View Full Version : Rotting Christ - Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού [2013]
Κωλαράκι Τορνευτό
26-02-2013, 10:46
Λοιπον, υποσχεθηκα στον κομμισαρ ενα οσο πιο τρισκαταρατο ρηβιου για το νεο Rotting Christ γινεται, οποτε θα προσπαθησω απο τα βαθη της μαυρισμενης μου ψυχης. Καταρχας να πω καπου εδω οτι προσωπικα ακουσα τη μουσικη των RC καπως αργα σχετικα, δηλαδη με το Dead Poem λιγο, και αρκετα περισσοτερο με το Sleep Of The Angels. Επειδη τοτε ημουν σε φαση οπου ακουγα αρκετο ατμοσφαιρικο μεταλ, εμενα μετα την πιο σοφτ περιοδο τους (Dead Poem - Sleep - Khronos) με ειχε χαλασει λιγακι η στροφη τους στον παλιοτερο ηχο που εκαναν με το Genesis ουσιαστικα, οποτε τους παρατησα για αρκετα χρονια, και τους επιασα ξανα με το Aealo (!) ενω οταν ειχε βγει το Theogonia τους κοροιδευα κιολας. Παραδεχομαι οτι ηταν μαλακια μου, αφου το Theogonia ειναι ενα απο τα καλυτερα τους αλμπουμ. Η αληθεια ειναι πως το Genesis το βαριεμαι αρκετα ακομα και τωρα, ενω τα Sanctus Diavolos (2004), Theogonia (2007), Aealo (2010) πλεον τα λατρευω.
http://i.imgur.com/DY2Jl6p.gif
Με αυτα και με αυτα, περασαν 3 χρονια μεχρι να βγει το πολυαναμενομενο Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού, και αποδειχθηκε οτι ολες οι προσδοκιες για ενα ακομα πιο μυστικιστικο και σκοτεινο αλμπουμ ικανοποιηθηκαν. Ο Σακης μετα το ταξιδι στη μυθολογια και τους Κεραυνους Κυβερνητους, τα Εαλω και ΙΑΧΗ ΙΑΧΗ ΙΑΧΗ, και τους Σπαρτιατες με corpse paint να σφαγιαζουν Περσες, αποφασισε να χωθει πιο βαθια στα εγκατα της γης, να φτασει μεχρι τα Ταρταρα, να μεινει μονος του για κανα τριμηνο στο απολυτο σκοταδι της μοναξιας και να προσπαθησει να επικοινωνησει με τον Σατανα, ωστε να βγαλει το νεο του αλμπουμ. Με τον αδερφο του φυσικα να φροντιζει για μια ακομα φορα τα τυμπανα.
Το τρισκαταρατο, θεοσκοτεινο και αποκοσμο αλμπουμ δειχνει απο την πρωτη στιγμη πως ειναι γραμμενο απο τον Εωσφορο τον ιδιο, αφου το In Yumen Xibalba που ξεκιναει το δισκο, αρχιζει με μια ατμοσφαιρικη εισαγωγη και σιγα σιγα κλιμακωνεται μεχρι να φτασει την απολυτη κολαση μετα απο δυο λεπτα. Ο Σακης ουρλιαζει, φωναζει, βηχει και πνιγεται, μεχρι να φτασουμε στο τελευταιο κομματι του τραγουδιου, στο οποιο αρχιζει και απαγγελει κατι διαβολικες προσευχες. Προσωπικα αυτο το κομματι το λατρευω, και το εχω ακουσει δεκαδες φορες, χωρις να το εχω βαρεθει ουτε κατα το ελαχιστο. Στη συνεχεια εχουμε το (επισης ληκαρισμενο απο πριν) P’unchaw kachun - Tuta kachun ( Πουτσα Καχουν Τουταγχαμων?), το οποιο εκ πρωτης ακροασεως δε μου ειπε κατι, αλλα τωρα θεωρω οτι ταιριαζει παρα πολυ στο δισκο, και αν και το πρωτο μισο φανταζει καπως βαρετο και κοινοτυπο, στη συνεχεια μπαινουν κατι λιτανειες και κατι lead μελωδιες και του δινουν ενα αλφα ενδιαφερον. Ολα αυτα μπολιασμενα με λιγο ερεβος και δυο δοσεις κεος, το κανουν ενα μη βαρετο τελικα κομματι. Ακολουθει το τεραστιοτατο, πενταμεγιστο, ανυπερβλητο επος κατευθειαν απο την κωλοτρυπιδα του Χαρου μετα απο ενα βραδυ Taco Bell, το Grandis Spiritus Diavolos. Καθε δισκος Rotting Christ εχει κι απο ενα χιτακι, και αυτο ειναι το χιτακι του Δαιμονα. Κλασικη ατμοσφαιρικη εισαγωγη, πιασαρικο ροκαδικο ριφφακι που μενει κατευθειαν, και ο Σακης να ξερναει αιμα κι εμετο σε καθε του γραφικη συλλαβη. Βαζεις και 2-3 ελαφρολαικες αλλα γαματες lead μελωδιες, λιγο wah εφε στην κιθαρα, κι ενα σολο στο οποιο κλαιει η κιθαρα, προσθετεις και λιγη παραπανω κολαση απο τις χορδες (φωνητικες και μη) του Σακη που μεχρι τωρα εχουν γινει καταμαυρες λογικα, και εχεις μια κομματαρα με τα ολα της, μια πραγματικη ωδη στο Αγιο Πνευμα του Διαβολου. Πραγματικα το επομενο βημα για τους Christ ειναι να βγαλει ο Σακης τις φωνητικες του χορδες και να τις περασει σε κιθαρα, για να παιζει πιο σατανικες νοτες ακομα. Απλα πρεπει να ηχογραφησει πρωτα τα φωνητικα. Δε λειπουν ουτε εδω οι προσευχες φυσικα. Και πως να ακολουθησεις αυτην την τραγουδαρα? Απλο, βαζεις γκαζια. Το ομωνυμο τραγουδι ειναι ακομα ενα χιτακι για οσους εχουν εξοικειωθει με τον μπλακ μεταλ ηχο, αφου ξεκιναει με τα φροντισμενα (πλυμενα, ξεσκονισμενα κτλ) τυμπανα του Θεμη και στη συνεχεια εχουμε ανελεητο ξυσιμο και δαιμονες να πετανε ολουθε. Φοβος, Δεος, Σκοτος, Κερβερος, Ερεβος, Ταρταρος, βαλτα ολα μεσα, βαλε και λιγα κλαρινα και τουμπερλεκια κι εχεις ενα παραδοσιακο μπλακ μεταλ θρας μοιρολοι. ΙΕΡΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΙΑΧΗ, ΔΑΙΜΟΝΟΣ, ΙΕΡΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΙΑΧΗ, ΔΑΙΜΟΝΟΣ.
