PDA

View Full Version : [Cinema] 300: Rise of an Empire (2014)

Raven Lord
11-03-2014, 11:36
Ξέρω ότι όπως και στο πρώτο, πρόκειται για τη μεταφορά ενός κόμικ (το οποίο δεν έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου). Οπότε οποιοσδήποτε ρεαλισμός ή ιστορική ακρίβεια πάει περίπατο. Μην πω, μάλιστα, ότι το "300" ήταν αρκετά "νορμάλ" γι'αυτό που περίμενα (τακτικές μάχης και κάποιες άλλες λεπτομέρειες). Εδώ όμως - δεν ξέρω ποιος φταίει, κομίστας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης - το πράγμα ξέφυγε από κάθε έλεγχο, χαλώντας και όλη την ατμόσφαιρα. Εντυπωσιακές κάποιες σκηνές, αλλά γενικά ξύλο για το ξύλο και οι ταλαίπωροι και λιγοστοί Αθηναίοι κόντρα στο θεό-βασιλιά. Έχασε στοιχεία που θα το έκαναν πολύ καλύτερο κατά την ταπεινή μου άποψη.

Leech
11-03-2014, 13:07
ε ΕΒΡΑΙΟΣ σκηνοθέτης, άλλη μια συνωμοσία δυσφήμησης του ελληνισμού :malaka:
οντόπι θα το κατεβάσω μόλις το βρω εύκαιρο, αλλά δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από αυτά που περιγράφεις.

Raven Lord
11-03-2014, 13:46
τώρα που το κοιτάω, βλέπω ότι ο σκηνοθέτης έχει άλλη μια ταινία στο ενεργητικό του σε ρομαντική κομεντί... μάλλον βρέθηκε ο ένοχος. πού να πιάσει το νόημα και να σε πορώσει.

γιατί ρε zack snyder μας το έκανες αυτό?

Art In Haste
13-03-2014, 13:33
Έχει ενδιαφέρον πάντως η αλλαγή στην παρουσίαση του Περσικού στρατού από τερατόμορφα όντα σε ανθρώπους.

Επίσης η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, εεεεε Αρτεμίσια, σου δίνει την αίσθηση πως ζει για την ώρα που θα την πάρει όλος ο Περσικός και Ελληνικός στρατός μαζί.

Raven Lord
13-03-2014, 14:30
στα ψιλά γράμματα, ότι κατά τον ηρόδοτο, μόνο η αρτεμισία αντιτάχθηκε στην ιδέα για ναυμαχία στη σαλαμίνα στο πολεμικό συμβούλιο.

OniBocho
13-03-2014, 15:20
Απλως να κανω μια μικρη διορθωση. Δεν προκειτα για μεταφορα κομικ. Αν βγει σε κομικ, θα ειναι μετα την "ταινια". Ο Miller εγραψε μονο το 300, του οποιου η μεταφορα ηταν καλη (αν εξαιρεσουμε τις σκηνες με την Queen Gorgo κτλ), αλλα η σχεση του με την ιστορια ανυπαρκτη.

Art In Haste
13-03-2014, 15:24
Είναι το κόμικ Xerxes που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Imperium
14-03-2014, 01:49
μολις το ειδα , δεν ξερω γιατι σας ξενερωσε , η ταινια ειχε την ιδια εκπληκτικα σκοτεινη ατμοσφαιρα οπως το πρωτο με καποιες πολυ ωραιες σκηνες..γενικα περασε ενα 2ωρο πολυ ευχαριστα..στα συν το πολυ ωραιο soundtrack και τα εκπληκτικα βυζγια της αρτεμισιας...

atom_smasher
29-05-2014, 21:31
το βλέπω τώρα. 0 εκτός από τα βυζιά της αρτεμισίας που αξίζουν να σέρνουν στόλο.

tsonos
29-05-2014, 21:33
http://i.imgur.com/uZd1eME.jpg 8)

