View Full Version : το ενοίκιον
my_troubled_Mind
22-06-2013, 12:43
ηαράρα μου για πάμε μια.
πώς ξηγιέστε με τα νοίκια σας? μειώσατε τίποτα λόγω καιρού? φύγατε από εκεί που μένατε προκειμένου να πάτε κάπου φθηνότερα?
σας πρήζει τα παπάρια ο ιδιοκτήτης για χρωστούμενα? σας κάμει τον δύσκολο και τον νταή και δεν μειώνει?
οβερόλ, κύριο, και ίσως κακώς διατυπωμένο ερώτημα. τι προτεραιότητα δίνεις στο νοίκι?
casshern
22-06-2013, 14:36
Νοίκιασα πριν 2 χρόνια 3άρι με 430€. Για εκείνη την εποχή και το upgrade που έκανα από το προηγούμενο, ήταν καλά τα λεφτά αυτά. Πριν από 1 χρόνο το έριξε στα 400. Τώρα είμαι σε φάση να ψάξω να δω τι παίζει στην αγορά, για να πάω να του ζητήσω κι άλλη μείωση, πιο γενναία αυτή τη φορά. Μου αρέσει το σπίτι και με έχει βολέψει, οπότε αν μου κάνει το δύσκολο, θα ξενερώσω που θα πρέπει να μετακομίσω. Μπρος πίσω στα απέναντι μπαλκόνια παίζουν και κάτι ενδιαφέροντα γκομενάκια. Δε χρωστάω ούτε σέντσι και το σπίτι του το έχω τζιτζί. Με τα λεφτά που έχει πάρει σε 2 χρόνια, πρέπει να έχει αποσβέσει την ανακαίνιση που έκανε πριν μπω μέσα. Θα πρέπει να είναι πολύ suicidal για να με αφήσει να φύγω.
Fireknight
22-06-2013, 14:51
Thessaloniki eixa enoikio sta 310 se sxetika palio spiti, apo gkomenakia liga prammata sta gyrw mpalkonia kai oxi idietera synenoisimo idioktiti. Prin enamisi xrono peripou tou eipame na to riksei sta 250 kai to dextike amesws. Isws mas eperne kai gia parakatw.
The Donnn
22-06-2013, 15:17
Ερώτηση άσχετη: όταν λέτε 3αρι, εννοείτε 2 υπνοδωμάτια + 1 καθιστικό;
croissant429
22-06-2013, 15:54
αυτό που περιγράφεις εσύ είναι το δυάρι.....
http://m.news247.gr/article/2304018/enoikiazoun-spitia-kai-katastimata-xwris-enoikio.html
Ερώτηση άσχετη: όταν λέτε 3αρι, εννοείτε 2 υπνοδωμάτια + 1 καθιστικό;
Studio = ένας ενιαίος χώρος, συν τουαλέτα
Γκαρσονιέρα = ένα δωμάτιο, κουζίνα και τουαλέτα
2άρι = 2 δωμάτια (π.χ. σαλόνι και υπνοδωμάτιο), κουζίνα και τουαλέτα
3άρι = 3 δωμάτια (π.χ. σαλόνι και 2 υπνοδωμάτια ή σαλόνι, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο), κουζίνα και τουαλέτα
Σε 2αρια κ.λπ. η κουζίνα μπορεί να είναι ενιαίος χώρος με το σαλόνι (διαχωρισμένο με πάγκο ξέρω'γω, όπως στις πιο σύγχρονες κατοικίες).
morphine
22-06-2013, 21:32
νοίκιαζα μια τρύπα στα εξάρχεια 400 ευρώ, θεωρητικά νεόδμητο αλλά από αυτές τις φτηνοκατασκευές που όλα χαλάνε μετά από μισό μήνα χρήσης. Κλειδώθηκα απ' έξω γιατί χάλασε η κλειδαριά, και το παιδί που έμενε δίπλα μου είπε ότι όλοι όσοι ήξερε στην πολυκατοικία είχαν πάθει το ίδιο. Αναγκάστηκα να αλλάξω βρύση και σωλήνες στο μπάνιο γιατί είχα διαρροές και το ντουλάπι είχε σαπίσει. Τα κοινόχρηστα ήταν εξωφρενικά γελοία, σε φάση να μου σκάνε κάθε μήνα 70άρια από το πουθενά (1ος όροφος) και με χρέωση για πετρέλαιο που δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν τα πλήρωσα ποτέ εννοείται, και πάνω στο εξάμηνο σηκώθηκα και έφυγα.
