View Full Version : [Cinema] Man of Steel (2013)
funishment
06-06-2013, 22:05
http://media.aintitcool.com/media/uploads/2013/harry/bkfimqgcyaalclj_large.jpeg
άλλος ένας Ζούμπερμαν αλλά αυτός μάλλον θα βλέπεται.
dwYatpwrs8s
name-dropping ftw:
Man of Steel is an upcoming 2013 American superhero film directed by Zack Snyder, produced by Christopher Nolan, and scripted by David S. Goyer. Based on the DC Comics character Superman, the film will be a reboot of the Superman film series, portraying the character's origin story. The film stars Henry Cavill in the title role, with Amy Adams as Lois Lane, Michael Shannon as General Zod, Diane Lane as Martha Kent, Kevin Costner as Jonathan Kent, Laurence Fishburne as Perry White, and Russell Crowe as Jor-El. Man of Steel will launch a shared fictional universe of DC Comics characters on film.
20 Ιουνίου στους σινεμάδες.
imdb (http://www.imdb.com/title/tt0770828/)
wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Man_of_Steel_(film))
Djerdjelesh
06-06-2013, 23:38
Οι μπαμπάδες του είναι Ρομπέν των Δασών.
cybernaut
07-06-2013, 00:41
άλλος ένας Ζούμπερμαν αλλά αυτός μάλλον θα βλέπεται.
AMHN
Art In Haste
24-06-2013, 01:09
Δε βλέπεται...
http://www.youtube.com/watch?v=AiYaJo5n5CE
http://www.youtube.com/watch?v=hd7l45fwRrE
metamelia1
24-06-2013, 01:13
palevoun kana 20lepto me ton arxikako -mia mpounia pernan mesa apo 50 ktiria- kai sto telos apla tou spaei to laimo. gelousa nevrika mexri na teleiwsei
to apolyto 0
για ποιο λόγο έπρεπε να σποϊλεριάσεις? edited
(γιατί είσαι μαλάκας)
metamelia1
24-06-2013, 18:15
exeis dikio, den einai katholou koinotypo kai provlepsimo senario, einai tainiara me trela plot twist pou se kathilonoun
.....................................................................perase eksw
Mitsmann
24-06-2013, 18:24
aah, Stormy, where have the good times gone?
metamelia3
25-06-2013, 00:17
Α, ακόμα δεν το έχετε μπανάρει το μαλακισμένο; Τι μεγαλόψυχοι που είστε.
Κυρία Μαριάννα
25-06-2013, 00:46
και κάπως έτσι ανοίγει ξανά η κουβέντα...
metamelia1
25-06-2013, 01:12
ER enas kosmos magikos, mia parallili pragmatikotita, mia planh opou o xronos kylaei diaforetika kai ola symvainoun taytoxrona th kathe stigmi
atermona :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched:
mourning apocalypse
25-06-2013, 01:28
Τώρα σοβαρά ο άλλος διαμαρτυρήθηκε για σποιλερ στον superman?
ναι, γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο? περίεργο θα ήταν άμα είχα παραπονεθεί για σπόιλερ σε κάποιο ψυχόδραμα ξέρω γω όπου όντως δε θα είχε τόση σημασία η πλοκή. επίσης έχω ακούσει ότι η ταινία είναι ψιλομαλακιάρα με μηδενικό βάθος χαρακτήρων κτλ. το να έχω μια άλφα περιέργεια για το πως τελικά "νικάει τον κακό" ήτανε ένα απ'τα ελάχιστα πράγματα που θα μπορούσα να "απολαύσω". για ποιο λόγο να μου το χαλάσει ο άλλος δεν κατάλαβα.
και βασικά πιο πολύ ξενέρωσα επειδή η ταινία κάνει μπαμ ότι έχει 2000 πράγματα για τα οποία μπορείς να την κοροϊδέψεις και ο άλλος επέλεξε να πετάξει αγέρωχα ένα σπόιλερ για να μας πει ότι δε βγάζει νόημα ας πούμε. δηλαδή και μαλακούκος και χαζός.
ion_storm
25-06-2013, 02:03
Τώρα σοβαρά ο άλλος διαμαρτυρήθηκε για σποιλερ στον superman?
