View Full Version : Lucas Arts 1982 - 2013
_UnHoLy^MaRtYr_
04-04-2013, 17:44
.
KoiliaSamprela
05-04-2013, 08:55
λέτε να δώσουν φουλ σορς κοντ για το SWG?
metamelia1
05-04-2013, 10:13
http://25.media.tumblr.com/b721fde72ed1dfa82bd10189cc580c3e/tumblr_mkp2oz58fV1ruzdhko1_400.png
Mitsmann
05-04-2013, 11:53
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d2/SWTIEFighter.jpg
Δεν θυμάμαι ούτε μισό τίτλο που να πιάνει τα όσα έβγαλε πριν το '99.
Χώρια που έκτοτε, όσα ήταν αξιόλογα υπό το λογότυπο της lucas arts, ήταν συνήθως από άλλες εταιρείες (obsidian, bioware, sony κτλ).
Το μόνο στενάχωρο είναι το φοβερό back catalogue που φαίνεται να μένει ανεκμετάλλευτο.
Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη παραγωγή από το Curse of monkey Island. Εχει κλειδώσει τη θέση για τα καλύτερα γραφικά και την καλύτερη μουσική όλων των εποχών.
R_PqZofBPWg
Parasight
05-04-2013, 13:51
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d2/SWTIEFighter.jpgΑχ :touched:
Agoraphobic_S.I.
05-04-2013, 14:30
http://www.youtube.com/watch?v=1-9my0tsutw
τι να λέμε τώρα, ό,τι καλύτερο έχει βγει σε game.
The Donnn
05-04-2013, 17:09
:pink: σε όλα τα monkey island, indiana jones κλπ.
Κωλαράκι Τορνευτό
05-04-2013, 20:13
Εχμ...
Jedi Knight II: Jedi Outcast
Jedi Knight: Jedi Academy
Star Wars Battlefront
Star Wars Battlefront II
Star Wars: Republic Commando
Star Wars: The Force Unleashed
και σε εξελιξη, αλλα ακυρωθηκαν λογω της μαλακιας που δερνει τη Disney δυο απο τα πιο υποσχομενα παιχνιδια στο Star Wars Franchise, το 1313, και το Star Wars: First Assault, το οποιο θα ηταν ουσιαστικα κατι σαν το Battlefront III. Αν ειχες (?) παιξει οποιοδηποτε απο τα 6 παιχνιδια που εγραψα, δε θα το γραφες αυτο. Δε γραφω καν για τα KOTOR γιατι εγιναν απο Bioware, αλλα δεν εχει μεγαλη σημασια, η υπαρξη της Lucasarts και μονο σημαινε οτι θα βγαινουν νεα παιχνιδια. Σκατα, ελπιζουμε να βγει το 1313 μεσω licensing, κατι ακουγεται.
MUY-x4zH0Kk
MaX Payne
05-04-2013, 20:42
ε θα βγουν νεα παιχνιδια ερχεται και νεα τριλογια
και το Empire at War που ναι RTS
The Force Unleashed αυτο ελεγε τπτ;
το Outcast ειδικα αλλα και το Academy ηταν καλα παιχνιδια και μλκια που δεν τα συνεχισαν
και το Republic Commando καλο αν και σχετικα μικρο
SpiritCrusher
05-04-2013, 21:11
Όντως κρίμα για το 1313 γιατί φαινόταν υποσχόμενο, ενώ είπαν και πως θα ήταν γύρω από τον Boba Fett και cool.
Εχμ...
Jedi Knight II: Jedi Outcast
Jedi Knight: Jedi Academy
Star Wars Battlefront
Star Wars Battlefront II
Star Wars: Republic Commando
Star Wars: The Force Unleashed
...από τα οποία κανένα δεν πιάνει όσα έβγαλε πριν το '99 οπότε έχει δίκιο. Τα Jedi Knight σβήνονται από το Jedi Knight: Dark Forces 2 που ουσιαστικά απογείωσε τη συγκεκριμένη σειρά και έβγαλαν μετά τις 2 συνέχειες ενώ και τα υπόλοιπα ήταν υποδεεστερα από τα μεγαλεία των 90ς.
