PDA

View Full Version : Villagers of Ioannina City - Riza (Mantra records, 2014)

Parasight
02-04-2014, 08:38
http://f0.bcbits.com/img/a3301604509_10.jpg

Ναι, τα λέμε στο VIC topic στο self-promotion, αλλά το πράμα εδώ αξίζει τουλάχιστον topic. Δεν είναι βέβαια ότι δεν ξέραμε τι να αναμένουμε, αλλά το να έχεις μπροστά σου όλο αυτό το πράμα κάπου 75λεπτου μουσικού οργασμού δεν περιγράφεται. Σαφώς δεν έχω προλάβει να το λιώσω ακόμη, αλλά είναι σημεία του δίσκου κατά τη διάρκεια των οποίων με διαπερνά μια ανατριχίλα την οποία δε μπορώ να εξηγήσω. Είναι αυτό το πράγμα που προσωπικά παθαίνω με τη δημοτική μουσική (να διαχωρίσω εδώ τις "ηλεκτρικές" κιτσοσκυλοδημοτικές ορχήστρες που απαντώνται σε κάποιους γάμους) η οποία, όπως έλεγε ένας αγαπητός φίλος, είναι σαν να φύτρωσε κάπου μόνη της στη Mαζντιράχη της Κρανιάς :touched:, αφού η ποσότητα/ένταση του συναισθήματος που εκπέμπει δεν εξηγείται αν σκεφτείς ότι άνθρωποι έγραψαν και τα δημοτικά.
Οι Villagers λοιπόν εδώ πέρα, πατώντας πάνω σε όλα αυτά, κάνουν ο,τι πιο μοναδικό έχω ακούσει από μπάντα που κινείται χονδρικά μέσα στις ροκ φόρμες. Δεν είναι μια απλή επιμειξία folk και postrock ξέρω γω, δεν είπαν απλά να βάλουν κλαρίνο μέσα στην ενορχήστρωση για να το παίξουν μούρες. Μιλάμε πραγματικά για ΕΠΟΣ το οποίο δεν αφορά ρε πούστη μου ούτε βίκινγκς, ούτε ιππότες, ούτε σαμουράι, αλλά αυτήν εδώ την ίδια τη γη στην οποία βρισκόμαστε και στην οποία μας έφεραν οι παππούδες μας. Δεν έχει πολύ νόημα να συνεχίσω γιατί προβλέπεται σύντομα να γίνω αφόρητα cheesy, απλά μπείτε στο http://vicband.bandcamp.com/album/riza , κατεβάστε ΤΖΑΜΠΑ το album το οποίο οι VIC ολοκλήρωσαν μέσα σε 4 χρόνια και το κυκλοφόρησαν μόνοι τους (πόσο μεγάλη ΜΑΓΚΙΑ), αλλά, αν με ρωτάτε, συνεισφέρετε, πάρτε βινύλια, CDs, τρέχτε να τους δείτε live. Δεν ξέρω για Τέχνη και μαλακίες, εμένα αυτό το πράγμα πάντως μου μιλάει.

jack the ripper
02-04-2014, 11:13
Το τσιμπησαμε το σιντι.
Να πω οτι το "Τι κακο" διαλυει τα παντα.

Zoonchild
02-04-2014, 11:25

τρου στορυ

να πω την αμαρτια μου ειχα ακουσει τοσες φορες για αυτους απο τον Σωτο, που ημουν σιγουρος οτι θα παιζουν Σ(ω)τονερ, οποτες δεν ασχοληθηκα....:oops:
το κατεβασα και το ακουω απο το πρωι στην δουλεια, εξαιρετικο δισκακι
παιζουν θεσ/νικη την παρασκευη 4/4(μεθαυριο, ντε) και αρχισα να σκεφτομαι μηπως καψω Dub Trio/Tuber που παιζουν παραδιπλα(ποσα κομματια να γινουμε γμτ?)

overdriven
02-04-2014, 12:06
Η Ηπειρώτικη μουσική είναι σα να αναβλύζει μέσα από τη Γη, να διαχέεται στον αέρα και να αντιλαλεί από πλαγιά σε πλαγιά. Είναι αρκετά δύσκολο πράγμα να προσεγγίσεις τραγούδια που λέγονται αιώνες τώρα και να τα παίξεις με δικό σου στυλ. Υπενθυμίζω ότι διάφορα κοράκια του ελληνικού πενταγράμμου (Χατζηγιάννης, Αλεξίου, Αρβανιτάκη κ.α.) πήγαν να πιάσουν γνωστά τραγούδια της Ηπείρου αλλά στο τέλος έφαγαν τα μούτρα τους. Για να κάνεις κάτι τέτοιο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, αλλά να το λέει η καρδιά σου.

Οι VIC, στα δικά μου αυτιά το έκαναν με απόλυτη επιτυχία. Οι ήχοι τους, τόσο το κλαρίνο όσο και τα ηλεκτρικά μέρη τους, είναι φανερό ότι πηγάζουν από παιδικά βιώματα, έρχονται μέσα από την ψυχή, τις αναμνήσεις και το συναίσθημα. Το αποτέλεσμα καταλήγει να παράγει το ίδιο συναίσθημα που δημιουργείται για κάποιον που συμμετέχει σε ένα παραδοσιακό γλέντι κάτω από έναν πλάτανο που τραγουδάνε για τον έρωτα, το θάνατο, τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τον πόλεμο.

Οι σκοποί της Ηπείρου δεν είναι πεταχτοί και αεράτοι. Οι χοροί είναι γήινοι και αργοί. Σαν το βηματισμό στο χιόνι. Έτσι βαρύ είναι και το άλμπουμ. Καιρός ήταν να ακούσουμε και ένα ηλεκτρικό έπος από τον τόπο μας. Ωραίοι οι σαμουράι, τα χελωνονιντζάκια και οι ιππότες αλλά εδώ είναι Βαλκάνια. Και "στην Ήπειρο ακόμα και οι γάμοι ξεκινούν με μοιρολόι".
Ευχαριστούμε τη μπάντα για τον πολύ όμορφο δίσκο.

Azzz
02-04-2014, 16:23
ΕΓΩΩΩ ΚΡΑΣΙΙΙΙ ΔΕΝ ΕΕΕΕΕΕΠΙΝΑΑΑΑΑΑ!!!

Ωραία μπάντα και έρχονται και στα κοντα. Ηπειρώτικο stoner και τα μυαλά κλαρίνο!

ikonoklast
02-04-2014, 16:41

τρου στορυ

Tool - You Lied, Tool - Bottom, Tool - Pushit με σειρά ξεπατικώματος, τα παιδιά είναι σπουδαγμένοι.

Ωραίο.

Phantom Duck
02-04-2014, 16:53
εντάξει έχουν καιρό να βγάλουν δίσκο οι τουλ και ό,τι έχει κιθάρες το λέει ο κόσμος στόνερ.

πάντως η αισθητική τους είναι πολύ όμορφη και ο δίσκος είναι μια χαρά (αν και ακούω πάλι περισσότερο τα κομμάτια του ep οπότε δε χαίρομαι όσο περίμενα). τους συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί τους είχα δει σε ένα φεστιβάλ εαακ στο βόλο χωρίς το κλαρίνο γιατί ο μαν είχε να παίξει σε κάτι πανηγύρια με κανονικά λεφτά, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά kvlt και μετά κατέληξα μαζί τους να χορεύω πάολα πριν γίνει πάολα σε γνωστό κωλόμπαρο του βόλου.

Tyler_Durden
02-04-2014, 19:29
Τους παραπάνω κυρίους τους έμαθα πριν περίπου δυο χρόνια ύστερα από συνεχές ψηστήρι αρκετών "χαμηλοκουρδισμένων" με αιχμή του δόρατος τον Σώτο.
Θυμάμαι οτι το αρχικό άκουσμα της ιδεας (χωρίς να ακούσω τίποτα από την μπάντα) για πάντρεμα ψυχεδέλειας, heavy rock και ηπειρώτικου κλαρίνου, μου είχε προκαλέσει γέλιο.
Ωστόσο από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ, και 2 live εμφανίσεις τους (και όλα αυτά από έναν τύπο σαν εμένα που βγάζει καντήλες με τα κλαρίνα, και που δεν τον συνδέει τίποτα με την Ήπειρο). Ο λόγος; Αυτή η μπάντα είναι μια κατηγορία μόνη της. Πήρε ένα πράγμα σοβαρό και ακλόνητο, του φέρθηκε με σεβασμό και το πήγε ένα βήμα παραπέρα και το φερε στα μέτρα της. Τα περισσότερα κομμάτια του Riza ήταν ήδη γνωστά οπότε δεν υπάρχει καμια ιδιαίτερη έκπληξη, για όσους έχει τύχει να τους δούμε live. Έτσι ο δισκός λειτουργεί σαν συμπύκνωμα της πορείας της μπάντας και του τι αντιπροσωπεύουν οι vic γενικότερα. Σωστότατη αντιπροσώπευση κατα τη γνώμη μου.
Αν μου λείπει κάτι από το δίσκο, είναι η υπέρτατη διασκευή που κάνουν στα live τους στο "Τουτοι οι μπάτσοι", ένα κομμάτι που κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει.
Κατα τα άλλα -κι ενώ πριν μερικά χρόνια δεν περίμενα ποτέ οτι θα το έλεγα για μουσική με κλαρίνα- η ανατριχίλα που προαναφέρθηκε είναι εντονότατη σε κάθε ακρόαση κι ας μην έχω κανένα δεσμό και οικειότητα με ηπειρώτικες μουσικές και αναπαραστάσεις. Σεβασμός.

Parasight
02-04-2014, 21:40
ΠΕΡΔΙΚΟΜΑΤΑ :touched:

Sotos_The_Tequiler
02-04-2014, 21:49
ΠΕΡΔΙΚΟΜΑΤΑ :touched:

http://www.youtube.com/watch?v=4QsVMt5VeOY

Azzz
03-04-2014, 11:26
εντάξει έχουν καιρό να βγάλουν δίσκο οι τουλ και ό,τι έχει κιθάρες το λέει ο κόσμος στόνερ.

πάντως η αισθητική τους είναι πολύ όμορφη και ο δίσκος είναι μια χαρά (αν και ακούω πάλι περισσότερο τα κομμάτια του ep οπότε δε χαίρομαι όσο περίμενα). τους συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί τους είχα δει σε ένα φεστιβάλ εαακ στο βόλο χωρίς το κλαρίνο γιατί ο μαν είχε να παίξει σε κάτι πανηγύρια με κανονικά λεφτά, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά kvlt και μετά κατέληξα μαζί τους να χορεύω πάολα πριν γίνει πάολα σε γνωστό κωλόμπαρο του βόλου.

Το ότι χόρευες σε γνωστο κωλομπαρο μαζί τους σε τι εχει να κανει με την μουσική ;;;;
Επίσης το ότι ο κλαριτζής πήγε κάπου να παίξει για να βγάλει μεροκάματο είναι κακό...;;;
Και εξήγησε μας και τι παίζουν να μάθουμε και εμείς οι άμουσοι.

Parasight
03-04-2014, 11:42
Μα τι λέει;

Phantom Duck
03-04-2014, 11:42
πάντως η αισθητική τους είναι πολύ όμορφη και ο δίσκος είναι μια χαρά

τους συμπαθώ ιδιαίτερα

δεν ξέρω αν ισχύει αλλά kvlt

πραγματικά ούτε εξυπνάδα δε μου 'ρχεται

Drumsick
03-04-2014, 12:04
Πινκαρα οβερντριβεν με παθος χωρίς να έχω ακούσει ούτε νότα. Τώρα τους πήρα χαμπάρι και είμαι πολύ intrigued. Κατεβάζω ευθύς αμέσως.

12 stars circle your brow
03-04-2014, 12:41
Γιατί κανείς δεν σχολιάζει τον θεό τον Πιστιόλη; Επίσης κάποιος να μου βρει επειγόντως το OST του documentary "Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας".

my_troubled_Mind
03-04-2014, 16:21
ζημιά ο δίσκος.