Βασικά αυτο.
Σποιλερ ειναι να σου πει κάποιος για τον Vader στο Star Wars. (Εδω ουτε μετα απο σχεδον τριαντα χρονιαδεν το λεει κάποιος σεβόμενος τον οποιοδήποτε ίσως να μην το έχει δει). Το να διαμαρτύρεται ομως κάποιος οτι το παραπάνω ειναι σποιλερ σε μια ταινία με τον Ζuperman ειναι σα να διαμαρτύρεται οτι κάποιος του σφύριξε οτι σε όλα τα Die Hard o Jon Macclane ζει και σκοτώνει όλους τους κακούς στο τέλος, μερικούς απο αυτούς με γυμνά χέρια.
Το να πετάει κάποιος σποιλερ ειναι τεράστια μαλακια, αλλα μην το παρακανουμε κιόλας. Επίσης αν το ειχε πει αυτο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί και να είχε περάσει στο ντούκου.
οκ λοιπόν.
προφανώς δεν είναι ίδια φάση με το vader, χαίρω πολύ, αλλά ξαναλέω,
έχω ακούσει ότι η ταινία είναι ψιλομαλακιάρα με μηδενικό βάθος χαρακτήρων κτλ. το να έχω μια άλφα περιέργεια για το πως τελικά "νικάει τον κακό" ήτανε ένα απ'τα ελάχιστα πράγματα που θα μπορούσα να "απολαύσω". για ποιο λόγο να μου το χαλάσει ο άλλος δεν κατάλαβα.
στο παλιό superman 2 ας πούμε, ο superman κάνει ένα "τρελό" κόλπο για να καταφέρει να νικήσει το zod και γενικά το θέμα με το zod είναι ότι έχει ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις με το superman οπότε πραγματικά το ΜΟΝΟ στοιχείο πλοκής για το οποίο έχεις περιέργεια είναι ακριβώς αυτό: πως θα καταφέρει να τον νικήσει. η υπόλοιπη ταινία είναι το origin story το οποίο το ξέρουν κι οι πέτρες, τα γνωστά ηθικά διλήμματα και γενικώς πράγματα που τα ξέρεις ήδη και τα περιμένεις.
γι'αυτό είναι μαλακία να το σποϊλεριάσεις. που στην τελική χέστηκα κιόλας αλλά όπως ήδη ανέφερα η ταινία είναι κακή, φαίνεται απ'το τρέιλερ, το λένε ολοι κτλ κτλ..ειναι αναγκή να σποϊλεριάσεις το μοναδικό πράγμα που δεν ξέρεις ήδη πριν τη δεις για να μας το πεις? πρέπει να'σαι λίγο αρχιδάκι / σπαστικός για να θες να το κάνεις αυτό, και ο firestorm αυτό ακριβώς είναι στο er έτσι δεν είναι? μπορεί και να πέρναγε στο ντούκου αν το έκανε άλλος αλλά δεν είναι και τυχαίο που αυτός που το΄κανε ήταν ο firestorm. ελπίζω μετά απ'αυτή την επανάληψη/υπερανάλυση τα επιχειρήματα μου να σας φαίνονται πιο λογικά τώρα.
