PDA

View Full Version : To τελευταιο γαμηστερο ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ που βγηκε .

freak brother
29-10-2014, 21:45
εγω λεω το πεινκιλαρ .

Raven Lord
29-10-2014, 21:48
όχι ρε φρικ... μη μας βάζεις σε αυτή τη διαδικασία...

Χάρπερ Λιούις
29-10-2014, 22:23
Powerslave, μετά το χάος.

Ra Pariah
29-10-2014, 23:20
Θα είμαι δριμύς στο post μου. Σας προειδοποιώ. 8-)

Είμαι βέβαιος ότι ο λατρείας ο Freak άνοιξε με καλή πρόθεση (και διάθεση) το παρόν thread. Θεωρώ όμως ότι ενδόμυχα προσδοκά να βγει ένα συμπέρασμα πως το «ΧΕΒΙ μεταλ» είναι τελειωμένη υπόθεση απ' το '90 (μην πω απ' το '88 ), και άρα καλώς κάνει και δεν ασχολείται ο ίδιος συστηματικά πια με αυτό το είδος. :-)

Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος (ιδίως άνθρωποι 30+, κατασταλαγμένοι» σε πολλά θέματα, που δεν είναι [πια] χεβυμεταλλάδες - δεν στηρίζουν δηλαδή το heavy metal με κανέναν τρόπο, ούτε καν με views στο yt) συχνότατα δεν λογαριάζουν καν το hm ως υπαρκτό και ενεργό είδος μουσικής, στην καλύτερη περίπτωση να διατηρούν την πεποίθηση ότι είναι μια μουσική που έχει 4-5 χρόνια ζωής ακόμα μπροστά της. Η εδώ και σχεδόν μιάμιση δεκαετία κατάσταση που επικρατεί στο hm το έχει καταστήσει ιδιαίτερα uncool στα μάτια των περισσότερων ακροατών. Δημοσιογραφίσκοι με προκάτ reviews και απόψεις, τραγικά κολλημένοι μεταλλάδες, προκάτ μουσικές παραγωγές, τραγελαφικά τεκταινόμενα από τη ζωή των ίδιων των μουσικών, εταιρείες που έχουν κάνει το κιτσαριό και την κακογουστιά σημαία, όλα μαζί τα προαναφερθέντα προσπαθούν σκληρά να απαξιώσουν πλήρως το είδος «από τα μέσα».

Πιστεύω πραγματικά ότι ο μέσος σημερινός ακροατής/τρια θα αντέξει για περισσότερη ώρα ένα τελείως μέτριο/κακό post metal/occult doom/stoner/fem fronted punk/blackened crust album παρά τον νέο δίσκο των Accept ή των Riot. Δεν υπάρχει αυτή η μουσική στον χαρτή γι' αυτόν/τήν. Ή μάλλον υπάρχει: για να κάνει μεθυσμένο headbanging + air guitar σε μια έξοδο υπό τους ήχους του Aces High ή του Creeping Death. :-)

Το heavy metal πολύς κόσμος το θέλει νεκρό καλλιτεχνικά, ώστε να του είναι μια χαρτογραφημένη (= γνωστή) περιοχή και να μπορεί, συνεπώς, να συμφωνήσει με τον κολλητό του στον καφέ ότι ο καλύτερος hm δίσκος είναι αδιαμφισβήτητα το Number of the Beast ή το Master of Puppets. Δύο δηλαδή από τους τριάντα-σαράντα που άκουσε ποτέ στη ζωή του (και συνεχίζει σπανίως να ακούει).

Δεν θεωρώ το παρόν thread χώρο όπου πραγματικά θα γίνει συζήτηση για τους (όποιους) καλούς δίσκους των '00's ή 10's, γι' αυτό λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνω και τους αγαπημένους μου πρόσφατους δίσκους. :frik:

freak brother
29-10-2014, 23:37
δε το βαλα για να κραξω , πραματικα το χω απορια.. δλδ ποιο ηταν το διαμαντι που τελειωσε την φαση των υπερσουπερντουπερ αλμπουμς που μνημονευονται πλεον απο ολους σαν κλασσικα.. ποιο ειναι το τελευταιο κλασσικο χεβι μεταλ αλμπουμ ;

Phantom Duck
29-10-2014, 23:51
Πιστεύω πραγματικά ότι ο μέσος σημερινός ακροατής/τρια θα αντέξει για περισσότερη ώρα ένα τελείως μέτριο/κακό post metal/occult doom/stoner/fem fronted punk/blackened crust album παρά τον νέο δίσκο των Accept ή των Riot.

μετά το grunge, και το powerviolence ΣΚΟΤΩΝΕΙ το μέταλ μας.

redeemer
29-10-2014, 23:57
This thread is now about Youthanasia

hlektrologos_amhxanos
30-10-2014, 01:19
δηλαδη το χεβι μεταλ ανθισε και παρηκμασε μαζι με το πασοκ του ανδρεα

Leech
30-10-2014, 02:31
φρικ, στο θρεντ δε θα βγει άκρη.
Αν ψάχνεις το τελευταίο μέταλ δίσκο που έκανε μαζική επιτυχία όπως κάνανε ξερω γω οι megadeth ή οι pantera κάποτε, αυτός είναι το blackening των machine head, αλλά κάπου εδώ μπαίνουν οι χεβιμέταλλοι του φόρο και αρχίζει ένα παλιό-καλό φλέημ απ'τα παλιά.

Ουσιαστικά μου φαίνεται σα να ψάχνεις τον τελευταίο χέβι μέταλ δίσκο που ένιωσε ο καθένας μας πριν το γυρίσει σε νεοψαγμένα ή κάπως έτσι. Το ότι σταματήσαμε να ψάχνουμε νέα_μουσική_σαν_iced_earth δε σημαίνει ότι αυτή σταμάτησε να βγαίνει. Απλά σταμάτησε να μας αφορα.

Dr.Gonzo
30-10-2014, 02:52
Γαμώτο, πάω να γράψω κάτι για Dead Heart In A Dead World Καταστάσεις Και Τέτοια και υπάρχει το ποστ του Λητς με "Ice Dearth και κατά πόσο μας αφορά από ένα σημείο και πέρα αυτό το στυλ" και δεν είναι ότι κομπλάρω να πω ότι το Dark Saga ας πούμε και να μην ήθελες, δεν γίνεται να μην το έχεις μάθει απ΄έξω αν πήγαινες λύκειο 15 χρόνια πριν και δεν άκουγες Σφακιανάκη... απλά να, με λίγα λόγια, ο Λητς έχει ένα δίκιο, αυτοννόητο ίσως, ότι το θέμα του Φρηκ είναι "Ποίος είναι ο τελευταίος Χέβυ Μέταλ δίσκος με τον οποίο ταυτίστηκες χωρίς ανασφάλεια..."

Krux
30-10-2014, 10:18
μετά από αυτό, το ΧΑΟΣ.

http://www.metal-archives.com/images/1/9/5/3/19538.jpg

OniBocho
30-10-2014, 10:23
Η μπάλλα χάθηκε και με τα τόσα subgenres του metal και κάπου εκεί στις αρχές των 00's η νεο-αμερικάνικη εισβολή των "τάδε-cores" ήταν καταλυτική (μην ξεχνάμε και τρεντιές τύπου Linkin Park, Evanescence κτλ κτλ) ώστε ο ακροατής να θολώσει τις αναμνήσεις και να θέλει να ακούσει κάτι πιο "cool" και "in". Δηλάδή, ακόμα και η γυναίκα μου δεν ακούει heavy metal (πέρα από συγκεκριμένα τραγούδια λέμε τώρα), αλλά λατρεύει Machine Head, Deftones, SOAD, Korn και λοιπά. Γεγονός είναι ότι θέλοντας και μη, θα πρέπει να πας κάμποσα χρόνια πίσω για να βρεις τον δίσκο με τον οποίο ταυτίστηκες, κόλλησες, καύλωσες, ξέδωσες.

Προσωπικά, θα πω ότι ένας από τους τελευταίους δίσκους που γούσταρα πολύ είναι το Dance of Death, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω τα Hypnotize/Mesmerize (τα αναφέρω μαζί γιατί για πολλούς είναι ένα project).

Raven Lord
30-10-2014, 10:28
o Ra με κάλυψε πλήρως. πιστεύω φρικ μπερδεύεις το ρομαντισμό με την επιτυχία. είναι λογικό να θυμάμαι ένα δίσκο που κόλλησα πιτσιρικάς (π.χ. powerslave που προαναφέρθηκε) και να φαντάζει αξεπέραστος στα αυτιά μου. επίσης, τι εννοούμε υπερεπιτυχία. γαμάτο αλμπουμ ή εμπορικό άλμπουμ ή διαχρονικό αλμπουμ? ή και τα τρία ή συνδυασμούς των παραπάνω?

Krux
30-10-2014, 10:34
δεν βλέπω να μίλησε για επιτυχία ο φρηκ. νομίζω είναι αρκετά ξεκάθαρο αυτό που λέει και απορώ από που άντλησες την σύγκριση μεταξύ ρομαντισμού και επιτυχίας.

απλά είναι τα πράγματα. ποιο είναι το τελευταίο γαμηστερότερο ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ άλμπουν. που τερμάτισε η φάση.

επίσης πάω στο περίπτερο για ποπ κορν γιατί ο άλλος έβαλε σε ντισκάσιον για χέβι μέταλς άλμπουνς τους SOAD.

OniBocho
30-10-2014, 10:37
Να αγοράσεις αυτά με το βούτυρο. Είναι νοστιμότερα και δεν έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες.

freak brother
30-10-2014, 10:44
αυτο με το κλασσικο δεν εχει να κανει με το ειδος .. δλδ και στο πανκ τα τελευταια κλασσικα μπορει να βγηκαν και κει στα 90ς στην ροκ μπορει τελικα να ηταν για καποιους και στα 70ς . Το οτι το τελευταιο κλασσικο μιας σκηνης βγηκε προ 20 ετιας προφανως και δε σημαινει οτι τελειωσε η σκηνη.. και μη βαζετε iced earth στα κλασσικα πληζζ , επειδης τους ειχαμε θεοι εδω στο γκρης , φανταζομαι παγκοσμιως ηταν παντελως αγνωστοι .

Κωλαράκι Τορνευτό
30-10-2014, 11:27
Για ποσο γαμηστερο μιλαμε?

Testament & Slayer βγαζουν ακομα γαματα αλμπουμακια, ειδικα οι πρωτοι με το Dark Roots.
Blackening - Machine Head που αναφερθηκε γαμαει επισης. Αν μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ δισκο ομως που να γαμαει απο την αρχη ως το τελος....

http://www.metal-archives.com/images/1/1/3/6/1136.jpg

Raven Lord
30-10-2014, 11:30
απλά είναι τα πράγματα. ποιο είναι το τελευταίο γαμηστερότερο ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ άλμπουν. που τερμάτισε η φάση.

το θέμα μετά είναι αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. γαμηστερότερο ως προς τι? προσωπικά αγαπημένο? που προσωπικά πιστεύω ότι είναι το γαμηστερότερο (αλλά εμένα μπορεί και να μη μου αρέσει)?
και αν υπάρχει κάτι τέτοιο το οποίο βγήκε πιο πρόσφατα, πώς θα ξέρεις από τώρα ότι θα γίνει κλασσικό. γαμηστερότερος δε γίνεσαι με το που κυκλοφορήσεις. πρέπει να κερδίσεις τη θέση σου μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Krux
30-10-2014, 11:34
γαμηστερότερο για σένα. χωρίς αντικειμενικότητες. το άλμπουν στο οποίο πιστεύεις οτι έπιασε ταβάνι το ΧΕΒΙ μετσαλ για σένα.

Raven Lord
30-10-2014, 11:40
όπως το λες θα το δεχόμουν, αλλά ο φρικ λέει το τελευταίο γαμηστερό. οπότε δεν πιστεύω πως υπάρχει τελευταίο, άρα δεν μπορώ να συμμετέχω.

overdriven
30-10-2014, 12:01
Συμφωνώ ότι το Chemical Wedding δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους δίσκους των 80s. Θεωρώ ότι και οι Nevermore μας προσέφεραν μεγάλους δίσκους. Από τις λεγόμενες τεράστιες μπάντες, θα μπορούσε να αναφέρει κανείς και το brave new world ως αντικειμενικά γαμηστερό δίσκο (για μένα είναι αναμφίβολα). Από ένα σημείο και μετά όμως η μπάλα χάνεται, η προσφορά μουσικής είναι τεράστια μέσω του διαδικτύου, δυστυχώς 99 στις 100 μπάντες έχουν προκατ παραγωγές και προκάτ συνθέσεις, ενώ την κατάσταση δεν βοηθά και το δεσπόζον έντυπο με τις γνωστές κριτικές του 8/10 για άλμπουμ που δεν παίζει να ακούσεις 2η φορά που να σε παρακαλάνε χωρίς ταυτόχρονα να είναι κακοί δίσκοι. Είναι όμως αδιάφοροι. Θα ήθελα τέλος να σημειώσω ότι ένας αδικημένος δίσκος είναι το we are motorhead του 2000 που αν είχε βγει στα 80s είμαι βέβαιος ότι θα θεωρείτο στα τοπ5 της μπάντας αυτής.

freak brother
30-10-2014, 12:09
το κλασσικο ειναι ουσιαστικα κατι που πουλαει ακομα ... πχ το painkiller οσο υπαρχουν νεοι χεβιμεταλλαδες θα πουλαει μια ζωη σαν αξιος δισκος του χεβι μεταλ , ποσα αλμπουμ απο το 1990 και μετα σε αυτο το μουσικο ειδος εχουν τετοιες κομματαρες ; Και λογιζονται κλασσικς παγκοσμιως ; Και ακουω ακομα μεταλ γατακια , πηγα και σλειερ να ουμ και μη κοντραρετε 8-)

Raven Lord
30-10-2014, 12:41
καταρχήν, θα σου πω μερικά άλμπουμ μεταγενέστερα από το painkiller, παρόμοιου διαμετρήματος (τηρουμένων και των αναλογιών ε?). δηλαδή να το ακούνε ακόμη και να το ζητάνε πιτσιρίκια, να έχει μέσα τραγουδάρες και να λογίζονται κλασσικές (για το "παγκοσμίως" δεν ξέρω, ζω στο μικρόκοσμό μου :P ):
Skyclad - Irrational Anthems
Blind Guardian - Immaginations from the other Side
Jag Panzer - Age of Mastery
Running Wild - Blazon Stone
Wasp - Crimson Idol
για να μη σε πάω σε πιο "ιδιαίτερα" γούστα τα οποία όμως πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, όπως:
Bathory - Blood on Ice
Death - Symbolic
Bolt Thrower - Mercenary

