View Full Version : Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork (2013)
http://cbswxrt2.files.wordpress.com/2013/05/qotsa-likeclockworkfrontpop.jpg?w=300
1. "Keep Your Eyes Peeled" (featuring Jake Shears) 5:04
2. "I Sat by the Ocean" 3:55
3. "The Vampyre of Time and Memory" 3:34
4. "If I Had a Tail" (featuring Alex Turner, Nick Oliveri and Mark Lanegan) 4:55
5. "My God Is the Sun" 3:55
6. "Kalopsia" (featuring Trent Reznor) 4:38
7. "Fairweather Friends" (featuring Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri and Mark Lanegan) 3:43
8. "Smooth Sailing" 4:51
9. "I Appear Missing" 6:00
10. "…Like Clockwork" 5:24
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψουμε τη μουσική των Qotsa. Όσοι τους ξέρουν, τους έμαθαν από τους τέσσερις πρώτους δίσκους. Όσοι δεν τους ξέρουν, κατάλαβαν από ποιους δίσκους πρέπει να τους μάθουν. Ο καινούριος λοιπόν, συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το "Era Vulgaris". Συνολικά, δεν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις αλλά υπάρχουν 4-5 όμορφα έως εξαιρετικά τραγούδια όπως το "I Sat By The Ocean" και "I Appear Missing". Κατά τ' άλλα κυριαρχεί η βαρεμάρα. Όπως συμβαίνει πάνω κάτω και με το προηγούμενο. Ισοσταθμίζοντας, θα θεωρήσουμε ότι είναι ένας καλός δίσκος, ίσως λίγο καλύτερος από το "Era Vulgaris". Αυτά. Για πείτε.
https://www.youtube.com/watch?v=PZ7ihD2Z0mg
cybernaut
21-05-2013, 20:15
όπως τα πες :p
Parasight
21-05-2013, 20:18
θα θεωρήσουμε ότι είναι ένας καλός δίσκος, ίσως λίγο καλύτερος από το "Era Vulgaris". Ακριβώς αυτό.
Art In Haste
21-05-2013, 20:24
Συνολικά, δεν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις αλλά υπάρχουν 4-5 όμορφα έως εξαιρετικά τραγούδια όπως το "I Sat By The Ocean" και "I Appear Missing".
Και αυτό.
atom_smasher
22-05-2013, 14:40
συμπαθητικό το κομμάτι. έχω καιρό να ακούσω νέο αλμπουμ τους και μου φάνηκε ότι η ποπ πλευρά τους κέρδισε.
ypersyntelikos
24-05-2013, 18:04
To I appear missing είναι γαμιστερό κομμάτι.
Δεν έχω ακούσει το άλμπουμ, μόλις το κάνω θα επανέλθω.
Απλά με έκαιγε και ήθελα να πω το εξής. Μουτζώστε, αλλά το Era Vulgaris δεν είναι καθόλου κακό άλμπουμ. Γαμάει βασικά.
fromashesrise
24-05-2013, 21:55
υπάρχουν 4-5 όμορφα έως εξαιρετικά τραγούδια όπως το "I Sat By The Ocean" και "I Appear Missing". Κατά τ' άλλα κυριαρχεί η βαρεμάρα.
πώς γίνεται τα μισά κομμάτια του δίσκου να ναι εξαιρετικά και να κυριαρχεί η βαρεμάρα???;;;
κάτι μου βρωμάει στην υπόθεση...
πώς γίνεται τα μισά κομμάτια του δίσκου να ναι εξαιρετικά και να κυριαρχεί η βαρεμάρα???;;;
κάτι μου βρωμάει στην υπόθεση...
κάτι σου βρωμάει επειδή δε διαβάζεις καλά. καταρχάς έγραψα από "όμορφα έως εξαιρετικά". και συμπλήρωσα "κατά τ' άλλα κυριαρχεί η βαρεμάρα". με ακόμη πιο απλά λόγια, ο μισός δίσκος μου φάνηκε βαρετός.
fromashesrise
25-05-2013, 09:01
α τώρα η κυριαρχία της βρεμάρας περιορίζεται στο μισό δίσκο, οκ...
δε με πείθεις φίλος. ενιγουεη, μην αρπάζεσαι σαν να προσέβαλα τη λογοτεχνική σου δεινότητα, όταν λέω κάτι μου βρωμάει εννοώ ότι ίσως ο δίσκος να είναι πολύ καλός τελικά.. σίγουρα πολύ καλύτερος απά τα 2 τελευταία
ikonoklast
25-05-2013, 09:03
Σκατά είναι.
Parasight
25-05-2013, 09:27
ίσως ο δίσκος να είναι πολύ καλός τελικά.. σίγουρα πολύ καλύτερος απά τα 2 τελευταίαΚι αν δεν είναι;
fromashesrise
25-05-2013, 09:43
ίσως ο δίσκος να είναι πολύ καλός τελικά.. σίγουρα πολύ καλύτερος απά τα 2 τελευταίαΚι αν δεν είναι;
δε χάθηκε ο κόσμος
Parasight
25-05-2013, 10:34
Ναι αλλά ποιος θα μας το πει αν είναι ή όχι;
overdriven
25-05-2013, 10:39
Υπαρχει καπου να τον ακουσει κανεις?
KoiliaSamprela
25-05-2013, 11:33
Ναι αλλά ποιος θα μας το πει αν είναι ή όχι;
Αυτός
1-0
α τώρα η κυριαρχία της βρεμάρας περιορίζεται στο μισό δίσκο, οκ...