Swollen
03-04-2014, 17:25
ζημιά μεγάλη
καινούργιο σοκεδέος ο ντράμερ.
το θέμα είναι, όπως είπατε, ότι δεν είναι απλά ένα πάντρεμα μουσικών. το νιώθουν και το ξέρουν οι τύποι αυτό που κάνουν. και απ'την "ροκ" πλευρά, αλλά και απ'την παραδοσιακή
μέχρι και το χιλιοπαιγμένο/βαρετό μαντίλι του γιάννη το 'καναν δικό τους

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ δίσκος

υγ. η αγία τριάδα στοιχειώνει μέρες, νύχτες, πρωινά καιγαμησέμεδλδ

Ghoul
03-04-2014, 17:43
να πούμε ότι τους "V.I.C. Royal" τους αγαπάμε από τα αρχαία χρόνια που παίζανε ΜΕΤΑΛΚΟΡ και φτιάχναμε μοσπιτ στις λαιβάρες τους. ωραίο ντεμπούτο το "To_Be_Continued...".

https://www.youtube.com/watch?v=7hprIjvGPXY

και το Riza πολυαναμενόμενη δισκάρα, όπως τα λέτε.

Coloubra
03-04-2014, 18:23
omorfo sines8ima na nio8eis perifanos me dimiourgima filou sou kai na akous kala logia g'auto
fasi na 8es na peis oti tous 3ereis
kai xerome pou aresei kai se atoma pou den exoun kamia sxesi me thn ipirotiki koultoura kai to klarino

o palios klaritzis foveros tipakos me ta apistefta poukamisa sta live me tous drakous kai strasakia alla einai tupos pou vgazei fraga apo panigiria logiko na min mpori na akolou8isei ta paidia pantou kai se ola ta live pou 8a ginoun gia thn fasi kai thn kavla tous xoris kanena kerdos
den einai pia me thn mpanta exoun ena pitsirika gia klarino ton pistioli pou goustarei kai ola kala

tora gia ta paidia tis mpantas opos eipe o swollen kai o ghoul 3eroun ti kanoun exoun psaxtei me spoudes me prosopiko xrono me mpantes ka8e idous apo pitsirikades apo black metal pou an8ize tote sta melagxolika giannena apo thrash metalcore kai tetia pou htan tis modos apo klasikoures kai apira live se sindiasmo oti exoun sfirilati8ei me tsipro kai klarino mias kai einai oloi tous xoriatakia apo ta giannena

opios einai 8essaloniki tou protinw na min xasei to auriano live den 8a to metanisei ta paidia 8a ta spasoun 8a exei tzertzelo kai anevenei komvoi apo giannena me toulaxiston ena leoforio me logion logion skoupra pou 8a kanoun xamo kai mpolikes groupies

siginisi me post ghoul kai V.I.C. Royal :touched:
elpizw na min 3enerose o Azzz me to post mou pou den exei na kanei me mousiki

Sotos_The_Tequiler
03-04-2014, 20:18
review για το album από έναν γερμανό φίλο του Downtuned ο οποίος δεν είχε ξανακούσει παρόμοια μουσική και του 'ρθε ένα κοκομπλόκο.

http://www.downtunedmag.com/2014/04/review-villagers-of-ioannina-city-riza.html#more

Jacknife
04-04-2014, 16:34
ωπ ωπ ωπ.
οτι ακουσα γαμει ,το αλμπουμ κατεβαινει
και θα ξεθαψω συνειρμικα Yakuza-Samsara για τα πνευστα της φασης

zumorito
04-04-2014, 19:51
το μονο που θα ηθελα να πω την αληθεια μετα απο τοσα ακουσματα (παραγγειλαμε και το σιντακι για σαπορτ) ειναι οτι θα ηθελα να υπηρχε και το age of aquarius το οποιο ειναι αρκετα καλυτερο απο κανα 2 τρακς του δισκου.κουβεντα τυριου - αχλαδιου - φανμπουσμου αλλα τεσπα.

http://www.youtube.com/watch?v=ljq7Zh_2gxY

thanasis00
04-04-2014, 22:07
Ίσως ένα από τα πιο όμορφα releases για το 2014 μέχρι τώρα... Παρακολουθώ τη μπάντα εδώ και 2 χρόνια περίπου, έχω ακούσει το πρώτο τους demo πολλές φορές (τους έχω δει και live), αλλά όταν άκουγα αυτόν το δίσκο ένιωθα λες και τα τραγούδια τα άκουγα πρώτη φορά! Απίστευτο feeling όλος ο δίσκος, τα έχετε πει όλοι παραπάνω γενικά, συγκινίσεις το κλαρίνο και ο Κωσταντής μεγάλος μουσικός. Έγινε υπό τις ιδανικές συνθήκες αυτό το release, τα παιδιά το παλεύουν μόνοι τους κάτω από δικό τους label, για το οποίο τους δίνω πολλά credits, οπότε χρειάζονται support γενικά όσοι μπορείτε. Κρίμα να μένουν σε αφάνεια τέτοιες προσπάθειες (μουσικά και οργανωτικά).
Αυτά τα λίγα και περιμένω πως και πως το live στην Αθήνα!

tsimpouklano
04-04-2014, 22:43
A, σήμερα έχουν live εδώ. fml

Ο δίσκος ακούεται τώρα για 1η φορά και μεχρι τωρα γαμεί. Θα επανέλθω.

ion_storm
06-04-2014, 20:38
omorfo sines8ima na nio8eis perifanos me dimiourgima filou sou kai na akous kala logia g'auto
kai xerome pou aresei kai se atoma pou den exoun kamia sxesi me thn ipirotiki koultoura kai to klarino

pistiolis fovero klarino kai tipakos me ta fovera poukamisa sta live me tous drakous kai strasakia alla einai tupos pou vgazei fraga apo panigiria logiko na min mpori na akolou8isei ta paidia pantou kai se ola ta live pou 8a ginoun gia thn fasi kai thn kavla tous xoris kanena kerdos
den einai pia me thn mpanta exoun ena pitsirika gia klarino pou goustarei kai ola kala

tora gia ta paidia tis mpantas opos eipe o swollen kai o ghoul 3eroun ti kanoun exoun psaxtei me spoudes me prosopiko xrono me mpantes ka8e idous apo pitsirikades apo black metal pou an8ize tote sta melagxolika giannena apo thrash metalcore kai tetia pou htan tis modos apo klasikoures kai apira live se sindiasmo oti exoun sfirilati8ei me tsipro kai klarino mias kai einai oloi tous xoriatakia apo ta giannena

Αν και γενικά με κάλυψε ο κουλουμπρας με όσα είπε, να πω και εγώ δυο λόγια.
Δεν κάνάμε με τα παιδιά τόσο στενή παρέα στα Γιάννενα, αλλά αναμνήσεις μόνο από τερματίσματα σε διάφορα μέρη.

Στα της μουσικής. Επιτέλους βγήκε ο δίσκος μετά από πολύ αναμονή.
Σαν το σοκ που τους άκουσα πρώτη φορά λαίβ με το κλαρίνο μετά τα νουμέταλ δεν υπάρχει.
Τα παραδοσιακά της Ηπείρου είναι μεγάλο χάσιμο και καμία σχέση με τα όσα παρουσιάζονται σε διάφορα πανηγύρια.
Το καλοκαίρι είχε παραδοσιακά ηπειρώτικα στο αρχαίο θέατρο κοντά στο Ζάλογγο και δεν μπορώ να το περιγράψω παρά σαν χάσιμο στην ψυχεδέλεια.
Ε κάπως έτσι και ο δίσκος.
Με φοβερά ταιριαστό ήχο στην παραγωγή στο δίσκο.
Και γενικά δεν μπορώ να εξηγήσω το πως αισθάνομαι να ακούω ηπειρώτικη μουσική υπό αυτό το πρίσμα.

enitharmon
06-04-2014, 22:07
review για το album από έναν γερμανό φίλο του Downtuned ο οποίος δεν είχε ξανακούσει παρόμοια μουσική και του 'ρθε ένα κοκομπλόκο.

http://www.downtunedmag.com/2014/04/review-villagers-of-ioannina-city-riza.html#more

My only connection is tsipouro. A holy drink I might say. But beware, the pure one. Not the one that some infidels drink, polluted with anise which is quite similar to this stupid ouzo.

σώτε, σταμάτα να επηρεάζεις τον κόσμο για το τσίπουρο

comma.divine
06-04-2014, 22:11
ξέρει κανείς πώς μπορώ να τσιμπήσω το βινύλιο απ το σάιτ τους χωρίς paypal? (είμαι ισπανία)

Drumsick
06-04-2014, 22:24
Eνώ δεν έχω καμία επαφή με ηπειρώτικα και ο ήχος του κλαρίνου μου προκαλεί συνήθως αποστροφή, το δισκάκι ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστα. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν πρόκειται για το έπος που περιγράφετε, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Μεγάλο κακό με το τι κακό. Μπράβο στα παιδιά!

Sotos_The_Tequiler
07-04-2014, 00:07
ξέρει κανείς πώς μπορώ να τσιμπήσω το βινύλιο απ το σάιτ τους χωρίς paypal? (είμαι ισπανία)

δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί τους στο φουμπού
https://www.facebook.com/vic.ioannina
το ελέγχουν συχνά, συνήθως ο Άλεξ (κιθάρα-τραγούδι)

tsimpouklano
07-04-2014, 01:41
Έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με το αλμπουμ. Γενικά εδώ είμαστε

Δεν ξέρω τι κακό έκανα ο καημένος και κλαίω με το κλαρίνο.

Το κλαρίνο να στάζει, λούπες ατελείωτες μελαγχολικές, ρυθμοί που κουρδίζουν το κορμί σε αργές κινήσεις κυματιστές. Κάπως έτσι το βιώνω, μεγάλο πράγμα το κλαρίνο ναγγίζει μέρη στη ψυχή που ποτέ δεν ήξερες ότι μπορείς να φτάσεις τόσο βαθιά. Θεϊκό, σχεδόν μη πραγματικό.

Στα του δίσκου..
ζω μέσα στο nova, ολοκληρωτικά χαμένος στην αστρόσκονη της μελωδίας του
Krasi φυσικά και chalasia μετά που με κολλάει στον τοίχο, δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Αναμασάει κάθε τι μέσα μου χωρίς οίκτο, και αυτή η φωνή. ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΗ
Το τι κακο είναι από τα συναισθήματα που θέλω να ζησω πρωτού πεθανω. Live πρέπει να φτάνει σε μεγάλα ύψη. Γκάβλα ισχυρή
Σκαρος καταπληκτικος, και ζαλίζομαι από τριαδ. Ζαλίζομαι ευχάριστα, σούρα και ευχάριστη μονοτονία. Από αυτές που σε κουνούν και σε κουνούν και σε κουνούν.

Καταριέμαι τον εαυτό μου που έχασα την liveάρα.

comma.divine
07-04-2014, 02:00

δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί τους στο φουμπού
https://www.facebook.com/vic.ioannina
το ελέγχουν συχνά, συνήθως ο Άλεξ (κιθάρα-τραγούδι)

θα το προσπαθήσω. θενξ!

Parasight
07-04-2014, 08:13
ΠΕΡΔΙΚΟΜΑΤΑ :touched:Θέλω να κλάψω και δεν ξέρω γιατί.

Από κει και πέρα, πεθαίνω να τους δω live. Προχτές που έπαιζαν Θεσσαλονίκη εγώ έλειπα Αθήνα, στη Λάρισα το πρόγραμμα λέει ότι πάω για Πάσχα μια βδομάδα μετά το live τους, οπότε γαμιέται. Αν τυχόν όμως οργανωθεί κανένας αυθημερόν κατήφορος Λάρισα μόνο για το live, να το συζητήσωμε. Σώτο, μην τυχόν το ψήνεις να πάρουμε και τον τσιμπούκλανο;

overdriven
07-04-2014, 08:59
Για Λάρισα είμαι κι εγώ, μη με ξεχάσετε, δεν σας έκανα τίποτα.

