PDA

View Full Version : TAXIS REQUIEM (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ...)

Fucking Wizard
27-05-2013, 12:08
Ανοιξαν οι δηλωσεις την παρασκευη και

α)το συστημα (ταξις) υπολειτουργει
β)δεν εχουν δωσει ολες τις διευκρινησεις ακομα

και απο οτι φαινεται θα πιουμε ολοι την πορτοκαλα φετος ανοιγω το θρετ για να τα γραφουμε ολα εδω, οτι εχει σχεση με φορολογικα,εργατικα,επαγγελματικα κλπ

atom_smasher
27-05-2013, 14:11
Εστειλα και γω στον πατέρα μου το ενημερωτικό φορολογικής κατοικίας για να πάει να ρίξει ενα βλέφαρο - συνταξιούχος είναι να πήξει - στην εφορια κατοίκων εξωτερικού. Τα νέα είναι διφορούμενα όμως γιατι κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται! Ο καθένας λεει το μακρύ του σε κάθε εφορία.5 χρόνια εργασίας στο εξωτερικο πρέπει να χεις κλείσει για να πας σε αυτήν ήταν το τελυταιο σχόλιο. Με πληρεξούσιο δεν ασχολήθηκα. Ομοίως και με μετάφραση. Σε επόμενη φάση.

H.
28-05-2013, 01:32
Ποιος ξέρει για εκπρόθεσμη εκκαθαριστική ΦΠΑ πόσο πρόστιμο στο περίπου θα φάω?

Fucking Wizard
28-05-2013, 09:54
Ποιος ξέρει για εκπρόθεσμη εκκαθαριστική ΦΠΑ πόσο πρόστιμο στο περίπου θα φάω?

Παλια,οταν τα καταθεταμε στην εφορια ηταν 60 Ε.Τωρα ηλεκτρονικα δεν εχει τυχει να στηλω.Λογικα τοσο θα ειναι ακομα

Raven Lord
28-05-2013, 11:12
το πρόστιμο είναι θέμα προϊσταμένου. για περιοδική δήλωση, εδώ η ταρίφα είναι 90 και για εκκαθαριστική 150.

R & R
28-05-2013, 11:29
ινφο για πρωτη δηλωση εβερ ?

Raven Lord
28-05-2013, 11:39
φορολογική ή φπα?

R & R
28-05-2013, 11:43
φορολογική

Raven Lord
28-05-2013, 11:56
ελπίζω με κωδικούς, κλειδαρίθμους κτλ να είσαι εντάξει για αρχή

Fucking Wizard
28-05-2013, 13:46
ινφο για πρωτη δηλωση εβερ ?

αν εισαι φοιτητης η προτατευομενο τεκνο δεν χριαζεται να κανεις δηλωση.Η τελικη εγκυκλιος δεν εχει ερθει ακομα και φοβαμαι μην αλλαξει κατι. θα ενημερωσω ξανα,συντομα.Κατα τ'αλλα ισχυει αυτο που σου ειπε ο κομισαρ

Η οταν καταφερω να μπω στο ταχις θα στηλω μια δοκιμαστικη εκκαθαριστικη να σου πω ποσο βγαινει.

Raven Lord

το πρόστιμο είναι θέμα προϊσταμένου. για περιοδική δήλωση, εδώ η ταρίφα είναι 90 και για εκκαθαριστική 150.

εδω τωρα παει μεσω ιντερνετ,δεν υπαρχει προισταμενος.ειναι Κλεφτες στη ΔΟΥ σου,πολυ ψυλα τα προστιμα.Βεβαια εχει να κανει και με τη μορφη της επιχειρησης.

Sotos_The_Tequiler
28-05-2013, 17:06
δεν ισχύει ότι από φέτος κάνουν όλοι πλέον δήλωση;

Raven Lord
28-05-2013, 19:00
Raven Lord

εδω τωρα παει μεσω ιντερνετ,δεν υπαρχει προισταμενος.ειναι Κλεφτες στη ΔΟΥ σου,πολυ ψυλα τα προστιμα.Βεβαια εχει να κανει και με τη μορφη της επιχειρησης.

διασταυρώνουν τα στοιχεία - αν βρουν ότι κάτι δεν έχεις κάνει σε ειδοποιούν να περάσεις από την αρμόδια ΔΟΥ - ο υπάλληλος σε στέλνει στον προϊστάμενο να βεβαιώσει το πρόστιμο - αν θες κάνεις ένσταση με κίνδυνο να στο ανεβάσουν.

έφαγα 90 για μια μηδενική που ξέχασα το καλοκαίρι.

ναι κλέφτες εννοείται και από του χρόνου ακόμη περισσότερο. δουλεύω με νταβατζή το κράτος και το ασφαλιστικό ταμείο εδώ και χρόνια...

H.
29-05-2013, 23:59
Αν είναι τόσα πολλά τον ήπιαμε και είναι και εξοργιστικό. Βγάζουν μια απαράδεκτη ανακοίνωση που μπέρδεψε εκτός από εμένα κι άλλους και νομίζαμε ότι είχαμε παράταση ως τις 10 Ιουνίου και τρέχουμε τώρα και δεν φτάνουμε. Στοκοι.

KoiliaSamprela
30-05-2013, 11:09
Με έδωκαν αυτό το λινκ για να υπολογίσω το τεκμήριο διαβίωσης

http://www.taxheaven.gr/pages/tekmiria2013

Είναι αξιόπιστο ?!

Fucking Wizard
30-05-2013, 11:15
δεν ισχύει ότι από φέτος κάνουν όλοι πλέον δήλωση;

Επισημο

1. ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση

Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο,εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστα­τευόμενο μέλος.

Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ή εάν υπάγονται στις διατάξεις περί τεκμηρίων ανεξάρτητα αν απαλλάσσονται ή όχι. Αλληλεγγύως υπόχρεοι με τους κατοίκους εξωτερικού είναι οι αντιπρόσωποι ή οι πράκτορες τους στην Ελλάδα.

Στη δήλωση αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

Με έδωκαν αυτό το λινκ για να υπολογίσω το τεκμήριο διαβίωσης

http://www.taxheaven.gr/pages/tekmiria2013

Είναι αξιόπιστο ?!

Και εγω αυτο χρησημοποιω 95% αξιοπιστο

Drumsick
30-05-2013, 11:53
Εγώ περιμένω μια βεβαίωση για τον Γενάρη του '12, που δούλεψα, και έχω άλλη μια από τον ΟΑΕΔ για το επίδομα που πήρα το υπόλοιπο έτος. Ιδιοκτησίες κτλ δεν έχω. Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Εθνική. Αυτόν ας πούμε θα πρέπει να τον δηλώσω? Για τι από όλα αυτά θα φορολογηθώ?

Impure
30-05-2013, 21:31
Κλαιω με ποσο τεκμηριου διαβιωσης... αμαξι + αγαμη συνολο 3666,67 €

Fucking Wizard
31-05-2013, 09:25
ολα πρεπει να τα δηλωσεις (το λογαριασμο τραπεζης θα σου πω οταν δωσουν και τις τελευταιες διευκρινησεις).Το επιδομα πηγαινει στα αφορολογητα οποτε δεν σου προκυπτει φορος.Αν εχεις κατω απο 3000 εισοδημα ρωτα με ξανα πριν την στειλεις.

Εγώ περιμένω μια βεβαίωση για τον Γενάρη του '12, που δούλεψα, και έχω άλλη μια από τον ΟΑΕΔ για το επίδομα που πήρα το υπόλοιπο έτος. Ιδιοκτησίες κτλ δεν έχω. Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Εθνική. Αυτόν ας πούμε θα πρέπει να τον δηλώσω? Για τι από όλα αυτά θα φορολογηθώ?

Drumsick
31-05-2013, 09:28
E, αν το επίδομα πάει στα αφορολόγητα, τότε το εισόδημά μου για το 2012 είναι μόνο ο Γενάρης που δούλεψα, δηλαδή 560ευ.

Fucking Wizard
31-05-2013, 09:29
συνολο + το επιδομα

E, αν το επίδομα πάει στα αφορολόγητα, τότε το εισόδημά μου για το 2012 είναι μόνο ο Γενάρης που δούλεψα, δηλαδή 560ευ.

Drumsick
31-05-2013, 09:30
Α, τότε έρχεται στα 4.700 πανω κάτω.

Πάντως, αν είναι να φορολογηθώ, με μηδενικό πλέον εισόδημα, επειδή έχω κάποια χρήματα στην τράπεζα (@#$@#@!##%@%#!#), να πάω να τον αδειάσω τον λογαριασμό να τελειώνουμε ε. Τι μαλακίες είναι αυτές.

Fucking Wizard
31-05-2013, 09:33
εκει εισαι καλα.περιμενε λιγες μερες να πουνε τι θα κανουμε με τους τοκους.Προς το παρων λενε οτι θα βαλουμε απο 250 Ε τοκους και πανω (που σημαινει οτι πρεπει να εχει καποιος καπου 10000 στη τραπεζα!)

Drumsick
31-05-2013, 09:36
Οχι, 10.000 δεν έχω, ας πάρουν τ'αρχίδια μου λοιπόν.

Pinatero
31-05-2013, 17:43
κατσε να δουν και τον "μπαχτσε" σου (λεξεις που αγαπαμε, ποιο θρεντ ειναι αυτο), θα σε φορολογησουν κ αυτο.

Drumsick
31-05-2013, 17:59
Δεν είναι σε δικό μου οικόπεδο! Χα! Τι θα φορολογήσουν, τις ντομάτες? =Ρ

atom_smasher
31-05-2013, 19:11
ποιες ντοματες. σε λιγο θα φορολογουν τις κλανιες μας.

Sotos_The_Tequiler
01-06-2013, 11:08
I'm farting in their general direction

Fucking Wizard
06-06-2013, 13:01
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Ε1 (φορολογικη δηλωση) 2013

• ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
• ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ(ή ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ )
• ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ
• ΑΜΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ –ΑΦΜ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΤ ΜΕΛΗ
• ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΚΩΝ (ΑΝΩ ΤΩΝ 250€), ΜΕΤΟΧΩΝ, ΟΜΟΛΟΓΩΝ
• ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 3ΤΕΚΝΙΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ( ή ΑΜΚΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ)-ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΩΝ ΙΚΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
• ΠΟΣΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
• ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ
• ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ
• ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ
• ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
• ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
• ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ-ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ(ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ή ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΥΠΕΥΘ ΔΗΛΩΣΗ)
• ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΕΒΕ-ΟΓΑ
• ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Επισης θα γινεται αίτηση μεσω ταξις για το επιδομα παιδιων και θα δινεται απο τον ΟΓΑ.Γι αυτο χριαζεστε τα παρακατω + οτι ζητε στην χωρα 10 χρονια (εχετε κανει δηλαδη φορολογικες δηλωσεις 10+)
Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21, ο εκάστοτε αιτών θα πρέπει να γνωρίζει:
* Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή (όχι ενδεικτική).
* Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., όπου θα πιστώνεται το ποσό των επιδομάτων.
* Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα ο ΑΜΚΑ του αιτούντα /δικαιούχου είναι υποχρεωτικός, προκειμένου να δικαιωθεί και να εισπράξει τα επιδόματα.
* Σε περίπτωση κατοικίας στην Ελλάδα, την ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής/ Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί

TAXIS REQUIEM...

KoiliaSamprela
10-06-2013, 08:39
κάπου όχι και τόσο φερέγγυα πήρε το μάτι μου ότι ετοιμάζουν τεκμήριο για μοτοσυκλέτες πάνω από 1000cc , παίζει τέτοιο πράγμα? και αν ναι έχουμε κανένα ίνφο?

rage for order
10-06-2013, 11:30
κάπου όχι και τόσο φερέγγυα πήρε το μάτι μου ότι ετοιμάζουν τεκμήριο για μοτοσυκλέτες πάνω από 1000cc , παίζει τέτοιο πράγμα? και αν ναι έχουμε κανένα ίνφο?

Μόνο σαν φήμη κυκλοφορεί αυτό.

Fucking Wizard
14-06-2013, 14:00
ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΣΠΑΣΜΟΥΣ

ΠΟΛ.1136/10.6.2013
Καθορισμός των δικαιολογητικών που υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παραγράφου 8α του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως τροποποιήθηκαν......
3. Την ανάγκη καθορισμού των δικαιολογητικών, τα οποία υποχρεούται να υποβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο που δηλώνει κάτοικος εξωτερικού και αποκτά πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα.
8. Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

1. Τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και να υποβάλουν μαζί με τη δήλωση φορολογίας του εισοδήματός τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και εφεξής:

α) βεβαίωση από την αρμόδια φορολογική αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι, από την οποία να προκύπτει ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι αυτού του κράτους, ή

β) αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας του εισοδήματός τους, ή

γ) ελλείψει εκκαθάρισης, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν στο άλλο κράτος.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιολογητικά από την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε απαιτείται βεβαίωση από οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή δημοτική ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή από την οποία να προκύπτει η κατοικία του εν λόγω φυσικού προσώπου στην αλλοδαπή.

Τα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα που έχουν συνταχθεί στο έδαφος του κράτους κατοικίας, θα πρέπει να φέρουν την επισημείωση της Χάγης [Ν. 1497/1984 (ΦΕΚ Α΄ 188/27.11.1984)], εφόσον το αλλοδαπό κράτος εμπίπτει στην κατάσταση των κρατών που έχουν προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης (σχετ: ΥΠΟΙΚ 1047385/542/0006Δ/25.5.2006, όπως έχει συμπληρωθεί και ισχύει).

Για τα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα που προέρχονται από κράτη τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης, καθώς και για εκείνα που προέρχονται από κράτη για τα οποία η χώρα μας έχει διατυπώσει αντιρρήσεις (objections) για την προσχώρησή τους στην εν λόγω Σύμβαση και για όσο διάστημα δεν έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις αυτές, ισχύει η προξενική θεώρηση (σχετ: ΥΠΟΙΚ 1032348/346/0006Δ/3.4.2007 και ΥΠΟΙΚ 1059356/627/0006Δ/3.6.2008).

