PDA

View Full Version : Αγορά τηλεόρασης

Entrancemperium
28-12-2013, 22:17
Βρήκα κάτι παρόμοιο για αγορά μόνιτορ οπότε είπα να κάνω καινούριο..

Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης LED - LCD..
Θέλω αν κάποιος γνωρίζει το θέμα έναν οδηγό αγοράς ή και να μου προτείνει κάποια μοντέλα..

Κάποια χαρακτηριστικά για το τι θέλω:

40 με 42 ίντσες
δε με ενδιαφέρει το να είναι Smart (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω, αν κάποιος θεωρεί ότι μια TV αξίζει να είναι Smart ας μου το πει)
δε με απασχολεί το να είναι 3d (εκτός αν κάποιος το θεωρεί απαραίτητο χαρακτηριστικό και ότι αξίζει)
η χρήση της θα είναι ταινίες κυρίως, αθλητικά όχι gaming ιδιαίτερα..
Με ενδιαφέρει να έχει καλό M player, να διαβάζει υπότιτλους.
Μπάτζετ ας πούμε κοντά στα 4 άντε μαξ 5 κατοστάρικα αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο.
Δεν έχω ιδέα τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω και να προσέξω ιδιαίτερa, π.χ. f=100 Ηz μου είπαν ότι είναι οκ..

Γενικά πείτε γνώμες προτείνετε βοηθήστε το συνάθρωπα..

KoiliaSamprela
28-12-2013, 22:29
Γενικά δεν το έχω, αλλά από προσωπική εμπειρία προτείνω LG και να είναι FULL HD
Θα σου παίζει και τα mkv στα 1080p , αλλά να ξέρεις καμιά σε αυτά τα λεφτά (δεν ξέρω καν στα ακριβότερα) θα σου παίξει ήχο dts.
Οπότε εκεί convert τον ήχο με εξωτερικό πρόγραμμα.

rat_poison
28-12-2013, 23:31
λεπόν

αν είσαι ψυχάκι σαν κι εμένα και θες να ξεψαχνίζεις το τι θα αγοράσεις μέχρι κεραίας, η έρευνα αγοράς για οθόνη/τηλεόραση θα σε οδηγήσει στην τρέλα, γιατί οι εταιρείες στα τεχνικά χαρακτηριστικά ορίζουν τα μεγέθη (ειδικά την αντίθεση) ό,τι να'ναι όπως να'ναι για να τα διογκώνουν και να φαίνονται μεγάλα εντυπωσιακά νούμερα

επειδής λοιπόν που βαριέμαι να κάτσω να ξεψαχνίζω τι εννοεί ο κάθε μαλάκας με το κάθε χαρακτηριστικό, θα σου κάμω έναν οδηγό αγοράς για να καταλαβαίνεις τι σου λένε, πότε σε κοροϊδεύουν και έτσι να μπορείς ΕΣΥ να διαλέξεις την ντηλιόρασ' των ονείρων σου.

σημείωση
όταν λέω άσπρο/μαύρο δεν ασχολούμαι μόνο με το ασπρόμαυρο, απλά σκέψου το άσπρο σαν "το πίξελ που είναι 100% ανοιχτά και τα τρία του στοιχεία (Red Green Blue)"

Display technology (απεικονιστική τεχνολογία)
σίγουρα led κι όχι lcd ή πλάσμα. το led είναι αντικειμενικά καλύτερο από τα δύο σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστκά. ίσως η plasma να'χει καλύτερη αντίθεση, αλλά έχει δύο σοβαρότατα μειονεκτήματα: καίει ΑΠΕΙΡΟ ρεύμα και καθώς περνάει ο χρόνος το ευγενές αέριο που χρησιμοποιεί ξεφεύγει από την παγίδα του και έτσι όσο παλιώνει χάνει το χρώμα της. επειδή δεν είσαι γιατρός ή επιστήμων αλλά θες τηλεόραση, δε σου συνιστώ CRT οθόνη (well duh), αν και είναι ανώτερη ακόμα κι από τη LED.
οι 3d οθόνες είναι πεταμένα λεφτά. word. άμα το σκεφτόσουν θα σου έλεγα να μου τα δώσεις εμένα τα λεφτά καλύτερα να τα κάψω σε ναρκωτικά.

