View Full Version : νεος ssd διαδικασια εγκαταστασης κτλ
BURNIN AMBITION
05-03-2013, 04:37
κανω copy paste το θρεντ μου στο ινσομνια να μου πειτε σαν παιχτες που ειστε τι παιζει
καλησπερα. συντομα θα μου ερθει απο αμερικη ενας ssd. ο πρωτος μου. samsung 840 pro. αποτι διαβαζω ειναι απο τους καλυτερους. διαβασα πολλα πραγματα και ηθελα λιγο να τα συνοψισω και να μου πειτε αν κατι δεν το λεω καλα και να μου λυσετε και καποιες αποριες
αρχικα να πω οτι εχω το λειρουργικο μου σε hdd σκληρο και θελω να το κανω clone στον ssd
τρεχω windows 7 64bit
η motherboard μου ειναι η Gigabyte EX38-DS5
αρχικα αποτι διαβασα θα πρεπει να κανω τον σκληρο να φανει στα windows. αρα θα πρεπει να τον συνδεσω και να παω στο disk management να τον κανω initialise. οποτεαυτη η διαδικασια προβλεπει φανταζομαι οτι ολο και κατι θα γραφτει στον σκληρο.
επειτα εχω διαβασει οτι πρεπει να κανω enable το ahci στο bios. δεν ξερω καν που ειναι αυτο, δεν ξερω καν αν η μητρικη μου (Gigabyte EX38-DS5) το εχει, και λιγο που εψαξα δεν το βρηκα. ξερει κανενας που ακριβως το βλεπω?
το ahci μηπως να το κανω enable πριν καν βαλω για πρωτη φορα τον ssd πανω στο πισι?
θα ειναι ενεργοποιημενο μονο για τον ssd ή για ολους τους σκληρους?
νομιζω επειτα πρεπει να τσεκαρω αν εχω το τελευταιο φερμγουεαρ. με το magician δε το κανω αυτο? ασφαλης διαδικασια? με αγχωνει λιγο αλλα οκ...
τελοσπαντων μετα επομενο βημα ειναι να κανω το cloning. acronis μαλλον θα χρησιμοποιησω. εκτος και αν καποιος εχει ενσταση.
πριν το κλονινγκ να μη κανω φορματ ε?αλλωστε ο δισκος θα ερθει καινουργιος, αλλα οταν θα τον κανω enable για να φαινεται στο πισιi, δε ξερω αν θα εχει γραφτει τιποτα πανω που ισως να μην επρεπε.
απορια.
Απενεργοποίηση Defragmentation
Απενεργοποίηση Indexing στον ssd
Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού
Απενεργοποίηση page file
Απενεργοποίηση Hibernate
Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points
ολα τα παραπανω τα κανω πριν το cloning ή να τα κανω και μετα απο αυτο και δεν τρεχει τιποτα?
αφου πετυχει το ψλονινγ, κλεινω τον υπολογιστη, βγαζω τον hdd σκληρο και ξεκιναω τα windows Μονο με τον ssd. .μετα συνδεω και τον παλιο hdd του τραβαω και ενα φορματ στο παρτισιον που ειχα το παλιο λογισμικο και ειμαι κομπλε
περιεγραψα σωστα την διαδικασια?
οσον αφορα το allign του ssd, πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο ή το acronis τα αναλαμβανει ολα?
πολλες αποριες το ξερω, αλλα με αγχωνει οτι ο σκληρος θαρθει απο αμερικη και αμα παθει τιποτα, θα ειναι μανουρα με τις εγγυησεις οποτεθελω να ειμαι προσεχτικος. ευχαριστω πολυ
Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται.
BURNIN AMBITION
05-03-2013, 13:36
σταματα μωρε να τρολαρεις πια
Δεν τρολλάρω καθόλου, ο ssd είναι απλά ένας καινούργιος σου δίσκος ο οποίος εκτός του ότι δεν πρέπει να τον κάνεις defragment δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Το πολύ κανένα firmware update το οποίο είναι και εντελώς optional (δεν έχω κάνει κανένα).
