PDA

View Full Version : Κλέφτες - μείνετε μακρυά

Art In Haste
14-01-2013, 14:14
Πρόσφατα είχα μια πολύ κακή εμπειρία με αγορά στο ιντερνετ, η εξυπηρέτηση πελατών δεν απαντάει και ουσιαστικά θεωρώ τα λεφτά χαμένα χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι για αυτό και χωρίς να έχω λάβει την υπηρεσία που πλήρωσα, ή το προϊόν σε άλλες περιπτώσεις.

Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μη τη πατήσει και άλλος κόσμος. Επίσης μπορεί κάποιος να δίνει πιθανές λύσεις αν είχε παρόμοια εμπειρία. Και πάνω από όλα καλό θα είναι οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση να την ποστάρουμε ξανά σε άλλα μέσα, πχ fb.

Θέματα με αγορές δίσκων μπορούν επίσης να μπουν εδώ.

Με λίγα λόγια λοιπόν είχα νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για 3 μέρες στο τέλος του χρόνου από rentalcars.com (http://www.rentalcars.com) για ένα μικρό και σύντομο ταξίδι. Η τιμή ήταν αρκετά καλή και η μόνη μαλακία ήταν πως έπρεπε να πάω σε μια κοντινή πόλη για να παραλάβω το αυτοκίνητο αφού δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στην δική μου. Αλλά εντάξει, μισή ώρα με το λεωφορείο μόλις.

Πήγα στα γραφεία της Avis/Budget στην οποία είχε καταχωρηθεί η κράτηση μου, έδωσα τα απαραίτητα έγγραφα - δίπλωμα, διαβατήριο, κάρτα, voucher - αλλά πέτυχα μια ηλίθια υπάλληλο η οποία βλέποντας τα ελληνικά στο δίπλωμά μου φρήκαρε και έλεγε πως το δίπλωμα δεν είναι έγκυρο!!! Της έδειχνα το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξανά και ξανά και αυτή απαντούσε πως δεν καταλαβαίνει ελληνικά και πως το δίπλωμα δεν είναι έγκυρο. Της είπα πως με το ίδιο δίπλωμα έχω νοικιάσει χωρίς πρόβλημα αυτοκίνητο πάνω από 10 φορές στην Ισπανία αλλά και σε άλλες χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία.

Τεσπά, είδα πως πρόκειται για βλήμα και δε πίεσα άλλο. Την ρώτησα τί γίνεται τώρα και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως μπορώ να πάρω τα λεφτά πίσω - η κράτηση ζητούσε φουλ προπληρωμή - και ξεκίνησε την διαδικασία. Μετά από λίγο μου είπε πως δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή την διαδικασία αφού η κράτηση ήταν καταχωρημένη στην Budget. H Budget εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Avis αλλά δεν είχαν ακόμα κοινές διαδικασίες. Κάλεσε η ίδια την Εξ.Πελατών της Budget και μίλησα μαζί τους, μου είπαν πως θα προχωρήσουν την επιστροφή και μετά από λίγο μου είπαν πως δε μπορούν γιατί η κράτηση είχε γίνει από rentalcars.com (http://www.rentalcars.com) και έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί τους. Το μόνο που πρόσθεσαν ήταν πως αν η rentalcars.com (http://www.rentalcars.com) δε μου έδινε τα λεφτά πίσω μπορούσα να επικοινωνήσω ξανά μαζί τους και να πιέζαν από την πλευρά τους.

Και κει αρχίζει το πανηγύρι. Εδώ και 2-3 βδομάδες η rentalcars.com (http://www.rentalcars.com) δεν απαντάει στα μέηλ μου. Το μόνο που μου είπαν αρχικά ήταν πως φταίω εγώ που ακυρώθηκε η κράτηση και για αυτό δεν δικαιούμαι επιστροφή των χρημάτων!!!! Τους εξήγησα λεπτομέρως τι συναίβει, με αντίγραφο του διπλώματος μου και αυτοί απλά δεν απαντάνε.