refresh rate (χρόνος ανανέωσης)
πόσες φορές το δευτερόλεπτο μπορεί να σου πετάει καινούριο frame
πολύ = καλό
εδώ δεν κλέβουνε πολύ, το νούμερο είναι πάνω κάτω ψιλοστανταράκι γιατί ούτως ή άλλως υπάρχει άνω φράγμα στο refresh rate του αναπαραγόμενου βίδεου(εκτός άμα τρέχεις παιχνίδια, που και πάλι τα περισσότερα μάτια από τα 60Ηz refresh rate και πάνω δε νιώθουν διαφορά)

response time (χρόνος απόκρισης)
άμα ένα πίξελ αλλάξει χρώμα από το ένα frame στο άλλο, πόση ώρα θα χρειαστεί. εδώ μπορεί να σε κλέψουν με ψεύτικα μεγέθη μην υπολογίζοντας το χρόνο που χρειάζεται ένα πίξελ για να γίνει από τελείως μαύρο σε τελείως άσπρο, αλλά με ενδιάμεσες τιμές που η κάθε εταιρεία ορίζει διαφορετικά όπως τη συμφέρει.
λίγο = καλό

dynamic/static contrast ratio (αντίθεση δυναμικής/στατικής περιοχής)
άμα δύο πίξελ είναι δίπλα δίπλα είναι πολύ δύσκολο το ένα να'ναι τελείως άσπρο και το άλλο τελείως μαύρο. το static contrast ratio θα σου πει πόσο πιο φωτεινό είναι το πιο φωτεινό πίξελ σε σχέση με το πιο σκοτεινό πίξελ στο ίδιο frame. το dynamic contrast ratio είναι γενικά (κι όχι μόνο στο ίδιο frame) πόσο πιο φωτεινό είναι το φωτεινότερο πίξελ σε σχέση με το πιο σκοτεινό. προφανώς το αυστηρό κριτήριο είναι το static contrast ratio, και φυσικά σπάνια το γράφουν οι κατάλογοι, κι αν το γράφουν θα κάνουν κάποια μαμουνιά για το πώς το ορίζουν για να το διογκώνουν. Άμα βρεις οθόνη με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ static contrast ratio πάνω από 500:1 παντρέψου την.
εδώ είναι που γίνεται ό,τι να'ναι και δε βγάζεις καμία άκρη ο καθένας λέει τα δικά του και ισχυρίζεται ότι έχει πεντακόσιες χιλιάδες δισεκατομμύρια προς ένα λόγο αντίθεσης δυναμικής περιοχής. μην τους πιστεύεις, μην μπεις στη διαδικασία να ψάξεις τι εννοεί ο καθένας και πώς το ορίζει. αν πάρεις led οθόνη, θα είσαι 100% ευχαριστημένος με το κοντράστ της. Γκαραντί από μένα αυτό.
πολύ = καλό, αλλά μην τους πιστεύεις

luminance (λαμπρότητα)
αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης οθόνης του σήμερα, μιας οθόνης που είναι ανεξάρτητη και σέβεται το εαυτό της, αλλά ταυτόχρονα ξέρει και πώς να βάλει φωτιά στο κρεβάτι σου. έχει να κάνει (αν δεν το μάντεψες) με το πόσο ΛΑΜΠΡΗ και ΦΩΤΕΙΝΗ είναι. Μετριέται σε cd/m^2, κι επειδή πού να ξέρεις τι είναι το κάντελα και πόσο φωτεινό είναι ένα κάντελα, θα σου πω τέρμα μπακάλικα ότι 100 κάντελα φωτίζουν περίπου όσο φωτίζει μια κατοστάρα λάμπα πυρακτώσεως.
Οι υπάλληλοι στα καταστήματα που έχω πάει εγώ δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό και σε κοιτάνει σαν εξωγήινο όταν τους εξηγείς "κοίτα τη samsung, άμα βάλω το μπράιτνες/κοντραστ στα τέρματα φωτίζει παραπάνω από τη Beko που έχεις προσφορά και θες να μου σμπρώξεις γιατί σου'χει μείνε στοκ". το τελευταίο βέβαια δεν το λες γιατί είσαι ευγενικό αγόρι, αλλά κάπου πρέπει να τα πω κι εγώ να ξεσπάσω ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