BURNIN AMBITION
05-03-2013, 16:21
ρε συ ναι, οκ θα δουλευει, αλλα για να επωφεληθεις πληρως των δυνατοτητων του ssd πχ το ahcpi πρεπει να το ενεργοποιησεις.... γενικα θελει λιγο παραμετροποιηση και ψαξιμο για βελτιστοποιηση των δυνατοτητων κλαι μακροζωια του σκληρου. οποτε... οτι γενικα θα δουλευει, θα δουλευει, συμφωνουμε
Αυτό που απλά θέλω να πω είναι ότι τσάμπα έχεις κάνει ολόκληρη έρευνα και έχεις αγχωθεί καθώς τα κέρδη από όλα αυτά ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. Είναι άλλος ένας σκληρός ο οποίος απλά δεν έχει κινούμενα μέρη, συνέδεσέ τον σε μια SATAIII σου και ασχολήσου με τίποτα άλλο.
BURNIN AMBITION
05-03-2013, 17:20
οκ θενξ μαν. το ερωτημα ειναι αν εχω σατα 3
εντιτ. σατα 2 εχω
Κάρφωστον στην 2, και πάλι η βελτίωση θα είναι μεγάλη, αν έχεις και άλλον δίσκο με λειτουργικό κατέβασε το τελευταίο firm update του και στήστο. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα είναι για enthusiasts.
SpiritCrusher
05-03-2013, 18:28
Διαφορά με AHCI δε θα δεις και τόσο στα reads, θα δεις όμως στα writes. Περίπου 2-3 φορές πιο γρήγορος. Πήρες και 840 pro που παίζει να έχει μια παρατηρήσιμη διαφορά στα reads. Τώρα γιατί έσκασες τόσα λεφτά στον pro και δεν πήρες τον απλό όταν δεν έχεις καν SATA3, δεν ξέρω. Ήδη σε SATA2 θα έχει το μισό bandwidth από ότι σε SATA3, αν και αυτό μπορεί να σου βγει και σε καλό μιας και λόγω χαμηλότερου bandwidth cap μπορεί αν τον αφήσεις σε SATA να μην δεις διαφορά από το AHCI γιατί το AHCI δε θα έχει καν τον χώρο για να δείξει την δύναμη του.
/shrug
καλησπερα. συντομα θα μου ερθει απο αμερικη ενας ssd. ο πρωτος μου. samsung 840 pro. αποτι διαβαζω ειναι απο τους καλυτερους. διαβασα πολλα πραγματα και ηθελα λιγο να τα συνοψισω και να μου πειτε αν κατι δεν το λεω καλα και να μου λυσετε και καποιες αποριες
Πόσο και από που; Έξοδα τελωνείου;
αρχικα να πω οτι εχω το λειρουργικο μου σε hdd σκληρο και θελω να το κανω clone στον ssd
τρεχω windows 7 64bit
Θες να το κάνεις clone, ok. Έχεις σκεφτεί απλά να κάνεις ένα ωραίο clean install στον SSD;
αρχικα αποτι διαβασα θα πρεπει να κανω τον σκληρο να φανει στα windows. αρα θα πρεπει να τον συνδεσω και να παω στο disk management να τον κανω initialise. οποτεαυτη η διαδικασια προβλεπει φανταζομαι οτι ολο και κατι θα γραφτει στον σκληρο.
επειτα εχω διαβασει οτι πρεπει να κανω enable το ahci στο bios. δεν ξερω καν που ειναι αυτο, δεν ξερω καν αν η μητρικη μου (Gigabyte EX38-DS5) το εχει, και λιγο που εψαξα δεν το βρηκα. ξερει κανενας που ακριβως το βλεπω?
το ahci μηπως να το κανω enable πριν καν βαλω για πρωτη φορα τον ssd πανω στο πισι?