Κωλαράκι Τορνευτό
28-06-2014, 08:40
Πολυ καλο, ειχα διαβασει σχολια Ρεηβεν και περιμενα να δω ιστορικες ανακριβειες παντου, και το μονο που ειδα ηταν ενα σωρο ιστορικες ακριβειες (!) με ελαχιστες (και ασημαντες) αλλαγες.
Πολυ ωραια ατμοσφαιρα, συμφωνω γενικα με Ιμπηριουμ

commissar
28-06-2014, 10:16
ισχύει, τα αγαπημένα μου σημεία ήταν στη ναυμαχία που βγάζουν το άλογο από το αμπάρι και ο άλλος κάνει τον Saber Rider πηδώντας μέσα στο νερό από πλοίο σε πλοίο και στο τέλος που πάνε με 10 καϊκια εναντίον των 3000 πολεμικών πλοίων των Περσών αλλά τους σώζει με buzzer beater ο αναρίθμητος στόλος των Σπαρτιατών με αφέντρα τη γυναίκα του Λεωνίδα :touched:

μια χαρά τα λένε ρέηβεν και άτομσμάσερ

αλλά γενικά ξύλο για το ξύλο και οι ταλαίπωροι και λιγοστοί Αθηναίοι κόντρα στο θεό-βασιλιά. Έχασε στοιχεία που θα το έκαναν πολύ καλύτερο κατά την ταπεινή μου άποψη

0 εκτός από τα βυζιά της αρτεμισίας που αξίζουν να σέρνουν στόλο

Mitsmann
28-06-2014, 10:48
και το μονο που ειδα ηταν ενα σωρο ιστορικες ακριβειες (!) με ελαχιστες (και ασημαντες) αλλαγες.

πιωμενος.

KoiliaSamprela
28-06-2014, 11:23
και το μονο που ειδα ηταν ενα σωρο ιστορικες ακριβειες (!) με ελαχιστες (και ασημαντες) αλλαγες.

πιωμενος.

είναι σε τρολοφάση , δεν τον παίρνουμε στα σοβαρά σήμερα Μιτσμανν

Κωλαράκι Τορνευτό
28-06-2014, 11:50
Οχι, και μαλιστα καθομουν οσο επαιζε η ταινια και κοιτουσα wikipedia τα γεγονοτα και τις μαχες συμφωνα με Ηροδοτο κι ενα σωρο αλλους, και ειναι ολα σχεδον οπως τα εδειξε η ταινια.

Προφανως οι παπαριες που αναφερει ο κομισαρ πανε στις "ασημαντες λεπτομερειες", εκτος αν θελετε να μιλησουμε σοβαρα για τον Θεμιστοκλη που σκαει με αλογο απο πλοιο σε πλοιο.

Δε φταιτε εσεις, εγω φταιω που με τρολαρετε κι απο πανω.

Mitsmann
28-06-2014, 12:49
ποσα πολλα ιστορικα στοιχεια λοιπον, εχει ιδια συμφωνα με τον ηροδοτο.
και μονο αυτο που λεει ο κομμισσαρ, οτι παρουσιαζει τους αθηναιους ενα γκανγκ απο 50 ατομα και 2 βαρκες, νομιζω αρκει. αντε για να περασει η ωρα να σου προσθεσω τις 2 ναυμαχιες που εγιναν και που στη μια οι αθηναιοι χασανε.

αν εννοεις οτι ειναι ιστορικη ακριβεια οτι παρουσιαζει οτι στη (ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ) εγινε ναυμαχια, και οχι αγωνας μπαντμιντον, τοτε ναι. ισχυει.

commissar
28-06-2014, 14:10

Με αυτό εννοείς προφανώς ότι υπήρχαν Έλληνες που πολεμούσαν τους Πέρσες, ότι έβαλαν τον Θεμιστοκλή και ότι υπήρξε και μια ναυμαχία, γιατί κατά τα άλλα η ταινία ήταν ένα τσίρκο, ιστορικά μιλώντας.

