PDA

View Full Version : τα μουνοπανα της wind

BURNIN AMBITION
24-05-2013, 11:02
δεν εχω χρονο να κανω αναλυτικο ποστ αλλα σιγουρα δε παιζει να μη σας εχουν σπασει και εσας τα αρχιδια. με λιγο ψαξιμο ειναι εδω και καιρο τακτικη τους να σας λιωνουν στα τηλεφωνα. εμενα πχ στο κινητο στανταρ καθε παρασκευη θα παρουν απο το ιδιο νουμερο 211 και κατι αλλα, και στανταρ και μια φορα τη βδομαδα στο σταθερο. οποτε τους εχω ποει που βρηκατε το νουμερο το κλεινουν. τους εχω πει βγαλτε με απο τη λιστα,αλλα αρχιδια. τους βριζω τιποτα...

ο φρικ τους κανει το σκυλο και γαβγιζει οποτε παιρνουν (παιζει να το ξεπατικωσε απο σιξ φιτ αντερ λολ)

πειτε αν καταφερατε να γλιτωσετε, πειτε αν ξερετε που ειναι το τηλεφωνικο τους κεντρο να παω να τα κανω ολα πουτανα ή πειτε τι αλλο να κανω. ειναι τραγικο να σεπ αιρνει μεγαλη (υποτιθεται) εταιρια και να μη μπορεις να σταματησεις τις κλησεις που σου κανουν. μιλαμε για σπαμαρισμα επικων διαστασεων

υγ. εχω ακουσει οτι το κανουν ακομα κα ισε συνδρομητες τους λολ

Κωλαράκι Τορνευτό
24-05-2013, 11:12
Η Σταυρουλα ειναι, μην ψαρωνεις

Deggial
24-05-2013, 11:24
http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam

Deggial
24-05-2013, 11:29
Πέρα από αυτό, όταν σε ξαναπάρουν, να ζητήσεις το όνομα του υπαλλήλου, να του αναφέρεις πως στο παρελθόν έχεις ρητά ζητήσει να μην σε ξαναπάρουν τηλέφωνο για διαφημιστικούς σκοπούς, να ζητήσεις τον προΐστάμενο του και, στον προΐστάμενο πλέον να αναφέρεις πως θα τους μυνήσεις αν σε ξαναπάρουν.

Εγώ τουλ. έτσι έκανα με όλους και σταμάτησαν επιτέλους να με παίρνουν τηλέφωνα.

BURNIN AMBITION
24-05-2013, 11:46
χιλια ευχαριστω!!! τους εχω ζητησει ρητανα μη με ξαναπαρουν αλλα αρχιδια. θα ζητησω προσταμενο νεξτ ταιμ!!!

Radienergeia
24-05-2013, 12:01
Τα τηλέφωνα βγαίνουν ραντομλι μέσω μιας λίστας και οι υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα να διαγράψουν κάποιο νούμερο,
μόνο να σε ψευτοδιαβεβαιώσουν οτι θα σε διαγράψουν και "χίλια συγγνώμη" μέχρι να σε πάρει άλλος υπάλληλος, άλλη μέρα απ'το τηλεφωνικό κέντρο.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δυσκολέψεις λίγο τη μέρα του προϊστάμενου αλλά δεν θα αλλάξει και κάτι ουσιαστικά εκτός κι αν γίνεις πραγματικά κακούλης κι αρχίσεις τις απειλές. Τα απλά κραξίδια δεν βοηθούν, θα στο κλείσουν στα μούτρα και μετά θα θες να φας τους τοίχους απ'τα νεύρα σου.

Εκανα μια βδομάδα σεμινάριο στη γουιντ και πραγματικά ακόμα θέλω να μπω με μολότοφ να τα κάνω ολα ποθτάνα στα κεντρικά (Αγ. Δημήτριος -Βουλιαγμένης 171Α στον τέταρτο όροφο :p :p) , είναι όντως πιπόπανα και φουλ εριστικοί. Αν τα πράγματα δυσκολέψουν ζητάς τον *κύριο* Αβραμόπουλο και μπαίνεις σε μανογουρ mode.

Ιάβας
24-05-2013, 12:07
zita na beis se blacklist apo ton paroxo sou

rat_poison
24-05-2013, 12:44
έχοντας δουλέψει σε τηλεφωνικό-κέντρο-κάτεργο σαν αυτό που λες

ο υπάλληλος δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα καμία δύναμη
μου'χει τύχει να βάλω άνθρωπο στη λίστα DO NOT CALL και την επόμενη μέρα να τον ξανακαλέσει το μηχάνημα.