BURNIN AMBITION
25-06-2013, 02:58
ασχετως αν η ταινια ειναι μαλακιαρα ή οχι, ο αλλος κανει σποιλ σε ταινια που μολις εχει βγει ξερω γω. γιατι πρεπει να αντιμετωπιστει διαφορετικα επειδη εινα ισουπερμαν? δηλαδη αν εγω ειχα αγορασει (λεμε τωρα) εισητηρια για να το δωτο βραδυ σινεμα θα μου τη χαλασει με το ετσι θελω?και δεν εχει καμια σημασια για το αν ειναι ο σουπερμαν ή το ξυνη ζωη ξερω γω. νταξ
παλι καλα που δε διαβασα το σποιλερ, δε προσεξα καν ποιος το εκανε και σταρχιδια μου, αλλα νταξ του τη λετε αυτου που διαμαρτυρηθηκε , ολοι, λες και το εκανε εκεινος. καλα σας κανουν στα σποιλερ στο γκειμ οφ θροουνς τελικα τετοιοι ειστε
ελπιζω να γινει της καραπουταναρας τωρα, αντε γιατι εχουν πεσει οι τονοι και βαριεμαι λιγακι
freak brother
25-06-2013, 03:28
σποιλερ αλερτ
ο Ζοντ ειναι ο Τζιγγερ
Κωλαράκι Τορνευτό
25-06-2013, 05:10
Υπερβολικα πολυς κοσμος ασχολειται για μια "σουπερμαλακιαρα που δεν εχει εκβαθυνση χαρακτηρων"* παντως εχω να πω. Γενικα ειμαι με μπερνι και ανταμ, απλα νταξει ρε ανταμ, κι εγω το διαβασα το ποστ του φαηρστορμ και χαλαστηκα, γιατι εχω σκοπο να παω να τη δω κι εγω. Πιο πολυ χαλαστηκα με την αντιμετωπιση του για την ταινια, που ειναι το πολυ 15χρονου, παρα με το σποιλερ που εκανε να σου πω. Εγω θα παω να δω εξωγηινους, λεηζερς, εκρηξεις και σουπερ ανθρωπους να πετανε στο διαστημα, τωρα αν εσυ πας για να δεις ειτε μια νεα κοινωνικοπολιτικη αναλυση για τους πραγματικους ηρωες στα παρασκηνια, ή για το ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΖΟΝΤ ΟΜΓΚ, τοτε τι να σου πω.
*Νταξει τι να πω, πλεον περιμενουμε να δουμε το Man Of Steel και να αποκτησουμε νεα κοσμοθεωρια, δεν παει καλα ο κοσμος.
Στα αρχιδια μας για το σουπερμαν και σιγα την μαλακια που εκανε και σποιλερ.Αν εισαι να πας να την δεις για να μισησεις τον εαυτο σου,καλητερα πηγενε ακουμπα τα στους τυπους που ελιωσαν για το ποστ προντακσιον.
freak brother
25-06-2013, 14:14
ολες οι υπερ-ηρωικες ταινιες , εχουν γινει πλεον 90% καταστροφη , κτιριων , γης , αμαξιων , βομβες , εκρηξεις μπλα μπλα μπλα και 8% καλο καστινγκ και 2% (με το ζορι) σεναριο .
Man Of Steal...http://imageshack.us/a/img64/6127/superpap1tsonos.gif
antimusic
26-06-2013, 05:03
γαμώ το χριστό σου.
Ra Pariah
26-06-2013, 05:32
Πάρε κι ένα Warlord στα related, ΦΙΞΞΞΕΡΑΣΜΑ, να στανιάρεις!
Κωλαράκι Τορνευτό
26-06-2013, 06:06
Man Of Steel....
http://i.imgur.com/6VhAJJk.jpg
Mitsmann
26-06-2013, 15:37
Πιο πολυ χαλαστηκα με την αντιμετωπιση του για την ταινια, που ειναι το πολυ 15χρονου
Ευτυχως που σε αλλα θεματαωγουεητ.
Στο σίκουελ του Man of Steel θα έρθει αντιμέτωπος με τον Batman
https://pbs.twimg.com/media/BPpOGnQCcAACSQ0.jpg:large
...
και θα τον υποδυθεί ο Ben Affleck
http://nerdreactor.com/wp-content/uploads/2012/12/ben-affleck-superman-suit.jpeg
Parasight
23-08-2013, 07:05
^Δεν είναι πλάκα αυτό, μόλις το είδα!
:fear:
Kelldorain
23-08-2013, 10:54
Τέλειωσε η φεστιβαλική περίοδος του μάλλον :touched:
Δεν έχω καταλάβει αν θα είναι εντελώς βασισμένο στο TDKR του Miller (πιστεύω όχι γιατί δεν έχει αρκετές εκρήξεις για τον Snyder), αλλά όπως και να 'χει ο πάτος του Man of Steel θέλει πραγματική προσπάθεια να ξεπεραστεί, οπότε θα 'χει ενδιαφέρον.
antimusic
16-10-2013, 12:38
διασκεδαστικό ήταν, δεν καταλαβαίνω γιατί σκούζετε.