και επειδή έρχομαι σε επαφή με πιο μικρές ηλικίες στο μαγαζί, υπάρχουν ένα σωρό μπάντες που προέκυψαν τελευταία (μετά το 1990 δηλαδή) κ εμάς - ενώ μπορεί να μας αρέσουν πολύ - δεν μπορούν ακόμη να μας εντυπωσιάσουν (ο ρομαντισμός που λέγαμε πριν) γιατί δεν έχουν πολλά χρόνια στο χώρο. στα πιτσιρίκια όμως μετράνε, στυλ Amon Amarth, Arch Enemy, Children of Bodom, Enforcer. και άντε τα 3 πρώτα έχουν πολλές κυκλοφορίες κ ξέρουμε πάνω κάτω τι να περιμένουμε. οι τελευταίοι άμα συνεχίσουν έτσι για καμιά 10αριά - 15 χρόνια μπορεί και να πιάσουν υψηλά επίπεδα γαμηστερότητας.

freak brother
30-10-2014, 12:59
η ερωτηση ηταν καθαρα για χιεβι μεταλ , το ειδος που πουλησε δις δισκους , τα υπο ειδη της μεταλ ζουν και βασσιλευουν σχετικα με το κλασσικο μεταλ που ειδικα οι Αμερικανς πλεον το θεωρουν ρετρο η βινταζ . Τωρα οι skyclad ποσες αρενες να γεμιζουν και ποσες πωλησεις να κανει ακομα το αλμπουμ για να θεωρειται κλασσικο πχ ;

Tyler_Durden
30-10-2014, 13:00
Ας πω κι εγώ αποψάρα. Συμφωνώ με Ra οτι δεν είναι εύκολο να ειπωθεί ποιος ειναι ο τελευταίος γαμηστερός heavy metal δίσκος, για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως, γιατί έχει να κάνει με τον βαθμό που ασχολείται κάποιος με το ιδίωμα τόσο σε διάρκεια μες το χρόνο όσο και πως εμβαθύνει σε αυτό. Προσωπικά για μια σειρά συγκυριών και λόγω του οτι τα τελευταία 3-4 χρόνια με κέρδισαν ολοκληρωτικά τα στονεροντούμια λόγω περαιτέρω ενασχόλησης με αυτά (blog, εκπομπή κτλ) δεν ακούω τόσο ενταντικά heavy metal με την τρουήλικη εκδοχή του όρου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ούτε οτι δε μου αρέσει πια, ούτε επειδή εγώ σταμάτησα να το ακούω σε βάθος οτι έπαψε να είναι ενδιαφέρον γενικά ή οτι "πεθαίνει". Με τα παραπάνω δηλαδή για μένα το τελευταίο "φωτιά" αγνό heavy metal αλμπουμ ήταν το "Blood of the nations" αλλά αυτό έχει να κάνει μάλλον με το οτι είναι απο τα τελευταία που άκουσα εγώ και ΟΧΙ επειδή ειναι το τελευταίο εξαιρετικό που πράγματι βγήκε. Τώρα αν πάμε στη λογική του "κλασικό= τι πουλάει ακόμη" χανουμε πολύ στην μουσικότητα της φάσης, και πάμε σε εμπόριο. Έ φαντάζομαι πχ το Brave New Word συνεχίζει να πουλάει και σήμερα, πέρα από ένα πολύ καλο comeback είναι όμως το ΕΠΟΣ που αναζητεί το thread? δε νομίζω.

Επίσης, διαφωνώ (σαν άλλο 2009 :pink:) με τον Μάριο σε μερικά επιμέρους σημεία του, οτι κάποιοι "θέλουν" το metal νεκρό ή οτι είναι "uncool" πια κτλ. Το Heavy Metal με την κλασική του μορφή κοντεύει να 40ρισει και πάλι υπάρχουν ρητορικές οτι πεθαίνει. Αυτές που υπήρχαν και στα 90s δηλαδη. Εν τέλει, ισως να είναι και συνυφασμένη αυτή η λογική με το metal subculture οτι "μας πολεμάνε". Η πράξη αποδεικνύει οτι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να πεθάνει. Ειδικά από τη στιγμή που είναι ένα είδος με φανατικότατους οπαδούς και συνυπολογίζοντας το γεγονός οτι η μουσική παραγωγή έχει περάσει εντελώς πια στις μπάντες (βλεπε bandcamps κλπ) χωρίς δηλαδή την παλαιότερη ισοπέδωτική δύναμη από το ντέφι που βαράει η εκάστοτε μοδα της μουσικής βιομηχανίας. Τέλος, πριν κάνετε λόγο για "uncool" στίγμα σε όσους ακούνε heavy metal, σκεφτείτε αν πράγματι θα θέλατε να είναι cool το να ακούει κανείς metal και να αρχίσει να γίνεται -όπως εν μέρει στα 80s- mainstream ήχος. Εγώ πιθανολογώ οτι τότε μάλλον θα ξαναφύτρωναν τα "ξεπουλήματα", και η μεταλλική τρουήλα από μόνη της θα γινότανε ακόμη πιο εσωστρεφής.

ε και τέλος αυτό:

Πιστεύω πραγματικά ότι ο μέσος σημερινός ακροατής/τρια θα αντέξει για περισσότερη ώρα ένα τελείως μέτριο/κακό post metal/occult doom/stoner/fem fronted punk/blackened crust album παρά τον νέο δίσκο των Accept ή των Riot.
Αυτό έχει να κάνει με την "δυσκολία" του να ακούσει κανείς metal; Έχει να κάνει με το οτι σαν ακροατής είναι πρόβατο και ακούει οτι του σερβίρουν; Έχει να κάνει με το οτι αξιακά (και αξιωματικά) accept, riot κλπ δεν γίνεται να παράξουν μετρια άλμπουμ ποτέ ενώ μπάντες που εκπροσωπούν άλλα υπο-είδη βγάζουν σωρηδόν σαβούρα; Δεν είναι όλα αυτά εντελώς υποκειμενικό γούστο; Δεν μπορει κάποιος όντως να γουστάρει 100% συνειδητά ένα "post metal/occult doom/stoner/fem fronted punk/blackened crust album" -που στα αυτιά του μέσου κλασικομεταλλά μπορεί να ακούγεται μέτριο ή κακο- χωρίς να είναι ερμαιο της μόδας; Κι αν εν τέλει είναι έρμαιο της μόδας, στεναχωριέστε που αυτά τα "έρμαια" και τα "πρόβατα" δεν αποτελούν μέρος του heavy metal ακροατηρίου;

Raven Lord
30-10-2014, 13:08
η ερωτηση ηταν καθαρα για χιεβι μεταλ , το ειδος που πουλησε δις δισκους , τα υπο ειδη της μεταλ ζουν και βασσιλευουν σχετικα με το κλασσικο μεταλ που ειδικα οι Αμερικανς πλεον το θεωρουν ρετρο η βινταζ . Τωρα οι skyclad ποσες αρενες να γεμιζουν και ποσες πωλησεις να κανει ακομα το αλμπουμ για να θεωρειται κλασσικο πχ ;

αυτό γινόταν μόνο στα 80ς, αν και τα μεγάλα φεστιβάλ ακόμη μαζεύουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο.

freak brother
30-10-2014, 13:17
το πεινκιλερ βγηκε στα 90ς , και αμα καναν περιοδεια τωρα οι Τζουντας πριστ μονο με το πεινκιλλερ , νομιζω θα μαζευαν πολυ λαο.. οι σκαικλαντ παλι...σε καμια παμπ .

Raven Lord
30-10-2014, 13:29
ναι στα 90ς, το 1990...
πολύ λαό δύσκολα εκτός των πλαισίων ενός φεστιβάλ.

Ra Pariah
30-10-2014, 13:42
Να πω εδώ ότι οι Skyclad με Martin, αν επανενώνονταν αύριο, άνετα θα έπαιζαν σε μια ΠΟΛΥ καλή θέση στο Wacken. Για επετειακό δε Prince of the Poverty & Burnt Offering show θα βγαίναν και τα ξωτικά των δρυμών της Γερμανίας να τους ακούσουν, μη σου πω, Freak.

Το Painkiller πέρα από δισκάρα να πούμε ότι έχει αρκετή ιστορία από πίσω. Το θεωρώ περίπτωση όπου «δυνατό χαρτί» μιας μεγάλης εταιρείας βγάζει τελικά τον δίσκο-καύλα που περιμένει όλη η υφήλιος να βγάλει. Οι συνειδητοποιημένοι ακροατές γνώριζαν από την ημέρα που βγήκε ότι θα μείνει κλασικό. Το Black Album, στην ίδια συνάφεια, εμπορικά είναι μπόμπα (πιο μπόμπα δεν γίνεται βασικά - κάπου είχα διαβάσει ότι στην πρεμιέρα μεγάλα εμπορικά είχαν ανοίξει για να το πουλήσουν κυριακάτικα, αδιανόητα πράγματα), αλλά δεν έχει το status ποιότητας που έχει ο δίσκος των Priest. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις δίσκων στους οποίους οι δισκογραφικές πίστεψαν. Δύο περιπτώσεις που δεν τους βγήκε ήταν το ντεμπούτο των Αμερικανών Warrior και των Armored Saint.

Tyler, πολύ καλό post. Θα επανέλθω. Ίσως φτιάξω και λίστα, τελικά, για να διδάξω τον Commissar μεταλλάκι. :dfinger:

Art In Haste
30-10-2014, 14:06
Έχω μπερδευτεί. Μίλαμε για το μέταλ γενικότερα και σύγχρονους δίσκους που θα μπορούν να θεωρηθούν κλασσικοί στο μέλλον ή αποκλειστικά και μόνο για Heavy metal; Τότε θα πρέπει να ορίσουμε και τι σκατά είναι το Heavy. Και αν αρχίσουμε να ξεψαχνίζουμε τότε κάλλιστα θα μπορούσε να βγει κάποιος και να πει πως και το Painkiller πιο πολύ power είναι και να μπλέξουμε σε άλλα. Μπέρδεμα γενικά η φάση.

Σίγουρα πάντως, και με βάση ονόματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, δε θα θεωρούσα με τίποτα σαν τελευταίο το Painkiller. Σε δίσκους που αναφέρθηκαν ήδη, και χωρίς να συμφωνώ, θα μπορούσα να προσθέσω ένα Land of the Free, ένα Tunes of War, ένα Brethren of the Longhouse και γιατί όχι Immortal Soul/Unleash The Fire, ένα Gathering Wilderness και πάει λέγοντας.

Και στην περίπτωση που ο φίλτατος φρηκ ρωτάει τότε η απάντηση είναι απλή, το τελευταίο που κυκλοφόρησε και πριν εμφανιστεί το επόμενο είναι το Unleash the Fire.

phthoggon
30-10-2014, 15:11
Εγώ νομίζω ότι ο Φρηκ ενδόμυχα τουλάχιστον εννοεί κάτι που γουστάρισαν "όλοι" όταν βγήκε πέρα από τα υποκειμενικά, τύπου μπλακ άλμπουμ, τα iced earth και blind guardian που έγιναν γνωστά εδώ, αυτά που κάθε πιτσιρίκι έπρεπε να ξέρει τότε αλλιώς θα έτρωγε φάπες στο σχολείο. Τα άλμπουμ που δημιούργησαν τη μυθολογία του μέταλ τέλος πάντων, που μπήκαν μέσα στην ποπ κουλτούρα και τα λοιπά. Ε, αυτά μας έχουν τελειώσει λόγω πραγμάτων άσχετων με τη μουσική την ίδια, αλλά με το ίντερνετ, το θάνατο των μεγάλων δισκογραφικών, το οποίο και σε συνδυασμό με το άνοιγμα των αισθητικών και τη λιγότερο crowd pleasing τροπή που πήρε το μέταλ δημιούργησε την αισθητική του "ακούω πολλά" και πέθανε το "είμαι οπαδός λίγων μπαντών".

Τα 'χουμε πει πολλές φορές αυτά, άμα κάποιος συνεχίσει να αφιερώνει ώρες σε δίσκους σε όχι 1-2 στα γρήγορα στο youtube θα συνεχίσει να βρίσκει ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ δίσκους ακόμα και τώρα. Εμένα προσωπικά η λίστα με τα καλύτερα έβερ δεν έχει σχεδόν τίποτα από 80'ς, πιο λίγα πράγματα από 90'ς από όσο παλιά, και όλο και περισσότερους δίσκους από '00 και μετά. Δε μιλάω για ΧΕΒΙ μέταλ βέβαια ως επί το πλείστον (μη με ρωτάτε ποια είναι, αυτά που ποστάρω τόσα χρόνια και δεν πολυασχολείται κανείς λολ).

Όσον αφορά καλλιτεχνικά την πορεία του μέταλ που έλεγε ο Ρα, υπάρχει θέμα stagnation ιδεών για όσους παρακολουθών το είδος από παλιά, προφανώς, το οποίο αντισταθμίζεται μόνο αφιερώνοντας πολύ χρόνο, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο πολλά από τα άλμπουμ που παίρνουν καλές κριτικές, ξεχωρίζουν κλπ να μη μας λένε πολλά. Πιο ανησυχητικό μου φαίνεται ότι οι μουσικές κοινότητες (μέταλ οπωσδήποτε αλλά και γενικώς) έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Electric requiem βλέπετε και οι ίδιοι ότι το μιούζικ είναι σε μεγάλη παρακμή, rocking.gr επίσης σε πτώση, γενικά τελευταία μόνο ξένα σάιτ διαβάζω. Μακάρι να πάει κάπου αλλού αυτός ο κόσμος που δεν το ξέρω, γιατί τελικά η μεγαλύτερη απόδειξη για το εάν "πεθαίνει" ένα genre είναι ο κόσμος που το ακολουθεί (και το εάν εκφράζεται βέβαια, ή απλά ακούει tube και τα σκάει στις συναυλίες).

Με τον "αντικειμενικό" ορισμό που έλεγα στην αρχή, μάλλον το τελευταίο μεγάλο μεγάλο (και πολύ γνωστό και κριτική αποδοχή δηλαδή) ήταν το Laterlatus πάντως. [inb4 είπαμε να μοιάζει από Maiden ως Priest ρεεε]

freak brother
30-10-2014, 15:50
το ροκινγκ.γρ παντα ηταν μια παρακμη , το λατεραλους μπορει να στιγματισε τον ηχο του και να ειναι το τελευταιο κλασσικο στο δε ξερω τι ηχο , αλλα κλασσικο ΜΕΤΑΛ ΡΕ ΓΑΒ ΓΑΒ!

atom_smasher
30-10-2014, 15:56
ποιό lateralus γαμώ τον Δία;!

ikonoklast
30-10-2014, 16:33
Καλά, μη γίνεσαι ταύρος.

atom_smasher
30-10-2014, 16:37
Καλά, μη γίνεσαι ταύρος.