Reject
08-04-2014, 00:06
Τώρα, σοβαρά....
Δεν τρολλάρετε ε;

Lyse
08-04-2014, 03:37
Τώρα, σοβαρά....
Δεν τρολλάρετε ε;

Oxi

Parasight
08-04-2014, 06:38
Ωπ ωπ παίδες μαζευτείτε, ξεχάσαμε να ρωτήσουμε τον πάνκη. Αλλά έπρεπε να το έχουμε σκεφτεί κι εμείς από μόνοι μας, τι σκατά ακούμε εδώ δλδ, ούτε μια επιρροή Wipers. Ή έστω Miracle Workers ρε αδερφέ.

overdriven
08-04-2014, 09:02
Καλά δεν απαγορεύεται να μη λέει τίποτα σε κάποιον αυτή η μουσική

Για κάποιο λόγο συνήθως ο πάνκης όταν λέει κάτι, έχει λόγο που το λέει, γι αυτό θα ήθελα την άποψή του.

Parasight
08-04-2014, 09:40
Για κάποιο λόγο, συνήθως είναι απλά προβλέψιμος.

Azzz
08-04-2014, 10:17

o palios klaritzis foveros tipakos me ta apistefta poukamisa sta live me tous drakous kai strasakia alla einai tupos pou vgazei fraga apo panigiria logiko na min mpori na akolou8isei ta paidia pantou kai se ola ta live pou 8a ginoun gia thn fasi kai thn kavla tous xoris kanena kerdos
den einai pia me thn mpanta exoun ena pitsirika gia klarino ton pistioli pou goustarei kai ola kala

opios einai 8essaloniki tou protinw na min xasei to auriano live den 8a to metanisei ta paidia 8a ta spasoun 8a exei tzertzelo kai anevenei komvoi apo giannena me toulaxiston ena leoforio me logion logion skoupra pou 8a kanoun xamo kai mpolikes groupies

siginisi me post ghoul kai V.I.C. Royal :touched:
elpizw na min 3enerose o Azzz me to post mou pou den exei na kanei me mousiki

O Azzz δεν συγχωρεί...:P

Reject
08-04-2014, 10:26
Παρασαιτ, η απορία ήταν ειλικρινής, χωρίς ειρωνεία κτλ.
Μπορείς πάντα βεβαίως την δικιά σου ειρωνεία να την βάλεις εκεί που ξέρεις. Διαβάζεις πάντως Ρητζεκτ και ενημερώνεσαι. Γουέλ Νταν.

Όπως και να έχει, άκουσα 4 κομμάτια των VIC, ολόκληρα. Ενώ με το stone rock δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο για οποιαδήποτε παραδοσιακή μουσική, οποιασδήποτε χώρας (ναι, ούτε οι Pogues και οι Dropkick Murphys μου αρέσουν). Δεν μου άρεσε η μίξη των VIC, νομίζω ότι με μία τέτοια κίνηση προσπαθούν να κάνουν απλά έναν ντόρο γύρω από το όνομα τους, και να προσελκύσουν κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με το stone rock. Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό, απλά τέτοιες αλεξιπτωτικές ανέκαθεν με εκνεύριζαν. Και στην περίπτωση τους, νιώθω ότι δεν τους πάει καθόλου.

Parasight
08-04-2014, 10:33
Reject στο ER είσαι και το ξέρεις πολύ καλά, ας μην το παίζουμε κιουρίες.
Εννοείται ότι σε διαβάζω και σε εκτιμώ μουσικά, δεν το κάνω κρυφά. ΟΚ φάνηκε λίγη ειρωνία στο post σου αλλά όλα λύνονται. Το θέμα βέβαια με τους VIC είναι ότι τα τελευταία 5 κάπου χρόνια ξέρω γω αποδεικνύουν ότι δεν είναι φωτοβολίδα ούτε επιτηδευμένη εμπορική κίνηση. Τα παιδιά είχαν ένα όραμα το οποίο υλοποίησαν με σκληρή δουλειά και χρήμα από την τσέπη τους μετά από χρόνια (το promo υπάρχει από το 2010). Επίσης, η προϋπηρεσία των μελών σε μπάντες του ακραίου ήχου γενικώς δείχνει ότι δεν είναι τυχαίοι. Και στο φινάλε, υπάρχει και το θέμα της καταγωγής, πώς να το κάνουμε. Μπορεί κι εγώ να κρατάω από κει μόνο από προπαππούδες, αλλά έτσι μεγάλωσα, το κλαρίνο κάτι μου λέει. Άλλος που ήρθε από αλλού ίσως να μην αγγίζεται.

OniBocho
08-04-2014, 10:54
πίνκαρα Parasight. Γιου τατσντ μη.

Parasight
08-04-2014, 11:08
οχιρεπουστημου

chris_boss
08-04-2014, 11:11
Δεν μου άρεσε η μίξη των VIC, νομίζω ότι με μία τέτοια κίνηση προσπαθούν να κάνουν απλά έναν ντόρο γύρω από το όνομα τους, και να προσελκύσουν κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με το stone rock.
Εγώ πάντως θα έλεγα το αντίθετο. Ότι προσελκύουν κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τα παραδοσιακά. "Και που είναι to kako;" θα πει κάποιος. Δεν είναι κακό γιατί φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα στην 4η δεκαετία ζωής που έχουν κουραστεί να παίζουν ροκ και έχουν αρχίσει να εκτιμούν τα ακούσματα των πατεράδων τους που πιθανώς κάποτε τα άκουγαν με το ζόρι.
Με άλλα λόγια, δε βρίσκω καμία αλεξιπτωτική στην περίπτωση των VIC, αλλά ένα "μεχ" σε αυτούς που "δεν αντέχουν να ακούσουν ούτε νότα κλαρίνο, αλλά αυτό εδώ τους έκανε κάτι" το ρίχνω όσο να ναι.

Neuroscar
08-04-2014, 11:19
Τα παιδιά είχαν ένα όραμα το οποίο υλοποίησαν με σκληρή δουλειά και χρήμα από την τσέπη τους μετά από χρόνια (το promo υπάρχει από το 2010).

Επειδη κιαυτο παει να γινει καραμελα, δειξε μου εναν που υλοποιησε το οραμα του με αρχιδιλικι, με λεφτα απο την τσεπη του αλλου και μεσα σε ενα μηνα ξερω γω και θα υποκλιθω~

OniBocho
08-04-2014, 11:35
οχιρεπουστημου

Καλά, δε θα κολλήσεις και τίποτα ρε κεφτέ!

00i00
08-04-2014, 11:43
γενικα το κλαρινοστονερ ειναι παλαια υποθεσις....

https://www.youtube.com/watch?v=dI4kW5x1lns

Parasight
08-04-2014, 12:02
Τα παιδιά είχαν ένα όραμα το οποίο υλοποίησαν με σκληρή δουλειά και χρήμα από την τσέπη τους μετά από χρόνια (το promo υπάρχει από το 2010).

Επειδη κιαυτο παει να γινει καραμελα, δειξε μου εναν που υλοποιησε το οραμα του με αρχιδιλικι, με λεφτα απο την τσεπη του αλλου και μεσα σε ενα μηνα ξερω γω και θα υποκλιθω~Εχμ γιατί να το πάρουμε στραβά; Ξέρουμε πολύ καλά ότι σ'αυτήν εδώ τη χώρα όλοι το ίδιο προσπαθούν να κάνουν γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Το θέμα είναι ότι πολλοί, για διάφορους λόγους, δυστυχώς δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τίποτα, οπότε όσοι το καταφέρνουν είναι αξιοθαύμαστοι, ο καθένας ξεχωριστά.

OniBocho
08-04-2014, 13:50
Ξαναπίνκαρα! Κι εσένα και τη Μιμή! Τι μου συμβαίνει; Μου έχεις κάνει μάγια; :p

mourning apocalypse
14-04-2014, 02:21
α τους έγραψαν και στο oneman βλέπω

00i00
14-04-2014, 02:27
ναι, γιατι εχουν πειραματικό ψυχεδελοποστστόουνεροφόλκ ήχο (http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/moysikh/o-hxos-twn-villagers-of-ioannina-city-einai-arrwstos.2732581.html)

Parasight
14-04-2014, 07:41
Ε ναι, αφού πια το ποιον μιας μπάντας έχει να κάνει με το ποιος την προωθεί/ακούει. Έτσι απαξιώθηκε ο Θανάσης γιατί έχει αριστεροτζιβάτους οπαδούς, οι Nightstalker γιατί πήγαν στον Εν Λευκώ, κ.ο.κ.

14-04-2014, 09:14
Το σιντί 10 μέρες μετά δεν θα έπρεπε να έχει έρθει όμως;

Phantom Duck
14-04-2014, 12:36
Ε ναι, αφού πια το ποιον μιας μπάντας έχει να κάνει με το ποιος την προωθεί/ακούει. Έτσι απαξιώθηκε ο Θανάσης γιατί έχει αριστεροτζιβάτους οπαδούς, οι Nightstalker γιατί πήγαν στον Εν Λευκώ, κ.ο.κ.

το πρόβλημα με αυτά τα reviews και γενικά η αποθέωση ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ από άτομα που ακούγανε κλαρίνο και γελάγανε δεν είναι το ότι μειώνει την αξία της μπάντας ή του δίσκου. αλλά φτιάχνει ένα αποκρουστικό περιτύλιγμα γύρω από ένα πράγμα που θα έπρεπε απλά να περιγράφεται ως ωραία μουσική επειδή μου κολλάει στο αυτί, όχι επειδή αναπνέει ο ζάλογγος στο αυτί μου (συμπτωματικά ο δίσκος θα μου άρεσε εξισου χωρίς κλαρίνο και instrumental). να, ας πούμε κοίταγα review του νέου planet of zeus των οποίων είμαι και μεγάλος hater στο κρακ χίτλερ όπου ο πολύς συντάκτης έχει πρόβλημα να κατατάξει το δίσκο σε κάποιο είδος γιατί μεταξύ άλλων έχει μέσα και... φανκ! μετά από πολύ πόνο λοιπόν, βγάζει την ετυμηγορία: SLUDGE. ε λοιπόν, αυτό για μένα δε μειώνει την αξία των πλάνετ (που γαμιούνται) αλλά όσο και να το κάνεις, ένα φατούρο του τύπου θες να του το ρίξεις.

το ζήτημα λοιπόν είναι ότι το χιπστεριλίκι της φάσης χαλάει τη φυσιολογική ροή "ακούω είδος πρώτη φορά -> γαμάει -> ψάχνω τι επηρρέασε την μπάντα και μαθαίνω μπαλίτσα" σε "αποφασίζω ότι αυτό που άκουσα είναι ο ορισμός του είδους και θα ακούω τον ένα δίσκο μέχρι να πεθάνω γιατί το oceanic είναι ο καλύτερος δίσκος του κόσμου αλλά οι godflesh είναι αστείοι λολ άκου τους παππούδες".

tl;dr ο δίσκος είναι μια ομορφιά και δε χρειάζονται κορώνες, κλέψτε γέρους πιείτε σιρόπια.

jack the ripper
14-04-2014, 12:41
Το σιντί 10 μέρες μετά δεν θα έπρεπε να έχει έρθει όμως;

εξαρταται. το πηρες απο bandcamp να φανταστω? σου ηρθε το confirmation email οτι στο στειλανε? αν ναι και εχουν περασει 10 ημερες απο αυτο το mail τοτε θα επρεπε. το λεω γιατι νομιζω ειχαν γραψει οτι shipping θα ξεκιναει απο 10 απριλη ή κατι τετοιο

14-04-2014, 12:48
Μου ήρθε confirmation mail τύπου "Thank you for purchasing" από το bandcamp και το paypal, δεν πήρα κάποιο άλλο που να λέει οτι έγινε η αποστολή.

jack the ripper
14-04-2014, 13:07
Θα παρεις λογικα και αλλο μειλ:
Hey!