OniBocho
05-11-2013, 13:21
Νομίζω ότι έχει περάσει αρκετός καιρός (κυκλοφορεί πλέον και σε dvd/blu-ray) ώστε η κουβέντα για τη συγκεκριμένη ταινία να θεωρείται spoiler-free.
Γεγονός είναι ότι έχω μια μεγάλη αδυναμία στον Kal El. Μια αδυναμία που μεταφράζεται σε όλα τα κόμικς που κυκλοφόρησαν από το '96 μέχρι σήμερα και πολλά παλαιότερα, κυρίως πέριξ του Death of Superman, αγαλματάκια (όχι action figures, δεν τα γουστάρω) και μπόλικο ρουχισμό (πάνω από 23 μπλούζες και hoodies, ζώνες, εσώρουχα, καπέλα και ότι βάλει ο κάθε άρρωστος νους)
Οκ, enough self ball-licking, απλά θέτω τις βάσεις μου κι εγώ.
Μπορεί να μη συμφωνεί η πλειοψηφία, αλλά παρόλες τις βασικές -κι όχι λίγες- ενστάσεις μου, θεωρώ πως το Man of Steel μπορεί να είναι η καλύτερη super-hero movie μέχρι σήμερα. Θα εξηγηθώ:
Αρχικά ήμουν πολύ διστακτικός, με το δίδυμο της καταστροφής... O Visionary Snyder (που κατέστρεψε το Watchmen και το έκανε χειρότερο από τα μούτρα του) κι ο Nolan που μάλλον είχε James Bond ονειρώξεις και τις πέρασε στον Batman. Με εξέπληξαν. Κυρίως ο Snyder.
Η πρώτη ώρα της ταινίας είναι αριστουργηματική. Όλο το κομμάτι στον Krypton, που στηρίζεται στο comic Superman: Birthright, ήταν μαγευτικό. Όχι μόνο στο visualization του, αλλά και στο πως έθεσαν τα θεμέλια της ιστορίας. Έπειτα, μου άρεσαν -και σκηνοθετικά- όλα τα flashbacks, που συνδέουν την ιστορία. Μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι εξήγησαν με έναν πολύ στιβαρό τρόπο το πως επιλέχθηκε η Γη για να φιλοξενήσει το βρέφος Kal El, το ότι κάτι σημαίνει το S, το ότι η στολή του δεν είναι απλά ρούχα που έραψε η Martha Kent, το ότι είχε ένα συγκεκριμένο λόγο που τον έψαχνε ο Zod και τέλος το ότι σεναριακά, άγγιξαν το μεγαλύτερο δίλλημα που κουβαλάει ο χαρακτήρας: ως θεός ανάμεσα σε κοινούς ανθρώπους, οι επιλογές του θα ήταν ικανές να καθορίσουν την εξέλιξη της ίδιας της ανθρώπινης ιστορίας.
Τι ΔΕΝ μου άρεσε; Θεωρώ τον Snyder συναισθηματικά ρηχό. Κι αυτό φάνηκε και σε αυτή του την ταινία. Η ερμηνεία του Costner δεν ήταν κακή, αλλά η σκιαγράφηση του Jonathan Kent ήταν. Δε με ενοχλεί που πέθανε. Δε με ενοχλεί που πέθανε κι ο Clark αποφάσισε να μην κάνει τίποτα για να τον σώσει, με κίνδυνο να φανερώσει τις δυνάμεις του. Με ενοχλεί όμως που εντελώς επιδερμικά ασχολήθηκαν με το δίλλημα που προανέφερα, αφήνοντας κάπως μετέωρο το spolier που προκάλεσε χαμό στο thread παραπάνω. Βέβαια, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή η κρίσιμη στιγμή, με τον Superman να σκοτώνει κάποιον για να σώσει τους γήινους, να είναι ένα πολύ καλό πάτημα για τη συνέχεια. Δηλαδή, σε αυτή την ταινία, είδαμε έναν Superman που ακόμα δε γνωρίζει ούτε το ίδιο του το potential, δεν έχει αποκρυσταλωμένο κώδικα ηθικής ούτε και καθορισμένα morals. Αν το γεγονός ότι σκοτώνει τον Zod σημαίνει πως στιγματίζει τον χαρακτήρα και σε μια επόμενη ταινία τον δούμε πλέον ως τον ώριμο και μεγαλύτερο super hero όλων, τότε καλώς έγινε. Σκεφτείτε δηλαδή μια μάχη με τον Doomsday και πόσο σημαντικό αντίκτυπο θα είχε ο "i don't kill" κανόνας του Superman.