Ειδικά τα φυσικά πρόσωπα, κάτοικοι αλλοδαπής, που απασχολούνται ως αλλοδαπό προσωπικό σε επιχειρήσεις που υπάγονται στις διατάξεις του α.ν. 89/1967, υποχρεούνται να υποβάλουν:

α) αντίγραφο του αλλοδαπού διαβατηρίου,
β) τη δημοσιευθείσα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως απόφαση υπαγωγής της επιχείρησης του α.ν. 89/1967 και

γ) βεβαίωση της επιχείρησης από την οποία να προκύπτει η απασχόληση του φυσικού προσώπου σε επιχείρηση του α.ν. 89/1967 και ο χρόνος έναρξης αυτής της απασχόλησης.

2. Σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής των παραπάνω δικαιολογητικών, τα φυσικά πρόσωπα θα θεωρούνται κάτοικοι Ελλάδας και θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά τους.

3. Αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των δηλώσεων αυτών ορίζεται η καθ’ ύλην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία ο υπόχρεος υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως κάτοικος αλλοδαπής.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

my_troubled_Mind
14-06-2013, 17:01
φανκιν γουίζαρντ ή όποιος άλλος κατέχει για δώστε μια τα φώτα σας.

άλλαξε κάτι στην απόδοση φπα των επιχειρήσεων? μου είπε κάτι περσικά ο λογιστής ότι πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της μηνιαίας δόσης αλλά θα δίνεις μινιμουμ 10 έουρος με διορία 1 μήνα για να πληρώσεις όλο το ποσό μαζί. τι φάση?

Fucking Wizard
14-06-2013, 21:33
φανκιν γουίζαρντ ή όποιος άλλος κατέχει για δώστε μια τα φώτα σας.

άλλαξε κάτι στην απόδοση φπα των επιχειρήσεων? μου είπε κάτι περσικά ο λογιστής ότι πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της μηνιαίας δόσης αλλά θα δίνεις μινιμουμ 10 έουρος με διορία 1 μήνα για να πληρώσεις όλο το ποσό μαζί. τι φάση?

ειναι στο τοπ τεν με τις μαλακιαρες που εχουν κανει φετος.
Αντι να το πληρωσεις μεχρι τις 26 που ισχυε μεχρι τωρα, το πληρωσεις μεχρι τις 20.Αν δεν εχεις χρηματα μεχρι τοτε, πληρωνεις μεχρι τις 20 οτι ποσο θες απο 10 Ευρο και πανω, και τα υπολοιπα με την διορια που λες + ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ που θα ειναι ή 1% ή 2% (ή καπου στη μεση :-D).1ος μηνας εφαρμογης και ακομα δεν ξερουμε τι χαος θα προκυψει.Στο επομενο μηνα που πληρωνεται οι περισσότεροι τα ξαναλεμε.
Π.Σ. το κεφαλι μου εχει γινει πολτος.Και εχουν ενα παθος να βασσανιζουν αυτον τον πολτο.Κατι που ειναι πολυπλοκο το αλλαζουν σε κατι πολυπλοκοτερο και παει λεγοντας

my_troubled_Mind
14-06-2013, 21:48
περίεργα πράματα ρε παιδί μου. εδώ όλος ο κόσμος σχεδόν παντού με δόσεις πληρώνει και δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά κιόλας.
δώσε κανά στοιχείο απ'τον επόμενο μήνα, να δούμε στατιστικά τι γίνεται. και μερσί για την διευκρίνηση!

rat_poison
14-06-2013, 23:56
Να πω κι εγώ ότι πήγα σήμερα να βγάλω κλειδάριθμο, έκανε όμως λάθος ο υπάλληλος και μου έδωσε χαρτί αλλουνού.
Με πήρε τηλέφωνο προσωπικά να μου ζητήσει συγγνώμη και να συνεννοηθούμε πώς να πάρω το σωστό χαρτί, οπότε τι να τον πεις, συμβαίνουν αυτά. αφού ενδιαφέρθηκε και ήταν κύριος εγώ κακίες δεν κρατάω.
Μπαδεγουέι μπορώ να κάνω άνετα identity theft τον τυπά το χαρτί του οποίου πήρα, αλλά είμαι κι εγώ καλό παιδί και το πέταξα αμέσως μόλις μου είπε ότι πήρε η λογίστριά του άλλο.

takuma
18-06-2013, 11:18
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να δώ κάπως την Βεβαίωση Αποδοχών Δημοσίου (για σύνταξη) στο ίντερνετ? Στο gsis.gr δεν βρίσκω κάτι.

Για την μάνα μου που είναι στον ΟΓΑ μπήκα στο oga.gr και απλά εκτύπωσα την αντίστοιχη βεβαίωση.

Atropos
18-06-2013, 15:30
Οι 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν θα έχουν πρόβλημα καθώς αφενός θα δουν το ηλεκτρονικό έντυπο E1 της φορολογικής τους δήλωσης με προσυμπληρωμένα από την εφορία τα στοιχεία για το ύψος των αποδοχών τους το 2012 αφετέρου μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λάβουν τις βεβαιώσεις αποδοχών και ταχυδρομικά.

Οπότε θα στη στείλουν, αν τη χρειάζεσαι για τη δήλωση
Για ικα και ταπ-οτε που χρειάστηκα εγώ, εδώ.
https://apps.ika.gr/eTax/

takuma
19-06-2013, 12:38
ΟΚ, ευχαριστώ,

προς ενημέρωση , πήρα τηλ. και λογίστρια,
για εργαζόμενους του δημοσίου, η βεβαίωση αποδοχών δεν εκτυπώνεται μεσω ιντερνετ όπως γίνεται με ΙΚΑ , ΟΓΑ κλπ.

Απλά όταν πάς να συμπληρώσεις το Ε1 μέσω του www.gsis.gr υπάρχουν προ-συμπληρωμένα τα κουτάκια που αφορούν τις αποδοχές του 2012.
Όπως τα έγραψε και ο Άτροπος δηλαδή.

Fucking Wizard
28-06-2013, 14:56
Τσεκαρετε τα ΑΦΜ σας σε τι τελειωνουν

Εν όψει της απεργίας της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. την Πέμπτη και Παρασκευή, το Υπουργείο προσανατολίζεται να δώσει παράταση μέχρι και την Τρίτη 2/7/2013 για το ΦΑΠ Νομικών Προσώπων.

Ως προς την Υποβολή δηλώσεων Φυσικών Προσώπων:

To 1,2 θα υποβληθεί έως τις 22/7/2013.
Το 3,4 θα υποβληθεί έως τις 29/7/2013.
Το 5,6 θα υποβληθεί έως τις 05/8/2013.
Το 7,8 θα υποβληθεί έως τις 07/8/2013.
Το 9 θα υποβληθεί έως τις 26/8/2013.
Το 0 θα υποβληθεί έως τις 1/9/2013.

Impure
02-07-2013, 14:58
Εχω μια βεβαιωση αποδοχων (οχι δικια μου)
1. το συνολικο ποσο δεν εχει καταβληθει στον εργαζομενο
2. σε αλλο σημειο αναγραφεται με σφραγιδα και υπογραφη το ποσο που πραγματικα εχει κατατεθει στον εργαζομενο.
Εχω 2 θεματα
α) πως στο καλο υπολογιζω τον αναλογών φορο στο ποσο που πραγματικα εισεπραξε? ( ο παρακρατουμενος υπολογιζεται με 1,5% προσαυξηση στον αναλογων ?)? Βασει της κλιμακας? πλιζ παραδειγμα
β) Το συνολικο ποσο της βεβαιωσης αποδοχων εχει μεγαλη αποκλιση απο τον μηνιαιο γινομενο του μηνιαιου( πχ 724*14=10.136 και του αναγραφουν καθαρες αποδοχες 10.800 και του λενε κατι βλακιες για δικαιολογιες)
Fucking wiz περιμένω τα φωτα σου

12 stars circle your brow
02-07-2013, 16:48
Φίλοι λογιστές του φόρουμ, θέλω να κάνω μια ερώτηση μήπως τυχόν γνωρίζετε ή δεν σας είναι δύσκολο να μάθετε και να μου πειτε: Για να βγάλω άδεια μελισσοκομικού αυτοκινήτου, πρέπει να δηλώσω από φέτος έσοδα από αγροτική παραγωγή (συγκεκριμένα μέλι), μήπως μπορείτε να μου πείτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό;

Fucking Wizard
03-07-2013, 11:51
Εχω μια βεβαιωση αποδοχων (οχι δικια μου)
1. το συνολικο ποσο δεν εχει καταβληθει στον εργαζομενο
2. σε αλλο σημειο αναγραφεται με σφραγιδα και υπογραφη το ποσο που πραγματικα εχει κατατεθει στον εργαζομενο.
Εχω 2 θεματα
α) πως στο καλο υπολογιζω τον αναλογών φορο στο ποσο που πραγματικα εισεπραξε? ( ο παρακρατουμενος υπολογιζεται με 1,5% προσαυξηση στον αναλογων ?)? Βασει της κλιμακας? πλιζ παραδειγμα
β) Το συνολικο ποσο της βεβαιωσης αποδοχων εχει μεγαλη αποκλιση απο τον μηνιαιο γινομενο του μηνιαιου( πχ 724*14=10.136 και του αναγραφουν καθαρες αποδοχες 10.800 και του λενε κατι βλακιες για δικαιολογιες)
Fucking wiz περιμένω τα φωτα σου

Impure, κανονικα δεν πρεπει να 'πειραξεις' την βεβαιωση.Μεταφερεις τα ποσα οπως ειναι (τις αποδοχες που πληρωθηκε, και τους φορους οπως αναγραφονται).Το σωστοτερο ειναι να συννενοηθεις με τον λογιστη της επιχειρησης να σου δωσει αλλη βεβαιωση, γιατι τιθεται και ενα αλλο θεμα:Εχουν πληρωσει τους φορους που παρακρατησαν? Συνηθως,οταν δεν πληρωνουν τους υπαλληλους,δεν θα δωσουν και προτεραιοτητα και για τους φορους τους.
Για το αλλο θεμα να ζητησεις τις αποδειξεις πληρωμης.Αν δεν σου δινανε, να σου εκτυπωσει ο λογιστης, εστω και ανυπογραφες για να δεις τα ποσα.Υποψιαζομαι οτι αλλαξαν την συμβαση χωρις να πειραξουν τον μισθο.

12αστερε πρεπει να δηλωσεις εισοδημα στη φετινη δηλωση.Θελει κτηνοτροφικη βεβαιωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για να φαινεται οτι ειχες μελισσια το 2012.

Impure
03-07-2013, 12:05
χοντρικα στα λεω τωρα αλλα διαβασα οτι μπορεις να δηλωσεις οσα εχεις πραγματικα εισπραξει και οχι οσα σου λεει η βεβαιωση.
Επίσης εγω ειπα να ζητησει αναλυτικο καθολικο του 53-00 και 33-00 αλλα παλι τα μασαγανε.
Δεν ειναι μαλακια να φορολογηθει καποιος για ποσο που δεν εχει εισπραξει?
Ρωτησα και τον αρχιλογιστη εδω που δουλευω και μου πε οτι αν αναγραφεται στη βεβαιωση αποδοχων την αρχικη το ποσο που πραγματικα εχει καταβληθει δεν υπαρχει προβλημα και ισως κανεις κ μια υπευθυνη δηλωση
γι αυτο ρωταω πως υπολογιζω τους αντιστοιχους φορους (ειλικρινα δεν θυμαμαι πως το κανω απο το 2003 που εκανα φορολογ. λογιστικη :p δεν ξανα ασχοληθηκα με δηλωσεις).

Fucking Wizard
03-07-2013, 12:25
χοντρικα στα λεω τωρα αλλα διαβασα οτι μπορεις να δηλωσεις οσα εχεις πραγματικα εισπραξει και οχι οσα σου λεει η βεβαιωση.
Επίσης εγω ειπα να ζητησει αναλυτικο καθολικο του 53-00 και 33-00 αλλα παλι τα μασαγανε.
Δεν ειναι μαλακια να φορολογηθει καποιος για ποσο που δεν εχει εισπραξει?
Ρωτησα και τον αρχιλογιστη εδω που δουλευω και μου πε οτι αν αναγραφεται στη βεβαιωση αποδοχων την αρχικη το ποσο που πραγματικα εχει καταβληθει δεν υπαρχει προβλημα και ισως κανεις κ μια υπευθυνη δηλωση
γι αυτο ρωταω πως υπολογιζω τους αντιστοιχους φορους (ειλικρινα δεν θυμαμαι πως το κανω απο το 2003 που εκανα φορολογ. λογιστικη :p δεν ξανα ασχοληθηκα με δηλωσεις).

Οπα, πηρα σαν δεδομενο οτι η βεβαιωση γραφει και το ποσο που πληρωθηκε.Στο κωδικο 301 ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ.Αλλα σου ξαναλεω μην πειραξεις την βεβαιωση.Να σου δωσει αλλη. Ετσι θα εχεις και μια επιπλεον κατοχυρωση για να απαιτησεις τα απληρωτα

03-07-2013, 12:58
12αστερε πρεπει να δηλωσεις εισοδημα στη φετινη δηλωση.Θελει κτηνοτροφικη βεβαιωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για να φαινεται οτι ειχες μελισσια το 2012.