θα ειναι ενεργοποιημενο μονο για τον ssd ή για ολους τους σκληρους?
Έχει, είναι κάτω από τα integrated peripherals. Τα είπαμε και στο άλλο θρεντ, ο κόσμος κοιτάζει το manual. Δεν στο εκτυπώνουν για κωλόχαρτο.
ftp://download.gigabyte.ru/manual/motherboard_manual_ga-ex38-ds5_e.pdf
Σελίδα 43. Απλα συνήθως σε AHCI mode δεν γυρνάνε όλες οι SATA σε AHCI αλλά πχ η 1-2 σε AHCI και οι υπόλοιπες σε SATA σκέτο. Ψάχτο.
νομιζω επειτα πρεπει να τσεκαρω αν εχω το τελευταιο φερμγουεαρ. με το magician δε το κανω αυτο? ασφαλης διαδικασια? με αγχωνει λιγο αλλα οκ...
Αγχώνεσαι με μαλακίες. Το κάνεις και μετά αυτό αν χρειαστεί, ενώ λογικά θα είναι πανεύκολο με ένα κλικ από τη Samsung.
τελοσπαντων μετα επομενο βημα ειναι να κανω το cloning. acronis μαλλον θα χρησιμοποιησω. εκτος και αν καποιος εχει ενσταση.
πριν το κλονινγκ να μη κανω φορματ ε?αλλωστε ο δισκος θα ερθει καινουργιος, αλλα οταν θα τον κανω enable για να φαινεται στο πισιi, δε ξερω αν θα εχει γραφτει τιποτα πανω που ισως να μην επρεπε.
1ον αυτό που είπαμε πιο πάνω, γιατί θες ντε και καλά cloning. Αν θες πάντως, κοίταξε τη συσκευασία γιατί πολλές φορές δίνουν και cloning kit / CD που το κάνει ακόμα πιο εύκολο. Το Acronis δουλεύει από όσο ξέρω.
απορια.
Απενεργοποίηση page file
Απενεργοποίηση Hibernate
ολα τα παραπανω τα κανω πριν το cloning ή να τα κανω και μετα απο αυτο και δεν τρεχει τιποτα?
Αν εννοείς να τα κάνεις στον HDD ώστε να μεταφερθούν έτσι στον SSD, τότε λολ. Το σκέφτεσαι πιο πολύ και από Lost. Κάν'τα μετά, ποιος χέστηκε.
Indexing δε θες γιατί είναι κάτι που θες μόνο σε μηχανικά drives. Defragment το ίδιο. Firefox cache... /shrug αν μπαίνει στον HDD τότε οκ, αν πάλι δεν μπαίνει, σιγά πόσα writes πια. Hibernate...χμ δε το θυμάμαι, το είχα διαβάσει αλλά δε θυμάμαι την αιτιολογία για το κατα πόσο είναι κάτι σοβαρό. System restore δες αν μπορείς να το βάλεις στον σκληρό σου.
Page File. Αυτό είναι λίγο περίεργο. Από τη μια έχει αρκετά writes και όντως μακροχρόνια θα "κόψει" ζωή, από την άλλη...ε πήρες SSD για να πηγαίνει το σύστημα πιο γρήγορα, ειδικά τα page files που συνήθως είναι 4k writes θα πηγαίνουν σφαίρα. Ότι θες. Εγώ το έχω αφήσει στον SSD για την ώρα. Ότι και να κάνεις δεν το απενεργοποιείς. Απλά το μεταφέρεις στον HDD αν δεν το θες στον SSD.
οσον αφορα το allign του ssd, πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο ή το acronis τα αναλαμβανει ολα?
Δεν έχω ιδέα, μπορεί και να το κάνει αλλά λογικά θα έχει καμιά επιλογή κάπου. Μερικές φορές είναι ήδη σε 4κ και δεν χρειάζεται αλλά πρέπει να το τσεκάρεις με κανένα AS SSD tool.
edit: Ok πίπα το hibernation για SSD. Κλείσ'το αν θες. Λογικά θα κερδίσεις περίπου 2-3GB χώρου.