Σε αυτό που έγραψα παραπάνω βέβαια, υπάρχει και η δεύτερη μεγάλη ένστασή μου, που συνδέεται με την πρώτη. Δεν δίνει τον χρόνο ή τον τρόπο η ταινία για να καταλάβουμε ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ο Clark θα θυσίαζε τον εαυτό του για τους γήινους. Επίσης, θεωρώ ότι στη φάση που εμφανίζεται ο Zod με την ομάδα του, τα πράγματα κινούνται κάπως fast-forward και abnormal. Δηλαδή, εμφανίζονται στη Γη εξωγήινοι, που συνάμα είναι και παντοδύναμοι και wtf???? Αυτή είναι η αντίδραση των ανθρώπων; Δεν στέκει τόσο...
Επίσης, με χάλασε αρκετά όλη αυτή η προσπάθεια της DC (βλέπε Warer Bros) να περάσει ένα χριστιανοκάτιτις. Τάχα μου ο Clark είναι 33 ετών, πηγαίνει στον παπά να τον ρωτήσει τι να κάνει, έχει το προφίλ του "σωτήρα".. Ε χέστε με! Είναι εξωγήινος! Δεν υπάρχει Jehovah στον Krypton, damn you!
Τέλος, στα αρνητικά θα ήθελα να προσθέσω και την έλλειψη βάθους στο προσωπικό δράμα του Zod, κάτι το οποίο θα τόνιζε πολύ περισσότερο τους λόγους για τους οποίους αυτό το φασιστόμουτρο έκανε ότι έκανε. Άλλωστε, για να δημιουργήσεις έναν αρχιδάτο κακό, πρέπει να μπορείς να φέρεις μέρος του κοινου σε θέση να συμπάσχει και να ταυτίζεται μαζί του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να είσαι ασπόνδυλο χρυσαύγουλο για να νιώσεις τον Zod.
Κοντολογίς, θεωρώ ότι το Man of Steel είναι πολύ καλύτερο από την αποτυχημένη Batman Trilogy του Nolan, που στο μυαλό μου θα παραμένει ως "μία πολύ καλή ταινία Batman και στη συνέχεια δύο James Bond στη Gotham City"
Έχω την εντύπωση ότι απέσυραν τον Ben Affleck από το ρόλο του Batman για το sequel κι αυτό είναι σίγουρα θετικό. Πιστεύω ότι το Man of Steel αποζημιώνει τους comic book fans και κυρίως όσους από εμάς είμαστε λάτρεις του Supes, κάτι που οι 3 προηγούμενες ταινίες δεν κατάφεραν να κάνουν.
Parasight
05-11-2013, 13:41
θεωρώ πως το Man of Steel μπορεί να είναι η καλύτερη super-hero movie μέχρι σήμερα.http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=7157&dateline=1383557558
Phantom Duck
05-11-2013, 14:31
ο Nolan που μάλλον είχε James Bond ονειρώξεις και τις πέρασε στον Batman.
αποτυχημένη Batman Trilogy του Nolan, που στο μυαλό μου θα παραμένει ως "μία πολύ καλή ταινία Batman και στη συνέχεια δύο James Bond στη Gotham City"
http://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/04/joker-clap-hq.gif
antimusic
05-11-2013, 15:38
αγαλματάκια (όχι action figures, δεν τα γουστάρω)
έπρεπε να σταματήσω εκεί.
O Visionary Snyder (που κατέστρεψε το Watchmen και το έκανε χειρότερο από τα μούτρα του) κι ο
ευτυχώς σταμάτησα εδώ.
OniBocho
05-11-2013, 16:08
Αν κάποιος θέλει να συζητήσουμε γιατί κατ' εμέ τα Dark Knight και το Rises δεν είναι καν Batman και γιατί το Watchmen ήταν απαράδεκτο, πραγματικά θα χαρώ να το κάνουμε.