Δεν είχα μελίσσια το 2012 όμως :!:

Fucking Wizard
03-07-2013, 13:14
τοτε πας για του χρονου, εκτος αν θελεις να κανεις λοβιτουρα.Σε αυτη την περιπτωση δεν σε ξερω δε με ξερεις μιλαμε σε πιεμ

Fucking Wizard
09-07-2013, 08:57
1. Αν εισαι γεννημενος μετα τις 1/1/1987 και σπουδαζεις ή εισουν φανταρος το 2012, οχι -σε δηλωνουν οι γονεις.Αν εισαι πριν τις 1/1/1994 χωρις να σπουδαζεις, ναι. εχεις σπιτι η αυτοκινητο στο ονομα σου,ναι.
2.οχι.αν δεν εχεις τιποτα άλλο (πχ δεν εχεις αυτοκινητα ή σπιτια και φενεσαι φιλοξενουμενος) βαζεις 750 Ευρο αποδειξεις και βγαινει 0.
3. ναι.αλλα δεν θα εχεις προβλημα.εκτος αν εχεις πολλα και δεν δουλεψες ποτε στη ζωη σου.Που και σ'αυτη την περιπτωση προλαβαινεις να τα κρυψεις κατω απο το στρωμα.

χελιδόνι
09-07-2013, 11:43
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma3jizFLWg1qzrlhgo1_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma3jizFLWg1qzrlhgo2_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma3jizFLWg1qzrlhgo3_1280.jpg

Fucking Wizard
09-07-2013, 12:17
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma3jizFLWg1qzrlhgo1_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma3jizFLWg1qzrlhgo2_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma3jizFLWg1qzrlhgo3_1280.jpg

Σε τσακωσα χελιδονακι.Θα πλερωσεις για την φωλιτσα σου.

http://www.taxdevil.gr/news/tekmiria/675-tekmiria-pisines-esoterikes-eksoterikes-2013-antikeimenikes-dapanes-tetragonika-metra

atom_smasher
09-07-2013, 13:55
είμαι στην ευτυχήsch θεση να πω πως πλεον ανήκω στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού...οταν αποφασισουν να βρουν τροπο να τσονταρουμε και μεις στην ανοικοδομηση της Νεας Ελλάδας θα το μετανιώσω...

Parasight
07-08-2013, 07:45
Για ρίξτε κανένα φως παρακαλώ οι λογιστές του φόρουμ σχετικά με το έντυπο Α21 για το επίδομα τέκνων που καταθέτουμε φέτος. Το έχω συμπληρώσει και καταθέσει κανονικά στο gsis. Πρέπει τώρα να πάω κάπου (εφορία, ΙΚΑ, Δήμο ???) να προσκομίσω τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά περασμένων ετών ή να κάτσω στα αυγά μου και ίσως κληθώ δειγματοληπτικά να τα προσκομίσω; Επίσης, αν για περασμένες χρονιές δεν έχω εκκαθαριστικά, με ποιους άλλους τρόπους αποδεικνύω τη μόνιμη κατοικία μου στη χώρα για τα εκάστοτε έτη;

Fucking Wizard
07-08-2013, 11:07
Για ρίξτε κανένα φως παρακαλώ οι λογιστές του φόρουμ σχετικά με το έντυπο Α21 για το επίδομα τέκνων που καταθέτουμε φέτος. Το έχω συμπληρώσει και καταθέσει κανονικά στο gsis. Πρέπει τώρα να πάω κάπου (εφορία, ΙΚΑ, Δήμο ???) να προσκομίσω τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά περασμένων ετών ή να κάτσω στα αυγά μου και ίσως κληθώ δειγματοληπτικά να τα προσκομίσω; Επίσης, αν για περασμένες χρονιές δεν έχω εκκαθαριστικά, με ποιους άλλους τρόπους αποδεικνύω τη μόνιμη κατοικία μου στη χώρα για τα εκάστοτε έτη;

φυλαξε τα χαρτια και αμα σε καλεσουν. Τα χρονια που δεν εχεις εκκαθαριστικα τι εκανες?

Parasight
07-08-2013, 11:25
Δεν ήμουν υποχρεωμένος να υποβάλλω φορολογική δήλωση και δεν είχα δουλέψει καθόλου (τουλάχιστον επίσημα). Τώρα που το σκέφτομαι, παίζει να μου είχε κολλήσει ο πατέρας μου κάποια ένσημα. Θεωρούνται μήπως αυτά αποδεικτικό μόνιμης διαμονής στη χώρα;

Επίσης κάτι άλλο που μόλις προέκυψε. Ξέχασα να δηλώσω το περσινό οικογενειακό επίδομα στη φορολογική δήλωση που έκανα πριν περίπου 20 μέρες και την κατέθεσα οριστικά στο gsis. Συμπληρωματική δήλωση πώς κάνω; Γίνεται και ηλεκτρονικά ή πρέπει να πάω ΔΟΥ;

Fucking Wizard
07-08-2013, 11:41
Δεν ήμουν υποχρεωμένος να υποβάλλω φορολογική δήλωση και δεν είχα δουλέψει καθόλου (τουλάχιστον επίσημα). Τώρα που το σκέφτομαι, παίζει να μου είχε κολλήσει ο πατέρας μου κάποια ένσημα. Θεωρούνται μήπως αυτά αποδεικτικό μόνιμης διαμονής στη χώρα;

Επίσης κάτι άλλο που μόλις προέκυψε. Ξέχασα να δηλώσω το περσινό οικογενειακό επίδομα στη φορολογική δήλωση που έκανα πριν περίπου 20 μέρες και την κατέθεσα οριστικά στο gsis. Συμπληρωματική δήλωση πώς κάνω; Γίνεται και ηλεκτρονικά ή πρέπει να πάω ΔΟΥ;

καρτα ανεργιας η μισθωτηριο κατοικιας ή εστω υπεθυνη δηλωση απο εφορια οτι δεν εισουν υποχρεωμενος να κανεις δηλωση εκεινα χρονια και βλεπουμε...θα πατησουν σε χιλιαδες τετοιες περιπτωσεις για να μην πληρωσουν το επιδομα.

Για τροποποιητικες δεν εχει ανοιξει το συστημα.Στη Δ.Ο.Υ. θα πας, θα κρατας αντιγραφο της αρχικης δηλωσης (Ε1,Ε2,Ε3 -αν υπαρχουν) + προτοτυπα ολα τα δικαιολογιτικα της αρχικης (βεβαιωσεις αποδοχων, κλπ - κρατα τα αντιγραφα για σενα μην χαθουν).θα συμπληρωσεις ενα ε1 με τα στοιχεια σου και θα βαλεις μονο το ποσο που αλλαζει.

Parasight
07-08-2013, 11:58
Fuckin Wizard σωραίος, thanx for the info.

Parasight
20-08-2013, 12:11
Κάτι ακόμα. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για Ε9 φέτος. Νόμιζα ότι υποβάλλει κάποιος μόνο αν υπάρχουν μεταβολές στα περιουσιακά. Φέτος κάτι άκουσα ότι πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά, ακόμη και χωρίς να υπάρχει μεταβολή. Ξέρει κανείς τι ισχύει ακριβώς;

Raven Lord
20-08-2013, 12:24
νομίζω όλοι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου

Fucking Wizard
20-08-2013, 12:36
Κάτι ακόμα. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για Ε9 φέτος. Νόμιζα ότι υποβάλλει κάποιος μόνο αν υπάρχουν μεταβολές στα περιουσιακά. Φέτος κάτι άκουσα ότι πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά, ακόμη και χωρίς να υπάρχει μεταβολή. Ξέρει κανείς τι ισχύει ακριβώς;

μεχρι 15/9.Ελενχετε αλλαγες ή παραλήψεις απο παλια, διορθωνεται και οριστικοποιητε

Fucking Wizard
30-08-2013, 20:24
ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΟΥ.
παω για μπανια.καλο καλοκαιρι σε ολους

KoiliaSamprela
31-08-2013, 11:25
ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΟΥ.
παω για μπανια.καλο καλοκαιρι σε ολους

καλό καλοκαίρι :pink: :pink: :pink:

Parasight
04-09-2013, 14:03
Καλή χαλάρωση γαμωμάγε μας :D

gylve
01-11-2013, 11:59
μερικές ερωτήσεις προς λογιστές ή προς όποιον γνωρίζει σχετικά με μίσθωση ακινήτου.

1) τι φορολογικό καθεστώς έχει μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία? απαλλάσεται από το τεκμήριο για την ενοικίαση ενός χώρου?

2) αν ένας χώρος προς ενοικίαση είναι δηλωμένος από τον προηγούμενο ενοικιαστή ως κατάστημα, ή αν ο ιδιοκτήτης δηλώνει το χώρο στην εφορία ως κατάστημα, είναι δυνατό να υπογραφεί μίσθωση ως κάτι άλλο (παράδειγμα αποθήκη)? αλλάζει η χρήση του ακινήτου στην εφορία? από ποιον και με τι διαδικασία?

3) αν υπογράφοντες στο μισθωτήριο συμβόλαιο είναι περισσότεροι του ενός, τότε επιμερίζεται το τεκμήριο?

4) αν υπογράψει άνεργος, ή φοιτητής με μηδενικά εισοδήματα, έχει συνέπειες άλλες πέρα από το αυξημένο τεκμήριο?

5) αν κάποιος σκοπεύει να επιδοτηθεί με ΕΣΠΑ θα έχει συνέπειες από τη μίσθωση?

να καλοπαντρευτεί όποιος ερίτης απαντήσει.

Fucking Wizard
01-11-2013, 12:50
1) αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες δεν εχουν φορο.Φορολογουνται τα εσοδα που δεν εχουν να κανουν με τον σκοπο του συλλογου (σπανιο).Πληρωνεις ΦΠΑ σε συλλογους οταν: α) κανεις πανω απο 2 εκδηλωσεις με εισητηριο (εισοδο)το χρονο και β) αν το εχεις κανει στεκι και ερχεται κοσμος πχ να πιει κατι.βαζεις ταμειακη-πληρωνεις ΦΠΑ.Εταιρειες-ελ. επαγγελματιες δεν εχουν τεκμηριο για τα ενοικια. Αν ειναι συλλογος και πληρωνεις ενοικιο, βαζεις οτι ειναι απο χορηγιες - συνδρομες.

2) δεν υπαρχει προβλημα σε αυτο γινεται. Ακομα και αν πεσεις σε μαλακα υπαλληλο που δεν θα το δεκτει, ο ιδιοκτητης μπορει να το αλλαξει ευκολα ηλεκτρονικα με Ε9.

3)Αν ειναι ιδιωτες ναι.

4) οχι, αλλα για να μην μπερδευεσαι τα τακμηρια στους ιδιωτες (για σπιτια - ακινητα μιλαω παντα) ειναι 2. α) το ετησιο ενοικιο που πληρωσες και β) τεκμηριο εκμεταλευσης που υπολογιζεται βαση τιμη ζωνη,συντ.κλπ

5) εξαρταται το προγραμμα

gylve
01-11-2013, 13:30
:pink: :pink:

τενκ γιου βέρυ ματς.

μάλλον κάποια στιγμή θα σε πρήξω λίγο ακόμα με πιεμ

KoiliaSamprela
23-12-2013, 13:08
Αγαπητοί φίλοι του θρεντ!
Ξέρει κανείς θέματα σχετικά με ΕΚΑΣ να μου λύσει μιαν απορία ?

chris_boss
23-12-2013, 13:52
ρώτα και μπορεί να ρωτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τις ΑΚΡΕΣ μας

H.
26-12-2013, 21:47
Μισθωτός που έχει και ανοιχτά βιβλία Β' για συμπλήρωμα εισοδήματος από ξεπέτες ισχύει ότι ψηφίστηκε ήδη ότι τα εισοδήματα από τα βιβλία θα φορολογείται από το 1ο ευρώ με 26% από τη νέα χρονιά? Ή είναι ακόμα υπό συζήτηση? Να ξέρουμε άμα είναι να τα κλείσουμε να γίνουμε με το έτσι θέλω μαύροι..

Fucking Wizard
30-12-2013, 16:13
Μισθωτός που έχει και ανοιχτά βιβλία Β' για συμπλήρωμα εισοδήματος από ξεπέτες ισχύει ότι ψηφίστηκε ήδη ότι τα εισοδήματα από τα βιβλία θα φορολογείται από το 1ο ευρώ με 26% από τη νέα χρονιά? Ή είναι ακόμα υπό συζήτηση? Να ξέρουμε άμα είναι να τα κλείσουμε να γίνουμε με το έτσι θέλω μαύροι..

Καμια συζητηση.ισχυει κανονικα για τα εισοδηματα του 2013. ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
Οσοι εχουν κανει έναρξη και τηρουν βιβλία και έχουν καποια σύμβαση είτε με δημόσιο είτε με ιδιωτικές επιχειρήσεις και δουλεύουν κοβοντας τιμολόγια σε 1 μεχρι 3 συμβαλομενους-πελάτες-εργοδότες, αυτοί θα φορολογηθουν σαν μισθωτοί αλλά δεν θα υπολογιστουν τα έξοδα τους στα βιβλία (μόνο το ΤΕΒΕ).

Ολο αυτό το κολπακι δε εχει γινει ακομα αντιληπτο απο τον κόσμο.θα διαλύσει και τους υπολοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαιες επιχειρήσεις.
Πρακτικά θα γίνει το εξης:
Εστω ηλεκτρολόγος οπου το 2012 εβγαλε κέρδη 5000,00 Ε (άρα και εισοδημα).Στην περσινη ΦΔ με τα 5000 ήταν στο αφορολογητο επομένως (χωρις να υπολογισουμε σπιτια και τεκμηρια) πληρωνε μονο τα 650 Ε του τελους επιτηδευματος (που προκυπτει ετσι και αλλιως σε ολους οσους εχουν εναρξη).
Για το 2013, με το ιδιο εισοδημα προκυπτει 5000 * 26%=1300 * 55 % (προκαταβολή φόρου) =2015 + 650,00 (τέλος επιτηδευματος)=2665 ΕΥΡΟ ΦΟΡΟ δηλαδή πανω απο το μισο του εισοδημα.Βαζεις και το τεβε που ειναι αλλο τοσο (για τις χαμηλες κλιμακες δλδ) και ολο το ετησιο εισοδημα παει στο κρατος.

