View Full Version : ΚΑΤΑΧΝΙΑ - ΚΑΤΑΧΝΙΑ (2014)
Skalani Caveman
26-07-2014, 14:32
http://oi59.tinypic.com/2rqzz3n.jpg
Tracklist
1. Νεκροβατώντας 03:10
2. Επικίνδυνοι φίλοι 04:09
3. Επίλογος σε ότι ονειρεύτηκες 02:59
4. Η ανατριχίλα της προδοσίας 04:51
5. Φωνή βραχνή 03:03
6. Στο πέρασμα του χρόνου 02:49
7. Σκιά στο σεληνόφως 02:57
8. Ξεψυχάμε 04:17
Επιτέλους κυκλοφόρησε.
Μελωδικό (και τσιτωμένο) crust για όποιους δε γνωρίζουν, γεμάτο κοφτερές riffάρες, κολασμένα φωνητικά
και, κυρίως, κομματάρες άλλοτε χειμαρρώδεις, άλλοτε πιο αργές, αλλά πάντοτε γαμάτες.
Πολύ καλός ήχος (αν και κάπως «γυαλισμένος» για τα γούστα μου), μόνα αρνητικά που δεν υπάρχει
μέσα το καλύτερό τους κομμάτι («Καταιγίδες Ανυπακοής») και το καινούριο τελείωμα στο «Ξεψυχάμε».
Απ' τους καλύτερους δίσκους του είδους που έχω ακούσει, απ' τους δίσκους της χρονιάς κλπ
Ο pa-pariah τί έχει να πει επί του θέματος; Πίστα, ghoul, pinatero; Οι υπόλοιποι;;
Ακούτε/κατεβάζετε εδώ. (http://kataxnia.bandcamp.com/)
Δεν ξέρω αν είναι αυτό το εξώφυλλο, στο youtube έχουν άλλο, έβαλα αυτό του bandcamp.
Art In Haste
26-07-2014, 21:33
Μια χαρά. Γνωρίζουμε για κυκλοφορία σε χημική μορφή;
Roswell47
27-07-2014, 10:06
γαμησε. τρελαινομαι με την black metal ατμοσφαιρα! επισης δεν βρηκα κατι διαφορετικο στο "Ξεψυχαμε" το ιδιο επικο παραμενει το κλεισιμο, σαν τραγουδι Primordial, muehehheh
Χάρπερ Λιούις
27-07-2014, 12:40
Μέσα προς τέλη Αυγούστου κυκλοφορεί.
Εξώφυλλο θα είναι αυτό με την κουκουβάγια μάλλον.
Θεωρώ ότι καλύτερο έχει κυκλόφορήσει από ελληνικό αγνό κράστ. Ούτε σολίδια, ούτε μελώδίες. Αργό βασανιστικό διαβολικό κράστ.
Αναμείνατε για λαιβάρα σε καμιά υπόγα ;)
Phantom Duck
27-07-2014, 12:49
αγνό κράστ.
Αργό κράστ.
wat
Χάρπερ Λιούις
28-07-2014, 00:13
αγνό κράστ.
Αργό κράστ.
wat
δεν συνδέονται αυτά λες;
Fireknight
28-07-2014, 12:58
eksairetikos o diskos, den yparxei oute miso vareto kommati kai sigoura apo tous kalyterous gia fetos.
Parasight
28-07-2014, 13:24
Πάρα πολύ ωραίο δισκάκι, με μόνο μειονέκτημα για μένα αυτό που επισημαίνεται από τον ΟΡ
ήχος (αν και κάπως «γυαλισμένος» για τα γούστα μου),
Λίγη βρωμιά στον ήχο θα του πήγαινε πολύ καλύτερα πιστεύω.
Επίσης, οι ατμόσφαιρες της κομματάρας "Στο Πέρασμα του Χρόνου" μου έφεραν κάπως στο μυαλό αυτό το έπος (www.youtube.com/watch?v=_OnAVgjNZow).
Ωραία μουσική, χάλια φωνητικά.
sexy grinder
28-07-2014, 17:51
δεν θα πω και χάλια ντε,απλά είναι η πρώτη φορά που αυτή η φωνή δεν βγάζει ψυχή.τραγουδάει αλλιώς,καταλαβαίνεις και την κάθε λέξη.άλλη μπάντα θα μου πεις.αλλά δε σε ανατριχιάζει. http://youtu.be/iF9B8j6jUAc
πράγματι γενικά παρα-μεταλίζουν μάλλον και για μένα, ενώ σε κάποια σημεία (πχ η δεύτερη φωνή στο 'νεκροβατώντας', και αλλού όταν ανεβάζουν ταχύτητες) βγάζουν άλλο χαρακτήρα
Drumsick
28-07-2014, 20:20
Πολύ βόθρος, αλλά τελικά κάπως συνηθίζονται. Κατά τ'άλλα, ριφφάρες.
nikos_souvlas
29-07-2014, 00:01
Πάρα πολύ καλό δισκάκι. Βγάζει μια 80s νοσταλγία - ίσως επειδή τα φωνητικά μου θύμισαν Αδιέξοδο - με σύγχρονο ήχο. Εύγε.
Edit: Άκυρο αυτό με τα φωνητικά, μπερδεύτηκα με Πανδημία. Πολύ καλό όπως και να 'χει. Τσεκάρετε και τους 2ους.
tsimpouklano
29-07-2014, 18:07
Επιτέλους το έπος που περιμέναμε.
Το όλο θέμα, η ατμόσφαιρα που φτιάχνει ο δίσκος με τα black στοιχεία του, είναι το κάτι άλλο. Τραγούδια σαν το ξεψυχάμε, επικίνδυνοι φίλοι, νεκροβατώντας, ανατριχίλα της προδοσίας ξύνουν τα σωθικά. Φυσικά, το όλο πράγμα περνάει και στα live, που το κάνει ακόμα πιο υπέροχο.