γιατί; θα αναγκαστείς να πηδήξεις απο πάνω μου;

freak brother
30-10-2014, 16:45
hellooo ο Διας ηταν ο ταυρος ρε αμπαλοι .

OniBocho
30-10-2014, 17:07
Δηλαδή ο atom smasher γαμάει το άτομο του;

Aleister
30-10-2014, 17:08
Δε μιλάω για ΧΕΒΙ μέταλ βέβαια ως επί το πλείστον

μα αυτο λεμε και εμεις

Raven Lord
30-10-2014, 18:07
o φθόγγος τα 'πε καλά ως προ το γεγονός ότι άλλαξαν οι εποχές και η εύκολη πρόσβαση στην τέχνη έχει δώσει βήμα σε πολλές μπάντες, αλλά χρόνο για να ακούσει κανείς λίγα πράγματα από την κάθε μία. βέβαια, δεν είμαι σίγουρος ότι τα σημερινά πιτσιρίκια δε νιώθουν την ίδια μαγεία που νιώθαμε εμείς τότε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

FIREWIND
31-10-2014, 04:49
to teleytaio manowar...

Κωλαράκι Τορνευτό
31-10-2014, 07:22
Το Black Album, στην ίδια συνάφεια, εμπορικά είναι μπόμπα (πιο μπόμπα δεν γίνεται βασικά - κάπου είχα διαβάσει ότι στην πρεμιέρα μεγάλα εμπορικά είχαν ανοίξει για να το πουλήσουν κυριακάτικα, αδιανόητα πράγματα)

1 λεπτο μετα τα μεσανυχτα, Κυριακη προς Δευτερα: https://www.youtube.com/watch?v=dzhn4YXu0x4#t=524

αλλά δεν έχει το status ποιότητας που έχει ο δίσκος των Priest

http://stream1.gifsoup.com/view3/1842373/james-hetfield-laughing-o.gif

KoiliaSamprela
31-10-2014, 09:29
Γενικά προβοκάτορα Φρικ το θρεντ σου είναι φέιλ, και αν ήταν ένα σοβαρό φόρουμ με σωστό μοντερέισο θα το κάνανε λοκ και ντιλιτε, όμως, κοιτώντας σε στα μάτια και διαβάζοντας την σκέψη σου βλέπω ότι "θες να μάθεις από μη-μεταλάδες (τωρινούς, γιατί όλοι είμασταν τουλάχιστον κάποια στιγμή)" ποια ήταν η τελευταία φορά που άκουσες έναν ΚΑΛΌ μεταλάδικο δίσκο (μεταλ λέμε όχι παπάτζες).

Έναν δίσκο που θα πεις, έλα ρε, αυτό είναι ωραίο μέταλ , και θα τον ακούσεις χωρίς ντροπές, χωρίς ενοχές.
Εμένα ο δίσκος που μου το έβγαλε αυτό είναι ο

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/28/Accept-stalingrad-2012.jpg

Δεν ξέρω πως έκατσε, άλλα όταν τον άκουσα τον βρήκα τίμιο και γαμηστερό. Έχω να τον ακούσω από τότε, αλλά και πάλι :)

freak brother
31-10-2014, 11:53
haterz gonna hate... εγω κρυφα παντως βαζω κατι βραδια στο κινητο κατι επικους ντουμικους και κανα deliver us και σιγοτραγουδαω στα καλντεριμια του νοτου σαν τον ημιτρελο .. γιατι ως γνωστον το ατσαλι δε σκουριαζει ..

Aleister
31-10-2014, 22:24
back on topic, βγήκε καλοκαίρι 2002 και ολοι ξερουμε ποιο

supermachoman
31-10-2014, 22:39
back on topic, βγήκε καλοκαίρι 2002 και ολοι ξερουμε ποιο

θες να μας πεις να γελάσουμε?

JonPal
31-10-2014, 23:55
...Riot V - Unleash the Fire

anti
01-11-2014, 20:22
χεβι μεταλ ακουω κι εγω αυτες τις μερες και μαλιστα ηθελα να κανω μια ερωτηση την οποια τελικα θα κανω αυριο.

για μενα heavy metal σημαινει 3 πραγματα: judas priest, ηρωικη φαντασια με εξωφυλλα και ατμοσφαιρες σαν το king of the dead των cirith ungol, και king diamond.

θα ελεγα πως ο καλυτερος χεβι μεταλ δισκος τελευταια ειναι το sister των in solitude.

καλυτερος μεταλ δισκος ομως παραμενει νομιζω το symbolic των ντεαθ, να τα λεμε που και που αυτα!

alaiah
02-11-2014, 01:59
τελευταίος μεταλ δίσκος που με έκανε να νιωσω, μου τα είπε όλα, ταξίδεψα, συντρόφευσε σε γαμάτες και δύσκολες στιγμές, αυτός:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pt/0/0c/Dreaming_Neon_Black_1_do_Nevermore.jpg

απόλαυσα πάρα πολλούς και μετέπειτα, αλλά δεν κυκλοφόρησε μετά το 99 κάτι μέταλ που να μου πει τόσα. μου είπαν άλλοι μή μεταλ δίσκοι φυσικά.

ikonoklast
02-11-2014, 02:07
Με Ra είμαστε αλλά επειδή μπαίνω και στο πνεύμα του τοπικ. Το τελευταίο αγαπημένο μου καθαρόαιμο χεβι (2003).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4b/Traveller.png

https://www.youtube.com/watch?v=hH26F6kvhUY

Mitsmann
02-11-2014, 03:44
η συζητηση κυμαινεται σε 2 παραλληλα μονοπατια (!) και ορισμενες φορες και δικαιολογημενα φυσικα, μπερδευετε τις απαντησεις.

Αν θελετε να πουμε για το τελευταιο μεταλ αλμπουμ που εγινε υπερκλασσικ, σημειο αναφορας και τα σχετικα, ειναι πολυ πιθανο να πω κατι αναμεσα στο Nightfall in Middle Earth, το Scenes from a Memory η το Dreaming Neon Black. Σ οτι ειπε ο φιξξξερπετος, αν μιλαμε γι αυτη την κατηγορια τοτε το Accident of birth > Chemical Wedding. Αλλο το τι ακουω πιοτερο ολοκληρο και γω.
αν θελετε να πουμε για το τελευταιο μεταλ αλμπουμ που αγαπησαμε, ε ξερω γω και το Ravenous και το Blood of the Nations και το Immortal Soul και μεχρι και περσινοφετινα αλμπουμς εχω λιωσει απ το τρακ 1 ως το τελος. Εδω κατ εμε ακουγεται υπερβολικα ευχαριστα για το ειδος του και το Imaginaerum (!) που ειναι πολυ καλη δουλεια, η το Human Equation και τα Lemuria/Serius B αν ειναι να παμε λιγο πιο πισω, διαολε μεχρι και το Warriors of the World ειναι αναπαντεχα καλο αλμπουμ.

Να ο απο πιο πανω μου θυμισε οτι εχω αρκετο ως πολυ καιρο ν ακουσω Death.

Κωλαράκι Τορνευτό
02-11-2014, 10:17
οχι

Mitsmann
02-11-2014, 10:56
διμουτσουνη

chris_boss
02-11-2014, 13:07
Η συζήτηση έχει αφήσει διάφορες παραμέτρους απέξω. Καταρχάς σε ένα σχετικά οριοθετημένο ήχο/ύφος (για χέβυ μέταλ δε μιλάμε;) λογικό είναι να έχει επέλθει ένα τέλμα. Οπότε είναι όλο και πιο πιθανό κάτι που ακούμε να αποτελεί αναμάσημα του παρελθόντος.
Πέρα από αυτό ούτε τα αυτιά μας είναι ίδια, ούτε "τα φτιάχνουν όπως παλιά". Τι θέλω να πω με αυτό. Πχ και το Traveller και το Blood of the Nations είναι τεράστια έπη με φοβερά κομμάτια και λυσσασμένα παιξίματα, το δεύτερο ειδικά είναι το τελευταίο χεβυ αλμπουμ που με καθήλωσε. Όμως δυσκολεύομαι να τα ακούσω ολόκληρα γιατί είναι όλα τσίτα, από το παίξιμο μέχρι την παραγωγή. Είναι ένα φλατ πράγμα που κουράζει το αυτί.
Στο Painkiller δε συμβαίνει αυτό; Εννοείται, αλλά το Painkiller εκτός του ότι το άκουσα στα 17 μου, ήταν ίσως ο δίσκος που άλλαξε το μέταλ προς το χειρότερο. Πολλές νότες, πολλές μπότες, κομπρεσαρισμένος ήχος με ανύπαρκτες δυναμικές. Δικαιολογημένα όμως όταν είσαι από τις "ηγέτιδες" μπάντες, να θέλεις να σπρώξεις και λίγο τα πράγματα. Αλλά τότε ακόμα υπήρχαν παρθένα εδάφη, οπότε για καμιά δεκαετία προχώρησε η κατάσταση, παρότι τα δίμποτα 90ς είχαν αρχίσει να κουράζουν.
Τώρα για κάτι "κάποιοι θέλουν το μέταλ νεκρό", θα ήθελα να τα αφήσω ασχολίαστα αλλά είναι κρίμα να λέγονται από ενήλικα άτομα. Λες και η κάψα του κάθε 30άρη πρώην μεταλλά είναι να συμφωνήσει στο ότι το καλύτερο άλμπουμ έβερ είναι το Hail to England αφού είναι ήσυχος ότι δεν έχει βγει κάτι καλύτερο στο μεταξύ.

ΥΓ. Η πλάκα είναι ότι Accident of Birth/Chemical Wedding (εκπληκτικοί δίσκοι) έχουν ηχογραφηθεί από μη-μέταλ μουσικούς

ikonoklast
02-11-2014, 16:09
Ποιός τολμάει να πει την αλήθεια, δηλαδή ότι Tyranny of Souls > Chemical Wedding > Accident of Birth

chris_boss
02-11-2014, 16:14
μεγάλη προχειράδα το τύραννυ

Κωλαράκι Τορνευτό
02-11-2014, 22:04
Η αληθεια ειναι πως:

1. Chemical Wedding > Accident Of Birth > Balls To Picasso > Tyranny Of Souls > Skunkworks > Tattooed Millionaire
2. Ο αποπανω τα λεει πολυ ομορφα, και ειδικα και γενικα
3. Προχειραδα το Tyranny οντως δυστυχως, και φυσικα για αυτο φταιει η επιστροφη του Bruce στους Maiden

BURNIN AMBITION
02-11-2014, 23:17
iron maiden - a matter of life and death

καληνυχτα

BURNIN AMBITION
02-11-2014, 23:21
Η αληθεια ειναι πως:

1. Chemical Wedding > Accident Of Birth > Balls To Picasso > Tyranny Of Souls > Skunkworks > Tattooed Millionaire

χαζος. το τατουντ παιζει να ειναι και το καλυτερο(ή εστω το δευτερο καλυτερο μετα το μπολς

το Painkiller ήταν ίσως ο δίσκος που άλλαξε το μέταλ προς το χειρότερο. Πολλές νότες, πολλές μπότες, κομπρεσαρισμένος ήχος με ανύπαρκτες δυναμικές.

ποσο τεραστια αληθεια μπραβο ρε

animae
02-11-2014, 23:41
Δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος γαμηστερός χέβυ μεταλ δίσκος που βγήκε, δεν ξέρω αν μπορεί να μπεί σε αυτή την κατηγορία ακριβώς (από την άλλη έχουν αναφερθεί οι Θίατερ..), αλλά αυτός ο δίσκος γαμεί. Απο ρίφφ, από φωνή, από τραγούδια:

http://homenucleonics.files.wordpress.com/2010/05/audrey-horne-audrey-horne-cover.jpg

O' Clock
03-11-2014, 01:40
Αντιλαμβάνομαι πόσο άκυρο φαινεται στο θρεντ αλλά νομιζω ότι αξίζει μια αναφορά στο At the Heart of Winter των Immortal.

...όπως και στο Reinkaos.

Α, και στο Dark Thrones and Black Flags.

Leech
03-11-2014, 14:34
Στο Painkiller δε συμβαίνει αυτό; Εννοείται, αλλά το Painkiller εκτός του ότι το άκουσα στα 17 μου, ήταν ίσως ο δίσκος που άλλαξε το μέταλ προς το χειρότερο. Πολλές νότες, πολλές μπότες, κομπρεσαρισμένος ήχος με ανύπαρκτες δυναμικές. Δικαιολογημένα όμως όταν είσαι από τις "ηγέτιδες" μπάντες, να θέλεις να σπρώξεις και λίγο τα πράγματα. Αλλά τότε ακόμα υπήρχαν παρθένα εδάφη, οπότε για καμιά δεκαετία προχώρησε η κατάσταση, παρότι τα δίμποτα 90ς είχαν αρχίσει να κουράζουν.

Σε αυτή την πρόταση κρύβεται μια τεράστια αλήθεια. Το Painkiller είναι ένας δίσκος που την επόμενη της κυκλοφορίας του, άλλαξε συνολικά την ηχητική αντίληψη στο μέταλ και σε όλα τα παρακλάδια του. Άφησε στην άκρη τις ποπ ανησυχίες και επικεντρώθηκε στην εσωστρέφεια και τη συσπείρωση της ήδη υπάρχουσας βάσης του. Τέρμα οι "μπαλάντες", δώσε δίκαση και ήχο απρόσιτο στους μη μυημένους. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ πως αυτό ήταν κάτι "κακό", ήταν όμως η μέταλ πραγματικότητα στα 90ς.
Από αυτή την άποψη, δε νομίζω ότι μετά το πέηνκίλλερ, το χέβι μέταλ βίωσε άλλη τόσο κοσμογονική ηχητική αλλαγή. Οι υπόλοιπες ηχητικές αλλαγές στο μέταλ -γενικά, όχι μόνο στο πατροπαράδοτο χέβι- είτε δεν κατάφεραν να έχουν τόσο μαζικό αντίκτυπο (βλ. το φλερτ με το "γκοθ"), είτε οφείλονταν σε εξωγενείς παράγοντες (π.χ. τα υποδειγματικά μπάσα των nu-metalλάδων, οι prog πατέντες των Tool κλπ.)

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, το painkiller θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τελευταίο κοσμογονικό χέβι μέταλ άλμπουμ. Αλλά για όλους τους άλλους λόγους εκτός από τους μουσικούς.