Βρήκα τεράστιο (για την αφεντιά μου) τριάρι σε διώροφο σπίτι με 250 ψηλά στους αμπελόκηπους, σε δρόμο που το μόνο που ακούγεται είναι τζιτζίκια, πουλιά και ο σφακιανάκης που ακούει ένας μαλάκας ενίοτε. Έχω κηπάκι και ένα τεράστιο δέντρο που κάνει σκιά στο μπαλκόνι μου. Είναι παλιό αλλά δε μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και γενικά η ιδιοκτήτρια είναι πάρα πολύ καλή και συνεννοήσιμη. Μάλιστα με είχε παροτρύνει μια φορά να παίζω πιάνο επειδή είναι ωραίο (!), κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ γιατί δεν ήθελα να ενοχλώ τους δίπλα που είναι σόι της. Τώρα που πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να ανανεώσω θα δω αν θα μου πει κάτι αυτή από μόνη της, ελπίζω μόνο να μην αναφερθεί σε αύξηση!
Αυτά, βαριέμαι πολύ στη δουλειά σήμερα.
12 stars circle your brow
22-06-2013, 22:05
casshern τα 400 που του δίνεις είναι υπερβολικά πολλά, χωρίς πολλά τραβήγματα στο κατεβάζει και 300, τα τριάρια και πάνω πλέον δεν νοικιάζονται ούτε για πλάκα.
atom_smasher
22-06-2013, 22:13
800 ευρω σε γκετο για 2αρι 65 τετραγωνικα 1ος οροφος με μπαλκονακι και παρτερακι. στην τιμή νερό και τηλεοραση ιντερνετ και κατι αλλες παπαριτσες. απλα σχεδον σταθερο νοικι γιατι ειναι ιδιοκτησιας εταιριας και μπαίνεις σε λίστα αναμονής (εμεις 1 χρόνο και). ψιλοξεγνοιασαμε επιτελους!
3αριν ...από 280 αρχική στα 250 χωρις κοινόχρηστα με μπαλκόνια και εσωτερική αυλή - και βασικό για μένα.. ac να μην λιώνουμε τώρα στους 40 βαθμούς μέρα νύχτα
στο προηγούμενο 2αρι αλλα με 2 ξεχωριστά δωμάτια δίναμε 230 αλλα ισόγειο πάνω στον δρόμο με θόρυβο και αφόρητη ζέστη/,ζητήσαμε μείωση αλλά η
ιδιοκτήτρια σε φάση κλάμα δεν βγαίνω, να ρωτήσω τον γιο μου είχε φάει τρελό ξίνισμα μετά όταν φύγαμε κτλπ Α! κ έκοβε απόδειξη πολυ λιγότερα...φύγαμε και είναι ανοίκιαστο ακόμα
γενικά στο ψάξιμο έπαιξα το χαρτί κόψε λιγότερα απόδειξη και μείωσε και το ενοίκιο..
casshern
23-06-2013, 03:22
casshern τα 400 που του δίνεις είναι υπερβολικά πολλά, χωρίς πολλά τραβήγματα στο κατεβάζει και 300, τα τριάρια και πάνω πλέον δεν νοικιάζονται ούτε για πλάκα.
Φτιάξε με αγόρι μου, λέγε μου τέτοια να του φάω το λαρύγγι την επαύριο που θα τον πάρω να τα πούμε!