επίσης μιλάμε για μία από τις χειρότερες λαμογιές του πλανήτη.
Εκεί που δούλευα εγώ, σου έταζαν παρτ-τάιμ με μισό βασικό, μισό ένσημο, να διαλέγεις πρωινή ή απογευματινή βάρδια, μπόνους άμα τα πας καλά κτλ
2 μέρες δοκιμαστικό και την τρίτη πρόσληψη

Την πρώτη μέρα που πήγα παραξενεύτηκα γιατί 1.) είχε παντού κάμερες, ακόμα και έξω από τις τουαλέτες 2.) μας είπανε ότι κάθε φορά που τελειώνεις τη δουλειά κάνεις μήτινγκ με τον προϊστάμενο να σου πει πώς πήγες 3.) εκτός από καναδυο που δουλεύαν ένα μήνα και κάτι, οι άλλοι όλοι είχαν είτε μία είτε δύο μέρες δουλειάς, είτε ήταν πρώτη τους μέρα σαν εμένα.

Ώστε λοιπόν το κόλπο τους είναι το εξής:

while (1>0)
{
προσλαμβάνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ απελπισμένο κοσμάκη.
Τους τάζουν τα παραπάνω.
Τους κρατάνε για τη "δοκιμαστική" φάση.
Την τρίτη μέρα (στο τέλος της βάρδιας φυσικά αφού δουλέψουν τζάμπα κ το 3ο μεροκάματο) τους λένε να φύγουν.
}

Free Labour

stam and the witches
24-05-2013, 12:56
Δυσθεώρητα επίπεδα ξεφτίλας η 3ημερη "δοκιμαστική" εργασία. Εκεί φτάσαμε.

Κατα τ'άλλα, εγώ όταν έβλεπα 211 (με παίρνουν κάπου πριν λήξει το συμβόλαιο με Cosmote) δεν το σήκωνα καν. Με παίρνανε κάθε μέρα για καμιά 20αριά μέρες. Δεν ξέρω αν ήταν Vodafone ή Wind, τους γαμάω όλους.

Ghoul
24-05-2013, 13:11
όντως ο υπάλληλος δε μπορεί να κάνει τίποτα. όταν δούλευα στον ΟΤΕ και έπαιρνα τηλέφωνα κοσμάκη να τον πρήζω, αν κάποιος ήθελε να βγει από τη λίστα η μόνη λύση, μας είχαν πει, ήταν να πάει ο ίδιος με την ταυτότητά του από κάποιο κατάστημα. οπότε, εκτός από τα υπόλοιπα, δοκίμασε να πας σε κάποιο κατάστημα Wind, μπας και βγάλεις άκρη.

cloud
24-05-2013, 13:20
Κι εμένα με έπαιρναν κάθε παρασκευή ώσπου κάποια στιγμή δε με ξαναπήραν. :!:

BURNIN AMBITION
24-05-2013, 13:38
τους ποσταρω στο φεισμπουκ τους:
τι θα γινει με το ανελεητο spam σας επιτελους. ελεος. σας το παμε μια 2 ,3 100 φορες, μη ξαναπαρετε τηλεφωνο τιποτα εσεις. σας λεμε που βρηκατε το νουμερο, και μας το κλεινετε. τιο θα γινει, τοσο απελπισμενοι ειστε πια?

η απαντηση

WIND[/URL] Καλημέρα.
Αν μπορείς στείλε μας στο inbox μας τον αριθμό που σε κάλεσε καθώς και τα στοιχεία σου, ώστε να σ' αφαιρέσουμε από τις σχετικές λίστες.
Ευχαριστούμε

Fucking Wizard
24-05-2013, 13:43
Ειναι αληθεια οτι το παρακανουν αλλα μπορεις παντα ευγενικα να τους πεις οτι δεν ενδιαφερεσαι και το κλεινεις στα 3 δευτερολεπτα.
ξερεις οτι ο αλλος σε παιρνει, επειδη καποιος απο πανω του ειπε, θα δουλεψει που θα δουλεψει δοκιμαστικα 3 μερες χωρις να πληρωθει, ειναι αναγκη να ακουει και χριστοπαναγιες ολη μερα?

ikonoklast
24-05-2013, 13:59
http://www.youtube.com/watch?v=c7GEbzwyDMA

Radienergeia
24-05-2013, 14:00
Ειναι αληθεια οτι το παρακανουν αλλα μπορεις παντα ευγενικα να τους πεις οτι δεν ενδιαφερεσαι και το κλεινεις στα 3 δευτερολεπτα.
ξερεις οτι ο αλλος σε παιρνει, επειδη καποιος απο πανω του ειπε, θα δουλεψει που θα δουλεψει δοκιμαστικα 3 μερες χωρις να πληρωθει, ειναι αναγκη να ακουει και χριστοπαναγιες ολη μερα?

