View Full Version : [Cinema] The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable (2013)
Raven Lord
03-10-2013, 20:09
τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. αναμένω εναγωνίως. στις νύχτες πρεμιέρας αποθεώθηκε.
http://www.dailymotion.com/video/x15h5ey_%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-indomitable-official-trailer_shortfilms
www.imdb.com/title/tt2182163/
http://www.indomitablemovie.com/
Custom User
03-10-2013, 22:37
Χαουαρδικό, Πολυδουρικό και Μανογουορικό απ' την κορφή ως τα νύχια. \μ/
Στις νύχτες πρεμιέρας κάτσαμε 40 λεπτά μετά, κοινό (ούτε ένας δεν έφυγε) και συντελεστές, για geek ερωταπαντήσεις και λοιπές γραφικότητες.
atom_smasher
03-10-2013, 23:27
proskunw rumbulia kai einai kai gamw ta paidia. tha to dw kai gw sthn prwth eukairia...an kai amfivalw gia suntoma
12 stars circle your brow
04-10-2013, 01:20
ρε είχα μια εντύπωση οτι η ταινία χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter, λέω μαλακίες;
Custom User
04-10-2013, 02:13
Δεν ξέρω αν είναι Kickstarter, αλλά ναι, με crowdfunding έγινε, μαζεύοντας συνολικό μπάτζετ 10-15 χιλιάρικα.
Art In Haste
16-10-2013, 02:00
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7ETbMFcORyU
Raven Lord
08-09-2014, 11:02
Βγάλτε τα σπαθιά απο τα μπαούλα,γυαλίστε τις πανοπλίες σας,καθαρίστε τα 20πλευρα ζαρια σας....Έρχεται ο Ντράγκαρ και είναι Αδάμαστος!
Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα σε DVD Aπο 15 Σεπτεμβρίου (για ενοικίαση και λίγο αργότερα προς πώληση) και επειδή το ζητήσατε και σας ακούσαμε..θα έχει και Αγγλικούς Υπότιτλους!
atom_smasher
08-09-2014, 16:51
Anupomonw
ρε παιδια μια καλοπροαιρετη απορια και μη βαρατε....
εσεις οι επικολυρικοι γουσταρετε ανεξαιρετος οτιδηποτε εμπεριεχει χαλυβα κλπ?
ερωτω διοτι το τρεηλερ δειχνει μια πραγματικα ΚΑΚΗ ταινια
δεχτες οι αρκουδες αλλα να το συζητησομε βρε αδερφε
Art In Haste
08-09-2014, 23:50
Ντόπια παραγωγή Μιχάλη μου, αυτό είναι το τραβηχτικό.
atom_smasher
09-09-2014, 00:33
κοίτα ξέρω τον Ρουμπους και νιώθω την προσπάθεια που έχουν κάνει. Καταλαβαινω οτι με κάποια πιο αυστηρα κριτήρια να φαίνεται κακή αλλά δεν το εξετάζω έτσι.
Ντόπια παραγωγή Μιχάλη μου, αυτό είναι το τραβηχτικό.
ναι, προφανως
αλλα να παρει η ευκη, 7.3 στο imdb, εδω μιλαμε για καθαρη μασωνια λολ
phthoggon
09-09-2014, 09:29
έλα ρε, είναι προφανές ότι οι μόνοι που έχουν βάλει βαθμολογία μέχρι τώρα είναι αυτοί που το έχουν δει στο φεστιβάλ, δηλαδή η τοπική σκηνή σα να λέμε. Έτσι γίνεται πάντα, βγάζεις ένα ντέμο ας πούμε και όλοι οι γείτονες σου κάνουν χάι φάιβ και σε ενθαρρύνουν, άπαξ και κάνεις τουλάχιστον τα στάνταρ καλά. Εδώ εάν φανταστείς ότι η προηγούμενη τοπική προσπάθεια ήταν ο ΓΙΑΓΚΟΝΑΝ, καταλαβαίνεις τον ενθουσιασμό. Από κει και πέρα, όταν αρχίζουν και το βλέπουν άσχετοι που δεν ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την φάση, είναι που ξεφεύγει και φαίνεται πιο αντικειμενικά. 15 Σεπτέμβρη είπαν κυκλοφορεί, οπότε τότε με το καλό.
Ούτε εμένα με τρέλανε το τρέιλερ λόγω πιθανών σεναριακών κλισέ (για ηθοποιία χεστήκαμε, κατανοητό λόγω μπάτζετ). Το κακό με το fantasy όπως και με το χέβι μέταλ είναι ότι συνήθως αρκείται στον φανμποϊσμό/μιμητισμό, χωρίς ιδιαίτερα δημιουργικές (ναι, πώς λέμε καλλιτεχνικές, γκουχ) βλέψεις, ξέρω γω σηκώσαμε το σπαθί του Κόναν και αυτό ήταν. Μακάρι να μην είναι έτσι βέβαια.