Τώρα, γιατί η άποψή μου για την ταινία κάπως σχετίζεται με το avatar μου (έλα, είναι γαμάτη μούρη ο τύπος, τι να λέμε; ) ντεν καταλαβαίνει...
antimusic
05-11-2013, 16:29
ακόμα εκεί είναι, να πας να τα βρεις. καλή διασκέδαση με τα before watchmen.
antimusic
05-11-2013, 16:42
:thumbsup:
Kelldorain
05-11-2013, 17:00
Κοντολογίς, θεωρώ ότι το Man of Steel είναι πολύ καλύτερο από την αποτυχημένη Batman Trilogy του Nolan, που στο μυαλό μου θα παραμένει ως "μία πολύ καλή ταινία Batman και στη συνέχεια δύο James Bond στη Gotham City"
Οκ, πέρα απ'όλα τα άλλα, ακόμα και μέσα απ' το ποστ σου δεν προκύπτει γιατί το Man of Steel είναι καλό. Ακόμα και στα σημεία που λες στην αρχή: ναι το origin είναι ωραίο αισθητικά, αλλά πέραν αυτού είναι εντελώς τυπικό origin story, που τέλος πάντων θα είχε κάποιο νόημα αν τέλειωνε εκεί και δεν είχαν τον Russell Crowe να εμφανίζεται συνέχεια (και χωρίς να τραγουδάει =/). Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την όλη Νολανοποίηση των superhero ταινιών δεν είναι ότι γίνονται James Bond (γτφ), αλλά ότι επικρατεί μια Σοβαροφάνεια, για να μη φανεί ότι κοροϊδεύουμε το πολύ ώριμο κοινό μας. Γι' αυτό η Catwoman δεν λέγεται Catwoman και γι' αυτό υπάρχει η αηδία να εξηγήσει στο Man of Steel το "S" στην στολή, μην νομίζει κανείς παιδιά ότι είναι απ' το Σούπερ ε!!~ Για τον ίδιο λόγο, δεν υπάρχει πουθενά κάποια αίσθηση χιούμορ στην ταινία, μόνιμα μελαγχολικός τόνος και μουντάδα και το βασικότερο δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ κάποια εξήγηση γιατί ο Σούπερμαν να ενδιαφερθεί για την γη. Γενικότερα ο Snyder δεν μπορεί να πει ένα 'παραμύθι', το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να γράφει destruction movies με εφέ σαν τον Bay και όπως λες δεν έχει πουθενά κανένα χαρακτήρα.
Επίσης, το σενάριο είναι αστείο. Η σκηνή με τον θάνατο του πατέρα είναι τόσο κλισέ που γίνεται αστεία/προσβλητική, η Λέιν βρίσκει τον Κεντ τραβώντας φωτογραφίες, γενικά υπάρχει ο Κεντ αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να μαθαίνουμε γιατί ο Κεντ είναι ο Σούπερμαν. Tl;dr (http://badassdigest.com/2013/07/03/film-crit-hulk-man-of-steel/)
Και φυσικά υπάρχει το τελευταίο ~50λεπτο που κάνει όλα τα Τρανσφόρμερς να ωχριούν. Δεν έχει κανένα μέτρο, κανένα νόημα και κανένα ενδιαφέρον, συνολικά πρέπει να σκοτώνεται περίπου ο μισός πληθυσμός της πόλης και δεν ασχολείται κανείς, μέχρις ότου βέβαια βάλει 3 άτομα ο Ζοντ μπροστά του για να βγει και η σκηνή δραματουργίας. Θα έγραφα επίσης ότι ο Σούπερμαν δεν σκοτώνει αλλά οκ κανείς δεν νοιάστηκε και δεν πρέπει να νοιάζεται. Οι απαιτήσεις κάθε μέσου είναι διαφορετικές και πρέπει να προσεγγίζονται διαφορετικά, το να λες ότι το Batman είναι κακή ταινία επειδή δεν ακολουθεί το κόμικ δεν έχει κανένα νόημα, δεν θα κρίνει αυτό την ποιότητα της ταινίας.
Γενικά πάντως χίλιες φορές το Returns. Επίσης, αφού μπαίνουμε σε τέτοια παιδική συζήτηση, για να ανακυρήξεις το Man of Steel την kalyteri super hero tainia, δεν αρκεί να συγκρίνεις με τα Batman, υπάρχει κι η Μάρβελ που ό,τι έχει βγάλει τα τελευταία 4 χρόνια πατάει κάτω όλους τους Σούπερμανς του κόσμου.