Εγω πάντως τη δεύτερη μέρα άκουσα "θα βρω μωρή καριόλα που μένεις, θα έρθω και θα σε παλουκώσω την ώρα που κοιμάσαι", αλλος μου είπε "το όνομά σου πες μου ΤΩΡΑ για να σου κάνω μήνυση" κι ενας με ρώτησε τι κάνω το βράδυ.
Ωραίες μέρες.

ikonoklast
24-05-2013, 14:08
Ontopic, τους έχω ξεκωλιάσει στο μπινελικι. Τις περισσότερες φορές απαντάνε και γίνεται λέντης.

χτυπάει, βλέπω στάνταρ αριθμό κλήσης απο διαφημιστική
-ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΧΩ, ΤΩΡΑ ΜΙΛΑ
-εεεε ναι γεια σας... ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ! ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ!
-ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΚΑΡΚΙΝΙΑΡΗ
-ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΣΟΥ! ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΣΟΥ!

Βριζόμαστε λίγο, ξεδίνω κι εγώ, ξεδίνουν κι αυτοί πιο πολύ. Αν δε μου το κλείσουν τους εύχομαι μια καλή μέρα να έχουν και όλα να πάνε καλά στη ζωή τους. Δοκιμάστε το.

Mitsmann
24-05-2013, 15:02
Μπερνι εχω μια λυση που γενικα θα σου αρεσει γιατι ειναι μπερνικη.

Με την εμπειρια μου σε παροχο και απ οταν δουλευα καιρο σαν τεχνικος που επικοινωνουσε με το ΚΟΙΝΟ για τις βλαβες, (face to face, οχι βελουτε τυπου τηλεφωνο) εχω καταληξει οτι και στις ελαχιστες πιθανοτητες να ειχε καποιος πελατης αδικο, συνηθως δικαιωνεται αν παει σε κεντρικο (ιδιως καπου που να εχει κι αλλους πελατες) καταστημα και τα κανει πουτανα μεχρι να δικαιωθει. Θα πας και θα φωναζεις σαν αμονταριστα πλανα ΣΤΑΡ ΤΣΑΝΝΕΛ.

πιθανοτητες επιτυχιας 99%. το 1% που δε δικαιωθηκε ηταν μια, που ηταν πραγματικα τρελη, αλλα φανταζομαι δεν πιανεται.

BURNIN AMBITION
24-05-2013, 17:25
φχαριστω ολους για τις απαντησεις. ο μιτσμαν με αυτα που εγραψε εκανε την καρδια μου να χτυπα τρελα. θελω να παω σε κανα καταστημα για ομορφιες. φερτε καμερα να ανεβασουμε μετα γιουτιουμπ να γινουμε διασημοι!!

περα απο την πλακα, θα σας πω πως πηγαν ολα οσα εκανα σε καμια βδομαδα. ναστε καλα.

Ψηλός
24-05-2013, 17:34
Ψιλοάσχετο απλά ήθελα να το μοιραστώ.. με πήραν από WIND και αρχίζουν τα κλασσικά.. τους λέω ευχαριστώ αλλά δεν ενδιαφέρομαι μόλις ανανέωσα με τη τάδε εταιρεία (κλασσικό). Μου λέει ο τύπος "μάλιστα, για 1 χρόνο; " λέω όχι για 2.. μου λέει "οκ, θα το σημειώσω να σας καλέσουμε λίγο πριν τη λήξη του συμβολαίου σας" .............

steve
24-05-2013, 18:49
ραδιενεργια παιζει να εχουμε μιλησει. με παιρνει κοπελιτσα και μου αρχιζει τις πιπες, και της λεω και ποιο ειναι το ονοματακι σου? - κατερινα - και τι κανεις το βραδυ? - το κλεινει. πιανει καθε φορα.

freak brother
24-05-2013, 19:21
εμενα μου χει τυχει (παιζει να το χω ξαναγραψει) να εχω παρει οτε για το ιντερνετ που δεν "επαιζε" και με ρωταει κωδικο και λεω δεν θυμαμαι , κατι φαση trappedunderice13 και μου κανει η τυπισσα , "ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟ LULU ε?" :touched:

Radienergeia
24-05-2013, 19:22
ραδιενεργια παιζει να εχουμε μιλησει. με παιρνει κοπελιτσα και μου αρχιζει τις πιπες, και της λεω και ποιο ειναι το ονοματακι σου? - κατερινα - και τι κανεις το βραδυ? - το κλεινει. πιανει καθε φορα.

