View Full Version : τα μουνόπανα της vodafone
supermachoman
01-08-2013, 13:13
μου στείλαν από δικηγορικό γραφείο ότι χρωστάω στη vodafone 56 ευρώ (και καλά δυο μήνες καρτοσυμβολαίου, κανόνικα θα ήταν 44 αλλά μπήκαν τόκοι (!))
εγώ θυμάμαι να πληρώνω τα πάντα βέβαια, αλλά δε μπορώ να βρω τις γαμημένες αποδείξεις
πήρα τηλέφωνο στο εν λόγω γραφείου και τους έβρισα λίγο, με βρίσαν κι αυτοί, τους λέω κινηθείτε νομικά, μου λέει θα το κάνουμε.
θα το κάνουν όντως? βαριέμαι να τρέχω.
δε τους κοστίζει πολύ παραπάνω από 56 ευρώ η όλη ιστορία με τις αγωγές κτλ?
Δεν υπάρχει περίπτωση, τα παράβολα και μόνο είναι τόσο χρήματα.
Γράψτους.
overdriven
01-08-2013, 13:51
Βασικά το εξώδικο δεν τους κοστίζει τίποτα, η διαταγή πληρωμής (που συνήθως ακολουθεί) όμως ναι. Κακώς πήρες το δικηγορικό γραφείο, πάρε στη vodafone και πες ότι εγώ σας πλήρωσα, οι αποδείξεις υπάρχουν και ότι γενικά θα σας γαμήσω ό,τι έχετε αγάμητο και τέτοια.
KoiliaSamprela
01-08-2013, 14:33
να πεις ότι είσαι και ο σουπερματσομαν , και αν έχουν κάνει κανένα βιντεάκι "πρόστυχο" έστω και κρυφό ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.
Κωλαράκι Τορνευτό
01-08-2013, 14:39
Και βασικα βρες το οντως το βιντεακι και ποσταρε το, ικανο σε εχω
Beyond Within
01-08-2013, 15:40
Δεν πρόκειται να ρισκάρουν να πάνε σε δίκη για τέτοιο ποσό. Αν επικοινωνήσουν πέστους ότι έχεις τις αποδείξεις και γράψτους για την ώρα.
Είχα κάνει αλλαγή διεύθυνσης και μου είπαν πως δεν έχω οφειλές. Έδωσα τη νέα διεύθυνση και είπα αν έχετε κάτι στείλτε το εδώ. Μετά από καιρό πέρασα απ'το παλιό σπίτι και είδα πως μου είχαν στείλει εκεί χρέος 30 ευρώ και έγραφαν πως θα κινηθούν δικαστικά. Το έγραψα στ' αρχίδια μου. Πάνε 4 χρόνια από τότε.
δεν ξέρω αν ισχύει και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά στις τράπεζες αν φας εξώδικο χρεώνεσαι τα νομικά έξοδα εσύ. οπότε μη βασίζεσαι στο ότι κοστίζει περισσότερο από την οφειλή.. με ποιο τρόπο πληρώνεις; μέσω τράπεζας και ebanking βρίσκεις τα πάντα.. αν πηγαίνεις εκεί, δεν το ξέρω
Beyond Within
02-08-2013, 03:24
δεν ξέρω αν ισχύει και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά στις τράπεζες αν φας εξώδικο χρεώνεσαι τα νομικά έξοδα εσύ.
Κάτι κατάλαβες λάθος. Το εξώδικο είναι απλά ένας επίσημος τρόπος να σου κοινοποίησει κάποιος ότι έχει μια διαφορά μαζί σου. Σε φάση, μου χρωστάς λεφτά και αν δεν τα δώσεις θα σε πάω στα δικαστήρια. Πέρα από αυτό δεν έχει κάποιο δεσμευτικό χαρακτήρα. Αγωγή μπορεί να σου κάνει, που σημαίνει ότι σε πάει στα δικαστήρια, και ο κανόνας λέει ότι ο ηττημένος πληρώνει τα δικαστικά έξοδα.
