PDA

View Full Version : Ravencult / Dodsferd / Dreamlongdead / Spellbound ~ 4/10 @8ball, Θεσσαλονίκη

Art In Haste
05-10-2014, 09:24
Ανέβηκαν αρκετοί, 3 μπάντες και μερικοί φίλοι τους.

Συνοπτικά, κλασσική καθυστέρηση στην έναρξη λόγω καθυστέρησης στο soundcheck συγκεκριμένης μπάντας. Με τα πολλά ξεκινήσαμε κάποια στιγμή. Αρκετός κόσμος, πολύ παραπάνω από όσο περίμενα και με βάση αυτό έλεγα πως στους Varathron θα πρέπει να γίνει τσις πουτάνας. Μετά βέβαια πληροφορήθηκα πως οι DreamLongDead είναι μπάντα MH και σκέφτηκα πως μπορεί και να το γαμήσαν στο πρόμο.

Πρώτοι οι πιτσιρικάδες Spellbound για τους οποίους μόνο κακά λόγια είχα ακούσει. Δεν τους είδα γιατί έπαιξαν ρόλο τα κακά λόγια αλλά και η άφιξη κανά 2 φίλων οπότε πέρασα σχεδόν όλο το σετ τους έξω. Μπήκα στα τελειώματα του προτελευταίου κομματιού, άκουσα και ένα ολόκληρο. Δε χαλάστηκα αλλά πρέπει να ακούσω ξανά για να έχω άποψη.

Ακολούθησαν οι DreamLongDead με 2 μέλη από ΜΗ. Ενώ μερικοί φίλοι γούσταραν εγώ δεν ενθουσιάστηκα καθόλου, δε με κέρδισαν σε καμμία στιγμή πάρα μόνο μου κέντρισαν το ενδιαφέρον σε σημεία, ενδιάφερον που χανόταν σχεδόν αυτόματα. Οι Dodsferd κάναν εκπληκτική εμφάνιση και χίλια μπράβο στα παιδιά που παρακολουθώ εδώ και χρόνια. Καλός ήχος, άψογη εκτέλεση των κομματιών, και ο Νίκος πραγματικά άλλος άνθρωπος πάνω στη σκηνή.

Με το τέλος των Dodsferd βγήκα έξω για αέρα, σουξουμουξου, και τσιγάρο. Ποτέ δεν ήμουν φαν Ravencult και δε καιγόμουν να τους δω. Από την αρχή βασικά είχα πει πως θα παρακολουθούσα μερικά κομμάτια και θα έφευγα γιατί έπρεπε να φύγω και νωρίς. Όταν μπήκα μέσα μετά το πρώτο κομμάτι, τους παρακολούθησα για κάνα 20λεπτο. Δε χαλάστηκα και θα μπορούσα να έβλεπα και όλο το σετ αλλά η ώρα είχε ήδη περάσει και την έκανα με ελαφριά πηδηματάκια.

Γενικά μια ωραία βραδυά και αναμένουμε τα ίδια και με Varathron.

tsimpouklano
05-10-2014, 14:01
Ανάλογη εμπειρία και εδώ, spellbound δεν είδα (και καλύτερα, από όσο μου είπαν), dream long dead απείρως κουραστικοί, δεν ξέρω αν σε άλλη φάση μπορούσα να τους ακούσω, αλλά σε live με dodsferd και ravencult, απολύτως καμία επαφή.

Dodsferd εμφανισάρα, περίμενα πολλά χρόνια να τους δω, επιτέλους και σίγουρα αποζημειώθηκα. Το μόνο αρνητικό η διάρκεια - κάπου λίγο παραπάνω από μισάωρο - και το σίγουρα πετσοκομμένο setlist τους, ελέω ravencult. Τουλάχιστον θα έπρεπε να τους δώσουν λίγο παραπάνω χρόνο από τους dream long dead... Φοβεροί όλοι τους, δυστυχώς δεν παίξαν το cursing your will..., αλλά κομμάτια να γίνει. ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ LIVE ΡΕ!
Ravencult, πάρα πολύ καλοί, τίμια εμφάνιση με τα όλα της, το μπάσσο και drums κατεδάφιζαν τον πλανήτη, ο κόσμος χτυπιόταν. Παίξαν γύρω στη μία γεμάτη ώρα, η οποία πέρασε αρκετά ευχάριστα.
Και επειδή δεν ήξερα, πρόσεξα πως dodsferd και ravencult (αλλά και οι μισές black metal μπάντες της ελλάδας) έχουν τον ίδιο drummer: ο τύπος είναι από αλλού και παίζει τον κώλο του.

Γενικά, μια ευχάριστη βραδιά.

Art In Haste
05-10-2014, 14:23
Maelstrom, ο Hellhammer ξέρω γω της Αθήνας. Και αν εξαιρέσουμε ένα ΕΡ με τους Abyssgale ουσιαστικά με Dodsferd ξεκίνησε.

tsimpouklano
05-10-2014, 14:30
Oι οποίοι abyssgale βγάλαν κασετούλα εφέτο, από,τι βλέπω. Τσεκάρουμε.

Gamopanagy
05-10-2014, 17:44
τον τυπο τον εχω δει απο καλλιδρομιου μεχρι κυτταρο ξερω γω , γαμιας ντραμερ και καλος τυπος κιολας