Ra Pariah
03-11-2014, 15:47
Burnin, σου αρέσουν οι Rage (και, αν έχω καταλάβει καλά, πολύ μάλιστα), που μια ζωή ήταν παπατρέχες, και σε χαλάει η προσέγγιση του Scott Travis. Θα μας τρελάνεις, να 'ούμε.

commissar
03-11-2014, 16:03
Με αυτό το quote δεν συμφωνώ,

Ποιός τολμάει να πει την αλήθεια, δηλαδή ότι Tyranny of Souls > Chemical Wedding > Accident of Birth

αλλά εμπεριέχει μια αλήθεια την οποία έγραψε κάποια στιγμή πάλι ο ikonoklast, ότι εδώ ήταν η τελευταία φορά που ο Bruce τραγούδησε σαν άνθρωπος, μετά ήρθαν κάτι Talisman και δε συμμαζεύεται που γκαρίζει στον θεό χωρίς ιδιαίτερο λόγο πλέον(για μένα τεσπα).

Ον τόπικ, πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν αναφερθεί ακόμα οι Grand Magus σε αυτό το θρεντ.

Τέλος, στη λογική του Slough Feg που έβαλαν Krux και ikonoklast, δείγμα εξαιρετικού χέβυ μέταλ είναι και το Invincible, τα έχει πει και ο Raven Lord στο θρεντ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26106-Holy-Martyr-Invincible-(2011)), ο Ra προτιμάει το προηγούμενο αλλά εδώ τα βρήκαμε στο Iron Will των Grand Magus, δεν θα μαλώσουμε τώρα για Holy Martyr

O9zCT3K7zvY

O' Clock
03-11-2014, 16:24
+1 για Grand Magus.

High On Fire επίσης, ειδικά το Blessed Black Wings.

Επίσης συμφωνώ με τα άλμπουμ Nevermore που έχουν αναφερθεί και με πολλά που έχουν υπωθεί για το Painkiller (πιο-μπομπα πεθαίνεις).

Ra Pariah
03-11-2014, 16:34
α) Προσωπική εμπειρία: Το Iron Will στο πάλαι ποτέ μεταλλοδισκοπωλείο της Πάτρας είχε δώσει 25-30 κόπιες μόνο και μόνο βάζοντας ο μαγαζάτορας τον δίσκο πού και πού να ακούγεται. Η ποιότητά του δεν κρύβεται, πραγματικό έπος.

β) Σχετικά με Holy Martyr: To epic metal τα πήγε περίφημα την προηγούμενη δεκαετία. Τείνω να πιστέψω ότι με εξαίρεση τους κλασικούς δίσκους (και ακρογωνιαίους λίθους) του ιδιώματος που βγήκαν το διάστημα '82-'86, και φυσικά τις δουλειές του Ψηλού, οι αμέσως καλύτεροι δίσκοι βγήκαν στα 00's. The Lord Weird Slough Feg, Twisted Tower Dire, Ironsword, Doomsword, Battleroar, Isen Torr, Isole, Primordial (= Storm και Gathering), Zemial, Brocas Helm (δίσκος κολοσσός το Defender) και πάει λέγοντας.

γ) Φίλτατε O' Clock, κατ' αρχάς μου θύμισες τι μέγιστη κομματάρα είναι το I Am the Graves of the 80's! Δεύτερον, συμφωνώ full μαζί σου ότι υπάρχει extreme metal που χεβιματαλλίζει στην ψυχή. Absu, Immortal, Desaster, Midnight και λοιποί ήρωες δείχνουν τον δρόμο.

δ) Η μεγαλύτερη μπάντα των 00's είναι οι Reverend Bizarre. Η πεμπτουσία της νέας εποχής του σκληρού ήχου. Δέκα-έντεκα ώρες αψεγάδιαστης δισκογραφίας. Αν σου πω, Freak, ότι έχουν στιγμές πιο καθηλωτικές από αυτές που βρίσκεις στο Epicus, θα δώσεις βάση ή θα σνομπάρεις ως ΒΕΤΕΡΑΝΟΜΕΤΑΛΛΑΣ;

jack the ripper
04-11-2014, 00:15
Pink για το δ)

BURNIN AMBITION
04-11-2014, 02:35
Burnin, σου αρέσουν οι Rage (και, αν έχω καταλάβει καλά, πολύ μάλιστα), που μια ζωή ήταν παπατρέχες, και σε χαλάει η προσέγγιση του Scott Travis. Θα μας τρελάνεις, να 'ούμε.

η διαφορα αγαπημενε ρα παπαργια, ειναι οτι οι rage ανεκαθεν ηταν παπατρεχες οπως λες, σπινταριστοι και γιαυτο μαρεσανε και ακουγα. οι τζουντας πριτς απο την αλλη,ενακεθε ηταν χεβι ροκ μπαντα με εμφαση στο ροκ. η ισορροπια αυτη χαλασε ολοκληρωτικα με την ελευση του σκοτ τραβις και τα διπεταλα πηραν τον πρωτο ρολο. αυτον που παλιοτερα ειχε το τιτανοτεραστιο γκρουβ. μονο το ντιβεντερς ηταν αρκετα κοντα στον ορισμο του χεβι μεταλ τα αλλα ολα που ειχαν βγαλει ηταν πολυ πιο πολυ ροκ παρα μεταλ. αλλαξε ο ηχος τους ρε παιδακι μου, αρδην. πως αλλιως να το πω? και προτιμω τους παλιους τζουντας πριτς πως να το κανουμε/?

Krux
04-11-2014, 10:58
παιδιά, εγώ είδα οτι ο φρηκ έγραψε για ΧΕΒΙ μέταλ αλλά αφού γράφετε το μακρύ και το κοντό σας, σκέφτομαι να σας το κλειδώσω.

http://www.metal-archives.com/images/1/6/5/3/1653.jpg

2EZhRBPE7HI

Prematurity is the story of both you and me and we were always much more human than we wished to be.

KoiliaSamprela
04-11-2014, 11:35
μέχρι να μπει το πλήκτρο είπα ωραίο είναι αυτό, μετά θυμήθηκα γιατί άλλαξα μουσική ρότα

atom_smasher
04-11-2014, 12:55
παιδιά, εγώ είδα οτι ο φρηκ έγραψε για ΧΕΒΙ μέταλ αλλά αφού γράφετε το μακρύ και το κοντό σας, σκέφτομαι να σας το κλειδώσω.

http://www.metal-archives.com/images/1/6/5/3/1653.jpg

2EZhRBPE7HI

Prematurity is the story of both you and me and we were always much more human than we wished to be.

Μπάντα σίχαμα.

Taksitzhs
04-11-2014, 13:31
Αυτος εδω ηταν ενας απ τους καλυτερους δισκους των τελευταιων ετων. Δεν εχει ουτε ενα φιλλερ.

https://www.youtube.com/watch?v=AY1ohfosSWA

FIREWIND
04-11-2014, 15:30
to 8rent kseka8ara milaei gi' ayto:

4dHfdlEVcMY

overdriven
04-11-2014, 15:32

η διαφορα αγαπημενε ρα παπαργια, ειναι οτι οι rage ανεκαθεν ηταν παπατρεχες οπως λες, σπινταριστοι και γιαυτο μαρεσανε και ακουγα. οι τζουντας πριτς απο την αλλη,ενακεθε ηταν χεβι ροκ μπαντα με εμφαση στο ροκ. η ισορροπια αυτη χαλασε ολοκληρωτικα με την ελευση του σκοτ τραβις και τα διπεταλα πηραν τον πρωτο ρολο. αυτον που παλιοτερα ειχε το τιτανοτεραστιο γκρουβ. μονο το ντιβεντερς ηταν αρκετα κοντα στον ορισμο του χεβι μεταλ τα αλλα ολα που ειχαν βγαλει ηταν πολυ πιο πολυ ροκ παρα μεταλ. αλλαξε ο ηχος τους ρε παιδακι μου, αρδην. πως αλλιως να το πω? και προτιμω τους παλιους τζουντας πριτς πως να το κανουμε/?

Οι Priest σε πολλές περιπτώσεις της περιόδου που αναφέρεις ήταν θύματα κακής παραγωγής. Θεωρώ για παράδειγμα ότι ενώ το British Steel ήταν ένα κορυφαίο άλμπουμ, θάφτηκε από την αδύναμη παραγωγή του και τον ατυχέστατο ήχο στις κιθάρες και φυσικά το ανύπαρκτο μπάσο. Παράδειγμα που ίσως με κάνει ιερόσυλο αλλά δες πως ζωντανεύει το τραγούδι (https://www.youtube.com/watch?v=tDubmu_xuQo)

freak brother
04-11-2014, 20:50
α) Προσωπική εμπειρία: Το Iron Will στο πάλαι ποτέ μεταλλοδισκοπωλείο της Πάτρας είχε δώσει 25-30 κόπιες μόνο και μόνο βάζοντας ο μαγαζάτορας τον δίσκο πού και πού να ακούγεται. Η ποιότητά του δεν κρύβεται, πραγματικό έπος.

β) Σχετικά με Holy Martyr: To epic metal τα πήγε περίφημα την προηγούμενη δεκαετία. Τείνω να πιστέψω ότι με εξαίρεση τους κλασικούς δίσκους (και ακρογωνιαίους λίθους) του ιδιώματος που βγήκαν το διάστημα '82-'86, και φυσικά τις δουλειές του Ψηλού, οι αμέσως καλύτεροι δίσκοι βγήκαν στα 00's. The Lord Weird Slough Feg, Twisted Tower Dire, Ironsword, Doomsword, Battleroar, Isen Torr, Isole, Primordial (= Storm και Gathering), Zemial, Brocas Helm (δίσκος κολοσσός το Defender) και πάει λέγοντας.

γ) Φίλτατε O' Clock, κατ' αρχάς μου θύμισες τι μέγιστη κομματάρα είναι το I Am the Graves of the 80's! Δεύτερον, συμφωνώ full μαζί σου ότι υπάρχει extreme metal που χεβιματαλλίζει στην ψυχή. Absu, Immortal, Desaster, Midnight και λοιποί ήρωες δείχνουν τον δρόμο.

δ) Η μεγαλύτερη μπάντα των 00's είναι οι Reverend Bizarre. Η πεμπτουσία της νέας εποχής του σκληρού ήχου. Δέκα-έντεκα ώρες αψεγάδιαστης δισκογραφίας. Αν σου πω, Freak, ότι έχουν στιγμές πιο καθηλωτικές από αυτές που βρίσκεις στο Epicus, θα δώσεις βάση ή θα σνομπάρεις ως ΒΕΤΕΡΑΝΟΜΕΤΑΛΛΑΣ;

ωραιοι οι ρεβερεντ που τσεκαρα.. αλλα η μαγεια στους καντλεμας ηταν τα φωνητικα του μεσαια που γαμαγαν ψυχες .

chris_boss
04-11-2014, 21:10
@overdriven δεν είναι θέμα ιεροσυλίας, σίγουρα υπάρχει διαφορά. Αλλά και πάλι, το ένα μεν ακούγεται αδύναμο, στο άλλο όμως ακούς ένα μασίφ πράγμα, δεν ξέρω αν το κάνει πιο ζωντανό. Μπορεί να σε γραπώνει με τον απόλυτο χαρακτήρα της παραγωγής, αλλά δε διακρίνεις νότες και όργανα. Θα μου πεις "ρε φίλε, χέβυ μέταλ είναι, τι νότες και κουραφέξαλα, χεντμπαγκιν μπορείς να κάνεις;" και δε θα έχεις άδικο. Μπορεί αυτό να είναι ένα από τα δομικά προβλήματα του μέταλ (και γενικότερα της ποπ μουσικής τις τελευταίες δεκαετίες): η έλλειψη μουσικότητας (κι όχι τεχνικής).

@freak δεν είναι ο μεσαια στο επικους

freak brother
04-11-2014, 21:24
ε τεσπα η χροια του

tsonos
04-11-2014, 21:24
https://www.youtube.com/watch?v=bCuVVQEJIxI
http://cps-static.rovicorp.com/3/JPG_1080/MI0000/484/MI0000484855.jpg

Raven Lord
04-11-2014, 22:12
τσόνε είσαι 16 χρονών?

Κωλαράκι Τορνευτό
04-11-2014, 22:27
Oxi re, 52xronos grafistas einai

http://mightygodking.com/images/whoswho/firestorm.jpg

atom_smasher
04-11-2014, 22:55
Oxi re, 52xronos grafistas einai

http://mightygodking.com/images/whoswho/firestorm.jpg

με γούστο μικρού παιδιού;

BURNIN AMBITION
04-11-2014, 23:40
τι λες καλε?
σεβομαι την αποψη σου αλλα το μπριτις στιλ ειναιμια τριχα απο τα αρχιδια των προηγουμενων δισκων τους φιλτατε.
με εμπορικες παπαριτσες που γραφει ο καθενας σε 3 δευτερα, στυλ λιβινγκ αφτερ μιντναιτ και γιουναιτεντ αλμπουμ δυναμιτης δεν βγαινει. δεν μαρεσει το αλμπουμ. οκ καλα αυτα που ανεφερα για φαση ανεμελης μαλακιας, γαμω και το μπρεικιν δε λοου αλλα μεχρι εκει. ενα γκραιντερ και ενα ρειτζ δε σωζουν την κατασταση. αδυναμος δισκος για μενα, δεν συγκρινεται με τιποτα με τα προηγουμενα τους

Οι Priest σε πολλές περιπτώσεις της περιόδου που αναφέρεις ήταν θύματα κακής παραγωγής. Θεωρώ για παράδειγμα ότι ενώ το British Steel ήταν ένα κορυφαίο άλμπουμ, θάφτηκε από την αδύναμη παραγωγή του και τον ατυχέστατο ήχο στις κιθάρες και φυσικά το ανύπαρκτο μπάσο. Παράδειγμα που ίσως με κάνει ιερόσυλο αλλά δες πως ζωντανεύει το τραγούδι (https://www.youtube.com/watch?v=tDubmu_xuQo)

animae
05-11-2014, 00:25
Να πω ότι δεν έχω άποψη για τους πρίιστ, αλλά αυτό εδώ

με εμπορικες παπαριτσες που γραφει ο καθενας σε 3 δευτερα

απλά δεν υπάρχει.

ikonoklast
05-11-2014, 23:52
To somewhere in time βγήκε το 1986 ξερωγώ. Το μισό φόρουμ ήταν αγέννητο, για να το πω αλλιώς.

Reject
06-11-2014, 00:18
Η αλήθεια είναι πως η επιρροή/απήχηση/υποδοχή που είχε το Painkiller από τους μεταλλάδες, δεν το είχε κανένας χέβυ μέταλ δίσκος από εκεί και μετά.

Με βάση αυτά που βλέπω, είναι ίσως ο τελευταίος δίσκος που κατάφερε να ενώσει σχεδόν όλους τους μεταλλάδες και να μείνει κλασσικός (όχι εμένα δεν μου αρέσει, αν είναι να ακούσω JP θα προτιμήσω τα 70ς τους).

OniBocho
06-11-2014, 09:01
To somewhere in time βγήκε το 1986 ξερωγώ. Το μισό φόρουμ ήταν αγέννητο, για να το πω αλλιώς.

