PDA

View Full Version : ηχεια για να ακουω σωστα

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 18:06
εκατσα να κανω ενα τρανσκριψιον σε ενα κομματι και μου βγαζει την παναγια, γιατιο δεν ακουω καθαρα τα παντα. μποτες χαιχατ κτλ. το ιδιο πραγμα το βαζω στο αμαξι μου και τα ακουω ολα πεντακαθαρα και κρυσταλο. ο θεμα ειναι οτι δεν εχω ασχημα ηχεια σπιτι. εχω 7.1 της creative. (σε πισι τα εχω πανω προφανως ε, και η καρτα ηχου ειναι αξιοπρεπεστατη asus xonar ds). τα ηχεια στο αμαξι ειναι κατι sony explode 180 watt πισω και 100 ςatt alpine μπροστα. τα οποια ειναι 12 χρονων σε κακη κατασταση. το σιντι ενα σονυ φτηνο αλλα καινουργιο ειναι.
το θεμα ειναι οτι λογικα θαεπρεπε να ακουω καλυτερα σπιτι παρα στο αμαξι νομιζω. αλλα σκατα. μια χαρα ακουγεται η μουσικη σπιτι αλλα εχω τουλ θεμαμε τα μπασα.

και ρωταω, για να ακουω σωστα, τι χρειαζομαι? μηπως χρειαζομαι ηχεια μονιτορ? αυτοενισχυομενα παιζουν γιατι δεν εχω καν ενισχυτη? πηπως χρειαζομαι κατι αλλο? ακουω γνωμες. φχαριστω
ενας καμενος ντραμερ

Sotos_The_Tequiler
05-02-2013, 18:34
γιατί δεν παίζεις λίγο με το equalizer μπας και το στρώσεις;

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 18:37
μωρε ξερεις το θεμα ειναι η καθαροτητα. θελω να ακουω τα παντα καθαρα. αμα ειναι να μπελξουμε με εκουαλαιζερ γαμησε τα παει αλλου το πραγμα. ασε πουθ δε ξερω πως να παιξω με αυτα ειμαι ασχετος. νομιζω για αυτο που θελω μαλλον ηχεια μονιτορ ψαχνω σωστα? αλλα δ ξερω τι, ουτε ποσο κανουν ουτε τιποτα.
ή ας μου εξηγησει καποιος τι χαρακτηριστικα εχει η φαση στο αμαξι και ακουω καλυτερα. το να παρω στυλο τετραδο και να κατασκηνωσω στο αμαξι να γραφω παρτιτουρες δε με ψηνει ιδιαιτερα

Sotos_The_Tequiler
05-02-2013, 18:45
πόσο να μπλέξεις ρε μλκ με ένα equalizer; Απλό πράμα είναι δεν είναι κανα πυραυλικό σύστημα. Θες σώνει και καλά να τα σκάσεις για να πάρεις ηχεία;

dtbsog
05-02-2013, 18:55
Κανα ηχοσύστημα να συνδέσεις με το πισί δεν παίζει;

Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ακουστικά...

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 18:56
σιγουρα οχι. αλλα τι να πειραξω ποιες συχνοτητες να ανεβασω ποιες να κατεβασω δε ξερω μωρε οποτε αλλαξα εκουαλαιζερ παντα τα εκανα σκατα

steve
05-02-2013, 19:06
απλο ειναι ρε.. παιρνεις ενα απλο ψηφιακο equalizer εχει πολλα free για ντεσκτοπ η αν εχεις κανα cubase ακομα καλυτερα.. βαζεις το κομματι να παιζει και παιρνεις ενα band το ανεβαζεις 10 20 db και ακους τι ειναι σε εκεινη την συχνοτητα κουνας αριστερα δεξια το eq μεχρι να βρεις τις κιθαρες πχ αφου βρεις τις κιθαρες η την φωνη πας στα 20db που εχεις βαλει και τα κανεις -10 η οσο χρειαζεται. χοουπφουλι θα ακους κυριως ντραμς και μπασο και θα κανεις την δουλεια σου

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 20:10
ρε συ ενταξει αυτο ειναι χρονοβορο, κανω τη δουλεια μου και μετα υπαρχοντα ηχεια, δε θα κατσω τωρα να κανω κοτζαμ προτζεκτ για μια παρτιτουρα. απλα οπως ακουω το τραγουδι και γραφω παρτιτουρα, αν τα μπασα ηταν καλυτερα και δε μπουκωνανε ολα θα ηταν πιο ευκολα. τεσπα, ισως μαλακια εκανα που ανοιξα το τοπικ, την παρτιτουρα αλλωστε σχεδον την τελειωσα

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 21:34
λαθος θρεντ ποσταρα

sekitouroum
05-02-2013, 22:29
Αυτοενισχυόμενα μόνιτορ χρειάζεσαι, να τα ακούς όλα φλάτ.

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 23:27
θενξ φιλος. εχεις ιδεα απο μαρκες διαστασεις τιμες κτλ? λιγο που εψαξα σε σκρουτζ μπερδευτηκα γιατι ειχε διαφορες διαστασεις στους κωνους. θενξ

animae
05-02-2013, 23:34
Ότι είπε ο sekitouroum.

Βασικά υπάρχουν μπόλικα. Τα active monitors κάνουν αυτό που θες -υποτίθεται. Είναι φτιαγμένα για να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά.
Το θέμα είναι το μπατζετ σου Μπερνυ.