(γέλασα αρκετά με το "πάνω από 23 μπλούζες και hoodies" :touched: 24 δηλαδή; )
Κωλαράκι Τορνευτό
06-11-2013, 00:49
Τι σεντονια ειναι αυτα μωρε φιξξξερς ολοι. Ωραιο ηταν το Man Of Steel, με καποια προβληματα οπως η ελλειψη αναπτυξης χαρακτηρων.
Οποιος ισχυριζεται οτι ειχε προβλημα στο να καταλαβει τι γινοταν στις σκηνες δρασης, ας παει να κανει λοβοτομη, οι σκηνες δρασης ηταν γαματες.
Και επιτελους ειδαμε λιγο backstory απο Krypton εντυπωσιακα δωσμενο, οπως και ειδαμε λιγο over the top καταστροφες λογω των ικανοτητων του Σουπερμαν.
Ο αποπανω γραφει μερικα τραβηγμενα πραγματα btw, και μπορει να μιλαει πολιτισμενα, αλλα θεωρει το Man Of Steel σκουπιδι, και φυσικα το κανει απο αντιδραση, επειδη εχει γινει σινεφιλ κι αυτος.
Και σιγα τη Μαρβελ, εχει καποιες καλες ταινιες και καποιες που καλυτερα να μην ειχαν βγει, οπως το Captain America ας πουμε.
OniBocho
06-11-2013, 02:36
Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την όλη Νολανοποίηση των superhero ταινιών δεν είναι ότι γίνονται James Bond (γτφ), αλλά ότι επικρατεί μια Σοβαροφάνεια, για να μη φανεί ότι κοροϊδεύουμε το πολύ ώριμο κοινό μας. Γι' αυτό η Catwoman δεν λέγεται Catwoman και γι' αυτό υπάρχει η αηδία να εξηγήσει στο Man of Steel το "S" στην στολή, μην νομίζει κανείς παιδιά ότι είναι απ' το Σούπερ ε!!~ Για τον ίδιο λόγο, δεν υπάρχει πουθενά κάποια αίσθηση χιούμορ στην ταινία, μόνιμα μελαγχολικός τόνος και μουντάδα και το βασικότερο δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ κάποια εξήγηση γιατί ο Σούπερμαν να ενδιαφερθεί για την γη. Γενικότερα ο Snyder δεν μπορεί να πει ένα 'παραμύθι', το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να γράφει destruction movies με εφέ σαν τον Bay και όπως λες δεν έχει πουθενά κανένα χαρακτήρα.
Δε μίλησα για κάθε Νολανοποιημένη super hero movie (4 είναι, στην ουσία βέβαια 2 ήρωες) αλλά συγκεκριμένα για τα Dark Knight και Rises.
Αν θέλεις το αναλύουμε πάντως..
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρεις, συμφωνώ σε όλα, πλην του ότι δεν θα περίμενα περισσότερο "χιούμορ" στην origin ταινία του Supes. Το είχε σε στιγμές κι αυτό, απλώς μετριασμένο. Δε με ενόχλησε. Από το να το κάνει Spiderman ο Visionary, καλύτερα έτσι.
Επίσης, το σενάριο είναι αστείο. Η σκηνή με τον θάνατο του πατέρα είναι τόσο κλισέ που γίνεται αστεία/προσβλητική, η Λέιν βρίσκει τον Κεντ τραβώντας φωτογραφίες, γενικά υπάρχει ο Κεντ αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να μαθαίνουμε γιατί ο Κεντ είναι ο Σούπερμαν. Tl;dr (http://badassdigest.com/2013/07/03/film-crit-hulk-man-of-steel/)
Για τον πατέρα Κεντ τα έγραψα αναλυτικά. Στα μελανά σημεία της ταινίας, αναμφισβήτητα.