Just a quick note to say that VIC has shipped your order and it's now on its way:

1 × riza: Limited Edition CD by Villagers of Ioannina City

carheart
14-04-2014, 13:13

ο Θανάσης.

Ethereal
14-04-2014, 13:38
χτες ανακαλυψα τυχαια τουτο δω http://vicband.bandcamp.com/track/ti-kako . τα σεβη μου.

Ghoul
14-04-2014, 13:45
συνυπογράφω ποστ φαντομ ντακ. πολύ ωραίος δίσκος αλλά όλη αυτή η συγκίνηση και οι διθύραμβοι μου ακούγονται υπερβολικοί. και να προσθέσω πως αυτό το πάντρεμα (πολύ πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου) παραδοσιακής μουσικής και ροκ -και δη Tool- το έκαναν οι Δάρνακες (http://darnakes.bandcamp.com/track/paraesthesiae) περισσότερο από 4 χρόνια πριν, δεν είδα να έγινε ποτέ τόσος ντόρος. δεν λέω φυσικά ότι δεν το αξίζουν οι VIC, κάθε άλλο, απλά ας μη μένουμε εκεί.

Griffith
14-04-2014, 14:32
η ακριβής διατύπωση είναι πως τα ηπειρώτικα ακριβώς επειδή γαμάνε και είναι και πεντατονίλα που κολλάει πιο εύκολα με τη ροκ κλπ προσθέτουν πολύ στον ήχο των vic όπως ήταν τα χάλκινα κλπ με τους δάρνακες (που πράγματι το κάνανε πιο προσεγμένα)
πολύ ωραίο δισκάκι άντε με το καλό, τα κόψε ράψε από tool συγχωρούνται επίσης αντιλαμβάνομαι ότι έχω σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη των tool

overdriven
14-04-2014, 15:59
Αυτό που νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνονται ορισμένοι (και δικαίως) είναι ο καημός που προκαλεί σε κάποιους ανθρώπους η Ηπειρώτικη μουσική. Δεν τίθεται θέμα "ανωτερότητας" ή οτιδήποτε άλλο. Στον δίσκο των VIC δεν ακούω ένα σύνολο rock και κλαρίνου, ακούω ηπειρώτικη μουσική με την οποία μεγάλωσα και αποτελεί τη μόνη μουσική που καταφέρνει να "μιλήσει" μέσα μου με τόσο μεγάλη ένταση.
Αυτό απέχει πάρα πολύ από το "rock και κλαρίνο". Κλαρίνο έχει και η Έφη Θώδη για παράδειγμα αλλά η μουσική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με όσα ακούγονται εδώ.

ion_storm
14-04-2014, 16:46
Αυτό που νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνονται ορισμένοι (και δικαίως) είναι ο καημός που προκαλεί σε κάποιους ανθρώπους η Ηπειρώτικη μουσική. Δεν τίθεται θέμα "ανωτερότητας" ή οτιδήποτε άλλο. Στον δίσκο των VIC δεν ακούω ένα σύνολο rock και κλαρίνου, ακούω ηπειρώτικη μουσική με την οποία μεγάλωσα και αποτελεί τη μόνη μουσική που καταφέρνει να "μιλήσει" μέσα μου με τόσο μεγάλη ένταση.
Αυτό απέχει πάρα πολύ από το "rock και κλαρίνο". Κλαρίνο έχει και η Έφη Θώδη για παράδειγμα αλλά η μουσική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με όσα ακούγονται εδώ.

Γιατι μούτζες αυτό το ποστ?
Για κάποιον από τα εκεί μέρη παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, εκτός από τις ωραίες πεντατονικές που δένουν με τις κιθάρες.

stam and the witches
14-04-2014, 16:51
Συγγνώμη, δεν είναι ροκ και κλαρίνο; Δηλαδή τι είναι;

Keeper Of The Seventh Son
14-04-2014, 17:33
to na mou rxontai sto mialo oi orphaned land einai normal? an nai, einai normal na ksenerwnw?

my_troubled_Mind
14-04-2014, 18:56
1. όχι.
2. προφανώς.

Phantom Duck
14-04-2014, 18:57
όχι αν έχεις μεγαλώσει δίπλα στο γήπεδο της μακάμπι.

Keeper Of The Seventh Son
14-04-2014, 19:08
zw pantws konta sto ntaxaou

Dr.Gonzo
14-04-2014, 19:56
Σεντόνι.
Λοιπόν, επειδή το παθαίνουν αρκετοί Ηπειρώτες. Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και αλλού στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, αλλά ειδικά στην Ήπειρο το παθαίνουν σίγουρα.
Το διαμέρισμα της Ηπείρου είναι γεωγραφικά ιδιόμορφο. Είναι στην ουσία ένα μεγάλο κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου, δύσβατο, αφιλόξενο, με σκληρούς χειμώνες και συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας, στερημένο από φυσικούς πόρους (για καλλιέργεια, αλιεία κλπ).
Σαν αποτέλεσμα, στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και μέχρι και τον 19ο αιώνα οι Ηπειρώτες ασχολήθηκαν κυρίως με: Γράμματα (συν Εκκλησία, μοναστήρια κλπ), εμπόριο (ταξίδια, καραβάνια, "κερατζήδες", συναλλαγές με Κων/πολη, Βαλκανικές χώρες κλπ)... και η κύρια λαϊκή μάζα με οικιακή οικονομία (μποστάνι, χωραφάκι, οικιακή κτηνοτροφία - λίγα πρόβατα κλπ). Πείνα δηλαδή και ανέχεια, για το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.
Στα χρόνια του 20ου αιώνα, ελεύθερη πλέον η Ήπειρος και κομμάτι της νεότερης Ελλάδας, άλλαξε "χαρακτήρα" προς μια αρκετά συγκεκριμένη κατεύθυνση (και θα φτάσω και στους VIC): Οι κάτοικοι του εν λόγω τόπου βρέθηκαν με τους ανέκαθεν ελάχιστους φυσικούς πόρους στα χέρια τους, θεατές και συμμετέχοντες σε μεγάλες πολεμικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στα βουνά της Πίνδου στο πρώτο μισό του αιώνα και βάλε... και με τον πλούτο συγκεντρωμένο, αναμενόμενα, σε ελάχιστους εκλεκτούς. Ο λαός δεν είχε τι να κάνει, δεν είχε ορίζοντα πέρα από την πρωτογενή παραγωγή, που λόγω του τόπου περιορίζονταν σε οικιακό ή μικρο-συνεταιριστικό επίπεδο και επιπρόσθετα, από γενιά σε γενιά μεταφέρονταν ο αναλφαβητισμός και η πενιχρή τεχνική κατάρτιση σε οτιδήποτε, πέρα των βασικών βιοτικών δεξιοτήτων του "κατοίκου ενός φτωχού χωριού".

...και κάπου εκεί το 60 και μετά άρχισαν να γεμίζουν τα καράβια για την Αμερική, την Αυστραλία και τα τρένα για την Γερμανία...

Αυτό που συνέβη σε όλη την Ελλάδα, στην Ήπειρο συνέβη σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, που άλλαξε ριζικά την κοινωνία. Οι (περισσότεροι) Ηπειρώτες έχουν μέσα τους μια τραυματική νοσταλγία για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Αυτό μεταφέρεται βιωματικά από γενιά σε γενιά. Ακόμα και για εμένα, που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το βιώματα της ξενιτιάς πέρασαν μέσα μου σχεδόν ακέραια!... από τις εμπειρίες στις (κάποτε εξαιρετικά ζωηρές) Αδελφότητες απόδημων συγχωριανών στην Αθήνα, που ήταν ασφαλώς μέλη η οικογένειά μου, από την σχέση μου με στενούς, αγαπημένους μου συγγενείς ...σε Βέλγιο... Αυστραλία... από την επαφή με την Ήπειρο όλη μου την ζωή, που μπορεί να είχε την μορφή καλοκαιρινών διακοπών για παράδειγμα, αλλά την χαρακτήριζε η πάγια ...αγωνία των δικών μου στο να μου δείξουν από που ήρθαν, τι τρόπο ζωής και τι κουλτούρα άφησαν πίσω, για χάρη λιγότερο σκληρών συνθηκών διαβίωσης.
Φυσικά οι απόγονοι των μεταναστών του 60 και του 70 έχουν πλέον δικές τους οικογένειες και αυτά τα επώδυνα, νοσταλγικά συναισθήματα αμβλύνονται με τον χρόνο όλο και περισσότερο.
Αλλά εγώ, όπως και άλλοι γιούζερς, είμαι 30+... Έχω προλάβει να ζήσω πολλές φορές τις σκηνές του καλοκαιρινού πανηγυριού, όπου ο θείος από την ξενιτιά ακούει στο κλαρίνο τους ήχους που τον πάνε στην παιδική και εφηβική ηλικία που άφησε πίσω... και κλαίει, γοερά, ενώ χορεύει, μέχρι να βγει ο ήλιος την άλλη μέρα... και έχει δώσει στον μουσικό ότι λεφτά έχει (τα πάντα, κυριολεκτικά) προκειμένου να εξαγοράσει λίγες παραπάνω στιγμές από αυτή την θαλπωρή που νιώθει γυρίζοντας πίσω, από εκεί που έφυγε...
Για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάποια τραγούδια που διασκευάζουν οι VIC, είναι ένας "κωδικός", ένα αυτόματο συναίσθημα που ξυπνάει με τις πρώτες φράσεις και διοχετεύει όλες τις όμορφες στιγμές που δεν εκτιμήθηκαν, όλη την αγάπη που δεν εκφράστηκε, όλες τις προσδοκίες που δεν υλοποιήθηκαν... Ειδικά με τους Ηπειρώτες και την πεντατονία του Πωγωνίου (μην ανοίξουμε κουβέντα για πολυφωνικά), πρόκειται πραγματικά για ...κωδικοποιημένες φράσεις, οι μελωδίες καθαυτές, που χτυπάνε σε πολύ, πολύ έντονα συναισθήματα, τα οποία έχουν αγγίξει τον καθένα λιγότερο ή περισσότερο.

Οι VIC φαίνονται καλά παιδιά (δεν είναι ποζέρια), ξέρουν από βέσπα, χωρίς να θέτουν προδιαγραφές για την υπερμπάντα του μέλλοντος, φαίνεται ότι κάνουν αυτό που κάνουν με μεράκι, δεν θα χάσουμε τον ύπνο μας ναι, αλλά τους αγαπάμε και το CD το πήραμε για να υποστηρίξουμε... και γιατί με τα κλαρίνα κλαίμε και μέταλς είμασταν και θα είμαστε μέχρι ψόφο, οπότε... να γιατί τόσος ντόρος με την Άμστελ.

Σταύρος Καψάλης και Παγώνα, για όσους ενδιαφέρονται, κομμάτι - ελεγεία, αφυδάτωση από το κλάμα και τέτοια...

https://www.youtube.com/watch?v=hDzFxAazyAA

Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμάμαι και δακρύζω (λυπιούμαι)
θυμήθηκα την ξενιτιά και θέλω να πηγαίνω.
Σήκω, μάνα μ’ και ζύμωσε καθάριο παξιμάδι
(να πάρει ο γιος στη στράτα του στης ξενιτάς το δρόμο.)
Με δάκρυα βάζει το νερό με πόνους το ζυμώνει
(με πόνους βάζει το νερό με δάκρυα το ζυμώνει)
και με τα αναστενάγματα βάνει φωτιά στο φούρνο.
(και με πολύ παράπονο βάζει φωτιά στο φούρνο)
Άργησε φούρνε να καείς και συ ψωμί να γένεις
για να διαβεί η συντροφιά κι ο γιος μου να μη φύγει.
(για να περάσει ο κερατζής κι ο γιος μου ν' απομείνει)

http://www.domnasamiou.gr/?i=portal.el.albums&id=14&t=t

ikonoklast
14-04-2014, 20:43
και να προσθέσω πως αυτό το πάντρεμα (πολύ πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου) παραδοσιακής μουσικής και ροκ -και δη Tool- το έκαναν οι Δάρνακες (http://darnakes.bandcamp.com/track/paraesthesiae) περισσότερο από 4 χρόνια πριν.