Αυτός ακουγόταν τουλάχιστον 40!
Αν ήσουν εσυ, χαλάλι για τα λαλζ
:touched:

freak brother
04-06-2013, 18:26
Σε 7 μήνες φυλακή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπάλληλος εισπρακτικής εταιρίας, η οποία σύμφωνα με τη μήνυση, κατηγορούνταν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση. Η υπάλληλος είχε αναλάβει, για λογαριασμό τράπεζας, την τηλεφωνική ενημέρωση οφειλέτριας με «πιεστικό τρόπο» και στη συνέχεια με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. «Με τρόπο εριστικό απαιτούσε να της πω πότε ακριβώς θα καταβάλω τις οφειλές μου, προσθέτοντας ότι είμαι ανώριμη και προτρέποντάς με να αφήσω τα παιδιαρίσματα», σημειώνει στη μήνυση η οφειλέτρια. Όπως υποστήριξε επίσης, η υπάλληλος είχε ιδιαίτερα εκφοβιστικό ύφος, εξύβριζε και απειλούσε, λέγοντας ότι θα συνεχίσει «μέχρι να μου σπάσει τα νεύρα» και ότι «θα με κάνει ρεζίλι στους συναδέλφους μου». Η υπάλληλος είπε στην απολογία της ότι δεν θυμάται τι ακριβώς ειπώθηκε, υποστηρίζοντας πάντως ότι λειτούργησε νομότυπα αφού χρησιμοποιούσε στάνταρ σενάριο επικοινωνίας».

cybernaut
04-06-2013, 18:35
Η Σταυρουλα ειναι, μην ψαρωνεις

Όλη η wind και η vodafone μαζι ενα τεράστιο 0 μπροστά στο γιούλι

pitsirikos
05-06-2013, 15:56

αφου το ειχες το γκομενακι ρε

pixies
25-06-2013, 11:41
Οσοι εχετε συμβολαιο vodafone και εχει περασει χρονος να παρετε να ζητησετε διακοπη και γυρισμα σε καρτοκινητο.
Σας παιρνουν τηλ μετα απο 2 μερες και κανουν πιπες για να μεινετε.

scarecrow
13-08-2013, 16:35
Λοιπόν εδώ και λίγο καιρό δουλεύω σε εν λόγω εταιρία (aka είμαι ένας από αυτούς που σας πρήζουν :oops:).
Για να μην σας πρήζουν λοιπόν κάθε λίγο και λιγάκι πολύ απλά πείτε ότι δεν θέλετε να σας ξαναπάρουν τηλέφωνο.
Εάν αρχίσετε τα: έχω δουλειά/δεν μπορώ/οδηγώ θα σας ξαναπάρουν τηλέφωνο standar.
Τέλος εάν αρχίσετε τα μπινελίκια το πιο πιθανό είναι να εκνευρίσετε αυτόν που σας πήρε τηλέφωνο και να σας βάλει να σας ξαναπάρουν τηλέφωνο την επόμενη μέρα.
Αυτά

Phantom Duck
13-08-2013, 17:14
εγώ πάλι σύντομα λέω κάνω το σχολικό μου a la carte σύνδεση ή κάτι τέτοιο, αλλά κάθε φορά που με παίρνουν από τη βόδαφον ή τις άλλες για προσφορά είμαι όντως απασχολημένος και τους λέω να με πάρουν την επομένη.

δε με έχουν ξαναπάρει ποτέ :(

scarecrow
13-08-2013, 17:36
Να σε πάρω εγώ άμα θες :P

korrupt3r
13-08-2013, 19:22
Οσοι εχετε συμβολαιο vodafone και εχει περασει χρονος να παρετε να ζητησετε διακοπη και γυρισμα σε καρτοκινητο.
Σας παιρνουν τηλ μετα απο 2 μερες και κανουν πιπες για να μεινετε.

με αυτόν τον τρόπο, με την διαφορά την αλλαγή σε άλλη εταιρεία, η κοσμοτέ μοίραζε αβέρτα iphone πριν κανένα χρόνο.
έχω τουλάχιστον 5 γνωστούς που το έκαναν.

pixies
14-08-2013, 10:31
και μενα μια φιλη μου αλλα τη γαμησε το παγιο μετα

KoiliaSamprela
14-08-2013, 11:52
και μενα μια φιλη μου αλλα τη γαμησε το παγιο μετα

το ευχαριστήθηκαν και οι 2 όμως !

necrosaturate
25-09-2014, 21:11
Για να μην ανοίγω θρεντ για τα μουνόπανα της forthnet, αγαπητό er θέλω τα φώτα σου. Χρωστάω δυό λογαριασμούς εδώ και ενάμιση χρόνο που μου κόψαν τη γραμμή. Από τότε με θυμηθήκαν προχτές (γοογλαρα το τηλέφωνο που με πήρε και εννοείται δε το σήκωσα και έβγαλε δικηγορικό γραφείο) και σήμερα μου στείλαν sms (lol) απ' τον ίδιο αριθμό να επικοινωνήσω άμεσα με την κυρία τάδε. Εννοείται οτι θα συνεχίσω να τους γράφω αλλά μελλοντικά τι γίνεται σκάει εξώδικο; Θα αναγκαστώ να τα πληρώσω (τουλάχιστον χωρίς τόκους και πίπες) ή παίζει να τα αποφύγω κιόλας; Φορολογική δήλωση δε κάνω..