Γενικά πάντως χίλιες φορές το Returns. Επίσης, αφού μπαίνουμε σε τέτοια παιδική συζήτηση, για να ανακυρήξεις το Man of Steel την kalyteri super hero tainia, δεν αρκεί να συγκρίνεις με τα Batman, υπάρχει κι η Μάρβελ που ό,τι έχει βγάλει τα τελευταία 4 χρόνια πατάει κάτω όλους τους Σούπερμανς του κόσμου.
Η μόνη ταινία της Marvel που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι καλύτερη από το MoS είναι το Avengers. Δε συζητώ για Iron Man 2 και 3 που ήταν ο πάτος ο ίδιος, δε συζητώ για το ασύνδετο και μετριότατο Captain America, δεν αναφέρομαι καν στα φθίνοντα Spiderman, δε βάζω στο στόμα μου τα Wolverine και το πρώτο Punisher. Ούτε το πρώτο Iron Man (που είναι από τις πολύ καλές περιπτώσεις), ούτε το Thor ούτε τα X-Men είναι καλύτερα, κατά τη γνώμη μου.
Όσο για το Returns, όχι χίλες... Καμία φορά. Καμία, καμία. Ήταν τραγικό, όχι σαν ταινία, σαν Batman. Δεν ήταν Batman, ήταν κάτι άλλο...
Θεωρώ ότι ζούμε στην εποχή των anti-heroes. Για αυτό έχει πέραση ο Bats κι ο φλώρος Wolverine. Κι επειδή υπάρχει αυτό το αντι-ιμπεριαλιστικό στον έλληνα που είναι φύσει επαναστάτης με τη φραπεδούμπα στο χέρι, το δελτίο του στοιχήματος και το i-phone στο τραπεζάκι, όλοι σας μισείτε τον Superman, χωρίς να ξέρετε γιατί, χωρίς να έχετε διαβάσει ούτε ένα τεύχος. Απλά επειδή φοράει το κόκκινο σόβρακο πάνω από το παντελόνι. Λες κι ο Batman δε φοράει το δικό του μπλε...
(γέλασα αρκετά με το "πάνω από 23 μπλούζες και hoodies" :touched: 24 δηλαδή; )
Όχι, είναι αρκετές παραπάνω, αλλά δε μ' αφήνει πλέον η γυναίκα μου να τις φοράω όλες.. 23 είναι οι επιτρεπόμενες! Της έρχεται εγκεφαλικό όταν βλέπει κάτι t-shirts από το '97 με τρυπίτσες και άλλα bad-ass elements πάνω κι αρχίζει τις υστερίες:
θα σε βλέπουν και θα λένε
"μα καλά, γυναίκα δεν έχει αυτός ο άνθρωπος να τον προσέχει;;;;"
κι επειδή κουβέντα με μαλάκα και γυναίκα δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις, τις έχω αφήσει στη ντουλάπα να υπάρχουν...
Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι ενδεχομένως δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Είμαι μέγας λάτρης του Big Blue και θα συνεχίσω να είμαι. Γιατί όπως έχει πει κι ο μεγαλύτερος comic book writer όλων των εποχών, είναι ο δυσκολότερος κι ωραιότερος ήρωας από όλους. Γιατί μόνο για αυτόν θα μπορούσε να γράψει το αριστουργηματικό "Whatever happened to the Man of Tomorrow" και μόνο αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση...
Προτείνω στους φίλους των comics να διαβάσουν το "It's a bird" της Vertigo. Ίσως αλλάξει η γνώμη σας για τον πρώτο και μεγαλύτερο υπερήρωα όλων...
Phantom Duck
06-11-2013, 02:50
ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής είναι ο πελέ;
OniBocho
06-11-2013, 03:58
ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής είναι ο πελέ;
Όπως είπε κάτι χαράματα του 2007 κι ο τιτανοτεράστιος "Γερμαναράς" στην πρώτη του επίσκεψη εις την εργασίαν μου
"Τον George Best τον ξέρς; Τον ξερς; George. Best. George δηλαδή Γεώργιος. Best δηλαδή καλύτερος. Άρα, ο Πελέ τι ήταν; Μαλάκας ήταν. Ναρκωτικά πουλούσε, κοκαΐνη μασούσε. Τα ξέρω εγώ αυτά, γαμώ τους μασώνοι."
Ήταν αφού είχε ζητήσει μία τσόντα με την Άνκελα Μέρκελ...