Log in

View Full Version : Βοηθήστε τον χρήστη Khalkji να πάρει E-book Reader, α;

metamelia3
10-03-2013, 00:14
Γου-ου!

Αγαπητό μου ελέκτρικ ρέκβιεμ, ο γερο-νεγρο-κάλκι της γειτονιάς σας θέλω να αγοράσω ένα e-book reader που να με βοηθήσει επιτέλους να διαβάσω τα εκατοντάδες e-books που έχω κατεβασμένα. Το budget θέλω να πάει το πολύ ως τα 150 ευρώ, αν μια πρόταση που είναι παραπάνω αξίζει πολύ ωστόσο, είμαι πρόθυμος να κάνω υπομονή και οικονομία. Θέλω κάτι να βολεύει στο μάτι για διάβασμα, δεν με πειράζει το πόσο θα ζυγίζει ή το πόσο κομψό ντηζάην έχει. Το μόνο έξτρα που θα ήθελα ίσως είναι το να παίρνει και αρχεία .djvu.

Αυτά.
Ευχαριστώ σας :)

00i00
10-03-2013, 01:19
μεταχειρισμενο σε χαλναει?
εχω εναν πρεζακια (=γκατζετακια) που τα αλλαζει καθε τριμηνο...να τον καμνω καμια ερωτησις αμα ειναι

Fireknight
10-03-2013, 01:33
Ki egw 8elw. Afto to Kindle Paperwhite me psinei, an to exei kaneis as pei kamia kouventa.

Ψηλός
10-03-2013, 02:49
έχω το kindle 3g εδώ και χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.όποιος θέλει πληροφορίες ρωτάει.. ξεκούραστο στο διάβασμα, μεγάλη χωρητικότητα, δωρεάν 3G για συγκεκριμένες δουλειές, παίζει audiobooks, mp3, κάνει τα πάντα.. ό, τι θέλετε ρωτάτε.. κοινώς έχω αυτό http://www.amazon.com/gp/product/B004HZYA6E/ref=fs_kk3g
και έχει διπλάσια χωρητικότητα από το paperwhite, παίζει audiobooks (το paperwhite δεν μπορεί) αλλά είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο.

10-03-2013, 03:36
god forbid, perish the thought, save our souls (http://bits.blogs.nytimes.com/2010/08/02/no-e-books-allowed-in-this-establishment/)

Mitsmann
10-03-2013, 03:55
τωρα που το σκεφτομαι βοηθηστε το χρηστη καλκι να παρει e-block.

10-03-2013, 04:05
help yourself, be my guest, call to arms :teddy:

jack the ripper
10-03-2013, 06:06
http://www.youtube.com/watch?v=dK8glIP-nF4

Ιάβας
10-03-2013, 16:41
έχω το kindle 3g εδώ και χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.όποιος θέλει πληροφορίες ρωτάει.. ξεκούραστο στο διάβασμα, μεγάλη χωρητικότητα, δωρεάν 3G για συγκεκριμένες δουλειές, παίζει audiobooks, mp3, κάνει τα πάντα.. ό, τι θέλετε ρωτάτε.. κοινώς έχω αυτό http://www.amazon.com/gp/product/B004HZYA6E/ref=fs_kk3g
και έχει διπλάσια χωρητικότητα από το paperwhite, παίζει audiobooks (το paperwhite δεν μπορεί) αλλά είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο.

moutzosa apo kompleksismo kai mono

metamelia3
10-03-2013, 17:22
ρε. συγκεντρωθείτε να πούμε.