Art In Haste
30-07-2014, 13:01
Με κάλυψε τελείως ο tsimpouklano. Μόνο που δυστυχώς για τα live δεν έχω ακόμα γνώμη.
Δε θα συμφωνήσω καθόλου με τα σχόλια για τα φωνητικά, εδώ ακούστηκε πως δεν βγάζουν ψυχή, ενώ Ξεψυχάμε!
Μόνο ίσως αρνητικό για μένα η διάρκεια του δίσκου, 5-6 λεπτάκια ακόμα θα ήταν μια χαρά.
Skalani Caveman
30-07-2014, 20:12
Καταιγίδες Ανυπακοής ήθελε λέμε. Και για τη διάρκεια.
Ο δίσκος είναι φοβερός, τον έχω λιώσει.
Το «Ξεψυχάμε» πλέον το παίζουν με εντελώς blackmetal τελείωμα,
του ταιριάζει περισσότερο (ίδιο ακριβώς είναι το riff, μόνο τα τύμπανα αλλάζουν).
Keeper Of The Seventh Son
03-08-2014, 14:05
skalani steile ena link re. to oti xrewnoun 7 eurw to digital album einai fail omws e
phthoggon
03-08-2014, 15:15
skalani steile ena link re. to oti xrewnoun 7 eurw to digital album einai fail omws e
και οι punk μπάντες έχουν έξοδα ηχογράφησης/μίξης/μάστεριν/εξώφυλλα, και δεν έχουν όλοι λεφτά να κόβουν σιντι. Καλά είναι που έχουμε συνηθίσει να βάζουμε 0, 1, 2 στο bandcamp, αλλά μη φτάσουμε στο σημείο να το θεωρούμε και αυτονόητο ε.
Ωραία μπάντα, το επικό πάνκ πάει να γίνει στυλ τελευταία (και ο ψιλοτυχαίος συνδυασμός με παθιασμένη ελληνική βγάζει early 90'ς μεταλ παγανίλα \m/)
03-08-2014, 18:21
i apopsi mou einai arketa romantiki alla thelw na pisteuw oti iparxei to pankiko savouar vivr to opoio tha thela na orizei ti tzampa diakinisi mousikis mesw internet. den einai thema tzampatzilikiou kathws agorazw oles sxedon tis nees kiklofories tou ellinikou antergkraount. k sigoura den eimai o monos k sigoura to lp twn kataxnia tha eksanthlithei. otan omws oloi oi pankides dinoun tzampa psifiaki mousiki stravwnw ligo. isws einai thesalonikiwtiko ethimo afou k oi kamikaze pou proteine o skalanis kapou allou xrewnoun episis ta mp3. tespa
στο ριπίτ ο δίσκος τις τελευταίες μέρες. αρκετές black\metal επιρροές που δε μας χάλασαν. και τα φωνητικά όπως πρέπει.
πάντως τις πρώτες 2-3 μέρες το έδιναν τσάμπα. στην πορεία φαίνεται να το ξανασκέφτηκαν.
03-08-2014, 22:16
afou epitelous ekatsa k ton akousa me tin isixia mou to disko einai sigoura i kaliteri fetini elliniki kikloforia (ap oti kserw den exoume na perimenoume alli pankia fetos i oxi?), k ta fwnitika ta vriskw fantastika den kserw giati xalane merikous. gia kapoio logo omws me vriskw na to sigkrinw me ton persino disko twn lithi, pou mazi me tous arxi tou telous k tous antimob, to thewrw o,ti kalitero exei vgei apo ellada ta teleutaia xronia, opote den katafernw na enthousiastw toso oso an den ipirxan oi proanaferthentes diskoi
Skalani Caveman
05-08-2014, 15:42
Σιγά μην είναι και οι Απόγνωση το καλύτερο εγχώριο που 'χει βγει ρε πίστα.
Ο δίσκος ήτανε free την πρώτη βδομάδα, δεν ξέρω τώρα γιατί δεν είναι.
Υπάρχουν μπάντες που περιμένουν κάνα φράγκο από bandcamp για να
τυπώσουν το δίσκο σε CD/βινύλιο, δεν το βρίσκω κακό αυτό, θα θεωρούσα
ωστόσο πιο λογικό να αγοράσει κανείς το δίσκο σε ψηφιακή μορφή και να 'χει
αντίστοιχη έκπτωση στο μέσο που θα κυκλοφορήσει. Σα να δίνεις προκαταβολή
για το δίσκο δηλαδή και να τον έχεις σε mp3 μέχρι να τον πάρεις στα χέρια σου
(το δίσκο.).
Στα του δίσκου, μετά από πολλές ακροάσεις μου αρέσει όσο και την πρώτη φορά
που τον άκουσα, δεν υπάρχει ούτε μισό δευτερόλεπτο που να μη μου λέει κάτι.
Μ' αρέσει περισσότερο από Λήθη-Antimob και σίγουρα πολύ περισσότερο από
Αρχή του Τέλους (που δε μ' αρέσουν καν...). Μια σκιά μέσα στο σεληνόφως μας,
ένα δάκρυ μες στις χαρές μας.
edit: θα προτιμούσα λίγο πιο προσεγμένους τους στίχους.
Art In Haste
13-08-2014, 22:02
Ξανά δωρεάν ο δίσκος για κατέβασμα.
Το εξώφυλλο, όπως ειπώθηκε, μάλλον θα είναι αυτό...
http://f1.bcbits.com/img/a2309481152_2.jpg
Art In Haste
03-09-2014, 19:52
Σε λίγο καιρό το LP ΚΑΤΑΧΝΙΆ θα είναι έτοιμο και διαθέσιμο!!!
