View Full Version : [Cinema] Gravity (2013)
http://www.youtube.com/watch?v=OiTiKOy59o4
http://www.imdb.com/title/tt1454468/?ref_=fn_al_tt_1
Η ταινία της χρονιάς, το λένε όλοι. Προσωπικά κρατούσα μικρό καλάθι και εξεπλάγην ευχάριστα. Δύο αστροναύτες χαμένοι στο διάστημα, άψογη συνταγή για μια καλή ταινία αλλά δυστυχώς οι διάλογοι θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι. Η Bullock δεν ήταν κακή αλλά δεν πείθει κιόλας, ότι πρέπει για όσκαρ δηλαδή. Δεν έλειπαν και τα αμερικανοκλισέ (συν την υπερβολικά προβλέψιμη πλοκή) που ακόμη απορώ γιατί τα έχει υιοθετήσει ο Cuaron. Στα θετικά η ταινία είναι τεχνικά εντυπωσιακή, δυνατά πλάνα και τα ηχητικά δίνουν πιο πολύ συναίσθημα από την ίδια την Bullock. Πολλοί συμβολισμοί, αυτό κράτησα εγώ από την ταινία και εν τέλει νομίζω αυτός ήταν ο σκοπός του Cuaron οπότε και του συγχωρούμε τα υπόλοιπα. Τέλος πολύ σπάνια νιώθω πραγματικά χαρούμενος μετά από το τέλος μια ταινίας, αυτή ήταν μια τέτοια.
Το βασικότερο: μην κάνετε τη δικιά μου μαλακία, προτιμήστε το 3D αν πάτε σινεμά.
Parasight
10-11-2013, 09:28
Γενικά δεν προτιμάω το 3D αλλά ήταν η μόνη διαθέσιμη προβολή την ώρα που πήγα και δεν το μετάνιωσα. Εντυπωσιακότατα όλα οπτικά, ταινία που σε τίναζε από το κάθισμα συνέχεια. Από ερμηνείες δεν κάθομαι να το ξεψειρίσω, η Bullock ήταν αυτή που είναι πάντα, αυτό ούτε κακό ούτε τρομερά καλό. Να το δείτε ανυπερθέτως λέω εγώ.
tsimpouklano
10-11-2013, 12:09
Δεν την έχω δει ακόμα, αλλά η υπόθεση μου θυμίζει έντονα το open water (http://www.imdb.com/title/tt0374102/)(τραιλερ (http://www.youtube.com/watch?v=Z9q1qJi1nMs)).
Μαζί με το buried (http://www.youtube.com/watch?v=j1Yyhxq56Xg) είναι από τις πιο αγχωτικές ταινίες που χω δει, λόγω της αίσθηση του 'παντελώς αβοήθητου'.
Kelldorain
10-11-2013, 15:44
Η πρώτη ώρα είναι εκπληκτική (ειδικά η πρώτη σκηνή, χολυσιτ) και γενικά είναι ταινία που δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως γυρίστηκε στο μεγαλύτερό της μέρος. Στο τελευταίο μισάωρο όμως γίνεται κλασσικό οσκαρικό δράμα με όλα τα μελό κλπ. Επίσης αυτή η τάση που υπάρχει να συνδέουν κάθε πράξη του πρωταγωνιστή με κάτι που του συνέβη στο παρελθόν (το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για συναισθηματική φόρτιση) πέρα από κλισέ, χαλάει και το ρυθμό. Γενικά εντυπωσιακό πάντως (μόνο σινεμά και μόνο 3d, η πρώτη ταινία που του δίνει λόγο ύπαρξης) και νομίζω είναι ταινία που βολεύει απίστευτα τον Κουαρόν με την αίσθηση χώρου που έχει και τα μεγάλα πλάνα.
το είδα. Ωραία σκηνικά και εικόνες. Τίποτα άλλο ιδιαίτερο. Αμερικανιά. Μαλακία, γιατί δεν είχα και πολλά ποπ κορν και βαρέθηκα.
Ό,τι είπε ο κελλδοραιν. Ευχάριστη έκπληξη γενικά η ταινία.
phthoggon
28-11-2013, 02:59
Ρε τι αριστούργημα και τέτοια μας κοπανάνε εδώ. Πέρα από ότι τεχνικά και επιστημονικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον (δηλαδή σαν sci-fi ταινία εννοείται κωλογούσταρα) είναι η πρώτη φορά που διαβάζω για τις υποτιθέμενες συμβολικές και πνευματικές προεκτάσεις μιας ταινίας και κάνω απέραντο facepalm. Εάν είναι αυτό δηλαδή το Space Odyssey των καιρών μας, να μη δω ξανά ταινία μετά το 2000. Μιλάμε για ταινία της μίας ιδέας και απλά μία προέκταση του τι θα συνέβαινε αν γινόταν αυτό. 97% στο rotten tomatoes κλπ λέει..