Μινμιν δεν ξέρω... ρώτα και το βλέπουμε

landy
10-03-2013, 22:23
δεν τις τελειωσες τις μαλακιες του αντορνο;τις θες και σε e-book;

Om
10-03-2013, 22:29
Δεν έχω ψαχτεί καθόλου σχετικά με τα e-readers αλλά με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα είδα πως παίζουν πάνω κάτω σε 7ιντση οθόνη και κλασική μνήμη 16/32gb.
Με βάση αυτές τις προδιαγραφές μπορείς να κοιτάξεις και android tablets. Μπορείς να βρεις γύρω στα 100ε ή στα 150ε για κάτι καλύτερο. Ακόμα υπάρχουν και κάτω από τα 100ε που σαν δυνατότητες του μηχανήματος δε θα λέει πολλά αλλά εσύ το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να διαβάζεις (και όχι να τρέχεις παιχνίδια και εφαρμογές). Ακόμα με το tablet μπορείς να κατεβάζεις πράγματα απο το μάρκετ για να τρέχεις οποιοδήποτε είδος αρχείου (σε αντίθεση με κάποια readers που ίσως να διαβάζουν συγκεκριμένα πράγματα). Ακόμα αν ψηθείς τελικά καλό είναι για να μη πληρώνεις πολλά επειδή έχει ας πούμε 32gb μνήμη μόνο του να βρείς ένα που δέχεται κάρτα επέκτασης και να του πετάξεις πάνω μια δικιά σου 32ρα.

wraithgr
11-03-2013, 02:15
Τα e-readers και τα tablets βέβαια καλύπτουν πολύ διαφορετικά είδη χρήστη. Αν θες απλά κάτι για να διαβάζεις βιβλία μην το σκεφτείς καν, e-paper είναι ανώτερο οποιασδήποτε οθόνης και φυσικά η μπαταρία κρατάει απείρως περισσότερο (πχ το kindle το φορτίζω περίπου μια φορά το μήνα και διαβάζω τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα).

Και ακόμα πιο οντοπικ το kindle το φτηνό είναι το ιδανικό (ξανά αν θες αποκλειστικά και μόνο διάβασμα βιβλίων).

jack the ripper
11-03-2013, 02:20
οπως ειπε και ο wraith απο πανω ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. αν θες all around καταστασεις τοτε ταμπλετ προφανως. αλλα για διαβασμα αποκλειστικα το kindle ειναι η καλυτερη επιλογη. ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ξεκουραστο στο ματι και η μπαταρια απλα δεν τελειωνει

Ingolemo
11-03-2013, 02:21
Gia e-reader den pas se tablets, pas se kindle (oxi fire pou nai tablet omws e :P).
Exoun pio ksekourasth othonh kai kratane kai 4 vdomades.
Ektos an den se noiazei h mpataria, kai to thes kai gia alles xrhseis, opote nai, koitas gia android tablet meta.

Gia kindle to Paperwhite aksizei imo, exei to backlight pou metraei kai einai kai touch. An den se noiazoun auta pas sto aplo.

Beyond Within
11-03-2013, 02:50
Το kindle έχω ακούσει ότι έχει ένα θεματάκι στα pdf με το zoom και αναγκάζεσαι να πας αριστερά δεξιά για να διαβάσεις όλη τη σειρά και είναι σπαστικό. Ας επιβεβαιώσουν οι έχοντες.

wraithgr
11-03-2013, 12:45
Γεγονός, με τα pdf το kindle δε τα πάει καθόλου καλά... Αν είναι ψάχνεσαι με converters. Δε νομίζω κάποιο άλλο e-paper να τα πάει καλύτερα πάντως αφού το πρόβλημα είναι το zoom σε συνδυασμό με χαμηλό refresh rate στην οθόνη...

metamelia3
11-03-2013, 13:06
Για διάβασμα e-books το θέλω, για τις άλλες δουλειές έχω PC. Άρα θέλω το πιο βολικό στο μάτι. Αλλά αυτά που λέτε τώρα για τα pdf και τα ζουμ δεν μου ακούγονται πολύ καλά. Τα περισσότερα e-books που έχω είναι σε pdf :/

Caffrey
11-03-2013, 14:04
Το πρόβλημα είναι στα pdf αυτά που δεν έχουν optical character recognition, δηλαδή είναι εικόνες και όχι κείμενο που μπορείς να το κάνεις κόπυ/πέιστ. Απο κεί και πέρα, και σε αυτά που δεν έχουν οcr είτε τα ψάχνεις αλλέως, είτε αν τα θες πολύ, τους σκάς εσύ ένα ocr.