Πραγματικά θα με ξεβολέψει αφάνταστα να κάνω μετακόμιση τώρα που έχω στελιώσει το home cinema και έχω φτιάξει και όλες τις μόντες για να μην αλωνίζει ο γάτος. Από την άλλη, υποψιάζομαι ότι στο φάσμα των 300-350€ που ψάχνω, μπορεί να βρω παλατάκι μπάνικο. Στα συν το τελείωμα της εξεταστικής όπου και αδειάζουν(φαντάζομαι) σπίτια ενώ από την άλλη, δεν είναι για να μετακομίζεις με τέτοιες θερμοκρασίες. BAN SUMMER
Coloubra
23-06-2013, 04:37
2002 iraklio kritis nikiasa garsoniera me 220 kai h simfonia htan oti den 8a parei af3isi mexri na telioso opos eipe o tupos gia na me pisei na to nikiasw
pou na i3ere oti 8a efevga to 2010 :D
kai den pira akomi ptixio eprepe na ton vasanisw ki allo
ypersyntelikos
23-06-2013, 14:13
Σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, μεγάλο σαλόνι κουζίνα, λουτρό, ΜΗΔΕΝ ευρώ ενοίκιο και ΜΗΔΕΝ κοινόχρηστα.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕΝΩ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
my_troubled_Mind
23-06-2013, 15:16
εγώ φεύγω την άλλη βδομάδα από εξάρχεια μετά από 3 χρόνια. νοίκι 3 κατοστάρικα ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ και ακόμα την πάω ένα 400άρι +δεη+κοινόχρηστα+νερό.
πολλά γκαφς αλλά πιστεύω θα τα καταφέρω*. οι πρεζόσισες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο πλέον στον πεζόδρομο από κάτω όπως και οι νταγκλαρισμένοι τσακωμοί και μερικές φορές και ο τραμπουκισμός στο πλεϋμομπιλ που έχω για μηχανάκι. ε αν συνυπολογίσεις και κάτι εξωφρενικά κοινόχρηστα(ανάβανε καλοριφέρι μέχρι και 20 μαρτίου ξερωγω) και ότι θα είμαι και πιο κοντά με δουλειά, ο πούλος από εξάρχεια ήταν αναπόφευκτος.
το καινούριο είναι βύρωνα(σύνορα με υμμητό), μικρότερο(35τ.μ.) αλλά με ψιλοτεράστιο κήπο, χτιστόν τουβλένιο μπάρμπεκιου, ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα και με 2 κατοστάρικα. πολύ πιο προσβάσιμο για την τσέπη μου και επιτέλους με τον κήπο θα πάψουμε να τις παίζουμε με τον ορτέγκα. στον κήπο βέβαια παίζει μια χελώνα(και τις 2 φορές που το είδα) οπότε μάλλον αυτή θα τις αρπάζει από'δω και πέρα.
*εδώ πάμε στην πραγματική ερώτηση του θρεντ. περί προτεραιότητας του ενοικίου. δεν ζητάω πατ πατ ούτε πράσινο φως για να πιστολιάσω την ιδιοκτήτρια, αλλά προτιμώ να φύγω και να της δώσω τα μισά λεφτά τώρα και τα άλλα μισά με κάποια καθυστέρηση από το να μείνω και άλλο εδώ σε ένα πιο ακριβό σπίτι που δεν μου κάνει. οπότε δεν μιλάμε για άλλα χρέη ηαρ μιλάμε καθαρά για το πόσο σε ενδιαφέρει το ενοίκιον. εννοώ, θα στερηθείς αναγκαία πράματα για να το πληρώσεις? θα στερηθείς υλικά για τη δουλειά σου(όσοι χρησιμοποιείτε τεσπα) για να είσαι ντάξει εκεί? θα κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και θα τρως κάθε μέρα ρύζι σκέτο για να μην έχεις χρωστούμενα?