Όπως είπα τώρα πια θεωρώ τα λεφτά χαμένα και απλά τους ζαλίζω καθημερινά όταν δεν έχω τί να κάνω στέλνοντας το ίδιο μέηλ ξανά και ξανά.

Το σπάσιμο της όλης υπόθεσης είναι πως όταν νοικιάζεις αυτοκίνητο πάντα σε χρεώνουν και ένα έξτρα ποσό σε περίπτωση που συμβεί κατί το οποίο πάντα επιστρέφουν στον λογαριασμό σου την επόμενη της επιστροφής του αυτοκινήτου. Στην προκειμένη περίπτωση η rentalcars.com (http://www.rentalcars.com) δε μου έχει επιστρέψει ούτε αυτό το ποσό.

rentalcars.com (http://www.rentalcars.com) μείνετε μακρυά.

Mitsmann
14-01-2013, 14:55
Εφαρμοσε σωστη τακτικη πελατη.

απειλησε-επεμενε-πουτανιασε.

θα δικαιωθεις.

BLiTzER
14-01-2013, 15:01
Εχμ... δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι το naming and shaming εδώ μέσα. Κάποιος μπορεί να βρει τον μπελά του.

Μεταξύ μας, πάντως, αν το δίπλωμά σου δεν έχει (και) λατινικούς χαρακτήρες (αν κατάλαβα καλά), δε θα πρεπε να γίνεται δεκτό εκτός Ελλάδος.

Κωλαράκι Τορνευτό
14-01-2013, 15:04
ΑΡχιδιες, εχω νοικιασει αυτοκινητο δυο φορες στην Αμερικη με το παλιο ροζ διπλωμα, απλα ηταν καριολα η συγκεκριμενη, και ο Αρτ επρεπε να της πει οτι θελει να μιλησει με τον ανωτερο της, τωρα μπηκε σε μπελα με τους μαλακες στα ιντερνετς που αντε να βρεις το δικιο σου. Επρεπε να νοικιασει εκεινη τη μερα το αυτοκινητο παση θυσια, κι οχι να κατσει να ακουσει μια αχρηστη που δε μπορει να κανει τη δουλεια της.

Art In Haste
14-01-2013, 15:36
Δε ξέρω κατά πόσο το δίπλωμα μου είναι δεκτό αλλά όπως είπε και ο Φικσκσκσερ έχω νοικιάσει άπειρες φορές σε 4 διαφορετικές χώρες χωρίς πρόβλημα. Απλά πέτυχα στην περίπτωση.

Φικσκσκσερ μίλησα με ανώτερο στο γραφείο, μέσω τηλεφώνου, αλλά το βλήμα είχε προλάβει να του πει τα δικά της , πως δηλαδή το δίπλωμα δεν είναι έγκυρο, και ο τύπος δεν ήταν και τόσο εξυπηρετικός. Και άλλωστε με διαβεβαίωσαν πως δικαιούμε τα λεφτά πίσω.

Μιτσ αυτό κάνω, ήδη έχω προσθέσει στα μέηλ μου πως θα κινηθώ νομικά, που δεν αλλά λέμε τώρα, τους στέλνω μέηλ αρκετές φορές την ημέρα που ξέρω πως πάει στα σκουπίδια απλά ευελπιστώ πως κάποιος θα αξιωθεί να δει τί γίνεται, και απλά από κει και πέρα τους κάνω ρόμπα όπου μπορώ. Βέβαια, μαλακία μου που δε τους έψαξα πριν κάνω την κράτηση αλλά χρειαζόμουν αυτοκίνητο όπως και να χει, από οτι διαβάζω παίζει πολύ κράξιμο για αυτούς στον θαυμαστό κόσμο του ιντερνετ. Αν και βέβαια το οτι δεν πήρα το αμάξι ήταν λάθος του βλήματος και όχι δικό τους, αλλά το θέμα είναι τα λεφτά που δε λένε να τα δώκουν πίσω. Όπως είπα, ούτε καν το έξτρα ποσό που οφείλουν να επιστρέψουν.

wraithgr
14-01-2013, 19:11
Πήγαινει και σε fora αφιερωμένα σε τέτοια πράγματα (δηλαδή τα διάφορα price comparison sites) και γράψε reviews, γενικά εδώ μόνο καλό σε μας κάνεις που αποφεύγουμε τα λαμόγια, αλλιώς να το δει κανείς και να μπορεί να σε βοηθήσει λίγο δύσκολο...

