PDA

View Full Version : Πρόβλημα με την οθόνη

Agoraphobic_S.I.
20-03-2013, 17:21
λοιπόν, ενώ ψες το βράδυ όλα ήταν κομπλέ και έβλεπα πάλιι την πρώτη σεζον game of thrones και ήμουν χαρούμενος, σήμερα μόλις άνοιξα το πισι η οθόνη μου τα έδειχνε όλα προς το κόκκινο και μετά πρός το πρασινάκι. έκανα μια τράμπα με μια άλλη οθόνη και στην άλλη όλα έδειχναν κανονικά, άρα μάλλον δεν είναι θέμα κάρτας γραφικών. σώζεται η οθόνη μου ή πάμε για αλλαγή;

οποιαδήποτε αλλαγή έκανα σε brightness/contrast απλά δεν δούλεψε, το πρόβλημα παραμένει πάνω κάτω το ίδιο.

Kelldorain
20-03-2013, 17:33
Γενικά μπορεί να είναι 3 πράγματα
1) κάρτα αλλά αφού λες ότι σε άλλη οθόνη είναι μια χαρά, δεν παίζει
2) κάτι να παίζει με το καλώδιο pc-οθόνης, βγάλε το/καθάρισε το και ξαναδοκίμασε. Για την άλλη οθόνη χρησιμοποίησες το ίδιο ή άλλο; Αν χρησιμοποίησες το ίδιο τότε δύσκολα να φταίει αυτό
3) (το πιο πιθανό) να χάλασε η οθόνη οπότε νέα, η επισκευή συνήθως βγαίνει πιο ακριβή.

Agoraphobic_S.I.
20-03-2013, 17:35
το ίδιο καλώδιο χρησιμοποίησα, άρα είμαι στην περίπτωση (3).
φμλ.

12 stars circle your brow
20-03-2013, 17:38
έχω μια 15" ψιλοσάπια (= εννοώντας παλιά) αν θες στη χαρίζω, θα πας να την πάρεις από σπίτι φίλου όμως στον άγιο νικόλαο.

Agoraphobic_S.I.
20-03-2013, 18:13
εισ'ωραίος, αλλά μάλλον θα κατευθυνθώ στην αγορά καινούριας, μέχρι τότε θα κάνω τράμπες τα βράδυα με την οθονάρα του πατέρα μου.

Sotos_The_Tequiler
20-03-2013, 20:18
ζαφείρη τι οθόνη έχεις;

Heimaa
21-03-2013, 02:48
3) (το πιο πιθανό) να χάλασε η οθόνη οπότε νέα, η επισκευή συνήθως βγαίνει πιο ακριβή.

Ψαξ'το και λίγο πάντως με κανέναν ηλεκτρονικό, έστω να σου πει τι φταίει. Μπορεί να είναι κάτι πολύ φτηνό που αλλάζει και εύκολα.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι η εξής: φαινομενικά καμμένη 22" Samsung 4ετίας, ζει την δεύτερη νιότη της με κόστος 40ευρώ(με τα εργατικά) σε ηλεκτρονικό της γειτονιάς (επισκευάζει τηλεοράσεις κλπ).
Δεν χάνεις κάτι να το κοιτάξεις.

Agoraphobic_S.I.
21-03-2013, 21:54
με κάποιο μαγικό τρόπο στάνιαραν τα χρώματα, απλά κάνει κάτι κουλά, πχ καμιά φορά δεν ανοίγει και κάνει κάτι ήχους (...)
samsung 930BF είναι, παλιό μοντέλο, όποτε βρεθούν χρήματα θα πάρω μια ωραιότατη 24αρα led να γουστάρω.