Τα συμπερασματα δικα σας

atom_smasher
31-12-2013, 13:34
μαλλον υποθετουν οτι φοροδιαφευγει αλλα τοσα,οποτε θα ζήσει απ τα μαύρα.

H.
03-01-2014, 21:37

Καμια συζητηση.ισχυει κανονικα για τα εισοδηματα του 2013. ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
Οσοι εχουν κανει έναρξη και τηρουν βιβλία και έχουν καποια σύμβαση είτε με δημόσιο είτε με ιδιωτικές επιχειρήσεις και δουλεύουν κοβοντας τιμολόγια σε 1 μεχρι 3 συμβαλομενους-πελάτες-εργοδότες, αυτοί θα φορολογηθουν σαν μισθωτοί αλλά δεν θα υπολογιστουν τα έξοδα τους στα βιβλία (μόνο το ΤΕΒΕ).

Ολο αυτό το κολπακι δε εχει γινει ακομα αντιληπτο απο τον κόσμο.θα διαλύσει και τους υπολοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαιες επιχειρήσεις.
Πρακτικά θα γίνει το εξης:
Εστω ηλεκτρολόγος οπου το 2012 εβγαλε κέρδη 5000,00 Ε (άρα και εισοδημα).Στην περσινη ΦΔ με τα 5000 ήταν στο αφορολογητο επομένως (χωρις να υπολογισουμε σπιτια και τεκμηρια) πληρωνε μονο τα 650 Ε του τελους επιτηδευματος (που προκυπτει ετσι και αλλιως σε ολους οσους εχουν εναρξη).
Για το 2013, με το ιδιο εισοδημα προκυπτει 5000 * 26%=1300 * 55 % (προκαταβολή φόρου) =2015 + 650,00 (τέλος επιτηδευματος)=2665 ΕΥΡΟ ΦΟΡΟ δηλαδή πανω απο το μισο του εισοδημα.Βαζεις και το τεβε που ειναι αλλο τοσο (για τις χαμηλες κλιμακες δλδ) και ολο το ετησιο εισοδημα παει στο κρατος.

Τα συμπερασματα δικα σας

Λίγο διαφορετική είναι η περίπτωση (μου) που μάλλον δεν την περιέγραψα σωστά. Είμαι μισθωτός, σε άσχετη δουλειά με αυτήν που έχει να κάνει με τα βιβλία μου. Από τη δεύτερη (με τα βιβλία) αμοίβομαι κατ' αποκοπήν (όποτε υπάρχει έργο το κάνω και κόβω τιμολόγιο). Εννοείται ότι έχω και σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών με τον εργοδότη αυτόν, όπως και ότι δεν έχω κάποιον άλλον να του κόβω τίποτα, όπως και το ότι το συνολικό μου εισόδημα από αυτόν είναι πολύ κάτω του 75% του συνολικού μου, που αν δεν κάνω λάθος απαιτείται για να φορολογηθώ ως μισθωτός.

Μέχρι πέρσι λοιπόν επί της ουσίας δεν φορολογούμουν τίποτα από αυτή τη δραστηριότητα (είμαι και στην πρώτη πενταετία των βιβλίων οπότε δεν έχω τέλος επιτηδεύματος). Φέτος, που έβγαλα όλο τον χρόνο κάνα διχίλιαρο, με σύμβαση και πάλι κτλ θα φάω 26% ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ για αυτά? Αν όχι, τότε θα ξεκινήσει από τώρα? (ότι κόβω από 1.1.2014 και μετά?). Δώσε φώτα γαμημένε μάγε!

Fucking Wizard
04-01-2014, 19:57
Θα φορολογηθεις σαν μισθωτος και για τα 2.Απλα δεν υπολογιζεις εξοδα που καταχωρουσες στα βιβλια σου,μονο το ΤΕΒΕ (αν ειχες και μονο αν το πληρωνες).Αυτα ισχυουν απο 1.1.2013. Για το 2014,ο μαγος εχει θολουρα και σκοτεινια μπροστα του.Δεν μπορει να προβλεψει.

pixies
11-01-2014, 15:23
για πειτε τι διαδικασια χρειαζεται για να κινηθείς νομικα εναντια σε εταιρεια που δεν εβαλε το δωρο χριστουγεννων (ακόμα) ή έβαλε ένα 30% του σε ορισμένους μόνο υπαλλήλους.
επίσης καθυστερησε ήδη ο μισθός αυτο το μηνα, 4 μέρες προς το παρόν, αλλα κ εδω τι κανουμε;

Raven Lord
11-01-2014, 15:49
νομίζω το δώρο επιφέρει και αυτόφωρο.

pixies
11-01-2014, 19:00
ναι αλλά πρακτικα τι γινεται? ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να το χειριστεις? να πω επισης οτι το ατομο για το οποιο ρωταω ετοιμαζεται να την κανει για εξω οποτε σε 1-2 μηνες θα δηλωνε παραιτηση ετσι κ αλλιως.

Drumsick
08-05-2014, 20:00
Ξέρετε αν μετά την οριστική υποβολή της Ε1, είναι δυνατό να γίνει τροποποίηση? Αν έχει γίνει κάποιο λάθος πχ?

Fucking Wizard
08-05-2014, 21:07
Ξέρετε αν μετά την οριστική υποβολή της Ε1, είναι δυνατό να γίνει τροποποίηση? Αν έχει γίνει κάποιο λάθος πχ?

εισαι τυχερη που ειμαι ακομα μεσα και το ειδα..τροποποιητικες πηγαινουν στην εφορια.Αν την καταθεσεις πριν την καταληκτικη ημερομηνια δεν εχει προστιμο.Επειδη ομως οι υπαλληλοι τον παιζουν,πριν την καταθεσεις ρωτα στο ιδριμα της περιοχης σου.Προσοχη ομως γιατι με την τροποποιητικη τους πηγαινεις και την αρχικη με ολα τα δικαιολογητικα.Αν κατι κρυβεις στις τροποποιητικες θα το βρουν.

Drumsick
08-05-2014, 22:39
Tι να κρύψω μωρέ άνεργη χωρίς ακίνητα. Ο λογιστής βιάστηκε και μάλλον έκανε λάθος το εισόδημα (κάτι υπόλοιπα από ΟΑΕΔ). Άντε τρέξιμο τώρα..

pixies
19-07-2014, 22:25
sugnwmi gia ta greeklish alla eksoxiko pc.
Exw mia pistwtiki karta pou mou dinei pontous gia aeroporika taksidia kai epeidi euro =pontos me sumferei na ti xrisimopoiw oso pio polu mporw. Exw ftasei omws na kanw agores k gia allous (px sto grafeio 3 atoma plirwnoun mesw emou diaforous logariasmous tous k eisitiria) kai mou ta dinoun epitopou se metrita. Autoi voleuontai gt plirwnoun online k den trexoun se trapezes k egw pairnw tous pontous m k einai oloi euxaristimenoi.
Exw ftasei omws etsi na plirwnw logariasmous kartas 2 fores tin aksia tou misthou mou. Kai i erwtisi m einai, mporei na me tsimpisoun apo kamia eforia k na m poun pou ta vriskeis ta fragka mwri ftwxwmpinou, lege ti eisodimata kribeis?

Sotos_The_Tequiler
21-07-2014, 19:54
Δε γνωρίζω να γίνονται τέτοιου είδους έλεγχοι. Άλλωστε δεν αγοράζεις ακίνητα :P

Parasight
22-07-2014, 08:27
Πώς δε γίνονται, ξέπλυμα χρήματος λέγεται αυτό. Έχω κι εγώ να πληρώσω κάτι "λογαριασμούς" δύο εκατομμυρίων ευρώ και δεν έχω κάρτα ρε γμτ. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς;

Raven Lord
22-07-2014, 10:10
παίζει να γίνει έλεγχος. σπάνιο αλλά παίζει. σίγουρα κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον (και ίσως σε έναν πολύ μακρινό γαλαξία), όταν το ελληνικό φορολογικό σύστημα και η αντίστοιχη υπηρεσία αρχίσει να λειτουργεί σωστά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αυτό θα είναι ο κανόνας.

Parasight
22-07-2014, 10:17
Εγώ πάντως πλάκα έκανα :oops:

Mayhem
22-07-2014, 22:18
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το κατάλληλο thread, αλλά
Ερώτηση:

Έχω δουλέψει από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο. Βγαίνουν 125 ένσημα, ίσα ίσα για να πάρω επίδομα ανεργίας, αλλά ο ΟΑΕΔ δεν μετράει τους 2 τελευταίους μήνες. Αυτό που θέλω είναι να προσληφθώ κάπου προσωρινά τον Σεπτέμβριο και να απολυθώ, ώστε να πιάσουν Ιούλιο και Αύγουστο ώς 2 τελευταίους μήνες. Πόσες μέρες πρέπει να κρατήσει η πρόσληψη για να το δεχτούν;

Parasight
23-07-2014, 12:15
Δεν έχει σημασία πόσες μέρες θα κρατήσει η πρόσληψη, αρκεί φεύγοντας να πάρεις απόλυση και να μη φύγεις με καμιά οικειοθελή αποχώρηση. Στη δεύτερη περίπτωση δεν δικαιούσαι ταμείο ανεξαρτήτως ενσήμων και οτιδήποτε άλλου.

OniBocho
24-07-2014, 01:58
6700 εισόδημα. Τεκμαρτό 8000, αλλά ουσιαστικά μόνο 5500 για το υβριδικό αυτοκίνητο, τα 2500 είναι τα "αφορολόγητα" επειδή ζω, οπότε δε φορολογούμαι βάσει τεκμηρίου ευτυχώς.

Φόρος: 1740 ευρώ!!!! Τα 300 τα έδωσα ως προείσπραξη απο πέρσι, οπότε 1440 + 960 η προείσπραξη για του χρόνου (μην πάθουμε κάτι και χάσει το γαμημένο κράτος τους τα φράγκα) 2400 το καυλί για φέτος.

Δηλαδή, πώς σκατά θα ζήσει κάποιος με σχεδόν 7 χιλιάρικα εισόδημα, όταν του παίρνεις περισσότερο από το 1/3 σε φόρο, πληρωνει μέσω ΦΠΑ πόσα ακόμα, δεν του παρέχεις καμία ελάφρυνση (λες και υπάρχει κάποιος αόρατος χορηγός που πληρωνει ρεύμα, νερό, αέριο, τηλέφωνα, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστικά ταμεία) με άνεργη σύζυγο και μωρό; Και με καμία ελπίδα συνταξιοδότησης, μιας και τα λεφτά φαγώθηκαν προ πολλού.

Και η πεμπτουσία της ξεφτίλας: "να λες ευχαριστώ (δε λέω σε ποιον, δε θέλω να βρίσω) που έχεις δουλειά"

Raven Lord
24-07-2014, 11:21
"να λες ευχαριστώ (δε λέω σε ποιον, δε θέλω να βρίσω) που έχεις δουλειά"

αχαχαχχαχα, αυτή τη στιγμή σε πολλές περιπτώσεις συμφέρει να ΜΗΝ έχεις δουλειά. έχουμε και λέμε (βάζω μόνο τα απαραίτητα για δουλειά που θα μπορούσα να μην πληρώνω ή να πληρώνω λιγότερα αν δε χρειαζόταν να δουλεύω):
ασφαλιστικές εισφορές: 4000
σύλλογος εργοληπτών: 105
συνδρομή ΤΕΕ: 120
τέλος επιτηδεύματος: 650
τεκμαρτός φόρος (τουλάχιστο): 2250
τέλη κυκλοφορίας: 240
ασφάλεια αυτοκινήτου: 300
κινητό τηλέφωνο: 500
ΣΥΝΟΛΟ: 8165

κάθε χρονιά μου, λοιπόν, ξεκινάει με σίγουρα -8165 ευρώ :?

pixies
24-07-2014, 11:50
Η καλύτερη δουλειά πλεον ειναι να εισαι μισθωτος :mad:

OniBocho
24-07-2014, 12:06
Raven, να ήξερες πόσο σε νιώθω... Να δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα και για να πληρώσεις το γαμωρεύμα να αγχώνεσαι και να πρέπει να βάζεις χέρι στα όσα μαζεμένα, ή να το απλώνεις στους γονείς... Ξεφτίλα...

cromags
20-07-2015, 12:31
Για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ενώ είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί στη φόρμα όταν πατάω υποβολή βγάζει ελλιπή στοιχεία. Πρέπει να βάλω κάπου και το ποσό αγοράς λογικά?

Taksitzhs
20-07-2015, 17:02
Εμενα μετραει το ποσο στο μηχανακι απ ευθειας, μπαινετε ολοι με χοντρα ομως, πενταευρω ο ενας δεκαευρω ο αλλος, που να βρουμε τα ψιλα ρε αδερφε. Και αμα το στρογγυλεψεις στην αναγκη σε κραζουν και απο πανω....

Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ, Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ. Θα σε φαει ο ευρωπαιος ρεεεεε.........

Fucking Wizard
20-07-2015, 19:49
Για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ενώ είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί στη φόρμα όταν πατάω υποβολή βγάζει ελλιπή στοιχεία. Πρέπει να βάλω κάπου και το ποσό αγοράς λογικά?

719 ποσο αγορας.Τα ελλιπη ειναι απο αλλου.πατας στο πορτοκαλοκιτρινο πλαισιο του 750 (εκει που ειναι ο αριθμος κυκλοφοριας του ΙΧ) διορθωνεις η συμπληρωνεις τα στοιχεια και πατας το πρασινο τικ.μετα υποβολη.αν δεν βγαλεις ακρη πμ.

Parasight
22-07-2015, 10:09
Ξέρουμε αν παρατάθηκε η προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων φέτος; Άκουσα για τέλος Αυγούστου, αλλά όχι από πολύ έγκυρη πηγή.

Raven Lord
22-07-2015, 10:18
26 αυγούστου

Parasight
22-07-2015, 10:21
tenk gio :thumbsup:

KoiliaSamprela
22-07-2015, 10:26
όχι για όλους
Σε τι τελειώνει το αφμ σου?