Ingolemo
11-03-2013, 19:23
Για διάβασμα e-books το θέλω, για τις άλλες δουλειές έχω PC. Άρα θέλω το πιο βολικό στο μάτι. Αλλά αυτά που λέτε τώρα για τα pdf και τα ζουμ δεν μου ακούγονται πολύ καλά. Τα περισσότερα e-books που έχω είναι σε pdf :/

Genika ta pdf den voleuoun gia kindle, alla paizoun torrents me 10k+ vivlia se kindle format, opote ektos an exeis kati polu psagmeno tha sai kalumenos.

Ψηλός
11-03-2013, 19:36
Για τα pdf κάνεις μια μετατροπή με το calibre και βρίσκεις την υγειά σου.. εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα kindle..γενικά ρίξε κι ένα βλέφαρο εδώ http://www.eanagnostis.gr/ Πάντως βρίσκεις τα πάντα σε .mobi (kindle format) ακόμα και πολλά ελληνικά βιβλία (αν μιλάμε για free). Στα plus θα έβαζα το λεξικό (ακουμπάς σε λέξη τον κέρσορα και σου ανοίγει ο ορισμός της λέξης), την μπαταρία και το πείραγμα γραμματοσειράς, μεγέθους, οπτικής (κάθετα-οριζόντια), τις προσφορές στο store και πολλά άλλα. Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο ρωτάς.

metamelia3
11-03-2013, 20:19
παιδιά θέλω το e-book reader για να γλιτώσω κανένα φράγκο. γενικά τα pdf που βρίσκω έχουν OCR, οπότε εκεί φαντάζομαι κάποια λύση θα υπάρχει.

Το θέμα μου είναι το εξής όμως. Με καλοσκαναρισμένα pdf χωρίς OCR όπως αυτό (http://it.scribd.com/doc/28045098/%CE%97%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%97-%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD) ή οποιοδήποτε από αυτα (http://vivlio2ebook.blogspot.com) (κατεβάστε τα .djvu), θα μπορώ κάπως να τα διαβάσω;

Επίσης Kindle από που αγοράζω και με τον πόσο;

Ψηλός
11-03-2013, 20:29
επειδή του Πετρόπουλου το χω κατεβάσει, γενικά δεν είναι και το πιο ευκολοδιάβαστο (είτε σε kindle είτε σε tablet).. Το σκανάρισμα που έχει γίνει είναι ψιλοζόφος..Θα το διαβάσεις μεν, με δυσκολία δε.. αν θες να τραβήξω καμιά φώτο να δεις πως φαίνονται αυτά και πως φαίνεται ένα της προκοπής.. (χωρίς να θέλω να πω κάτι για τον Πετρόπουλο που απλά τα σπάει).. Τιμές αναλόγως του kindle (μεταξύ 100-130 $ υπολόγιζε) και έχεις ένα θέμα από που θα το φέρεις..

metamelia3
11-03-2013, 20:53
Έχω έναν φίλο στην Αμερική εζ γουι σπικ που θα γυρίσει σε μιάμιση εβδομάδα.

Δηλαδή οκ, τώρα. Για e-book readers, υποθέτω το Kindle Paperwhite 3G είναι ότι καλύτερο μπορώ να πάρω λέτε;

metamelia3
11-03-2013, 20:54
Επίσης: στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, χρειαστώ κάποιο ανταλλακτικό π.χ., πάθει κάτι η μπαταρία κλπ. Τι κάνω;

Mitsmann
11-03-2013, 20:58
το γκουγκλ ειναι φιλος σου.