1. In Yumen-Xibalba
2. P’unchaw kachun- Tuta kachun
3. Grandis Spiritus Diavolos
4. Κατά τον Δαίμονα του Ἐαυτοῦ
5. Cine iubeşte şi lasă
6. Iwa Voodoo
7. Gilgameš
8. Русалка
9. Ahura Mazdā-Aŋra Mainiuu
10. Χ ξ ς’
Καπου εδω ξεκιναει για μενα το δευτερο μερος του δισκου οπως τον αντιλαμβανομαι (παντα χωριζω δισκους σε ενοτητες, καιλες καμμενιες φαση), το οποιο περιλαμβανει το πιο ενδιαφερον τραγουδι του δισκου, και οταν λεω κατι τετοιο, εννοω πως ειναι νεωτερισμος για τη μπαντα. Τα πρωτα 4 τραγουδια καταλαβαινει κανεις ευκολα πως προεκυψαν αν εχεις ακουσει πολυ προσεκτικα τα Theogonia και Aealo. Το επομενο ομως ρουμανικο ασμα, με τιτλο Cine iubeşte şi lasă, δεν το περιμενα με τιποτα. Το πρωτο κομματι του τραγουδιου ξεκιναει με πιανακι και περιλαμβανει μια Ρουμανα τσιγγανα να τραγουδαει κατι καταρες και μοιρολογια για τη Γιουβεντους στα Ρουμανικα. Μετα χωνονται σιγα σιγα και τα οργανα και η φωνη της Ενσαρκωσης του Λουσιφερ, και αρχιζεις και πωρωνεσαι ΠΟΛΥ, γιατι συνειδητοποιεις οτι το κομματι γαμαει και ειναι εκπληκτικα ρυθμικο και καυλωτικο. Ακολουθει μια ξαφνικη παυση, και ακουγεται το γελιο του σατανα απο καποιο απο τα εφτα επιπεδα της κολασεως, αλλα σου θυμιζει και κατι αλλο που δεν αντιλαμβανεσαι ακομα τι, οποτε το κομματι ξεκιναει σιγα σιγα και χωνει παλι, μεχρι να ολοκληρωθει πωρωτικα με αυτον τον υπνωτικο ρυθμο και τους καταιγισμους απο χριστοπαναγιες και καταρες της Ρουμανας και τα ξερασματα του Σακη. Στο τελος ξανακους το γελιο και συνειδητοποιεις οτι το Γκολουμ βρηκε επιτελους το Ενα Δαχτυλιδι. Και οχι μονο αυτο, αλλα ο πουστης ο Σακης βρηκε το Γκολουμ και το επεισε να ηχογραφησει με τους Rotting Christ. Πολλα εγραψα για αυτο το τραγουδι, αλλα ειναι πραγματικα μοναδικο. Ακολουθει το Iwa Voodoo, επισης αρκετα πιασαρικο και πωρωτικο, απο τα καλυτερα κομματια του δισκου. Δεν ειναι οτι δεν εχουμε ξανακουσει τετοια απο Christ, απλως το κανουν τοσο γαμημενα τελεια σε αυτο το τραγουδι, το οποιο περιεχει αλλο ενα γαματο σολο κιθαρας. Τη δευτερη ενοτητα την κλεινει το Gilgames, στο οποιο μετα απο 6 χρονια και το φοβερο Enuma Elish, ακουμε ξανα τον Σακη να ξερναει Absu και Tiamut :touched: (καλυτερο σχολιο ολων των εποχων στο youtube το τοπ κομμεντ ΕΔΩ (http://www.youtube.com/watch?v=ck1OdW_asew)). Εδω ο Σακης μας λεει την ιστορια του Gilgamesh ξανα, και καταπιανεται με ακομα μια μυστικιστικη ιστορια στο αεναο ταξιδι του προς το Απολυτο Ερεβος. Κλασικη συνταγη Rotting Christ, οπως και τα επομενα δυο τραγουδια, στα οποια εχουμε μια αλφα κοιλια.
Το Русалка (εγω το διαβαζω πουτσανκα οτι κι αν λενε οι Ρωσοι - που μαλλον πουτανα θα λενε) περιλαμβανει ενα αδιακοπο blastbeat απο το Θεμη με διαφορες τυχαιες μελωδιες να παιζουν σαν χαλι, και δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ομως εχει πολυ μελωδικο και αξιοπροσεκτο ρεφρεν, οπως επισης κι ενα σημειο λιγο πριν το τελος στο οποιο τα σολιδια δινουν και παιρνουν και απορεις ποτε εγινε βιρτουοζος ο Σακης. Μετα σκεφτεσαι οτι λογικα τα lead σημεια τα παιζει ο αλλος που εχουν, οποτε λες α οκ. Το Ahura Mazdā-Aŋra Mainiuu, εκτος απο ποστ μεθυσμενου μπερνι, ειναι και το επομενο τραγουδι του δισκου. Ξεκιναει παλι με κατι λιτανεις και προσευχες, συνεχιζει με σιχαμενο Σακη και κοφτο ριφφακι και γενικα ειναι μελωδικο και ατμοσφαιρικο, αλλα δε μπορω να πω οτι με φτιαχνει τοσο πολυ, οποτε θα το προσπερασω και θα παω στο ΕΞΙ ΕΞΙ ΕΞΙ, το τραγουδι που κλεινει το δισκο οσο πιο σατανικα και διαολεμενα γινεται γαμω τη παναγια. Ατμοσφαιρικο επος (οπως συνηθως) για το τελος του δισκου, με τον αρκετα ευθυ τιτλο 666 (ΧΞΣ), που τα λεει ολα απο μονος του, τι να πω εγω. Το μονο που θα πω ειναι οτι αυτος ο δισκος θα επρεπε να διδασκεται στα σχολεια αντι για Θρησκευτικα. Και πως το επομενο αλμπουμ των Rotting Christ πρεπει να λεγεται απλα ΗΒΟΛ και μαλιστα με ελληνικα.
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/s720x720/21658_10151322216214808_1228498054_n.jpg
BURNIN AMBITION
26-02-2013, 12:37
τλδρ
καλο αλμπουμ?
Raven Lord
26-02-2013, 13:28
στα πεταχτά που το άκουσα μέσα στο σ/κ, καλό... επιφυλάσσομαι για προσεκτικότερες ακροάσεις.
jack the ripper
26-02-2013, 13:32
συγκινητικο ριβιου :touched:
Roswell47
26-02-2013, 14:12
Το επομενο ομως ρουμανικο ασμα, με τιτλο Cine iubeşte şi lasă, δεν το περιμενα με τιποτα. Το πρωτο κομματι του τραγουδιου ξεκιναει με πιανακι και περιλαμβανει μια Ρουμανα τσιγγανα να τραγουδαει κατι καταρες και μοιρολογια για τη Γιουβεντους στα Ρουμανικα.
ωπ ωπ!
http://www.dailymotion.com/video/xn1ff9_yyyyy-yyyyyyy-yyyyyyyyyy-cine-iubeste-si-lasa-romanian-spell-yyyyyyyyy-yyyyyy_music#.USyYMjDJTBk
The Donnn
26-02-2013, 16:04
ΑΥΤΟ ήταν ριβιού...!!
Το δικό μου:
Μ'άρεσε!
(κλαίω με τελευταίο ποστ κομμισσαρ)
atom_smasher
26-02-2013, 16:12
Ε τον πούστη με έπεισε να το ακούσω, και πρέπει να ναι πάνω απο 10 χρόνια που δεν έχω ακούσει νέο δίσκο ροττινγκ.
BURNIN AMBITION
26-02-2013, 21:10
εγω εχω μεινει στο νον σερβιαμ. το πρωτο και τελευταιο αλμπουμ κραιστ που ακουσα. και το αγαπω ακομα
Clockwork Orange
26-02-2013, 22:42
Το κομπλεξ μου για τους Κραιστ ειναι "γνωστο" και τοσο μεγαλο που με εκανε να επιστρεψω στο αγαπημενο μου φορουμ και να χασω το απογευμα μου. Εβλεπα καποια τραγουδια ποσταρισμενα στο φεισμπουκ και πατουσα το καθενα με την ελπιδα οτι "δεν μπορει ρε πουστη μου θα ακουσω ΑΥΤΟ το κομματι και θα καταλαβω αυτο που καταλαβαινουν και ολοι οι αλλοι.θα νιωσω την γαματοσινη των." Αμ δε... Το εβαλα λοιπον ολο απο την αρχη...
Στο πρωτο κομματι ομολογω οτι κουνουσα ρυθμικα το κεφαλι μου στο πρωτο μισο και περνουσα καλα αλλα καπου 2 λεπτα πριν το τελος βαρεθηκα. Ειναι τρομερα μονοτονο και το Μι-Μι-Μι-Μι-Μι-Μι-Μι-Ρε χιλιοπαιγμενο.
Το δευτερο κομματι μου αρεσε. Με τα λιντς (οχι united) ηταν ωραιο,δν εχω παραπονο.
Ε στο τριτο παλι μι μι μι ρε για ολη την διαρκεια,τερμα αδιαφορο και κουραστικο.
4ο ξεκιναει τοσο γαματα...τρελη ριφφαρα,νταξ μετα μπαινει παλι το μι-ρε (βασικα σι-λα ειναι,τεσπα) αλλα μεμονομενα σαν τραγουδι γαμησε απιστευτα.