inb4:
http://www.oneman.gr/keimena/diabasma/sthles/serious-men/article2143200.ece/BINARY/original/akalyptos_c.jpg
Tyler_Durden
23-06-2013, 15:23
Το πόστ μου δεν προσφέρει και πολλά στο θρεντ, αλλά ας πω την ιστορία:
Μυτιλήνη 2002 - 2006
Πρώτο Σπίτι (2002-03), "Στούντιο" εντελώς χαμηλοτάβανο (βαριά να ήταν 2,10) , στα 350 ευρώ τότε (και θεωρείτο και φθηνό), ήμουν ο πρώτος που έμενε εκεί, καινούργια βαψιματα, νεροχυτες , πλακάκια, είχε όμως ένα "μικρό" ελάττωμα... δεν είχε ούτε μπαλκόνι ούτε κανένα χώρο να απλώνω τα ρούχα. Όταν του είπα οτι αν απλώνω μέσα θα γεμίσω υγρασία, μου λέει "μην ανησυχείς όλα είναι καινούργια, δε θα βγάλει υγρασία το σπίτι", και επιπροσθέτως μου έκανε "κερκυραϊκή" πατέντα απλώματος στο μικροσκοπικο παραθυράκι - φωταγωγό του μπάνιου με κυλιώμενο σχοινί που έβγαζε τα ρούχα σε ένα μικρό ακάλυπτο. Περιττό να πώ οτι δε δουλεψε τίποτα από τα 2, τα πλακάκια και οι πόρτες έσταζαν από την υγρασια, και η κερκυραϊκή πατέντα εγκαταλείφθηκε μετά από δυο φορές χρήσης, όταν διαπίστωσα οτι τα ρούχα ουσιαστικά απλώνονταν μπροστά σε ένα σπιτάκι σκύλου που γέμιζε τα ρούχα μου με λίγο από το τρίχωμά του. Bonus: Γειτόνισσα στα 25 της με τρία παιδιά, φανατική με το περιοδικό «Πιστα» και το μεγάλο στερεοφωνικό της, το αποχωριζόταν μόνο τα Σάββατα το πρωί, όταν το παραχωρούσε στα πιτσιρίκια της για να τραγουδήσουν καραόκε τα ζουζουνια. Μας χώριζε τοίχος - γυψοσανίδα...
Δεύτερο Σπίτι (2003-2006) "Στούντιο" στα 300 ευρώ, ζήτημα 20 τετραγωνικά, με επιτέλους χώρο να απλώνω. Μικρή λεπτομέρεια; Ήταν χωμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας (!), και η μόνη πρόσβαση που είχα ήταν να μπω από την γκαραζόπορτα διασχίζοντας μια μικρή αυλή. Ενα μεσημέρι είχα μάθημα, και βγαίνοντας στην αυλή για να φύγω, είδα οτι κάποιος είχε παρκάρει εντελώς μπροστά από την γκαραζόπορτα, και δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι...
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε οτι τα παραπάνω θεωρούνταν ΚΑΛΑ φοιτητικά σπίτια στη Μυτιλήνη εκείνη την περίοδο, μιας και πραγματικά έπαιζαν απίστευτες περιπτώσεις "σπιτιών": "Σπίτι" που κανονικά ήταν μαγαζί στην αγορά και ο σπιτονοικοκύρης έβαλε απλά μια βαριά κουρτίνα στην τζαμαρία και το νοίκιαζε, "σπίτι" διαμέρισμά πολυκατοικίας με το μπάνιο εκτός διαμερίσματός σε άλλο όροφο, "σπίτι" με τις σωληνώσεις της αποχέτευσης να περνάνε εξωτερικά πάνω από τοίχους καθιστικού και άλλα τέτοια ωραία... Σκέφτομαι τα νοίκια για όλα αυτά, και οτι ήμουν τυχερός που πλήρωνα τόσο "φθηνά", και πραγματικά έχω τρελή περιέργεια για το πόσο θα τα νοικιάζουν τώρα
freak brother
23-06-2013, 15:30
με 350 ευρο βρισκεις σπιταρονα πλεον στην Μυτιληνη .
Sotos_The_Tequiler
15-12-2013, 18:08
εντόπισα γκαρσονιέρα 2χλμ έξω από την πόλη, 45-50τμ, με αρκουδίσιο-ινβέρτερ και ατομικό λέβητα πετρελαίου. Σε ισόγειο 2-όροφης οικοδομής 8ετίας.
160€
Λέω να το κλείσω αύριο.
Parasight
15-12-2013, 19:29
Εγώ θα προτιμούσα πυρηνικό λέβητα και όχι ατομικό πάντως.
Sotos_The_Tequiler
16-12-2013, 03:08
Εγώ θα προτιμούσα πυρηνικό λέβητα και όχι ατομικό πάντως.