δεν υπαρχει αντιπροσωπεια στην ελλαδα, αλλα σε αυτο εδω το βλογ, http://www.eanagnostis.gr/2011/01/agora-kindle-ellada-tropos-paragellias.html εχει διαφορες ερωταπαντησεις για το κιντλ απο διαφορους και λυνεται και η απορια σου.

11-03-2013, 21:00
Ψήσου να πάρεις κι εσύ ένα για να διαβάζεις τα αριστοτεχνικά ποιήματά σου χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια

Ψηλός
11-03-2013, 21:01
για μένα ναι.. είναι το καλύτερο. Σε αυτή τη σελίδα http://www.amazon.com/gp/product/B004HZYA6E/ref=fs_kk3g έχει τα χαρακτηριστικά τους.. αν δε θες Touch screen αλλά με πληκτρολογιο, είναι ό, τι καλύτερο.. για σέρβις δε ξέρω.. το έχω πολλά χρόνια χωρίς να χρειαστώ τίποτα.. νομίζω πάντως ότι η amazon σε αυτά είναι σπαθί. Αθήνα μένεις; αν θες βρισκόμαστε κάπου να το φέρω να το τσεκάρεις

Once_Emperor
11-03-2013, 21:06
Απλά να αναφέρω ότι αν δεν σε καίει τόσο η μπαταρία, μπορείς να βρεις ένα 7" Android Tablet στο ebay γύρω στο 50αράκι (από κίνα μεριά, no brand). Στα θετικά ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από ένα kindle με e-ink οθόνη και είναι και ελαφρώς αναλώσιμο μιας και είναι σχετικά φτηνό. Από την άλλη βέβαια η μπαταρία κρατάει πολύ λιγότερο, είναι λίγο πιο κουραστικό στο διάβασμα και μάλλον πιο βαρύ. Αν θες κάτι αποκλειστικά για e-books το kindle είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή (εδώ κυκλοφορούν και αρκετά Kobo/Nook αλλά δεν έχω δει κανένα από κοντά να σου πω εντυπώσεις). Αν θες pdf, comics, ταινίες, browsing σκέψου και το tablet.

metamelia3
11-03-2013, 21:17
Όχι ρε παιδιά, για μπράουζινγκ και ταινίες έχω το λαπτοπ, μια χαρά είναι. Θέλω να βρω ένα τρόπο να μπορώ να διαβάζω e-books (αυτό απ' το λαπτοπ δε γίνεται).

Ψηλός, το Kindle που μου δίνεις έχει άλλη τεχνολογία στην οθόνη απ'τα paperwhite. Τι παίζει; Να πάρω αυτό ή να πάρω το Paperwhite 3G;

Ψηλός
11-03-2013, 21:27
διαφορές μεταξύ τους: α) paperwhite ακριβότερο μεν, αλλά ελαφρύτερο και η οθόνη πιο ευκρινής και φωτιζόμενη
β) keyboard 3g: παίζει mp3 (άρα και audiobooks),μπορείς να το βάλεις να σου διαβάζει το βιβλίο αν είναι στα αγγλικά, έχει keyboard (αν δε βολεύεσαι με touch) και τη διπλάσια χωρητικότητα..

Διαφορά τιμής: 40$
αν δε σε ενοχλεί η χωρητικότητα και ότι είναι touch, παίξε με το paperwhite, καθώς είναι το πιο καινούριο μοντέλο.
αν θες να γλιτώσεις 40$, δε σε ενοχλεί ότι είναι λίγο βαρύτερο και ότι δεν έχει φως (εγώ έχω πάρει αυτό http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/unplggd/012510_rg_Kandle_02.jpg ) παίξε με το Keyboard 3g..τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια όπως θα δεις..