BURNIN AMBITION
05-03-2013, 22:04
Κάρφωστον στην 2, και πάλι η βελτίωση θα είναι μεγάλη
μην του λες τέτοια γιατί μπορεί να μπερδευτεί :frik::frik::frik:
Διαφορά με AHCI δε θα δεις και τόσο στα reads, θα δεις όμως στα writes. Περίπου 2-3 φορές πιο γρήγορος. Πήρες και 840 pro που παίζει να έχει μια παρατηρήσιμη διαφορά στα reads. Τώρα γιατί έσκασες τόσα λεφτά στον pro και δεν πήρες τον απλό όταν δεν έχεις καν SATA3, δεν ξέρω. Ήδη σε SATA2 θα έχει το μισό bandwidth από ότι σε SATA3, αν και αυτό μπορεί να σου βγει και σε καλό μιας και λόγω χαμηλότερου bandwidth cap μπορεί αν τον αφήσεις σε SATA να μην δεις διαφορά από το AHCI γιατί το AHCI δε θα έχει καν τον χώρο για να δείξει την δύναμη του.
/shrug
Πόσο και από που; Έξοδα τελωνείου;
http://www.amazon.com/gp/product/B009NB8WR0/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 θα τον φερει η γυναικα οποτε τελωνειο γιοκ. μια κατοσταρα ευρω πηγε και εδω εχει πανω απο 130 ευρω οποτε...
τρεχω windows 7 64bit
Θες να το κάνεις clone, ok. Έχεις σκεφτεί απλά να κάνεις ένα ωραίο clean install στον SSD;
ναι αλλα δε παιζει ρε συ θα μου φαει ενα τριημερο για πλακα η παραμετροποιηση να το κανω παλι οπως το χω και δεν υπαρχει χρονος. το σκεφτηκα ομως για κλιν ινστολ, ναι
Έχει, είναι κάτω από τα integrated peripherals. Τα είπαμε και στο άλλο θρεντ, ο κόσμος κοιτάζει το manual. Δεν στο εκτυπώνουν για κωλόχαρτο.
ftp://download.gigabyte.ru/manual/motherboard_manual_ga-ex38-ds5_e.pdf
Σελίδα 43. Απλα συνήθως σε AHCI mode δεν γυρνάνε όλες οι SATA σε AHCI αλλά πχ η 1-2 σε AHCI και οι υπόλοιπες σε SATA σκέτο. Ψάχτο.
Αγχώνεσαι με μαλακίες. Το κάνεις και μετά αυτό αν χρειαστεί, ενώ λογικά θα είναι πανεύκολο με ένα κλικ από τη Samsung.
1ον αυτό που είπαμε πιο πάνω, γιατί θες ντε και καλά cloning. Αν θες πάντως, κοίταξε τη συσκευασία γιατί πολλές φορές δίνουν και cloning kit / CD που το κάνει ακόμα πιο εύκολο. Το Acronis δουλεύει από όσο ξέρω.
απορια.
Απενεργοποίηση page file
Απενεργοποίηση Hibernate
Αν εννοείς να τα κάνεις στον HDD ώστε να μεταφερθούν έτσι στον SSD, τότε λολ. Το σκέφτεσαι πιο πολύ και από Lost. Κάν'τα μετά, ποιος χέστηκε. ετσι σκεφτομουν, θενξ
Indexing δε θες γιατί είναι κάτι που θες μόνο σε μηχανικά drives. Defragment το ίδιο. ντιφραγκμεντ μπορω να απενεργοποιησω μονο στον c και να τον εχω για τους hdd σκληρους μου ενεργοποιημενο? Firefox cache... /shrug αν μπαίνει στον HDD τότε οκ, αν πάλι δεν μπαίνει, σιγά πόσα writes πια. Hibernate...χμ δε το θυμάμαι, το είχα διαβάσει αλλά δε θυμάμαι την αιτιολογία για το κατα πόσο είναι κάτι σοβαρό. System restore δες αν μπορείς να το βάλεις στον σκληρό σου.