Ο δίσκος δεν θα πωλείται πάνω από 8euro και αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό οι τιμές των δίσκων στην punk σκηνή έχουν φτάσει στα άκρα!!!Μιλάμε για D.I.Y. παραγωγές που σκοπός τους είναι να περάσουν ένα μήνυμα και όχι να βγάλουν λεφτά μέσα από αυτό...... μην ξεχνιόμαστε.....
tsimpouklano
27-09-2014, 16:04
o diskos einai diatheseimos.opoios endiaferetai
mas stelnete dieuthinsei kai onomateponimo.
einai 8 euro + metaforika.me antikataboli
thnx
Art In Haste
27-09-2014, 16:31
Έφυγε μέηλ.
Drumsick
01-10-2014, 12:40
Πολύ βόθρος, αλλά τελικά κάπως συνηθίζονται. Κατά τ'άλλα, ριφφάρες.
Καρασυνηθίζονται. Δισκάρα! Έχω πορωθεί.
Art In Haste
21-10-2014, 01:49
1η Νοεμβρίου στο στέκι στο Βιολογικό.
tsimpouklano
21-10-2014, 01:51
Και το φοβόμουν, δε θα μαι θεσσαλονίκη :(
Art In Haste
21-10-2014, 01:58
Εγώ που θα έχω τους Beastmilk τι να πω...Με βλέπω να κουβαλώ Φινλανδούς στο βιολογικό...
tsimpouklano
23-12-2014, 15:12
Πάλι βάλαν αντίτιμο στο κατέβασμα (0,50 ευρώ). Το ποσό σαν ποσό είναι τίποτα, αλλά η κίνηση σαν κίνηση είναι κάπως. Αλλά και από την άλλη, όσο βλέπω κόσμο που αντιλαμβάνεται το diy ως τζαμπαντάν, το όλο πράγμα με το αντίτιμο πέφτει κάπως στα μαλακά, γιατί υπάρχουν και έξοδα από τσέπες.
Πφ.
Art In Haste
23-12-2014, 15:16
Έχω την εντύπωση πως υπάρχει όριο στο free download. Κάτω από 0.50 δε νομίζω να παίζει. Και μιλάμε για τον δίσκο της χρονιάς έτσι;
regularpaul
23-12-2014, 15:31
υπάρχουν 200 free downloads τον μήνα, κάθε μήνα δηλαδή πάει το καλό bandcamp και σου τα διακοσαρίζει
για περισσότερα πρέπει να πληρώσεις, το κάναμε στη σπιναλονγκα όταν ξεκινήσαμε το bandcamp και αναμέναμε κίνηση
(20€ για 1000 νομίζω?)
ίσως τέλειωσαν τα free για αυτόν τον μήνα και αυτόματα πήγε στο 0.50;
tsimpouklano
23-12-2014, 16:08
Επειδή δε τα κατέω αυτά, δηλαδή ακόμη και αν η μπάντα το βάλει free download, το bandcamp μετά από έναν αριθμό downloads έρχεται και βάζει ένα ελάχιστο αντίτιμο;
regularpaul
23-12-2014, 17:05
αυτόματα πρέπει να γίνεται από το σύστημα, αν τελειώσουν τα 200 κατεβάσματα μέσα στον μήνα
τώρα πρόσεξα ότι το γράφει κάτω κάτω στο bandcamp της μπάντας
You have 0 free downloads remaining this month.Please don't pay for the
album, just wait until the next free credit!! or visit soundcloud.com/kataxnia
tsimpouklano
09-02-2015, 01:46
Κυκλοφορησαμε τον πρώτο μας δίσκο και σε cd!
Όποιος ενδιαφέρετε θα το βρει στα live μας η έρχεται σε επικοινωνία μαζί μας στη σελίδα μας στο facebook και στο email kataxnia_band@espiv.net
Τιμή 5 ευρώ.
Art In Haste
09-02-2015, 02:16
Τιμήθηκε και αυτό χθες. Απρόσμενη έκπληξη όπως και το ντέμο των Mummrah.
OniBocho
09-02-2015, 08:04
"ενδιαφέρεται" ρε πείτε τους! :D
Γενικά αυτό το δισκάκι ακούγεται πολύ εύκολα κι ευχάριστα, συνθετικά είναι πολύ ωραίο, αλλά ο τρόπος που επιλέγει να τραγουδήσει δε μου κολλάει και δε μ' αρέσει. Επίσης, είναι κι αρκετά "καθαρό και γυαλισμένο" για τα δεδομένα της μουσικής που παίζουν. Ίσως αυτό βέβαια να το κάνει να ακούγεται και τόσο ευχάριστα, αλλά just making a point.
Art In Haste
21-07-2015, 20:39
Εντιτ γιατί έπαιξε παραπληροφόρηση. 'Εγραψα για πέντε νέα τραγούδια Καταχνιά από το επερχόμενο σπλιτ με Επιθανάτιος Ρόγχος. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΙΩΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 2007
Σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2007. Τα μέλη της μπάντας ήταν Ζωή φωνή, Χρήστος ("'Ερημος", "Επιθανάτιος Ρόγχος") κιθάρα και φωνή, Γιάννης κιθάρα, Στάικος (ex "Πορεία Στο Περιθώρειο") μπάσο, Δέσποινα βιολί και Χρήστος τύμπανα. 'Εδωσαν live σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Βόλο. Αν και είχαν δικά τους κομμάτια και σχεδίαζαν ένα split με τους "Επιθανάτιος Ρόγχος", το γκρουπ διαλύθηκε. Μοναδική τους εμφάνιση στη δισκογραφία ήταν το '11, ένα χρόνο μετά τη διάλυσή τους, με το κομμάτι "Νύχτες" στην Καβαλιώτικη συλλογή "War For Freedom".