5o κομματι,ψαρωτικη εισαγωγικη για κραιστ ισως ηταν καλυτερο με κανα σαντουρι βεβαια.Αδυναμη συνθεση,με καλη ενορχηστρωση. δατς ολ
6o κομματι,παλι ριφφ με εναλλαγη σε τονο πανω...paradise lost wah wah και παμε παρακατω...
7ο γιλγαμες...ε σορρυ παλι αδιαφορο,για μενα,τουλαχιστον!
8ο ε παλι σι-λα... το κουπλε ειναι ωραιο βεβαια,αλλα δεν μπορω ρε σεις να αγνοησω το γεγονος οτι ακουω παλι το ιδιο ριφφ :(
9ο ε νταξ κουραση πλεον. το ξεκινας ωραια το λιντ ρε Σακη,θυμισου τις γαμημενες νον σερβιαμ πατεντες σου ομως μην μενεις στα ιδια ρε πουστη μου!
το ΧΞΣ ηταν ο λογος που μπηκα σε αυτη την διαδικασια. το τραγουδι που με θυμωσε. δν θα πω τπτ αλλο
τελευταιο κομματι λοιπον και ειναι μια ευχαριστη εκπληξη για μενα μετα απο ωρα κακων τραγουδιων. συμπαθητικο συμφωνικο χεβυ μεταλ και εχει και αυτο το ταξιδιαρικο φιλινγκ που μετραει για τελευταιο κομματι.
Ε το ειπα και πανω κουραστηκα να το γραφω...ο δισκος ειναι ανεμπνευστος παιδια. κερδιζει ποντους στην ενορχηστρωση δεν λεω...αλλα νομιζω για ολους σημαντικη ειναι η συνθεση σαν συνθεση,αυτο που θα σου μεινει δηλαδη.
Τεσπα,χρωστουσα στον εαυτο μου μια καλη ακροαση του αλμπουμ γιατι και να κραζω,χωρις να το ακουσω ολοκληρο ειναι μαλακια! 2 υπεροχα τραγουδια και κατα τ'αλλα ΣΙ-ΛΑ σορρυ δν ειναι σοβαρο αλμπουμ ουτε μπαντα που θα σεβαστω!
To καλύτερο ριβιού που χω διαβάσει εδώ και χρόνια :touched:
Για τον δίσκο ακόμα δεν έχω τελική άποψη, μόνο προς το παρόν ότι τον ακούω αρκετά ευχάριστα μέχρι την μέση.
Πιο "εμπεριστατωμένη" άποψη τις προσεχείς ημέρες.
ion_storm
27-02-2013, 00:09
Μέχρι τώρα πάντως οι θετικά προκατειλημένοι μιλάνε για καλό δίσκο, ευχάριστο, θα επανέλθω μετά από ακροάσεις, με καλές ενορχηστρώσεις, καλοπαιγμένος και αυτά τα ευγενικά.
Για δισκάρα με τις πρώτες ακροάσεις και δίσκο μνημείο στη συνέχεια δεν μίλησε κανένας.
Μέχρι να γίνει αυτό, με επιχειρήματα παρακαλώ, έχουμε την αποθέωση ενός μετρίου δίσκου με φοβερό ήχο και σκοτεινές ενορχηστρώσεις.
ion_storm
27-02-2013, 00:31
Θα επανέλθω. Έχει ματσαρα.
Αλλά ξαναλέω ότι καθαρά προσωπικά δεν μου κάνει ουδεμία εντύπωση ο δίσκος. Περιμένω περισσότερα. Και απορώ με τα σχόλια.
BURNIN AMBITION
27-02-2013, 00:46
λιγο οφτοπικ αλλα μιας και ασχολειστε με το αντικειμενο. ανθρωποι που λατρεψαν νον σερβιαμ, ποιο να ειναι το επομενο αλμπουμ κραιστ που θα βαλουν να ακουσουν?
ion_storm
27-02-2013, 00:59
@Burni Ακούς Thy Mighty Contract και προαιρετικά Τriarchy of Lost Lovers.
Μετά ακούς όλα τα Thou Art Lord. Τα RC δεν χρειάζεται. Εκτός αν θες να γελάσεις με το Genesis.
@commissar Μου άρεσαν παλία πολύ οι RC και τους σέβομαι σαν μπάντα και ξενέρωνω κάθε φορά να βγάζουν δίσκο που δεν με ενθουσιάζει. To τελειωτικό ήρθε στο προηγουμενο όταν περίμενα μοιρολόγια από Ηππειρο πεντατονικές και Βlack Metal και άκουσα ότι άκουσα.
Σε πίνκαρα εγώ όμως.
Και στο κλίμα του ποστ
ΠΟΥΤΣΑ στα βαρκελωνια μουνια.
το αλμπουμ δεν εχει ριφ οκ?.. εχει ομως ωραιες μελωδιες εχει ωραια ατμοσφαιρικα πληκτρα και χορωδιες ο θεμης εχει γαμηθει στο μπλαστιδι και οι πολυγλωσσοι ουμπερ ψαγμενοι στιχοι ειναι το κερασακι στην τουρτα. για μενα ειναι το καλυτερο και πιο δουλεμενο αλμπουμ των κραηστ μεχρι τωρα. επισης ο σακης ειναι 40 χρονων και ψαχνεται να βελτιωθει και να γραψει κατι καινουριο αντι να παιζει τα ιδια πραγματα που επαιζε πριν 15 χρονια αυτο τουλαχιστον πρεπει να εκτιμηθει.
BURNIN AMBITION
27-02-2013, 01:42
@Burni Ακούς Thy Mighty Contract και προαιρετικά Τriarchy of Lost Lovers.
Μετά ακούς όλα τα Thou Art Lord. Τα RC δεν χρειάζεται. Εκτός αν θες να γελάσεις με το Genesis.
οκ φχαριστω. δαου αρτ λορντ παλι μικρος ειχα φαει κολλημα με το εοσφωρος. φορ δε λαστ οφ λιλιθ και δι ερα οφ σαταν ραιζινγκ, συντροφευαν τα μπασκετικα απογευματα μου τα καλοκαιρια!!! θα ακουσω και τα υπολοιπα. νασαι καλα
Εκτός αν θες να γελάσεις με το Genesis.
:moutza:
Με εξαίρεση κανα δύο τραγούδια που είναι όντως βαρετά (για μένα τα Ίβα Βούντου και το προτελευταίο που πραγματικά νομίζω ότι το έβαλε κατά λάθος στον δίσκο, σα μαύρη τρύπα είναι) καλός δίσκος. Βασικά έχει να δίνει μετά και από πάνω από πέντε ακροάσεις σε μια εποχή που τόσες είναι οι μέγιστες για το 80% των δίσκων.
ion_storm
27-02-2013, 01:58
To Genesis το άκουσα όταν ήμουν Λύκειο. Τότε ακούγαμε τους δίσκους περισσότερο απο πέντε (5) φορές, εγώ το κάνω ακόμα.
Γιατί σκαλώνεις? Έχω πει αρκετές φορές ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν δέχομαι να υπάρχει (1) ένα μέτριο κομμάτι σε δίσκο όχι (2) δύο όπως λες εσύ και τα υπόλοιπα καλά.
Τέλος από τότε ο Σάκης μου βγάζει το αίσθημα μουσικού που ξαφνικά μπήκε σε σούντιο με πολλά μαραφέτια και πιου πιου μηχανήματα και προσπαθεί, πιέζεται και αγχώνεται σε φάσεις, να γράψει το Τέλειο Σκοτεινο Ανοσιουργημα που θα λατρευτεί από όλους και κάπου χωλαίνει, γιατί δεν έχει το ειδικό βάρος να το κάνει.
Μιλώντας καθαρά προσωπικά όταν η μουσική μου βγάζει τέτοια συναισθήματα και σκέψεις ξενερώνω και κράζω.
Όταν βγάζεις ένα δίσκο Black Metal θα συγκριθείς με αντίστοιχους δίσκους, οι οποίοι κυκλοφόρησαν την εκάστοτε χρονιά. Ε οι εκάστοτε RC δίσκοι κάθε χρονιά χάνουν από τον ανταγωνισμό. Πάλι προσωπικά μιλώντας κράζω γιατί δεν ήταν δίσκοι που μου έμειναν. Νομίζω μπορώ να το κάνω αυτό.
