Log in

View Full Version : VDSL προμπλεμ

freak brother
11-03-2014, 13:45
που λετε δεν ειχα θεμα με την adsl απλα κατι επαιξε και οποτε επιανε πανω απο 1 mb επεφτε το ιντερνετ.. (κολπακια του οτε ισως) και μου παν οτι λυνεται μονο με vdsl , την βαζω επιανα για κανα 2 μερες 2.5 m/s ξαφνικα αυτη η ταχυτητα επεσε για 3 μερες στα 500 k/s ηρθαν τεκνισιανς και τελικα το λαπτοπ του πατερα μου στο σαλονι πιανει οντως 3m/s και το δικο μου το ρημαδι επεσε στα 100 k/s , τις πταιει , ξερει κανα τσακαλι ; ειναι θεμα drivers ? ρυθμισεων modem-router , κατι αλλο ; τα φωτα σας :)

Mitsmann
11-03-2014, 14:51
First World problems.

Mitsmann
11-03-2014, 14:52
αν βαλεις λαπτοπ με καλωδιο στο ρουτερ σου τι πιανεις?

freak brother
12-03-2014, 00:33
3-4 m/s μαλλον εχει γαμηθει το μοντεμ του πισιου μου κλαιν μαιν γαμιεται .

chris_boss
12-03-2014, 11:19
το μοντεμ του πισιου μου

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/BEth/article1946448.ece/ALTERNATES/w460/OGUNSOTO.jpg

Phantom Duck
07-11-2014, 14:56
όχι problem αλλά σκέφτομαι να βάλω vdsl (καινούρια σύνδεση), για πείτε αν συμφέρει/ τιμές/ εταιρείες/ τι να προσέξω.

H.
09-11-2014, 01:33
Φρικ αν έχεις 30άρα 3mb/sec είναι το μέγιστό, 4 δεν θα δεις ποτέ ούτε στο όνειρό σου. Αν δε τα πιάνεις με etherner και με το ασύρματο πολύ λιγότερα, αν έχεις το speedport μπαίνεις 192.168.1.1 από έναν browser, βάζεις το device pass από το router, κλικάρεις home network και στο κέντρο send settings και αλλάζεις τα εξής στην μπάντα των 2.4 GhZ. Το channel το βάζεις στο 6 και από κάτω γυρνάς το πρότυπο σε 802.11b + 802.11g (αφαιρείς στην ουσία το 802.11n δηλαδή) και το δίνεις save. Αν επιμένει μεγάλη απομείωση α) ελαττώνεις την απόστασή σου από το router και αν δεις βελτίωση σημαίνει ότι παίρνεις έναν transmitter για τον χώρο που το χρησιμοποιείς συνήθως. Σε διαφορετική περίπτωση έχεις θέμα με την wireless του μηχανήματός σου μάλλον.

Phantom, επιμένεις σε οποιονδήποτε πάροχο να μάθεις αν η περιοχή σου παίρνει VDSL ΑΠΟ ΚΑΜΠΙΝΑ vdsl KAI OXI ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ. Αν ισχύει το 2ο είσαι subject στις ίδιες απώλειες λόγω απόστασης που έχουν και οι adsl (στην χειρότερη δηλαδή θα πιάσεις ίδια ταχύτητα με την τωρινή οπότε και θα υπαναχωρήσεις, το ρωτάς φυσικά αν υπάρχει κι αυτό το δικαίωμα, τουλάχιστον σε εμάς υπάρχει). Αν είσαι από καμπίνα θα πιάνεις ονομαστικές ταχύτητες (30 ή 50). Τεχνικές διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία δεν υπάρχουν, τιμολογιακά δεν ξέρω χριστό αλλά είναι και το πιο εύκολο να το ψάξεις.