Μετά τη διάλυσή τους ο κιθαρίστας τους ο Χρήστος έπαιξε στους "Καταχνιά". Η Δέσποινα έπαιζε παράλληλα στους "Ατόπια". Ο Χρήστος που έπαιζε και αυτός παράλληλα τύμπανα στους "Terrorismo Musical" και "Totalalitar", αργότερα πήγε στους "Καταχνιά".
https://www.youtube.com/watch?v=jklP3Oh2bgg
Taksitzhs
21-07-2015, 21:27
Ειχε γινει μια συζητηση στο τσατ και οπως ειχα πει κι εκει δε μ αρεσει καθολου η παραγωγη, ριχνει πολυ τα κομματια πιστευω. Που ουτε στους Καταχνια μ αρεσει, τσακωμενοι με το στουντιο οι ανθρωποι.
atom_smasher
22-07-2015, 00:47
Συμπαθέστατο για κείνες τις μέρες του μήνα.
Ra Pariah
05-06-2016, 15:00
Κυκλοφόρησε νέο:
http://metalinvader.net/voices-from-the-underground-kataxnia-lp-2/
geologiko_karoto
16-06-2016, 00:51
http://i.imgur.com/7ZCzMaW.jpg
ανέβηκε ο δίσκαρος και στο bandcamp για κατέβασμα.
https://kataxnia.bandcamp.com/album/--2
Πολύ ωραία δουλειά και πάλι. Νομίζω η παραγωγή (αν και θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερη όντως) τελικά μ'αρέσει όπως είναι.
Νύχια στο Θάνατο
Parasight
28-06-2016, 09:13
Ο ήχος μου αρέσει περισσότερο από όσο στο ντεμπούτο, όπου παραήταν "καθαρός" κατά τη γνώμη μου. Εδώ έχει ένα αυξημένο ποσοστό βρωμιάς που του πάει. Δίσκαρος επίσης, όπως και να'χει.
commissar
10-02-2018, 19:16
https://www.youtube.com/channel/UCZUSEDmpNgkhHLznAzfRIDQ/videos
lady_of_winter
10-02-2018, 20:11
:touched:
Άμεση ενημέρωση
nikos_souvlas
11-02-2018, 22:38
Καλό έντεχνο κραστ.
Art In Haste
12-02-2018, 01:02
Διαθέσιμο και για κατέβασμα στο bandcamp.
lady_of_winter
15-02-2018, 20:48
να και τα λαιβ <3
https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27867089_1776093645756288_3278571483476163567_n.jpg?oh=8e8d1680ffcb6eb3437271a713673131&oe=5B09A4F0
αν και το βιολογικό μικρό είναι
Coloubra
15-02-2018, 22:03
pos to pane pos to fernoun giannena panta savvato paizoun
den tha tous dw pote
Parasight
21-02-2018, 10:56
Συγκλονιστικό τρίτο άλμπουμ, και το λέω με ψυχραιμία και συνεχή ακούσματα εδώ και μια βδομάδα. Ό,τι ατέλειες υπήρχαν στα πρώτα δύο, εδώ έχουν εξαφανιστεί και έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα συνολικά, με γαμάτο ήχο, "σκληράδα" και λυρικότητα σε απόλυτη ισορροπία. Υπέροχη η "Σκόνη που έγινε Αρρώστια" που ανοίγει το άλμπουμ, συγκινητικό το "Εζμαχάλ", απερίγραπτος ο "Βήχας σα Νύχτα", γενικά δίσκος γεμάτος highlights.
Τους πιουρίστες μουσικοπατέρες που απορρίπτουν με το πρώτο άκουσμα επειδή "οι Καταχνιά είναι hyped και τους ξέρει και η κουτσή Μαρία πια" τους γράφουμε στ'αρχίδια μας εννοείται.
Drumsick
28-02-2018, 08:05
Στείλτε κανα λινκ αν παίζει.
Art In Haste
28-02-2018, 10:56
Μάλλον τελείωσαν τα δωρεάν download πάλι. Θα στο ανεβάσω σε λίγο.
Parasight
28-02-2018, 11:10
Κάθε 1η του μήνα ξαναγεμίζουν τα free downloads στο bandcamp. Λογικά από αύριο θα είναι διαθέσιμο free και πάλι.
Drumsick
28-02-2018, 14:12
:thumbsup:
Drumsick
05-03-2018, 20:39
Δεν ξέρω αν δεν πρόλαβα, αλλά προχθές ήδη δεν είχε φρη κατέβασμα, οπότε αν μπορεί κάποιος να κάνει την καλή, θα το εκτιμούσα.
Art In Haste
05-03-2018, 20:45
Οκ, στο ανεβάζω τώρα.
Drumsick
05-03-2018, 21:12
:pink:
Drumsick
06-03-2018, 14:16
Θα τοποθετηθώ αναλυτικότερα το απόγευμα, αλλά
https://youtu.be/U-tFwAssym0
ΟΙ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΑΜΩΤΟ.
Drumsick
08-03-2018, 00:55
disclaimer: ακολουθεί κλασσική υπερβολική έκφραση της προσωπικής μου αποψάρας, μη την πάρετε και εντελώς τοις μετρητοίς.
Λοιπόν.
Καταρχάς να πω πως προερχόμενη από τελείως μη-πανκ μπακγκραουντ, αυτό που με κέρδισε στον πρώτο δίσκο Καταχνιά ήταν η μπλακ μεταλιλα που βγάζουν, οι κολασμένες μέταλ ριφφάρες αλλά και το γεγονός οτι τα κομμάτια είναι δουλεμένα, καλογραμμένα. Δεν είναι "παίχτε πανκ ρε!" φάση, είναι σοβαρή μελετημένη μουσική, που στα δικά μου αυτιά βγάζει και μια προγκρεσιβίλα, από άποψη αλλαγών και γυρισμάτων. Τον δίσκο αυτό τον θεωρώ αψεγάδιαστο από την αρχή μέχρι το τέλος του. Καταλαβαίνω το "παράπονο" ορισμένων για τον γυαλισμένο ήχο, αλλά με περισσότερη βρωμιά θα θάβονταν πιστεύω πολλά από αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Κάτι που άλλωστε φάνηκε στην επόμενη κυκλοφορία τους.