scarecrow
25-09-2014, 21:56
Εάν είναι κάτω από 80-100 euro το θεωρώ απίθανο να σε κυνηγήσουν.
Επίσης σου έγραψαν ότι είναι από την forthnet ή το υποθέτεις?
Στο λέω μην έχεις κερδίσεις καμιά κληρονομιά και τους αποφεύγεις :rofl:

necrosaturate
25-09-2014, 23:27
Εκεί κάπου στην 100άρα είναι, 2 λογαριασμοί..

http://www.electricrequiem.com/forum/images/smilies/rofl.gif Καλά 'θα ταν αλλά το γοογλε έβγαλε οτι το συγκεκριμένο δικ.γραφείο συνεργάζεται με εισπρακτικες, forthnet κλπ.

Parasight
27-04-2017, 12:46
Για πείτε παρακαλώ όποιος γνωρίζει. Έχω σταθερό + internet στη Wind και έχω έναν λογαριασμό απλήρωτο και χθες μου έστειλαν SMS να εξοφλήσω τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αποφυγή προσωρινής φραγής εξερχόμενων κλήσεων την 29/04/2017. Αν αγνοήσω την προειδοποίηση και δεν πληρώσω, γίνεται μόνο η φραγή εξερχόμενων κλήσεων όπως αναφέρεται; Ή μήπως μου κόβουν και το internet μέχρι να πληρώσω;

babality
27-04-2017, 12:50
σου κοβουν το νετ

lady_of_winter
27-04-2017, 12:51
σε φίλη ειχανε κοψει και το ιντερνετ παντως

Parasight
27-04-2017, 12:54
Φακ. δεν το γλιτώνω το 20ρικο :p

Sotos_The_Tequiler
27-04-2017, 14:14
σε φίλη ειχανε κοψει και το ιντερνετ παντως

https://i.imgur.com/iYmoUE5.jpg
:cold::cold::cold::cold::cold:

lady_of_winter
27-04-2017, 17:43
χαχα νταξει προκάλεσα το ξέρω :P

ypersyntelikos
25-11-2020, 17:23
θέλω ένα καλό και ακριβό ρούτερ για vodafone internet

όχι για μένα, τόσο ηλίθιο request δε θα έκανα ποτέ

αν θέλετε σας λέω την ιστορία, αλλιώς απλά μου λέτε ένα ΚΑΛΟ + ΑΚΡΙΒΟ router για να μπορεί να έρθει τεχνικός και να συνδέσει ίντερνετ vodafone

rat_poison
25-11-2020, 17:32
γιατί το θες καλό κι ακριβό; gaming ή server features?

για το δεύτερο τσέκαρε αυτά της draytek ανάλογα με το τι ψάχνεις για το πρώτο παίζει πολύ πράγμα σίγουρα θα βρεις στο youtube reviews, συνήθως τα καλά έχουν κεραίες MIMO για χαμηλό latency

εγώ έχω δουλέψει αυτό ως τελικό gateway, dual wan load balancing και VPN και μπορώ να πω είναι ΣΚΥΛΟΣ, έχει και reduntant 4G συνδεσιμότητα για να μην πέσει η σύνδεση σε περίπτωση βλάβης του δικτύου
https://biztech.gr/draytek-vigor-2926ac-internet-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD/

Art In Haste
25-11-2020, 17:38
Πες την ιστορία!

ypersyntelikos
25-11-2020, 18:57
μλκες αφήστε με, έχω μπλέξει

τώρα με κορώνα βοηθάω εδώ έναν παππού ο οποίος έχει κάμποσα προβλήματα υγείας, του πηγαίνω τα σούπερ μάρκετ του, του πληρώνω τους λογαριασμούς κλπ

αυτός λοιπόν ο κύριος είναι καλός, αλλά είναι παππούς και περιεργίδης

γράφει ένα καινούριο σύγγραμα λοιπόν ο κύριος νίκος ένα αντίτυπο του παλιού του συγγράματος μου το είχε χαρίσει για να με ευχαριστήσει, το είχα ποστάρει εδώ, έτσι δεν είναι; https://i.imgur.com/pp3hkt3.jpg

και βρίσκεται λέει σε δεινή ψυχολογική κατάσταση γιατί του κόβεται το δίκτυο συνεχώς και δε μπορεί να δουλέψει

και θέλει λέει, ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΡΟΥΤΕΡ ("γιατί τα φτηνά προϊόντα τα τρών' οι σκύλjοι") γιατί η κοσμοτέ του είχε ένα πανάκριβο που δούλευε τέλεια (+15 ευρώ στο λογαριασμό ο κύριος νίκος λόγω αυτού) αλλά τώρα το γύρισε σε vodafone και αυτοί έχουν ένα ρούτερ μια κουτσουλιά που δεν είναι καλό.