Αν ήταν δίσκος Black Metal αυτός όπως και οι 5-6 τελευταίοι τους θα είχαν μια επιτηδευμένα σκατούλα παραγωγή με τύμπανα - χάος, ανυπαρξία μπασογραμμών και τα ρέστα χαρακτηριστικά, τα ξέρουμε λίγο πολύ όλοι. Εφόσον αυτά δεν υφίστανται ούτε κατά διάνοιαν τα τελευταία 15 χρόνια περίπου, όχι μόνο στον κατά τον δέμονα εαυτού, είναι εντελώς άδικα τα μέτρα και τα σταθμά σου.
ion_storm
27-02-2013, 02:14
Αν ήταν δίσκος Black Metal αυτός όπως και οι 5-6 τελευταίοι τους θα είχαν μια επιτηδευμένα σκατούλα παραγωγή με τύμπανα - χάος, ανυπαρξία μπασογραμμών και τα ρέστα χαρακτηριστικά, τα ξέρουμε λίγο πολύ όλοι
Μάλλον μπερδεύεις μια συγκεκριμένη κατηγορία συγκροτημάτων ενός είδους, ότι αντιπροσωπεύουν το Σύνολο του είδους. Ξέχνας να συμπεριλάβεις την έννοια "Feeling", ισοπεδώνεις τα μέτρα και τα σταθμά και μετά λες ότι είναι άδικα τα δικά μου.
Αποσαφήνισε τα παραπάνω και συνεχίζουμε.
Kάπου εδώ να πούμε ότι το ΘΕΟΓΟΝΙΑ γαμεί άσχημα και ειδικά όταν έχεις ένα σερί 3ων αδιάφορων δίσκων μετά το επίσης εξαιρετικό YΠΝΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.
Δεν ξέρω που ακριβώς ξεκίνησε τις φασολάδες και ο Σάκης (μάλλον κάπου εκεί στο σερί), αλλά όταν καταφέρνεις με απλές νότες να φτιάχνεις ωραίο δίσκο, όσο φασολάδες και να είναι, δεν με απασχολεί καθόλου (για το Theogonia μιλάω).
Στο ΕΑΛΩ το συνέχισε και είχε το πολύ κακό να είναι μετά το Theogonia. Πρώτον γιατί είχε καλό δίσκο να διαδεχτεί και κυρίως γιατί πέρα απο 3 κομμάτια ο υπολοιπος δίσκος είναι χασμουρητό. Όμως από την άλλη τουλάχιστον μπορείς να ακούσεις κάποιον να ψάχνεται.
Εδώ όσο τον άκουσα, έχει πάλι το κακό ότι τα ριφφ είναι ανύπαρκτα και το καλό ότι τα "περιφεριακά" έχουν βελτιωθεί τραγικά, ώστε τελικά στο πρώτο μισό του δίσκου (που έχω ακούσει, τον αλλον μισό έλαχιστα ακόμα) να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πχ στο πρώτο κομμάτι, δεν κάνει τίποτα το ιδιαιτερο. Παίζει να έχει 5 νότες ξέρω γω, αλλά έχουν μπεί εκεί που πρέπει. Ναι μεν το main riff θα ήθελες να είναι λίγο διαφορετικό απο το κλασσικό -πλέον- στυλ, αλλά ταιριάζει το γαμήδι.
Τεσπα, για τον δίσκο άλλη μέρα που θα τον έχω ακούσει καλύτερα. Όμως είναι λίγο σπαστικό που οι Rotting Christ αντιμετωπίζονται σαν γραφικοί από τους ψαγμένοι (που είναι γραφικοί, όσο όμως και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μεταλ γκρουπς) - Ιον δεν λέω εσένα ε.
Αν ήταν δίσκος Black Metal αυτός όπως και οι 5-6 τελευταίοι τους θα είχαν μια επιτηδευμένα σκατούλα παραγωγή με τύμπανα - χάος, ανυπαρξία μπασογραμμών και τα ρέστα χαρακτηριστικά, τα ξέρουμε λίγο πολύ όλοι
Μάλλον μπερδεύεις μια συγκεκριμένη κατηγορία συγκροτημάτων ενός είδους, ότι αντιπροσωπεύουν το Σύνολο του είδους. Ξέχνας να συμπεριλάβεις την έννοια "Feeling", ισοπεδώνεις τα μέτρα και τα σταθμά και μετά λες ότι είναι άδικα τα δικά μου.
Αποσαφήνισε τα παραπάνω και συνεχίζουμε.
Δεν πιστεύω ότι ούτε εσύ καν δεν βγάζεις άκρη στο τι εννοείς με το παραπάνω ειλικρινά!
Art In Haste
27-02-2013, 03:20
Λεπόν, τον άκουσα 3 φορές μέχρι τώρα, όλες από το streaming και ουσιαστικά καμμία προσεκτικά. Βέβαια αυτό, δυστυχώς, ισχύει με τις πιο πολλές νέες κυκλοφορίες που ακούω τα τελευταία χρόνια αλλά αν κάτι αξίζει πάντα κερδίζει το ενδιαφέρον μου σε κάποιο σημείο και παρατάω οτι κάνω. Σε αυτό δεν έγινε και συμμερίζομαι την άποψη του αγαπητού κουρδιστού.
Από κει και πέρα σίγουρα δε περιμένω ένα Non Serviam, εδώ και πολλά χρόνια, και ας όπως και ο Κομισάριος έτρεφα ελπίδες για κάτι διαφορετικό. Δε περιμένω τίποτα εδώ που τα λέμε, απλά έναν ειλικρινή δίσκο ίσως κάποιο στιγμή, χωρίς κολπάκια και λοιπές μαλακίες για να ψαρώσει ο κόσμος. Εν ολίγοις, τους Christ ξεκίνησα να τους ακούω λίγο πριν το Non Serviam, γούσταρα άσχημα το Triarchy, πέρασα ευχάριστα με το Dead Poem, έκλαψα τα λεφτά μου με το Sleep of the Angels - και απορώ που έχω διαβάσει 2 θετικά σχόλια για τον συγκεκριμένο δίσκο τις τελευταίες μέρες - και κάπου εκεί τους άφησα για χρόνια. Γύρω στο 2006 έτυχε να ακούσω τα ενδιάμεσα, δε θυμάμαι ποιο συγκεκριμένα αλλά τα άκουσα και τα 3 μέσα σε λίγες μέρες και είπα ώπα - ώπα ώπα ώπα - κάτι έχουμε εδώ και δεν είναι century media metsal. Καραγούσταρα με το Theogonia, ξενέρωσα άσχημα με το Aealo και γενικά μετά το 2008 όσες φορές έβαλα να ακούσω το Theogonia αναρωτιόμουν γιατί είχα καραγούσταρει όταν βγήκε. Όλα καλά όλα ωραία παιδιά αλλά μην αποθεώνουμε κιόλας. Το θέμα είναι πως όπως ειπώθηκε είναι ο 3ος σερί δίσκος στο ίδιο πάνω κάτω μοτίβο, και βλέπω σύντομα να ξεχνιέται η όλη φάση.
Και κάτι τελευταίο, οκ οι Ελληνικοί στίχοι, οκ η σατανίλα της υπόθεσης, αλλά γελάει ο κόσμος με τους τίτλους. Απλά περιμένω πως και πως σημαίες της Juventus στο επόμενο live και ας μην την υποστηρίζω.
Βασικά sleep of the angels ο καλύτερος δίσκος τους, but that's just me.
Κωλαράκι Τορνευτό
27-02-2013, 03:57
Πινκαρω με παθος το αποπανω ποστ. Δισκαρα εννοειται το Sleep, εγω απορω με οποιον δεν του δινει την πρεπουσα σημασια. Δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο ή οχι, αλλα τελος παντων δεν εχει και μεγαλη σημασια. Εγω απλα να πω οτι δε χρειαζεται να βγαλουμε εδω περα την πανανθρωπινη αντικειμενικη αληθεια για το ποσο ακριβως καλος ειναι ο δισκος και ποσο οχι. Οι περισσοτεροι γραφετε μαζι με ενα σωρο αλλα οτι πλεον δεν ακουτε δισκους τοσο συχνα και πως ακουτε τοση μουσικη ωστε σχεδον τα παντα ειναι αναλωσιμα. Σορρυ, αλλα ο δισκος τοτε δεν ειναι για σας. Ο Κλοκγουορκ καθεται και κανει μια αναλυση του αν ακουει ντορεμιδες ή φασολαδες σε καθε τραγουδι, και τελικα λεει πως ειναι φτωχο συνθετικα, χωρις να εχει γραψει ΤΙΠΟΤΑ για τις συνθεσεις περα απο τις νοτες. Ειναι μια οπτικη κι αυτο, απλα εγω δε μπορω καν να διαβαζω τετοια ποστς, συγγνωμη.