θα τον κάνω μετατροπή για πάρτη σου
Parasight
16-12-2013, 18:54
Να βάλεις και φαζζ
atom_smasher
17-12-2013, 11:54
και κανα κώλο ε!
overdriven
17-12-2013, 13:24
Επειδή ντρεπόμουν να ζητήσω μείωση, κι ενώ άρχισα να βρίσκω σπίτια ανάλογων κυβικών σε πολύ φθηνότερες τιμές, τον πήρα τηλ και του είπα "φεύγω δεν βγαίνω με τόσα". Μου είπε "κάτσε και σου το ρίχνω όσο θες αρκεί να κάτσεις". Πλέον η ιδιοκτησία έχει γίνει πρόβλημα στην Ελλάδα και ένα ξενοίκιαστο σπίτι είναι ΠΟΥΤΣΑ.
εδω νοικαζονται σπιτια τσαμπα με μονη υποχρεωση τους λογαριασμους νερου-δεη_με_χαρατσια και κοινοχρηστα
KiNKY KoNG
17-12-2013, 22:16
επειδη βλεπω οτι με ανεση πιστολιαζουν τα χρωστούμενα κοιταξτε να δειτε πως παιζουν μπαλα οι μάγκες.
ενοικιαστής που εχουμε αρχιζει να καθυστερεί τα ενοικια και ξερουμε πλεον που παει το πραγμα. Του εξηγω πολυ ευγενικα οτι εαν ειναι προσωρινη η δυσκολια να
συνεννοηθούμε και να διευκολύνουμε την κατάσταση. Εαν δεν μπορει να κρατησει το σπιτι δεν υπαρχει προβλημα υπαρχουν πολλα σπιτια σε λεφτα που θα τον βολευουν.
Αντι να εκτιμήσει την ειλικρινή μου διαθεση για βοηθεια, πουλει πνευμα στην μανα μου απο τηλεφωνου ετων 60+ .
Οχι πολυ καιρο αργοτερα οντως ενα βραδυ την εκανε.. οπως ακριβως ηθελα.Το σπιτι αφου συμμαζεύτηκε ενοικιάστηκε σε φιλο χωρις συμβόλαιο.
Ενα μηνα πριν λήξει το συμβολαιο με τον μαλακα , περιπου 9 μηνες αφου έφυγε, πηγα στην εφορια και εκανα εκχώρηση των ενοικίων στην υγεια του Στουρναρα, γυρω στα 7000 χιλιαρικα.
Οταν του ηρθε το χαρτακι απο την ΔΟΥ καταλαβε το εξης απλο: εαν εισαι μουνι τοτε μην απορείς οταν κάποιος σε γαμήσει.:dfinger:
commissar
17-12-2013, 22:28
πολύ παλιό τηλέφωνο είχε πάντως.
:cold:
ypersyntelikos
18-12-2013, 01:07
και εκανα εκχώρηση των ενοικίων στην υγεια του Στουρναρα, γυρω στα 7000 χιλιαρικα.
τι ακριβώς είναι αυτό?
και εκανα εκχώρηση των ενοικίων στην υγεια του Στουρναρα, γυρω στα 7000 χιλιαρικα.
τι ακριβώς είναι αυτό?
Επειδή φορολογείται η απαίτηση και όχι η είσπραξη, ο KiNKY θα έπρεπε να φορολογηθεί αυτά τα 7 χιλιάρικα παρότι δεν έχει δει δεκάρα. Όμως, για μισθώματα δίνεται η δυνατότητα να εκχωρήσεις την απαίτηση στο δημόσιο και να μην τα φορολογηθείς, δηλ. ο τύπος συνεχίζει να χρωστάει τα 7 χιλιάρικα αλλά πλέον τα χρωστάει στην εφορία. Πάλι ο KiNKY δε θα δει δεκάρα, αλλά τουλάχιστον δε θα φορολογηθεί κάτι που δεν θα εισπράξει ποτέ ή θα έπρεπε να ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για να το κυνηγήσει δικαστικά.