ειλικρινά, σε ένα τηλεφώνημα που κράτησε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι κύριε νίκο, υπάρχει πολύ σοβαρή περίπτωση ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ

τέλος πάντων, long story short με τα πολλά δεν πολυκατάφερα να συνεννοηθώ, οριακά φτάσαμε στο σημείο να παρεξηγηθούμε, δλδ καταλήξαμε να μου λέει "μια εξυπηρέτηση σας ζήτησα, αν δε μπορείς δεν πειράζει"

οπότε, για να του φύγει η κάψα. Θέλω ένα ρούτερ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ που θα μπορεί να το συνδέσει ένας τεχνικός της vodafone (και ίσως με πιο δυνατή κεραία από τις γειτονικές).

ουφ, αυτά

προκαταβολικά, να πω ότι παρ' ότι πληροφορικάριος, είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ σε ο,τι έχει σχέση με hardware. Γι'αυτό και ζητάω τις συμβουλές σας.

Art In Haste
25-11-2020, 19:13
Ενδιαφέρον τύπος. Εγώ δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα.
Αν θέλει όμως ακριβό και δεν έχει πρόβλημα να τα σκάσει, λέω την μαλακία μου και προτείνω αυτό (https://it-planet.com/en/networking/router/511/cisco-systems-asr1002x-5g-k9-cisco-asr1002x-5g-k9-built-in-ethernet-port-gray-cable-router-asr1002x-5g-k9?number=A1000560.1&gclid=CjwKCAiAnvj9BRA4EiwAuUMDfxgPu5tFhijNYRSt--HEYR7aARdsFAVctWeas2PcCmMU1Jjp7rpkkhoCL9EQAvD_BwE)

rat_poison
25-11-2020, 19:26
δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με τη λογική. το οικιακό ρούτερ του ΟΤΕ είναι το χειρότερο ρούτερ που'χα ποτέ μου, επιφυλάσσομαι για αυτό της vodafone αν και σε λίγες μέρες θα γίνει η μετατροπή (παράγγειλα βονταφον κι εγώ) και θα'χω γνώμη και γι'αυτό.

ο τεχνικός στις οικιακές συνδέσεις είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μόνο τον παρεχόμενο εξοπλισμό όσο κι αν ξέρει να βάλει τον οποιονδήποτε. εν τοιαύτη περιπτώσει μία λύση είναι η χρήση του stock router της vodafone και αν παίρνει εξωτερική κεραία, η αλλαγή της εξωτερικής κεραίας και η χρήση μιας aftermarket. το λειτουργικό χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει σε μια γενικώς οικιακή μη κατευθυντική εγκατάσταση είναι το κέρδος, εκφράζεται σε dBi. αυτό σίγουρα θα ενισχύσει την ποιότητα του σήματος χωρίς ρυθμίσεις, αλλά δεν ξέρεις αν θα λύσει το ζήτημα και εξαρτάται από το αν το παρεχόμενο ρούτερ έχει τη δυνατότητα εγκατάστασης aftermarket κεραίας. Η άλλη λύση είναι ένα WiFi repeater, αλλά ξέχνα την ιδέα να δουλέψει χωρίς εγκατάσταση

θεωρητικά οι DSL συνδέσεις μπορούν να ανταλλάσσουν διαπιστευτήρια (τα λεγόμενα CLI στοιχεία) μέσω του πρωτοκόλλου TR-069 γι' αυτό και όταν έρχεται ο τεχνικός και μας περνάει το router ή το κάνουμε μόνοι μας, αυτό αφού συγχρονίσει παίρνει PPP μόνο του χωρίς να βάλουμε τα στοιχεία που μας δίνει ο πάροχος ούτε καν την πρώτη φορά.

ο ΟΤΕ επιβεβαιωμένα χρησιμοποιεί αυτό το πρωτόκολλο. αν το κάνει και η vodafone, σημαίνει ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ router της αγοράς θα διαπιστευθεί και θα ρυθμιστεί μόνο του, αρκεί να υποστηρίζει το πρωτόκολλο TR-069.

