PDA

View Full Version : βοηθεια τεραστιο προβλημα με τα πορτς

BURNIN AMBITION
06-01-2014, 23:51
ολα δουλευαν σουπερ, το μηχανηματακι πεταγε (τετραπυρηνο με 8 γκιγκα ραμ, γουιντοους 7 64ρια)
εμαθα για τον ιο cryptoloader και ετσι αποφασισα να τρεξω το cryptoprevent για να ησυχασω.
λογικα δεν ειχε να κανει αυτο, αλλα απο τοτε εχω το εξης τεραστιο προβλημα
δεν μπορω να κατεβασω απο προγραμματα που θελουν ανοιγμα πορτων για να δουλεψουν. ή κατεβαζω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ αργα.
οι πορτες ειναι ανοιχτες, upnp enabled, ολα ειναι οπως πριν
τσεκαρω τις πορτες στο ιντερνετ απο διαφορα σαιτ, και μου λενε οτι ειναι κλειστες...
δε ξερω τι να κανω. τις ρυθμισεις του cryptoprevent τις εχω αναιρεσει, σε φαση να πιστευω οτι δεν ειναι αυτο.
καιλλοι το χαν (οχι παρα πολλοι) το προβλημα στο ιντενετ που τσεκαρα, λυση ομως δεν βρηκαν.
εχω στερεψει απο ιδεες. το ρουτερ ειναι σωστα ρυθμισμενο. ολα ειναι οπως πρεπει να ειναι, οι πορτες ομως παρολο που ειναι ανοιχτες συμπεριφερονται σαν κλειστες. καμια ιδεα ρε παιδια?
πλιζ και θενξ

inb4 ανοιξε τις πορτες, τα παραθυρα κτλ κτλ

rat_poison
07-01-2014, 00:09
κοιτάμε το windows firewall ή οποιουδήποτε άλλου είδος firewall έχουμε. μπορεί να έχει κλείσει το incoming connections ή παρόμοια ρύθμιση ανάλογα του firewall από κει.

αν δεν δουλέψει αυτό, η λύση είναι κάπου στο secpol.msc. πολύ πιθανόν το cryptoprevent να αυστηροποιεί κάποιο policy (γύρευε ποιο, ίσως βοηθήσει το google)

(πατάμε σταρτ > secpol.msc)

αν τα windows μας είναι ανάπηρα και δεν έχουν το secpol ψάχνουμε για τον ένοχο στο regedit

ψάξε για κλειδιά με όνομα παρόμοιο του προγράμματος που έχεις απεγκαταστήσει και ο θεός βοηθός. κάνε και ένα backup το registry πριν κάνεις οτιδήποτε, είσαι δεν είσαι σίγουρος.

BURNIN AMBITION
07-01-2014, 00:18
θενξ ρε συ. το φαιαργουολ ειναι ενταξει. στο secpol.msc που ναβγαλεις ακρη με τοσα που εχει. το cryptoprevent ηταν πορταμπλ. το εκανα ριβερτ τις ρυθμισεις, λογικα δεν εχει θεμα. και δεν εχει λογικη να εχει θεμα, απο τον τροπο που δουλευει. βεβαια με αγχωσε γιατι ηταν το τελευταιο πραγμα που εβαλα, και ειχα καιρο να βαλω κατι αλλο. γουιντοους απντειτ δεν εγιναν. να με μπλοκαρε ο isp το θεωρω λιγο χλωμο...
δε ξερω τι να πω. ανεβαζω ενα μεγαλο αρχειο, αμα τελειωσει θα δοκιμασω να δω σε σειφμοπντ με νετγουορκινγκ μπας και γινει δουλεια...

rat_poison
07-01-2014, 00:45
αν αισθάνεσαι τυχερός μπορείς να δοκιμάσεις το system restore.

ρίχ'το μία, ειδικά αν έχει restore point κοντά στο επίμαχο χρονικό σημείο είναι καλό στοίχημα

BURNIN AMBITION
07-01-2014, 01:03
δεν αισθανομαι τυχερος, το εχω απεγκατεστημενο αχαχα. μπηκα στο φορουμ του adslgr και κατι λενε για αλλαγες στο οτε, με ενργοποιηση ipv6 και αλλαγες σε δνσ θσερναμε κτλ κτλ. δεν καταλαβαινω πως ολα αυτα εχουν σχεση με τα πορτς αλλα αρκετα τυπακια τις τελευταιες μερες σερνονται οποτε, κατι απο οτε πρεπει να παιζει. θενξ παιδες