Ισχύει (αν και ίσως όχι για το παρόν φόρουμ), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ακούστηκε ή ότι το παρόν thread έχει να κάνει μόνο με δίσκους που ήμασταν ζωντανοί όταν βγήκαν.

Το κράξιμο που έφαγαν οι Maiden για τα πλήκτρα σε αυτόν τον δίσκο, "χαντάκωσε" πολύ μεγάλες συνθέσεις (ΟΧΙ το Alexander the Great, αλλά το Deja Vu/Φιλάκια στη BibiBo, Heaven Can't Wait, το ομόνυμο) και ανέδειξε ένα κομμάτι με πολύ ωραίους στίχους, αλλά απλό χιτάκι, το Wasted Years.

freak brother
06-11-2014, 11:46
σιγουρα ενα εκ των rust in peace, black album και somewhere in time

το black album ηταν ουσιαστικα το αλμπουμ που χαντακωσε το κλασσικο μεταλ και αρχισε να το μοντερνοποιει και να το πλασαρει και σε αλλου τυπου κοινα .

sfinotouvlaki
06-11-2014, 13:29

το black album ηταν ουσιαστικα το αλμπουμ που χαντακωσε το κλασσικο μεταλ και αρχισε να το μοντερνοποιει και να το πλασαρει και σε αλλου τυπου κοινα .

Υπάρχαν άλλοι γι' αυτό (βλ. Twisted Sister, Whitesnake, Queensryche, Faith No More).

edit: αυτός που μούτζωσε, θα μπορούσε να μας πει και πού διαφωνεί.

Art In Haste
06-11-2014, 14:53
Εγώ σε μούτζωσα για τα συγκροτήματα που ανέφερες. Καμμία σχέση το ύφος και το πλασάρισμα σε σύγκριση με το Black Album. Και καμμία απολύτως σχέση με αυτό που λέει ο Φρηκ.

atom_smasher
06-11-2014, 15:05

Υπάρχαν άλλοι γι' αυτό (βλ. Twisted Sister, Whitesnake, Queensryche, Faith No More).

edit: αυτός που μούτζωσε, θα μπορούσε να μας πει και πού διαφωνεί.

Δεν σε μούτζωσα εγώ, αλλά φίλε πρόσεξε το λίγο αυτό το να βάζεις άκυρες μπάντες μαζί με μέταλ. Επίσης θα μπορούσαν να σε είχαν μουτζωσει για το γεγονός πως οι twisted sister είναι μέταλ, οι queensryche ήταν μέταλ και oι whitesnake κατα βάση hard rock αλλά καμία από αυτές δεν είχε κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία για να λες ότι συγκρίνονται με το μπλακ αλμπουμ. Δεν συμφωνω βεβαια με την άποψη των απο πάνω τόσο για το μπλακ αλμπουμ όσο και για τα άλλα. Θα έλεγα ότι η metaλική αξία του iron will και του traveller είναι αναμφισβήτητες.

Aleister
06-11-2014, 15:59
εγω σε μουτζωσα και γω σε ρανα

χαχαχ πως κανετε ετσι μωρε μαλακες σα τα παιδακια

και μετα μου λετε οτι δεν ειναι το ΕΡ οπως παλια

αμ πως να'ναι ρε παιδες αφου δε βγαινει κουβεντα ετσι

Parasight
06-11-2014, 16:11
Τι εννοείς παλιά;

Taksitzhs
06-11-2014, 16:16
Μαλλον κατι τετοιο

http://www.youtube.com/watch?v=FO46tkA-0ew

sfinotouvlaki
06-11-2014, 17:41
Εγώ σε μούτζωσα για τα συγκροτήματα που ανέφερες. Καμμία σχέση το ύφος και το πλασάρισμα σε σύγκριση με το Black Album. Και καμμία απολύτως σχέση με αυτό που λέει ο Φρηκ.

Αφενός, αυτοί που αναφέρω δε χρειάζεται να έχουν το ύφος των μετάλλικα, αρκεί να έχουν αυτά που ο φρικ είπε ότι είχε το black album. Δηλαδή εκμοντερνισμένο, γαργαντούικο ήχο και προσανατολισμό προς μεγαλύτερα ακροατήρια. Όλοι όσοι ανέφερα, τα είχαν - γι' αυτό πήραν οι μετάλλικα τον Rock να τους κάνει παραγωγή (και όχι μόνο). Ρίξε μια ματιά στις μπάντες με τις οποίες είχε δουλέψει ο Rock πριν τους Metallica, στα ακροατήρια που είχαν κατορθώσει να φτάσουν και τις παραγωγές τους και μετά ξανάκου τα justice και black album για να καταλάβεις τι έκαναν με το τελευταίο.

Δεν σε μούτζωσα εγώ, αλλά φίλε πρόσεξε το λίγο αυτό το να βάζεις άκυρες μπάντες μαζί με μέταλ. Επίσης θα μπορούσαν να σε είχαν μουτζωσει για το γεγονός πως οι twisted sister είναι μέταλ, οι queensryche ήταν μέταλ και oι whitesnake κατα βάση hard rock αλλά καμία από αυτές δεν είχε κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία για να λες ότι συγκρίνονται με το μπλακ αλμπουμ. Δεν συμφωνω βεβαια με την άποψη των απο πάνω τόσο για το μπλακ αλμπουμ όσο και για τα άλλα. Θα έλεγα ότι η metaλική αξία του iron will και του traveller είναι αναμφισβήτητες.

Ποιες είναι οι άκυρες μπάντες; Αφενός, ο φρικ μπρόδερ μίλησε για χαντάκωμα του κλασικού μέταλ, όχι του μέταλ γενικά, και ανέφερε τους μετάλλικα που μέχρι το justice δεν τους λες και κλασικομέταλους, αφετέρου οι whitesnaκe πούλησαν 8 μύρια με το 1987, το οποίο και metal ήχο είχε (+τη μοντέρνα παραγωγή με τα τεράστια ντραμς κ.λπ.) και άπειρο άσχετο κόσμο μάζεψε. Το ίδιο και οι Queensryche με το Empire. Aν πούλησαν όσο το μπλακ άλμπουμ δεν έχει σημασία. Τα 1987, Stay Hungry, Empire, Real Thing πούλησαν άπειρα (εκτός ίσως από το Real Thing που πούλησε απλώς πολύ, αλλά ήταν το breakthrough της μπάντας), βγήκαν από μπάντες που απευθύνονταν σε μεταλλάδες, είχαν μοντέρνο ήχο και ήταν στημένα να συγκεντρώσουν νέα ακροατήρια, κάτι που κατάφεραν.

animae
06-11-2014, 18:20
Ετσι και ρωτήσει κανείς "το τελευταιο power metal album" θα πείτε και για μάστοντον?
Χεβυ λένε ρε παιδιά, τι queensryche

sfinotouvlaki
06-11-2014, 18:26
Animae, αν διαβάσεις γιατί αναφέρθηκαν οι queensryche, θα καταλάβεις (μάλλον) "τι queensryche".

animae
06-11-2014, 18:35
Nαι θυμάμαι γιατί αναφέρθηκαν.
Οπως και οι FNM και οι blind guardian και οι nevermore (οι μόνοι που προσεγγίζουν σχετικά στο dreaming neon.. το thread).

BLiTzER
06-11-2014, 18:38
Κλαίω γιατί το 95% όσων σνομπάρουν, κράζουν, δεν-είναι-αρκετά-μέταλ, δίχασε-την-κοινότητα, οι-μετάλλικα-κουρεύτηκαν, έβαλαν-το-μέταλ-μας-στα-μεγάλα-σαλόνια, οτιδήποτε το "black" album, μπήκαν στον χώρο με ακριβώς αυτή την κυκλοφορία.

sfinotouvlaki
06-11-2014, 18:51
θα καταλάβεις (μάλλον)

Τελικά, μάλλον όχι.

freak brother
06-11-2014, 20:58
Κλαίω γιατί το 95% όσων σνομπάρουν, κράζουν, δεν-είναι-αρκετά-μέταλ, δίχασε-την-κοινότητα, οι-μετάλλικα-κουρεύτηκαν, έβαλαν-το-μέταλ-μας-στα-μεγάλα-σαλόνια, οτιδήποτε το "black" album, μπήκαν στον χώρο με ακριβώς αυτή την κυκλοφορία.

το οτι μπορει να μπηκες στο μεταλ απο το μπλακ αλμπουμ , δε το κανει χεβι μεταλ αλμπουμ ε;

animae
06-11-2014, 22:29
θα καταλάβεις (μάλλον)

Τελικά, μάλλον όχι.

To post που έκανες αναφορά για fnm κλπ, ναι ήταν παράδειγμα για το ποιοί νοθευσαν το αγαπημένο μας ατσάλι.
Ενδεχομένως το ποστ σου ήταν κακό παράδειγμα για να πω αυτό που είπα, αλλά το πόιντ είναι το εξής:

To θρεντ λέει για χεβυ μέταλ. Ο ένας λέει blind guardian, ο άλλος λέει pain of salvation (με παραδοχή βέβαια "αφου το γαμήσαμε το θρεντ, παρτε αυτό"), ο παράλλος για tool, έγινε αναφορά σε immortal και darkthrone(που το τελευταίο, πες οκ, το black flags ομως?). Ε νταξει. Χεβυ μέταλ οι immortal ή οι tool?

Και μετά από όλα αυτά, έχουμε και το ότι το black album δεν είναι χέβυ μεταλ, αλλά κάτι άλλο.

Τέλος έχουμε θρεντ για το πιο ειναι το "τελευταίο γαμηστερό χεβυ μεταλ αλμπουμ", όχι το πιο επιδραστικό, όχι το πιο καθολικά αποδεκτό, ένα αλμπουμ που απλά άκουσε κάποιος και είπε "αυτό είναι το τελευταίο χρονολογικά γαμάτο χέβυ μέταλ αλμπουν που έχω ακούσει".

edit: τουλαχιστον έτσι αντιλαμβάνομαι το τι εννοεί ο φρικ.

atom_smasher
06-11-2014, 22:49

\m/ 5% Παρών.

BLiTzER
07-11-2014, 02:40
το οτι μπορει να μπηκες στο μεταλ απο το μπλακ αλμπουμ , δε το κανει χεβι μεταλ αλμπουμ ε;

Όχι, βέβαια.

O' Clock
07-11-2014, 14:10
έγινε αναφορά σε immortal και darkthrone(που το τελευταίο, πες οκ, το black flags ομως?). Ε νταξει. Χεβυ μέταλ οι immortal ή οι tool?

.

Θα παρατήρησες ότι δεν ανέφερα ούτε Negative Plane, ούτε Aura Noir, ούτε Death Breath (που όλοι έχουν αναφορές σε κλασσικό μεταλ αλλά όλοι παίζουν κάτι άλλο). Ανέφερα (και σημειώνοντας ότι μάλλον φαίνεται άκυρο στο θρεντ) Darkthrone και Immortal και μάλιστα albums τους που, αν εξαιρέσεις τα 'ζόρικα' φωνητικά, είναι καθαρό μεταλ (για να πω την αλήθεια, πιο κοντά στο κλασσικό μεταλ μου ακούγονται αυτά, παρά οι Nevermore).

Γιατί το τελευταίο Darkthrone ΟΚ και όχι το Black Flags? Δηλαδή τί ακούς εκεί πέρα? Black metal? Ή, βρίσκεις ότι οι Immortal προ- και μετά-At the Heart είναι η ίδια μπάντα?

Οι Τool φυσικά και δεν είναι χεβυ μεταλ.

Edit: Φαίνεται λίγο σα να σε πιάνω απ'τα μούτρα. Sorry, not my intention. Και φυσικά 2ος ενικός=2ος πληθυντικός.

OniBocho
08-11-2014, 09:03
Όλοι οι γεννημένοι στα τέλη 70's και στα 80's, ξεκινήσατε ακούγοντας αυτόν εδώ τον δίσκο:

http://www.asimos.gr/xairetismata.jpg

Απλά δεν είστε αρκετά άντρες και μέταλλα για να το παραδεχτείτε! :p

KoiliaSamprela
08-11-2014, 09:13
Για πολλούς και διάφορους λόγους ΟΧΙ (ακόμα και τον δίσκο δεν έχεις πετύχει :P )

OniBocho
08-11-2014, 09:29
Είναι πιο μέταλ από Φοβάμαι και Διαίρεση, όπως και να το κάνουμε! Έλα, όποιος δεν παραδεχτεί ότι έχει κάνει headbanging με Σάλιαγκα και Μάλιαγκα, είναι μεγάλη λούλα! Στο Χορεύω βέβαια, είχε πολύ πιο μέταλ τραγούδια. ΕΛΛΑΣ (έστω και από Grave Digger), Όχι σε Όλα και εννοείται Βικτώρια. Αυτά και με πολλή αγάπη!!!! :p

Κωλαράκι Τορνευτό
08-11-2014, 09:34

Οχι, ο βαρυς του ηχος ομως και τα τραγουδια του το κανουν. Ελεος με τις ταμπελες και με τα κομπλεξ καθε χεβιμεταλλα που δε μπορει να αποδεχθει το οτι καποια απο τα ακουσματα του καλως ή κακως αρεσουν και σε πολυ κοσμο. Το Μπλακ Αλμπουμ ειναι ενα πολυ εμπορικο αλμπουμ, ειναι ενα πολυ καλο αλμπουμ, και ειναι και ενα χεβι μεταλ αλμπουμ. Απο κει και περα, δε νομιζω οτι ειναι ον τοπικ, αφου εχουν βγει κι αλλα καλα χεβι μεταλς αλμπουμς μετα απο αυτο. Μην ποσταρετε σαν Ροκαβλον, ευχαριστω.

ΥΓ. Το παρον ποστ δεν απευθυνεται σε οσους νομιζουν οτι "χεβιμεταλ" ειναι οι μανιλα ροντ και 5-10 αλλα συγκροτηματα του NWOBHM ε. Για οσους ακομα δεν καταλαβαν, μην ποσταρετε σαν Ροκαβλον

freak brother
08-11-2014, 10:44
δλδ εσυ δε βρισκεις διαφορες στον τροπο που αντιλαμβανονται την μουσικη ο Dio οι Accept οι judas priest οι ξερω γω warlord με τους metallica του μπλακ αλμπουμ , η οτι ως επι το πλειστον οι φανατικοι οπαδοι μεταλλικα δεν ακουν τις παρακατω μπαντες αλλα αλλου στυλ μεταλ .

