PDA

View Full Version : Western Digital My Book 3.0

Om
06-09-2013, 15:41
Πρίν ένα χρόνο το αγόρασα με τη λογική ότι αν πάρω κάτι καλό δεν θα έχω πρόβλημα!
Έκανα λάθος. Την τελευταία εβδομάδα ενώ το είχα μόνιμα συνδεδεμένο άρχισαν τα περίεργα.
Δηλαδή έμπαινα σε ένα φάκελο και μου έλεγε είναι άδειος, μετά πήγαινα στο my computer και η εικόνα του σκληρού είχε εξαφανιστεί.
Έπρεπε να το αποσυνδέσω και ξανά ώστε να μου τον αναγνωρίσει, αλλιώς η μόνη επιλογή που μου έδιναν τα windows ήταν το format.
Πλέον τον βλέπει με το ζόρι και όταν το δει το Pc μου λέει να του κάνω format.
Στο disc manager μου λέει ότι ο δίσκος είναι RAW (!).
Έχω μέσα στο σκληρό τουλάχιστον 500gb αρχεία, κάποια αρκετά σημαντικά.

Πείτε μου κάποιο τρόπο μήπως και δουλέψει ή κάποιο recover software?
Μαλάκες Western Digital!

metamelia1
06-09-2013, 15:52
trekse kana linux live cd kai isws dei ta arxeia tou sklirou. trava ayta pou thes kai trava ton format

Om
06-09-2013, 16:18
Φίλε μου δεν έχω ιδέα τι είναι το Linux... με μια απλή αναζήτηση βρήκα αυτό
http://www.knopper.net/knoppix/index-en.html
Είναι software για να εντοπίσει τον σκληρό?
Αν μπορείς πες μου 5 πράγματα για να καταλάβω πως θα το κάνω και αν κολλήσω θα ρωτήσω ξανά.

metamelia1
06-09-2013, 19:16
xaxaxax. leitourgiko einai, to trexeis apo to dvd xwris egkatastasi.

katevase to prwto http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/
deksi klik sto iso - anoigma me windows image burner tool h pws legetai
to adeio dvd gemizei me to linux live cd(dvd)
kaneis reboot
patas ta pliktra esc kai f12 sinexeia mexri na se vgalei to boot menu
dialegeis ti monada dvd sou
trexoun ta linux
vlepoun ton skliro sou
travas ta arxeia
travas to format

an de piasei to parapanw oi alles diadikasies einai epipones
kali epitixia

Beyond Within
06-09-2013, 19:23
Έχω χρησιμοποίησει αυτό: http://www.r-studio.com/
και έχει κάνει καλή δουλειά, αλλά σε διαφορετική περίπτωση, χτυπημένο filesystem όχι δίσκο. Βρες το σε τορεντ.

ikonoklast
06-09-2013, 19:41
Πριν κάνεις οτιδήποτε προχωρημένο, άλλαξε usb καλώδιο στο δίσκο.

Ένας χρόνος είναι λίγο διάστημα για να δημιούργησες πρόβλημα στο drive. Αρκετός για να καταστράφηκε το καλώδιο σου σε τσέπες, τσάντες, τυλίγματα και μεταφορές.

Om
07-09-2013, 13:47
Λοιπόν το προσπάθησα.
Με το iso δεν γινόταν τίποτα με το image των windows, το έκανα mount και πάλι δεν το έβρισκε στο boot, τελικά το έκαψα.
Μέσα στα Linux μου πήρε 20 λεπτά να βρω που στον πούτσο βρίσκεται το My Computer...
Όταν το βρήκα ΔΕΝ μου έβλεπε το σκληρό, μετά από δυο προσπάθειες μου βρήκε ένα ακόμα volume όπου το όνομα του ήταν ότι να'ναι και έλεγε ότι έχει 0 bytes.
Είμαι σίγουρος ότι αυτός ήταν ο σκληρός που έβλεπε γιατί όταν το έβγαλα χάθηκε το εικονίδιο.
Η μόνη επιλογή που μου έδινε σε αυτό το σκληρό είναι να τον κάνω mount. Το πάτησα και αυτό και μου πέταξε σφάλμα και ότι δεν μπορεί να το κάνει.

Με λίγα λόγια η μέθοδος αυτή τρώει άκυρο?

(Τα Linux μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο γρήγορα έτρεχαν και χωρίς εγκατάσταση, από το dvd).

Om
07-09-2013, 13:50
Σχετικά με αυτό που λέει ο ikonoklast, το καλώδιο είναι usb 3.0 και εκτός του ότι δεν έχω άλλο ίδιο για να δοκιμάσω είναι διπλάσιο σε πάχος από το 2.0 πολύ δύσκολο να κόπηκε κάτι αφού δεν το έχω μεταφέρει (ελάχιστα) και τα καλώδια του είναι ολοκαίνουρια.

KoiliaSamprela
07-09-2013, 21:22
αρχηγέ μου χωρίς να έχω διαβάσει με προσοχή τον νταλκά σου, παίζει να σου έχει χάσει το TOC (table of contents )
Δεν είναι θέμα WD αυτό.
Ερώτηση , τον δίσκο τον είχες φορμαρισμένο σε NTFS ή σε FAT 32

και "αγόρασε " το GetDataBack (http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm).
Αν δεν σκαμπάζεις, και έχεις κάποιον που να σκαμπάζει πες του αυτό.
Που είσαι? περιοχή ?

Om
08-09-2013, 19:34
Έχει περάσει καιρός από την πρώτη διαμόρφωση που του έκανα, πραγματικά δεν θυμάμαι αλλά κάτι περισσότερο μου λέει το FAT.
Χρησιμοποίησα αυτό το πρόγραμμα και έκανα σκαν και για τους δυο τύπους NTFS & FAΤ. Το μόνο που βρήκε ήταν errors σε όλο το δίσκο, αφού τελείωσε το στεπ1 μετά το σκαν δηλαδή δεν είχα τίποτα να επιλέξω για να πάω στο στεπ2 αφού το μόνο που βρήκε ήταν error και ούτε ένα boot sector (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά απλά προσπαθώ να περιγράψω τι έπαιξε).
Ζωγράφου είμαι.
Μετά από όλα αυτά να υποθέσω πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω?