PDA

View Full Version : recording drums, tips and tricks etc?

BURNIN AMBITION
04-04-2013, 22:15
ok λοιπον ας πω για την εμπειρια μου, και μετα θα ρωτησω και τις γνωμες σας.
που λετε εμεις με τη μπαντα, ειχαμε σκοπο απλα να κανουμε μια πολυκαναλη ηχογραφηση προβας ολοι μαζι απλα για να εχουμε ενα καλυτερο δειγμα, και να ανεβασουμε ποιοτικοτερα δειγματατης δουλειας μας μεχρι να μπουμε κανονικα στο στουντιο.
ομως τα παλικαρια επειδη ειναι ξηγημενα σπαθια, μας προτειναν να ηχογραφησουμε ξεχωριστα, σε τιμη κανονικης ηχογραφησης. προφανως δεν ειμασταν προετοιμασμενοι καταλληλα αλλα ειπαμε δε γαμιεται παμε να το κανουμε.

πως εγινε η διαδικασια.
προφανως δεν ειχαμε και πολυ χρονο μιας και οτι καναμε το καναμε σε 2 βραδυα.
παιξαμε ολοι μαζι μια φορα τα τραγουδια πανω σε μετρονομο, για να εχουμε εναν οδηγο. και μετα πχ σε εμενα που ξεκινησα πρωτος ,εβαλαν τον οδηγο χωρις τυμπανα σε ακουστικα, με μετρονομο, και επαιξα τα τραγουδια.

τα λαθη που καναμε ηταν τα εξης (και τα καταλαβα εκ των υστερων). βασικα δεν ηταν λαθη αν σκεφτεις οτι τα καναμε ολα στα μπαμ, αλλα προφανως οταν ξαναμπουμε το καλοκαιρι οπως πρεπει, δε θα υπαρχουν αυτα.
πρωτο λαθος που δεν ειχαμε δερματα καινουργια σε τομ. και τα κουρδισα ολα μεσα σε 5 λεπτα και ουτε καν ασχοληθηκα με τη μποτα.
δευτερο λαθος που πριν ξεκινησω να γραφω, δεν ηχογραφησα κατι να δω μετα απ οτο κοντρολ ρουμ πως ακουγεται και να δω αν μου κανει.
τριτο λαθος που ο οδηγος ειχε κουνηματα, παρολο που ειχα και μετρονομ οστα αυτια μου...
τεταρτο (που δεν ηταν λαθος στη περιπτωση εκεινη γιατι ηταν ετσι οι συνθηκες), που ολοι μας δεν ειχαμε λιωσει να ηχογραφουμε σπιτια μας με οδηγους για να ειμαστε ετοιμοι 100% την ωρα της ηχογραφησης
πεμπτο που τα εκανα ολα με τη μια και προς το τελος ημουν κομματια.
εκτο που δε μελετησαμε λιγο καλυτερα το ποσα μικροφωνα να βαλουμε κτλ και δε ψαχτηκαμε παραπανω στο θεμα

με ενα πολυ προχειρο μιξαρισμα που εκανε ο μπασιστας, το αποτελεσμα ειναι χιλιες φορες καλυτερο απο αυτα που εχουμε ανεβασει. δηλαδη μολις κανει λιγο πιο προσεχτικη δουλεια, δε θα ειναι ασχημα τα πραγματα. βεβαια εμενα με ξενιζει γιατι τελικα το ταμπουρο ηθελε πιο μιντ κουρδισμα ειναι πολυ οριμο στην ηχογραφηση και με χαλαει. επισης η μποτα ειχε μεγαλο θεμα γιατι οταν επαιζα 16α στην κασα, ειχε μεγαλη ουρα το ολο θεμα και γινοταν λιγο πουτανα. εβαλε ο μπασιστας κατι γκειτ και τετοια αλλα τωρα ακουγεται καπως. οχι χαλια, αλλα καπως... και επισης δεν ειχαν αρκετη αποσταση τα τομ απο το ταμπουρο και τα πιατινια απ οτο ταμπουρο. τα ειχα οπως μελεταω , αλλα ηταν κοντινες οι αποστασεις και παραειχαμε μπλιντ. και τελος νομιζω καναμε βλάκεια που δεν ειχαμε και καποια μικροφωνα μεσα στο δωματιο να παρουμε αμπιενς κτλ

ολα αυτα βεβαια ηταν ενα πολυ καλο μαθημα και μια απιστευτη εμπειρια. την επομενη φορα στανταρ θα εχω και ενα φιλο ντραμερ να τον βαλω να παιζει και να ειμαι μεσα στο κοντρολ να τσεκαρω και εγω τον ηχο πριν καν μπω να γραψω.