Για να πάρεις κάτι έστω αξιολογο "πρέπει" να σκάσεις 200άρι χαλαρό. Τώρα είναι και το τι κριτήρια έχει ο καθένας.
Γενικά κοίτα σίγουρα για 5ιτσα. Αν πας παραπάνω, θα έχεις πολύ μπάσο αν είναι μικρό το δωμάτιο που θα τα βάλεις, αν πάς παρακάτω θα χεις λίγο μπάσο. Τα 5άρια είναι πολύ οριακά.

edit:

Μερικά παραδείγματα:
http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm δεν έχω ιδέα για αυτά, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μπεί για τα καλά στο παιχνίδι αυτή η εταιρία.

http://www.thomann.de/gr/maudio_bx5_d2.htm τούτα τα χει μπόλικος κόσμος και λέει καλά λόγια, αλλά υπάρχει και κόσμος που δεν του πολυαρέσουν

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm_04_n_black.htm αυτά είναι 4άρια, αλλά παίζουν σαν διάολοι, καλύτερα απο μέτρια 5άρια.

BURNIN AMBITION
05-02-2013, 23:50
νταξει μαγκες ευχαριστω πολυ ε. για να μη ζαλιζω, λιγες ερωτησεις ακομα και το κλεινουμετο θεμα. θα κοιταξω και για μεταχειρισμενα μπας και βρω (ειναι κατι που πρεπει να προσεξω στην αγορα μεταχειρισμενων?)
εκτος απο το να ειναι 5ιντσα, τι αλλα χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω? ή δε πρεπει?
και επισης αυτα που προτεινες παιζουν απο μονα τους δηλαδη εχουν καρφι το οποιο πχ το βαζω στη καρταηχου του υπολογιστη? πως λειτουργουν? για να καταλαβω γιατι ειμαι ασχετος. φχαριστω παρα παρα πολυ

animae
06-02-2013, 00:00
Συνήθως ξεχωριστό ρεύμα το κάθε ηχείο και είναι xlr η είσοδος ή κλασσικό jack κιθάρας. Θες προφανώς και κάρτα ήχου που να δέχεται κάτι τέτοιο.
Τώρα το τι να προσέξεις...ελά ντε.
Προφανώς τα ακούς πρώτα να δείς αν σου αρέσουν. Τα βάζεις και δυνατά να δείς αν κάνουν παραμορφώσεις μπασα-πρίμα.
Αλλά δυστυχώς άλλο τιπ για μεταχειρισμένα δεν έχω.

Εdit: ναι, τα active θέλουν απλά ένα καλώδιο για ήχο,ένα για ρεύμα Και μια κάρτα ήχου και παίζουν. Παρε μια ιδέα απο thomann για το τι παίζει http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=active_nearfield_monitors&oa=pra

Ιάβας
06-02-2013, 00:25
απλο ειναι ρε.. παιρνεις ενα απλο ψηφιακο equalizer εχει πολλα free για ντεσκτοπ η αν εχεις κανα cubase ακομα καλυτερα.. βαζεις το κομματι να παιζει και παιρνεις ενα band το ανεβαζεις 10 20 db και ακους τι ειναι σε εκεινη την συχνοτητα κουνας αριστερα δεξια το eq μεχρι να βρεις τις κιθαρες πχ αφου βρεις τις κιθαρες η την φωνη πας στα 20db που εχεις βαλει και τα κανεις -10 η οσο χρειαζεται. χοουπφουλι θα ακους κυριως ντραμς και μπασο και θα κανεις την δουλεια σου

syn afto to chart, oyte monitra thes oute tipota peiramatisou me ena eq kai tis syxnothtes pou leei

http://www.vias.org/albert_ecomm/img/albert_elect_comm-27.png

BURNIN AMBITION
06-02-2013, 01:38
ρε φιλε αυτη η εικονα γαμαει. θενξ

BURNIN AMBITION
06-02-2013, 01:39
Συνήθως ξεχωριστό ρεύμα το κάθε ηχείο και είναι xlr η είσοδος ή κλασσικό jack κιθάρας. Θες προφανώς και κάρτα ήχου που να δέχεται κάτι τέτοιο.
Τώρα το τι να προσέξεις...ελά ντε.
Προφανώς τα ακούς πρώτα να δείς αν σου αρέσουν. Τα βάζεις και δυνατά να δείς αν κάνουν παραμορφώσεις μπασα-πρίμα.
Αλλά δυστυχώς άλλο τιπ για μεταχειρισμένα δεν έχω.

Εdit: ναι, τα active θέλουν απλά ένα καλώδιο για ήχο,ένα για ρεύμα Και μια κάρτα ήχου και παίζουν. Παρε μια ιδέα απο thomann για το τι παίζει http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=active_nearfield_monitors&oa=praνασαι καλα ρε συ θενξ

Om
06-02-2013, 12:14
Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα αλλά εγώ σε μια περίοδο που μου τη βάρεσε να μάθω λίγο djλίκι βολεύτηκα με αυτά
http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioAV40.html
Πολύ καθαρός ήχος και σφιχτά χαμηλά, όχι τρελές εντάσεις όμως.

BURNIN AMBITION
06-02-2013, 13:29
οκ θενξ μαν!