Από την άλλη, η εφορία θα κάτσει πράγματι να το κυνηγήσει για τον εαυτό της, ενώ αν π.χ. ο άλλος έχει εργολαβίες με δημόσιους οργανισμούς, απαιτήσεις από το δημόσιο ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί φορολογική ενημερότητα, ε τον έχει πηδήξει λίγο μέχρι να ξεχρεώσει.
overdriven
18-12-2013, 10:19
Σωστός ο Kinky. Και πληρωμένη απάντηση στο πουστράκι που του την έφερε και πατριωτική εκχώρηση στο Δημόσιο. Εύγε νέε μου.
http://3.bp.blogspot.com/-FoK-eK81Cz8/UqRtPHWHLII/AAAAAAAAMaQ/AIkiJ2q2YoQ/s1600/Stournaras8gfe.jpg
Dr.Gonzo
18-12-2013, 12:39
Όταν: Μπαίνεις νοικάρης σε σπίτι και δίνεις 1-2 νοίκια για εγγύηση/καπάρο...
Την στιγμή που: θα αποφασίσεις να αφήσεις αυτό το σπίτι...
Η εγγύηση αυτή τι γίνεται; Ποιός την παίρνει; (Εφκαριστώ, είμαι άβγαλτος σ'αυτά)
Raven Lord
18-12-2013, 12:48
αν παραδόσεις το σπίτι όπως το παρέλαβες, παίρνεις την εγγύηση πίσω. αλλιώς γίνεται αποτίμηση των ζημιών και συμφωνείτε με τον ιδιοκτήτη το ποσό.
στην αθήνα έμεινα 10 χρόνια στο ίδιο σπίτι και είχα δόσει 200 ευρώ εγγύηση. έφυγα και δεν τα ζήτησα, με πήρε μετά από κανα μήνα ο τύπος και λέει να μου τα επιστρέψει. του τα χάρισα γιατί τόσα χρόνια δεν έδωσα δεκάρα για επιδιορθώσεις και τέτοια.
overdriven
18-12-2013, 12:53
Επίσης το βάψιμο θεωρείται συνήθης φθορά, μη τα βάφετε φεύγοντας. Εννοώ αν δεν θέλετε να τα βάψετε.
Όταν: Μπαίνεις νοικάρης σε σπίτι και δίνεις 1-2 νοίκια για εγγύηση/καπάρο...
Την στιγμή που: θα αποφασίσεις να αφήσεις αυτό το σπίτι...
Η εγγύηση αυτή τι γίνεται; Ποιός την παίρνει; (Εφκαριστώ, είμαι άβγαλτος σ'αυτά)
Εαν πληροφορησεις τον ιδιοκτητη ενα μηνα προτου φυγεις , οτι θα φυγεις , η εγγυηση -εαν δεν εχεις εκκρεμη υποχρεωσεις - και το σπιτι ειναι σε ιδια κατασταση με αυτη που το παρελαβες , τοτε σου επιστρεφετε ολοκληρη.
rat_poison
18-12-2013, 13:26
εγώ όσες φορές μετακόμισα συνεννοήθηκα με τον ιδιοκτήτη να πάρει την εγγύηση αυτός και να επιδιορθώσει ό,τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει. μέχρι στιγμής δε μου το ανρήθηκε κανείς, μάλλον βγαίνει και λίγο κερδισμένος κιόλας.
Ας καταθεσω και γω μια εμπειρια. Χαλκίδα νοίκιαζα 2 χρόνια νεόδμητο διαμέρισμα (17 τετραγωνικά λολ). Μια μέρα που καθάριζα το νιπτήρα του μπάνιου έσπασε..Τον κόλλησα και δεν είπα κάτι στον ιδιοκτήτη παρά μόνο τη μέρα που ξενοίκιασα. Πήρα όλη την εγγύηση πίσω, γιατί προφανώς και ο ίδιος ήξερε ότι είναι όλα ψευτοκατασκευές.