στο θεμα μας. περιεγραψα λιγο αυτο που βιωσα. εσεις που προφανως οι πιο πολλοι ειστε εμπειροι εχετε γρψει, καποιοι και με πραγαωγους κολοσσους σαν το λαμπρο πχ, ποια ειναι η εμπειρια σας? τι ειναι αυτο που θα συμβουλευατε να κανουμε γενικα, υπαρχουν καποια τιπς οσον αφορα που βαζεις τα μικροφωνα, ποσα βαζεις, εμπειριες απο στησιματα, διαδικασιες κτλ κτλ?
θελω να ακουσω γνωμες και αποψεις, χρονοδιαγραμματα ποσο σας πειρε η διαδικασια κτλ κτλ., και τι παιζει και ποσα σκασατε μετα για σοβαρη παραγωγη, να εχω μια εικονα στο μυαλο μου. αυτα
φχαριστω

steve
04-04-2013, 23:23
δεν ξερω αν θα βγει καλο στην μουσικη σας αλλα για την μποτα που πες εχω αρκετα καλα σειμπλ με κανονικες μποτες οχι μονο μπλακ μετσαλ να στην τριγγαρω. αμα δεις οτι δεν παλευεται ο ηχος πες μου να δοκιμασουμε.

BURNIN AMBITION
04-04-2013, 23:30
ρε συ στηβ δε ξερω τι ειναι το σεμπλ που λες, αλλα δε θελω να τριγκαρω τη μποτα αλλωστε δεν εινα ιτοσο μεγαλες οι ταχυτητες. σιγα. μαξιμουμ 140 μπιπιεμ και στο τραγουδι πουναι 140, απλα 2 δεκαταεκταστη μποτα βαρω τιποτα εξτριμ... και προφανως θελω να παρω το φυσικο ηχο της μποταςαμα ειναι να αρχισω τα τριγκερ παω και το γραφω και σπιτι μου. αλλα θενξ ομως ε

steve
04-04-2013, 23:33
ναι ρε εγω ελεγα αμα δεις πχ οτι δεν ακουγεται αυτο.. παντως η μποτα ειναι το πιο δυσκολο πραμα να παρεις καλο φυσικο ηχο.

phthoggon
05-04-2013, 12:43
ρε μπέρνιν με μπερδεύεις λίγο, από τη μία λες ότι γράψατε σε στούντιο, από την άλλη τα περιγράφεις σαν do-it-yourself τα πράγματα. Κανονικά το πόσα μικρόφωνα θα χρησιμοποιηθούν, ποια, αποστάσεις κλπ είναι θέμα του στουντίου και αν μπερδεύονται πολλοί κοκόροι μπορεί και να γαμηθεί λίγο το θέμα. Εξυπακούεται βέβαια ότι θα περιγράψετε πως το φαντάζεστε κλπ. Θα έλεγα αφού μαντράχαλοι είσαστε, ε κάτι παραπάνω μπορείτε να σκάσετε, πηγαίντε σε ένα σοβαρό στούντιο των 25-30 ευρώ την ώρα για ηχογράφηση. Καλό είναι βέβαια να έχετε ψαχτεί ήδη με τα θέματα που θες για μεγαλύτερη εμπειρεία/κρίση. Τώρα αν πραγματικά θέλετε να το κάνετε DIY.. γαμώ, απλά να ξέρετε ότι δε θα πετύχει, απλά :razz:. Η ηχογράφηση drums είναι το πιο δύσκολο πράγμα και μόνο με εμπειρία ΧΡΟΝΩΝ την κάνεις σωστά. Δηλαδή, γαμώ άμα ψάχνεσαι, απλά μη περιμένεις με την πρώτη κάτι καλό. Και μάλλον θα πρέπει να στείλεις τις μπότες στον steve για τριγκάρισμα!