Ο δεύτερος δίσκος, με 2-3 φορές που τον άκουσα όταν βγήκε, μου φάνηκε προχειρογραμμένος και πολύ πιο κάφρικος απ'ότι προτιμώ. Ένιωσα επίσης πως απουσίαζαν αυτά που με έκαναν να αγαπήσω τον πρώτο, ξενέρωσα, και τον απέρριψα σαν συνολικά κακή δουλειά.
Με αφορμή την κυκλοφορία του Κρεσέντο, έβαλα να τον ξανακούσω αρκετές φορές προσεκτικά, με ακουστικά, και συνειδητοποίησα πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στις συνθέσεις, αλλά στην πραγματικά φριχτή παραγωγή.
Το μπάσο είναι ανύπαρκτο, στα περισσότερα κομμάτια πρέπει να συγκεντρωθείς για να το ακούσεις, κι ακόμα και σε σημεία που θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί (πχ. στα μισά του Καταιγίδες Ανυπακοής, στις παύσεις προς το τέλος του Αλλόφρων ή στο κλείσιμο του Λόγου Κρυμμένο), είναι τελείως μπουκωμένος ο ήχος του, σε αντίθεση με τις κιθάρες που είναι τόσο πρίμα που σου τρυπανε το μυαλό. Κάτι που κάνουν και τα πιατίνια σε πολλά σημεία, με πιο έντονο μάλλον το Χαμογέλα ρε Διάολε. Με ακουστικά σε πιάνει κυριολεκτικά πονοκέφαλος.
Η μελωδική κιθάρα είναι επίσης εγκληματικά θαμμένη. Στο Νυχιά στο Θάνατο πχ., όλη η καταπληκτική μελωδία πάνω στην οποία πατάει το κομμάτι, πασχίζει να ακουστεί κάτω από τις παραμορφώσεις και τους βρυχηθμούς.
Οπότε ναι, μια χαρά είναι ο δίσκος, άμα ζοριστείς να ακούσεις τι παίζει το κάθε όργανο χωριστά, γιατί το σύνολο είναι κατα βάση μια βαβούρα.
Στο Κρεσέντο Απελπισίας, ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα. Ακούσαμε ξανά μπάσο! Προσωπικά θα μ'άρεσε ακόμα πιο ψηλά, όπως και η μελωδική κιθάρα, αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Συνολικά τον θεωρώ πολύ αξιοπρεπή δίσκο, με καλύτερα με μεγάλη διαφορά, και απολύτως ισάξια του πρώτου, τα Σκοτεινιά και Γκάλιες. Έπη.-
Σκόνη που Έγινε αρρώστια, ωραιότατο. Βήχας σα Νύχτα και Ερωτικό Προς (τρελή Νορβηγίλα η εισαγωγή) επίσης μ'αρέσουν πολύ. Όμορφες μπασογραμμές. Χθόνιος Τρόμος και Κρεσέντο Απελπισίας, πολλή οργή! Καλά είναι όμως, ειδικά το δεύτερο. Το Εζμαχάλ μουσικά δε μ'αρέσει, αλλά με συγκινεί θεματικά.
Αυτά βρε παιδιά.
Art In Haste
08-03-2018, 01:22
Παραγωγή που έχει γίνει από τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος έχει αναλάβει και το μπάσο εδώ και κάποιους μήνες. Ο δεύτερος δίσκος για μένα ήταν μια κακή παρένθεση χωρίς πολλά πολλά.
OniBocho
08-03-2018, 07:45
Ο Παναγιωτάκης παίζει πλέον και μπάσο στους Καταχνιά; Εγώ το είχα ξαναγράψει, ότι η τόσο "καθαρή" και "καλογυαλισμένη" παραγωγή του πρώτου δίσκου, με ξένιζε κάπως και θεώρησα πως οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι πρωτίστως μουσικός (μουσικαράς βασικά, δεν υπάρχει κάτι -όργανο ή είδος- που να μην μπορεί να παίξει, πολλά γαλόνια σε άπειρα σχήματα της πόλης) κι όχι παραγωγός. Ίσως στο δεύτερο ήθελαν να μετριάσουν αυτήν την υπέρλαμπρη ηχητική εικόνα, για αυτό ας πούμε η Drumsick το εξέλαβε έτσι.
Το τελευταίο δισκάκι δεν το άκουσα ακόμη όπως του πρέπει, αλλά η πρώτη ακρόαση ήταν τουλάχιστον ελπιδοφόρα.
Art In Haste
08-03-2018, 11:26
Εσύ κατευθείαν εκεί το μυαλό σου αλλά όχι.
Leper Jesus
09-03-2018, 22:29
Συνολικά τον θεωρώ πολύ αξιοπρεπή δίσκο, με καλύτερα με μεγάλη διαφορά, και απολύτως ισάξια του πρώτου, τα Σκοτεινιά και Γκάλιες.
Αν σου άρεσε τόσο πολύ το "Σκοτεινιά", να τσεκάρεις και τους Επιθανάτιος Ρόγχος (συγγενικό σχήμα), αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Drumsick
10-03-2018, 01:03
Θυμάμαι τους είχα τσεκάρει κάποια στιγμή αλλά δεν με είχαν κρατήσει. Μπορεί να μην ήμουν σε φάση όμως, θα το ξανακοιτάξω.
Εντωμεταξύ, από τόση μελέτη και τόσες ακροάσεις που έριξα για να καταλάβω ακριβώς τι με χάλασε στο Στη Σκια Μιας Λαιμοτόμου, it grew on me, και πλέον το ακούω με απόλαυση :mrgreen:
Ra Pariah
10-03-2018, 16:26
Η Drumsick είναι μια όαση ποιότητος στο σάπιο net.