Τεχνικά μιλώντας, έχουν γίνει μωρέ αυτά χρόνια τώρα και όχι μόνο στη ροκ, παντού. Γενικώς δε καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζετε, είναι πιο νορμαλ οι 18012910 μπάντες της ελληνικής σκηνής που μπερδεύουν το μπραχάμι με το τέξας;

https://www.youtube.com/watch?v=Ms0P29Xqldc

Reject
14-04-2014, 20:50
Σεντόνι.
Λοιπόν, επειδή το παθαίνουν αρκετοί Ηπειρώτες. Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και αλλού στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, αλλά ειδικά στην Ήπειρο το παθαίνουν σίγουρα.
Το διαμέρισμα της Ηπείρου είναι γεωγραφικά ιδιόμορφο. Είναι στην ουσία ένα μεγάλο κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου, δύσβατο, αφιλόξενο, με σκληρούς χειμώνες και συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας, στερημένο από φυσικούς πόρους (για καλλιέργεια, αλιεία κλπ).
Σαν αποτέλεσμα, στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και μέχρι και τον 19ο αιώνα οι Ηπειρώτες ασχολήθηκαν κυρίως με: Γράμματα (συν Εκκλησία, μοναστήρια κλπ), εμπόριο (ταξίδια, καραβάνια, "κερατζήδες", συναλλαγές με Κων/πολη, Βαλκανικές χώρες κλπ)... και η κύρια λαϊκή μάζα με οικιακή οικονομία (μποστάνι, χωραφάκι, οικιακή κτηνοτροφία - λίγα πρόβατα κλπ). Πείνα δηλαδή και ανέχεια, για το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.
Στα χρόνια του 20ου αιώνα, ελεύθερη πλέον η Ήπειρος και κομμάτι της νεότερης Ελλάδας, άλλαξε "χαρακτήρα" προς μια αρκετά συγκεκριμένη κατεύθυνση (και θα φτάσω και στους VIC): Οι κάτοικοι του εν λόγω τόπου βρέθηκαν με τους ανέκαθεν ελάχιστους φυσικούς πόρους στα χέρια τους, θεατές και συμμετέχοντες σε μεγάλες πολεμικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στα βουνά της Πίνδου στο πρώτο μισό του αιώνα και βάλε... και με τον πλούτο συγκεντρωμένο, αναμενόμενα, σε ελάχιστους εκλεκτούς. Ο λαός δεν είχε τι να κάνει, δεν είχε ορίζοντα πέρα από την πρωτογενή παραγωγή, που λόγω του τόπου περιορίζονταν σε οικιακό ή μικρο-συνεταιριστικό επίπεδο και επιπρόσθετα, από γενιά σε γενιά μεταφέρονταν ο αναλφαβητισμός και η πενιχρή τεχνική κατάρτιση σε οτιδήποτε, πέρα των βασικών βιοτικών δεξιοτήτων του "κατοίκου ενός φτωχού χωριού".

...και κάπου εκεί το 60 και μετά άρχισαν να γεμίζουν τα καράβια για την Αμερική, την Αυστραλία και τα τρένα για την Γερμανία...

Αυτό που συνέβη σε όλη την Ελλάδα, στην Ήπειρο συνέβη σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, που άλλαξε ριζικά την κοινωνία. Οι (περισσότεροι) Ηπειρώτες έχουν μέσα τους μια τραυματική νοσταλγία για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Αυτό μεταφέρεται βιωματικά από γενιά σε γενιά. Ακόμα και για εμένα, που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το βιώματα της ξενιτιάς πέρασαν μέσα μου σχεδόν ακέραια!... από τις εμπειρίες στις (κάποτε εξαιρετικά ζωηρές) Αδελφότητες απόδημων συγχωριανών στην Αθήνα, που ήταν ασφαλώς μέλη η οικογένειά μου, από την σχέση μου με στενούς, αγαπημένους μου συγγενείς ...σε Βέλγιο... Αυστραλία... από την επαφή με την Ήπειρο όλη μου την ζωή, που μπορεί να είχε την μορφή καλοκαιρινών διακοπών για παράδειγμα, αλλά την χαρακτήριζε η πάγια ...αγωνία των δικών μου στο να μου δείξουν από που ήρθαν, τι τρόπο ζωής και τι κουλτούρα άφησαν πίσω, για χάρη λιγότερο σκληρών συνθηκών διαβίωσης.
Φυσικά οι απόγονοι των μεταναστών του 60 και του 70 έχουν πλέον δικές τους οικογένειες και αυτά τα επώδυνα, νοσταλγικά συναισθήματα αμβλύνονται με τον χρόνο όλο και περισσότερο.
Αλλά εγώ, όπως και άλλοι γιούζερς, είμαι 30+... Έχω προλάβει να ζήσω πολλές φορές τις σκηνές του καλοκαιρινού πανηγυριού, όπου ο θείος από την ξενιτιά ακούει στο κλαρίνο τους ήχους που τον πάνε στην παιδική και εφηβική ηλικία που άφησε πίσω... και κλαίει, γοερά, ενώ χορεύει, μέχρι να βγει ο ήλιος την άλλη μέρα... και έχει δώσει στον μουσικό ότι λεφτά έχει (τα πάντα, κυριολεκτικά) προκειμένου να εξαγοράσει λίγες παραπάνω στιγμές από αυτή την θαλπωρή που νιώθει γυρίζοντας πίσω, από εκεί που έφυγε...
Για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάποια τραγούδια που διασκευάζουν οι VIC, είναι ένας "κωδικός", ένα αυτόματο συναίσθημα που ξυπνάει με τις πρώτες φράσεις και διοχετεύει όλες τις όμορφες στιγμές που δεν εκτιμήθηκαν, όλη την αγάπη που δεν εκφράστηκε, όλες τις προσδοκίες που δεν υλοποιήθηκαν... Ειδικά με τους Ηπειρώτες και την πεντατονία του Πωγωνίου (μην ανοίξουμε κουβέντα για πολυφωνικά), πρόκειται πραγματικά για ...κωδικοποιημένες φράσεις, οι μελωδίες καθαυτές, που χτυπάνε σε πολύ, πολύ έντονα συναισθήματα, τα οποία έχουν αγγίξει τον καθένα λιγότερο ή περισσότερο.

Οι VIC φαίνονται καλά παιδιά (δεν είναι ποζέρια), ξέρουν από βέσπα, χωρίς να θέτουν προδιαγραφές για την υπερμπάντα του μέλλοντος, φαίνεται ότι κάνουν αυτό που κάνουν με μεράκι, δεν θα χάσουμε τον ύπνο μας ναι, αλλά τους αγαπάμε και το CD το πήραμε για να υποστηρίξουμε... και γιατί με τα κλαρίνα κλαίμε και μέταλς είμασταν και θα είμαστε μέχρι ψόφο, οπότε... να γιατί τόσος ντόρος με την Άμστελ.

Σταύρος Καψάλης και Παγώνα, για όσους ενδιαφέρονται, κομμάτι - ελεγεία, αφυδάτωση από το κλάμα και τέτοια...

https://www.youtube.com/watch?v=hDzFxAazyAA

Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμάμαι και δακρύζω (λυπιούμαι)
θυμήθηκα την ξενιτιά και θέλω να πηγαίνω.
Σήκω, μάνα μ’ και ζύμωσε καθάριο παξιμάδι
(να πάρει ο γιος στη στράτα του στης ξενιτάς το δρόμο.)
Με δάκρυα βάζει το νερό με πόνους το ζυμώνει
(με πόνους βάζει το νερό με δάκρυα το ζυμώνει)
και με τα αναστενάγματα βάνει φωτιά στο φούρνο.
(και με πολύ παράπονο βάζει φωτιά στο φούρνο)
Άργησε φούρνε να καείς και συ ψωμί να γένεις
για να διαβεί η συντροφιά κι ο γιος μου να μη φύγει.
(για να περάσει ο κερατζής κι ο γιος μου ν' απομείνει)

http://www.domnasamiou.gr/?i=portal.el.albums&id=14&t=t

http://4.bp.blogspot.com/_KCuHoU9QBUU/THuAF5gfnoI/AAAAAAAAmSQ/zIbr8EoYNeM/s400/180.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/b/be/Odysseia3eriz.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-BGIyGHa40Hk/To25rV_5EzI/AAAAAAAAAS8/xeWmjECa5X0/s400/%25CE%259A%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25AE.JPG

KoiliaSamprela
14-04-2014, 20:51
Σκάσε μπραχάμι και πες το να μαζεύεις κατσαβιδιές στο γόνατο !

Sotos_The_Tequiler
14-04-2014, 20:57
τα παόκια ξέρετε από κλάψα πάνκη ;)

Phantom Duck
14-04-2014, 21:04

πιο πιθανό να το πάθεις αν σε δουν να παίζεις eyehategod

KoiliaSamprela
14-04-2014, 21:07

πιο πιθανό να το πάθεις αν σε δουν να παίζεις eyehategod

έχω βρει sludge-o-κλίκα στο μπραχάμι δικέ μου, (και δεν κάνω πλάκα, επίσης σταματάω να σοδομίζω το θρεντ)

Ghoul
14-04-2014, 21:43
Τεχνικά μιλώντας, έχουν γίνει μωρέ αυτά χρόνια τώρα και όχι μόνο στη ροκ, παντού. Γενικώς δε καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζετε, είναι πιο νορμαλ οι 18012910 μπάντες της ελληνικής σκηνής που μπερδεύουν το μπραχάμι με το τέξας;

μα αυτό λέμε, ότι δεν πρόκειται για καμιά παρθενογένεση. τα έχουν κάνει και οι Aphrodite's Child (https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FATe8MpEpO4#t=708) και οι Αφοί Κατσιβήχα και οι Rotting Christ (https://www.youtube.com/watch?v=VNMkBVacNLQ) και ο Θανάσης χρόνια τώρα. το θέμα είναι να βγάλουμε τις παρωπίδες μας, να αγαπήσουμε όλα αυτά τα όμορφα παντρέματα (οκ ίσως όχι των κατσιμιχαίων) και όπως ίσως θέλουν να πουν οι VIC, να πραγματοποιηθεί μια επανασύνδεση με τη χαμένη μουσική μας Riza. διαβάζοντας πως άτομα που μέχρι χθες σιχαίνονταν τα ηπειρώτικα και το κλαρίνο, σήμερα κλαίνε με λυγμούς στις συναυλίες των VIC, κάτι δε μου κολλάει. αλλά ας είναι έναυσμα ο δίσκος αυτός, ώστε να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο/παλιό. ε για τους δάρνακες γκρινιάζω λίγο ναι. γιατί τους θεωρώ τρομερά υποτιμημένη μπάντα.

Jacknife
14-04-2014, 21:59
Καποιοι απο εμας που λατρεψαμε και μεγαλωσαμε με Κατσιμιχαιους τι να καμουμε γκουλ να τους διαγραψουμε ετσι? Πως διαγραφεις ετσι μια μουσικη γκουλ ?Πως ?