Raven Lord
09-09-2014, 11:14
το να χαρακτηρίσεις μια ταινία "κακή" ή "καλή", εμπεριέχει μεγάλο βαθμό απροσδιοριστίας. είναι σαν τη μουσική. π.χ. το "human liberty" των dark nightmare για'μενα είναι αλμπουμάρα. το ίδιο και το "hail to england" των manowar. και τα δύο απευθύνονται στο ίδιο κοινό πάνω κάτω. ο απλός metal ακροατής που δεν έχει εμβαθύνει στο είδος, είναι πιθανόν να εκτιμήσει μόνο το δεύτερο.
την ταινία δεν την έχω δει, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη, αλλά ο μέσος θεατής σίγουρα αν την συγκρίνει με το κόναν ο βάρβαρος ίσως να τη βρει πολύ κατώτερη.
ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική. η ταινία είναι κακή γιατί πέφτει με τα μούτρα σε όλα τα fantasy κλισέ, λέει πράγματα χιλιοειπωμένα (και με κακό τρόπο) και γενικά δεν πρωτοτυπεί πουθενά. φυσικά όλο αυτό ξεκινάει από το έργο του Ρουμπούλια, το οποίο και διάβασα φέτος το καλοκαίρι από το σχετικό omnibus (http://2.bp.blogspot.com/-l76br35WT0Q/U0HIIXcAGEI/AAAAAAAAZ3c/UT1PMK5HQG0/s400/%CE%A4%CE%B1+%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1+(Omnibus).jpg) που έχει κυκλοφορήσει και η γεύση που μου άφησε ήταν οτι πρόκειται για ένα πράγμα άοσμο, άχρωμο που δυσκολεύεται να μεταδώσει ονειρικό ή πολεμικό συναίσθημα. ε αυτό το πράγμα πέρασε και στην ταινία. η ταινία είναι κρύα και δεν μεταδίδει συναισθήματα και γι' αυτό δεν ευθύνονται ούτε το μπάτζετ, ούτε οι ερμηνείες, ούτε τα γραφικά. εντάξει μπορούν να βοηθήσουν αρκετά και αυτά αλλά αν η ιστορία είναι ήδη αδύναμη τότε δεν έχεις καμία ελπίδα να κάνεις κάτι καλό.
εγώ ειλικρινά μένω με το στόμα ανοιχτό όταν άνθρωποι που επι σειρά χρόνων διαβάζουν Conan και Slaine έρχονται και μου λένε "ναι ρε, μου άρεσε πολύ". δεν ξέρω, ίσως νιώθουν οτι πρέπει να βοηθήσουμε τα δικά μας τα παιδιά και να πούμε αναγκαστικά καλά λόγια μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Raven Lord
09-09-2014, 12:04
όταν τη δω θα σ πω κ εγώ αν συμφωνώ με την κριτική σου. ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι κ κανένας μέγας φανμποης του ατσαλιού. μ'αρέσει το ξύλο με μεσαιωνικά ή fantasy όπλα. η θεματολογία δε με συγκινεί.
Ra Pariah
09-09-2014, 12:40
Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο οι «επικολυρικοί» μίλησαν μέχρι τώρα σε αυτό το τόπικ. Για μένα πρέπει να γίνεται ένας συμψηφισμός των αγνών προθέσεων των δημιουργών (δηλ. του συναισθήματος «σπαθί, ρε μάγκα μου, ναι!») με την αντικειμενική (λολ) καλλιτεχνική αξία του τελικού αποτελέσματος.
Ακόμα δεν είδα την ταινία, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι δημιουργοί της δεν ξεκίνησαν με το σκεπτικό να τα τσεπώσουν ούτε πήραν το όλο εγχείρημα ελαφρά τη καρδία και επαναπαύθηκαν στον fanboy-ισμό του φιλικού τους κύκλου, ώστε να δρέψουν τις αναμενόμενες δάφνες. Επίσης, μου αρέσει η στρατηγική των δημιουργών «βάζω ένα αφοσιωμένο άτομο στην κατάλληλη θέση». Είναι ωραία σκέψη, κι ίσως τελικά είναι εκείνη η μέθοδος που αναδεικνύει καλύτερα (εναργέστερα) την ιδιοσυγκρασία μιας συγκεκριμένης καλλιτεχνικής ομάδας, εν αντιθέσει προς τη στρατηγική «πληρώνω τους παγκοσμίως καταξιωμένους για όλα τα πόστα».