οι εταιρείες αυτό το χαρακτηριστικό το κρύβουν πολύ καλά γιατί είναι δύσκολο να το ορίσεις με τρόπο που να βολεύει στο μαρκετάρισμα της οθόνης σου, μιας που είναι απλό και δε χωράει ερμηνείας, είναι σαν τα άλογα του αυτοκινήτου. συνήθως δεν το'χουν καν στο site τους, θα πρέπει να κατεβάσεις το τέκνικαλ μάνιουαλ για να το βρεις. στα μαγαζιά το γράφει σπάνια εκτός άμα μπεις σε κάνα ψαγμένο e-shop.

πολύ = καλό, μια οθόνη με περισσότερα από 300cd/m^2 είναι υπερκομπλέ.

ΓΕΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ
πάνε στο μαγαζί πάρε την πιο φτηνή LED οθόνη που σου φαίνεται αρκετά φωτεινή για τα γούστα σου (πράγμα κάπως δύσκολο σε μαγαζί, ειδικά αν ο περιβάλλων φωτισμός είναι ανομοιόρφος). Αν είναι να θυσιάσεις κάτι για να μείνεις στα λεφτά σου, οι ίντσες είναι το πρώτο πράγμα που θα φύγει. Μια μικρότερη οθόνη στα ίδια λεφτά έχει καλύτερο value for money από τη μεγαλύτερη 9 φορές στις 10.

Διάφορα Γαμάτα ή Απαραίτητα γκατζετάκια

το usb και η δυνατότητα να διαβάζει mpeg4 αρχεία με υπότιτλους
οι πολλές θύρες hdmi, rca, dvi, spdif, vga
σε μικρότερη σημασία βάζω και το dlna, αν δεν ξέρεις τι είναι στα παπάρια σου αν το έχει ή όχι.
ενσωματωμένο dvr (για να γράφεις αυτά που βλέπεις)
ambient light: εκείνο το φωτάκι που έχουν μερικές οθόνες γύρω γύρω στο πίσω μέρος τους και φωτίζει με το χρώμα που κατά μέσο όρο κυριαρχεί ανά πάσα στιγμή. βαριέμαι να μπω στα ψυχο-οπτικά του γιατί δουλεύει, πάντως όντως κάνει τη θέαση πολύ πιο ξεκούραστη στο σκοτάδι, ειδικά όταν τα πλάνα έχουν πολύ εκτυφλωτικό άσπρο.

καλή τύχη.

supermachoman
29-12-2013, 01:00
πάνε στο μαγαζί πάρε την πιο φτηνή LED οθόνη που σου φαίνεται αρκετά φωτεινή για τα γούστα σου (πράγμα κάπως δύσκολο σε μαγαζί, ειδικά αν ο περιβάλλων φωτισμός είναι ανομοιόρφος). Αν είναι να θυσιάσεις κάτι για να μείνεις στα λεφτά σου, οι ίντσες είναι το πρώτο πράγμα που θα φύγει. Μια μικρότερη οθόνη στα ίδια λεφτά έχει καλύτερο value for money από τη μεγαλύτερη 9 φορές στις 10.

και από μάρκες αποφεύγουμε τίποτα? βλέπω εδώ κάτι sunny/hyundai/thomson/arielli/finlux κτλ στο skroutz, τέτοιες ακουμπάμε ή πάμε μόνο για γνωστά ονόματα?