Απο ποτε χρειαζεται ενας δισκος συγκεκριμενες δομες και συγκεκριμενυ πλαισιου ριφφακια για να μας κανει ή οχι? Εγω οταν ακουω το Ξιμπαλμπα παντως ΚΑΥΛΩΝΩ και αν και δε θα ηθελα ποτε να ειμαι αυτος που λεει κατι τετοιο, ετσι ειναι το μεταλ ρε ΦΛΩΡΟΙ, αν κατσουμε να αναλυσουμε καθε ριφφακι και ποσο τοις εκατο ριφφακι ειναι και που το χουμε ξανακουσει, ε ας κατσουμε να ακουσουμε τζαζ. Δε θα κρινω το νεο δισκο των ROTTING FUCKING CHRIST (που εχουν τις λεξεις Σαπισμενος Χριστος ως ονομα γαμω το θεο μου) με τα ιδια κριτηρια που θα κατσω να ακουσω το νεο αλμπουμ απο την ταδε progressive ή την ταδε jazz μπαντα, καθε ειδος εχει τα δικα του. Και ο Δαιμονας ειναι ΚΑΥΛΑ, απο κει και περα, συγκρισεις με προηγουμενα και κουβεντες για μι ρε σι και αλλα τετοια εμενα προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο. Οποιος καυλωσε, καυλωσε.
Clockwork Orange
27-02-2013, 10:32
Δεν ειναι κατι που το κανω αναγκαστικα,αλλιως θα ακουγα ντζεντ και θα επαιζα παππαδες στην κιθαρα (θα'θελα). Οταν θα ακουσω το τριτο DarkSpace δεν θα σκεφτω ποσες φασολαδες μπορει να εχει γιατι ειναι αυτο το γαμηδι το αποκοσμο feeling (δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο feeling με τον ιον-στορμ). Πιανω τον εαυτο μου,ομως,απειρες φορες να με τραβαει ενα κομματι για τα ριφφς του. Ενα Curse you all Men!,ενα Withstand the fall of time. Δεν με απασχολει αν αυτα ειναι φασολαδες (που δεν ειναι),απλα στο Ροττινγκ βγαζει ματι και με ενοχλει. Η φασολαδα ειναι παντου,αλλα εχει την αναγκη καθαρων φωνητικων να την υποστηριξει,με τα μπρουταλ δεν γινεται δουλεια. Θεωρουσα λιγο δεδομενο οτι ο καθε ειδους μεταλας γουσταρει την μουσικη του για τα ριφφς γιατι ειναι η κυρια διαφορα αυτης της μουσικης με τις υπολοιπες συγχρονες,οποτε συγχωρα με για την αναλυση.Παρατηρηση ομως: θεωρω ολοι οσους σας αρεσε το αλμπουμ θα παραδεχτητε οτι τα "επη του παρελθόντος" ειχαν περισσοτερα και πιο μοναδικα ριφφς απο τα σημερινα τραγουδια τους και δεν το βρισκω τυχαιο γεγονος.
Περα απο τα γουστα και ολα αυτα τα δημοκρατικα,διαφωνω απειρα με την ακολουθη προταση του ΑΡΤ: <Από κει και πέρα σίγουρα δε περιμένω ένα Non Serviam, εδώ και πολλά χρόνια> . Υπαρχουν πολλες κυκλοφοριες πλεον και ο χρονος λιγοστος. Γιατι να ασχοληθεις λοιπον με μια μπαντα που δεν εχεις απαιτησεις? Εγω προσωπικα εχω ξεγραψει ακομα και τους πολυαγαπημενους μου Μεταλικατς για τον ιδιο λογο.
Εντιτ: κι επειδη καποιος μπορει να πει οτι με τους Emperors και τους Immortals συγκρινω πορτοκαλια με grapefruits για τα ριφφς του θα το βαλω και το γαμημενο το Non-Serviam (και για την παραγωγη του :oops:)
carheart
27-02-2013, 13:42
Ο Σακης μετα το ταξιδι στη μυθολογια και τους Κεραυνους Κυβερνητους, τα Εαλω και ΙΑΧΗ ΙΑΧΗ ΙΑΧΗ, και τους Σπαρτιατες με corpse paint να σφαγιαζουν Περσες, αποφασισε να χωθει πιο βαθια στα εγκατα της γης, να φτασει μεχρι τα Ταρταρα, να μεινει μονος του για κανα τριμηνο στο απολυτο σκοταδι της μοναξιας και να προσπαθησει να επικοινωνησει με τον Σατανα, ωστε να βγαλει το νεο του αλμπουμ. Με τον αδερφο του φυσικα να φροντιζει για μια ακομα φορα τα τυμπανα.
Δεν μπορώ, θα το πω. Μόνο εγώ φαντάστηκα μια Δαιμονική Σκηνή βγαλμένη από τα άδυτα Νεκρονομικόν, όπου ο Σάκης θα ουρλιάζει από την ψυχή του στο Μεγάλο Κτήνος της Κολάσεως "ΠΑΤΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ;" και να ακούγονται ουρλιαχτά και τσιρίδες και Ιαχές Θανάτου, ενώ όλοι περιμένουμε την ζοφερή απάντηση του Τέρατος, του Άρχοντα Σατανά, που αν ακούσεις τους ψιθύρους του μόνο, γίνεσαι για πάντα αγγελιοφόρος του, η στιγμή γεμίζει αγωνία, οι φωτιές μεγαλώνουν, και πλάσματα ανείπωτης φρίκης πετούν δεξιά αριστερά...
...και ο άλλος ένα μέτρο πίσω κουρδίζει τα τύμπανα (για άλλη μια φορά)
Και κάπου εκεί σκάει η γείωση αλα κουορθον με παντόφλα διχάλα στο στούντιο, κουρδιστήρι, κόψιμο και τουαλέτα ανάμεσα στα takes, βόλτα στο διπλανό περίπτερο για τσιγάρα και μπύρες αφήνοντας στην αναμονή τη συνομιλία με το απόλυτο σκότος, μπάλα και πούτσα.
casshern
27-02-2013, 14:29
Εγώ απ'όλα αυτά κρατάω την ειδικότητα φροντιστής τυμπάνων και τη διαπίστωση ότι κουβέντα για μουσική σ'αυτό το φόρουμ γίνεται μόνο με νέα κυκλοφορία Ρόττιν Κράηστ και Μάνογουορ.
carheart
27-02-2013, 14:30
μην είσαι άδικος, έχουμε γεμίσει τα ηλεκτρονικοπερίεργα
Mitsmann
27-02-2013, 14:39
Εγώ απ'όλα αυτά κρατάω την ειδικότητα φροντιστής τυμπάνων και τη διαπίστωση ότι κουβέντα για μουσική σ'αυτό το φόρουμ γίνεται μόνο με νέα κυκλοφορία Ρόττιν Κράηστ και Μάνογουορ.
ε, λολ.
freak brother
27-02-2013, 14:47
και νταρκθρονουν.... αντι να λεμε για τα νεα προτζεκτς του Και Χανσεν :/
casshern
27-02-2013, 14:53
Θα καθόμουν να σας γαμήσω έναν έναν, τσουτσέκια, αλλά με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι έφαγε ισόβια ο Γατόπαρδος και έχω ένα ελικόπτερο να νοικιάσω.
carheart
27-02-2013, 14:55
Τώρα φαντάστηκα στα Τάρταρα και τον Παπαγεωργόπουλο, να πλαισιώνει Saki&ThemiTolis και Σατανά
ρε τι τραβάμε
Κωλαράκι Τορνευτό
27-02-2013, 16:22
Το επομενο ομως ρουμανικο ασμα, με τιτλο Cine iubeşte şi lasă, δεν το περιμενα με τιποτα. Το πρωτο κομματι του τραγουδιου ξεκιναει με πιανακι και περιλαμβανει μια Ρουμανα τσιγγανα να τραγουδαει κατι καταρες και μοιρολογια για τη Γιουβεντους στα Ρουμανικα.