Όπως και να χει καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα, μη το βάζεις κάτω και παίρνε και τηλέφωνα!

Art In Haste
14-01-2013, 19:26
Ε ναι, το θρεντ δε το άνοιξα για μένα μόνο αλλά γενικά για να γράφουμε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και με distros.

Ευχαριστώ για την στήριξη, τηλέφωνα λίγο δύσκολα γιατί στο ισπανικό δεν απαντάνε ποτέ και το αγγλικό θα μου βγει να πληρώσω άλλα τόσα με κλήσεις στο εξωτερικό.

Ψηλός
14-01-2013, 19:37
Art η πληρωμή έγινε με χρήση κάρτας; αν ναι υπάρχουν τρόποι να βγάλεις άκρη με τους απατεώνες.

Art In Haste
14-01-2013, 19:44
Με κάρτα έγινε ναι, χρεωστική, αλλά πήγα στο online banking και δε βρήκα καμμιά άκρη εκεί. Ξες τί πρέπει να ψάξω;

Ψηλός
14-01-2013, 19:46
ναι, σου στέλνω PM.

Beyond Within
14-01-2013, 20:28
Υπάρχει διαδικασία μέσω της τράπεζας που έχεις την κάρτα. Νομίζω λέγεται αμφισβήτηση συναλλαγής. Πήγαινε σε υποκατάστημα και ρώτα, θα ξέρουν σίγουρα και θα το αναλάβουν αυτοί.

Art In Haste
14-01-2013, 21:08
Ευχαριστώ και τους 2, θα δω τι μπορώ να κάνω σχετικά το πρωί. Στην τράπεζα δε μπορώ να πάω γιατί είμαι κάτοικος εξωτερικού. Την γνωρίζω αυτή την διαδικασία, chargeback στην βαρβαρική, και είχα κοιτάξει στο online banking μου αλλά δεν υπήρχε κάτι σχετικό. Θα επικοινωνήσω με Εξ. Πελατών τραπέζης και βλέπουμε.

ma'am
15-01-2013, 03:48
Παιζει να εκανα account μονο και μονο για να σου απαντησω, τοσο καημο το χω. Αν τιποτα απο τα παραπανω δεν σε βοηθησει, δοκιμασε να παρεις τη Γραμμη του Καταναλωτη. φιλος ετσι βρηκε το δικιο του απεναντι σε αεροπορικη εταιρια, μετα απο μικρο διαστημα. παιζει να το ανελαβαν και οι ιδιοι νομιζω, λυθηκε το θεμα τσακ μπαμ.

Art In Haste
15-01-2013, 13:22
Πραγματικά σε ευχαριστώ!!!

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Σίγουρα δύσκολα την ελληνική Γραμμή του Καταναλωτή αφού δε ζω στην Ελλάδα. Έψαξα για την αντίστοιχη ισπανική ή κάτι ευρωπαϊκό και βρήκα αλλά λέει πως μπορούν να βοηθήσουν μόνο στην περίπτωση που είσαι Ισπανός και έχεις κάποιο πρόβλημα με ευρωπαϊκή εταιρεία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή ευρωπαίος στην Ισπανία με ισπανική εταιρεία.

Το πρόβλημά μου είναι με την rentalcars.com που είναι αμερικανέζικη.

BLiTzER
15-01-2013, 19:10
Αυτό περί αμφισβήτησης συναλλαγής ισχύει 100% για πιστωτικές, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τις χρεωστικές. Ρώτα στην τράπεζά σου. Κάποια απόδειξη έχεις? Ότι πλήρωσες, αλλά δεν έλαβες καμιά υπηρεσία? Δε μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.