Entrancemperium
02-08-2013, 11:56
Kοίτα να δεις σύμπτωση.. Μια από τα ίδια με μια διαφορά όμως.. Ότι εγώ έφυγα από τη Wind πήγα στην Cosmote το νούμερο μου και αυτό που απόρησα από την αρχή ήταν το πως στο γαμοδιάολο με αφήνεις να φύγω να πάω σε άλλο πάροχο να συνεχίσω να έχω το νούμερο μου χωρίς να σε έχω ξοφλήσει; Το άφησα και μόλις τώρα διαβάζοντας το θρεντ με παίρνει τηλέφωνο ο αδερφός μου ότι ήρθε εξώδικο στο όνομα μου για απλήρωτο λογαριασμό WIND. Αν τους γράψω στα τρυφερά και όμορφα αρχιδάκια μου τι γίνεται; Μπορεί να το τραβήξουν; Πέιτε μου λίγο πως σας φαίνεται να έρχεται κάποιος να έχει ανεξόφλητο λογαριασμό και να φεύγει για άλλη εταιρεία. Είσαι μαλάκας μωρή WIND να αφήσει ένα χρωστούμενο συμβόλαιο να διακοπεί; Αν εγώ τώρα ισχυριστώ ότι έχω πληρώσει; Πως πάει η δουλειά;
δεν ξέρω αν ισχύει και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά στις τράπεζες αν φας εξώδικο χρεώνεσαι τα νομικά έξοδα εσύ.
Κάτι κατάλαβες λάθος. Το εξώδικο είναι απλά ένας επίσημος τρόπος να σου κοινοποίησει κάποιος ότι έχει μια διαφορά μαζί σου. Σε φάση, μου χρωστάς λεφτά και αν δεν τα δώσεις θα σε πάω στα δικαστήρια. Πέρα από αυτό δεν έχει κάποιο δεσμευτικό χαρακτήρα. Αγωγή μπορεί να σου κάνει, που σημαίνει ότι σε πάει στα δικαστήρια, και ο κανόνας λέει ότι ο ηττημένος πληρώνει τα δικαστικά έξοδα.
Συμφωνώ, απλώς είπα ότι στην περίπτωση των τραπεζών, το κόστος του εξωδίκου (περίπου 30€ για κάθε ενεχόμενο) προστίθεται στην οφειλή..
Beyond Within
02-08-2013, 13:26
Kοίτα να δεις σύμπτωση.. Μια από τα ίδια με μια διαφορά όμως.. Ότι εγώ έφυγα από τη Wind πήγα στην Cosmote το νούμερο μου και αυτό που απόρησα από την αρχή ήταν το πως στο γαμοδιάολο με αφήνεις να φύγω να πάω σε άλλο πάροχο να συνεχίσω να έχω το νούμερο μου χωρίς να σε έχω ξοφλήσει; Το άφησα και μόλις τώρα διαβάζοντας το θρεντ με παίρνει τηλέφωνο ο αδερφός μου ότι ήρθε εξώδικο στο όνομα μου για απλήρωτο λογαριασμό WIND. Αν τους γράψω στα τρυφερά και όμορφα αρχιδάκια μου τι γίνεται; Μπορεί να το τραβήξουν; Πέιτε μου λίγο πως σας φαίνεται να έρχεται κάποιος να έχει ανεξόφλητο λογαριασμό και να φεύγει για άλλη εταιρεία. Είσαι μαλάκας μωρή WIND να αφήσει ένα χρωστούμενο συμβόλαιο να διακοπεί; Αν εγώ τώρα ισχυριστώ ότι έχω πληρώσει; Πως πάει η δουλειά;
Αν έχεις την τελευταία απόδειξη είσαι κομπλέ. Το έχει κάνει και η forthnet στο παρελθόν. Ή προσπαθούν να κάνουν αρπαχτές ή τα συστήματά τους είναι γτπ.
Πριν μερικά χρόνια και έχοντας ήδη σύνδεση στη Vodafone για μια 10ετία, αποφάσισα να αλλάξω πάροχο, επειδή προσέφερε καλύτερα πακέτα. Κανά μήνα αργότερα, πήρα γράμμα από τη Vodafone ότι χρωστάω καμιά 20ρια ευρώ. Φυσικά δε χρωστούσα τίποτα και το θεώρησα γλοιώδες να κάνουν κάτι τέτοιο σε έναν πελάτη τους επί 10 χρόνια. Απλά το αγνόησα. Λίγο καιρό μετά, μου τηλεφώνησε μια δικηγόρος τους για να εξοφλήσω το ποσό. Μου πρότεινε να μου δώσει λογαριασμό τραπέζης να τα καταθέσω, της είπα "ναι, ναι, βεβαίως" και την ξαναγνόησα. Το ίδιο σκηνικό συνέβη 1-2 φορές ακόμα, μέχρι που σταμάτησαν να με καλούν και φυσικά δεν έχει συμβεί το παραμικρό από τότε. Νομίζω απλά το κάνουν και όσοι ψαρώσουν...