ωπ ωπ!
http://www.dailymotion.com/video/xn1ff9_yyyyy-yyyyyyy-yyyyyyyyyy-cine-iubeste-si-lasa-romanian-spell-yyyyyyyyy-yyyyyy_music#.USyYMjDJTBk
Γελαω νευρικα, η τραγουδιστρια ειναι κοπελα φιλου μου εδω και καμποσο καιρο, και τωρα ανακαλυπτω οτι με την αδερφη της εχουν δημιουργησει fanbase. Αν θυμαμαι καλα μου πε ο φιλος μου οτι θα παιξουν και σε Νεα Υορκη αλλα μπορει να λεω και μαλακιες στο συγκεκριμενο. Θα τον ρωτησω. Τι φαση? Ποσο γνωστες ειναι? Ωραια, θα πω στο φιλο μου οτι ειπα την κοπελα του Ρουμανα τσιγγανα.
Roswell47
27-02-2013, 16:34
τρωει καλα ο φιλος σου
rat_poison
27-02-2013, 17:02
το ακόμα πιο αστείο είναι ότι με ελένη και σουζάννα βουγιουκλή έχω παίξει σε μουσικοθεατρικό πριν χρόνια...
Το πιο αστείο είναι ότι είναι ξαδέρφες συμμαθητή μου από σχολείο και εκεί μόλις βγάζαμε το λύκειο πρώτα έτη ήμασταν ωραιότατο παρεάκι. Μπράβο τα κορίτσια, πήγαν μπροστά.
MoRmEnGiL
28-02-2013, 04:29
@Mpernh, to triarchy swpodhpote, kai to Thy mighty contract gia na katalabeis ti pana pei Rotting Christ + black metal.
Antikeimenikotata, giati to lew egw, to teleutaio kalo tous album htan to Dead Poem to opoio to xw leiwsei kai gamaei.
Apo kei k pera mia baremara kanei.
The Donnn
28-02-2013, 12:01
ο σακης ειναι 40 χρονων και ψαχνεται να βελτιωθει και να γραψει κατι καινουριο αντι να παιζει τα ιδια πραγματα που επαιζε πριν 15 χρονια
Βασικά αυτό.
Αν μη τι άλλο, κάθε δίσκος τους είναι τουλάχιστο ειλικρινής.
Ο Σακης μετα το ταξιδι στη μυθολογια και τους Κεραυνους Κυβερνητους, τα Εαλω και ΙΑΧΗ ΙΑΧΗ ΙΑΧΗ, και τους Σπαρτιατες με corpse paint να σφαγιαζουν Περσες, αποφασισε να χωθει πιο βαθια στα εγκατα της γης, να φτασει μεχρι τα Ταρταρα, να μεινει μονος του για κανα τριμηνο στο απολυτο σκοταδι της μοναξιας και να προσπαθησει να επικοινωνησει με τον Σατανα, ωστε να βγαλει το νεο του αλμπουμ. Με τον αδερφο του φυσικα να φροντιζει για μια ακομα φορα τα τυμπανα.
Δεν μπορώ, θα το πω. Μόνο εγώ φαντάστηκα μια Δαιμονική Σκηνή βγαλμένη από τα άδυτα Νεκρονομικόν, όπου ο Σάκης θα ουρλιάζει από την ψυχή του στο Μεγάλο Κτήνος της Κολάσεως "ΠΑΤΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ;" και να ακούγονται ουρλιαχτά και τσιρίδες και Ιαχές Θανάτου, ενώ όλοι περιμένουμε την ζοφερή απάντηση του Τέρατος, του Άρχοντα Σατανά, που αν ακούσεις τους ψιθύρους του μόνο, γίνεσαι για πάντα αγγελιοφόρος του, η στιγμή γεμίζει αγωνία, οι φωτιές μεγαλώνουν, και πλάσματα ανείπωτης φρίκης πετούν δεξιά αριστερά...
...και ο άλλος ένα μέτρο πίσω κουρδίζει τα τύμπανα (για άλλη μια φορά)
Εγώ πάλι φαντάστηκα AYTO (http://www.youtube.com/watch?v=UF_h5dFBI0c)
Τραγουδάρα τέζα σκοτάδι, πίσσα, φλόγα και καπνίλα ....
Στιχοι Ελεγεία - Δοξασμός στον Βελζεβούλη ...
Refrain-αρα - συναίσθημα - ρίγος - σφρίγος - sodomy & lust
Εικόνα απο-κάλυψις
Ενορχήστρωση τούμπανο με πειραματισμούς (πλήκτρα, κρουστά στο δεξί ακουστικό, ορχήστρα)
Tribal απόκοσμοι ήχοι (τσεκούρι)
Folk ήχοι (Ινκας - Ατζέκικο Καναρίνι στο Outro)
Riffs αντίστοιχα με το δίσκο που συζητάμε
!
!!
!!!
μπαι δε γουει μου λειπουν λιγο οι μπασογραμμες του αντρεα θα ειχε κανει καλη δουλεια σε αυτο το αλμπουμ..
Radienergeia
01-03-2013, 22:55
[QUOTE=Κωλαράκι Τορνευτό;1219816]Το επομενο ομως ρουμανικο ασμα, με τιτλο Cine iubeşte şi lasă, δεν το περιμενα με τιποτα. Το πρωτο κομματι του τραγουδιου ξεκιναει με πιανακι και περιλαμβανει μια Ρουμανα τσιγγανα να τραγουδαει κατι καταρες και μοιρολογια για τη Γιουβεντους στα Ρουμανικα.
Πατάω play και εμφανίζεται σε λίγο στο δωμάτιο ο οικογενειακός φίλος που φιλοξενούμε και παίζει ο εξής διάλογος:
-Τουρκάλα?
-Ελληνίδα.
-Λεω κι εγώ..ελληνική φωνή αλλά άγνωστη γλώσσα.
-Νομίζω ειναι ρουμανικα.
-Ναι. Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του.
-Ορίστε?
-Η μουσική γραμμή είναι ίδια. Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του που σου λεω!
και φεύγει.
Ακόμα περιφέρεται και τραγουδάει μόνος του "και μια νύχτα με φεγγάρι την ελλάδα πάει να πάρει,βρε το φουκαράααα, βρε το φουκαράαααα"
:touched: :touched:
Επίσης την ελληνική φωνή από που την κατάλαβε το θηρίο?
The Donnn
02-03-2013, 15:09
μπαι δε γουει μου λειπουν λιγο οι μπασογραμμες του αντρεα θα ειχε κανει καλη δουλεια σε αυτο το αλμπουμ..
Νομίζεις πως ηχογράφησε ποτέ κανείς εκτος απο τον Σάκη σε δισκο ροττινκ κραιστ; :D Όλα αυτός τα γράφει/ηχογραφά, εκτός απο κανα σόλο
http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/moysikh/o-sakhs-tolhs-einai-o-tzenaro-gkatouzo-toy-ellhnikou-metal.2202882.html
Sakis Tolis στο oneman.gr :touched:
freak brother
09-04-2013, 15:08
το killing my business ειχε απο megadeth ο Tolis . :touched:
Νομίζεις πως ηχογράφησε ποτέ κανείς εκτος απο τον Σάκη σε δισκο ροττινκ κραιστ; :D Όλα αυτός τα γράφει/ηχογραφά, εκτός απο κανα σόλο
τωρα το δα με το μπαμπ. μπασο εγραφε ο αντρεας ρε τον εδειχνε και στα βιντεο και το χει πει και ο σακης
babality
10-04-2013, 21:52
μπρουταλ ροτινγκ κραιστ
https://www.youtube.com/watch?v=Y2238jP5QrM
γαμηστερό βιντεοκλίπ (φέρνει αρκετά στο dying god των Celtic Frost βέβαια)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OJbqplkBBv8
σακαρος με corpsepaint.. μπορω να πεθανω ησυχος τωρα
αχαχαχ, πεθαίνω!
http://www.metalsucks.net/2013/06/18/%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB/
Kata Ton Daimona Eaytoy, το τελευταίο άλμπουμ των σάπισμα Χριστός είναι εύκολα μια από τις αγαπημένες μου κυκλοφορίες της χρονιάς μέχρι στιγμής, και σας εκλιπαρώ να το ελέγξουμε. Θέλω να πω, υποθέτω ότι δεν ενδιαφέρονται αρκετά για να γράψω αυτό το post σε μια γλώσσα που οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας μπορούν πραγματικά να, ξέρετε, να διαβάσετε, αλλά hey, έχω να κρατήσει τον εαυτό μου διασκεδάσει με κάποιο τρόπο.
