Log in

View Full Version : ερωτηση για οσους εχουν παει συναυλια στο εξωτερικο

BURNIN AMBITION
28-05-2013, 11:57
λοιπον, θελω να παω ειτε κωνσταντινουπολη ειτε βουκουρεστι για μειντεν. (κραξτε ελευθερα αλλα αλλος ειναι ο λογος που κανω το τοπικ)

το θεμα ειναι η αγορα του εοσητηριου. λογικα θα περιμενα οτι αγοραζω με την πριπειντ καρτα μου το εισητηριο και το παραλαμβανω απο τα γκισε πριν το λαιβ (καμια εταιρια δεν τα στελνει ελλαδα...)
ελα που δεν δεχονται τις πριπειντ. θελουν λεει μονο πιστωτικη, και οταν πας να παραλαβεις τα εισητηρια απ οτα γκισε , πρεπει να εχεις μαζι την πιστωτικη, που θα ειναι στο ονομα σου και να κανουνκαι ταυτοποιηση και με την ταυτοτητα σου. αλλιως πουλο. το εχετε καναακουσει εσεις αυτο?
η απορια μου ειναι η εξης. οι καρτες που εχω για αναληψη απο ατμ λειτουργουν και σαν πιστωτικες? (εχω εθνικη γιουρομπανκ και κυπρου, και ολες γραφουν πανω βιζα). δηλαδη αμα τις χρησιμοποιησω για την αγορα ειμαι οκ?

στη ρουμανια εν τω μεταξυ , φιλος μοθ αγορασε τα εισητηρια πληρωνοντας το αντιτιμο σε ρουμανικη τραπεζα με ενβασμα και ολα οκ. παω να το κανω και εγω και δε μου εχει την επιλογηφανως οσα ιμειλ και να εστειλα απαντηση δεν πηρα.

και τελευταιο επειδη δεν εχω ποτε παιξει μπαλα με πιστωτικη. ακομα και αν ειναι αδειος ο λογαριασμος μου μπορω να κανω την αγορα και να παω την επομενη μερα στν τραπεζα να βαώ τα λεφταή οχι?

αυτα. και πειτε τι παιζει στιος αλλες χωρες γιατι νομιζω οτι ειναι τερμα μαλακες στις 2 αυτες χωρες. αντι να δεχονται τις πριπειντ να τελειωνουμε, μας ταλαιπωρουν

KoiliaSamprela
28-05-2013, 12:07
α) είσαι σε λάθος χώρο , θα το κάνω μουβ
β) στο 90% των περιπτώσεων ισχύει αυτό με την πιστωτική εκτός αν σου στέλνουν e-ticket.
γ) κανείς δεν μπορεί να σου πει με πιο σιγουριά από την τράπεζά σου αν ισχύει ως visa. και αν "ενεργοποιεί" με την πρώτη αγορά κάποιο αντίτιμο.
δ)Αν πληρώσεις με βίζα δεν είναι απαραίτητο να έχει λεφτά μέσα ο λογαρισμός, αλλά όταν έρθει η στιγμή να πληρώσεις το κάνεις.

Raven Lord
28-05-2013, 12:08
με πιστωτική, ναι μπορείς να εξαντλήσεις το όριο χωρίς να έχεις λεφτά μέσα και να τα βάλεις εντός καθορισμενου χρονικού διαστήματος για να μην τοκιστούν.

debit (χρεωστική) είναι θέμα εταιρείας αν δεχθεί και θέμα τράπεζας που εξέδωσε την κάρτα αν αφήνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Art In Haste
28-05-2013, 12:13
Το να χρειάζεται να παρουσιάσεις την κάρτα που χρησιμοποιήσες για την αγορά είναι λογικό και συμβαίνει, ναι. Από την άλλη το να χρειάζεται να παραλάβεις το εισίτηριο από κει σε πάει λίγα χρόνια πίσω αν το μόνο που πιστοποιεί πως έχεις αγοράσει εισιτήριο είναι η κάρτα. Τώρα πια οι πιο πολλές εταιρείες σου στέλνουν eticket που εκτυπώνεις και με αυτό, αν δεν είναι αυτό το ίδιο το εισιτήριο, πηγαίνεις και στο ανταλλάζουν με το κανονικό.

Τώρα σε οτι αφορά την πιστωτική και τις σχετικές ερωτήσεις σου δε ξέρω να απαντήσω γιατί ποτέ δεν είχα πιστωτική αλλά φαντάζομαι πως οι κάρτες που έχεις για να τραβάς χρήματα και γράφουν βυζιά επάνω είναι χρεωστικές. Οπότε θα μπορείς να τις χρησιμοποίησεις χωρίς κανένα πρόβλημα, εφόσον φυσικά έχεις τα απαραίτητα χρήματα στον λογαριασμό, και θα μπορείς να τις παρουσιάσεις για την παραλαβή. Εγώ πάντα χρεωστική χρησιμοποιούσα.

Στην τελική αν πας Βουκουρέστι γιατί δε λες στον φίλο σου να το αγοράσει για σένα;

BURNIN AMBITION
28-05-2013, 12:27
Το να χρειάζεται να παρουσιάσεις την κάρτα που χρησιμοποιήσες για την αγορά είναι λογικό και συμβαίνει, ναι. Από την άλλη το να χρειάζεται να παραλάβεις το εισίτηριο από κει σε πάει λίγα χρόνια πίσω αν το μόνο που πιστοποιεί πως έχεις αγοράσει εισιτήριο είναι η κάρτα. Τώρα πια οι πιο πολλές εταιρείες σου στέλνουν eticket που εκτυπώνεις και με αυτό, αν δεν είναι αυτό το ίδιο το εισιτήριο, πηγαίνεις και στο ανταλλάζουν με το κανονικό.

Τώρα σε οτι αφορά την πιστωτική και τις σχετικές ερωτήσεις σου δε ξέρω να απαντήσω γιατί ποτέ δεν είχα πιστωτική αλλά φαντάζομαι πως οι κάρτες που έχεις για να τραβάς χρήματα και γράφουν βυζιά επάνω είναι χρεωστικές. Οπότε θα μπορείς να τις χρησιμοποίησεις χωρίς κανένα πρόβλημα, εφόσον φυσικά έχεις τα απαραίτητα χρήματα στον λογαριασμό, και θα μπορείς να τις παρουσιάσεις για την παραλαβή. Εγώ πάντα χρεωστική χρησιμοποιούσα.

Στην τελική αν πας Βουκουρέστι γιατί δε λες στον φίλο σου να το αγοράσει για σένα;σας ευχαριστω ολους. δε λεω στον φιλο μου γιατι δε μενει βυκουρεστι και αυτος μαζι μου θα παει...

αρα αποτι καταλαβα πρεπει να ρωτησω στην τραπεζα να δω τι γινεται και αν πρεπει να την ενεργοποιησουν σαν πιστωτικη, ευχαριστω!!!

Art In Haste
28-05-2013, 12:34
Αν αυτές που έχεις δουλεύουν σαν χρεωστικές είσαι κομπλέ, ΜΗ κάνεις το λάθος να ρωτήσεις για πιστωτική γιατί άλλο που δε θέλουν αυτοί να σου βγάλουν.

BURNIN AMBITION
28-05-2013, 12:39
δεν ξερω αν δουλευουν σαν χρεωστικες, θα τους ρωτησω!!! ευχαριστω!!!!