκαυλωτικό.
Πολλη εχθρικοτητα βλεπω τωρα τελευταια Θανασι
Δεν ξέρω Γιάννι, search your feelings, I guess. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι για γέλια (ή και για κλάμματα, ανάλογα με τις διαθέσεις), οπότε δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τα σχολιάσω.
MoRmEnGiL
14-01-2016, 10:10
Oso pernaei h wra apo tote pou to eida, toso nomizw oti o Kylo Ren einai o pio endiaferon neos xarakthras pantws e.
Opws elega kai ston Fix, o fin 8a mporouse na aggi3ei thn teleiwthta an den
Ekane defect ekei pou ekane alla kapws pio meta, kai ginotane olo kai pio disgruntled me thn olh fash pou zouse, kai afierwne ligo xrono kai se auton peristasiaka. Etsi 8a eixame k ena pio inside look sthn zwh enos stormtrooper, sto pws exei epirreasei th zwh tous to gegonos oti oi arxikoi prokatoxoi tous htan klwnoi, kai telospantwn ti training tous kanoune kai einai toso astoxoi :P
Pornofunk
14-01-2016, 13:44
αυτά τα ενδιαφέροντα.
eisai h menumission ? balta se zpoilerz re papara
ωραια λογικη: Εχει περασει κοντα μηνας που εγινε πρεμιερα-> δε θελω με τιποτα να φαω σποϊλ -> ας μπω να δω γιατι μπορει να μιλανε μεσα στο θρεντ αυτης της ταινιας.
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/787/356/d6f.jpg
GraveMiasma
14-01-2016, 16:09
ratsistiko
OniBocho
14-01-2016, 16:38
https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1240614_1658699364405871_3724337236017539899_n.jpg?oh=5d5f1674a21bd5c424b55a19cf7139ce&oe=573DF472
GraveMiasma
16-01-2016, 01:06
ο Βασιλι Παπακωνσταντινου φοροδιαφευγει το πουστακι?
balto se spoiler pliz, den exw diabasei akoma luben
OniBocho
15-02-2016, 18:58
https://youtu.be/GQQMLE4FuIQ
Δάκρυα συγκίνησης. Σκίσε μας κοντέ, σκίσε μας καλά...
GraveMiasma
16-02-2016, 16:58
balto se spoiler re
OniBocho
17-02-2016, 09:09
to evala re
:moutza:
17-02-2016, 22:32
γέλασα
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12645240_10153907030701624_9213680776465024496_n.jpg?oh=9cd7f73fcdbe6f13468ed2dbdbca951c&oe=5765E959
KoiliaSamprela
29-02-2016, 10:12
Δυστυχώς κατάφερα να το δω εχτές στον κινηματογράφο αν και είχα κανονίσει επική προβολή για την πρεμιέρα.
Δεν είχα διαβάσει απολύτως τίποτα και πραγματικά κερδίζει σαν φάση πριν πας να δεις οτιδήποτε γιατί είσαι χαλαρός από "σχόλια" και "προσμονή"
Στα του έργου
Με το που ξεκίνησε δάκρυσα, μόνο το RoTJ είχα δει σε κινηματογράφο και ανατρίχιασα με την μουσική με το Opening crawl και όλα αυτά που ξέρω και είναι για μένα Σταρ Γουορς.
Ενώ ξεκινά εντυπωσιακά όσο περνά η ώρα με χάλαγε μέχρι που στο τέλος με είχαν πιάσει τα γέλια. Για μένα τα Σταρ Γουορς ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνουν παιδικές ταινίες , ότι στοχεύει σε κάτι τέτοιο του συμπεριφέρομαι σαν πάροντι.
Το σεναριακό μηδέν θα μπορούσα να το είχα ξεπεράσει αν ΔΕΝ : κάνανε τον ξενερωμένο στορμτρουπερ κομικ ριλιφ που θέλει να "αγαπήσει". Τον Κάι Λορέν μπούλη από το τουάιλάιτ**, τον Χαν Σολο να μου θυμίζει "κατι γερασμένα παλικάρια" την πρινσες λέια gilf porn star, και αφήνω τελείως στην άκρη που ο μπούλης μάζευε καρπαζές στο τέλος μέχρι και από τις μύγες.