έγχυσης μετάλλων έχει πρεμιέρα το νέο τους video, “Χ Ξ Σ.” Είναι καλλιτεχνικό! Το τραγούδι είναι φοβερό! Θα σας αρέσει! Παρακολουθήστε:
Είδα μια αφίσα από αυτές dudes στην Ελλάδα όταν ήμουν επίσκεψη. Καλή σκατά.
Ra Pariah
20-08-2014, 19:24
Το παλεύουν ακόμα συγκινητικά στη σκηνή:
YhyYy46Dp7w
Θέλω να πιστεύω ότι στον επόμενο δίσκο θα απομακρυνθούν λιγάκι από την πλατφόρμα Aealo-Κατά τον Δαίμονα και θα παίξουν παραπάνω riffs a-la Θεογονία.
Ra Pariah
02-02-2015, 14:18
jj3BDkj7ArI&x-yt-cl
:pink::pink::pink::pink:
:pink::pink::pink::pink:
Θέλω να πιστεύω ότι στον επόμενο δίσκο θα απομακρυνθούν λιγάκι από την πλατφόρμα Aealo-Κατά τον Δαίμονα και θα παίξουν παραπάνω riffs a-la Θεογονία.
Ο επόμενος δίσκος τους και το επόμενο Manowar μαζί θα έχουν 1 λιγότερο riff από το Smoke on the water
Μαριε ειδα Σουζανα και Ελενη Βουγιουκλη το Νοεμβριο 2013 στο Carnegie Hall (psaksou) να ερμηνευουν διαφορα ιταλικα, ρουμανικα, νοτιοαμερικανικα, ελληνικα και αλλα εθνικ τραγουδια και ημουν επι 2 ωρες με την τριχα καγκελο. Φυσικα ερμηνευσαν και τη ρουμανικη καταρα και ηταν επος. Και μετα πηγαμε και για ποτα μαζι γιατι ημασταν στην ιδια παρεα χεχ
commissar
03-02-2015, 18:04
http://i.imgur.com/N9iekhx.jpg
:touched:
Ra Pariah
04-02-2015, 17:35
Ο Βούρτζουμ να μας πεις πόσα ριβς θα 'χει `1!!!!1
Ο Βούρτζουμ έχει κτήμα, ζώα, το ρημάδι το LADA, τη γαλλίδα τη λυσσάρα, τρία παιδιά να μεγαλώσει όμως στον AMBIENT δίσκο του έκατσε και έγραψε περισσότερα ριβς από το Κατά δαίμονα.
Ο ΣΑΚΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ?
Και παρολα αυτα με τοσες χιλιαδες ριφφς ο δισκος του ειναι μια βλακειουλα που την περνανε για ψαγμενη χιψτερομπλακμεταλλια, ενω ο Σακις ισοπεδωσε το συμπαν, πατε σε αλλο θρεντ για τους Βουρτζουμηδες
http://www.novasports.gr/media/2013/4/7e511ea5-3836-440b-824c-985262baefd1_main.jpg
Art In Haste
05-02-2015, 22:19
Ε όχι και Βουρτζούμης με πράσινη φανέλα, μη τρελαθούμε, με κίτρινη μεγαλούργησε και δίδαξε καρφώματα.
https://www.youtube.com/watch?v=rzWExSJA00o
Κλάμα με τη βαθμολόγηση των καρφωμάτων.
enitharmon
09-12-2015, 20:18
νέο κομμάτι
http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=41991
commissar
09-12-2015, 21:58
Ναι οκ ΦΤΑΝΕΙ όμως αυτό το πράγμα, ας γράψουν(-ει) και κάνα διαφορετικό κομμάτι.
Μόνο το ρηβιού του Φιξξξερ θα αξίζει όπως το κόβω.
Art In Haste
12-01-2016, 13:56
Χειροτερεύει το πράγμα.
https://www.youtube.com/watch?v=Uj96xNYQGmo
Phantom Duck
12-01-2016, 17:57
όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια μυθολογία είναι η αγαπημένη σου
Ra Pariah
18-01-2016, 21:02
Πρώτο καλό κομμάτι.
http://metalinvader.net/rotting-christ-premiere-yet-another-song/
τι το καλό ή διαφορετικό έχει; τελειώσανε τα ριφφς (εδώ και αρκετά χρόνια), βαράμε τρεις (άντε τέσσερις άμα έχουμε κέφια 5ες), από πίσω ένα sample για να προσδώσει - ανεπιτυχώς πάντα - ατμόσφαιρα χωρίς λόγο μιας και η βάση είναι για πέταμα, κάπου χώνουμε και μια πασιφανέστατα απαίδευτη μελωδία που σίγουρα ο ίδιος στην α΄ γυμνασίου έγραφε καλύτερες, έτοιμοι, δίσκος. όχι ότι περιμένουμε τίποτα πλέον από τους rc αλλά κουβέντα να γίνεται μιας και φύγαν και οι μούτζες
stam and the witches
19-01-2016, 14:37
Οι Rotting Christ είναι από αυτά τα ανέκδοτα, που ποτέ δεν κατάλαβες γιατί γελάει ο κόσμος με αυτά. Το δε κομμάτι, δεν ξέρω η λέξη ανέμπνευστο αρκεί για να το περιγράψει. Μία random riff generator θα έβγαζε σίγουρα κάτι πιο καλό. Μιλάμε έχει όλη κι όλη μία (1) συγχορδία.
The Good Son
19-01-2016, 15:14
Όταν κάνανε το ίδιο οι Frost στον τελευταίο τους δίσκο, κλαίγατε όλοι.
stam and the witches
19-01-2016, 15:31
Εγώ προσωπικά, όχι. Τραγικούς τους θεωρούσα, και ειδικά εκείνον το δίσκο. Αλλά έχουν περάσει και 11 χρόνια κοντά ε.
Ra Pariah
19-01-2016, 16:12
Σταμ, είσαι οπαδός Metallica;
Phantom Duck
19-01-2016, 16:24
κάτσε ρε συ όμως, κάθε φορά που βγάζουν δίσκο αιμομίκτες βίκινγκς οπαδοί omen από το μάαλμε λες πόσο γαμάει κωλαράκια μεταλκοράδων, και τώρα που ποστάρεις "καλό κομμάτι" με μια χαμηλοκουρδισμένη νότα περιμένεις να μη στην πει κανένας;
Art In Haste
19-01-2016, 16:28
Ra δε το σώζεις.
Ra Pariah
19-01-2016, 16:36
Art, αυτό το κομμάτι θα έμπαινε άνετα στο Batushka που τόσο εξυμνήθηκε (όχι τελείως άδικα...). Στην πραγματικότητα είναι μάλιστα καλύτερο από 1-2 κομμάτια του Batushka.
Θα επιστρέψω για ένα πιο τεκμηριωμένο post. Μέχρι τότε να κρατήσουμε καλά στο μυαλό μας ότι αυτά τα τρία κομμάτια που ακούμε είναι black metal που έχει γκριζάρει (άτακα Ίσαν είναι αυτή, στο περίπου) ώστε να έχει θέση στα Wackens και στα Hellfests αυτού του κόσμου.
Art In Haste
19-01-2016, 17:49
ο άλλος γράφει σεντόνι και το σβήνει.