Κωλαράκι Τορνευτό
08-11-2014, 14:00
http://twistedsifter.files.wordpress.com/2014/09/michael-bay-gifs-5.gif

freak brother
08-11-2014, 14:33
την πηρε την βασουλα ;)

animae
08-11-2014, 18:17
δλδ εσυ δε βρισκεις διαφορες στον τροπο που αντιλαμβανονται την μουσικη ο Dio οι Accept οι judas priest οι ξερω γω warlord με τους metallica του μπλακ αλμπουμ , οι οτι ως επι το πλειστον οι φανατικοι οπαδοι μεταλλικα δεν ακουν τις παρακατω μπαντες αλλα αλλου στυλ μεταλ .

Μα εδώ υπάρχει διαφορά στο να βάλεις στην ίδια ταμπέλα τους maiden, τους accept, τους sabbath (με dio), τον dio, τους judas priest κλπ.
Kαι εκεί είναι που μπαίνει και το black album. Ολοι αυτοί χεβυ μεταλ παιξανε, με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο. Για αυτο και το black album έγινε τοσο πετυχημένο/μεγάλο, γιατί έπαιξε χέβυ μέταλ με ύφος που δεν είχε ξαναπαιχτεί. Για αυτό ξεχώρισαν και οι maiden, για αυτό ξεχωρισαν και οι judas priest. Αντε συνκρινέ μου εσύ τώρα τους judas priest του painkiller με τους maiden του seventh son και πείσε με μετά ότι και οι 2 παίζουν χεβυ μεταλ. Η ακόμα καλύτερα, πάρε τους maiden του killers με τους maiden του seventh son.

Το ίδιο το χεβυ μεταλ είναι αρκετά ευρύ, αλλά όχι και τόσο ξεχειλωμένο όσο παρουσιάζεται σε ορισμένα σημεία εδώ.
Οκ, οι immortal έχουν χεβυ στοιχεία απο at the heart και μετά, αλλά ρε διάολε, για αυτό βγήκαν και τα διάφορα ιδιώματα μετά το χεβυ μεταλ, γιατί δεν γίνεται να χωρέσουν τέτοιες μπάντες κάτω από το ίδιο ύφος (πολύ βασικές διαφορές-πολυ μεγαλύτερες από τις παραπάνω).
Εκτός αν είσαι ο πατέρας μου, που έτσι και τον ρωτήσουν τι μουσική ακουω, θα πεί "είναι χεβυμεταλλάς".
Σε λίγο θα πούμε ότι και οι bolt thrower χεβυ μεταλ παίζουν - εχουν 2 κιθαρες, μπάσο, ντραμς και έναν να γκαρίζει, ολοι οι χεβυμεταλλάδες δεν γκαρίζουν? Kαι αντε να βάλεις και λίγο epic μέσα, γιατί το ίδιο το χεβυ το έχει μέσα αυτό το στοιχείο, να βάλεις και ακραία φωνητικά? Ε τότε να μιλήσουμε για μεταλ γενικά. Ή ακόμα καλύτερα, ο καλύτερος χέβυ μεταλ δίσκος είναι το imaginations from the other side και κλειδώνουμε το θρεντ.

freak brother
08-11-2014, 18:31
εχει να κανει και με ενα ατιντιουτ και μια αισθητικη .. και μια σχετικη θεματολογια στιχων (και αυτο στην αισθητικη μπαινει) .

stam and the witches
08-11-2014, 18:32
Εγώ πάντα έλεγα ότι οι Bolt Thrower είναι ένα κλικ πιο μέταλ απ'ότι ντεθ.

KoiliaSamprela
08-11-2014, 19:15
Εγώ πάντα έλεγα ότι οι Bolt Thrower είναι ένα κλικ πιο μέταλ απ'ότι ντεθ.

Οι Bolt Thrower γαμάνε ρε

αλλά και οι Death γαμάνε!

Reject
08-11-2014, 20:24
Όλοι οι γεννημένοι στα τέλη 70's και στα 80's, ξεκινήσατε ακούγοντας αυτόν εδώ τον δίσκο:

http://www.asimos.gr/xairetismata.jpg

Απλά δεν είστε αρκετά άντρες και μέταλλα για να το παραδεχτείτε! :p

ούτε καν ρε...

Taksitzhs
08-11-2014, 20:34
Εγω παντως με κατι σαν το αποκατω ξεκινησα. Θυμαμαι που τους ειχα δει σε ενα παραλιακο ροκ μπαρ στο Λαγονησι, εκατο ατομα ειχε ολα κι ολα. Της πουτανας ειχε γινει.

http://www.youtube.com/watch?v=zPiZD9rIEG4

BLiTzER
08-11-2014, 21:16
Τρύπες, από τις τελευταίες ελληνικές, πραγματικά ροκ, μπάντες. Αν και ποτέ δεν ήμουν φαν των εγχώριων προϊόντων.

Παπακωνσταντίνου ούτε στα 12 μου. Βέβαια το ίδιο μπορώ να πω και για priest και το 80% των εδώ αναφορών, έχει δίκιο ο freak σε αυτό.

Jacknife
08-11-2014, 21:20
Μεγαλωσα με ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΙΟΙ, εκλαψα ,πονεσα , τους ακουω και θα τους ακουω μεχρι το τελος.

tsimpouklano
08-11-2014, 21:25
Βλέπω βασιλάρα, βλέπω κατσιμηχαίους και πραγματικά αισθάνομαι τόσο τυχερός που πέρασα τα ξέγνοιαστα χρόνια μου μακριά τους.

zumorito
08-11-2014, 21:38
Θα ποστάρουμε τίποτα η θα λέμε για κατσιμιχαίους και τσακνήδες?
Το θέλουμε λίγο εμπορικό αλλά όχι τόσο mainstream σαν το black album?
Το θέλουμε μια περίοδο που ημασταν 17-18?
Το θέλουμε μια περίοδο που είχαμε και κλασικα ακούσματα απο μεγαθήρια και ήμασταν και μοντέρνοι ακούγοντας νέες κυκλοφορίες?
Το θέλουμε για μια από τις καλύτερες, μεστές και ισοπεδωτικές συναυλίες στο Ρόδον το 96?
Γάμησε κώλους και γαμάει ακόμα και σήμερα?
Ε τότε η συνεισφορά μου είναι αυτή

https://www.youtube.com/watch?v=Bsdncbj7_DI&index=2&list=PLP2BbKODwM5sXADzs8EuKp8i6EqsTz8_M
:) :)

hlektrologos_amhxanos
08-11-2014, 21:43
παντως ολοι οι γεννημενοι απο το 90 και μετα απο σκορπιονς ξεκινησαμε .-

commissar
08-11-2014, 21:51
Γενικά ρώτησε κανείς από πού ξεκινήσατε;

cromags
08-11-2014, 21:57
Συγκίνησης το Draconian. Η πρώτη μου συναυλία αυτή στο Ρόδον :touched:

atom_smasher
08-11-2014, 22:14
ok.

Κωλαράκι Τορνευτό
09-11-2014, 00:25
εχει να κανει και με ενα ατιντιουτ και μια αισθητικη .. και μια σχετικη θεματολογια στιχων (και αυτο στην αισθητικη μπαινει) .

Αυτο που δεν καταλαβαινεις, ειναι πως το χεβι μεταλ δεν εχει ΜΙΑ αισθητικη και μια θεματολογια στιχων, αλλα πολλες. Καποιοι μιλανε για σπαθια και δρακους, αλλοι μιλανε για ψυχρο πολεμο και πολιτικη. Καποιοι μιλανε για περιβαλλον και οικολογια, αλλοι μιλανε για ναρκωτικα και ντομεστικ βαηολενς (ομαηγκαντ) Αντε πες μου εσυ τωρα οτι το Rust In Peace δεν ανηκει στην ευρυτερη κατηγορια του χεβιμεταλ (με οποια στοιχεια θρας εχει), επειδη ξερω γω ειναι εντονα πολιτικοποιημενο. Η ξερω γω παρε το Blackened και πες μου οτι επειδη μιλαει για ενα σοβαρο οικολογικο προβλημα των 80ς και το περιβαλλον, δεν ειναι μεταλ. Πολυ καλα στα ειπε ο ανιμαε βασικα στο παρακατω κομματι. Ακομα και μπαντες οπως οι Iron Maiden που δε διαφωνει κανεις οτι ειναι χεβιμεταλ, εχουν εντελως διαφορες αισθητικες, μουσικες και στιχους στα διαφορα τους αλμπουμ. Το οτι το black album πουλησε 156 τετρακις εκατομμυρια αντιτυπα δεν το κανει λιγοτερο χεβι μεταλ επειδη εσυ εισαι χιψτερ :P

Μα εδώ υπάρχει διαφορά στο να βάλεις στην ίδια ταμπέλα τους maiden, τους accept, τους sabbath (με dio), τον dio, τους judas priest κλπ.
Kαι εκεί είναι που μπαίνει και το black album. Ολοι αυτοί χεβυ μεταλ παιξανε, με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο. Για αυτο και το black album έγινε τοσο πετυχημένο/μεγάλο, γιατί έπαιξε χέβυ μέταλ με ύφος που δεν είχε ξαναπαιχτεί. Για αυτό ξεχώρισαν και οι maiden, για αυτό ξεχωρισαν και οι judas priest. Αντε συνκρινέ μου εσύ τώρα τους judas priest του painkiller με τους maiden του seventh son και πείσε με μετά ότι και οι 2 παίζουν χεβυ μεταλ. Η ακόμα καλύτερα, πάρε τους maiden του killers με τους maiden του seventh son.

Το ίδιο το χεβυ μεταλ είναι αρκετά ευρύ, αλλά όχι και τόσο ξεχειλωμένο όσο παρουσιάζεται σε ορισμένα σημεία εδώ.
Οκ, οι immortal έχουν χεβυ στοιχεία απο at the heart και μετά, αλλά ρε διάολε, για αυτό βγήκαν και τα διάφορα ιδιώματα μετά το χεβυ μεταλ, γιατί δεν γίνεται να χωρέσουν τέτοιες μπάντες κάτω από το ίδιο ύφος (πολύ βασικές διαφορές-πολυ μεγαλύτερες από τις παραπάνω).
Εκτός αν είσαι ο πατέρας μου, που έτσι και τον ρωτήσουν τι μουσική ακουω, θα πεί "είναι χεβυμεταλλάς".
Σε λίγο θα πούμε ότι και οι bolt thrower χεβυ μεταλ παίζουν - εχουν 2 κιθαρες, μπάσο, ντραμς και έναν να γκαρίζει, ολοι οι χεβυμεταλλάδες δεν γκαρίζουν? Kαι αντε να βάλεις και λίγο epic μέσα, γιατί το ίδιο το χεβυ το έχει μέσα αυτό το στοιχείο, να βάλεις και ακραία φωνητικά? Ε τότε να μιλήσουμε για μεταλ γενικά. Ή ακόμα καλύτερα, ο καλύτερος χέβυ μεταλ δίσκος είναι το imaginations from the other side και κλειδώνουμε το θρεντ.

freak brother
09-11-2014, 00:34
στα αυτια μου δεν ακουγεται οπως οι nwbhm μπαντες ,οπως οι σαξον κλπ ακουγεται κατι μεταλ αλλα συγχρονο και δε το εκλαμβανω σαν το τελευταιο τεραστιο χεβι μεταλ αλμπουμ ,σαν το τελευταιο τεραστιο μεταλ αλμπουμ ανετα .

animae
09-11-2014, 00:46
Τι μέταλ? Σκέτο μέταλ?
Γιατί αν είναι έτσι,να αλλάξουμε τον τίτλο του θρεντ, μια χαρά έχει ποστάρει ο κόσμος.

Κωλαράκι Τορνευτό
09-11-2014, 00:51
Δηλαδη δεν ειναι ΧΕΒΙ το Sad But True ξερω γω, αλλα ειναι το Loneliness Of a Long Distance Runner ή το Painkiller ή το Gates Of Urizen.... ημαρτον.

atom_smasher
09-11-2014, 01:09

Όχι, βέβαια.

ΕΊΠΑΜΕ ΧΕΒΙ μεταλ δεν ειναι. μεταλ ναι. Δεν ξαναγυρναμε λίγο στο θέμα; Εχει κανείς να προτείνει τίποτα από το 99 και δώθε εκτός γνωστών μεγαθηρίων, doomsword, grand magus και slough feg;
υγ Οι πολωνοί που ποσταρίστηκαν νωρίτερα δεν μ αρεσαν.

hlektrologos_amhxanos
09-11-2014, 01:39
Ante more epidh kserete dio mpantes to pezete fylakes ths morntor

H.
09-11-2014, 01:52
Δε μπορώ να διαβάσω τόσες σελίδες, μπορεί να πω και μαλακία αλλά διαβάζοντας μόνο τον τίτλο του thread μου ήρθε κατευθείαν (και παρέμεινε μετά και από παραπάνω σκέψη) το iron will των grand magus.

OniBocho
09-11-2014, 19:40
Γενικά ρώτησε κανείς από πού ξεκινήσατε;

Όχι, αλλά είναι που σε κάθε θρεντ οι απαντήσεις είναι σχετικές με το ίδιο το θρεντ.

Επίσης, αν είσαι ένας από τους 14 που μούτζωσαν τα Χαιρετίσματα, είσαι κι επισήμως μεγάλος Λέλος! :p

freak brother
09-11-2014, 20:01
νομιζω ονiμποτσο οτι μονο εσυ ανδρώθηκες με το σιχαμα που λεγεται Β.Παπακωνσταντινου .

atom_smasher
09-11-2014, 20:25
οχι ενταξει και γω στα δωδεκα πηγα πρώτη φορά σε συναυλία του.

ikonoklast
09-11-2014, 20:34
Εντωμεταξύ,

Έλα, όποιος δεν παραδεχτεί ότι έχει κάνει headbanging με Σάλιαγκα και Μάλιαγκα, είναι μεγάλη λούλα!

αγνοούσα ακόμα και την ύπαρξη αυτουνου (άκουσα 70 δευτερόλεπτα μόλις, στο γιουτιουμπ). Δεν θέλω καν να σκεφτώ πώς μεγάλωσες.

OniBocho
09-11-2014, 21:07
Δε φταίει κανείς αν είσαι ανιστόρητος αγάπη μου.

Jacknife
09-11-2014, 21:13
Ναι ικονοκλαστ, ντροπη σου που δε ξερεις τις παπαριες του ελληνικου πενταγραμμου.Φτου σου ρε .

OniBocho
09-11-2014, 21:19
Jacknife, άκου εσύ τη Μαχαιριά της Αγάπης και μην κοροδεύεις το παιδί!

ΜΠΟΝΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ (πάρτα μωρή άρρωστη) :

https://www.youtube.com/watch?v=GzOUXSLN690

croissant429
09-11-2014, 21:25
Ο zumoritos έχει δίκιο για το Draconian Times, με πρόλαβε....
Κατά τα λοιπά έχουν ειπωθεί τα αυτονόητα για το painkiller που είναι το κορυφαίο.
Αλλά και το Seasons In The Abyss χεβι (γαμιστερότατο) δεν είναι;
Αν θυμάμαι καλά κάποιος έκανε αναφορά και στο αξιολογότατο Accident of Birth.