Πάντως το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο πάρα πολύ καλά κομμάτια:
α) το θέμα που έπαιζε στο τέλος εκείνου του 10λεπτου preview (και από τότε το ακούω συχνότατα)
bW4FmQnv1T8
Εμπνευσμένη μουσική φράση, ωραία επιλογή ήχων, μεταλλάδικα choir pads (μου θυμίζουν αδιευκρίνιστα Blind Faith από Theater).
β) Το κομμάτι Poisoned Well που ηχογράφησαν οι Battleroar και έχει στίχους εμπνευσμένους από την ταινία, ενώ χρησιμοποιεί και σκηνές από αυτήν (ο Ρουμπούλιας φιλοτέχνησε με τη σειρά του το νέο πόνημα της μπάντας:
dkhkjonZhoE
Ιερή Καράφλα for the win.
Υ.Γ.: Μεγάλη Απόφραξις, 7.8/10, ε. :dfinger:
Raven Lord
09-09-2014, 12:47
poisoned well κόλαση
phthoggon
09-09-2014, 13:03
Επίσης, για να πούμε και την αλήθεια, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως καλή sword and sorcery ταινία :razz: τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις γνωστές δύο παραγωγές που είναι με εκατομμυρία των εκατομμυρίων. Ο λόγος, πέρα από το ότι απαιτεί μπάτζετ και και άρα είναι πολύ δύσκολο να μη γίνει σκατά από ανεξάρτητη παραγωγή, είναι ότι είναι εξ' ορισμού geek υποκουλτούρα. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να κάνουν είτε ιστορική ταινία είτε sci-fi, όχι epic fantasy, όπου πρέπει να φτιάξεις έναν κόσμο που να είναι έχει περιεχόμενο και να είναι πιστευτός. Ας πούμε για να καταλάβετε, το πιο σοβαρό (!!) που έχω βρει σε τέτοια φάση είναι αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=bMW-ja_Rkdw). Κρίμα δηλαδή επειδή υπάρχει και ένας Μούρκοκ και ένας Στίβεν Έρικσον, αλλά το συγκριμένο κοινό το ικανοποιούνε οι Γ' εθνικής μιμήσεις Τόλκιν/Χάουαρντ. Οπότε και γενικότερα την ταινία δεν έχει πολύ νόημα να την κρίνουμε σε αυστηρό επίπεδο, αν και θα έχει ενδιαφέρον αν ξεφύγει λίγο από τα στάνταρ.
πσ. ρα πολύ καλό το battleroar!
Κρίμα δηλαδή επειδή υπάρχει και ένας Μούρκοκ και ένας Στίβεν Έρικσον, αλλά το συγκεκριμένο κοινό το ικανοποιούν οι Γ' εθνικής μιμήσεις Τόλκιν/Χάουαρντ.
όλο το ζουμί
atom_smasher
09-09-2014, 16:51
Κρίμα δηλαδή επειδή υπάρχει και ένας Μούρκοκ και ένας Στίβεν Έρικσον, αλλά το συγκεκριμένο κοινό το ικανοποιούν οι Γ' εθνικής μιμήσεις Τόλκιν/Χάουαρντ.
όλο το ζουμί
Κοίτα, διαφωνώ.
freak brother
09-09-2014, 17:12
καμια βυζαρου ξανθια εχει ? αν οχι παπαρια κοναν ειναι
http://1.bp.blogspot.com/-tfq9o1Un-ac/ULJIqd7QAXI/AAAAAAAAVCU/k9i6l9drM-c/s400/389271_345398698857249_1363782709_n.jpg:cool:
SpiritCrusher
09-09-2014, 17:28
υπάρχει και ένας Μούρκοκ και ένας Στίβεν Έρικσον
:pink: και για τους 2.