Κοίταξε, καλό δε το λες με τίποτα, καλύτερο από το προηγούμενο ίσως, για μερικούς. Εμένα βέβαια μου ακούστηκε ακόμα χειρότερο. Το Batushka από την άλλη θα το θεωρούσα καλύτερο από ότι έχουν κυκλοφορήσει από Dead Poem και μετά, να μη πω Triarchy για να συγκρίνω αποκλειστικά με black δουλειές. Βέβαια απόψεις είναι αυτές και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
εντιτ, γιατί επανήλθε σε μικρότερη έκταση
Φυσικά και δε περιμένω την δισκάρα εν έτη 2016 από RC. Το Theogonia πριν 9 χρόνια ήταν έκπληξη, που όμως δε κράτησε στο χρόνο. Ούτε περιμένω κάτι καλό, το να μου δίνουν όμως 3 χείριστα δείγματα είναι άλλο θέμα.
commissar
19-01-2016, 17:49
pink σε Ra.
Όσοι τους θεωρούσατε από πάντα συγκρότημα-ανέκδοτο θα κράζατε ακόμα και αν είχε τη ριφφάρα του sorrowful farewell.
Όσοι περιμένετε ένα καινούριο nereid of esgalduin, περιμένετε τζάμπα.
Όσοι γουστάρετε τη φάση από το sanctus diavolos και μετά, ΧΞΣ, Φοβος, Δεος, Σκοτος, Κερβερος, Ερεβος, Ταρταρος, Ιαχή Δαίμονος και Γκράντις Σπίριτους Φίξξξξερους, ακούστε το Ze Nigmar γιατί γαμάει.
ο άλλος γράφει σεντόνι και το σβήνει.
Είπα να κάνω νέο ποστ αντί για 4-5 edit, tl;dr ήταν το σεντόνι έτσι κι αλλιώς
commissar
19-01-2016, 18:51
το να μου δίνουν όμως 3 χείριστα δείγματα είναι άλλο θέμα.
Το in nomine dei nostri ήταν σκουπίδι, δε θα διαφωνήσω. To ze nigmar όμως στα αυτιά μου είναι σαν το ΧΞΣ από το προηγούμενο, δηλαδή
στο ΕΞΙ ΕΞΙ ΕΞΙ, το τραγουδι που κλεινει το δισκο οσο πιο σατανικα και διαολεμενα γινεται γαμω τη παναγια. Ατμοσφαιρικο επος (οπως συνηθως) για το τελος του δισκου, με τον αρκετα ευθυ τιτλο 666 (ΧΞΣ), που τα λεει ολα απο μονος του, τι να πω εγω. Το μονο που θα πω ειναι οτι αυτος ο δισκος θα επρεπε να διδασκεται στα σχολεια αντι για Θρησκευτικα. Και πως το επομενο αλμπουμ των Rotting Christ πρεπει να λεγεται απλα ΗΒΟΛ και μαλιστα με ελληνικα.
Εντωμεταξύ έπαθα σοκ όταν είδα το σχόλιο του Ρα, δεν θυμάμαι τη γνώμη του για τα theogonia-aealo-kata ton... και σίγουρα δεν περίμενα να ενθουσιαστεί με τα "ελί ελί λαμά σαμπαχτανί" του ze nigmar :touched:
Το σχόλιο για τους Μετάλλικα πάλι δεν το κατάλαβα, ο Σταμ τους θεωρεί ανέκδοτο αλλά το πρόβλημά του είναι ότι το κομμάτι έχει 1 συγχορδία, λες και αν είχε 666 θα γινόταν φαν.
stam and the witches
19-01-2016, 19:19
Οι Rotting Christ είναι ένα ανέκδοτο αισθητικά, για λόγους που δεν έχω πρόβλημα να αναλύσω, κυρίως μουσικούς. Εστίασα όμως στην ανεμπνευσιά του κομματιού και όχι στην αισθητική του, κάτι που θεωρώ στην προκειμένη είναι αρκετά πιο αντικειμενικό. Δηλαδή, seriously, το ακούτε, είναι μία νότα που σέρνεται.
commissar
19-01-2016, 19:35
Οι Rotting Christ είναι ένα ανέκδοτο αισθητικά
για λόγους κυρίως μουσικούς
Φαντάζομαι αυτή είναι η άποψή σου για όλους τους δίσκους των RC, και προφανώς το σέβομαι και πάσο. Οπότε εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι περίμενες από το νέο κομμάτι. inb4 "τίποτα, απλά ήρθα να σας θυμίσω τι μπούρδες είναι αυτές που ακούτε"
Αν θες πάντως ανάλυσε τους λόγους που λες, από περιέργεια και για να γίνει και λίγη κουβέντα μέχρι να ανοίξει ο Φιχξσερ το θρεντ του νέου δίσκου.
tsimpouklano
19-01-2016, 20:53
Η αλήθεια είναι πως οι Christ μετά το Theogonia, ό,τι βγάλαν είναι ιαχές, κραυγές, κάτι ανάμεσα σε βήξιμο και τραγούδι, που πλαισιώνουν ανύπαρκτα riffs και βαρετά drums. Κάπως έτσι έχουν φτιαχτεί 2 κακά albums (και από,τι καταλαβαίνω ετοιμάζεται και το τρίτο) και όχι κακά, επειδή είναι οι Christ, που γενικά σημαίνουν πολλά τόσο συναισθηματικά (στο προσωπικό) όσο και από άποψη επηρροής (στο γενικότερα μουσικό), αλλά ακόμα και για νέα μπάντα, είναι κακά, πολύ κακά.
geologiko_karoto
19-01-2016, 23:36
κάτσε ρε συ όμως, κάθε φορά που βγάζουν δίσκο αιμομίκτες βίκινγκς οπαδοί omen από το μάαλμε λες πόσο γαμάει κωλαράκια μεταλκοράδων, και τώρα που ποστάρεις "καλό κομμάτι" με μια χαμηλοκουρδισμένη νότα περιμένεις να μη στην πει κανένας;
αν έβαζες "κάργιες" στην αρχή θα ήταν πόστ από Κλαρινογαμπρό (https://www.facebook.com/klarinogampros1/?fref=ts)
Phantom Duck
20-01-2016, 00:40
χαχαχαχα το δέχομαι
stam and the witches
20-01-2016, 03:08
Θεωρώ ότι οι Rotting Christ είναι ένα πεμπτοκλασάτο μεταλλοσκυλάδικο, με "επικές" μελωδίες από τα Lidl, ριφφ με 5ες επαρχιωτικής μεταλλικής αισθητικής, ντραμς παντελώς ηλίθια (αν και στην πορεία ο ντράμμερ βελτιώθηκε αισθητά), και τελοσπάντων μία συνολική τυρίλα του κερατά.
ΟΜΩΣ το τελευταίο κομμάτι που ποσταρίστηκε δεν είναι ούτε αυτό. Δεν είναι τίποτα, αυτό εξηγώ. Είναι ένας γέρος σε ένα στούντιο που δεν ξέρει τι κάνει και βαριέται και θέλει να γυρίσει σπίτι του.
Δεν είναι πχ της αισθητικής μπαντάρων όπως οι OM που αυτή τη μία συγχορδία την κρατάνε 8μιση λεπτά αλλά έχουν βάλει και εξωφυλλάρες μία με τον Χριστούλη και την άλλη με τον Αη-Γιώργη.
stam and the witches
20-01-2016, 03:19
Δε φταίει κανείς. Οι ΟΜ φταίνε, που δε σας γαμάνε έναν-έναν.
Kingdom Gone
20-01-2016, 03:33
http://www.slang.gr/lemma/10746-den-se-gamisa-mikro-na-me-les-theio
Καλέ μη μου επιτίθεστε, δακρύζει ο Χριστούλης με κάτι τέτοια, ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ?
Kingdom Gone
21-01-2016, 04:33
Δε σου επιτέθηκα, απλά μ' αρέσει η έκφραση και βρήκα αφορμή να την αναφέρω. Οριακά δε ξέρω τι λέμε στο θρεντ.
The Good Son
21-01-2016, 17:14
είναι μία νότα που σέρνεται.
ΕΠΑΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΤΣΙΦΔΣΑΨΣΙΝΑ