Drumsick
10-03-2018, 17:11
λολ :pink:
Art In Haste
18-03-2018, 18:32
Αφίσα και line up για Θεσσαλονίκη.
https://1.bp.blogspot.com/-H7XA3KfuSwM/WqpSopDJatI/AAAAAAAABr8/c4DIQfgWotYTz9nZcUYCfa5cnQ5oRZmXQCLcBGAs/s640/biologiko-22-23-24-3.jpg
Αθήνα δεν πήγε κανείς; Δεν είπατε τίποτα.
lady_of_winter
23-03-2018, 17:37
Bump. Μην ξεχνιόμαστε. Σήμερα:grin:
lady_of_winter
24-03-2018, 13:20
Λοιπόν αν είναι κανείς γιάννενα να πάει σήμερα.
Τις μπάντες πριν από τους καταχνιά δεν τις είχα ξανακούσει. Dog 48 δε μου είπαν κάτι. Στο ενδιάμεσο ανέβηκαν οι Αυτοκαταστροφή (αν θυμάμαι καλά),
οι οποίοι μου κίνησαν λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον και μετά ανέβηκαν οι Συντριβή, τους οποίους ίσως και να τους ξανάκουγα. Είχαν πολύ καλά ντραμς.
Στους καταχνιά τώρα. Αν δε κάνω λάθος παίξανε όλο το τρίτο δίσκο, και κάποια από τον πρώτο (δε νομίζω να άγγιξαν το δεύτερο). Νομίζω τα κομμάτια
του τρίτου δίσκου ακούγονται καλύτερα λαιβ και εκεί φαίνεται η διαφορά με τον δεύτερο δίσκο. Ευτυχώς το λαιβ αυτό μας αποζημίωσε για το λαιβ του
ιουνίου στο αστεροσκοπείο.Στα Ξεψυχάμε και Επίλογος σε ότι ονειρεύτηκες έγινε λίγο χαμός. Την επόμενη φορά το λαιβ φουαγιέ, δε χωράμε στο βιολογικό
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον τύπο που με κέρασε μπύρα, αλλά δε του πολύ έδωσα σημασία επειδή εκείνη την ώρα έπαιζε ξεψυχάμε :P
Art In Haste
24-03-2018, 22:24
Στο Ξεψυχάμε οι αντιδράσεις ήταν επικές, ανατριχίλες απλά.
Art In Haste
13-03-2020, 01:11
https://www.youtube.com/watch?v=TvgVZgjZe9w
lady_of_winter
13-03-2020, 01:23
:sad::sad:
Art In Haste
03-11-2020, 16:47
https://www.youtube.com/watch?v=DM3zdoHfeWs
Parasight
03-11-2020, 17:58
Εχμ γάμησε στεγνά;
tsimpouklano
27-01-2021, 02:11
Και αυτό πριν λίγες ημέρες:
https://www.youtube.com/watch?v=X69Smahk-cI
στα πλαίσια αυτού:
https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/139414172_1329193640774548_3185406305231517008_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SqLggfaWPPYAX-noVjm&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=c29579a625495e624c2b4172082b8b5a&oe=6036F4C0
https://www.youtube.com/watch?v=HvfTO_JaheI
https://www.facebook.com/events/471044000553669/?active_tab=discussion
lady_of_winter
27-01-2021, 11:18
δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα με άρεσε πολύ
Και αυτό πριν λίγες ημέρες:
https://www.youtube.com/watch?v=X69Smahk-cI
στα πλαίσια αυτού:
https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/139414172_1329193640774548_3185406305231517008_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SqLggfaWPPYAX-noVjm&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=c29579a625495e624c2b4172082b8b5a&oe=6036F4C0
https://www.youtube.com/watch?v=HvfTO_JaheI
https://www.facebook.com/events/471044000553669/?active_tab=discussion
Γάμησε το κομμάτι, όπως και η όλη εκδήλωση αλληλεγγύης.
Art In Haste
20-06-2022, 21:15
Νέος δίσκος από το πουθενά...
https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/288113321_5472000189498930_3604268398289346930_n.jpg?stp=cp0_dst-jpg_e15_fr_q65&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=110474&_nc_ohc=Xv3a6IGFbJwAX9yIIxk&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AT84FZd4jXab7Lp8ob4n6HMj8s3n6gFW6k0iws7s4TwYTQ&oe=62B4D7D0
Επίσης παίζει αυτό
https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/286411596_3358049821148218_4577910141154563541_n.jpg?stp=cp0_dst-jpg_e15_fr_q65&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=110474&_nc_ohc=vkT4-4O34_0AX_EFQ6S&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AT8W8dKNRVQjUwbGMGeOHZF_7nq6Nv_STiYnq1dGs4KVXQ&oe=62B52DDD
Art In Haste
22-06-2022, 07:58
Και ολόκληρος ο δίσκος
https://www.youtube.com/watch?v=b1-nwO5uFTo
Το λάιβ είναι να ξεκινήσει νωρίς...
Jangling Jack
22-06-2022, 09:22
Υποθέτω τελευταίοι θα βγουν ε;
Art In Haste
22-06-2022, 09:36
Λογικά ναι. Η αφίσα λέει μέχρι 1 είναι το λάιβ. Και necropolis θα παίξουν κανονικα.
Έντιτ για τελική αφίσα
https://scontent.fskg1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/289373557_3364492653837268_1493824837654436206_n.jpg?stp=cp0_dst-jpg_e15_fr_q65&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=110474&_nc_ohc=xiKy7wFv6k8AX-1FcwR&_nc_ht=scontent.fskg1-2.fna&oh=00_AT9kMJ67wns6OkQxrPdq7ImDCjE6kiG0e61KDE350M88ZA&oe=62B8086F
Raven Lord
22-06-2022, 10:24
καλές 3:00 δηλαδή
tsimpouklano
22-06-2022, 10:42
Αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό να μην τηρηθούν οι γνωστές καθυστερήσεις, καθώς ήδη αυτόν τον μήνα έχουν πάει 3 φορές οι μπάτσοι στην ΒΙΟΜΕ λόγω θορύβου και παραπόνων και το live ήταν στο όριο να γίνει ή όχι.