Αυτό που ψάχνεις να διαβάσεις είναι "preparing your drums for recording" μάλλον παρά "recording drums". Και για τα δύο υπάρχουνε γκιγκαμπάιτς από ντάτα στο ίντερνετ και ΔΕΝ είναι ένα τοπικ το οποίο καλύπτεται σε πέντε γραμμές σε φόρουμ.

steve
05-04-2013, 22:29
μιας και ξαναδιαβασα το ποστ καλα. για το bleed που λες απτα τομ πες στον μπασιστα να κατσει να κοψει ολα τα σημεια που δεν παιζεις τα τομ και να αφησει μονο τα χτυπηματα ειναι λιγο γαμησι αλλα αμα του βαλει gate μεχρι τον θεο μετα θα ακουγονται μαπα. αυτα οτι αλλο θες ρωτα

BURNIN AMBITION
06-04-2013, 04:43
σας ευχαριστω και τους 2. ναι ουσιαστικα περιγραφεται λιγο diy λιγο αρπακολατζιδικη η φαση, βαση των συνθηκων που γιναν. πηγαμε στουντιο, για πολυκαναλη ηχογραφηση προβας, μας ειπε ιδια τιμη για εσας να γραψετε ο καθενας μονος ετσι στα μπαμ οπως ειμασταν για να εχουμε καλυτερες πηγες και το καναμε. ουτε νεα δερματα στα τομ ουτε ετοιμη ημασταν ουτε σωστο κουρδισμα, ουτε σωστοι οδηγοι, αλλα το αποτελεσμα δεν εινα ικακο. απλα επειδη οτυαν λεμε" παω να γραψω σεστουντιο" μιλαμε για καποια συγκεκριμενα πραγματα και συνθηκες, ε εμεις απειχαμε απο αυτο. το αποτελεσμα δεν ειναι κακο. με σωστη παραγωγη στρωνει πολυ καλα. το μεγαλο θεμα ειναι η κασα. πρεπι να τη μελετησω και εγω για να ξερω για μενα τι θελω πχ, αλλα οσο την ακουω πιο πολυ εχω την αισθηση οτι της λειπουν ογκος, μεσαια, και παραεχει σαστειν, την ηθελα πολυ πιο κοφτη ισως να ερπεπε να τη γεμισω με τιποτα...
τεσπα εμπειριες ειναι αυτες, το εκανα πιο πολυ εγω για να παρω απαντησεις πιο πολυ στο πως εσεις που εχετε γραψει, ηχογραφειτε, τη διαδικασια προετοιμασιας, το αν παιζετε μονο με κλικ, με οδηγους κτλ κτλ. οντως τα μικροφωνα ειναι δουλεια του ηχοληπτη, εγω ειμαι της αποψης(χωρις να ειμαι ηχοληπτης) οτι καλο ειναι να εχω οσα πιο πολλα μπορω και μετα απλα δεν τα βαζω, και βλεπουμε. για το σαμπ κικ ποια η αποψη σας? αξιζει? ειδα βιντεο που μπορεις να το κατασκευασεις με δεκα ευρω ξερω γω...

στηβ θενξ μαν μπαι δε γουει. πρεπει να ψαχτω πιο πολυ οσον αφορα συχνοτητες και τετοια, να μελετησω τον ηχο που θελω να εχω και πως μπορω να τον πετυχω και οτι ειναι θα σε ρωτησω
εντιτ
για τη μποτα που λεγαμε βρηκα αυτο
http://www.abletonop.com/2011/08/instant-fat-kick/
το κανα και γαμαει. σκιζει γαλαξιες!!!

lab
06-04-2013, 14:14
To Sub kick γαμάει σε συνδιασμό με ένα μικρόφωνο είτε στη τρύπα της μεμβράνης είτε βαθιά μέσα κοντά στον κόπανο.
Και μεις DIY φτιάξαμε και ειδικά στον δίσκο έκανε τρελή δουλειά.
Θα κάνω σύντομα ένα ποστ σεντόνι για τιπς τριξ κλπ. Αν ψήνεσαι όμως κανονίζουμε και για καφέ για πιο άνετα και άμεσα!!!

BURNIN AMBITION
06-04-2013, 16:15
To Sub kick γαμάει σε συνδιασμό με ένα μικρόφωνο είτε στη τρύπα της μεμβράνης είτε βαθιά μέσα κοντά στον κόπανο.
Και μεις DIY φτιάξαμε και ειδικά στον δίσκο έκανε τρελή δουλειά.
Θα κάνω σύντομα ένα ποστ σεντόνι για τιπς τριξ κλπ. Αν ψήνεσαι όμως κανονίζουμε και για καφέ για πιο άνετα και άμεσα!!!λαμπρο μου οποτε θελεις, κερναω καφεδαρες κτλ κτλ (σχεδον ολη τη βδομαδα δε δουλευω οποτε...). ειπα να μη σε ενοχλησω μιας και ετοιμαζεστε για την περιοδεια, αλλα αμα εχεις χρονο οποτε θες κανονιζουμε. μη σου πω αν μπορει και ο δανης φερετον και αυτον μηπως φερω και το μπασιστα μου να συζητησουμε διαφορα και για μπασο. μας εχει πιασει λιγο πρεμουρα με τον ηχο και θελουμε να ειναι γαμω, γιατι ακριβως επειδη ειμαστε ουσιαστικα μονο 2 οργανα, αν δεν ειναι ολα μελετημενα σωστα, υπαρχει κινδυνος στα λαιβ να μην ακουγομαστε τεσπα. μιλαμε. και οπως και να εχει ευχαριστωωωωωω