(σόρρυ για το hijack αλλά θέλω κι εγώ τιβι)

rat_poison
29-12-2013, 01:25
χμμμμ καλή ερώτηση

σαν ποιότητα προϊόντος, πέρα από το ακριβό μάρκετινγκ δεν έχω κανένα λόγο να εμπιστευτώ περισσότερο την κάθε lg από την κάθε μ' έκαψες.
συνήθως έχουν τα ίδια ηλεκτρονικά τυπωμένα σε εντελώς άλλο εργοστάσιο από άσχετη εταιρεία και το πολύ πολύ να τα συναρμολογούν η καθεμιά διαφορετικά. για άγνωστη μάρκα θα έψαχνα σίγουρα ιντερνετικά reviews.
από κει και πέρα ναι, κάποιες εταιρείες όπως η sony και η samsung είναι ψιλοεγγύηση, αλλά μην το δένουμε και κόμπο ότι δεν πληρώνουμε και λίγο μάρκα.

πάντως το κακό με τις φτηνιάρικες μάρκες που εμένα με αποτρέπει είναι ότι σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, άντε να βρεις άκρη με εγγύηση ή service. το άλλο κακό είναι ότι παίζει το μενού τους να'ναι ό,τι να'ναι, αργό ή καθυστερημένο τελείως. αυτό δεν ξέρω πόσο σε ενοχλεί. οπότε έλεγα ένα ίσως, με λίγο περισσότερο ψάξιμο όμως.

casshern
29-12-2013, 05:52
Βρήκα κάτι παρόμοιο για αγορά μόνιτορ οπότε είπα να κάνω καινούριο..

Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης LED - LCD..
Θέλω αν κάποιος γνωρίζει το θέμα έναν οδηγό αγοράς ή και να μου προτείνει κάποια μοντέλα..

Κάποια χαρακτηριστικά για το τι θέλω:

40 με 42 ίντσες
δε με ενδιαφέρει το να είναι Smart (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω, αν κάποιος θεωρεί ότι μια TV αξίζει να είναι Smart ας μου το πει)
δε με απασχολεί το να είναι 3d (εκτός αν κάποιος το θεωρεί απαραίτητο χαρακτηριστικό και ότι αξίζει)
η χρήση της θα είναι ταινίες κυρίως, αθλητικά όχι gaming ιδιαίτερα..
Με ενδιαφέρει να έχει καλό M player, να διαβάζει υπότιτλους.
Μπάτζετ ας πούμε κοντά στα 4 άντε μαξ 5 κατοστάρικα αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο.
Δεν έχω ιδέα τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω και να προσέξω ιδιαίτερa, π.χ. f=100 Ηz μου είπαν ότι είναι οκ..

Γενικά πείτε γνώμες προτείνετε βοηθήστε το συνάθρωπα..

Έτσι όπως τα περιγράφεις, και δίνοντας βάση στα μπολντ, θα πρότεινα να κυνηγήσεις τις περισσότερες ίντσες που μπορεί να αντέξει η τσέπη σου και να γνωρίζεις ότι η Σάμσουνγκ λέγεται ότι έχει τους πληρέστερους ενσωματωμένους media players. Πέρσι τέτοιο καιρό(δεν τα λέγαμε?) έκανα την υπέρβαση με την 46άρα samsung της προηγούμενης γενιάς(ES6100 αν δεν κάνω λάθος) νομίζοντας ότι ίσως πέφτει μεγάλη για τα 2,5 μέτρα απόστασης στο σαλόνι μου και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Το λέω αυτό γιατί ίσως κάποιοι "αυτοπεριορίζονται" με βάση την απόσταση θέασης που διαθέτουν. Εγώ δεν θα έλεγα όχι και σε 50" ή 55" εκ των υστέρων.
Σούπερ feature, που δεν ξέρω αν το υποστηρίζουν άλλες εταιρίες και πως λέγεται, είναι to DLNA με το οποίο μπορείς να streamαρεις ασύρματα από το pc σου ότι αρχείο θες. Δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ποτέ στικάκι, εξαιτίας αυτού.
Το 3D είναι ωραίο, αλλά θα ζούσα και χωρίς αυτό. Δε νομίζω όμως ότι ανεβάζει ιδιαίτερα την τιμή ενός μοντέλου.
Αυτά τα ολίγα για τώρα, γιατί ξημερώσαμε πάλι.