Άλλωστε μετρημένα κουκιά είναι (νομίζω....).

sfinotouvlaki
10-11-2014, 12:20
Ενδεχομένως το ποστ σου ήταν κακό παράδειγμα για να πω αυτό που είπα

Όντως ήταν.

To post που έκανες αναφορά για fnm κλπ, ναι ήταν παράδειγμα για το ποιοί νοθευσαν το αγαπημένο μας ατσάλι.

Όλες οι μπάντες που ανέφερα είναι από τις αγαπημένες μου, το ίδιο και οι δίσκοι (πλην του "Empire"). Όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ, το οποίο ακόμη δε διάβασες μάλλον, αναφέρθηκα σε αυτές τις μπάντες γιατί αποτελούν παραδείγματα εκμοντερνισμένου ήχου και προσέλκυσης νέων ακροατηρίων - ό,τι δηλαδή απέδωσε ο φρικ μπράδερ στο μπλακ άλμπουμ, μόνο που αυτά βγήκαν πριν από το μπλακ άλμπουμ. Δεν τις ανέφερα, λοιπόν, ούτε γιατί "νόθευσαν το αγαπημένο μας ατσάλι", ούτε γιατί "έχουν το ίδιο ύφος με τους μετάλλικα", ούτε γιατί κάποια από αυτές τις μπάντες έβγαλε το "τελευταίο γαμηστερό ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ που βγήκε". Το σχόλιο του για το αν χαντάκωσε το κλασικό μέταλ δε με απασχόλησε γιατί, όπως και το θέμα του θρεντ, είναι γενικόλογο και κενό ουσιαστικού νοήματος.

To θρεντ λέει για χεβυ μέταλ. Ο ένας λέει blind guardian, ο άλλος λέει pain of salvation (με παραδοχή βέβαια "αφου το γαμήσαμε το θρεντ, παρτε αυτό"), ο παράλλος για tool, έγινε αναφορά σε immortal και darkthrone(που το τελευταίο, πες οκ, το black flags ομως?). Ε νταξει. Χεβυ μέταλ οι immortal ή οι tool?

Και μετά από όλα αυτά, έχουμε και το ότι το black album δεν είναι χέβυ μεταλ, αλλά κάτι άλλο.

Τέλος έχουμε θρεντ για το πιο ειναι το "τελευταίο γαμηστερό χεβυ μεταλ αλμπουμ", όχι το πιο επιδραστικό, όχι το πιο καθολικά αποδεκτό, ένα αλμπουμ που απλά άκουσε κάποιος και είπε "αυτό είναι το τελευταίο χρονολογικά γαμάτο χέβυ μέταλ αλμπουν που έχω ακούσει".

edit: τουλαχιστον έτσι αντιλαμβάνομαι το τι εννοεί ο φρικ.

Το τι εννοεί ο φρικ, μάλλον ούτε ο ίδιος ο φρικ το ξέρει ακόμη.

το κλασσικο ειναι ουσιαστικα κατι που πουλαει ακομα ... πχ το painkiller οσο υπαρχουν νεοι χεβιμεταλλαδες θα πουλαει μια ζωη σαν αξιος δισκος του χεβι μεταλ , ποσα αλμπουμ απο το 1990 και μετα σε αυτο το μουσικο ειδος εχουν τετοιες κομματαρες ; Και λογιζονται κλασσικς παγκοσμιως ; Και ακουω ακομα μεταλ γατακια , πηγα και σλειερ να ουμ και μη κοντραρετε

αυτο με το κλασσικο δεν εχει να κανει με το ειδος .. δλδ και στο πανκ τα τελευταια κλασσικα μπορει να βγηκαν και κει στα 90ς στην ροκ μπορει τελικα να ηταν για καποιους και στα 70ς . Το οτι το τελευταιο κλασσικο μιας σκηνης βγηκε προ 20 ετιας προφανως και δε σημαινει οτι τελειωσε η σκηνη.. και μη βαζετε iced earth στα κλασσικα πληζζ , επειδης τους ειχαμε θεοι εδω στο γκρης , φανταζομαι παγκοσμιως ηταν παντελως αγνωστοι .

εχει να κανει και με ενα ατιντιουτ και μια αισθητικη .. και μια σχετικη θεματολογια στιχων (και αυτο στην αισθητικη μπαινει)

στα αυτια μου δεν ακουγεται οπως οι nwbhm μπαντες ,οπως οι σαξον κλπ ακουγεται κατι μεταλ αλλα συγχρονο και δε το εκλαμβανω σαν το τελευταιο τεραστιο χεβι μεταλ αλμπουμ ,σαν το τελευταιο τεραστιο μεταλ αλμπουμ ανετα

Οπότε, μάλλον ψάχνουμε κάτι το οποίο...

1. Ακούγεται όπως οι nwbhm μπάντες
2. Έχει ένα (συγκεκριμένο υποθέτω) άτιντιουτ και μια αισθητική
3. Μια (συγκεκριμένη) θεματολογία στίχων
4. Πουλάει ακόμη (παγκοσμίως) και "θα πουλάει μια ζωή" ως άξιος δίσκος
5. Έχει κομματάρες

Εγώ λέω ότι αυτό το κάτι, μάλλον, δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο διάφοροι συνδυασμοί. Το "Painkiller", ας πούμε, που αναφέρει ο ίδιος ο φρικ, προφανώς και δεν ακούγεται όπως οι nwbhm μπάντες. Χωρίς, βέβαια, να ορίσουμε ποια είναι η ουσία του nwbhm, θα διαφωνούμε χωρίς βάση και σε αυτό. Τα 2. και 3. επίσης δεν προσδιορίζονται, οπότε ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί ταυτόχρονα το 4 και το 1 είναι να είσαι οι Iron Maiden, αλλά τη σήμερον ως Iron Maiden πουλάς και αποθεώνεσαι επειδή είσαι οι Iron Maiden και όχι γιατί είσαι όντως άξιος. Για την ακρίβεια, το γεγονός ότι είσαι οι Iron Maiden καθιστά τη αξία σου ή τη μη αξία σου μη αποδείξιμη. Το 4, βέβαια, έχει και άλλες δυσκολίες. Δεν ισχύει ούτε καν για "κλασικούς" δίσκους των 80ς που αποθεώθηκαν, πούλησαν και είχαν κομματάρες. Δεδομένου ότι ο σημερινός ακροατής έχει ποσοτικά πολλαπλάσιο καλό υλικό να ακούσει, από τους 10 κλασικούς δίσκους Iron Maiden και τους 10 κλασικούς δίσκους Judas Priest, παραπάνω από τους μισούς δε θα τους ακούσει πάνω από 5-6 φορές, ακόμη κι αν του αρέσουν. Το πέντε είναι πιο ευέλικτο και μπορεί να συνδυαστεί καλά με διάφορα από τα προηγούμενα τεσσερα (εκτός του 4, μάλλον).

freak brother
10-11-2014, 12:46
το τελευταιο ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ ειναι αυτο που εκανε εμπορικη επιτυχια και το ακουνε ως επι το πλειστον ατομα που ακουνε κλασσικο μεταλ . Και οχι ολος ο κοσμος αλλα ΚΑΙ μεταλλαδες . Ενας οπαδος των οφσπρινγκ θα βαλει να ακουσει το μπλακ αλμπουμ αλλα πολυ δυσκολα θα βαλει να ακουσει το Melissa ξερω γω .

Aleister
10-11-2014, 12:51
πέρασε αρκετός καιρός για να γίνει meme το "τελευταίο ΧΕΒΙ" και να το βάζουμε στα ταγκς κάτω-κάτω? (να ξέρω να μην κάνω μαλακία σε κανα σχετικό θρεντ)

chris_boss
10-11-2014, 13:13
το τελευταιο ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ ειναι αυτο που εκανε εμπορικη επιτυχια και το ακουνε ως επι το πλειστον ατομα που ακουνε κλασσικο μεταλ . Και οχι ολος ο κοσμος αλλα ΚΑΙ μεταλλαδες . Ενας οπαδος των οφσπρινγκ θα βαλει να ακουσει το μπλακ αλμπουμ αλλα πολυ δυσκολα θα βαλει να ακουσει το Melissa ξερω γω .

καταλαβαίνεις ότι αυτό περιορίζει πολυ τα πράγματα και είναι αδύνατο να βρεις άλμπουμ μετα τις αρχές του 90 που να πληροί τις προϋποθέσεις. Κυρίως γιατί το κοινό του μέταλ διασπάστηκε σε παρακλάδια οπότε η εμπορική επιτυχία έχει ταβάνι.

animae
10-11-2014, 13:26
Ενδεχομένως το ποστ σου ήταν κακό παράδειγμα για να πω αυτό που είπα

Όντως ήταν.

Όλες οι μπάντες που ανέφερα είναι από τις αγαπημένες μου, το ίδιο και οι δίσκοι (πλην του "Empire"). Όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ, το οποίο ακόμη δε διάβασες μάλλον, αναφέρθηκα σε αυτές τις μπάντες γιατί αποτελούν παραδείγματα εκμοντερνισμένου ήχου και προσέλκυσης νέων ακροατηρίων - ό,τι δηλαδή απέδωσε ο φρικ μπράδερ στο μπλακ άλμπουμ, μόνο που αυτά βγήκαν πριν από το μπλακ άλμπουμ. Δεν τις ανέφερα, λοιπόν, ούτε γιατί "νόθευσαν το αγαπημένο μας ατσάλι", ούτε γιατί "έχουν το ίδιο ύφος με τους μετάλλικα", ούτε γιατί κάποια από αυτές τις μπάντες έβγαλε το "τελευταίο γαμηστερό ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ που βγήκε". Το σχόλιο του για το αν χαντάκωσε το κλασικό μέταλ δε με απασχόλησε γιατί, όπως και το θέμα του θρεντ, είναι γενικόλογο και κενό ουσιαστικού νοήματος.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρας έτσι. Και το ποστ σου διαβασα και σου είπα ότι ήταν λαθος να χρησιμοποιήσω εσένα για quote, αλλά ούτε εσένα ειρωνεύτικα για το νοθευμένο ατσάλι, όπως επίσης κατάλαβα και γιατί είπες αυτά που είπες.

freak brother
10-11-2014, 13:31

καταλαβαίνεις ότι αυτό περιορίζει πολυ τα πράγματα και είναι αδύνατο να βρεις άλμπουμ μετα τις αρχές του 90 που να πληροί τις προϋποθέσεις. Κυρίως γιατί το κοινό του μέταλ διασπάστηκε σε παρακλάδια οπότε η εμπορική επιτυχία έχει ταβάνι.

για αυτο ρωτησα... εμενα σε αυτη την περιγραφη μου ρθε αυτο που ειπα στην αρχη του τοπικ , νομιζω πληρει αυτο που ζηταει το τοπικ !

sfinotouvlaki
10-11-2014, 13:48
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρας έτσι. Και το ποστ σου διαβασα και σου είπα ότι ήταν λαθος να χρησιμοποιήσω εσένα για quote, αλλά ούτε εσένα ειρωνεύτικα για το νοθευμένο ατσάλι, όπως επίσης κατάλαβα και γιατί είπες αυτά που είπες.

Τότε, προφανώς, δεν κατάλαβα καλά εγώ, οπότε συγγνώμη για την ταλαιπωρία!

Ra Pariah
15-11-2014, 16:58
Τι είναι ο Audrey Horne ακριβώς; Για ποιον λόγο έβγαλε δίσκο "Pure Heavy";

Leech
15-11-2014, 17:41
Φρικ θεούλης, εξήγησε μετά από 10 σελίδες τι ακριβώς ζητούσε στο τόπικ :frik:

Jacknife
05-12-2014, 20:55
Τι είναι ο Audrey Horne ακριβώς; Για ποιον λόγο έβγαλε δίσκο "Pure Heavy";

Ξεχνα τους Audrey Horne και πιασε την Audrey Horne

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ly421e5gpb1r7zo0ho1_250.gif

8-)

OniBocho
23-05-2015, 12:08
Προχθές άκουσα στο ραδιόφωνο το Clairvoyant και ενστικτωδώς μου ήρθε στο μυαλό το εξώφυλλο, το άνοιγμα του δίσκου, η σειρά των κομματιών, οι στίχοι...

H απάντηση λοιπόν στο topic είναι "Seventh Son of a Seventh Son".-

atom_smasher
23-05-2015, 12:36
Ο Χριστός και η Παναγία μαζί!

OniBocho
23-05-2015, 12:53
Θα μπορούσες και να μη βρίζεις όμως... :p

atom_smasher
23-05-2015, 13:19
δεν εβρισα. Εξεπλάγην! αν εβριζα θα ελεγα ο χριστός και η παναγία σου! Μας αναφέρεις σαν τελευταιο μεγαθηριο εναν δίσκο που βγηκε το 1986 ξερω γω, Κοντα 30 χρόνια. Διαφωνω καθετα οριζοντια και διαγωνια πως ήταν ο τελευταιος. Εμπορικά ίσως. Αν και παραβλεπουμε το σιχαμα που λεγεται μπλακ αλμπουμ και μερικά ακόμα όπως το painkiller.

OniBocho
23-05-2015, 13:24
Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Το '87 βγήκε και κατ' εμέ, ούτε οι ίδιοι το ξεπέρασαν, αλλά ούτε κανένας άλλος μετά απ' αυτούς. You know what they say about opinions. ;)

Taksitzhs
23-05-2015, 13:33
https://www.youtube.com/watch?v=VDW5BcvbA-I

Εγω νομιζω πως το The Rebel ηταν το τελευταιο καλο Black Sabbath και κατ επεκταση η τελευταια μεγαλη heavy metal κυκλοφορια. Μην ειστε αμπαλοι, ας σοβαρευτουμε λιγο.

atom_smasher
23-05-2015, 13:38
ok, όλοι έχουμε απο μία. Εμένα το 7νθ είναι το αγαπημένο μου μέιντεν, αλλά οι Grand Magus με συντροφεύουν πιο συχνά όταν ακούω γνησιο μεταλ.

Taksitzhs
23-05-2015, 13:44
Ρε μλκς ειμαι ο μονος στο φορουμ που δεν εχει πει ποτε μα τι παπαριες λες ρε ονιμποτσο, νομιζω ειναι η πρωτη φορα που θα το πω γιατι τι τελευταιο μεγαλο χεβυ μεταλ βγηκε το 87 και ολοι εχουμε μια αποψη ρε. Δεν υπαρχει ανθρωπος που ακουει μεταλ και δεν παραδεχεται το Painkiller, συνελθετε.