ε θα βγουν νεα παιχνιδια ερχεται και νεα τριλογια
Εκτός και αν παιξει κάποιο outsource, που δεν νομίζω, μόνο τίποτα casual να περιμένεις σε φάση για κινητά. Εξαίρεση μάλλον τα Lego.
Κωλαράκι Τορνευτό
05-04-2013, 21:18
Νταξει, καλο να γουσταρουμε το παρελθον, αλλα το Outcast ηταν καπου 10 φορες καλυτερο απο τα παλια Dark Forces.
Και τα Battlefront ηταν απλα ΠΟΛΕΜΟΣ με φοβερα γραφικα και τελειο feeling, ριξτε οσες μουτζες θελετε αλλα ημαρτον με την παρελθοντολαγνεια πια.
Once_Emperor
05-04-2013, 21:51
Κοντά (http://sourceforge.net/projects/jedioutcast/) έπεσες (http://sourceforge.net/projects/jediacademy/)
Φεηλ ρε.
Τα 4/6 που αναφέρεις δεν είναι καν Lucas Arts. Tα Jedi Outcast/Academy είναι της Raven κ τα battlefront της Pandemic.
Επίσης δεν είναι παρελθοντολαγνεία. Η Lucas Arts μέχρι και το '99 (που έκανε και το peak) ήταν μια εταιρεία που σε κάθε παιχνίδι που κυκλοφορούσε (με εξαίρεση κάτι desktop games, το afterlife -που κάποιοι αγαπάνε αλλά εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να το ευχαριστηθώ- και μερικά ακόμη) δοκίμαζε νέα πράγματα και είχε αξιοθαύμαστο σερί κλασικών παιχνιδιών. Και δεν το λέω με νοσταλγία, το να κάτσεις να παίξεις σήμερα το Day of the tentacle ή το Full Throttle π.χ., δεν είναι αναχρονισμός, στέκονται απίστευτα καλά. Δεν είναι τυχαίο που οι μισοί developers την έκαναν κάπου εκεί και ύπηρξε συνειδητή στροφή στην παραγωγή star wars τίτλων για να συμπέσει με την εμπορικότερη στροφή στη βιομηχανία (και την τριλογία που αναζωπύρωσε το franchise).
Αυτό το σχόλιο δεν το έκανα με απαξιωτική διάθεση, μου αρέσουν κάποιοι τίτλοι που έβγαλε έκτοτε (το Republic commando που γράφεις πχ, το θεωρώ σεβαστό tactic fps και το παίζω συχνά πυκνά στο xbox) αλλά δεν μπόρεσα να ενθουσιαστώ ποτέ ξανά για κάτι που κυκλοφόρησαν.
Ενα ακόμη παιχνίδι που το θεωρώ αρκετά υποτιμημένο και η Lucas Arts το έκανε Publish, είναι το Indiana Jones and the emperor's tomb. Ωραίο 3rd person action game, το ξανατέλειωσα πρόσφατα :cool:
Κωλαράκι Τορνευτό
05-04-2013, 22:11
Καλα, μια ερωτηση μονο επειδη μου λες για Raven και Pandemic κτλ.
Αν δεν υπηρχε η Lucasarts, θα υπηρχαν αυτα τα παιχνιδια? Μονο developing κοιτας? Publishing κτλ δε σαπασχολει?
Η στροφη στην παραγωγη (γαματων για μενα) SW τιτλων μονο ως θετικο μπορει να χαρακτηριστει απο μενα :P
Και οχι, δε θα κατσω να παιξω ουτε σημερα ουτε πριν 8 χρονια το Day Of The Tentacle ή το Full Throttle, καλα ηταν οταν βγηκαν.
Αντιθετα Battlefront & Jedi Knight οχι απλα θα επαιζα σημερα, αλλα εχω κατσει και το εχω κανει, αρκετα συχνα.
Ξέρω γω, για την Lucas Arts σαν developer νόμιζα μιλάμε. Αν είναι όταν κλείσει η Bethesda να μιλάμε για το Rogue Warrior (http://www.youtube.com/watch?v=ei6J31UxgbM). Εγώ αυτήν τουλάχιστον την εταιρεία θα αναπολήσω.
Αν σε αγχώνει το γεγονός πως δεν θα ξαναπαίξεις Star Wars παιχνίδια, δεν βρίσκω λόγο ανησυχίας. Θα βγουν αργά η γρήγορα.