Entrancemperium
16-01-2014, 18:54
http://www.lg.com/gr/televisions/lg-42LA6130-led-tv

Πως την κόβετε αυτή οι ειδήμονες; περιορίζομαι από γυναίκα στις 42'' γιατί θα της χαλάσω το σαλόνι λέει.. Δείτε λίγο τα χαρα;κτηριστικά της ή γενικά πείτε καμιά κουβέντα..

rat_poison
17-01-2014, 02:29
εδώ (https://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance#Optimum_ranges) βλέπουμε τις ιδανικές διαστάσεις του σαλονιύ για την οθόνη μας.
τα δημοσιευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης που στέλνεις είναι παντελώς άχρηστα πάντως, οπότε δεν υπάρχει κάτι για να σου πούμε

το 3d εμένα μου φαίνεται πεταμένα λεφτά και μάλλον φαίνεται και στη βιομηχανία γιατί δεν περπατάει. στη θέση σου θα έπαιρνα μία στα ίδια λεφτά χωρίς 3d, σίγουρα θα είναι καλύτερη τηλεόραση

ψάξε κάτι παρόμοιο χωρίς 3d πιχί http://www.e-shop.gr/product?id=PER.156837

Tyler_Durden
17-01-2014, 15:28
http://www.lg.com/gr/televisions/lg-42LA6130-led-tv

Πως την κόβετε αυτή οι ειδήμονες; περιορίζομαι από γυναίκα στις 42'' γιατί θα της χαλάσω το σαλόνι λέει.. Δείτε λίγο τα χαρα;κτηριστικά της ή γενικά πείτε καμιά κουβέντα..

Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη αν ισχύει αυτό που θα σου γράψω, αλλά έχε κατα νου οτι πολλές φορές η LG είναι λίγο περίεργη με τα media player της. Πχ στην 42" Lg που πήραν οι δικοί μου, το media player για βίντεο ήταν κλειδωμένο (!!!) και έπρεπε να πάρεις ειδικό τηλεχειριστήριο για να το ξεκλειδώσεις, όπως επίσης και σε 34" LG που είχε πάρει κολλητός, υπήρχε πάνω θύρα usb που και αυτή ήθελε ξεκλείδωμα γιατι αλλιώς απλα υπήρχε χωρίς να έχεις καμιά πρόσβαση σε αυτήν! Δεν έχω ιδέα τι εξυπηρετεί να βγάζεις τηλεοράσεις με κλειδωμένα αυτά τα features, αλλά συμβαίνει με τις LG. Αν έπρεπε να σου προτείνω εταιρία, λόγω των γαμάτων media player που έχει, θα πρότεινα Samsung.

Entrancemperium
16-02-2014, 22:15
Αγόρασα τελικά την Samsung 40'' UEF6100 και θα την τοποθετήσω στον τοίχο. Ψάχνω μια βάση. Κοιτάζω αυτήν (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.566293) και αυτήν (http://www.public.gr/product/sound-and-vision/accessories-vision/baseis-tileoraseon/hama-10-46xl-400-basi-stiriksis-tv/prod4290071pp/). Λογικά κάνουν και οι δύο αλλά καθώς δεν γνωρίζω θα ήθελα μια άποψη από σας του σίγουρα πιο ειδικούς από μένα.. Επειδή υπάρχει μια προοπτική να αγοραστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μια 46'' αυτές κάνουν και οι δύο σωστά;;; Για πούτε!