Ghoul
14-04-2014, 22:03
http://2.bp.blogspot.com/_9l7aVD9xdqw/SFj4zijNarI/AAAAAAAAAuI/EGxteelieiY/s400/3.jpg

συμπάσχω. υπάρχει στη δισκοθήκη μου. :|

KoiliaSamprela
14-04-2014, 22:12
με το καλό από κοντά θα σας θεραπεύσω και τους 2

http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/louka1.jpg

Jacknife
14-04-2014, 22:15
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ,το πιστεψατε και οι δυο.Ποσο σατανικος ειμαι ? ιβολ λαφ

Ο συνδυασμος αγιος σε εικονα και η σημαια LGBT με εκανε και χασκογελασα ακομα πιο πολυ

cybernaut
15-04-2014, 11:57
και να προσθέσω πως αυτό το πάντρεμα (πολύ πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου) παραδοσιακής μουσικής και ροκ -και δη Tool- το έκαναν οι Δάρνακες (http://darnakes.bandcamp.com/track/paraesthesiae) περισσότερο από 4 χρόνια πριν.
εδώ τι παίζει.. ?
http://darnakes.bandcamp.com/track/elenaki

I know the pieces fit..

Ghoul
15-04-2014, 12:22
ε δεν το κρύβουν τα παιδιά. διασκευάρα. =)

00i00
15-04-2014, 23:05
μερικες σκεψεις/αποριες/απαντησεις πανω στο ποστ Dr.Gonzou (τα μπολντ δικα του, τα απο κατω θκαμ)

Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και αλλού στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, αλλά ειδικά στην Ήπειρο το παθαίνουν σίγουρα.
το παθαινουν

ειναι, ναι, γενικα η ελλαδα ειναι μια ορεινη χωρα με ελαχιστους ''μεγαλους'' καμπους, δες στον χαρτη που ειναι ο μεγαλυτερος...

στα χρονια της ''τουρκοκρατιας'' η Ηπειρος ηταν απο τις πλεον πλουσιες περιοχες, το οτι εχετε βγαλει τους μεγαλυτερους Γιαγκους δρακους λεει πολλα, η κυρια λαικη μαζα ηταν η ιδια με ολες τις αλλες περιοχες

Οι κάτοικοι του εν λόγω τόπου βρέθηκαν με τους ανέκαθεν ελάχιστους φυσικούς πόρους στα χέρια τους, θεατές και συμμετέχοντες σε μεγάλες πολεμικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στα βουνά της Πίνδου στο πρώτο μισό του αιώνα και βάλε... και με τον πλούτο συγκεντρωμένο, αναμενόμενα, σε ελάχιστους εκλεκτούς. Ο λαός δεν είχε τι να κάνει, δεν είχε ορίζοντα πέρα από την πρωτογενή παραγωγή, που λόγω του τόπου περιορίζονταν σε οικιακό ή μικρο-συνεταιριστικό επίπεδο και επιπρόσθετα, από γενιά σε γενιά μεταφέρονταν ο αναλφαβητισμός και η πενιχρή τεχνική κατάρτιση σε οτιδήποτε, πέρα των βασικών βιοτικών δεξιοτήτων του "κατοίκου ενός φτωχού χωριού".
περιγραφεις ο,τι ακριβως συνεβαινε σε ολη την ελληνικη επικρατεια

Αυτό που συνέβη σε όλη την Ελλάδα, στην Ήπειρο συνέβη σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό
αν υπαρχουν περιοχες που κυριολεχτικα ΣΤΕΡΕΨΑΝ απο κοσμο εκεινη την μεταναστευτικη περιοδος ειναι η μακεδονια και η θρακη
φυσικα προηγηθηκαν οι μεγαλες καραβιες απο πελοπονησος και κρητη με το ελληνικο Mayflower

απο κει και κατω δεν σχολιαζω γιατι περιγραφεις την αγαπη σου για τον τοπο σου κλπ κλπ
γενικα εμενα δεν ειναι αυτο το θεμα μου

η απορια μου ειναι ΠΩΣ ενω αγαπας την συγκεκριμενη μουσικη του συγκεκριμενου τοπου δεχεσαι στιγμες απυθμενης κακογουστιας με γυροβολιες στα λαιβ τους, με φωσφοριζοντα μπλουζακια στο ΦΒ τους με σταμπα ενα ΚΑΤΣΙΚΙ, με λογκο με κλαρινοπιστολες, με, με, με....
εαν το ζητουμενο για σενα ειναι η νοσταλγια τοτε υπαρχουν τα αυθεντικα ντοκουμεντα, γυμνα απο καθετι που μπορει να μολυνει το ''ΓΝΗΣΟ'' τριπ στην αρχεγονη Γη
εαν οχι, αλλα γουσταρεις και λιγο αμερικουλα στην παραδοση σου (σεβαστο), τοτε θα πρεπει να δεχτεις οτι το ολο εγχειρημα εχει γινει γυρω στις 350 χιλιαδες φορες πριν, και χωρις μπλουζακια με κατσικια

https://www.youtube.com/watch?v=NrkyCzR2QKI
το ανωθεν πχ. (για να μην παω τοσο παλια οπως ο ικονοκλαστ) ποσταριστηκε στο τσατ και αποριφτηκε μετα βδελυγμιας γιατι δεν ηταν προφανως αρκετα RAWK και δεν ειχε ΚΙΘΑΡΟΝΙΑ!!!! μαλιστα χαραχτηριστηκε ως ''εντεχνο'' (προφανως υποτιμητικα)
μηπως τελικα το θεμα σας ειναι τα ΚΙΘΑΡΟΝΙΑ ντυμενα με κλαρινακι και καρτποσταλς απο στρουγκες κλπ?

αυτα με αγαπη (ΠΑΝΤΑ) απο εναν απογονο εκτοπισμενων απο την Προυσα

freak brother
15-04-2014, 23:09
εγω που μαι νησιωτης και δεν ειχαμε ποτες κλαρινα παντως τον γουσταρω πολυ τον ηχο και ουτε σκεφτομαι ξενιτιες ουτε φτωχια ουτε Στελαρα Καζαντζιδη .

00i00
15-04-2014, 23:12
ε τοτε να σε παρω μια...
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t31.0-8/1172582_10152178757873146_1179504636_o.jpg

freak brother
15-04-2014, 23:15
και απο πισω το 24 του Λουκα του Βυντρα .

Coloubra
15-04-2014, 23:27
giati einai kakogousti h girovolia otan paizeis diaskeves apo dimotika pou xorevonte me girovolies?

00i00
15-04-2014, 23:33
giati einai kakogousti h girovolia otan paizeis diaskeves apo dimotika pou xorevonte me girovolies?

τωρα που το λες...

το να γινει μια ποντοτρανσμπλακμεταλ μπαντα (υπαρχουν κοινα στοιχεια, μαχαιρια, φυσεκλικια, μαυρα ρουχα και και)

https://www.youtube.com/watch?v=ayDLfXIBXLg
ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΙΔΕΑ

Coloubra
15-04-2014, 23:55
den 3erw ti 8a genisei h fantasia sou gia na mioseis h na toniseis poso kakogousto sou fenete auto san katastasi alla pistepse me se ena live ton vic sigekrimena an akouseis kapia apo tis diaskeves tous se gnosta ipirotika tragoudia kai merakloseis to pio pi8ano einai na 8es na xorepseis me ton klasiko paradosiako tropo h to ligotero na sfiri3eis kleftika
3erw laiko kai mpasklasaria alla auto paizoun
to oti exei ki8ara emena den mou leei kati paizoun diaskevi to xalasa mou ti perimenes
kai h diaskevi pou postares pali to idio sines8ima mou vgazei giati milas gia ena tragoudi pou to akouga apo paidaki se panigiria kai exw polu sigekrimenes eikones se tetia akousmata oses tamples kai sitaria na mou vgaleis den 8a to xorepsw san indos alla san ton mparmpa mou meta apo 2 kafasia amstel panigirisies xeria pano kai ourliaxto

Griffith
16-04-2014, 03:40
αν υπαρχουν περιοχες που κυριολεχτικα ΣΤΕΡΕΨΑΝ απο κοσμο εκεινη την μεταναστευτικη περιοδος ειναι η μακεδονια και η θρακη
φυσικα προηγηθηκαν οι μεγαλες καραβιες απο πελοπονησος και κρητη με το ελληνικο Mayflower

Από τον Πίνακα 9 προκύπτει ότι η μετανάστευση της περιόδου 1955 -1971
απορρόφησε το 24,4 % του συνολικού πληθυσμού της Θράκης, το 20,4 % της
Ηπείρου, το 18,2% της Μακεδονίας και το 14,5% των Νησιών του Αιγαίου.

http://digilib.lib.unipi.gr/spoudai/bitstream/spoudai/605/1/t34_n3-4_734to754.pdf

το ζήτημα βασικά είναι ότι κάποιες ιδιαίτερες μουσικά περιοχές άδειασαν όντως (πχ επαρχία Πωγωνίου)
κάπως προκύπτει αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=Dc0DQKFlGWQ) δεν πέφτει από τα δέντρα μη λέτε ότι θέλετε

phthoggon
16-04-2014, 11:50
Έχει πλάκα πώς όταν μία μπάντα αρχίζει και γίνεται γνωστή, αρχίζουν και τα αντίστοιχα ποστ "ντάξει, καλοί είναι, αλλά γιατί τόσο ντόρος ρε παιδιά, αφού το ΧΨΖ που μου αρέσει εμένα είναι πολύ καλύτερο !1". Δεν κατηγορώ κανέναν, και γω το έχω κάνει πολλές φορές (πχ στους Ghost, Goat). Μπορούμε να πούμε ότι και η μπάντα έχει ανεβεί επίπεδο, όταν σταματάνε να συγχωρούνται τα λαθάκια τύπου "έλα μωρε, underground" και αρχίζει μια σοβαρή κριτική. Kαι να τους γράψει και το onerman και το news247 και να φτάσει 50 σελίδες το τόπικ τους, ότι άλλο έχουμε να προτείνουμε, ας το κάνουμε και ας πάρει τον δρόμο του. Επίσης όντως είναι ΡΩΚ και κλαρίνα το θέμα (που έλεγε ο μινμιν) άλλωστε δε θυμάμαι να έχουμε 10 σελίδες για τον Πετρολούκα θρεντ εδώ, ε? Δεν είναι δα και ντροπή, σηκώνει έναν προβληματισμό βέβαια η στόνερ/μέταλ/πανκ μονοτονία, αλλά δεν είναι η απάντηση να μην ακούμε την μπάντα που κάνει το -υποτιθέμενα- "εύκολο" φιούζιον και γουστάρουμε. Ας αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω ψάξιμο, κλπ κλπ.

Καλούλι είναι γενικά, ήμουν έτοιμος να γράψω κλασικά κάτι για απλοϊκά στονεροριφφ, αλλά τα δημοτικά στοιχεία μπαίνουν τόσο καλά που δεν ενοχλεί. Και ευτυχώς στα της αισθητικής οποιαδήποτε κακογουστιά αν έχει περάσει, έχει μόνο στα μπλουζάκια κλπ και όχι στη μουσική.

The Κόπανος
16-04-2014, 11:52
Ας είναι το πρώτο μου σχόλιο σαδώς κτλ.κτλ.

Λίγα λόγια

Όμορφο album δεν λέω.Το άκουσα αλλά δεν είναι ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΟ όσο λέτε.Σας άρεσε δεν λέω και το δέχομαι αυτό.Για εμένα όμως.Το πρόβλημα με αυτήν την μπάντα δεν είναι η παραδοσιακή μουσική που χώνουν στο μίγμα τους.Αυτή τους η πλευρά είναι αρκετά καλή.Ειδικά τα φωνητικά.Απίστευτη φωνή,όχι μόνο σε θέματα τεχνικής αλλά και ερμηνείας.

Που είναι το πρόβλημα,για εμένα?Το πρόβλημα βρίσκεται στο Stoner που παίζουν.Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό που άκουσα ήταν χιλιοπαιγμένο βαρετό stoner,που το σώζει μόνο η Παραδοσιακή μουσική που χώνουν.Αν όμως βγάλουμε τα παραδοσιακά,τα πως τα λένε,και κρατήσουμε μόνο το stoner τι θα έχουμε?Ακριβώς....