SpiritCrusher
06-04-2013, 00:30
Αν δεν υπηρχε η Lucasarts, θα υπηρχαν αυτα τα παιχνιδια? Μονο developing κοιτας? Publishing κτλ δε σαπασχολει?
Publishing στο video games industry 99% των περιπτώσεων ευθύνεται για τα παιχνίδια να γίνουν χειρότερα, όχι καλύτερα :p
Και οχι, δε θα κατσω να παιξω ουτε σημερα ουτε πριν 8 χρονια το Day Of The Tentacle ή το Full Throttle, καλα ηταν οταν βγηκαν.
Αντιθετα Battlefront & Jedi Knight οχι απλα θα επαιζα σημερα, αλλα εχω κατσει και το εχω κανει, αρκετα συχνα.
..και κάπου εδώ τελειώνει η φάση. Καν'το edit ή κάτι τέτοιο :p
Λεκές μου θύμησε το Indiana Jones and the Infernal Machine. Αδικημένο υπερέπος που χαντακώνει tomb raider και Uncharteds. Βασικά παίζει να είναι η βασική επιρροή για το τελευταίο.
Κωλαράκι Τορνευτό
06-04-2013, 00:37
Λολ, με ξερεις να κανω edit πολλες φορες? Κατσε παιξε Dark Forces εσυ...
<-------------------
SpiritCrusher
06-04-2013, 05:51
Τρόπος του λέγειν ντε, σιγά μην απαιτούσαμε να αλλάζουν τα ποστς :p
Και σιγά μην παίξουμε καμιά star wars παπαριά*, δεν κλάνουν μία μπροστά σε Full Throttle και DotT :!: Για να μην πούμε για Grim Fandango που ο Manny κάνει τον Vader τσουτσέκι του και το Death Star να ματώσει σκοτάδι.
*: Χ-Wing/Sandwich-Fighter και KotoR κρατάμε. Αντε και Galaxies για τον Σαμπρέλα για να μην έχει παράπονο. Αν και αυτά ψιλο-unplayable έχουν καταντήσει. Όλα τ' άλλα διαγραφή.
Ethereal
06-04-2013, 06:01
Publishing στο video games industry 99% των περιπτώσεων ευθύνεται για τα παιχνίδια να γίνουν χειρότερα, όχι καλύτερα :p
..και κάπου εδώ τελειώνει η φάση. Καν'το edit ή κάτι τέτοιο :p
Λεκές μου θύμησε το Indiana Jones and the Infernal Machine. Αδικημένο υπερέπος που χαντακώνει tomb raider και Uncharteds. Βασικά παίζει να είναι η βασική επιρροή για το τελευταίο.
tomb raider το οποιο μιας και το φερε η κουβερτα στο τελευταιο (reboot) εχει προσαρμοστει αρκετα στο gameplay του uncharted.
KoiliaSamprela
06-04-2013, 08:14
Κοντά (http://sourceforge.net/projects/jedioutcast/) έπεσες (http://sourceforge.net/projects/jediacademy/)
Βάζω dedicated server αν κάτσει με το SWG πάντως.
Αντε και Galaxies για τον Σαμπρέλα για να μην έχει παράπονο. Αν και αυτά ψιλο-unplayable έχουν καταντήσει. Όλα τ' άλλα διαγραφή.
το Galaxies ήταν το παιχνίδι με τα περισσότερα bugs/exploits που έχω δει στην ζωή μου. Αλλά τα features του (προ NGE) δεν θα τα φτάσει ποτέ κανείς.
Από το crafting και το uniq σε χαρακτήρες, μέχρι τα professions και το player housing.
Κάπου έχω ένα pdf, θα το ανεβάσω για όποιον #care
Mitsmann
06-04-2013, 12:48
*: Χ-Wing/Sandwich-Fighter
Αχ, δεν ειχε μουλτιπλεηερ, να σας βαλω τις προσβλητικες δηλωσεις στον πατουρο σας. με ενα Απλο ΤΙΕ Φαητερ, θα παιρνατε πεο.