Parasight
22-07-2015, 10:36
Δεν ισχύει ο λήγοντας νομίζω από τότε που υποβάλλουμε ηλεκτρονικά. 26 Αυγούστου είναι όντως, το τσέκαρα και με λογιστή.

edit: http://www.taxheaven.gr/fordates/index/index/cat/1/year/2015

KoiliaSamprela
22-07-2015, 11:22
Δεν ισχύει ο λήγοντας νομίζω από τότε που υποβάλλουμε ηλεκτρονικά. 26 Αυγούστου είναι όντως, το τσέκαρα και με λογιστή.

edit: http://www.taxheaven.gr/fordates/index/index/cat/1/year/2015

μου γάμησες το τρολάρισμα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Parasight
22-07-2015, 12:51
Εγώ μιλάω σοβαρά κι εσύ κοροϊδεύεις...

atom_smasher
22-07-2015, 16:56
1045 euros μεικτά Ελλάδα, πόσα μένουν καθαρά; μου έκαναν μια προσφορά για δουλειά.

H.
22-07-2015, 17:06
Κάνα οχτάρι.

thanasis00
22-07-2015, 17:18
1045 euros μεικτά Ελλάδα, πόσα μένουν καθαρά; μου έκαναν μια προσφορά για δουλειά.

Βάσει αυτού του site http://aftertax.gr/ λέει 833 ευρώ

atom_smasher
22-07-2015, 17:41
ναι κάπου εκεί το κόβω και αυτός είπε στην συνέντευξη 850 περίπου...Δεν αγχώνομαι. 1ος γύρος ήταν και μένουν άλλοι 3 μέχρι να χρειαστεί να την απορρίψω. Κανείς που ψήνεται για technical support advisor Αθήνα σε πολυεθνική; μάλλον καμιά υπολογιστών κλπ.

cromags
22-07-2015, 19:35

719 ποσο αγορας.Τα ελλιπη ειναι απο αλλου.πατας στο πορτοκαλοκιτρινο πλαισιο του 750 (εκει που ειναι ο αριθμος κυκλοφοριας του ΙΧ) διορθωνεις η συμπληρωνεις τα στοιχεια και πατας το πρασινο τικ.μετα υποβολη.αν δεν βγαλεις ακρη πμ.

Ωραίος! Με την υποβολή πέταξε μήνυμα "Η δήλωσή σας υποβλήθηκε με επιφύλαξη. Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της θα πρέπει να προσκομίσετε αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης με όλα τα δικαιολογητικά στη Δ.Ο.Υ. εντός δεκαπέντε (15) ημερών". Σε φάση πέτυχα έλεγχο?

Raven Lord
22-07-2015, 20:51
ναι και πρέπει να πας όλα τα παραστατικά. αν δεν έχεις δηλώσει κάποια μαλακία, μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα. μέχρι πριν 3-4 χρόνια που έπαιρνα συνέχεια επιστροφή, περνούσα έλεγχο κάθε χρόνο. τώρα πού τέτοια τύχη :/

Parasight
21-09-2015, 13:45
Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις ρύθμισης οφειλών στο Taxis; Να η κατάσταση της δικής μου από τις αρχές του μήνα:

https://i.imgur.com/Q2DsW7W.jpg

Και ως εκεί, καμία οφειλή μου δεν έχει μπει ακόμη σε ρύθμιση, από τις 2/9 απλά νέκρα. Είναι εύλογο αυτό το διάστημα αναμονής ή απλά με γράφουν στ'αρχίδια τους; Μήπως πρέπει να κάνω κάτι τώρα εγώ; Τι σκατά γίνεται με την όλη φάση ακριβώς;

Fucking Wizard
22-09-2015, 12:48
κατι λαθος εκανες.μολις εστειλες την αιτηση επρεπε να κανεις προβολη και εκτυπωση.εχεις 3 μερες εργασιμες να πληρωσεις.
ηταν των 100 δοσεων ήτων 12?

εντιτ: των 12,οποτε θες ξανακανεις αιτηση.αλλιως περιμενεις να ξαναβγαλουν των 100

Parasight
22-09-2015, 13:08
^Ευχαριστώ γαμωμάγε μας, μέσα πέφτεις γιατί το πρωί μίλησα με γνωστό εφοριακό και αυτό έπρεπε να κάνω όντως, να εκτυπώσω για να έχω την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσω δόση εντός τριών ημερών, για να ισχύσει η ρύθμιση. Όχι ότι το γράφει κάπου αυτό ή μου το είχε πει ο υπάλληλος της ΔΟΥ που είχα ρωτήσει, αλλά τεσπα. Και μάλιστα σήμερα το πρωί μου ήρθε email "μετά από έλεγχο έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές και αν δεν τις τακτοποιήσετε θα σας γαμήσουμε".
Τεσπα, έκανα σήμερα καινούρια αίτηση και πληρωμή πρώτης δόσης, όλα καλά.

Drumsick
03-10-2015, 17:58
Να σας πω, τις αποδείξεις πόσο καιρό πρέπει να τις κρατάμε και καλά? Κάτι παλιές από το 11-12 μπορώ να τις πετάξω?

KoiliaSamprela
03-10-2015, 21:21
Να σας πω, τις αποδείξεις πόσο καιρό πρέπει να τις κρατάμε και καλά? Κάτι παλιές από το 11-12 μπορώ να τις πετάξω?

νομίζω 5ετία αλλά θα μας πουν και οι γκουρού :)

Fucking Wizard
05-10-2015, 21:47
κρατα τες μεχρι να σβυσουν τα γραμματα..

και ελενχο να σου κανουν δεν νομιζω να σου ζητησουν να τους πας τις αποδειξεις.

enitharmon
20-10-2015, 20:26
άλλο φορολογικος αντιπρόσωπος, άλλο αντίκλητος; θέλει πληρεξούσιο αυτό το πράμα ή να παρω στο ΚΕΠ να βρίσω που μου είπαν ότι δεν αρκεί η υπευθυνη δήλωση;

Fucking Wizard
21-10-2015, 13:42
Για να δηλώσεις κατοικο εξωτερικού το θες? Αν ναι θελει πληρεξουσιο και δεν σου κανουν πλακα.πλεον φορολογικος αντιπροσωπος=αντικλητος.

enitharmon
23-10-2015, 17:58
τότε τον παίζουν στις εφορίες που μου είπαν ότι αρκεί μια απλή υπευθυνη δήλωση και το γνησιο της υπογραφης σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Ευχαριστώ

Fucking Wizard
26-11-2015, 17:56
Από Στυλιανή Προφυλλίδου
Oσοι χρωστατε στο Δημοσιο,
ενω δεν εχετε ουτε τα απαραιτητα προς το ζην,
και φοβαστε τις Κατασχεσεις,
Στειλτε ενα ωραιο εγγραφο με Δικαστικο Επιμελητη (25 € κανει),
μεσα στο οποιο γραφετε οτι επικαλειστε τις Αποφασεις
3316/2014 και 1260/2015 του ΣτΕ,
συμφωνα με τις οποιες απαγορευεται η κατασχεση καθε περιουσιακου στοιχειου,
και προειδοποιειστε τους , πως ετσι και το κανουν, θα καταθεσετε εσεις Διαταγη Πληρωμης ζητωντας το ποσο πισω, (κατι που δικαιουστε συμφωνα με την αποφαση 819/2015 του ΣτΕ), αλλα και Αγωγη ζητωντας Αποζημιωση για Απατη και Ψυχικη Οδυνη,
τοσο απο τον Δημοσιο Φορεα, αλλα και απο την Τραπεζα.

Δείτε και την πιο πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έβαλα παρακάτω 1260/2015

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/26073

Parasight
24-12-2015, 13:26
Πείτε παρακαλώ κάποιος που ξέρει πώς πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω ebanking. Περιμένω μισή ώρα στη help line της γαμωΕθνικής. Ως βεβαιωμένη οφειλή ΔΟΥ τα πληρώνω κι αυτά; Και πού ακριβώς βρίσκω την Ταυτότητα Οφειλής να την περάσω;

regularpaul
24-12-2015, 14:20
εκει που επιλέγεις οργανισμό (δημοσίου) προσπερνάς τις βεβαιωμένες οφειλές, κουνάς λίγο πιο κάτω την μπάρα και βρίσκεις τα τέλη :wave:

Parasight
25-12-2015, 16:05
Ναι όντως τελικά έχει συγκεκριμένη κατηγορία "τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας". Με ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας τραβάει όλα τα υπόλοιπα μόνο του. Thanks :)

supermachoman
01-01-2016, 01:34
Χρειάζεται κάποια εκτύπωση αυτή η μαλακία αν τα πληρώσεις από ινδερνέτ?

BLiTzER
01-01-2016, 01:39
Καλό είναι να έχεις την απόδειξη πληρωμής, μην τύχεις σε κάνα ζώο. Γενικά, όμως, νομίζω τα ελέγχουν ηλεκτρονικώς πλέον.

FIXXXER
01-01-2016, 03:12
Ο αλλος μιση ωρα μεσα στο νεο ετος κανει τους φορους του... κι ο αλλος απανταει...

BLiTzER
01-01-2016, 14:11
Σωστά, επειδή η μισή ώρα μέσα στο νέο έτος είναι σπέσιαλ και πρέπει να κάνεις σπέσιαλ πράγματα.

supermachoman
01-01-2016, 20:42
Σωστά, επειδή η μισή ώρα μέσα στο νέο έτος είναι σπέσιαλ και πρέπει να κάνεις σπέσιαλ πράγματα.

όχι μόνο αυτό, αλλά εγώ όταν κάνω κάτι τρέχω κατευθείαν στο ER να το συζητήσω, το να έκανα "τους φόρους μου" μια βδομάδα πριν και να θυμήθηκα την εκτύπωση με το νέο χρόνο είναι ανήκουστο!

FIXXXER
01-01-2016, 20:56
Αχ πληγωθηκαν :pink:

supermachoman
01-01-2016, 22:22
Αχ πληγωθηκαν :pink:

such trolle much fipser

Fucking Wizard
11-01-2016, 11:41

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, επισημαίνεται ότι:

1. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κλπ), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κλπ.

2. Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη.

3. Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015. Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη.

4. Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κλπ (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επισημαίνεται για μια φορά ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με Δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις- δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κλπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27088

30-07-2016, 12:06
Fucking Wizard (ή όποιος άλλος έχει ιδέα), είχα κάνει Α21 πέρυσι του οποίου τα λεφτά δεν πήρα ποτέ, η λογίστρια μου είπε ότι κατατέθηκαν σ'έναν λογαριασμό που ιδέα δεν έχω σε ποιον ανήκει - επέμενε ότι έκανα λάθος όταν τον συμπλήρωνα (είχα κάνει την αίτηση μόνος μου το '15), εγώ προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ούτε αν ήμουν μεθυσμένος αλλά πάμε παρακάτω. Προσπαθώ να κάνω εκ νέου αίτηση για το 2016 (για να βάλω τον λογαριασμό μου και πάλι) και μου δίνει μόνο αυτές τις επιλογές, στην τροποποιητική δεν έχει κάτι που να βοηθάει, what to do.

http://i.imgur.com/8s2DvuS.jpg

Fucking Wizard
01-08-2016, 10:23
Αρχικα μπες παλι μεσα στο συστημα και πηγαινε στο 2015.κανε εκτυπωση της αιτησης, σε καποιο σημειο αναγραφετε ο ΙΒΑΝ της τραπεζας.Εκει τσεκαρεις αν ειναι δικο σου ο λογαριασμος. Τα επιδοματα του Α21 διαχειριζονται απο τον ΟΓΑ. Αν εχει παει κατι στραβα θα πρεπει να απευθυνθεις εκει. Πολλες φορες ζητανε καποια χαρτια επιπλεον, πχ σε παρομια περιπτωση καποιος γνωστος εκανε 2ο παιδι, το δηλωσαμε κανονικα και περιμεναμε να βαλουν τα χρηματα. Τα χρηματα καθυστερουσαν πολυ, οποτε οταν τον εστειλα στον ΟΓΑ του ζητησαν απλα ενα πιστοποιητικο γεννησεως για να σιγουρευτουν για το παιδι. Εννοειται αν υπαρχει προβλημα στην αιτηση δεν προκειται να σε ενημερωσουν, πρεπει να το ψαξεις μονος. Πρωτα ομως μπες εδω: http://www.oga.gr/#.Ηλεκτρονικες υπηρεσιες-πληροφοριες οικογενιακων επιδοματων.εκει σου λεει σε ποιο σταδιο βρισκεται η αιτηση. Αν εχουν στειλει τα χρηματα στο γραφει.
Για το 2016 τσεκαρεις στην εκτυπωση της αιτησης το ΙΒΑΝ.αν εχει γινει λαθος στο ΙΒΑΝ τοτε: 1) δοκιμασε να κανεις τροποποιητικη της αιτησης ( λογικα σε αφηνει να αλλαξεις το ΙΒΑΝ). 2) αν δεν μπορεις να το αλλαξεις πας στον ΟΓΑ, στο αντιστοιχο τμημα για τα επιδοματα και σου λενε και για τις 2 χρονιες τι παιζει.

Xtikio
09-08-2016, 13:50
Παιδια γεια σας ! Ήλπιζα η ζωη μου να ήταν γεμάτη καραμέλες και τσιλικονκαρνε αλλα τελικά δεν είναι και πρέπει να μπω στο ΤΑΞΙΣ !!!!!!!!!!!

Θέλω να βγάλω ένα απλό εκκαθαριστικούλινι και μου λεει με αυστηρό ύφος "Δεν μπορεί να εκδοθεί Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας"

Γιατί ; Χρωστάω ; θα μπω σύντομα στη φυλάκα ;

Ευχαριστώ

Fucking Wizard
10-08-2016, 09:25
Παιδια γεια σας ! Ήλπιζα η ζωη μου να ήταν γεμάτη καραμέλες και τσιλικονκαρνε αλλα τελικά δεν είναι και πρέπει να μπω στο ΤΑΞΙΣ !!!!!!!!!!!