Απο την άλλη μια φίλη πέρυσι, νοίκιασε στο Αιγάλεω μια γκαρσονιέρα μεζονέτα. Το θέμα είναι ότι το ρεύμα ήταν κοινό για όλες τις γκαρσονιέρες και έκανε έναν επιμερισμό η ιδιοκτήτρια ανάλογα με τα τετραγωνικά και ποτέ δεν τους έδινε τον λογαριασμό να δουν τι πληρώνουν. Την έπιασε και η φίλη μου λοιπόν και μετά από πολλή πίεση είδε το λογαριασμό!!! και φυσικά της πλήρωναν και το χαράτσι της ιδιοκτήτριας. 'Έφυγε σε 3 μήνες και πήρε και την εγγύηση πίσω.
Σε άλλα νέα, εγώ ψάχνω σπίτι νορμάλ στο Νέο Ηράκλειο και όλα είναι παλιά και πάνω από 300€.
ypersyntelikos
18-12-2013, 15:29
Μια μέρα που καθάριζα το νιπτήρα του μπάνιου έσπασε...
ντάξει κι εμένα μου τη σπάει το καθάρισμα αλλά δεν κάνω έτσι!
http://media.animevice.com/uploads/2/25222/524597-ultimate_marvel_vs._capcom_3_mvc3_character_render_hulk__hulk_.jpg
Art In Haste
04-11-2014, 12:15
bump
Γνωρίζει κανείς αν σε περίπτωση πώλησης ενός διαμερισμάτος ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να τηρήσει ή όχι το συμβόλαιο των ενοικιαστών που μένουν στο σπίτι;
Τηρείται το ιδιωτικό συμφωνητικό ως έχει, το οποίο όμως θα πρέπει να έχει γίνει σωστά (θεωρημένο από τη ΔΟΥ, συμβολαιογράφο κτλ)
Art In Haste
04-11-2014, 12:53
Έχουν γίνει όλα σωστά, οπότε ο νέος ιδιοκτήτης δε μπορεί να βγάλει τους ενοίκους πριν την λήξη του συμβολαίου. Ωραία.
Art In Haste
11-09-2016, 23:49
Αρκετά οφφ τόπικ αλλά θαυμάζουμε το τελειότερο σπίτι που βγήκε ποτέ πρός πώληση. Τσεκάρετε φωτογραφίες (http://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/41562927#dDEeDEZoPSLjruvY.97).
Κωλαράκι Τορνευτό
12-09-2016, 03:20
Αρκετά οφφ τόπικ αλλά θαυμάζουμε το τελειότερο σπίτι που βγήκε ποτέ πρός πώληση. Τσεκάρετε φωτογραφίες (http://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/41562927#dDEeDEZoPSLjruvY.97).
Δεν ειμαι ακριβως σιγουρος αν ησουν σαρκαστικος ή οχι, αλλα εκλαψα με φωτος. Τελειο σπιτι για εναν ψυχοπαθη, ναι. Μολις 1.2 εκατομμυρια λιρες επισης.
KoiliaSamprela
12-09-2016, 07:58
δεν νομίζω ότι με παίρνει btw
When Black Roses Bloom
12-09-2016, 10:29
Παιδιά, για τετραόροφο Λονδίνο, είναι πολύ λογική τιμή ε. Και με 4 μπάνια. Και με τεράστιο κήπο. Μην ξεχνάτε ότι Αγγλία δεν χτίζονται σπίτια. Γι'αυτό εξ'άλλου και οι τρομακτικές τιμές ενοικίου/αγοράς. Αν είναι να φτιάξουν, θα φτιάξουν κλουβιά με το ταβάνι στα 2.10, να σηκώνεις το χέρι και να ακουμπάς πάνω.
Ον τόπικ, πληρώνω 400 λίρες, σε house share, δικό μου δωμάτιο (σοφίτα) με 2 κοινόχρηστα μπάνια και κουζίνα. Σαπίλα. Και το Μπρίστολ, σαν αναπτυσόμενη πόλη, δεν ενδείκνειται για σόλο σπίτι. Πρέπει να βγάζεις 2500 λίρες και πάνω για να πείς ότι μένεις μόνος σου και ζείς.
wraithgr
12-09-2016, 13:07
Ενταξει, 250 τετραγωνικά μεν, Leytonstone δε. Οι τιμές γενικά σε Λονδίνο και περίχωρα είναι εξωφρενικές, μερικές όμως είναι απλά εκτός πραγματικότητας και αυτή είναι μια από αυτές.
atom_smasher
13-09-2016, 13:18
Το είδα και σιχάθηκα λίγο...μετά γύρισα να κοιτάξω το ημιυπόγειο δωμάτιό μου και κάπως αναθεώρησα...Τουλάχιστον πληρώνω μόνο 245E (φυσιολογικές τιμές τα 420Ε).