δε με πείθεις φίλος. ενιγουεη, μην αρπάζεσαι σαν να προσέβαλα τη λογοτεχνική σου δεινότητα, όταν λέω κάτι μου βρωμάει εννοώ ότι ίσως ο δίσκος να είναι πολύ καλός τελικά.. σίγουρα πολύ καλύτερος απά τα 2 τελευταία
να στην τυλίξω ή θα την φας εδώ μαζί μας;
:moutza:
fromashesrise
25-05-2013, 14:52
είναι λίγο παραπάνω, να τ'αφήσω;
:moutza::moutza::moutza:
εδώ μαζί σας, περνάμε πολύ ωραία
ypersyntelikos
26-06-2013, 18:19
http://www.youtube.com/watch?v=oNNu6Wtjw7c&feature=youtu.be
λοιπόν, αφού άκουσα πολλές φορές το δίσκο, καταλήγω στο ότι γαμάει κώλους.
Και ορισμένα κομμάτια όπως my god is the sun, appear missing, i had a tail και i sat by the ocean είναι κολλητικά στα αφτιά.
Ο δίσκος ακούγεται ολόκληρος άνετα και τσουλάει. Άμα κάποιος πάρει απόφαση ότι οι qotsa έχουν αφήσει το στόνερ πίσω τους ανεπιστρεπτί τότε ο δίσκος είναι από τους καλύτερους φέτος ως τώρα.
Μένει να τους δούμε κι από δω, γαμώ.
ΥΓ. Μακάρι προφανώς να μην έχουν αφήσει το στόνερ πίσω τους ανεπιστρεπτί.
Πόσο κάνει 10 συν 7
26-06-2013, 18:40
Συμφωνώ και εγώ με τον αποπάνω. Αυτό το If i had a tail είναι πολύ κολλητικό, όπως και το appear missing. Tελικά είναι ένας πολύ καλός δίσκος.
fromashesrise
13-07-2013, 16:03
ο αγωνας τωρα δικαιωνεται
nothingman
13-07-2013, 18:50
Ε καλά, ποιο στόνερ οι QotSA; Ο Homme εννοείς.
Εμένα μου φάνηκε μέτριο, σίγουρα καλύτερο του μα_γιατί_το_κυκλοφόρησαν Era Vulgaris, δεν του δίνω φράγκο του ροκσταρ να το αγοράσω όμως.
KoiliaSamprela
14-07-2013, 14:02
Εχτές το άκουσα πάνω από 3 -4 φορές το άλμπουν και είναι μια χαρά.
Δεν πρόκειται ιστορική κυκλοφορία, αλλά μια χαρά ακούγεται.
stam and the witches
14-07-2013, 16:23
Με αφορμή το δίσκο, που πιστεύω πως δεν ακούγεται κλπ, θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για τους Qotsa. Μη μου πείτε "an de s'aresei o diskos shkw fyge", μία ας πούμε μουσική ανάλυση θέλω να κάνω.
Είναι μερικές φορές που πιστεύω ότι ο Homme σκίζεται για να γράψει την πιο αδιάφορη μελωδία που μπορεί να σκεφτεί. Είναι κομμάτια που τελειώνουν και λες "τι σκατά, τι ήθελε να πει, γιατί". Κανένα γκρουβ, καμία μελωδία, και το κυριώτερο, κανένας ειρμός. Μερικές φορές θεωρώ λίγο απορίας άξιο πώς αυτή η μπάντα προχώρησε ως εκεί που προχώρησε, αλλά οκ το λέω εγώ αυτό, που πιστεύω ότι δε μπορείς πχ να μαζέψεις πάνω από 5 καλά κομμάτια αυτής της μπάντας από όλη τη δισκογραφία της.
Θαρρώ ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Homme εδώ και 15 χρόνια κάνει πράγματα που νομίζει ότι τα ξέρει, αλλά παπάρια. Ο τύπος imo είναι άχρηστος, προσπαθεί μάταια να φορέσει την περσόνα του indie_και_καλά_μουσική_για_μπαρ μουσικού, και μέσα σε 15 χρόνια αφήνει 4-5 κομμάτια που θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα μπαρ. Περίπου τα μισά από όσα θα παιζες από έναν δίσκο Kyuss, δηλαδή ολόκληρο. Κάτι τον γλύκανε, δεν ξέρω (αν και φαντάζομαι), και επιμένει και νομίζει ότι μπορεί. Το τελευταίο είναι και το πιο θλιβερό: ένας ωκεανός από φίλλερς και μία τραγική φιγούρα, που αλλάζει το line-up της μπάντας του ανάλογα με το πώς ξύπνησε και που νομίζει είναι το επόμενο βήμα της ποπ.
KoiliaSamprela
17-07-2013, 10:35
Στο λέω εγώ που ξέρεις ότι σε αγαπάω και σε εκτιμάω
ΣΟ-ΒΑ-ΡΕ-ΨΟΥ
overdriven
17-07-2013, 11:14
Χωρίς να έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για να αφιερώσω, ακούγοντάς το 3 φορές και όχι με καμια προσοχή της προκοπής, τον θεωρώ εξαιρετικά βαρετό δίσκο.
ypersyntelikos
17-07-2013, 16:16
δε μπορείς πχ να μαζέψεις πάνω από 5 καλά κομμάτια αυτής της μπάντας
γελάνε και οι πέτρες
Mitsmann
17-07-2013, 17:31
an de s'aresei o diskos shkw fyge
ypersyntelikos
05-05-2014, 16:27
https://www.youtube.com/watch?v=QetvK6ldl2s
καλό.