μην περιμένεις να σε βοηθήσουν πάνω σ' αυτό οι τεχνικοί του οικιακού helpdesk (αν δηλαδή η vodafone χρησιμοποιεί το TR-069 κι έτσι θα μπορεί να δουλέψει unattended το οποιδήποτε router της αγοράς υποστηρίζει το TR-069) , στον ΟΤΕ χρειάστηκε να μιλήσω με Tier2 εταιρικού support για να κατανοήσουν το ζήτημα.

ΤΕΛΙΚΟ ΕΔΙΤ: :pink: :pink: :pink: :pink::pink: :pink::pink: :pink: για την αλληλεγγύη που δείχνεις

OniBocho
25-11-2020, 20:05
Ενδιαφέρον τύπος. Εγώ δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα.
Αν θέλει όμως ακριβό και δεν έχει πρόβλημα να τα σκάσει, λέω την μαλακία μου και προτείνω αυτό (https://it-planet.com/en/networking/router/511/cisco-systems-asr1002x-5g-k9-cisco-asr1002x-5g-k9-built-in-ethernet-port-gray-cable-router-asr1002x-5g-k9?number=A1000560.1&gclid=CjwKCAiAnvj9BRA4EiwAuUMDfxgPu5tFhijNYRSt--HEYR7aARdsFAVctWeas2PcCmMU1Jjp7rpkkhoCL9EQAvD_BwE)

το οποίο είναι μόνο ρούτερ και όχι μόντεμ, οπότε κανένας τεχνικός δεν θα μπορέσει να ευχαριστήσει τον κυρ Νίκο με δαύτο.

Βασικά υπερσυντέλικε, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έρθει ο τεχνικός και βλέποντας το ρούτερ αυτό να πει "εγώ δεν μπορώ/δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να κάνω τη σύνδεση με modem/router του εμπορίου μπλα μπλα μπλα" οπότε, όπως σου έγραψε κι ο rat_poison, μπορεί να έχεις μπει σε διαδικασίες εντελώς τζάμπα και βερεσέ. Το μοντέλο που σου προτείνει είναι διαστημικό, αλλά μιλάμε για εξωφρενικό overkill όταν πρόκειται για οικιακή χρήση/οικιακό δίκτυο. Γενικώς, πολλά μπράβο που δεν του το έκλεισες στα μούτρα και βοηθάς ακόμη για την καλή σου την καρδιά, αλλάη περίπτωση είναι κάπως βάλτος.

rat_poison
25-11-2020, 20:08
γενικά νομίζω ο αρτ κάνει πλάκα και δεν είναι σοβαρή η πρότασή του

Art In Haste
25-11-2020, 20:15
Είπα πως δεν έχω ιδέα

OniBocho
25-11-2020, 20:20
γενικά νομίζω ο αρτ κάνει πλάκα και δεν είναι σοβαρή η πρότασή του

https://media1.tenor.com/images/fa615a4f80fa05758776b5b1833b3a7d/tenor.gif

είπαμε αλληλεγγύη στους ξεμωραμένους γέρους, αλλά άσε με να τον πειράξω λίγο

ypersyntelikos
26-11-2020, 11:27
ΤΕΛΙΚΟ ΕΔΙΤ: :pink: :pink: :pink: :pink::pink: :pink::pink: :pink: για την αλληλεγγύη που δείχνεις

:pink: να' σαι καλά ρε φίλε

πρέπει να βρω ποιος καριόλης μου κατεβάζει τα χαρτιά από την πολυκατοικία (αυτά που λέω όποιος θέλει βοήθεια να με πάρει τηλ)

στο θέμα μας, παρέλειψα μια λεπτομέρεια

ο κύριος Νίκος έχει έναν γιο οικογενειακών φίλων, ο οποίος είναι τεχνικός Vodafone και του έχει υποσχεθεί ότι όποιο ρούτερ και να πάρει θα του το εγκαταστήσει off the record. Βέβαια ο ίδιος τύπος (που εκτιμώ ότι πρήχτηκε πριν από μένα) χαρακτηρίστηκε ως "τεμπέλης" από τον κύριο Νίκο, επειδή του είπε "όποιο ρούτερ και να πάρεις την ίδια δουλειά θα κάνει", που προφανώς το παιδί εννοούσε αυτό που είπε και ο OniBocho, ότι είναι γαμημένο overkill.