(Περί διπλώματος, αν το δεχτούν, είναι δείγμα πνεύματος εξυπηρέτησης και καλής θελήσεως. Δεν είναι υποχρεωμένοι. Αυτό λέω. Ούτε αυτό είναι δικό σου λάθος, βέβαια.)

Ψηλός
15-01-2013, 19:30
δε χρειάζεται απόδειξη εφόσον πλήρωσε με κάρτα (οποιασδήποτε μορφής κάρτα). Η αμφισβήτηση ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Η VISA είναι τόσο "ευαίσθητη" με αυτά τα θέματα που ζητάει από την τράπεζα που συνεργάζεται να δημιουργήσει τμήμα ασφαλείας που να ελέγχει κάθε συναλλαγή. Αν η τράπεζα του ART είναι έστω και λίγο σοβαρή θα δικαιωθεί εύκολα.

Art In Haste
15-01-2013, 19:32
Η Avis/Bugdet και η υπάλληλος τους είναι η απόδειξη, καθώς και όλα τα μέηλ που έχω στείλει στην rentalcars από την πρώτη στιγμή.

Από κει και πέρα, και ενώ περιμένω από την τράπεζα να μου απαντήσει, η rentalcars αποφάσισε να μου απαντήσει μετά από τα άπειρα μέηλ που τους έχω στείλει και να μου πει πως δε δικαιούμαι επιστροφή γιατί δεν ενημέρωσα 2 μέρες ΠΡΙΝ την κράτηση!!!!!!!!

Τους απάντησα πως ευχαριστώ για την απάντηση τους και πως η απάντηση σου φανερώνει πως δε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα μέηλ μου και τι συναίβει και πολλά άλλα με τράπεζες, δικηγόρους, κέντρα προστασίας καταναλωτή μέσα.

εντιτ, νομίζω Ψηλέ πως ο Μπλίτσερ λέει για απόδειξη πως δεν πήρα το αμάξι, όχι πως πλήρωσα.

BLiTzER
15-01-2013, 21:34
εντιτ, νομίζω Ψηλέ πως ο Μπλίτσερ λέει για απόδειξη πως δεν πήρα το αμάξι, όχι πως πλήρωσα.

Και τα 2 εννοούσα βασικά. Απόδειξη δεν εννοώ απαραίτητα το χαρτάκι που δίνουν στα σουπερμάρκετ, ΨΗΛΕ :P Για το 2ο, δε χρειάζεσαι εσύ απόδειξη, αρκεί να μην έχουν εκείνοι απόδειξη ότι έλαβες κάποια υπηρεσία, άκα δεν υπέγραψες τίποτα, σωστά? Όπως και να χει, νομίζω θα βρεις άκρη αν το κυνηγήσεις λίγο και να το κυνηγήσεις γιατί δεν πρόκειται για δικό σου λάθος και δεν πρέπει να περνάνε έτσι αυτά.

Art In Haste
15-01-2013, 21:39
Βασικά μετά από κανά 2-3 μέηλ που ανταλλάξαμε πριν λίγο, εμμένουν στην απόφαση τους πως δε δικαιούμαι τίποτα γιατί έπρεπε να είχα επικοινωνήσει μαζί τους 2 μέρες πριν την κράτηση μου! Ότι και αν τους έγραψα, όσο και αν ζήτησα να μιλήσω με κάποιον προιστάμενο...γείωμα...και λένε πως θεωρούν την υπόθεση κλεισμένη.

Οπότε αναμένω από την τράπεζα να μου πει τι μπορεί να γίνει.

Από κει και πέρα μακρυά από rentalcars.com, ποτέ ξανά!

wraithgr
15-01-2013, 22:02
Χο-χο, έχουνε online feedback και βαριόμουν, οπότε...

Hello,

I recently read a report that one of your clients was refused service which he had already booked and paid for because your employee unilaterally decided that their driver's licence (which is perfectly valid and has previously been accepted by other rental agencies) was not acceptable, and that you then refused to refund them for the service that you failed to provide. I am writing to inform you I will never be using your services and will be warning my friends and acquaintances as well as other online review websites to stay away from doing business with your organization.