Το κατέβασα πολύ πρόσφατα όταν έμαθα πως έγραψε το σενάριο ο τύπος πίσω απ'το Fate of Atlantis. Το δοκίμασα λιγάκι και ενώ δεν με ξενέρωσε ή κάτι, το άφησα για να το ξαναπιάσω αργότερα. Πρέπει να ξαναμπείς λίγο σε κατάλληλο state of mind για χειρισμό τύπου tomb raider τανκ, ειδικά όταν παίζεις αυτά τα καινούργια με τα γαμάτα Physics που είναι και responsive. Σκέψου πως με κούρασε αρκετά και το Emperor's tomb.
Μιας και αναφέρθηκε από τον Ethereal, παίζω τώρα το νέο Tomb Raider και έχω μείνει ικανοποιημένος. Πολύ δυνατό reboot.
wraithgr
06-04-2013, 15:25
Το XvT πάντως έχει multi από ότι θυμάμαι και αν ψήνεται κόσμος το βρίσκουμε και το στήνουμε γιατί οκ, X-wings εναντιον Tie Fighters :')
SpiritCrusher
06-04-2013, 16:35
*: Χ-Wing/Sandwich-Fighter
Αχ, δεν ειχε μουλτιπλεηερ, να σας βαλω τις προσβλητικες δηλωσεις στον πατουρο σας. με ενα Απλο ΤΙΕ Φαητερ, θα παιρνατε πεο.
Με Α-Wing (το διαστημικό ταξί) σε έχω καημένε :!:
Το XvT πάντως έχει multi από ότι θυμάμαι και αν ψήνεται κόσμος το βρίσκουμε και το στήνουμε γιατί οκ, X-wings εναντιον Tie Fighters :')
Ναι, ο σκοπός του XvT ήταν πρακτικά το multiplayer μιας και έχει μόνο αυτό και να παίξεις με bots. Κάπου το έχω ακόμα μαζί με X-Wing Alliance, που παραμένει το καλύτερο space sim μαζί με τα Freespace.
Το κατέβασα πολύ πρόσφατα όταν έμαθα πως έγραψε το σενάριο ο τύπος πίσω απ'το Fate of Atlantis. Το δοκίμασα λιγάκι και ενώ δεν με ξενέρωσε ή κάτι, το άφησα για να το ξαναπιάσω αργότερα. Πρέπει να ξαναμπείς λίγο σε κατάλληλο state of mind για χειρισμό τύπου tomb raider τανκ, ειδικά όταν παίζεις αυτά τα καινούργια με τα γαμάτα Physics που είναι και responsive. Σκέψου πως με κούρασε αρκετά και το Emperor's tomb.
Γενικά αυτά τα games που βγήκαν μέχρι, πες, 2005 είναι στην χειρότερη κατάσταση για να τα παίξεις τη σημερινή εποχή. Ενώ άλλα genres μπορούν να παιχτούν άνετα όπως πχ RPGs, Adventures, RTS, TB Strategies κτλ., αυτά είναι κάπως ανυπόφορα. Παρόλα αυτά το Indi και οκ story είχε και καλό level design και εκείνο το εξαιρετικό melee combat που μετέπειτα είδαμε σε σχεδόν όλα τα games του είδους. Ήταν και απόλαυση, με κάθε μπουνιά πατούσες με μανία το ποντίκι λες και θα έκανε διαφορά.
stam and the witches
06-04-2013, 17:04
http://199.101.98.242/media/shots/95867-Indiana_Jones_and_the_Last_Crusade_%28Floppy_DOS_VGA%29-1.jpg
http://199.101.98.242/media/shots/95867-Indiana_Jones_and_the_Last_Crusade_%28Floppy_DOS_VGA%29-4.jpg
Πρέπει να μουν περίπου 6-7 χρονών, και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν τα καλύτερα παιχνίδια που χω παίξει από τότε.
wraithgr
06-04-2013, 17:20
Εκεί με την πόρτα που όλο την πάταγες και έλεγε "τι την πατάς αφού δεν κάνει τίποτα" και μετά από χ φορές απλά έπεφτε... :touched:
Mitsmann
06-04-2013, 23:07
ενω το κανονι λεηζερ στο ΤΙΕ, μια φορα το παταγες, μια φορα εριχνε.
ινβ4 ego apantisa sto topic gia to sygkekrimeno sequence pou erixnes to katsiki me fora 90 moires ap to azimou8io toy Ploutwna gia na proxwrhseis mhn lete alla!!~!!~121