Page File. Αυτό είναι λίγο περίεργο. Από τη μια έχει αρκετά writes και όντως μακροχρόνια θα "κόψει" ζωή, από την άλλη...ε πήρες SSD για να πηγαίνει το σύστημα πιο γρήγορα, ειδικά τα page files που συνήθως είναι 4k writes θα πηγαίνουν σφαίρα. Ότι θες. Εγώ το έχω αφήσει στον SSD για την ώρα. Ότι και να κάνεις δεν το απενεργοποιείς. Απλά το μεταφέρεις στον HDD αν δεν το θες στον SSD.
Δεν έχω ιδέα, μπορεί και να το κάνει αλλά λογικά θα έχει καμιά επιλογή κάπου. Μερικές φορές είναι ήδη σε 4κ και δεν χρειάζεται αλλά πρέπει να το τσεκάρεις με κανένα AS SSD tool.
edit: Ok πίπα το hibernation για SSD. Κλείσ'το αν θες. Λογικά θα κερδίσεις περίπου 2-3GB χώρου.
ευχαριστω για ολα ε
SpiritCrusher
05-03-2013, 22:44
Defragment ορίζεις έτσι και αλλιώς ξεχωριστά ανα δίσκο μέσα από τις Ιδιότητες του.
BURNIN AMBITION
06-03-2013, 04:30
το βαζω εδω αν και αξιζει δικο του θρεντ. το ξερα εδω και καιρο αυτο που θα πω αλλα σε Hdd δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα. σε ssd ομως παιζει και να ειναι τεραστιο θεμα.
στη διευθυνση
C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Local\Microsoft\Media Player\Art Cache\LocalMLS
αποθηκευονται απειραμικρα jpg αρχεια μικρα σε μεγεθος αλλα παιζει το συνολο τους να φτασει καμια 20αρια γκιγκα και βαλε. στους κλασικους σκληρους απλα τα εσβηνα. σε ssd ομως αμα γραφει τοσα και καθε μερικες μερες τα σβηνω, παει, πουλο. στο ιντερνετ δε βρηκα λυση οτι και να κανα
αυτα δημιουργουνται απο μια μαλακια των windows 7 ιταν εχει σε νετγουορκ φακελους shared. ο μιντια πλειερ φταιει αλλα οτι και να εχω κανει δεν δουλευει. οτι θρεντ υπαρχει στο γκουγκλ οταν γραψω how to permanently disable art cache, το εχω ψαξει, λυση δε βρηκα. κανας χριστιανος μπας και ξερει τιποτα παραπανω? φχαριστω
Αν θες να παρεις μια απαντηση σχετικα συντομα , πανε και κανε ενα τοπικ στην κατηγορια με τους σκληρους δισκους στο thelab.gr (θανατος στο insomnia)
BURNIN AMBITION
06-03-2013, 12:32
θενξ αγορινα. εχω λογαριασμο στο δελαμπ αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα σοβαρα με δαυτο. ισως κακως. παω να τσεκαρω
Βασικα αν το δει ο jax7480 (ειναι απ τους πιο γκουρου σε θεματα δισκων στην ελλαδα) θα σου απαντησει.
Αν δεν το δει στειλτου pm στεγνα για να δει το ποστ.
Πρώτ απ όλα καλοδούλευτος ο δίσκος.
Χριστιανός δεν είμαι αλλά αφού το γκούγκλαρες φαντάζομαι δοκίμασες να απενεργοποιήσεις τελείως το Media Player Network Sharing Service και να μη χρησιμοποιείς το Windows Media Player για αναπαραγωγή πολυμέσων.