SpiritCrusher
06-04-2013, 20:43
E όσο λιγότερα όργανα τόσο πιο εύκολο να ακούγεστε, λιγότερος ήχος από άλλους να σας καλύψει κτλ. Μάλλον ανάποδα το είδες.

BURNIN AMBITION
06-04-2013, 21:47
εχει τα καλα του εχει και τα κακα του. το θεμα ειναι να μη νακουγεται αδειο το ολο πραγμα ρε συ. αυτο εινα ιτο θεμα μου το βασικο στα λαιβ. και θελει πολυ ψαξιμο αυτο. εχουμε πολλα πραγματα στο μυαλο, θα δουμε πως θα παει. στην προβα μια χαρα το ακουω στο λαιβ δε ξερω γιατι θα εχει να κανει και με ηχοληψιες κιαλλα τετοια. δηλαδη θα πρπει να εστιασουμε στο να εχουμε ογκο σε ολα τα φασματα συχνοτητων, χαμηλα χαμηλομεσαια κτλ κτλ. τεσπα ειναι μεγαλο θεμα, θα το δουμε πιο διεξοδικα πολυ συντομα.

επισης το οτι θα ειμαστε πιο λιγα οργανα και δε καλυπτει κανενας κανεναν, το κανει και πιοπ δυσκολο γιαυτο και εχω λιωσει. μια κασα να φθγει θα ακουστει πολυ. αν ειχαμε 2 κιθαρες και να φυγει μια κασα μπορει και να μη καταλαβει κανεις τιποτα πχ

steve
06-04-2013, 21:51
αμα ειχατε 2 κιθαρες και ο καθενας εκανε απο μια μαλακια εκει να δεις μπουρδελο.. γιατι δε βρισκετε και μια κιθαρουλα ρε συ?

BURNIN AMBITION
07-04-2013, 06:41
σεβαστη η ερωτηση σου αλλα δε θελουμε. μας αρεσει η φαση ετσι και ο τροπος που π[ροσεγγιζουμε τη μουυσικη. θα συνεχισουμε ετσι σε αυτο το μοτιβο.

Sotos_The_Tequiler
21-04-2013, 13:42
Mπέρνι μάθε να παίζεις με στυλ :p

Μάθημα 1o:
ItZyaOlrb7E

zumorito
21-04-2013, 22:08
να με συμπαθατε κιολας δεν ξερω αν ειναι ακριβως offtopic (αν ειναι αγνοηστε το),αλλα εχει δει κανεις αυτο το βιντεακι?
και μονο εγω επαθα πλακα με τη δημιουργικοτητα του τυπου?

http://www.youtube.com/watch?v=P8uj_oB3Noc

SpiritCrusher
21-04-2013, 22:27
Ερμ σιγά τη δημιουργικότητα, έβαλε triggers με Pro Tools. Όπως κάνουν και όλες οι εμπορικές μπάντες με τον καρμπόν πλαστικό ήχο.

zumorito
21-04-2013, 22:49
Ερμ σιγά τη δημιουργικότητα, έβαλε triggers με Pro Tools. Όπως κάνουν και όλες οι εμπορικές μπάντες με τον καρμπόν πλαστικό ήχο.

καλα δεν εχεις αδικο,απλα δεν ηξερα οτι με σχεδον μηδενικο κοστος θα μπορουσα να ξεκαυλωσω και εγω μια στο τοσο.