Καλή τύχη με την τράπεζα, στο μέλλον να ξέρεις οτι οι πιστωτικές έχουν εν γένει περισσότερες προστασίες για τον πελάτη...

Art In Haste
15-01-2013, 22:25
χαχαχαχαχαχαχα θεός!

Πού είναι όμως το feedback; Δε το βρίσκω.

KoiliaSamprela
16-01-2013, 11:37
Καλή τύχη με την συναλλαγή , και πολύ πιθανόν και να δικαιωθείς από την τράπεζα, όμως η ιστορία με το δίπλωμα είναι πέρα για πέρα σωστή.
Το ότι κάποιος στο παρελθόν δεν έκανε την δουλειά του σωστά δεν σημαίνει ότι το δίπλωμα γραμμένο μόνο στα Ελληνικά είναι valid.

Εγώ όταν χρειάστηκα αυτοκίνητο στο εξωτερικό, και είχα το παλιό ροζ, πήγα στο Υπ.Εξ στο τμήμα μεταφράσεων και ζήτησα μετάφραση , και με το δίπλωμα + την μετάφραση κυκλοφορούσα.
Παρόμοια φάση στην Γαλλία , και έκανε φίλος στο μπαμ μετάφραση το δίπλωμά μου σε προξενείο. Γενικά μην το δένεται με τα σηματάκια της ΕΕ, θέλει και λατινικούς χαρακτήρες.

BLiTzER
16-01-2013, 16:30
είναι πέρα για πέρα σωστή.
Το ότι κάποιος στο παρελθόν δεν έκανε την δουλειά του σωστά δεν σημαίνει ότι το δίπλωμα γραμμένο μόνο στα Ελληνικά είναι valid.

Κλαίω λίγο. Όταν είπα ακριβώς το ίδιο μάζεψα 24 μούτζες. Θα γράψω κι εγώ "administrator" σε κάποιο εμφανές σημείο.

ikonoklast
16-01-2013, 16:34
Στην αυτή περίπτωση θα έγραφα «Γλυκούλης» αντί για «Απίθανος Καραγκιόζης».

supermachoman
16-01-2013, 16:52
είναι πέρα για πέρα σωστή.

Κλαίω λίγο. Όταν είπα ακριβώς το ίδιο μάζεψα 24 μούτζες. Θα γράψω κι εγώ "administrator" σε κάποιο εμφανές σημείο.

μήπωsch δεν είναι το μόνο πράγμα που είπες σ'εκείνο το ποστ

BLiTzER
16-01-2013, 18:50
μήπωsch δεν είναι το μόνο πράγμα που είπες σ'εκείνο το ποστ

Κατ'αρχάς ξέρεις πολύ καλά ότι έχω δίκιο. Πληροφοριακά, πάντως, αν διαφώνησε κάποιος με την άλλη πρότασή μου είναι διπλά καθυστερημένος γιατί έχω ζήσει περίπτωση, στην οποία απλός χρήστης πλήρωσε μερικά χιλιάρικα επειδή έκραξε κάποια επιχείρηση επώνυμα. Δε διαφωνώ, προφανώς, με την τακτική του να κατονομάζεις και να προειδοποιείς, αλλά όχι να βρεθείς και γδαρμένος ε. Δεν πόσταρα για τον δικό μου κώλο.

@ikono: Ωραία τα λες ηλεκτρονικώς, αλλά έχω βαρεθεί εδώ και καιρό να ασχολούμαι μαζί σου. Σε περιμένω Σπιρτόκουτο σήμερα να σε κεράσω μπύρες.

ikonoklast
16-01-2013, 19:03
Δε σε αγχώνει που είναι ψηλοτάβανο;

my_troubled_Mind
16-01-2013, 19:08
in b4

έχεις πι εμ φλώρε

BLiTzER
16-01-2013, 19:51
Το χιούμορ αυτό ίσως είχε πέραση 10 χρόνια πριν, αν έγραφες, που δεν. Τώρα έρχεσαι 67ος.

ikonoklast
16-01-2013, 20:07
Ενώ η φάση «Μάγκα του πληκτρολογίου έλα από κοντά και θα σε δείρω» είναι το πιο πρωτότυπο flame στο ιντερνετ.

metamelia1
16-01-2013, 20:36
SPYRO FLWRE 2 LEKSEIS THA SU PW

CU LAN

BLiTzER
16-01-2013, 20:43
Ενώ η φάση «Μάγκα του πληκτρολογίου έλα από κοντά και θα σε δείρω» είναι το πιο πρωτότυπο flame στο ιντερνετ.