Raven Lord
14-10-2014, 18:34
seedάρετε και λίγο. καλή παρακολούθηση :)
https://kickass.to/%CE%A4%CE%B1-%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%91%CE%B4%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-the-dragonphoenix-chronicles-indomitable-2013-dvdrip-x264-ac3-akatastatos-uniqueteam-t9691234.html
Art In Haste
15-10-2014, 19:09
ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική. η ταινία είναι κακή γιατί πέφτει με τα μούτρα σε όλα τα fantasy κλισέ, λέει πράγματα χιλιοειπωμένα (και με κακό τρόπο) και γενικά δεν πρωτοτυπεί πουθενά. φυσικά όλο αυτό ξεκινάει από το έργο του Ρουμπούλια, το οποίο και διάβασα φέτος το καλοκαίρι από το σχετικό omnibus (http://2.bp.blogspot.com/-l76br35WT0Q/U0HIIXcAGEI/AAAAAAAAZ3c/UT1PMK5HQG0/s400/%CE%A4%CE%B1+%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1+(Omnibus).jpg) που έχει κυκλοφορήσει και η γεύση που μου άφησε ήταν οτι πρόκειται για ένα πράγμα άοσμο, άχρωμο που δυσκολεύεται να μεταδώσει ονειρικό ή πολεμικό συναίσθημα. ε αυτό το πράγμα πέρασε και στην ταινία. η ταινία είναι κρύα και δεν μεταδίδει συναισθήματα και γι' αυτό δεν ευθύνονται ούτε το μπάτζετ, ούτε οι ερμηνείες, ούτε τα γραφικά. εντάξει μπορούν να βοηθήσουν αρκετά και αυτά αλλά αν η ιστορία είναι ήδη αδύναμη τότε δεν έχεις καμία ελπίδα να κάνεις κάτι καλό.
εγώ ειλικρινά μένω με το στόμα ανοιχτό όταν άνθρωποι που επι σειρά χρόνων διαβάζουν Conan και Slaine έρχονται και μου λένε "ναι ρε, μου άρεσε πολύ". δεν ξέρω, ίσως νιώθουν οτι πρέπει να βοηθήσουμε τα δικά μας τα παιδιά και να πούμε αναγκαστικά καλά λόγια μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα με τον Krux απλά θα έβαζα τον χαρακτηρισμό μέτρια αντί για κακή. Ελαφρυντικό η παραγωγή της και το σκεπτικό πως αν είχε βγει πριν 30 χρόνια τώρα θα την θεωρούσαμε διαμάντι χαχαχα. Να προσθέσω όμως και ένα ακόμα αρνητικό, μα είναι δυνατόν να μην έχει λίγο μπουτάκι, λίγο κωλαράκι, λίγο βυζάκι!
Μεγάλο θετικό η πολύ ωραία μουσική σε όλη την διάρκεια της.
Raven Lord
16-10-2014, 10:40
λοιπόν, την είδα κ εγώ επιτέλους. πριν πω τη γνώμη μου νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι φαν της λογοτεχνίας ηρωικής φαντασίας, δεν είμαι φαν των κόμικς, ενώ η μόνες μου επαφές με το αντικείμενο είναι οι ταινίες και ορισμένα rpg στο pc. δηλαδή για παράδειγμα, δεν έχω διαβάσει ούτε έχω σκοπό να το κάνω στο μέλλον μούρκοκ (τυχαίος συγγραφέας), αλλά έχω ξεπαρθενέψει dragonlance και forgotten realms μερικές φορές την κάθε σειρά στο pc. όπως ανέφερα πριν λίγο καιρό, σε αυτό το είδος με προσελκύει κυρίως το ξύλο, τα όπλα και τα τοπία και λιγότερο οι ιστορίες, η ατμόσφαιρα και οι "αξίες" που προβάλονται, οι οποίες είναι λίγο πολύ κοινές για όλα και μου φαίνονται λίγο αφελείς (ίσως γι' αυτό διάβασα ευχάριστα το πιο "ενήλικο" σε αυτά τα θέματα, song of ice and fire).
στο παραπάνω πλαίσιο, η ταινία μου άρεσε. είχε το ξύλο της, αρκετά καλογυρισμένο για τις προσδοκίες μου, είναι γυρισμένη σε ωραίες περιοχές, με το ελατάκι τους και τις χιονισμένες βουνοκορφές. για τέτοιο μπατζετ έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, παρουσιάσιμη δηλαδή σε μια κινηματογραφική αίθουσα. δεν κρύβονται βέβαια κάποια χτυπητά μειονεκτήματα, όπως η ερασιτεχνική ηθοποιΐα αφού μόνο ο Γεωργιάδης έχει εμπειρία από κινηματογραφικές ταινίες, οι σαφείς επιρροές από Κόναν σε κάποιες σκηνές και στη μουσική και το έντονα γραμμικό στόρι. συμπερασματικά, ως πρώτη ελληνική προσπάθεια, τη βρίσκω ελπιδοφόρα και μακάρι να βρεθούν συνεχιστές για να δούμε μια ταινία με καλύτερο μπάτζετ. από τέτοιες ιστορίες βρίθει ο τόπος, γιατί όχι να δούμε μια ακόμη στη μεγάλη οθόνη.
τη σύγκριση με το curse of the dragonslayer που έγινε παρπάνω, τη βρίσκω ατυχή. είναι πολύ κατώτερο του "δικού μας".