Κανείς δε νοιάστηκε βέβαια για το "ιστορικά μιλώντας", πρώτος εγώ έκραζα όσους δε γούσταραν την πρώτη ταινία "γιατί παραποίησε ιστορικά στοιχεία και μπλαμπλαμπλα", κόμικ με σφαγές και αίματα ήταν που έγινε ταινία, όποιος θέλει ιστορική ακρίβεια ας ανοίξει κάνα βιβλίο, duh.

Αλλά μη λέτε για ίδιες ατμόσφαιρες και ασήμαντες λεπτομέρειες, από τη μέση και μετά (τουλάχιστον) η ταινία είναι ένα μηδενικό. Στην πρώτη ναυμαχία ο Θεμιστοκλής χρησιμοποίησε τα μικρά και ευέλικτα πλοία για να εμβολίσει τα περσικά, οκ, γαμώ. Μετά έκανε όπισθεν και μπήκε στην ομίχλη περιμένοντας τους αντιπάλους για να τους σφάξει, και πάλι γαμώ.

Ε στο τέλος που ρωτάει αν ετοίμασαν το μυστικό όπλο με ύφος "έχω στο αμπάρι πυρηνική βόμβα και θα τους γαμήσω" και σκάει το άλογο για να κάνει βόλτες στα καταστρώματα, δεν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, είναι facepalm. Όπως και το τέλος που είπα πριν, αποστολή αυτοκτονίας μέχρι να έρθει να τους σώσει όλους η Γκόργκο. Ασήμαντη λεπτομέρεια το τέλος της ιστορίας; :touched:

Το όριτζιν του Ξέρξη πάλι θα είχε ένα νόημα αν το συνέχιζαν και του έδιναν λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα, αλλά στο τέλος απλά τον είδαμε να φεύγει από το βουνό που έβλεπε τη μάχη, λολ. Και τέλος πάντων δε με πείραξε ότι σκοτώθηκαν τα βυζιά της Eva Green ενώ στην πραγματικότητα έζησαν κανονικά, με πείραξε που η ταινία ήταν χάλια.

τλ;δρ, εσένα σου άρεσε και το Dark Knight Rises του Νόλαν, τι συζητάμε τώρα <3

antimusic
28-06-2014, 15:42
ναι, βάλτον να μας ξαναπεί και για το wolverine origins.

Coloubra
28-06-2014, 18:04
το μονο που αξίζει στην ταινία είναι τα βυζιά της Eva Green και δεν λέει να δεις την ταινία μονο γ'αυτό μπορείς απλά να δεις μια οποιαδήποτε ταινία της, πάντα δείχνει τα βυζιά της

Κωλαράκι Τορνευτό
28-06-2014, 18:51

Με αυτό εννοείς προφανώς ότι υπήρχαν Έλληνες που πολεμούσαν τους Πέρσες, ότι έβαλαν τον Θεμιστοκλή και ότι υπήρξε και μια ναυμαχία, γιατί κατά τα άλλα η ταινία ήταν ένα τσίρκο, ιστορικά μιλώντας.

Κανείς δε νοιάστηκε βέβαια για το "ιστορικά μιλώντας", πρώτος εγώ έκραζα όσους δε γούσταραν την πρώτη ταινία "γιατί παραποίησε ιστορικά στοιχεία και μπλαμπλαμπλα", κόμικ με σφαγές και αίματα ήταν που έγινε ταινία, όποιος θέλει ιστορική ακρίβεια ας ανοίξει κάνα βιβλίο, duh.

Αλλά μη λέτε για ίδιες ατμόσφαιρες και ασήμαντες λεπτομέρειες, από τη μέση και μετά (τουλάχιστον) η ταινία είναι ένα μηδενικό. Στην πρώτη ναυμαχία ο Θεμιστοκλής χρησιμοποίησε τα μικρά και ευέλικτα πλοία για να εμβολίσει τα περσικά, οκ, γαμώ. Μετά έκανε όπισθεν και μπήκε στην ομίχλη περιμένοντας τους αντιπάλους για να τους σφάξει, και πάλι γαμώ.

