PDA

View Full Version : RAM problem (?)

Raven Lord
04-09-2013, 22:16
το pc μου στη δουλειά άρχισε να βγάζει μπλε οθόνες με την εξής ειδοποίηση:
0x0000000A irql_not_less_or_equal
από σήμερα με το που μπαίνει στα windows (windows 7), κρασάρει απευθείας.
από ότι βρήκα το πιο πιθανό έμοιαζε να είναι πρόβλημα μνήμης.
(έχω motherboard striker extreme με 4 slots και 2 μνήμες kingston 800 ddr2 / 1gb σωστά τοποθετημένες)
ξεκινάω λοιπόν, να δοκιμάζω μία μία μνήμη σε ένα ένα slot. δουλεύουν όλα με όλες τις μνήμες! όταν δοκιμάζω να βάλω και τις δύο μαζί με τις 2 πιθανές σωστές διατάξεις, κατευθείαν μπλε οθόνη. και με λάθος διάταξη πάλι τα ίδια - λογικά. το memtest πάλι δε βρίσκει λάθη.

καμιά ιδέα ρε παιδιά? δε δουλεύεται η φάση με 1gb... τουλάχιστο να ξέρω αν είναι hardware το πρόβλημα ή αν χρειάζομαι κανα format...

(εννοείται όταν βάζω και τις δύο μαζί, μέχρι το bios μπαίνει. όταν ξεκινάν να φορτώνουν τα windows κρασάρει...)

metamelia1
04-09-2013, 22:19
poli kakes mitrikes oi striker sto thema durability, pithanon afti na einai to provlima

BLiTzER
04-09-2013, 22:27
Reset CMOS για αρχή και ξαναδοκίμασε (χλωμό αλλά δε χάνεις κάτι). Μετά επανεγκατάσταση windows και drivers χωρίς περιττές εφαρμογές και ξαναδοκίμασε. ΔΕΝ είναι hardware, αν είναι όπως τα λες. Είναι software/drivers.

Μετά πας για μητρική. Problem solved.

Raven Lord
05-09-2013, 00:42
για μητρική φοβάμαι...
και όταν πάω να εγκαταστήσω windows με τις 2 μνήμες πάνω, πάλι μ βγάζει μια μαλακία error. να δοκιμάσω με μία?

rat_poison
05-09-2013, 01:56
μπορεί να είναι προβληματικά τα slots. Αν έχεις πάνω από δύο δοκίμασε άλλα.

Ειδεμή, για να ελέγξεις την υγεία της RAM σου, σου προτείνω να κατεβάσεις ένα livecd ubuntu και στο αρχικό boot menu που θα σου βγάλει (μπορεί να χρειαστεί να πατήσεις το πληκτρολόγιό σου το any key όταν δεις το εικονιδιάκι) να πατήσεις memtest.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το memtest πρακτικά δεν τελειώνει ποτέ, άστο κάνα δίωρο-τρίωρο τουλάχιστον να τρέχει κ δες τι θα σου πει.

Ιάβας
05-09-2013, 09:37
lepon...

gia arxi katevase afto http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

vgale thn mia thn mnimi kai ksekina to me mia se safe mode

xwse to programmataki

asto na parei ta minidump

kai des ti gamithike.

kata 99.999999% apo kana update, kapoios driver tin ekane thn malakia. Opote rollback kai eisai ok. Oute memtest oute xaza.

Thenk Iava later.....

Raven Lord
05-09-2013, 11:58
λοιπόν, δοκίμασα όλα όσα μου είπατε. ακόμη κ αυτό του ιαβα έβγαζε ότι είναι θέμα μνήμης. κρατάω το 1 module που λειτουργεί "καλά" και βγάζω το πιο ύποπτο. παίρνω το 1 module του 2ου πισιού του γραφείου. τα τοποθετώ και όλα καλά so far!

βάζω το ύποπτο module στο άλλο πισι. κ αυτό δουλεύει κανονικά ως τώρα.... :|

για καλό και για κακό θα παραγγείλω καμιά μνήμη ακόμη για σιγουριά.

thanx για το χρόνο σας.