Για να κάνεις καλή μίξη μεταξύ δυο διαφορετικών μουσικών ειδών,θα πρέπει και τα δυο είδη να έχουν κάποια άλφα ποιότητα ρε παιδί μου (άποψη μου βέβαια).Όπως το έκαναν οι Socrates στο Phos η ακόμα καλύτερα (για εμένα που είμαι πιο κοντά στο punk) οι Εν Πλω στο χτήνος που έβγαλαν το 1989.Εκεί μάλιστα.Το ροκ τους είναι τόσο καλό που ακόμα και αν δεν υπήρχε η παραδοσιακή μουσική,δεν θα γινόταν δα και κάτις?Γιατί είναι τόσο γαμάτο που θα στεκόταν και μόνο του.Ειδικά οι Εν Πλω πατάνε και ξένους όσον αφορά το post punk που παίζουν.Γιατί εκεί τα δυο είδη συνδυάζονται και λειτουργούν αρμονικά.Δεν συγκρίνω διαφορετικά είδη μουσικής όμως.Το καταλαβαίνετε αυτό?

Υστ.https://www.youtube.com/watch?v=cLndGR7wtuc

Λεκές
16-04-2014, 12:25
Ψιλογαμάτη μπάντα. Κ έχω ψαρώσει ένα φίλο καταρτισμένο κλαριτζή απ'το στρατό.

Parasight
16-04-2014, 12:37
απλοϊκά στονεροριφφΌντως. Και συνήθως είμαι ο πρώτος που το επισημαίνω. Αλλά (για να περιοριστούμε στο είδος), πείτε μου μια μπάντα με πρωτότυπα στονερορίφφς εν έτει 2014. Μιλώντας πάντα για ένα είδος που μεσουράνησε ουσιαστικά 15+ χρόνια πριν και έχει ένα ανεξήγητο (κατ'εμέ) hype στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια. Όμως δε με ενοχλεί αυτό. Γιατί υπάρχει το feeling και αυτό είναι κάτι που δεν είναι μαθηματικά ούτε μετρήσιμο αντικειμενικά, τι να κάνουμε τώρα. Που αβίαστα δηλώνω φανμπόης Nightstalker και 1000mods ξέρω γω, αλλά κακά τα ψέματα συνάδελφοι, αυτό μόνο λόγω ριφφοπρωτοτυπίας δεν το κάνουμε. Γουστάρουμε, νιώθουμε κάτι, παίζει ρόλο και η ιστορία, το παρελθόν, η τρυφερή ηλικία που πρωτοακούσαμε κάποια πράγματα, όλα μαζί είναι. Ο άλλος από πάνω μιλάει για πρωτοτυπία των Socrates. Χαίρω πολύ ρε μάστορα, μιλάμε όμως για σήμερα, aka 40 χρόνια μετά που έχουν παιχτεί κυριολεκτικά τα πάντα και η μουσικός κορεσμός είναι κάτι δεδομένο. Μουσικοπατέρες και ψυχαναγκαστικοί πολέμιοι του hype πάντα θα υπάρχουν, εγώ όμως χέστηκα.

Phantom Duck
16-04-2014, 12:50
επίσης πολύ απλά στονερορίφ έχει το aenima.

overdriven
16-04-2014, 12:52
μερικες σκεψεις/αποριες/απαντησεις πανω στο ποστ Dr.Gonzou (τα μπολντ δικα του, τα απο κατω θκαμ)

Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και αλλού στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, αλλά ειδικά στην Ήπειρο το παθαίνουν σίγουρα.
το παθαινουν

ειναι, ναι, γενικα η ελλαδα ειναι μια ορεινη χωρα με ελαχιστους ''μεγαλους'' καμπους, δες στον χαρτη που ειναι ο μεγαλυτερος...

στα χρονια της ''τουρκοκρατιας'' η Ηπειρος ηταν απο τις πλεον πλουσιες περιοχες, το οτι εχετε βγαλει τους μεγαλυτερους Γιαγκους δρακους λεει πολλα, η κυρια λαικη μαζα ηταν η ιδια με ολες τις αλλες περιοχες

Οι κάτοικοι του εν λόγω τόπου βρέθηκαν με τους ανέκαθεν ελάχιστους φυσικούς πόρους στα χέρια τους, θεατές και συμμετέχοντες σε μεγάλες πολεμικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στα βουνά της Πίνδου στο πρώτο μισό του αιώνα και βάλε... και με τον πλούτο συγκεντρωμένο, αναμενόμενα, σε ελάχιστους εκλεκτούς. Ο λαός δεν είχε τι να κάνει, δεν είχε ορίζοντα πέρα από την πρωτογενή παραγωγή, που λόγω του τόπου περιορίζονταν σε οικιακό ή μικρο-συνεταιριστικό επίπεδο και επιπρόσθετα, από γενιά σε γενιά μεταφέρονταν ο αναλφαβητισμός και η πενιχρή τεχνική κατάρτιση σε οτιδήποτε, πέρα των βασικών βιοτικών δεξιοτήτων του "κατοίκου ενός φτωχού χωριού".
περιγραφεις ο,τι ακριβως συνεβαινε σε ολη την ελληνικη επικρατεια

απο κει και κατω δεν σχολιαζω γιατι περιγραφεις την αγαπη σου για τον τοπο σου κλπ κλπ
γενικα εμενα δεν ειναι αυτο το θεμα μου

η απορια μου ειναι ΠΩΣ ενω αγαπας την συγκεκριμενη μουσικη του συγκεκριμενου τοπου δεχεσαι στιγμες απυθμενης κακογουστιας με γυροβολιες στα λαιβ τους, με φωσφοριζοντα μπλουζακια στο ΦΒ τους με σταμπα ενα ΚΑΤΣΙΚΙ, με λογκο με κλαρινοπιστολες, με, με, με....
εαν το ζητουμενο για σενα ειναι η νοσταλγια τοτε υπαρχουν τα αυθεντικα ντοκουμεντα, γυμνα απο καθετι που μπορει να μολυνει το ''ΓΝΗΣΟ'' τριπ στην αρχεγονη Γη
εαν οχι, αλλα γουσταρεις και λιγο αμερικουλα στην παραδοση σου (σεβαστο), τοτε θα πρεπει να δεχτεις οτι το ολο εγχειρημα εχει γινει γυρω στις 350 χιλιαδες φορες πριν, και χωρις μπλουζακια με κατσικια

https://www.youtube.com/watch?v=NrkyCzR2QKI
το ανωθεν πχ. (για να μην παω τοσο παλια οπως ο ικονοκλαστ) ποσταριστηκε στο τσατ και αποριφτηκε μετα βδελυγμιας γιατι δεν ηταν προφανως αρκετα RAWK και δεν ειχε ΚΙΘΑΡΟΝΙΑ!!!! μαλιστα χαραχτηριστηκε ως ''εντεχνο'' (προφανως υποτιμητικα)
μηπως τελικα το θεμα σας ειναι τα ΚΙΘΑΡΟΝΙΑ ντυμενα με κλαρινακι και καρτποσταλς απο στρουγκες κλπ?

αυτα με αγαπη (ΠΑΝΤΑ) απο εναν απογονο εκτοπισμενων απο την Προυσα

Αδυνατώ να καταλάβω που θέλεις να καταλήξεις ως προς το συναίσθημα που προκαλεί αυτή η μουσική στους Ηπειρώτες. Επειδή δηλαδή η Ήπειρος δεν είναι η μόνη που βίωσε δυσκολίες πάει να πει ότι οφείλουμε να μη συγκινούμαστε ξέρω γω γιατί αναλόγως συγκινούνται οι μακεδόνες με τα γυφτοσλάβικα ή οι πόντιοι που έχουν στα τραγούδια τους τον πόνο του βίαιου ξεριζωμού; Μαγκιά τους να συγκινούνται όλοι με τα τραγούδια του τόπου τους αν αυτά τους φέρνουν εικόνες, αναμνήσεις και συναίσθημα.

Δεν καταλαβαίνω προς τι η σύγκριση και η αντιπαράθεση. Αντιλαμβάνομαι ότι σαν μουσική μπορεί να μη σου λέει τίποτα, όπως πχ κι εγώ δεν αντέχω να ακούω ρουμελιώτικα ή μωραϊτικα. Αλλά αυτό το "δεν περάσατε δύσκολα μόνο εσείς, να κι εμείς είχαμε ξενιτιά" είναι αστείο γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε σε "εσάς".

phthoggon
16-04-2014, 12:56
απλοϊκά στονεροριφφΌντως. Και συνήθως είμαι ο πρώτος που το επισημαίνω. Αλλά (για να περιοριστούμε στο είδος), πείτε μου μια μπάντα με πρωτότυπα στονερορίφφς εν έτει 2014. Μιλώντας πάντα για ένα είδος που μεσουράνησε ουσιαστικά 15+ χρόνια πριν και έχει ένα ανεξήγητο (κατ'εμέ) hype στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια. Όμως δε με ενοχλεί αυτό. Γιατί υπάρχει το feeling και αυτό είναι κάτι που δεν είναι μαθηματικά ούτε μετρήσιμο αντικειμενικά, τι να κάνουμε τώρα. Που αβίαστα δηλώνω φανμπόης Nightstalker και 1000mods ξέρω γω, αλλά κακά τα ψέματα συνάδελφοι, αυτό μόνο λόγω ριφφοπρωτοτυπίας δεν το κάνουμε. Γουστάρουμε, νιώθουμε κάτι, παίζει ρόλο και η ιστορία, το παρελθόν, η τρυφερή ηλικία που πρωτοακούσαμε κάποια πράγματα, όλα μαζί είναι. Ο άλλος από πάνω μιλάει για πρωτοτυπία των Socrates. Χαίρω πολύ ρε μάστορα, μιλάμε όμως για σήμερα, aka 40 χρόνια μετά που έχουν παιχτεί κυριολεκτικά τα πάντα και η μουσικός κορεσμός είναι κάτι δεδομένο. Μουσικοπατέρες και ψυχαναγκαστικοί πολέμιοι του hype πάντα θα υπάρχουν, εγώ όμως χέστηκα.

Για πρωτότυπα στόνερ ριφφ δε ξέρω να σου πω (δε το κρύβω ότι ως επί το πλείστον δεν ακούω), αλλά η μπάντα μου αρέσει οπότε λάθος που κουοτάρεις αυτό το μέρος μόνο! Για να ξεκαθαρίσω, η μπάντα έχει groove και αυτό είναι που φτιάχνει την ατμοσφαιρικότητα και το δέσιμο του όλου πράγματος με τα παραδοσιακά, αλλά κάποια ριφφ είναι αδύναμα, τι να κάνουμε. Δεν είναι ανάγκη καν να δώσουμε καν έμφαση εκεί, ούτε να μιλάς για μεταλλοπατέρες προς απάντηση (!) Άσε που το θέμα της πρωτοτυπίας δεν χρειάζεται επίσης και τόσο συζήτηση, αν κάτι είναι ιδιαίτερο και το ακούς για "πρώτη φορά" σε προδιαθέτει θετικά, από κει συζητάμε για το εάν και πόσο μας αρέσει η μουσική, που εντοπίζουμε το λόγο κλπ.

Parasight
16-04-2014, 13:02
Απλά πιάστηκα από το συγκεκριμένο quote για να αναπτύξω περαιτέρω ό,τι έχω στο ξερό μου, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να το απομονώσω ώστε να διαστρεβλώσω τα λεγόμενά σου ή να σου ρίξω οποιουδήποτε είδους "μπηχτές". Συμπάθα με αν φάνηκε έτσι, γιατί μια χαρά τα λες άλλωστε.

Leech
16-04-2014, 13:09
άλλωστε δε θυμάμαι να έχουμε 10 σελίδες για τον Πετρολούκα θρεντ εδώ, ε?

έχουμε για ΒΑΛΙΜΙΤΗ όμως :wave:

freak brother
16-04-2014, 14:46
Ας είναι το πρώτο μου σχόλιο σαδώς κτλ.κτλ.

Λίγα λόγια

Όμορφο album δεν λέω.Το άκουσα αλλά δεν είναι ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΟ όσο λέτε.Σας άρεσε δεν λέω και το δέχομαι αυτό.Για εμένα όμως.Το πρόβλημα με αυτήν την μπάντα δεν είναι η παραδοσιακή μουσική που χώνουν στο μίγμα τους.Αυτή τους η πλευρά είναι αρκετά καλή.Ειδικά τα φωνητικά.Απίστευτη φωνή,όχι μόνο σε θέματα τεχνικής αλλά και ερμηνείας.

Που είναι το πρόβλημα,για εμένα?Το πρόβλημα βρίσκεται στο Stoner που παίζουν.Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό που άκουσα ήταν χιλιοπαιγμένο βαρετό stoner,που το σώζει μόνο η Παραδοσιακή μουσική που χώνουν.Αν όμως βγάλουμε τα παραδοσιακά,τα πως τα λένε,και κρατήσουμε μόνο το stoner τι θα έχουμε?Ακριβώς....

Για να κάνεις καλή μίξη μεταξύ δυο διαφορετικών μουσικών ειδών,θα πρέπει και τα δυο είδη να έχουν κάποια άλφα ποιότητα ρε παιδί μου (άποψη μου βέβαια).Όπως το έκαναν οι Socrates στο Phos η ακόμα καλύτερα (για εμένα που είμαι πιο κοντά στο punk) οι Εν Πλω στο χτήνος που έβγαλαν το 1989.Εκεί μάλιστα.Το ροκ τους είναι τόσο καλό που ακόμα και αν δεν υπήρχε η παραδοσιακή μουσική,δεν θα γινόταν δα και κάτις?Γιατί είναι τόσο γαμάτο που θα στεκόταν και μόνο του.Ειδικά οι Εν Πλω πατάνε και ξένους όσον αφορά το post punk που παίζουν.Γιατί εκεί τα δυο είδη συνδυάζονται και λειτουργούν αρμονικά.Δεν συγκρίνω διαφορετικά είδη μουσικής όμως.Το καταλαβαίνετε αυτό?

Υστ.https://www.youtube.com/watch?v=cLndGR7wtuc

Λεζες <3

00i00
16-04-2014, 15:27
Αδυνατώ να καταλάβω που θέλεις να καταλήξεις ως προς το συναίσθημα που προκαλεί αυτή η μουσική στους Ηπειρώτες. Επειδή δηλαδή η Ήπειρος δεν είναι η μόνη που βίωσε δυσκολίες πάει να πει ότι οφείλουμε να μη συγκινούμαστε ξέρω γω γιατί αναλόγως συγκινούνται οι μακεδόνες με τα γυφτοσλάβικα ή οι πόντιοι που έχουν στα τραγούδια τους τον πόνο του βίαιου ξεριζωμού; Μαγκιά τους να συγκινούνται όλοι με τα τραγούδια του τόπου τους αν αυτά τους φέρνουν εικόνες, αναμνήσεις και συναίσθημα.

Δεν καταλαβαίνω προς τι η σύγκριση και η αντιπαράθεση. Αντιλαμβάνομαι ότι σαν μουσική μπορεί να μη σου λέει τίποτα, όπως πχ κι εγώ δεν αντέχω να ακούω ρουμελιώτικα ή μωραϊτικα. Αλλά αυτό το "δεν περάσατε δύσκολα μόνο εσείς, να κι εμείς είχαμε ξενιτιά" είναι αστείο γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε σε "εσάς".

οντως δεν καταλαβες που ηθελα να καταληξω...

00i00
18-04-2014, 04:44
ok το να ανεβαζεις μινμινοφωτο σε οτιναναι σαιτ ενισχυει το πνευμα....
παντα τετοια

cybernaut
18-04-2014, 11:54
δουλεια του Τύριον ήταν

http://cdn.unleashthefanboy.com/wp-content/uploads/2013/05/wooden-cock-tyrion.gif

00i00
07-09-2014, 23:28
http://youtu.be/ZGYIlvyQGN0

μετανοιωσα...μετα απο αυτο δηλωνω οτι γαμανε

ο Ηπειρωτικος δασικος μυστικισμος που διαχεει το συγκεκριμενο στιγμιοτυπο με ξεπερναει
ροκεντρολ και αιλυναιζεικοι παραδοση σε ενα ονειρικο συναπαντημα

ikonoklast
08-09-2014, 13:26
Κάτι υπάρχει που με χαλάει στο αποπάνω βίντεο, δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς. Αυτό το παοκτζίδικο ΕΑΑΚ; Το είμαστε περήφανοι βλάχοι άπλυτοι στονεράδες; Κάτι δε ξέρω τι.

Ίσως γίνομαι κωλόγερας.

stam and the witches
08-09-2014, 13:42
Μια χαρά είναι το βίντεο. Το ροκ δεν είναι μόνο για μυστήριους καθιστούς τύπους.

overdriven
08-09-2014, 13:45
Το ότι 9/10 χορεύουν στο γάμο του καραγκιόζη

stam and the witches
08-09-2014, 13:59
Σιγά εσύ λύκειο ελληνίδων.

freak brother
08-09-2014, 14:18
νταξ χαβαλε κανουν τα παιδια ,προφανως ειναι ολοι σκουπιδια απο τα ξυδια.. δε καταλαβαινω γιατι καποιος που δε του αρεσουν οι vic καθεται και βλεπει βιντεα τους μονο και μονο για να αηδιασει - κραξει :p

Dr.Gonzo
08-09-2014, 14:18
Γαμώτο ούτε εγώ ξέρω να χορεύω... δεν κατάφερα να μάθω ποτέ, αλλά έχει λιγάκι δίκιο ο Overdriven, είναι κάπως ξενερωτική αυτή η διάθεση "μπούγιο/γκογκολ μπορντελο/κανω τον κλοουν"... ΦΥΣΙΚΑ και είμαι γεροπαράξενος πλέον, μόνο υποκειμενικά μπορώ να το προσεγγίσω... αλλά ναι ξερωγώ, άμα δεν ξέρεις τον χορό... κάνε χεντμπάνγκι βρ αδερφέ! :P

phthoggon
08-09-2014, 14:20
Το μόνο που χαλάει είναι 2-3 γομάρια που το κάνουν ψιλοειρωνικά, αλλά ροκ φάση είναι, όχι ομάδα παραδοσιακού χορού. Άσε που εάν είναι να επιζήσει ένα μέρος από την "παράδοση" μέσα από αυτά τα φιούζιον, μάλλον πιο κοντά στα να ανεβαίνουν κορίτσα πάνω και να χορεύουν είναι παρά σε καπνούς, φώτα και μυστικιστικά μούσια

ikonoklast
08-09-2014, 14:43
Δε βλέπω βίντεα βικ για να κράξω, μια χαρά το βρίσκω αυτό που κάνουν.

μάλλον πιο κοντά στα να ανεβαίνουν κορίτσα πάνω και να χορεύουν είναι παρά σε καπνούς, φώτα και μυστικιστικά μούσια

Μάλλον αυτό θα είναι. Είναι πιο κοντά σε χωριανό πανηγύρι και για να αντέξω πανηγύρι πρέπει να είμαι τελείως ΜΠΑΟΥΛΟ.

overdriven
08-09-2014, 17:56
Σιγά εσύ λύκειο ελληνίδων.

Ε το να ανεβαίνει ο άλλος πάνω και να κουνιέται σα σακί με πατάτες, είναι αστείο πως να το κάνουμε τώρα. Δεν είναι καλαματιανός να το χορέψεις με χάρη και μπρίο, είναι ηπειρώτικος, θέλει λίγο και να το 'χεις.

00i00
08-09-2014, 19:32
μιας και πιασαμε τα μπαλετα και τις χοιροεσπεριδες...
θυμηθηκα το λαιβ Sonic Youth το 199εννεα στην αποθηκη του Μυλου, το λαιβ ανοιγε ο Φλωρος Φλωριδης με τα κλαρινοτζαζ του
εγω βεβαια δεν τα ακουω αυτα τα επιστημονικα αλλα ψιλογουσταρα να πω την αμαρτια μου
απ'οτι φαινεται ομως, 7-8 μαντραχαλοι και ΜΑΓΚΕΣ ροκαδες γουσταραν ακομα περισσοτερο
και στο τσακιρ κεφι αρχισαν να χορευουν καλαματιανους τσαμικα και τετοια

δυστυχως εκεινη την ημερα ειχα ξεχασει να παρω μαζι μου το οπλοπολυβολο μου

ikonoklast
08-09-2014, 20:24
Yπάρχουν διάφορες δουλειές του Φλώρου Φλωρίδη που πιάνουν τα παραδοσιακά. Συχνά με καθαρόαιμη προσέγγιση όπως με τη Μπάντα της Φλώρινας.

https://www.youtube.com/watch?v=s1O2kwH3dxM

00i00
08-09-2014, 20:28
ναι, με την Μπαντα της Φλωρινας εμφανιστηκε αν θυμαμαι καλα
και μαλλον δε του αρεσε το ελληνικο moshpit στην πρωτη σειρα

sekitouroum
08-09-2014, 20:34
σα σακί με πατάτες

lol τέτοια φάση μου θύμησε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=T7rQgYVrV4c

00i00
08-09-2014, 20:37
αααααπ...
εδω ειναι η καλη η ψυχεδελεια....

http://youtu.be/YimngJj_TR8

hlektrologos_amhxanos
09-09-2014, 15:19
προσωπικα τα γυφτοκλαρινα/τσιφτετελια(σολο instrumental ομως , οχι χορευτικα νησιωτικα /σκυλαδικα με λόγια)
μου κανουν περισσοτερο κλικ απο τα ηπειρωτικα, τα οποια ομως δεν εχω ακουσει ποτε λαιβ

Δηλαδη σαν εικονα με συγκινει το χωριο το βραδυ
να παιζουν κλαρινα σε συναυλια στο γηπεδο του χωριου
να ψηνονται καλαμάκια χοιρινα στα καρβουνα , και ενα σολο κλαρινο τσιφτετελι να ακουγεται με echo σε ολο το χωριο

https://www.youtube.com/watch?v=A2lDi0gEkzI

Dr.Gonzo
09-09-2014, 15:31
Σκάσε ρε μαλάκα.

Ra Pariah
09-09-2014, 15:37
Τα κοτοπουλίσια σουβλάκια, αυτά τα λευκά-λευκά με τις ωραίες πράσινες πιπεριές στα διάκενα, να έχουν άραγε θέση στον οραματισμό του hlektrologos_amhxanos;

my_troubled_Mind
09-09-2014, 17:25
κοτοπουλίσια σουβλάκια σε πανηγύρι ρε ρα?

τι φάση? χαζουντεντ στα γεράματα?

atom_smasher
11-09-2014, 15:12
Η μουσική είναι γούστο και όπως ο καθένας θέλει το βγάζει (αλλά city είναι μόνο το Αιγάλεω αξιωματικά)

Phantom Duck
11-09-2014, 16:06
δεν έχω καταλήξει αν τα ποστ του άτομ_σμάσερ ειναι ο captain obvious ή δοκίμιο του παπανούτσου.

ikonoklast
11-09-2014, 17:08
Εγώ δεν ήξερα ότι είναι Αιγαλεώτης, νόμιζα ότι είναι απ' τον Ταύρο.

Art In Haste
11-09-2014, 17:11
Εγώ δεν ήξερα ότι είναι Αιγαλεώτης, νόμιζα ότι είναι απ' τον Ταύρο.

Δανός δεν είναι;

freak brother
11-09-2014, 17:11
Νομιζω οτι επεξηγει τα παντα για τους μικρους μας φιλους .. η κατι τετοιο

stam and the witches
11-09-2014, 17:44
Σκάσε ρε μαλάκα.

Τι έγινε αρχηγέ; Είπε κάτι με το οποίο διαφωνείς;

Dr.Gonzo
11-09-2014, 19:02
Όχι απλά είμαι νταής.