OniBocho
23-05-2015, 14:22
Για στάκα λίγο ρε καρντάσι να 'ουμ. Το ότι παραδέχεσαι το Painkiller (που βγήκε 3 χρόνια μετά), σημαίνει ότι αυτομάτως ξεπερνάει το Seventh Son; Ή αν πιστεύεις ότι δεν το ξεπερνάει, λες αυτομάτως παπαριές; Ε ρε κάτι πράγματαααααααα

supermachoman
23-05-2015, 14:33
Για στάκα λίγο ρε καρντάσι να 'ουμ. Το ότι παραδέχεσαι το Painkiller (που βγήκε 3 χρόνια μετά), σημαίνει ότι αυτομάτως ξεπερνάει το Seventh Son; Ή αν πιστεύεις ότι δεν το ξεπερνάει, λες αυτομάτως παπαριές; Ε ρε κάτι πράγματαααααααα

aka reading is hard

δε το βαλα για να κραξω , πραματικα το χω απορια.. δλδ ποιο ηταν το διαμαντι που τελειωσε την φαση των υπερσουπερντουπερ αλμπουμς που μνημονευονται πλεον απο ολους σαν κλασσικα.. ποιο ειναι το τελευταιο κλασσικο χεβι μεταλ αλμπουμ ;

OniBocho
23-05-2015, 14:46
Τελειότητα. Κάνω bump σε ένα thread, με ερέθισμα την ακρόαση από ραδιοφώνου ενός αγαπημένου κομματιού/δίσκου κι έρχεται ο εναματσοβλάκασμαν να κάνει flame. ΚΕ ΓΑΜΩ.

Taksitzhs
23-05-2015, 15:02
Κοιτα και μενα ας πουμε το Screaming For Vengeance ειναι το αγαπημενο μου Priest και οταν παιζει το ομωνυμο εκεινη τη στιγμη ειναι το καλυτερο χεβυ αλμπουμ στο γαλαξια αλλα δε θα ρθω να γραψω σε θρεντ με τιτλο "To τελευταιο γαμηστερο ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ που βγηκε ." οτι παιδγια Screaming For Vengeance καμια μπαντα δε το ξεπερασε ποτε. Ειναι σα να λες οτι ο Καρεμπε ητανε αρχοντας του κεντρου στο πρωτο ημιχρονο και επεσε οταν μπηκε ο Ζιοβανι πως να το κανουμε.

supermachoman
23-05-2015, 15:09
Τελειότητα. Κάνω bump σε ένα thread, με ερέθισμα την ακρόαση από ραδιοφώνου ενός αγαπημένου κομματιού/δίσκου κι έρχεται ο εναματσοβλάκασμαν να κάνει flame. ΚΕ ΓΑΜΩ.

τι φάση, σε δέρναν ακόμα και τα κορίτσια στο σχολείο και βγάζεις το άχτι σου μετά από 20 χρόνια?

Art In Haste
23-05-2015, 15:21
Τι 86 και 87, 88 βγήκε ρε παιδιά.

atom_smasher
23-05-2015, 16:48
κοιτα να δεις που γερνάω. Είχα στο μυαλό μου 88 και δεν ήμουν σίγουρος και εγραψα 86...δεν πάμε καλά. σε άλλα νεα οι grand magus σας γαμανε καλά αν θέλετε μεταλ. Αυτοί παίζει να βγάλαν τον τελευταίο γαμηστερό μεταλ δίσκο και χύνουν μανογουορζ στην μαπαζ.

Ra Pariah
24-10-2015, 18:15
Το τελευταίο Armored Saint αναγκάζει το topic να πέσει στα γόνατα και να ζητεί έλεος.

Λεκές
24-10-2015, 18:38
Το τελευταίο Armored Saint αναγκάζει το topic να πέσει στα γόνατα και να ζητεί έλεος.

Κι εμένα μου άρεσε. Αν και απ' αυτά του ρηγιούνιον θα έλεγα πως το καλύτερο είναι το Revelation (ακούς ER-ίτη που μου το είχες δώσει κάποτε; ).

T5bIfeL66W0

sfinotouvlaki
25-10-2015, 18:47
Αν και απ' αυτά του ρηγιούνιον θα έλεγα πως το καλύτερο είναι το Revelation (ακούς ER-ίτη που μου το είχες δώσει κάποτε; )

Σύμφωνοι!

atom_smasher
24-05-2016, 15:11
Νέο grand Magus. Μέτριο μου φαίνεται (Δεν είναι αρκετά επικους ντουμικους) για τα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει, αλλά μάλλον χτυπάει το armored saint. Live είμαι σίγουρος ότι οι armored saint ισοπεδώνουν 85% των συγκροτημάτων που παίζουν σε ακτίνα 600 χλμ μαζί και τους grand magus.

T0rn@d00fS0ulS
08-10-2016, 16:28
Τελευταίος ΜΕΓΑΛΟΣ χεβιμεταλ δίσκος που άκουσα ( νομίζω ότι αν και ειναι εξαιρετικά επικός ταιριάζει άνετα κάτω απο την ταμπελα- άλλωστε και η τριάδα Saxon maiden priest που όρισαν τον κλασικό χεβιμεταλ ήχο είχαν άφθονες επικές στιγμές ) ηταν το holy empire των warlord το 2013. Συμφωνώ με τους περισσότερους που γράφουν πως το κλασικό μέταλ εχει πεθάνει, οπως πέθανε και το κλασικό ροκ πριν απο αυτο.. Δεν εχει και πολλή νοημα για μένα να βάλεις εν ετει 2016 να ακούσεις μια καινούργια μπάντα που παίζει χεβιμεταλ , εχουν καλύψει αυτο τον ήχο πλήρως παλιότερες μπάντες .. Σε αντίθεση με αλλα παρακλάδια του μέταλ στα οποία ακόμα βγαίνουν φοβερα πράγματα που θα ειναι τα κλασικά του μέλλοντος

atom_smasher
09-10-2016, 13:38
Που σουνα εσύ κρυμμένος τόσα χρόνια;! Θεός! Πες τους τα στην μούρη μεγάλε!

anti
27-03-2018, 14:33
Για εμενα, πλεον οι eternal champion ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω ακουσει απο χεβι μεταλ. Δεν περιγραφεται το ποσο με εχει αγγιξει ο δισκος. Εκανα προχθες μια βολτα στο μοναστηρακι και πηρα 2-3 παλιοτερα χαμμερ. Ενα απο αυτα ηταν το τευχος με τις λιστες του 2016. 30 αλμπουμς και πουθενα το the armor of ire. Πως διαολο γινεται αυτο;

Keeper Of The Seventh Son
27-03-2018, 21:14
Για εμενα, πλεον οι eternal champion ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω ακουσει απο χεβι μεταλ. Δεν περιγραφεται το ποσο με εχει αγγιξει ο δισκος. Εκανα προχθες μια βολτα στο μοναστηρακι και πηρα 2-3 παλιοτερα χαμμερ. Ενα απο αυτα ηταν το τευχος με τις λιστες του 2016. 30 αλμπουμς και πουθενα το the armor of ire. Πως διαολο γινεται αυτο;

pinks katarxin. deuteron, to armor of ire vgike apo ti no remorse, elliniki etaireia. ipothetw oti to xamer apla de ta xei kala me ti no remorse k kanane sa na min ipirxe to almpoum

gia na ginei ginei pio pliris i eikona anaferw istoria pou exw akousei k pisteuw oti sinevei akrivws etsi: prwtopalikaro tou xamer leei se dianomea ksenis diskografikis "an valeis megali diafimisi gia tin etaireia sou sto periodiko" (pio polla lefta gia to periodiko dilladi) "tha sou valw to [tade almpoum pou fernei o sigkekrimenos dianomeas] disko tou mina"

go figure

atom_smasher
27-03-2018, 23:03
Το συγκεκριμένο σχόλιο φαντάζει άκρως ρεαλιστικό, αν σκεφτείς ότι παραπλήσια λειτουργούσαν και τα υπόλοιπα περιοδικά του ομίλου.

Ra Pariah
06-07-2018, 14:13
https://www.youtube.com/watch?v=4Xksm1X7UHM

(Σχεδόν) συγκινητικό.

Ra Pariah
22-07-2018, 05:15
ΓΟΝΥΠΕΤΕΣ ΤΟ ΓΚΟΣΤ ΟΒ ΔΕ ΝΑΒΙΓΚΕΗΤΩΡ --¨ΕΤΣΙ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ?-- ΖΗΤΕΙ ΈΛΕΟΣ!:::!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=g4f8wyHgZbY

OniBocho
22-07-2018, 09:31
:moutza:

Zarou City Rider
22-07-2018, 10:41
Το να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ λόγω φασαρίας από πανηγύρι σε κοντινή πλατεία στα Ζαρουχλέικα > κομμάτι καραγκιοζαίων με προβιές. :P

Ra Pariah
05-10-2018, 05:58
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΑΝΑ 10ΕΤΙΑ:

70s: δεν με πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας
80s: φυσικά ManOwaR
90s: Saviour Machine
00s: Reverend Bizarre
10s: δεν έχουν τελειώσει, ρε βλάμη

chris_boss
05-10-2018, 13:05
όχι, δεν είσαι οφφτόπικ

FANTASMA
05-10-2018, 13:31
όχι, δεν είσαι οφφτόπικ
Ακομα και στο "Μεγαλυτερες Μπαντες ανα 10ετια" να ειχε ποσταρει, παλι οφφ τοπικ θα ηταν

stam and the witches
07-10-2018, 19:24
Λοιπόν οι Reverend Bizarre με έχουν απασχολήσει αρκετά. Θα ήθελα να μπορώ να πω με άνεση ότι είναι η μεγαλύτερη μπάντα του κόσμου, αλλά κάτι στην όλη τους φάση μου κάνει φτιαχτό. Σα να είπαν "ας κάτσουμε να γράψουμε τον αντικειμενικά καλύτερο δίσκο στην ιστορία του doom, και το καναν. Αλλά δεν πάει έτσι, ο καλύτερος δίσκος στην ιστορία του doom βγήκε, κατά κάποιο τρόπο, από ατύχημα.

croissant429
07-10-2018, 23:04
Καραγουστάρω αυτό το θρεντ.....

atom_smasher
08-10-2018, 11:08
Λοιπόν οι Reverend Bizarre με έχουν απασχολήσει αρκετά. Θα ήθελα να μπορώ να πω με άνεση ότι είναι η μεγαλύτερη μπάντα του κόσμου, αλλά κάτι στην όλη τους φάση μου κάνει φτιαχτό. Σα να είπαν "ας κάτσουμε να γράψουμε τον αντικειμενικά καλύτερο δίσκο στην ιστορία του doom, και το καναν. Αλλά δεν πάει έτσι, ο καλύτερος δίσκος στην ιστορία του doom βγήκε, κατά κάποιο τρόπο, από ατύχημα.

το οποίο ατύχημα είναι το ...;

stam and the witches
08-10-2018, 21:19
Παίξανε μέταλ αργά γιατί έτσι τους έβγαινε. Δεν παίξαν 6 ριφφ (όσα και τα κομμάτια του δίσκου) σε πέμπτες και κούμπωσαν.

Ra Pariah
08-10-2018, 21:51
Stam, σε χάνω.

Όταν έκανες λόγο για «ατύχημα» και καλύτερο δίσκο του doom, νόμισα ότι αναφερόσουν είτε στο "Black Sabbath" είτε στο "Epicus". Και ότι επρόκειτο να υποστηρίξεις πως, παρ' όλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν αμφότερες οι μπάντες, βγήκαν τελικά δύο δίσκοι μεγαθήρια.

Τώρα όμως που αποδεικνύεται ότι θεωρείς «ατύχημα» τους RB, χάσκω κυριολεκτικά μπρος στην οθόνη, προσπαθώντας να κατανοήσω την αιτιολογία σου. Δεν την «πιάνω» καθόλου.

Επίσης, τι σημαίνει «κουμπώνω» σ' αυτά τα συμφραζόμενα; Ποιο λεξικό διαβάζεις, αγόρι μου;

Επίσης [2], ελέγχεται εάν το "Rectory" είναι το καλύτερο RB. 8)

atom_smasher
09-10-2018, 10:51
Παίξανε μέταλ αργά γιατί έτσι τους έβγαινε. Δεν παίξαν 6 ριφφ (όσα και τα κομμάτια του δίσκου) σε πέμπτες και κούμπωσαν.

δεν βρίσκω καμιά λογική στην εξήγησή σου. Μάλλον δεν είμαι μουσικός για να καταλάβω για ριφφ, πεμπτες, κούμπωσαν. Τείνω προς την άποψη του Ρα ότι περίμενα και εγώ κάποια άλλη μπάντα να αναφέρεις.

Fucking Wizard
10-10-2018, 19:24
με φαιρνετε σε ποσισιόν ντιφισίλ

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/43137870_1041262042748809_4305478854794805248_n.jpg?_nc_cat=108&oh=9f905039173eb5d9fc944a68fae6b744&oe=5C564D28

Ra Pariah
10-10-2018, 19:36
Ναι, αλλά πες μας τι νιώθεις για την μπάντα. :pink:

stam and the witches
10-10-2018, 22:30
Δεν έγινα σαφής. Εννοούσα το Επίκους, και εννοούσα ότι αυτό είναι το ατύχημα. Οι Reverend Bizarre προσπάθησαν να φτιάξουν ένα είδους ακαδημαϊκού doom (και το κάνανε). Αλλά γι αυτό κάτι λείπει, και μουσικολογικά κιόλας.

Ra Pariah
10-10-2018, 22:43
νόμισα ότι αναφερόσουν είτε στο "Black Sabbath" είτε στο "Epicus"

Εννοούσα το Επίκους

Ανάμεσα απ' τις γραμμές διαβάζω ο μπαγάσας.

atom_smasher
11-10-2018, 09:01
Δεν έγινα σαφής. Εννοούσα το Επίκους, και εννοούσα ότι αυτό είναι το ατύχημα. Οι Reverend Bizarre προσπάθησαν να φτιάξουν ένα είδους ακαδημαϊκού doom (και το κάνανε). Αλλά γι αυτό κάτι λείπει, και μουσικολογικά κιόλας.
Τουλιπ του λείπει μόνο...ακούς εκεί ακαδημαϊκό

jack the ripper
11-10-2018, 12:53
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/7b/So_long_suckers.jpg/220px-So_long_suckers.jpg

Fucking Wizard
11-10-2018, 17:45
Ναι, αλλά πες μας τι νιώθεις για την μπάντα. :pink:

Δεν θα είμαι αντικειμενικός, αλλα μιας και το ζητάς θα σου πω ότι είναι η αγαπημένη μου μπάντα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου άλλαξαν τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω την μουσική και πως φιλτράρεται μέσα μου, είτε σαν ακροατής, είτε σαν φαν, είτε σαν μουσικός