PDA

View Full Version : πως συνδέω δύο οθόνες σε μια gc?

kontan
21-06-2013, 15:14
Το λοιπόν,

Η κάρτα γραφικών μου είναι μία AMD Radeon HD 6800 με αυτές τις εξόδους: hdmi, display port, dvi-d, dvi-i
αυτή τη στιγμή έχω μια LG οθόνη συνδεδεμένη με hdmi.
και θέλω να συνδέσω και τη τελεόραση (Samsung) η οποία έχει αυτές τις εισόδους: hdmi, dvi-d, vga

υπάρχει τρόπος να έχω και τις δύο συνδεδεμένες στον υπολογιστή, αλλά και οι δύο να έχουν ήχο αλλά διαφορετικό display; Προφανώς θα είναι ο ίδιος ήχος αλλά αυτό δε μας πειράζει.

σύμφωνα με τα specs της κάρτας η display port κουβαλάει ήχο, οπότε η μία σκέψη είναι να παίζει καλώδιο DP-hdmi (για τη tv) και να το έχω συνδεδεμένο ταυτόχρονα με το hdmi-hdmi (για την οθόνη)
η άλλη σκέψη είναι να παίξει hdmi splitter και να κουμπωθούν εκεί με απλά hdmi-hdmi και οι δύο οθόνες.

θα δουλέψει τίποτα απ αυτά;

το σκεπτικό είναι με extended displace να γίνονται τα όποια τζιτζιμπρίτζι στον υπολογιστή, και ταυτόχρονα να παίζει πχ ταινία στην tv από τον υπολογιστή.

για πείτε εσείς που ξέρετε τα πολλά κ ο νους σας κατεβάζει

antimusic
21-06-2013, 15:37
δεν κατάλαβα, στην οθόνη του πισιού χρειάζεσαι ήχο; έχει ηχεία η οθόνη δηλαδή οπότε είναι απαραίτητο το hdmi;

kontan
21-06-2013, 16:39
σωστά. δε το διευκρίνισα αυτό. και οι δύο οθόνες έχουν ηχεία. και στις δύο χρειάζομαι ήχο.

Ingolemo
21-06-2013, 16:53
Kai giati apla den pairneis ena aplo kalwdio stereo typou http://www.intelcom.gr/CABLE-404-0.25 kai na to sundeseis opou thes? (oles oi tv exoun eisodo gia audio)

Gia na paizei taytoxrona hdmi kai kanoniko audio out kaneis ayto: http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-play-audio-through-hdmi-speakers-simultaneously-in-windows-7/

antimusic
21-06-2013, 17:36
χωρίς να κατέχω από displayport, αφού λέει βγάζει ήχο τότε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ με ένα displayport-to-hdmi είσαι οκ.

εναλλακτικά και αν δεν σε πειράζει να μπλέξεις με παραπάνω καλώδια, κάνεις αυτό που λέει ο ινγκόλεμο, στη μία hdmi και στην άλλη (ιδανικά στην οθόνη του πισιού) dvi και χωριστό καλώδιο ήχου ΑΝ έχει όντως είσοδο για audio (δεν έχουν όλες όπως λέει, μερικές απ τις πιο φθηνές τηλεοράσεις δεν έχουν).

kontan
21-06-2013, 18:21
θενξ για το λινκ περι ήχου ingolemo

θεωρητικά δε θα έχω πρόβλημα με displayport2hdmi, αλλά προβληματίζομαι με το εάν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένη κ την hdmi ακριβώς από δίπλα. Λογικά μάλλον όχι.
είσοδο για audio (mini jack) έχουν κ οι δύο οθόνες.

Μάλλον μόνο δια του πειράματος θα τη βρω την άκρη οπότε παω να πάρω το dp-2-hdmi που είναι κ φτηνότερη λύση για την ώρα κ βλέπουμε.

θενξ κ πάλι :)

Ingolemo
21-06-2013, 18:24
Hm, den exw dei pouthena egw thleorash (oxi othonh e) xwris audio input (eidika an exei kai vga in den paizei na mhn exei), alla tsekare to kalou kakou, mporei na exei rca in kai na thes allo typo klwdiou.

kontan
21-06-2013, 18:33
όλες οι οθόνες των τελευταίων 5-6 χρόνων που έχω δει έχουν κ διάφορα inputs πέρα από το κλασσικό της κεραίας. 2 στις 3 οθόνες στο σπίτι είναι παντός χρήσης αυτή στιγμή :P

kontan
27-06-2013, 21:04
μου ήρθε το καλώδιο κ τελικά λέει η κάρτα γραφικών μου δεν υποστηρίζει ήχο στη display port θήρα. κάτι που όσο κ εάν έψαξα στο Manual δε βρήκα πουθενά να αναφέρεται σχετικά. το παραθυράκι που πετάχτηκε μου λέει πως θα χρειαστώ να συνδέσω τη κάρτα ήχου με την δεύτερη οθόνη. ελπίζω να βρεθεί άκρη να διαχωρίζω πότε θέλω ήχο στο hdmi και πότε στο audio καλώδιο όμως ανάλογα τη περίπτωση... στο πείραμα Νο2 αυτό όμως υποθέτω :P

Ingolemo
27-06-2013, 22:59
To default einai na dialegeis apo pou tha paizei o hxos, hdmi h karta hxou. Gia na paizoun taytoxrona kaneis ayta pou leei sto site pou vala prin.