Όταν πια το είχα παρατήσει και κατάλαβα ότι πάει να βρει τον Λουκ η κοπελίτσα (που έσωσε το συνονθύλευμα) λέω στην κυρά, "τουλάχιστον ας είναι ο Λουκ σαν τον Λεμπόφσκι να τα σπάσουμε", εν μέρη δικαιώθηκα.
** κατανοώ ότι προσπαθούν να δείξουν την "ανθρώπινη" πλευρά ενός Sith apprentice αλλά επειδή είναι Sith άντε γαμήσου πλζ.
Για τον Φιξξξερ λοιπόν που είναι ο ποιο ένθερμος οπαδός να πω ότι εμείς οι κάποιας ηλικίας που βλέπαμε τα Σταρ Γουωρς και κλάναμε μέντες είναι κάτι τελείως διαφορετικό τα 4-5-6 σε σχέση με τα 1-2-3-7 . Δεν θα μπω στο καλύτερο ή χειρότερο , μιας και είναι υποκειμενικό , αλλά σίγουρα ήταν πιο σκοτεινά.
Για την πρεμιέρα είχαμε αγοράσει εγώ με την κυρά στολές Sith Lords και στα βαφτηστήρια μου έναν Κάι Λορέν και έναν Σαβατζ Οπρες αλλά μας πρόλαβαν άλλες καταστάσεις, τουλάχιστον τα μικρά (που είναι ενθουσιασμένα με όλα τα σταργουορ) πήγαν ντυμένα και έγινε τζέρτζελο :)
OniBocho
29-02-2016, 11:13
Για τον Φιξξξερ λοιπόν που είναι ο ποιο ένθερμος οπαδός
Γέλασα λίγο.
Ένα ελάχιστο σοβαρό σχόλιο στα της ταινίας που γράφεις:
Το ότι ο "μπούλης" που λες είναι Dark Sider, δεν τον κάνει Sith apprentice. 'Ότι κι αν σημαίνει αυτό, που εξαρτάται πλέον από τους ίδιους το τι θα είναι οι Knights of Ren και το First Order σε σχέση με τη Δύναμη και τα Force Traditions.
KoiliaSamprela
29-02-2016, 11:16
Για τον Φιξξξερ λοιπόν που είναι ο ποιο ένθερμος οπαδός
Γέλασα λίγο.
των ταινιών , όχι του Star Wars γενικότερα, εκεί λογικά είμαι εγώ που είμαι και αντμιν
OniBocho
29-02-2016, 11:31
ΞΑΝΑΓΕΛΑΣΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
είσαι πολύ αρκουδάκι της αγάπης, ρε κουφάλα
KoiliaSamprela
29-02-2016, 12:43
και επειδή πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, πιο πωρωμένος φαν δεν είναι αυτός που έχει διαβάσει τα βιβλία και ξέρει το λορ , αλλά αυτός που το ζει στα στενα της Μπεστιν
OniBocho
29-02-2016, 12:53
του Μπέσπιν ρε μαλάκα.... :p :p :p :p
KoiliaSamprela
29-02-2016, 12:54
του Μπέσπιν ρε μαλάκα.... :p :p :p :p
ερχεται το μπαν Η ΜΠΕΣΤΙΝ
OniBocho
29-02-2016, 13:02
H Cloud City ΣΤΟΝ Bespin.
Fear not, your ban I do!
Parasight
29-02-2016, 13:21
Ονιμπότσο πότε θα σταματήσεις να γλείφεις την εξουσία.
OniBocho
29-02-2016, 13:56
Μόνο ένας ΔΥ θα εθελοτυφλούσε μπροστά στην αντιεξουσιαστική μου δράση, την ώρα που φλερτάρω με το ΒΑΝ...
Sorry Σαμπρελα, και τα 4-5-6 οπως και τα αλλα ειναι, και για κανενα λογο σκοτεινα, απλα τα ειδες μικρος.
Parasight
29-02-2016, 14:21
Εσύ πότε τα είδες; Ήσουν πιο μεγάλος;
Σιγουρα οταν τα ειδα ημουν αρκετα πιο μεγαλος απο οτι ηταν ο Σαμπρελας το 1983.
Δεν εχει σημασια ποτε τα ειδα εγω και ποτε τα ειδε ο Σαμπρελας, αν αυτο καταλαβες.
Ουτε εχει σημασια ποιος ειναι πιο "ενθερμος οπαδος". Αυτα ειναι για να εχουνε να λενε διαφοροι σαν εσενα.