Raven Lord
20-06-2014, 11:56
θα κάνω μια μάλλον ηλίθια ερώτηση έτσι για επιβεβαίωση. αν έχω έναν ψηφιακό δέκτη με έξοδο HDMI (ή VGA κτλ) μπορώ να τον συνδέσω σε pc monitor, έτσι?

dtbsog
20-06-2014, 22:25
Υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να μην παίξει, ανάλογα με τις αναλύσεις και το ρυθμό ανανέωσης που υποστηρίζει η οθόνη σου.

Φαντάζομαι επίσης ότι έχεις μελετήσει πως θα πάρεις ήχο σε περίπτωση που συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή με VGA.

ypersyntelikos
30-07-2014, 22:21
1. Σαλονάκι ωραίο ζεστό και παρεϊστικο
2. Καναπεδάρα ωραία άνετη, προσφερόμενη για άραγμα
3. PS3 φρέσκο φρέσκο έτοιμο για πάσα χρήση
4. Ωραίος άσπρος κενός τοίχος στο περίπου 1,5-2 μέτρα απόσταση από την καναπεδάρα

ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ;;;

Για πείτε καμιά γνώμη, αυτή (http://www.e-shop.gr/thomson-40fw3323-40-led-full-hd-tv-p-PER.161945)μας κάνει; οι 40 ίντσες είναι ντάξει;

tsimpouklano
30-07-2014, 22:24
http://asterasgroup.gr/image/cache/data/products/ellinohartiki/%20%CE%A3%CE%95%20%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%A4%CE%9F%20%20%20100%CE%A6%2048%CE%A0%20%205203565001100%20%CE%92-500x500.jpg

OniBocho
01-08-2014, 23:53
Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό (http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/40-42-intses/Samsung-TV-40-UE40H6200.htm?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-20140801-Weekend-Offer-Samsung-TV-UE40H6200&cm_mmc=Plaisio+Newsletter-_-Newsletter-20140801-Weekend-Offer-Samsung-TV-UE40H6200-_-Body-_-Samsung-TV-UE40H6200) πάντως.

Drumsick
28-10-2015, 21:40
Για πείτε. Βρήκα αυτήν εδώ, μεταχειρισμένη, στα 150 ευρω. Να την πάρω? http://alatest.com/reviews/tv-reviews/samsung-40f86-series-la40f86-le-40f86-ln40f86/po3-209215838,33/#overview

Urlic
29-10-2015, 01:32
Για πείτε. Βρήκα αυτήν εδώ, μεταχειρισμένη, στα 150 ευρω. Να την πάρω? http://alatest.com/reviews/tv-reviews/samsung-40f86-series-la40f86-le-40f86-ln40f86/po3-209215838,33/#overview
Θεωρείται από τις καλύτερες LCD της εποχής της κάποτε έκανε 1400€ , http://www.amazon.co.uk/Samsung-LE40F86-Widescreen-1080P-Freeview/dp/B000VBJG7G έλεγξε τη καλά για καμμένα pixel.

OniBocho
29-10-2015, 08:22
Η τιμή είναι καλή. Αν δε σε ξενερώνει το κάκιστο interpolation, έλεγξε με προσοχή το panel της για τυχόν καμμένα pixels, όπως σωστά είπε κι ο Urlic και είσαι οκ.

Drumsick
30-10-2015, 22:28
Tην πήρα! Μεγειά μου.

ikonoklast
31-10-2015, 01:49
Η τιμή είναι καλή. Αν δε σε ξενερώνει το κάκιστο interpolation,

Μόνο εγώ κάθε φορά που κάποιος σε συζήτηση για οικιακές συσκευές πετάει κάποιον υπεράκυρο υπερεξειδικευμένο όρο είμαι σε φάση σκάσε πιά γαμώ το σπίτι σου; Εκτός αν τρολλάρετε και τα λέτε στην τύχη ποιος μπορεί να ασχολείται ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ με το INTERPOLATION της Samsung 40F86 και να ξέρει ότι είναι κάκιστο;