(Ίσως το τελευταίο λάιβ, με αυτή την μορφή δηλαδή Suburbia, στον χώρο.)
Art In Haste
22-06-2022, 12:08
Πρώτη ακρόαση δίσκου υπό δύσκολες συνθήκες. Το όνομα μου είναι άνθρωπος και το νεκρό νερό πόσο γαμανε....
tsimpouklano
23-06-2022, 12:00
Δεν φαίνεται να στέριωσαν για πολύ οι Sonderkommando και στην θέση τους μπήκαν οι Αποτέφρωση.
atom_smasher
24-06-2022, 22:18
Πρώτη ακρόαση δίσκου υπό δύσκολες συνθήκες. Το όνομα μου είναι άνθρωπος και το νεκρό νερό πόσο γαμανε....
Ιδανικό άκουσμα για μια σκατένια μέρα με 30 βαθμούς κελσίου.
Leper Jesus
28-06-2022, 14:36
Τόσο πολύ σας άρεσε το καινούριο; Προσωπικά ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση από τους Καταχνιά. Βρήκα τον ήχο τους υπερβολικά πολύ μεταλλικό, με την κακή έννοια όμως (γιατί π.χ. αργά, "επικά" mid-tempo σημεία κλπ. πάντα είχανε και προσωπικά τα θεωρούσα το δυνατότερο σημείο τους). Για παράδειγμα δεν αντέχω με τίποτα κάτι "εμβατηριακές" εισαγωγές (δεν ξέρω πώς ακριβώς αλλιώς να το περιγράψω, δηλαδή πριν σκάσει το "κανονικό" riff) που μου θυμίζουν πραγματικά τυρένιο metal. Τέτοια σημεία υπάρχουν και διάσπαρτα μέσα σε κομμάτια, σε εναλλαγές riffs κλπ.
Επίσης βρήκα ότι οι Καταχνιά εδώ "επιχειρούν" σε πεδία που τελικά δεν κάνουν και τόση εντύπωση. Π.χ. το πιάνο, οι απαγγελίες, οι ακουστικές κιθάρες κλπ. του "Ετών δεκαέξι" φυσικά κι εντυπωσιάζουν γιατί punk μπάντα αφού, αλλά δε μιλάμε για τίποτα φοβερό από άποψη ουσίας τελικά. Για να θέσω ένα παράδειγμα, δεν είναι "Dark song", ρε παιδάκι μου, που μέσα στο "A journey's end" λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αλλά μιλάμε για μία ανατριχιαστική σύνθεση. Παρομοίως, το "Νεκρό νερό" το θεωρώ εντελώς αποτυχημένη απόπειρα "συναισθηματικής, heavy μπαλάντας", με τις κλίμακες που χρησιμοποιεί να είναι τίγκα απλοϊκές και χωρίς κανένα ιδιαίτερα καλό σημείο. Το "Το όνομα μου είναι άνθρωπος", επίσης, για 'μένα είναι ένα "Εζμαχάλ" νούμερο 2, μόνο που αυτό χάνει από τα αποδυτήρια. Και το "Εζμαχάλ" μουσικά δεν έλεγε τίποτα φοβερό (μάλλον βαρετό θα το χαρακτήριζε κανείς), αλλά το απογείωναν οι στίχοι και η ερμηνεία. Κι εδώ το ίδιο πάει να γίνει (τίγκα βαρετή σύνθεση/φοβερό ποίημα), μόνο που προσωπικά δε με αγγίζει τόσο αυτή η απόπειρα -βασικά το skip-άρω κάθε φορά. Ε και υπάρχουν και σημεία που με cringe-άρουν εντελώς, π.χ. το σχεδόν rap-άρισμα στην αρχή του ομώνυμου, όλη η βασική μελωδία που αναπτύσσεται στο "Η μούχλα των καιρών" κ.ά., που όταν τ' άκουγα ήμουν σε φάση "τι 'ναι αυτό, ρε" κλπ.
Διάσπαρτα καλά σημεία, βρίσκω (στα κομμάτια που δε σχολίασα προφανώς). Κάποια αργά riff που λένε, σχεδόν όλα τα γρήγορα που βασίζονται σε αξιόλογες μελωδίες (αλλά δεν τις αναπτύσσουν και ιδιαίτερα μετά) κλπ. Από άποψη ερμηνειών νομίζω ότι το τράβηξαν απ' τα μαλλιά λίγο το στυλ του "Χθόνιος τρόμος" κλπ.
Πρώτη φορά που δε μ' άρεσε δίσκος τους, εμφατικά κιόλας.
Art In Haste
28-06-2022, 15:06
Σε άλλο φόρουμ πήγαινε η απάντηση; Δε γράφει κανείς πως του άρεσε. Ο ατομ έγραψε για ιδανικό για σκατένια μέρα και γω για 2 τραγούδια....Από κει και πέρα με αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως ούτε το προηγούμενο σου άρεσε. Και αν σκεφτούμε πως ο δεύτερος δίσκος είναι σκατά τότε σου άρεσε μόνο το πρώτο. Γενικά εγώ δεν τρελάθηκα, μόνο άνθρωπο/νερό/16 ξεχώρισα και κατά τα άλλα τρίτο και καταιδρωμένο στην δισκογραφία τους αλλά φυσικά με μεγάλη διαφορά από το 4ο που προσπαθούμε να ξεχάσουμε.
Leper Jesus
28-06-2022, 15:37
Τα θεώρησα θετικά τα σχόλια και των δυο σας -κυρίως γιατί δεν είδα γραμμένη κάποια αρνητική άποψη.