The Donnn
21-04-2013, 23:18
Κάποιος του είπε να παίξει δικασιά και το πήρε στην κυριολεξία;

steve
22-04-2013, 02:12
ε ετσι κι αλλιως πλεον μποτα snare και τομς ειναι τριγγαρισμενα.. ευτυχως η δυστηχως τα πιατινια θα ειναι παντα απαραιτητα

The Donnn
22-04-2013, 12:13
Δεν βλέπω το πρόβλημα με το τριγκάρισμα. Ειδικά όταν βάλεις και μικρόφωνο και τριγκερς και τα σμίξεις το αποτέλεσμα ειναι γαμώ. Είναι το ίδιο με το amp simulation. Για να το δεκτεί η κιθαριστική φάρα που ξεροχύνει στη λέξη vintage ώς αποδεκτή λύση, σημαίνει πως και οι ντραμμερς πρέπει να βάλουν λίγο νερό στη μπύρα τους

BURNIN AMBITION
22-04-2013, 14:51
Δεν βλέπω το πρόβλημα με το τριγκάρισμα. Ειδικά όταν βάλεις και μικρόφωνο και τριγκερς και τα σμίξεις το αποτέλεσμα ειναι γαμώ. Είναι το ίδιο με το amp simulation. Για να το δεκτεί η κιθαριστική φάρα που ξεροχύνει στη λέξη vintage ώς αποδεκτή λύση, σημαίνει πως και οι ντραμμερς πρέπει να βάλουν λίγο νερό στη μπύρα τους
ακουω πολλα, και ακομα κιαν δεν εχω πειρα στο θεμα, η λογικη του παιρνω πηγες και τις μιξαρω για καλυτερο αποτελεσμα, δε με βρισκει αντιθετο. οπως μου λεγε γνωστος φορουμικος και εξαιρετος ντραμερ, στην ηχογραφηση του αλμπουμ τους, την μποτα την πηρε πχ απο 3 μικροφωνα. ενα μεσα ενα ςστην τρυπα και ενα σαμπ κικ. κι εκανε απο τις 3 πηγες μιξη να βρει πως ακουγεται καλυτερα το αποτελεσμα. ε αν πχ εκανα το ιδιο και απλα το ενα μικροφωνο ηταν τριγκερ και μετα τις εφερνα και τις 3 πηγες σε τετοια μιξη ωστε να βγαλω γαμω τους ηχους, ειναι μια χαρα

προσωπικα εγω ειμαι κατα του να ειναι ολα μιντι και τριγκερ και να χανεται το φυσικο παιξιμο. εξου και πολλες φορες βλεπεις αλμπουμ που παιζουν παπαδες και στα λαιβ χανουν πολυ. αν δηλαδη το τριγκερ χρησιμοποιηθει σωστα, ετσι ωστε να ενισχθσει ποιοτικα τις πηγες που εχουμε παρει με συμβατικο τροπο, εμενα δε με χαλαει. το μονο τριγκερ και κομπιοτερζ και προ τουλς και αμπλετον λαιβ με βρισκει αντιθετο

Taliban
29-04-2016, 19:03
Γεια, ξεθαβω το thread να παιξει λιγο συζητηση. Ειναι να γραψουμε μετα το πασχα (και καλα, θα δειξει γιατι ειναι να γραψουμε απο περσυ) (κυριολεκτικα).

Τεσπα δυο ερωτησεις.
Ποσο καλα αποτελεσματα μπορει να δωσει η μεθοδος glynn johns οταν δερνεις σαν uruk hai που του φαγαν το μπιφτεκι, αλλα σου αρεσει να παιζεις και κατι τζαζοειδη τσικι τσικι πα μια στο τοσο;;;
Τι ταμπουρο πρεπει να παρω για να ακουγομαι καπως ετσι; (εχω μια εντυπωση πως αυτο ειναι ψηφιακο αλλα you get the point)

https://www.youtube.com/watch?v=-lCRxIgT6KM

bonus ερωτηση γιατι τα ρωταω αυτα μεγαλη παρασκευη; (bonus απαντηση γιατι εχω πολυ ελευθερο χρονο να καθομαι να σκεφτομαι τετοια)

manos g
30-04-2016, 12:57
Καλησπερα. ΜΕ την μεθοδο που συζητας, θα συμμετεχει παρα πολυ το σετ σου στα 2 μικροφωνα των πιατινιων. Δηλαδη θα ακους καθαρα και δυνατα, ταμπουρα, τομ κτλ απο τα πυκνωτικα.