Urlic
31-10-2015, 07:43
Tην πήρα! Μεγειά μου.
καλοθέατη

OniBocho
31-10-2015, 10:22
Η τιμή είναι καλή. Αν δε σε ξενερώνει το κάκιστο interpolation,

Μόνο εγώ κάθε φορά που κάποιος σε συζήτηση για οικιακές συσκευές πετάει κάποιον υπεράκυρο υπερεξειδικευμένο όρο είμαι σε φάση σκάσε πιά γαμώ το σπίτι σου; Εκτός αν τρολλάρετε και τα λέτε στην τύχη ποιος μπορεί να ασχολείται ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ με το INTERPOLATION της Samsung 40F86 και να ξέρει ότι είναι κάκιστο;

"Οικιακή συσκευή" μια τηλεόραση 40 ιντσών, σαν να λέμε combo πλυντήριο/στεγνωτήριο. Και υποτίθεται πως είσαι άτομο που ασχολείται με την τεχνολογία και γνωρίζεις κι από υπεράκυρους υπερεξειδικευμένους όρους. Το interpolation κάθε LCD τηλεόρασης εκείνης της γενιάς είναι κάκιστο κι αρκεί να δεις οποιοδήποτε HD υλικό, να σου φανεί σαν μονοκάμερο ντοκυμαντέρ και να ξενερώσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και ξενερώνουν κι άλλοι που δε δίνουν δεκάρα. Αποδέξου το.

Α, ναι! Και σκάσε πια γαμώ το σπίτι σου!

Drumsick, με γεια. Η τιμή που την πήρες ήταν σούπερ.

freak brother
31-10-2015, 11:52
ναι αλλα οταν αναλυσεις κατι πρεπει να το αναλύεις με ορους που κατανοει ο αλλος , που ρωταει απλα - αν ειναι καλη η τιβι - . Δλδ δε μπορει να μου πει ενα παιδακι , τι ειναι ο ανθρωπος και να του εξηγω για dna και rna . Νομιζω αυτο θελει να πει ο ικονοκλαστ .

OniBocho
31-10-2015, 12:11
Δεν ανέλυσα κάτι φίλε Φρηκ. Είπα κάτι που ισχύει. Αν η Drumsick, που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, θέλει να το ψάξει παραπάνω, μπορεί είτε να ρωτήσει περί τίνος πρόκειται ή να το ψάξει, κάτι που θεωρώ πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να κάνει. Οι απαντήσεις που δίνουμε κάθε φορά, νομίζω σχετίζονται άμεσα και με το σε ποιον τις δίνουμε.

Ξέρει καλά τι θέλει να πει ο Ικονοκλαστ, γιατί και σε ποιον επίσης. Τέλος πάντων, τζάμπα λόγια από ένα σημείο και μετά. Λες και τα ποστ εδώ μέσα πρέπει απαραιτήτως να γίνονται μονολεκτικά ή με τρόπο σχολιασμού α λα sms.

freak brother
31-10-2015, 14:00
οκ !

Drumsick
31-10-2015, 22:09
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι οτι έχει όντως "κάκιστο interpolation" η τηλεόραση, αλλά ως άσχετη, κι επειδή ο ονιμπότσο, αφενός είναι ο ονιμπότσο, αφετέρου δεν ξέρει να μιλάει, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το ποστ του.