Ε στο τέλος που ρωτάει αν ετοίμασαν το μυστικό όπλο με ύφος "έχω στο αμπάρι πυρηνική βόμβα και θα τους γαμήσω" και σκάει το άλογο για να κάνει βόλτες στα καταστρώματα, δεν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, είναι facepalm. Όπως και το τέλος που είπα πριν, αποστολή αυτοκτονίας μέχρι να έρθει να τους σώσει όλους η Γκόργκο. Ασήμαντη λεπτομέρεια το τέλος της ιστορίας; :touched:

Το όριτζιν του Ξέρξη πάλι θα είχε ένα νόημα αν το συνέχιζαν και του έδιναν λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα, αλλά στο τέλος απλά τον είδαμε να φεύγει από το βουνό που έβλεπε τη μάχη, λολ. Και τέλος πάντων δε με πείραξε ότι σκοτώθηκαν τα βυζιά της Eva Green ενώ στην πραγματικότητα έζησαν κανονικά, με πείραξε που η ταινία ήταν χάλια.

τλ;δρ, εσένα σου άρεσε και το Dark Knight Rises του Νόλαν, τι συζητάμε τώρα <3

Οπως εγραψα ηδη στο αρχικο μου ποστ, τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ γεγονοτα ειναι τα ιδια. Τωρα το αν βιασαν τη μανα της Αρτεμισιας οταν ηταν μικρη, το αν εσκασε ο Θεμιστοκλης με αλογο, το αν εκοψε κωλους και μουνια η Γκοργκω, ειναι προφανως οχι μονο ασημαντες λεπτομερειες στην εκβαση της ιστοριας, αλλα παπαριες (<---κι αυτο το εγραψα πριν ηδη!!!) που περιμενεις οτι θα δεις σε μια ταινια που βασιζεται σε κομικ πριν καν την βαλεις να παιζει! Συνεχισε να το παιζεις εξυπνος ΕΡιτης μαλακομισαρ πουστρομισαρ κομισαρχιδι σουπερπροβατομισαρ σιχαμαρ μαστερ μπρους και να μου λες για το αλογο, λες και εγω ειπα οτι ο Ηροδοτος ειχε γραψει για τον Θεμιστοκλη και το αλογο του. Η ταινια καλα σε γαμησε και η ατμοσφαιρα ειναι ιδια με το αρχικο 300, αν οχι καλυτερη, απλα εσυ μεγαλωσες (!) Ο Ξερξης σταρχιδια μας γενικα, δεν ηταν το κυριο προσωπο της ταινιας, και οποιαδηποτε εμφανιση του ειχε να κανει με τη συνδεση με την αρχικη ταινια, κι οχι με το τι θα γινει με δαυτον. Αλλα εδω δε σου αρεσε το Dark Knight Rises επειδη ο Bane πεθαινει αδοξα, τι να λεμε τωρα <4

Mitsmann
28-06-2014, 20:22
ναι τα σημαντικα γεγονοτα ειναι ιδια.
εγινε μια ναυμαχια στην (ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ).

freak brother
28-06-2014, 20:27
επισης η Αρτεμισια ειχε απο τα πιο φημισμενα βυζομπαλα της αρχαιοτητος .

KoiliaSamprela
29-06-2014, 11:08

παίζει ορίτζιναλ απεικόνιση σε αμφορέα να τον βροντήξω πίνοντας υδρόμελο ??

atom_smasher
29-06-2014, 15:37

παίζει ορίτζιναλ απεικόνιση σε αμφορέα να τον βροντήξω πίνοντας υδρόμελο ??

ο αμφορέας με το υδρόμελο θα με ενδιέφερε και μένα..