metamelia3
11-03-2013, 21:30
damn. μόλις είδα αυτό. μιλήστε ρε :/

Best overall e-ink readers: Kindle Paperwhite. In addition to its built-in light and touch-screen, the 2012 Kindle Paperwhite )starts at $119) offers access to Amazon's best-in-class e-book store, helping it win the e-ink race by a nose. The best e-ink alternative is the Nook Simple Touch with GlowLight, another excellent self-illuminated e-reader -- just note that Barnes & Noble's selection of e-books isn't quite as vast (nor often as cheap) -- as Amazon's. That said, the Nook is ad-free, a privilege that will cost you $20 extra for the Paperwhite. International readers should also consider the Kobo Glo, another worthwhile self-illuminated e-reader, though it's somewhat hampered by Kobo's content selection, which pales in comparison to Amazon and B&N. However, both the Nook and Kobo readers work with third-party EPUB e-book purchases, while the Kindle does not.

metamelia3
11-03-2013, 21:55
Άρα το Kindle δεν παίζει. :(
Τι άλλο έχουμε;

(καλά, με ολόκληρο ίντερνετ εσείς πληρώνετε βιβλία απ' το αμαζον???)

11-03-2013, 22:14
ελα ντε, σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας

Ψηλός
11-03-2013, 22:20
ποιος σου είπε ότι πληρώνουμε;

metamelia3
11-03-2013, 22:25
ε; τότε τι κάνετε; αφού παίρνει μόνο kindle epubs.

Fireknight
11-03-2013, 22:26
Kalki apo oti katalava afto pou egrapses exei na kanei me to apo pou agorazeis vivlia an kai den to'piasa akrivws, alla sigoura mporeis na fortoseis oti 8eleis sto Kindle. Oreo fenete kai afto to Kobo Glo.

http://www.youtube.com/watch?v=adLtTKy56X0

Ψηλός
11-03-2013, 23:18
Κάλκι καμία σχέση.. τα πάντα διαβάζει. ακόμα και ePub που δεν διαβάζει σε αυτή τη μορφή, τα μετατρέπεις..έχω αγοράσει ελάχιστα βιβλία

wraithgr
11-03-2013, 23:37
Αν έχεις e-reader πάει σχεδόν πακέτο το calibre που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και ότι δεν διαβάζει το kindle σου στο μετατρέπει μια χαρά. Μόνο πρόβλημα όπως είπαμε πριν είναι τα pdf που είναι σκαναρισμένες σελίδες αλλά οκ...

metamelia3
11-03-2013, 23:50
Ωραία, Kindle Paperwhite 3G λοιπόν. Θα επανέλθω όταν αγοραστεί για συμβουλές χρήσης.

Ευχαριστώ πολύ κόσμε :)

11-03-2013, 23:58
you're welcome απόκοσμε

tsimpouklano
12-03-2013, 00:06
Δεν γίνεται καποιανού άλλου user account είσαι εσύ, ε;

Mitsmann
12-03-2013, 00:10
μαντεψε.

12-03-2013, 00:10
Ενός μπαναρισμένου ύστερα απο πρόταση του θρεντστάρτερ, ναι

Ingolemo
12-03-2013, 01:19
Ωραία, Kindle Paperwhite 3G λοιπόν. Θα επανέλθω όταν αγοραστεί για συμβουλές χρήσης.

Ευχαριστώ πολύ κόσμε :)

To 3g exeis logo kai to thes? Kai to aplo (non 3g) exei wi-fi, to 3g thelei patenta gia na douleuei ellada (na valeis stoixeia/dieuthunseis klp amerikhs nomizw) kai paizei na to kopsei h amazon auto opote thelei. Epishs den prosferetai gia browsing (logw othonhs/browser), kai apoti katalava den tha katevazeis apo official store (an kai giauto uparxei kai to wifi).

Apthn allh, den einai kako na uparxei gia kamia wra anagkhs, na kaneis tsampa browsing apo th paralia pou xeis araksei :)