Δεν έκανε αυτό δουλειά;
BURNIN AMBITION
06-03-2013, 14:19
φχαριστω narzul. φιλε δτσμπογκ αν απενεργοποιησω το νετγουορκ σεαρινγκ θα λυθει το θεμα. ομως δεν ειναι λυση αυτη. το θελω το νετγουορκ σεαρινγκ για να στριμαρω στο μιντια πλειερ μου. τεσπα. ευχαριστω!!!
Μάλιστα, οπότε δε βολεύει αυτό.
Απενεργοποιώντας την αυτόματη ανάκτηση πληροφοριών για το τραγούδι/άλμπουμ ή αν έχει σχετική επιλογή για το artwork του Media Player;
(Συγνώμη δεν το χρησιμοποιώ, οπότε δε μπορώ να σου πω ακριβώς αν και που βρίσκονται αυτές οι επιλογές)
BURNIN AMBITION
06-03-2013, 15:12
καλα κανεις και τα προτεινεις ολα αυτα και σε ευχαριστω. αλλα ναι τα εχω δοκιμασει ολα κα ιδε δουλευει τιποτα. στο γκουγκλ εχει γινει χαμος με αυτο το θεμα, το εχει παραδεχτει και η μαικροσοφτ αλλα για καποιο λογο δε βγαζει πατςη ρουφιανα...
BURNIN AMBITION
06-03-2013, 15:40
Βασικα αν το δει ο jax7480 (ειναι απ τους πιο γκουρου σε θεματα δισκων στην ελλαδα) θα σου απαντησει.
Αν δεν το δει στειλτου pm στεγνα για να δει το ποστ.ποσο γαμω τα παιδια. μιλαμε εδωσε απαντησαρα ο ανθρωπος. νασαι καλα ρε συ που τον συστησες
Μπέρνη έχεις κάνει θεματάρα για κάτι που δεν έχεις πιάσει καν ακόμα στα χέρια σου και τρώγεσαι τσάμπα με τα ρούχα σου, το έχεις πάρει χαμπάρι ε?
Αν δεν το δει στειλτου pm στεγνα για να δει το ποστ.ποσο γαμω τα παιδια. μιλαμε εδωσε απαντησαρα ο ανθρωπος. νασαι καλα ρε συ που τον συστησες
Ki εγω για οτι μαλακια δε βρησκω στο ιντερνετ αυτον λεω.
Ειναι και γαμω τα παιδια ο Ζαχαριας. (ειναι και reviewer δισκων στο HWbox)
BURNIN AMBITION
06-03-2013, 16:11
το παλικαρι ειναι απιστευτο πραγματικα δεν εχω λογια. μολις το δελαμπ με κερδισε. h. των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν ...
BURNIN AMBITION
27-03-2013, 14:14
λοιπον εχω μεγαλο θεμα. κατεβασα το acronis 2011 true image home edition. εκανα ενα μπακ απ στο παρτισιον του λεθτουργικου. του εκανα ριστορ στο ssd. αφησα πανω μονο τον ssd. εκανα ρισταρτ. παπαρια. με βγαζει αφου κανει οτι και καλα φορτωνει το λογισμικο, σε μια μπλε οθονη. δεν ειναι blue screen of death. ειναι απλα μια μπλε οθονη. σκετη. οποτε τον αποσυνδεσα συνεδεσα τον παλιο μου δισκο και ποσταρω για να με σωσετε. πρωτον εψαχνα το acronis true image home edition 2013 αλλα οτι λινκ βρηκα ηταν σε iso kai den mporoyse na ginei install. οποιος εχει καλη εκδοση του αν μπορει, ξερει τι να κανει ευχαριστω. ή αν εχει καποιο καλυτερο προγραμμα γιατι ακουω διαφορα για το ακρονις τελευταια.