Θέλω να βγάλω ένα απλό εκκαθαριστικούλινι και μου λεει με αυστηρό ύφος "Δεν μπορεί να εκδοθεί Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας"

Γιατί ; Χρωστάω ; θα μπω σύντομα στη φυλάκα ;

Ευχαριστώ
μπερδευτικες μαλλον, αλλο το εκκαθαριστικο, αλλο η ενημερωτητα. Αλλα μια και μπηκες, πηγαινε εκει που σου λεει "προσωποποιημενη πληροφοριση" , και επελεξε "στοιχεια οφειλων εκτος ρυθμισης". Αν ειναι 0 δεν χρωστας τπτ. αν θες κατι αλλο ινμποξ

Fucking Wizard
10-08-2016, 11:36
Εε...
Σε περιπτωση που ο φοροτεχνικος δεν σου δινει τους κωδικους σου για το taxisnet, τι κανεις;

του κες το σπιτι

Fucking Wizard
10-08-2016, 11:47
του κες το σπιτι

:shock:

Επειδη οι κωδικοι ειναι για μπαρμπα μου στην Γερμανια, μπορω να βγαλω εγω καινουριο κλειδαριθμο χωρις ιδιαιτερη διαδικασια;

μπορεις να κανεις αιτηση για κωδικους ή επανεγραφή, αλλα κλειδαριθμο χωρις εξουσιοδοτιση δεν δινουν στις ΔΟΥ (τουλαχιστον εδω στη δικια μας,ρωτα για καθε περιπτωση)

Phantom Duck
10-08-2016, 15:40
επειδή οι δικοί μου είχαν λογιστικό γραφείο και πολλοί πελάτες τους έιχαν βγάλει από πριν μόνοι τους κλειδάριθμο ή σε άλλον λογιστή και μετά έχασαν τους κωδικούς, έστελνα mail με τα στοιχεία του δικού μας γραφείου και έκαναν reset τον κωδικό και μας τον έστελναν (γαμώ τις τρύπες ασφαλείας, το ξέρω). καλού κακού στείλε ένα mail στην υποστήριξη με τα στοιχεία του θείου σου εξηγώντας την κατάσταση.

H.
30-08-2016, 00:26
Ξέρει καμιά αλεπού πως θα βρω τι πλήρωσα πέρσι ΕΝΦΙΑ (για να το συγκρίνω με το φετινό)?

B.S.O.D.
30-08-2016, 03:13
Ξέρει καμιά αλεπού πως θα βρω τι πλήρωσα πέρσι ΕΝΦΙΑ (για να το συγκρίνω με το φετινό)?
εκεί που βλέπεις αριστερά στην οθόνη στο "ετος" τον φετινό (2016) .έχει drop down και επιλέγεις (2015) κ κάνεις κλικ στο " εκτύπωση εκκαθαριστικου εκκαθάρισης" κτλ... κ τα βλέπεις. όπως είδες κ το φετινό .

H.
30-08-2016, 21:52
Τον φετινό (όπως και κάθε χρόνο) τον βλέπω από τα στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης που προφανώς δεν έχει όλα αυτά που λες παρά μόνο την εκτύπωση της ταυτότητας πληρωμής. Μπορείς να γίνει λίγο πιο αναλυτικός από που πας και τον βλέπεις εσύ για να ακολουθήσω τις μετέπειτα οδηγίες σου?

EDIT: Το βρήκα, από το Ε9 έλεγες κι εσύ λογικά, thanks anyway.

B.S.O.D.
31-08-2016, 01:34
Τον φετινό (όπως και κάθε χρόνο) τον βλέπω από τα στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης που προφανώς δεν έχει όλα αυτά που λες παρά μόνο την εκτύπωση της ταυτότητας πληρωμής. Μπορείς να γίνει λίγο πιο αναλυτικός από που πας και τον βλέπεις εσύ για να ακολουθήσω τις μετέπειτα οδηγίες σου?

EDIT: Το βρήκα, από το Ε9 έλεγες κι εσύ λογικά, thanks anyway.
ακριβώς από το Ε9, νόμιζα ότι αρχικά εκεί κοιταζες. .....
Στοιχεία οφειλής :μία πικρή ιστορία .

KoiliaSamprela
31-08-2016, 13:05
επειδή είμαι εκτός, και δεν μπορώ να παρακολουθήσω στα νέα, είπαν για συμψηφισμό ενφια με επιστροφές εφορίας?

Leech
31-08-2016, 19:02
εμένα μου ήρθε τρία (3) ευρώ μειωμένος από πέρσι.

http://s.nbst.gr/files/1/2015/07/xort3-656x410.jpg

Fucking Wizard
01-09-2016, 09:50
Επιμέλεια: Επιστημονική ομάδα Taxheaven

Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και μερικές ώρες (σ.σ. 28.8.2016) ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝ.Φ.Ι.Α στους ατομικούς λογαριασμούς όλων των φορολογουμένων στο taxis και ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν τα σχετικά ποσό του εν λόγω φόρου.

Να σημειώσουμε ότι από σήμερα, όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφής φόρου εισοδήματος —η οποία δεν έχει ακόμα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους— δεν θα τη λάβουν στην επόμενη προγραμματισμένη διαδικασία επιστροφών από την φορολογική διοίκηση, εάν πρώτα δεν εξοφλήσουν το οφειλόμενο ποσό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Οι δικαιούχοι επιστροφής φόρου μπορούν φυσικά να προβούν σε συμψηφισμό της οφειλής ΕΝ.Φ.Ι.Α. εφόσον προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Σε κάθε περίπτωση ο συμψηφισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτεπαγγέλτως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κ.Ε.Δ.Ε. και τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1022/24.1.2012 (σ.σ. μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτή από τεχνικής απόψεως η εν λόγω διαδικασία)

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/30753

Leech τα κοψανε απο σενα για να τα βαλουνε σε μενα.

OniBocho
30-12-2016, 12:43
Το νέο καθεστώς ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές του 2017 για ελεύθερους επαγγελματίες (aka οι πουτάνες του κράτους) προβλέπει τα εξής:

Με βάση τη δήλωση εισοδήματος του οικονομικού έτους 2015 η εισφορά στον ΟΑΕΕ θα είναι

20% του εισοδήματος υπέρ συντάξεως
6.95% του εισοδήματοςυπέρ υγείας
7% του εισοδήματος για όποιον έχει επικουρικό ταμείο
4% του εισοδήματος για όποιον δικαιούται εφάπαξ

Παραμένουν και τα 10/μήνα για τον ΟΑΕΔ (κουφάλα Μπάρασαητ) και τα 5/μήνα για τον ΟΕΕ. Και το καλοκαίρι, δίνουμε 20 ευρώ/υπάλληλο στο ΙΚΑ για να στέλνετε τα μούλικά σας στις κατασκηνώσεις.

Φυσικά, τα τζιμάνια του ΥΠΟΙΚ τα έθεσαν με βάση το 2015, γιατί αν έκαναν καμιά πλάκα να τα υπολογίζουμε με τα του 2016, θα πλήρωνε ο καθένας κάτω από τα μισά ή

την ελάχιστη δυνατή εισφορά αν το εισόδημά του είναι μηνιαίως κάτω από το βασικό μισθό.

Επίσης, χάρη κάνει το κράτος και στους μεγαλοεισοδηματίες, όπου αν το εισόδημά τους είναι μεγαλύτερο από το 10πλάσιο του βασικού μισθού ενός άγαμου άνω των 25 ετών, οι εισφορές τους θα υπολογίζονται μόνο με βάση το 10πλάσιο του βασικού.

Και το καλύτερο για το τέλος: Αν είστε νέος επαγγελματίας (2 ως 5 έτη) σας κάνουμε έκπτωση 30% στα υπέρ υγείας και σύνταξης για τα πρώτα 2 χρόνια και 15% για τα επόμενα 3 χρόνια.

Προσοχή, όμως! Την έκπτωση αυτή, θα τη θεωρήσουμε οφειλή και θα σας την πάρουμε πίσω μέσω των εισφορών σας τα επόμενα 15 χρόνια.

Πως ήταν εκείνος ο άθλος του Αστερίξ με τη Ρωμαϊκή Εφορία; Αυτό!

ξέρω, όχι ΜΑΝΕΣ, αλλά γαμώ το ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΡΝΑΓΕ

Fucking Wizard
30-12-2016, 15:11
και ολα αυτα σε εναν νομο που ψηφιστηκε το Μαιο, και για τον οποιο δεν εχουν βγει επισημα οι εγκυκλιοι και τα ΦΕΚ ακομα (οι πηγες μου λενε οτι Διέρρευσε μια από τις εγκυκλίους του ασφαλιστικού, πριν καν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ), αλλα θα ισχυουν ολα κανονικα απο δευτερα. Αν ρωτησεις στο ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ ή οπως τελικα το ονομασουνε τωρα, θα σου πουνε οτι δεν ξερουνε τιποτα, οτι ακουμε απο τις τηλεορασεις.

Φυσικά, τα τζιμάνια του ΥΠΟΙΚ τα έθεσαν με βάση το 2015, γιατί αν έκαναν καμιά πλάκα να τα υπολογίζουμε με τα του 2016, θα πλήρωνε ο καθένας κάτω από τα μισά ή

την ελάχιστη δυνατή εισφορά αν το εισόδημά του είναι μηνιαίως κάτω από το βασικό μισθό.

Επίσης, χάρη κάνει το κράτος και στους μεγαλοεισοδηματίες, όπου αν το εισόδημά τους είναι μεγαλύτερο από το 10πλάσιο του βασικού μισθού ενός άγαμου άνω των 25 ετών, οι εισφορές τους θα υπολογίζονται μόνο με βάση το 10πλάσιο του βασικού.

Δυστυχως δεν γινεται διαφορετικα. Αφου η δηλωση του 2015 ειναι το πιο προσφατο επισημο εγγραφο για τον προσδιορισμο του εισοδηματος.
Για τους περισσοτερους (βαση των δικων μου στοιχειων - πελατων - γνωστων) ασφαλιστικα θα τους παει καλυτερα. Δηλαδη μεχρι 7000 - 8000 κερδη - εισοδημα (μιλαμε για ενα ποσοστο τουλαχιστων 65%- 70% ολων των επαγγελματιων) θα τους βγαινει κανα 2000 το ΤΕΒΕ το χρονο, ενω μεχρι τωρα η χαμηλοτερη κλιμακα ηταν 2700 ( για επαγγελματια κοντα στην συνταξη κοντα ηταν 6000 το χρονο).

Ποιοι την γλιτωνουν: Παροχη γενικα (Γιατροι - επαγγελματα οικοδομης), εμπορικες επιχειρησεις (λιανικο εμποριο κυριως)

Ποιοι θα την πατησουν: Ολοι οσοι ειχαν εναρξη αλλα επαιρναν απαλλαγη μεχρι τωρα απο το ΤΕΒΕ, γιατι δουλευαν ταυτοχρονα σε αλλες επιχειρησεις και ειχαν ΙΚΑ (γνωστοι ως νεοι ασφαλιζομενοι μετα το 1993)
Ολοι οσοι εχουν συμβασεις με δημοσιο (π.χ. μεγαλα εργα, φωτοβολταικα παρκα)
Ολοι οσοι δεν μπορουν να κρυψουν

Οι μεγαλοεισοδηματιες (που δεν υπαρχουν πια) θα την πιουν την πορτοκαλαδα οτι και να ισχυριζεσαι.

Γενικοτερα, αν και ειναι νωρις να κρινω, μπορει και να βουλιαξει το ολο θεμα. Και δεν εννοω εισπρακτικα μονο, γιατι αυτο εχει γινει μια 5ετια τωρα. Τα παντα θα εξαρτηθουν απο το ποσο γρηγορα θα εγκληματιστει ο Ελλην ιδιωτης - νοικοκυρεος με το πλαστικο χρημα και τις ηλεκτρονικες συναλλαγες

atom_smasher
30-12-2016, 15:49
ε ας εγκλιματιστεί επιτέλους λιγάκι και αυτός...8 χρόνια κρίση ήδη.

tsonos
10-01-2017, 01:27
http://i68.tinypic.com/2e2460k.jpg8)

Taliban
17-03-2017, 19:57
Λοιπον δεν ειμαι σιγουρος αν εδω ειναι το καταλληλο thread οποτε αν δεν ειναι μεταφερετε το.
Παιζει η εξης φαση. Θελω να πιασω δουλεια/πρακτικη (χωρις πληρωμη)για κανα διμηνο μαξιμουμ (οσο περνανε οι μερες ληγει και ο χρονος) σε κατι φιλους οι οποιοι απο οτι ειπαν δεν εχουν θεμα αρκει να βρουμε ενα τροπο να καλυφθω σε περιπτωση που παιξει κανα ντου απο τους μπαμπουλες.
Εχετε ιδεα πως μπορει να γινει κατι τετοιο; Εννοειται μπλοκακι τεβε κλπ no hope μονο τα γραφειοκρατικα να βαλουμε, περασε το χρονικο διαστημα. Με ΙΚΑ κλπ δε ξερω τι παιζει αν υπαρχει καποιου ειδους παραθυρο, ποιος ξερει να δωσει λιγο βοηθεια;

Parasight
19-05-2017, 08:02
ΟΚ για πείτε παρακαλώ οι λογιστές.
Χθες υπέβαλλα ηλεκτρονικά τη φορολογική μου δήλωση οριστικά. Μαλακία μου που βιάστηκα γιατί τώρα μαθαίνω ότι υπάρχει περίπτωση να γλίτωνα κάποια από αυτά που μου έβαλε να πληρώσω. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να κάνω διορθώσεις μετά την οριστική υποβολή ή αδύνατο;

Sotos_The_Tequiler
19-05-2017, 08:41
νομίζω έχεις δικαίωμα να υποβάλλεις τροποποιητική δήλωση (το είχε κάνει ο λογιστής μου παλιότερα όταν είχε κάνει μια μαλακία και χρειάστηκε να τη διορθώσει).