Το προηγούμενο μού άρεσε αρκετά -περισσότερο απ' το 2ο μάλιστα (θα τα έβαζα 1-3-2 στη σειρά). Μου άρεσε γιατί το βρήκα σχετικά πιο πειραματικό, με τα πιο αργά κομμάτια και τις "περίεργες" ερμηνείες να δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο, μοχθηρό χρώμα στα τραγούδια τους. Είχε και μπόλικες επαναλήψεις και βαρετά σημεία, βέβαια, αλλά τα δυνατά κομμάτια ξεχώριζαν και "σήκωναν" όλο τον δίσκο, κατά τη γνώμη μου, από άποψη στυλ και χαρακτήρα.
atom_smasher
28-06-2022, 17:52
Τα θεώρησα θετικά τα σχόλια και των δυο σας -κυρίως γιατί δεν είδα γραμμένη κάποια αρνητική άποψη.
Το προηγούμενο μού άρεσε αρκετά -περισσότερο απ' το 2ο μάλιστα (θα τα έβαζα 1-3-2 στη σειρά). Μου άρεσε γιατί το βρήκα σχετικά πιο πειραματικό, με τα πιο αργά κομμάτια και τις "περίεργες" ερμηνείες να δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο, μοχθηρό χρώμα στα τραγούδια τους. Είχε και μπόλικες επαναλήψεις και βαρετά σημεία, βέβαια, αλλά τα δυνατά κομμάτια ξεχώριζαν και "σήκωναν" όλο τον δίσκο, κατά τη γνώμη μου, από άποψη στυλ και χαρακτήρα.
Να με συγχωρέσεις αν έδωσα την εσφαλεμενη εικόνα πως κατέχω τους καταχνιά. Δεν έχω ξανακούσει. Ετυχε να το ακούσω, γιατί δεν είμαστε κολλημένοι μανογουωραδες πλέον μιας και ώριμοι 42 μαίων οπότε έδωσα μια ευκαιρία. Ταίριαζε με το κλίμα της Παρασκευής μου. δουλειά σκατά και καπάκια δουλειά. Δεν μου φάνηκε κακό αλλά εντάξει δεν ξέρω αν θα το ξανακούσω. Αφου λέτε τα προηγούμενα καλύτερα να δώσω μια αυτιά και σε κείνα και μετά τα ξαναλέμε.
Leper Jesus
28-06-2022, 18:03
Βρε, δερβέναγας στο γούστο κανενός δεν είμαι, δεν είσαι ο μοναδικός που εκφράστηκε θετικά, αν πας μια βόλτα στο Youtube μόνο διθυράμβους θα βρεις. Κουβέντα είπα ν' ανοίξω μπας και χάνω κάτι τόσες μέρες που τ' ακούω! :( Το περίμενα κι εγώ (όπως κι άλλοι φαντάζομαι) με ανυπομονησία το album, γι' αυτό.
Jangling Jack
28-06-2022, 19:08
Καλό είναι ρε, μάλλον κατώτερο των προσδοκιών που δημιούργησαν όμως. Πραγματι έχει μια πιο μέταλ αισθητική. Ο ήχος μου αρεσε πολυ. Απλά δεν έχει τοσο αξιομνημόνευτες μελωδίες. Αγαπημένο το Έρεβος, Μούχλα και το Νιαούρισμα νομίζω. Το ετών 16 μ αρεσε πιο πολύ στην όταν το βγαλανε μονο του χωρίς τα πιάνα. Το άνθρωπος ειναι πραγματι το εζμαχαλ. Το ντεμπούτο και το Κρεσέντο είναι ισάξια και τοπ για μένα. Μετά αυτό, το πόσο κοντά ή μακριά θα φανεί.
Το Σάββατο ρε γαμώτο τα μισά τραγούδια δεν ακούγονταν. Ακατάλληλος ο χώρος για τέτοιου είδους λαιβ δυστυχώς. Στους Μορμω ήταν ακόμα χειρότερα βέβαια που κιθάρα δεν ακουστηκέ ποτέ. Μόνο βομβος μπάσου και πιατίνια
Leper Jesus
28-06-2022, 20:02
Δεν ήμουνα, κρίμα για τους Μορμώ. Βρίσκω τις κιθάρες τους απ' τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν υπάρξει στο εγχώριο crust τα τελευταία χρόνια.
Δε θυμόμουνα καν ότι το "Ετών δεκαέξι" ήταν αλλιώς στην πρώτη εκτέλεση. Νόμιζα κι αυτό και τον "Άνθρωπο" τα βάλανε όπως ήτανε.
When Black Roses Bloom
01-07-2022, 15:15
Είμαστε όλοι ίσως μεταλάδες στην ψυχή, γιατί κι εμένα μου άρεσαν τα κιθαριστικά τους, και δεν έχω καμία σχέση με το χώρο. :(
tsimpouklano
03-07-2022, 14:27
Εγώ που κι αν το αγόρασα ακόμα δεν το έχω βάλει να το ακούσω γιατί κριντζάρω τη ζωή μου με τον τίτλο και το εξώφυλλο, πώς να νιώσω;
Pinatero
12-07-2022, 12:05
σόρρυ δεν κρατήθηκα.
ΚΑΤΑΧΝΙΑΟΥ
distortionofperception
12-07-2022, 15:06
Αγόρασα κι εγώ.
Δεν μπαίνω στον κόπο να το συγκρίνω με τα προηγούμενα.
Μου άρεσε όπως είναι κι όπως στέκεται.
Κιθαράρες και κοπανημα.
Αξιοπρεπέστατη κυκλοφορία, στο αμάξι τσίτα κι ανοιχτά παράθυρα.
Σπλιναντερε λολ, στο μέλλον Σπλιτ Καταχνια/Σκαρίμπας με τίτλο
Καταχνιάου/Κουκουβάου
tsimpouklano
12-07-2022, 15:50
Σπλιναντερε λολ, στο μέλλον Σπλιτ Καταχνια/Σκαρίμπας με τίτλο
Καταχνιάου/Κουκουβάου
Η μία πλευρά πάντως είναι έτοιμη από καιρό
https://www.youtube.com/watch?v=nJ2dNpbtRSE