για να καταλαβετε το λειτουργικο μου ειναι σε ενα σκληρο που εχει δυο παρτισιον. το ενα ειναι το C οπου εχει τα windows και το αλλο ειναι το d οπου του εχω πεταξει κατι μαι ντοκιουμετς και αλλα τετοια κτλ κτλ. μονο τον c θελω να κανω κλοουν στον ssd. αν μπορειτε βοηθηστε μου εχουν σπασει τα παπαρια
επισης κατι αλλο. δεν εχω σωστο allign αποτι ειδα. το acronis λογικα θα το διορθωσει ε? και τελευταιο, αμα ειναι να ξαναπερασω στον ssd νεο cloning, να του κανω πριν φορματ, μεσα απ οτα windows, απο το προγραμμα, να μην του κανω, τι???
θενξ ρε μορτες
Ingolemo
27-03-2013, 20:06
kantou ena kanoniko format kai install ta windows kai ase ta images kai tis paparies, perissotero xrono tha fas gia na to ftiakseis, kai isws exeis kai problhma kai meta.
Once_Emperor
27-03-2013, 21:15
Μπέρνη τσέκαρε στο BIOS το SATA mode. Αν είχες IDE και το έβαλες AHCI για τον SSD τότε τα Windows δεν θα bootaρουν. Δοκίμασε να το βάλεις πάλι IDE πχ και τσέκαρε αν bootάρει. Αν είναι αυτό το θέμα είτε άστο IDE ή κάνε επανεγκατάσταση. Γενκά είναι λίγο μανούρα να πας από IDE σε AHCi σε υπάρχουσα εγκατάσταση...
BURNIN AMBITION
28-03-2013, 00:44
λοιπον. φορματ δε παιζει. ειναι εντελως λαστ ριζορτ. αντιμετωπισα πολλα προβληματα. και το θεμα μου ειναι το εξης. κανενα προγραμμα απο οσα εχω βρει δε μπορει να μου κανει clone απλα το ενα παρτισιον (των γουιντοουζ) απο τον c στον e που εχω τωρα τον ssd. μπορει να αντιγραψει τα δεδομενα αλλα προφανως κλαταρει στο mbr και γιαυτο δε φορτωνουν τα windows. προσπαθησα με repair disk apo ςινδοςσ ινσταλλατιον ψδ, de moy to ebgaze kan. palia se hdd ειχα κανει ακριβως την ιδια διαδικασια, δε καταλαβαινω τιο παει σκατα. μου εχει σπασει τα νευρα. ξερει κανενας κανενα προγραμμα που να κανει σωστα ακριβως αυτο το πραγμα?
οσον αφορα το ahci δεν το εχω ενεργοποιησει, περιμενω να γινει το μπουτ απο ssd και μετα να το πειραξω
BURNIN AMBITION
28-03-2013, 03:00
Μπέρνη τσέκαρε στο BIOS το SATA mode. Αν είχες IDE και το έβαλες AHCI για τον SSD τότε τα Windows δεν θα bootaρουν. Δοκίμασε να το βάλεις πάλι IDE πχ και τσέκαρε αν bootάρει. Αν είναι αυτό το θέμα είτε άστο IDE ή κάνε επανεγκατάσταση. Γενκά είναι λίγο μανούρα να πας από IDE σε AHCi σε υπάρχουσα εγκατάσταση...εισαι πολυ μεσα. τον εκανα να μπουταρει απο ssd. se ide mode. me to pou ton vazw se ahci, pairnw blue screen of death kai ta arxidia moy. δοκιμασα οτι ριπεαρ υπαρχει αλλα αρχιδια καπαμα... δε θελω να κανω φορματ ρε γαμωτο (αν και φανταζει πλεον αρκετα πιθανο), ειμαι τοσο κοντα στην πηγη και δε θα πιω νερο? δε θελω να τον αφησω σε ide. θελω αηψι. δεν υπαρχει καμια αλχημεια?
BURNIN AMBITION
28-03-2013, 03:55
με τα πολλα δουλεψε αλλα απο κατι προηγουμενα ριπεαρ μου πηδηξε λιγο κατι πραγματα. τεσοα. μια ρυθμιση στο μπαιος ηταν ολο το θεμα...