Raven Lord
19-05-2017, 09:23
μέχρι τη λήξη της προθεσμίας κάνεις όσες τροποποιητικές θες χωρίς επιβάρυνση. αργεί βέβαια η εκκαθάριση, αλλά πότε μας χάλασε αυτό από τότε που σταμάτησαν οι επιστροφές.

Fucking Wizard
19-05-2017, 19:23
Οι τροποποιητικες γινονται και φετος ηλεκτρονικα, οποτε η εκκαθαριση τους γινεται αμεσως, εκτος και αν εχουν την ενδειξη για ελεγχο στη ΔΟΥ. Ακομα βεβαια η εφαρμογη δεν εχει ανοιξει. Επειδη ακομα δεν εχουν πει τι θα ισχυει και τι θα παιξει με τις τροποποιητικες μετα την ληξη της προθεσμιας, οταν θα πλησιαζει να ληξει το θεμα (σε κανα μηνα δηλαδη) θυμησε το μου να σε κατευθυνω.

Fucking Wizard
01-06-2017, 16:55
Ανοιξαν οι τροποποιητικες και σας περιμενουν

Raven Lord
01-06-2017, 17:03
για τις κανονικές πότε είναι η προθεσμία είπαμε?

Sotos_The_Tequiler
01-06-2017, 17:29
για τις κανονικές πότε είναι η προθεσμία είπαμε?

μέχρι τέλος του Ιούνη.

Raven Lord
01-06-2017, 18:32
κλασσικά

Drumsick
17-06-2017, 23:23
Φακιν γουιζαρντ, τα φώτα σου παρακαλώ.
Θέλω να υποβάλλω την δήλωση, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι πρέπει να δηλώσω. Ακίνητα δεν έχω, αυτοκίνητα δεν έχω, γενικά δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Εργάζομαι και νοικιάζω ένα διαμέρισμα. Βλέπω οτι το ετήσιο εισόδημα από τη δουλειά, καθώς και ο φόρος που παρακρατήθηκε, έχουν καταχωρηθεί αυτόματα. Υπάρχει κάποιος λόγος να δηλώσω ή όχι το ενοίκιο που πληρώνω? (στις 2 προηγούμενες βλέπω ο λογιστής με έβαζε φιλοξενούμενη στη μάνα μου).
Δηλώνω κάτι άλλο εκτός από αυτά?

Raven Lord
18-06-2017, 00:03
αν έχεις μισθωτήριο συμβόλαιο για το σπίτι θα πρέπει να το δηλώσεις. (όσο δηλώνεις στο συμβόλαιο τελοσπάντων...)

KoiliaSamprela
19-06-2017, 11:45
αποδείξεις φέτος δεν βάζουμε άλλες πέρα από νοσοκομειακά ?

Parasight
19-06-2017, 14:01
Από πέρσι είναι απενεργοποιημένο το πεδίο αυτό, σωστά;

BLiTzER
19-06-2017, 15:02
Ναι.

Fucking Wizard
19-06-2017, 21:57
Λογισταραδες μου!!!Θα σας εκπαιδευσω ολους
Του χρουνου τελος και τα νοσοκομιακα/γιατροι/φαρμακεια.

BLiTzER
19-06-2017, 23:08
Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έκαναν απολύτως καμία διαφορά στη δήλωσή μου, οπότε φέτος δεν προσπάθησα καν.

OniBocho
20-06-2017, 07:23
Από του χρόνου (για φέτος δηλαδή) θέλει τις ηλεκτρονικές αγορές, αφού! Το 10% του ετήσιου εισοδήματος. Όχι αν είσαι ελεύθερος επαγγλεματίας, φυσικά. :touched:

Fucking Wizard
20-06-2017, 11:33
μπειτε να τσεκαρετε αν τα οχηματα σας ειναι ασφαλισμενα

https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx

OniBocho
03-01-2018, 23:38
Περαστικά σε όλους τους λεφτάδες της χώρας, δηλαδή τους Ε.Ε

http://www.enikonomia.gr/my-money/153082,afximenes-eos-47-oi-eisfores-apo-to-2018-gia-eleftherous-epangelm.html

Το χοντρό αυτό πουλί θα φάνε επίσης και οι μηχανικοί.

Drumsick
04-01-2018, 07:31
Mαλάκα ΤΙ λένε? Αυτό είναι στεγνή κλοπή χωρίς απολύτως καμία λογική. Που ζούμε γαμώ το χριστό.

OniBocho
04-01-2018, 08:44
Ρε συ τα διάβαζα χθες το βράδυ και μ' έπιασε ταχυπαλμία. Πραγματικά, πού ζούμε... Κι ετοιμάζουν αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων των σπιτιών, με αποτέλεσμα αναπροσαρμογή φορολόγησης και ΕΝΦΙΑ. Βρήκαν και το κολπάκι με τις πλαστικές σακούλες, το οποίο το τύλιξαν με έναν ωραιότατο οικολογικό μανδύα και χωρίς σάλιο πούτσα (https://www.youtube.com/watch?v=92khibx-x90).

Raven Lord
04-01-2018, 11:39
"ευρώπη πάση θυσία"

When Black Roses Bloom
04-01-2018, 20:38
Φαντάζομαι έχει λυσάξει το νετ γιατί θα ξεκινήσουν να χρεώνουν σακούλες στα σούπερ μάρκετ?

*laughs in British*

OniBocho
05-01-2018, 01:13
Το ζήτημα δεν είναι η χρέωση της πλαστικής σακούλας, αλλά η κάλυψη ενός ακόμα εισπρακτικού μέσου με οικολογικό μανδύα και η πρόστυχη χρήση του ΦΠΑ για ακόμη μία φορά. Και η πουστιά, όπως φαίνεται, είναι τόσο απέναντι στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Οπότε το επιχείρημα πως τα λιντλ χρεώνουν τις σακούλες από τότε που άνοιξαν στην αιλάδα, πάει περίπατο.

Fucking Wizard
05-01-2018, 17:16
Το ζήτημα δεν είναι η χρέωση της πλαστικής σακούλας, αλλά η κάλυψη ενός ακόμα εισπρακτικού μέσου με οικολογικό μανδύα και η πρόστυχη χρήση του ΦΠΑ για ακόμη μία φορά. Και η πουστιά, όπως φαίνεται, είναι τόσο απέναντι στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Οπότε το επιχείρημα πως τα λιντλ χρεώνουν τις σακούλες από τότε που άνοιξαν στην αιλάδα, πάει περίπατο.

Συμφωνω με το μετρο, διαφωνω με το τελος. Θα μπορουσαν να κανουν το ιδιο που εκαναν με τις πιο χοντρες πλαστικες σακουλες, δηλαδη να επιβαλουν υποχρεωτικη χρεωση, δηλαδη θα ειναι κανονικο εσοδο για την επιχειρηση και οχι καποιος επιπλεον φορος που πρεπει να αποδοθει.
Σε καθε περιπτωση την πινει ο καταναλωτης, αυτος τα πληρωνει ολα. Ο επιχειρηματιας απλα ξηνει το κεφαλι του, αναρωτιεται και πρηζει το λογιστη του, οποιος θα εχει μια ακομα μαλακια στο κεφαλι του.
Εσυ απαλλασεσαι λογο περιπτερου

OniBocho
05-01-2018, 23:07
Το ξέρω ότι απαλλάσομαι, αλλά ήδη οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως θα χρεώνουν τη σακούλα, αλλά δε θα την κόβουν σε απόδειξη, άρα θα έχουν 4 (ουάου) λεπτά καθαρού κέρδους, σαν να λέμε ΜΑΥΡΑ κι άραχνα, καθώς σου λέει ότι τις σακούλες ούτως ή άλλως τις αγόραζαν και τις διέθεταν στους πελάτες τους δωρεάν (ή μέσα στην τιμή του προϊόντος, εν πάσει περιπτώσει) και τώρα θα μπορούν να τη χρεώνουν και να μην την κόβουν. Εκτός αν πέσουν σε κανέναν περίεργο και πέσει γέλιο.

Εντωμεταξύ, εγώ απαλλάσομαι μεν, αλλά θα έρχεται ο κάθε πικραμένος να ζητάει από εμένα σακούλα για να πάει να ψωνίσει από τον οποιονδήποτε άλλον που θα του τη χρέωνε και θα γινόμαστε μπίλιες. Σκέφτομαι να τις χρεώνω κι εγώ, 10 λεπτά, κατάμαυρα και να κονομάω περισσότερο απ' ότι αν πουλούσα 1 πακέτο τσιγάρα, 1 εισιτήριο και μια κάρτα κινητής μαζί. :D

When Black Roses Bloom
06-01-2018, 11:20
Το ξέρω ότι απαλλάσομαι, αλλά ήδη οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως θα χρεώνουν τη σακούλα, αλλά δε θα την κόβουν σε απόδειξη, άρα θα έχουν 4 (ουάου) λεπτά καθαρού κέρδους, σαν να λέμε ΜΑΥΡΑ κι άραχνα, καθώς σου λέει ότι τις σακούλες ούτως ή άλλως τις αγόραζαν και τις διέθεταν στους πελάτες τους δωρεάν (ή μέσα στην τιμή του προϊόντος, εν πάσει περιπτώσει) και τώρα θα μπορούν να τη χρεώνουν και να μην την κόβουν. Εκτός αν πέσουν σε κανέναν περίεργο και πέσει γέλιο.

Εντωμεταξύ, εγώ απαλλάσομαι μεν, αλλά θα έρχεται ο κάθε πικραμένος να ζητάει από εμένα σακούλα για να πάει να ψωνίσει από τον οποιονδήποτε άλλον που θα του τη χρέωνε και θα γινόμαστε μπίλιες. Σκέφτομαι να τις χρεώνω κι εγώ, 10 λεπτά, κατάμαυρα και να κονομάω περισσότερο απ' ότι αν πουλούσα 1 πακέτο τσιγάρα, 1 εισιτήριο και μια κάρτα κινητής μαζί. :D

Και όλη αυτή η μανούρα, η συζήτηση, ο καυγάς για το πάπλωμα, αντί ο κάθε πικραμένος να πάρει σακούλες πολλαπλών χρήσεων ή κάτι αντίστοιχο ξέρω γώ (τσάντα πόλο) όπως κάνει ο νορμάλ κόσμος.

Art In Haste
06-01-2018, 11:38
Έλα μου ντε, ψάξε βρες άκρη στην χώρα που για 2 προϊόντα σου δίναν 3 σακούλες και έπαιρνες και 1 εξτρά για παν ενδεχόμενο.

OniBocho
06-01-2018, 12:02
Μα προφανώς και είναι ζήτημα παιδείας. Πήγαινες στο super-market και σου έδιναν αφειδώς σακούλες, έτσι γιατί "σχίζονται", γιατί "τζάμπα είναι" ή επίσης έβλεπες τύπο να έπαιρνε ένα μικρό πραγματάκι που ούτε λερώνει, ούτε ζουλιέται και θα χωρούσε σε τσέπη από μπουφάν άνετα, να τσιμπάει και 1-2 σακούλες γιατί μπορούσε. Ξαναλέω ότι δεν έχει να κάνει με το μέτρο σαν μέτρο η επικριτική μου στάση, αλλά με τα καρναβάλια που κυβερνούν και καλύπτουν όλή αυτή την προστυχιά με το μανδύα της οικολογικής -δήθεν- συνείδησης.

Ο γείτονας με το φούρνο πάντως μου είπε ότι δεν του επιτρέπουν να βάζει τα ψωμιά σε πάνινες σακούλες, θα πρέπει πρώτα να τα τοποθετεί σε χάρτινες όπου το κόστος πάει αλλού. Τριμπούρδελο γενικώς.

When Black Roses Bloom
06-01-2018, 12:48
Προφανώς και δεν επικρίνω το μέτρο σαν μέτρο ρε μανίτσε, ούτε εσένα γι'αυτά που λές, αλλά γενικότερα είναι ένα βαθύτερο θέμα έλειψης γουατέβερ. Πρίν 2-3 χρόνια που εφαρμόσαν το μέτρο κι εδώ (μην νομίζεις ότι εδώ είναι καλύτεροι, τα ίδια με εμάς κάναν), γκρινιάζαν όλοι στην αρχή αλλά μετά όλοι ακολούθησαν το μέτρο. Τώρα βλέπεις τον κοσμάκη με τις σακουλίτσες τους και πάνε όλοι και ψωνίζουν.

KoiliaSamprela
06-01-2018, 13:52
εγώ πάντως εδώ και αρκετά χρόνια αποφεύγω να παίρνω σακούλες αν δεν μου είναι απαραίτητες πραγματικά.
Στο παλιό μου "νοικοκυριό" είχα κουτιά για το σουπερ μαρκετ.
Αλλά κανένα "εισπρακτικό" μέτρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αν δεν υπάρχει η συνειδησιακή επιλογή. Κάθε μέτρο που έχει να κάνει με χρήμα αυτόματα χτυπάει τις χαμηλότερες τάξεις.
Ο "μάγκας" με τα 300€ σουπερ μαρκετ σε μαλακίες θα δώσει άλλο μισό για τις σακούλες.
Από την άλλη γνωστή αλυσίδα που έδινε βιοδιασπόμενες σακούλες , αυτό δεν ήταν θετικό ως προς το περιβάλλον ? Επειδή δεν κατέχω ας πει κάποιος.

When Black Roses Bloom
06-01-2018, 14:49
Οι βιοδιασπούμενες γίνονταν σκόνη μέσα σε ένα μήνα, και γέμιζε ο κόσμος κομματάκια (αν τις ξέχναγες).