freak brother
19-12-2013, 19:19
στην αρχη βλεπουμε κατι καβλαντερς κουλ αστροναυτεους να κωλοβαρανε στο διαστημα , σε μια φαση το χιουστον τους λεει , you have a problem , οι Ρωσοι καναν μαλακια και γαμησαν οτι δορυφορο εχουμε σηκωσει κει πανω , καλυφθειτε θα γινει της πουταναρας , μετα γινεται της πουταναρας , παιζει μια σκηνη που ξερνας οτι εχεις φαει με την Σαντρα να κανει κυκλους και συ να τους βλεπεις , μετα σωνεται (τωρα τι και πως , πολλα ρωτας) μετα παει να σωθει απο τους Ρωσοι , αρπαζει μια φωτια , το σκαει απο τον σταθμο να παει στον κινεζικο και επειδης οι Ρωσοι ειχαν πιει και το προωθητικο αεριο σε ενα απο τα γνωστα παρτυ που διοργανωνουν εκει πανω , φευγει απο το σογιουζ για το κινεζικο με πυροσβεστηρα (οχι αυτο δεν το βγαλα απο το μυαλο μου ) εκει εχει ενα ελεινο μελο ανουσιο μονολογο Ameriκλανιας μπας και το συμπαθησουμε το κοριτσι . και στο Τελος την βρισκει την ακρη πατωντας τυχαια κουμπακια με κινεζικα γραμματακια .
Τουτεστιν η ταινια ειναι μονο για 3d και εγινε για να βλεπεις να περναν απο μπροστα σου τπτ κουκλακια , συντριμια , φερστ περσον βιους οφ ερθ , σταγονιδια , βιδες , και κατι φλογες .
5/10 νον θριντι 7/10 θρι ντι .
antimusic
15-02-2014, 06:04
είστε όλοι ηαρίτες.
Drumsick
16-02-2014, 02:19
Tρελή πατάταρα.
KoiliaSamprela
02-05-2014, 08:04
επηρεασμένος από αρκετή αμπαλίαση καθυστερούσα να την δω.
Τελικά την είδα εχτές , και μπορώ να πω ότι καλά σας γάμησε. Μια χαρά το φιλμ, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και απίστευτη αγωνία (ειδικά το πρώτο μισό).
Χολιγουντιανή παραγωγή είδα , και με κάλυψε στο 100%. Τα περί κλισέ γελάει ο κόσμος, δες την πρώτη λέξη, αν δεν σου αρέσουν αυτές οι ταινίες μην κουράζεις και το μυαλό σου. Στα υπέρ ότι δεν ήξερα και πολλά για την ιστορία.
The Good Son
07-05-2014, 20:41
Απίστευτη σκηνοθεσία και εφφέ. Ήμουν περίεργος για το τί θα δείχνει τόση ώρα, δεδομένου ότι είναι απλά 2 τύποι στο σύμπαν. Η ταινία σε κρατάει με την αγωνία, έχει κάποια cheesy στοιχεία και είναι ενδιαφέρουσα. Η ώρα περνά ευχάριστα.
Προσωπικά με κράτησαν αρκετά τα στοιχεία της κίνησης στο σχετικό περιβάλλον.
Louis Ck on Gravity
CQyMwwdCIx0
Κωλαράκι Τορνευτό
28-06-2014, 03:13
Καλη μαλακιαρα. Οσο υπεροχη ειναι η ταινια οπτικοακουστικα (το μουσικο σκορ ειναι παρα πολυ καλο), αλλο τοσο εκπληκτικα προχειρη ειναι στο στορυ και την πλοκη. Ο φρηκ μπραδερ εγραψε την καλυτερη περιληψη αυτης της ταινιας που εχω δει, φαντασου. Ασε που ο Τζορτζ Κλουνει πεθαινει χωρις κανεναν λογο, εχει ηδη σταματησει να κινειται, αλλα το διαστημα "τον ρουφαει" :touched: δηλαδη μιλαμε για μηδεν εντελως. Πιστευω πως ο μονος λογος που μερικοι εδω μεσα δεν την κραζετε την ταινια ειναι το οτι ειναι του Κουαρον που για καποιο λογο πρεπει να εχει το σεβασμο μας (?). Eχει φτιαξει ΔΥΟ καλες ταινιες (το καλυτερο Χαρι Ποττερ και το ανελπιστα καλο Children Of Men) και ξαφνικα εγινε σκηνοθεταρας? Γελαμε με τα 7 Οσκαρ, και ειδικα με οσα δεν εχουν να κανουν με τα εφφε. Ευτυχως που δεν το ειδα σινεμα.