Ψάχνοντας στις 3 πρώτες σελίδες της γενικής συζήτησης, δε βρήκα πιο ταιριαστό τόπικ για να αναπτύξω την απορία μου. Οπότε τη θέτω εδώ:
Σε ενα "απενεργοποιημένο" σπίτι, όταν του ανοίξεις ξανά τη ΔΕΗ για να γίνει κατοικήσιμο, ενεργοποιείται αυτόματα (λόγω του ανοίγματος της ΔΕΗ) κάποιος έξτρα φόρος? Τα χαράτσια πχ, έρχονταν με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά νομίζω πως μετά αποσυνδέθηκαν από εκεί?
Έξτρα ερώτηση: Πώς μετράει η ΔΕΗ σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά ενός σπιτιού?
Γενικά, ένα ιδιόκτητο σπίτι τι φόρους έχει? Φόρο ακίνητης περιουσίας? Τον οποίο πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, άμα έχεις στο όνομα σου ένα ακίνητο?
(Συνοπτικά, τα βήματα επανασύνδεσης ρεύματος σε ένα σπίτι, εδώ ---> http://www.diekpereoseis.gr/yphresies/dei/epanasyndesi-revmatos
Αν κάποιος/α έχει ιδέα απ' τη διαδικασία, θα 'τανε χρήσιμο να ρίξει οποιαδήποτε σχετική συμβουλή)
Και για να βάλω και μια ον-τόπικ νότα στο ποστ, υπάρχει κάποια εξέλιξις στο θέμα με το ερ-μπι-εν-μπι? Τι τιμές παίζουν σε ελλάδα/γιούρωπ? Έχετε υπόψη ενοικιάσεις διαμερισμάτων για πολύ καιρό εδώ ή αλλού? Εξακολουθεί να ειναι δημοφιλής τρόπος διαμονής? Είχε ακουστεί ότι θα ελεγχθεί πιο αυστηρά νομίζω. Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι ποινικά κολάσιμον?!
atom_smasher
18-10-2016, 01:55
Η κυβέρνηση συζητάει για ένα 5% στο rbnb. Εχει γαμηθεί ο δίας γενικώς απο ενοικιάσεις μεσω της πλατφορμας. Τιμές αναλόγως το τι θα νοικιάσεις. γενικώς συμφέρει. Προς το παρόν νομίζω είναι γκρίζα ζώνη οι ενοικιάσεις.
KoiliaSamprela
01-03-2017, 13:25
Για πείτε αν κάποιος ξέρει / έχει γνωστό να νοικιάζει νότια (Βουλα/Βαρη/Βαρκιζα/Βουλιαγμένη, αλλά ίσως και προς Γλυφάδα Αργυρούπολη) κάτι όχι κάτω από 50τμ όχι πάνω από 65-70 τμ
atom_smasher
01-03-2017, 16:23
Επίσης αν κανείς έχει κανά γραφείο για ενοικίαση. Όχι πάνω από 250 ευρώ και χώρο για 3-4 άτομα.
paddy honey
01-03-2017, 17:03
Νοικοκυραίοι νοικάρηδες οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες.
https://www.youtube.com/watch?v=YDURL1KW6_s
atom_smasher
01-03-2017, 19:02
μιά γωνίτσα ψάχνουμε να στεγάσουμε τον έρωτά μας για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη!
freak brother
02-03-2017, 17:06
Για πείτε αν κάποιος ξέρει / έχει γνωστό να νοικιάζει νότια (Βουλα/Βαρη/Βαρκιζα/Βουλιαγμένη, αλλά ίσως και προς Γλυφάδα Αργυρούπολη) κάτι όχι κάτω από 50τμ όχι πάνω από 65-70 τμ
θα εχω το νου μου αγαπη 8)