Με μία γρήγορα ματία, βρήκα αυτό εδώ, που λέει ότι δεν ήταν σέιφ:

https://www.theguardian.com/environment/cif-green/2009/jun/18/greenwash-biodegradeable-plastic-bags

Raven Lord
06-01-2018, 15:38
έχω χρόνια που χρησιμοποιώ backpack και λόγω ποδηλάτου. σακούλες έπαιρνα για τα σκουπίδια κυρίως.

atom_smasher
07-01-2018, 22:12
Εδώ κουβαλάμε τις δικές μας πολλαπλών χρήσεων εκτός αν από μαλακια το ξεχάσουμε. Περαστικά.

Sotos_The_Tequiler
18-04-2018, 08:49
ξέρει κανείς αν για φυσικά πρόσωπα η αλλαγή ΔΟΥ (που κάναμε παλιά στο μητρώο της εφορίας) γίνεται πλέον μέσω taxis;;

Fucking Wizard
20-04-2018, 12:22
ξέρει κανείς αν για φυσικά πρόσωπα η αλλαγή ΔΟΥ (που κάναμε παλιά στο μητρώο της εφορίας) γίνεται πλέον μέσω taxis;;

Γινεται μεσω ταξις, αρκει να μην ειναι επαγγελματιας

Fucking Wizard
23-05-2018, 18:03
Ανοιξε η μαλακια φετος και εχει πολλα λαθη η εφαρμογη. Οσοι εχετε Ε3 καθυστερηστε το λιγο

Parasight
24-05-2018, 07:35
Εννοείς γενικά την εφαρμογή για φορολογική δήλωση ή κάτι άλλο; Γιατί μόλις έκανα την πρώτη απόπειρα και μου βγάζει ανεξήγητο μήνυμα λάθους με το που ξεκινάω, στην επιβεβαίωση προσωπικών στοιχείων.

edit:
OK προχώρησε τελικά.

Απορία:

ΠΙΝΑΚΑΣ 7. ΠΟΣΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ
1. Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Πατήστε ΕΔΩ για στοιχεία δαπανών.

Είναι το πεδίο που παλιότερα γράφαμε τη σούμα των αποδείξεων που κρατούσαμε (και ήταν απενεργοποιημένο τις δτυο προηγούμενες χρονιές). Τώρα το ΕΔΩ σε πάει σε ό,τι ποσά έχεις ξοδέψει προφανώς με κάρτες. Συμπληρώνουμε λοιπόν με το σύνολο αυτών των ποσών;

Fucking Wizard
24-05-2018, 17:14
Συμπληρώνουμε λοιπόν με το σύνολο αυτών των ποσών;

Ναι και αφορα οσους θελουν να κρατησουν το αφορολογητο τους. Αν δεν βαλεις πληρωνεις φορο, ακομα και σε μυδενικη δηλωση.
Φετος σε αφηνει να γραψεις οτι ποσο θες, ακομα κι αν δεν εχεις χρησιμοποιησει καρτες. Του χρονου δεν ξερουμε, λογικα θα μπαινει οτι φαινεται.
Γνωμη μου, αν το ποσο των αποδειξεων ειναι μεγαλο να βαζετε οσο χρειαζεται. Μην φαινεται πχ. 10000 μισθος, 8000 αποδειξεις. εκει χριαζεσαι το 10 %

δηλαδη

Απο 1,00-10.000,00 10%
Απο 10.000,01-30.000,00 15%
30.000,01 και άνω 20% και μέχρι 30.000 ευρώ

Να χρησιμοποιητε ολοι καρτες, και οι μη εχοντες εργασια, για να καλυβετε τα τεκμηρια. Οχι υπερβολες ομως.

Raven Lord
25-06-2018, 14:17
για πείτε ρε οι σχετικοί, στο νέο Ε3 τι βάζουμε στον Πίνακα Ζ2 κωδικό 490?

Taliban
27-06-2018, 20:23
Μαγκες ξερετε πως διαολο βρισκω το ΑΜΑ στο ιντερνετ; Δεν βρισκω τα χαρτια και τα παρεμφερη απο πρακτικες κλπ.

Drumsick
17-04-2019, 10:54
Γιο! Έχουμε κανένα γατονι λογιστή που να είναι οικονομικός και να μπορεί να αναλάβει ελεύθερο επαγγελματία που στήνει τώρα τη φάση του? Με τη δήλωση της έδρας έχουμε πρόβλημα τώρα, και κατα τα άλλα τιμολόγια, ΤΕΒΕ κλπ. Γουιζαρντ?

Fucking Wizard
18-04-2019, 23:11
Γιο! Έχουμε κανένα γατονι λογιστή που να είναι οικονομικός και να μπορεί να αναλάβει ελεύθερο επαγγελματία που στήνει τώρα τη φάση του? Με τη δήλωση της έδρας έχουμε πρόβλημα τώρα, και κατα τα άλλα τιμολόγια, ΤΕΒΕ κλπ. Γουιζαρντ?

αδειασε τα μηνυματα σου, να σου πω

tsonos
19-04-2019, 01:54
Μαγκες ξερετε πως διαολο βρισκω το ΑΜΑ στο ιντερνετ; Δεν βρισκω τα χαρτια και τα παρεμφερη απο πρακτικες κλπ. http://www.odigostoupoliti.eu/asfalisi-sto-ika-arithmos-mitroou-asfalismenou-ama/ :cool:

Drumsick
19-04-2019, 10:42

αδειασε τα μηνυματα σου, να σου πω

Done.

enitharmon
22-04-2019, 17:25
αποφασισες επιτελους να στησεις e-shop?

Drumsick
22-04-2019, 17:38
Μπαααα, το boyfriend.

edit: btw για πείτε, οταν συγκατοικούν δυο άτομα, τι και πως πρέπει να αναγράφεται στο μισθωτήριο για να φαίνονται και οι δύο? Σε αυτή τη φάση είναι στο ονομά μου νοικιασμένο το διαμέρισμα, τι τροποποίηση πρέπει να γίνει?

enitharmon
23-04-2019, 01:24
γιατι να μπει και το δευτερο; θα πρεπει να ρωτησεις την ιδιοκτητρια και να κανετε νεο συμβολαιο εικαζω. Ή να του υπενοικιασεις ενα δωματιο

Drumsick
23-04-2019, 06:47
Αφενός αυτή το είπε απο μονη της να τον βάλουμε στο συμφωνητικό, αφετέρου οκ, είναι ψιλοαπαραιτητο για υπηρεσίες κλπ να υπάρχει μια διεύθυνση διαμονής.

Raven Lord
23-04-2019, 08:55
ναι, γίνεται νέο συμβόλαιο. κάπου έχω το δικό μου που είμαστε 2 στην εταιρεία. μόλις πάω γραφείο θα το κοιτάξω.

edit: είναι το παλιό μου μισθωτήριο και δεν το έχω. πάντως η διαδικασία είναι απλή. τα περνάει ο λογιστής της ιδιοκτήτριας σε 2 ονόματα από μισό μίσθωμα (λογικά) και μπαίνετε στο σύστημα να κάνετε αποδοχή.

Drumsick
29-06-2020, 17:22
Πείτε τι ξέρετε για πωλήσεις μέσω Etsy και φορολογια.
Από αυτά που διαβάζω, κανονικά πρέπει να γίνει έναρξη στην εφορία και να μπλέξεις με ΕΦΚΑ και μαλακιες, πράγμα το οποίο καθιστά όλη τη φάση άνευ νοήματος, αν είναι να βγάζεις λίγα και τα μισά να στα τρώει η εφορία.
Μου είπε κάποιος ότι για ποσά τύπου 700€ μηνιαίως δεν θα ασχοληθει κανείς, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρη πως είναι έτσι τα πράγματα.
Με PayPal τώρα τι παίζει? Το δικό μου είναι συνδεδεμένο με λογαριασμό Eurobank. Αυτό σημαίνει πως το ποσό στο PayPal μου ειναι by default εμφανές στην εφορία ή μόνο αν κανω μεταφορα των χρημάτων στον τραπεζικο λογαριασμό?
Διερευνώ και την πιθανότητα να ανοίξω τραπεζικό λογαριασμό στην Πολωνία, και να τον συνδέσω με PayPal. Προσπερνώντας τη δυσκολία πρόσβασης σε μετρητά, θα ήμουν καλυμενη με αυτό το σενάριο?

Raven Lord
29-06-2020, 17:32
θεωρητικά οποτεδήποτε μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος και να είσαι εκτεθειμένη. στην πράξη, για μικρά ποσά η πιθανότητα να ασχοληθεί κάποιος είναι 0,00000000000000000001%. η εφορία έχει triggers για κινήσεις λογαριασμών αρκετών χιλιάδων το χρόνο. για 500 και 700 ευρώ δε θα ασχοληθεί κανείς. ποτέ δεν ξέρεις βέβαια.

OniBocho
30-06-2020, 07:18
Έτσι είναι γενικώς τα πράγματα μέχρι σήμερα. Τώρα βέβαια που προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν κι από οπουδήποτε, είναι να φοβάσαι. Το σενάριο για Πολωνία γιατί θεωρείς ότι σε καλύπτει; Παίζει η εφορία τους δηλαδή να είναι πιο για το πέος απ' ότι εδώ; ή ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι δεν ασχολούνται καν;

Δυστυχώς η φάση με τον ΕΦΚΑ είναι τεράστια πληγή, ειδικά αν δεν υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα που να καλύπτει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις γαμω-εισφορές. Βέβαια, ΕΦΚΑ και ελεύθερος επαγγελματίας σημαίνει έδρα (ακόμα και το σπίτι σου), άρα γαμησιατικα σε τέλη επιτηδεύματος μετά την πενταετία, λογικά εγγραφή σε επιμελητήρια και λοιπές αρχιδιές και φυσικά, ξεχνάς το αφορολόγητο, καθώς φορολογείσαι με την αντίστοιχη κλίμακα απ' το πρώτο € που θα δηλώσεις ως έσοδο ή βάσει των τεκμαρτών σου. Για να καταλάβεις, γνωρίζω αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες που αποφεύγουν να έχουν οτιδήποτε στο όνομά τους (ακίνητα, οικόπεδα, σπίτια) για να μπορούν να την παλέψουν με το minimum του τεκμηρίου διαβίωσης (2500€) και προσπαθούν να μην το ξεπερνούν για να φορολογούνται στο ελάχιστο δυνατό.

Μέχρι πρώτινος βέβαια, έπαιζε μια φοροτεχνική πουστία, όπου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και δηλώσεις ζημιά (δεν είναι δύσκολο στην περίπτωσή σου) αλλά έχεις έστω κι ελάχιστα ένσημα ως εργαζόμενος κάπου, να φορολογηθείς βάσει αυτών. Βασικά, μη ρωτάς καν εμάς, βρες κάποιον φοροτεχνικό - λογιστή που εμπιστεύεσαι και κάνε εκεί τις ερωτήσεις σου, τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν κάθε μήνα. :/

Drumsick
30-06-2020, 07:33
Δεν ξέρω, θεώρησα πως εφόσον δε ζω, δεν εργάζομαι και κατ'επεκταση δεν φορολογουμαι στην Πολωνία, δεν θα υπήρχε αιτία να ασχοληθει κάποιος με τον τραπεζικό λογαριασμό μου. Αυτό δεν κάνουν όλα τα λαμόγια που έχουν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού? Έχω καταλάβει κάτι λάθος?

Λασπόνερα
30-06-2020, 08:54
Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς μαζί σου, με μικροκαταθέσεις των 20-30-50€ στο λογαριασμό σου.
Αν γίνεις μεγάλη και τρανή και τα ποσά αυξηθούν το βλέπεις αλλιώς μετά.
Όρμα.

Drumsick
30-06-2020, 09:09
Με καταθέσεις των 50-100-200€ ομως? Πολύ οικονομική με κοβεις :P

Art In Haste
30-06-2020, 09:12
Και πάλι δύσκολα, ξεκίνα να δεις πως πάει και βλέπεις τι κάνεις αργότερα.

Λασπόνερα
30-06-2020, 09:32
:) Βρε μακάρι και 1000€ και κάθε μέρα.
Όπως σου είπαμε όλοι, ξεκίνα και βλέπεις.

Drumsick
30-06-2020, 09:34
Έτσι και με δέσει ο ΣΔΟΕ αλίμονο σας!

OniBocho
30-06-2020, 09:44
κάνε μια ΚοινΣεπ με Αρτ, Ρέηβεν και Λασπόνερα και είσαι κομπλέ. Μη βάλουν κωλ... ΠΛΑΤΗ στους ράμπο του ΣΔΟΕ εντελώς άδικα. :p

Parasight
13-07-2020, 11:27
Συμπληρώνουμε λοιπόν με το σύνολο αυτών των ποσών;

Ναι και αφορα οσους θελουν να κρατησουν το αφορολογητο τους. Αν δεν βαλεις πληρωνεις φορο, ακομα και σε μυδενικη δηλωση.
Φετος σε αφηνει να γραψεις οτι ποσο θες, ακομα κι αν δεν εχεις χρησιμοποιησει καρτες. Του χρονου δεν ξερουμε, λογικα θα μπαινει οτι φαινεται.
Γνωμη μου, αν το ποσο των αποδειξεων ειναι μεγαλο να βαζετε οσο χρειαζεται. Μην φαινεται πχ. 10000 μισθος, 8000 αποδειξεις. εκει χριαζεσαι το 10 %

δηλαδη

Απο 1,00-10.000,00 10%
Απο 10.000,01-30.000,00 15%
30.000,01 και άνω 20% και μέχρι 30.000 ευρώ

Να χρησιμοποιητε ολοι καρτες, και οι μη εχοντες εργασια, για να καλυβετε τα τεκμηρια. Οχι υπερβολες ομως.

Για πείτε λίγο παρακαλώ οι αετονύχηδες εδώ, αυτό συνεχίζει να ισχύει με αντίστοιχα ποσοστά και φέτος; Μιλάω για τον κωδ.049 στον ΠΙΝΑΚΑ 7