Αν σκεφτεσαι να παρεις τις πηγες και να κανεις extreme shaping στον ηχο τους μπορει να μην παρεις αυτο που θες, και θα πρεπει ετσι κι αλλιως να εισαι αρκετα προσεκτικος με το κουρδισμα των τυμπανων.. Επισης, εχεις 2 ωραια μικροφωνα, για να παρεις το περιεχομενο που θες? Σκεψου ακομα , οτι διαφορετικα πραγματα δουλευουν σε διαφορετικους χωρους, οποτε και το που, σε τι δωματιο, θα γραφεις εχει πολυ σχεση με το τι τεχνικη θα ακουλουθησεις.
Σκοπευεις να εχεις ισως και καποια μικορφωνα στον χωρο η μονο τα 2? Ειναι ο χωρος ωραιος στην ακουστικη η θελεις να τον αποβαλεις οσο μπορεις απο την ηχογραφηση? Στην τελικη δοκιμασε, και κρινε, αυτο ειναι ολο.

Στο δικο μου στουντιο, ενα μερος μικρο και πολυ στεγνο, μαλλον ειναι η αγαπημενη μου τεχνικη ηχογραφησης πλεον, καθως διαφορα αλλα που δοκιμασα, δεν μου εδωσαν αυτο που χρειαζομουν, και αισθανομουν μονιμως μια "κουραση" για να τα φερω ολα εκει που ηθελα

Taliban
30-04-2016, 18:15
Κοιτα γενικα δε θελω να κανω ιδιαιτερο editing. Το κανονισμα στησιματος, χωρου και εξοπλισμου θα γινει απο τον τυπο που θα μας "κανει τη παραγωγη", o οποιος εχει σπουδασει κατι σχετικο. Απο κει και περα δε ξερω πολλες λεπτομερειες, εχω τσεκαρει τη μεθοδο και ειδα οτι κανει για rock κλπ, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ακουγεται σωστα με αυτα που παιζω και το τροπο που τα παιζω (γρηγορα πραγματα και πολυ κοπανημα). Παιζω μινιμαλ σετ βεβαια ενα τομ ενα βαθυ και τρια πιατινια.
Επισης δε ξερω κατα ποσο ο τυπος εχει ξανακανει κατι τετοιο, το μελος το οποιο ανελαβε αυτη τη δουλεια τον εμπιστευεται ψιλοτυφλα, αλλα με βαση καποια πραγματα που εχουν γινει δε ξερω κατα ποσο η δουλεια θα γινει σωστα. Εχω δει καποια βιντεο που μιλανε για συγκεκριμενα προβληματα της τεχνικης τα οποια λογικα εχουν καποιου ειδους λυση, απο κει και περα ρωταω γιατι αισθανομαι οτι παω στα τυφλα και ετσι οπως εχει εξελιχθει ολη αυτη η κατασταση, αγχωνομαι μη βγει μια μαλακια και μιση.

manos g
02-05-2016, 10:36
Οκ καταλαβαινω τι λες. Οποτε ολα εχουν να κανουν με το κατα ποσο θα στηθει σωστα το recording. Με την ιδια λογικη, οποιαδηποτε τεχνικη μπορει να εχει προβληματα.
Οποτε, εμπιστευσου τον τεχνικο σου και αστον να κανει την δουλεια του, γιατι ειναι κριμα να πατε να κανετε κατι μαζι και να μην υπαρχει αυτό. Επισης, γραψε, βγες εξω, ακουσε
το, και αν σου φενεται ακυρο, αλλαξτε προσσεγγιση, εξασφαλισε οτι εχεις τοσο χρονο οσο, για να μπορει να γινει κατι τετοιο

my_troubled_Mind
02-05-2016, 19:28
Ποιά είναι η εναλλακτική αντί του glyn johns? Μικρόφωνο στα πάντα?

Αυτό που βολεύει εμένα είναι glyn johns για πιάτα(κατάλληλη ρύθμιση στα eq) και ένα room. Αν καταφέρνω και έχω καλή πηγή στο room τότε του δίνω το 50% του συνολικού ήχου των τυμπάνων.

εδιτ-κατάλαβα το ανάπηρο της ερώτησης μου, αλλά σχωράτε με σχεδόν πάντα μόνον αυτή χρησιμοποιώ.:teddy:

manos g
04-05-2016, 21:57
ενταξ, πολλα μπορεις να κανεις για να ηχογραφησεις πιατινια, και δεν νομιζω οτι σε οποιο στουντιο ηχογραφησης πλεον δεν θα σου ειναι διαθεσιμα 12-16 καναλια για να γραψεις τυμπανα, η 3-4 πυκνωτικα μικροφωνα. Οποτε οι επιλογες παρα πολλες.

my_troubled_Mind
05-05-2016, 02:57
Btw, μάνος τζι στη λούπα που μου είχες στείλει είχες βγάλει τρομερό ήχο. Διπλό θενξ ξανά άνθρωπε!