Δε μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένη με την αγορά. Κάποιες ταινίες φαίνονται ωραίες, κάποιες άλλες σάπιες τελείως, η στατική εικόνα με motion plus είναι συγκλονιστική, αλλά μόλις αρχίσει η κίνηση, η "θολούρα" είναι απάλευτη σε ορισμένες, ενώ σε άλλες παλεύεται, άλλες δείχνουν μια χαρά χωρίς το motion plus, άλλες γαμιούνται είτε με αυτό είτε χωρίς, άλλες φαίνονται σαν σαπουνόπερα με αυτό, άλλες είναι εντάξει. Το δε τηλεοπτικό σήμα δεν έχω ιδέα πως δείχνει, γιατί δεν έχω κεραία. Και συνολικά, έχω την αίσθηση οτι μου κουράζουν τα μάτια αυτές οι τηλεοράσεις.
Γενικά το συμπέρασμα είναι οτι γαμιούνται οι LCD και βαρέθηκα ήδη να ασχολούμαι. Τη σιχαίνομαι όλη αυτή τη νέα τεχνολογία με τα HD και τις πίπες, ενώ οι συσκευές που κυκλοφορούν δε μπορούν να την υποστηρίξουν και πρέπει να ψάχνεσαι σα μαλάκας για να δεις νορμαλ και όμορφα μια ταινία. Έγινε και η τηλεόραση ολόκληρη επιστήμη να πούμε. Φέρτε πίσω τις plug&play CRT ρε μουνιά.

BLiTzER
31-10-2015, 22:39
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις όλες τις αυτόματες μαλακίες της Samsung, όπως motionplus, autocolour, autowhatever και ξέρω γω τι άλλο έχει. Ακόμα καλύτερα μπορείς να γκουγκλάρεις, για να βρεις σε κανά φόρουμ συγκεκριμένα settings που δουλεύουν.

Μεγειές ^^

OniBocho
01-11-2015, 00:07
Ψάξε στο avclub, όλο και κάτι θα βρεις. Αν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να διαβάσεις το ποστ μου, ίσως έψαχνα κι εγώ, για να σε γλιτώσω από χρόνο ή κόπο, αλλά όπως -πολύ σωστά- είπες, είμαι ο ΟνιΜπότσο. Πάρε τώρα και μια επώνυμη, γιατί δεν ξέρω να μιλάω.

FIXXXER
01-11-2015, 00:26
Τελειο τοπικ, Ντραμσικ ρωταει αποψεις για μια τηλεοραση, Ονιμποτσο ως γνωστης και γκατζετακιας της λεει οτι ειναι καλη αλλα μπορει να την ξενερωσει το ταδε, Ντραμσικ τον γραφει στα παπαρια της, ικονοκλαστ τον βριζει, του ριχνουν 3-4 μουτζες και μερικοι περαστικοι, τελικα Ντραμσικ παιρνει τηλεοραση και την ξενερωνει αυτο που ειχε πει ο Ονιμποτσο, Ονιμποτσο συνεχιζει να ειναι γραμμενος στα παπαρια χρηστων και να τρωει μουτζες ενω τελικα ειχε δικιο :touched:

ikonoklast
01-11-2015, 00:45
:touched:

Lyse
01-11-2015, 05:31
Το interpolation κάθε LCD τηλεόρασης εκείνης της γενιάς είναι κάκιστο κι αρκεί να δεις οποιοδήποτε HD υλικό, να σου φανεί σαν μονοκάμερο ντοκυμαντέρ και να ξενερώσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και ξενερώνουν κι άλλοι που δε δίνουν δεκάρα. Αποδέξου το.

Τα περισσοτερα γυριζονται με μια καμερα. Αν πχ γυριστει με μια Arri Alexa και Panavision φακους, θα σε χαλασει επειδη ειναι μονοκαμερο; Τι μαλακιες λες; Ειδικα για τα ντοκυμαντερ.

Drumsick
01-11-2015, 11:26
Αναφέρεται στο "soap opera effect", απλώς για άλλη μια φορά, δεν ξέρει να μιλάει.

sfinotouvlaki
20-02-2016, 14:45
Για τηλεόραση 28-32 ιντσών, που θα χρησιμοποιείται μόνο για θέαση TV, πού/τι ακριβώς κοιτάμε; Τα κριτήρια που βαρύνουν είναι χαμηλή τιμή/διάρκεια ζωής (αν συνδυάζονται αυτά τα δυο).

Xtikio
06-10-2016, 13:44
ΜΠΑΜΠ

Για πέιτε ; τι παίζει ; τι τεχνολογίες ;

εμενα μου άρεσε η Sony Bravia KDL-43W755C. έχετε κάποια γνώμη ;