Parasight
30-06-2014, 08:43
Πιστευω πως ο μονος λογος που μερικοι εδω μεσα δεν την κραζετε την ταινια ειναι το οτι ειναι του Κουαρον που για καποιο λογο πρεπει να εχει το σεβασμο μας (?). Eχει φτιαξει ΔΥΟ καλες ταινιες (το καλυτερο Χαρι Ποττερ και το ανελπιστα καλο Children Of Men) και ξαφνικα εγινε σκηνοθεταρας?http://www.sharegif.com/wp-content/uploads/2014/01/tumblr_inline_mg17fuLBlg1rs.gif
Καλη μαλακιαρα. Οσο υπεροχη ειναι η ταινια οπτικοακουστικα (το μουσικο σκορ ειναι παρα πολυ καλο), αλλο τοσο εκπληκτικα προχειρη ειναι στο στορυ και την πλοκη. Ο φρηκ μπραδερ εγραψε την καλυτερη περιληψη αυτης της ταινιας που εχω δει, φαντασου. Ασε που ο Τζορτζ Κλουνει πεθαινει χωρις κανεναν λογο, εχει ηδη σταματησει να κινειται, αλλα το διαστημα "τον ρουφαει" :touched: δηλαδη μιλαμε για μηδεν εντελως. Πιστευω πως ο μονος λογος που μερικοι εδω μεσα δεν την κραζετε την ταινια ειναι το οτι ειναι του Κουαρον που για καποιο λογο πρεπει να εχει το σεβασμο μας (?). Eχει φτιαξει ΔΥΟ καλες ταινιες (το καλυτερο Χαρι Ποττερ και το ανελπιστα καλο Children Of Men) και ξαφνικα εγινε σκηνοθεταρας? Γελαμε με τα 7 Οσκαρ, και ειδικα με οσα δεν εχουν να κανουν με τα εφφε. Ευτυχως που δεν το ειδα σινεμα.
Κατ' αρχήν σκηνοθετάρας έγινε από την πρώτη του ταινία, δεν χρειάζεται να είσαι και hipster για να το καταλάβεις. Δεν βλέπω ποιός και πως μπορεί να βρει σκηνοθετικά flaws ακόμη και στο Gravity που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη του, αλλά ήταν μια χαρά για κινηματογράφο, κακώς δεν την είδες. Ο κλούνει γενικά στην ταινία είναι το μεγαλύτερο μείον θα συμφωνήσω, αλλά το dis στον Cuaron δε το πιάνω. Ναι το σενάριο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο κρατώντας το ίδιο νόημα, αλλά τον σεβασμό τον κέρδισε με τα πλάνα του κι όχι επειδή είναι ο Cuaron.
Κωλαράκι Τορνευτό
30-06-2014, 18:55
Ε καλα τωρα, δεν ειναι υπευθυνος μονο για τη σκηνοθεσια ο Κουαρον ομως. Ειναι υπευθυνος (εστω και εν μερει) για το στορυ της ταινιας, το οποιο για μενα ειναι για πεταμα. Δε γινεται τα ιδια ατομα που κραζουν Τρανσφορμερς και λοιπες χολιγουντιανες παραγωγες να μου αποθεωνουν μια ταινια που επαληθευει ΚΑΘΕ χολιγουντιανο κλισε, μονο και μονο επειδη εχει πολυ ωραια πλανα. Για τα πλανα της ταινιας και το ποσο τελεια ειναι οπτικοακουστικα (γιατι εμενα μαρεσε πολυ και η μουσικη), τα ειπα κι εγω.
Επισης, μη μου πεις δηλαδη οτι το Gravity, μια ταινια που βασιζεται κατα 90% στο πως θα χειριστουν τεχνικα τις συνθηκες μηδεν βαρυτητας και την κινηση των σωματων γυρω απο τη Γη (στα οποια υπαρχουν καπου 2300 λαθη αλλα δε θα κολλησω σε αυτα γιατι οκ, σιγα), θα πρεπε να εχει και καποιο ιδιαιτερο φοβερο ταλεντο στη σκηνοθεσια, οταν δε μπορει να σε κανει να νιωσεις το οποιοδηποτε συναισθημα για τους πρωταγωνιστες. Δεν ξερω κιολας αν για σενα ηταν αλλιως, αλλα εμενα δε με ενοιαζε σε κανενα σημειο της ταινιας τι θα γινει στο τελος, οποτε μετα τι να τα κανω τα ωραια πλανα? Βλεπω και το Hubble documentary που ειναι και 30 φορες καλυτερο.
Τα Τρανσφορμερς είναι χείριστες ταινίες ακόμη και στο είδος του χολιγουντιανού κλισέ. Το Gravity το μετριάζουν πολύ τα κλισέ που αν έλειπαν όμως θα ήταν ταινιάρα. Εγώ θεωρώ πως ναι θέλει σκηνοθετικό ταλέντο για να φτιαχτεί. Και δεν νομίζω είχε στόχο να απεικονίσει αξιόπιστα το διάστημα όσο την μεταφορική διάσταση του πράγματος, τηρώντας τουλάχιστον τους βασικούς φυσικούς νόμους.
Το δες και μόνος σου εξάλλου όπως είπες στην σειρά του Χάρι Πότερ πως ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε εντελώς mainstream ταινίες.