Rat, πραγματικά θενξ για τη μακρόσυρτη απάντηση. Όλα αυτά για κεραία ή repeater τα ανέφερα προφανώς, δεν έβγαλα καμία άκρη, μέχρι και καλώδιο του είπα να του φέρω να δοκιμάσουμε να κάνουμε καμία μέτρηση κλπ, απλά "δεν κάνω εγώ τέτοια, εγώ σας είπα θέλω ένα καλό ρούτερ"

είναι εμφανές ότι πρόκειται περί σκαλώματος. Οπότε, και εφόσον αυτός ο κύριος δεν έχει και οικονομικό πρόβλημα, λέω να του εκπληρώσω την επιθυμία

εν τω μεταξύ το request λέει ΘΕΛΩ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ οπότε αν ήμουν λίγο sheldon cooper και τα έπαιρνα όλα κυριολεκτικά θα του έσκαγα ένα κοστούμι 850 ευρώ

αλλά επειδή είμαι καλό παιδί, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο

AVM FRITZ!Box 7590
(https://www.skroutz.gr/s/12810765/AVM-FRITZ-Box-7590.html)

Asus DSL-AC55U
(https://www.skroutz.gr/s/12275487/Asus-DSL-AC55U.html#reviews)

rat approves κάποιο από τα δύο;

rat_poison
26-11-2020, 11:42
ε τι να σου πω ρε μαν είναι σα να με ρωτάς άμα το audi θα σε πάει στο σουπερμάρκετ.
ναι θα σε πάει.

δεν έχω δουλέψει οικιακά ρούτερ της αγοράς, μόνο εταιρικά δεν έχω ιδέα από μοντέλα

OniBocho
26-11-2020, 13:28
Αν ο κύριος Νίκος συνδέεται ασύρματα με το router, εγώ θα απέφευγα το FritzBox. Είναι λίγο χουβαρντάδες στα νούμερά τους ως προς τις ταχύτητες, άσε που αν δεν έχει συσκευές που να εκμεταλλεύονται τα g, n κτλ κτλ διαφορά δεν κάνει. Δες κανένα TP-Link που είναι και σούπερ παραμετροποιήσιμα, αυτά τα Archer είναι δυνατά και ΟΧΙ ΦΤΗΝΑ ΚΥΡ' ΝΙΚΟ ΜΑΣ.

Αν ήσουν Sheldon Cooper θα είχες ήδη μπει στο skroutz, θα είχες σπάσει την κωδικοποίηση και θα έγραφες τις ακριβείς μετρήσεις που είχες ήδη πάρει στο πανεπιστήμιο για κάθε ένα απ' τα μοντέλα της αγοράς και δε θα καθόσουν να ασχοληθείς με απεργίες, με ban στον Λασπόνερα ή το να ρωτάς στο ER για modem/router :p

ypersyntelikos
26-11-2020, 13:59
Αν ήσουν Sheldon Cooper θα είχες ήδη μπει στο skroutz, θα είχες σπάσει την κωδικοποίηση και θα έγραφες τις ακριβείς μετρήσεις που είχες ήδη πάρει στο πανεπιστήμιο για κάθε ένα απ' τα μοντέλα της αγοράς και δε θα καθόσουν να ασχοληθείς με απεργίες, με ban στον Λασπόνερα ή το να ρωτάς στο ER για modem/router :p

χααχα δίκιο έχεις, βιάστηκα να κάνω τον παραλληλισμό

λοιπόν, καταλήγω σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/12103013/TP-LINK-Archer-VR2800-v1.html#reviews θενξ ονιμπότσε

είναι και ακριβούτσικο οπότε θα πειστεί ο κυρ νίκος

όποιος έχει ένσταση να το πει τώρα αλλιώς ας σωπάσει για πάντα !

ρε μλκες, λέτε να γίνουμε κι εμείς έτσι όταν γεράσουμε;;

lady_of_winter
26-11-2020, 14:10
ρε μήπως ψάχνεις ρουτερ για τον κουλη και δεν μας το λες

https://www.youtube.com/watch?v=qQ6W4qM6l18

OniBocho
26-11-2020, 14:37
ρε μλκες, λέτε να γίνουμε κι εμείς έτσι όταν γεράσουμε;;

Δεν ξέρω τι εννοείς, εγώ είμαι έτσι εδώ και χρόνια! :D

ypersyntelikos
26-11-2020, 14:40
ρε μήπως ψάχνεις ρουτερ για τον κουλη και δεν μας το λες

https://www.youtube.com/watch?v=qQ6W4qM6l18

λολ τιναφτορε

atom_smasher
26-11-2020, 20:56
Αυτο που ψηφισαν τα ζωα.

rat_poison
05-02-2021, 18:14
επιφυλάσσομαι για αυτό της vodafone

είναι το TP-Link 100v v1

είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από οτιδήποτε έχω δει να δίνεται από ISP
σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση της vodafone που κάπου το έχασε με την αίτησή μου και την ολοκλήρωσε τώρα

επίσης ΝΑΙ η vodafone υποστηρίζει το TR-069 οπότε αγοράστε άφοβα ό,τι θέτε στο μέλλον για μετακίνηση cosmote <=> vodafone