Mε έχεις υποτιμήσει πάρα πολύ αν με έχεις για τέτοιο τύπο. Το εννοώ για τις μπύρες. Απλά είσαι ηλίθιος.

00i00
17-01-2013, 00:32
παιδια μην μαλωνετε...

http://www.dailymotion.com/video/xj1jlk_yyyyyyyy-yyyyyyyyyyyy-yy-yyyyyy-yyy-yyyyyy_creation#.UPcb-ie6fAw

Art In Haste
28-01-2013, 17:40
Οκ, με τα πολλά ανταλλάχτηκαν αρκετά μέηλ, τα πιο πολλά με στάνταρ απαντήσεις από την πλευρά τους, και είπαν πως θεωρούν την υπόθεση τελειωμένη και πως δε πρόκειται να πάρω φράγκο πίσω. Ξεκίνησα την διαδικασία με την τράπεζα και κάποια άκυρη στιγμή άφησα ένα αρνητικό σχόλιο σε ένα review site.

Πριν λίγες μέρες έλαβα ένα μέηλ από το review site που έλεγε πως η rentalcars δεν είναι ευχαριστημένη από το σχόλιο μου και αν ήθελα μπορούσα να επικοινωνήσω με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο για να δουν την υπόθεση μου. Το έκανα, έλαβα σχεδόν αμέσως απάντηση και μου είπαν πως θα το κοιτάξουν.

Σημερα μου απάντησαν ξανά με χίλια συγνώμη για το σέρβις που έλαβα μέχρι στιγμής και πως προχώρησαν σε refund, που θα λάβω σε μαξ 10 εργάσιμες, ολόκληρου του ποσού και πως αν θέλω και μπορώ να αλλάξω το σχόλιο στο review site.

Case won....

Μη θαφτεί το θρεντ, καλό είναι να υπάρχει για οποιαδήποτε παρόμοια ιστορία όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ.

Κωλαράκι Τορνευτό
28-01-2013, 17:46
Απειρα :touched:

casshern
28-01-2013, 18:27
Καλή φάση, Art :thumbsup:

Συμφωνώ για το θρεντ, θα είναι χρήσιμο.
Έχω φρέσκο περιστατικό για γέλια και για κλάματα με το public.gr, αλλά μιας και έκανα τη δουλειά μου(με το plaisio τελικά, ποιός θα μου το'λεγε!), βαριέμαι να γράφω την ιστορία. Εν θερμώ, σκεφτόμουνα να γράψω κριτική στο skroutz.gr, και να τους τρέχω, αλλά ύστερα είπα ότι δεν θα άντεχα περισσότερη κουτοπονηριά παύλα καθυστέρηση, οπότε τη σκαπούλαραν για την ώρα.

Το ζουμί είναι ότι ποτέ πια Public για μένα, αυτό.

inb4 : "πήγαινες γυρεύοντας"

poweruser
29-01-2013, 00:32
ναι,πες την ιστορια ομως γιατι και μεις βαριομαστε να μαντευουμε.

Art In Haste
05-10-2014, 19:28
bump

Όχι κλέφτες ακριβώς αλλά τραγικοί σίγουρα. Πριν 5 μήνες αγόρασα μια οθόνη υπολογιστή LG. Ουσιαστικά η οθόνη χρησιμοποιήθηκε για μόλις 2 μήνες και πριν λίγες μέρες ξαφνικά εμφάνισε είδωλο. Αφού δοκίμασα τα πάντα ώστε να σιγουρευτώ πως το πρόβλημα είναι της οθόνης και όχι κάτι άλλο επικοινώνησα με την LG για να δηλώσω την βλάβη. Ο τύπος που μίλησα αρχικά ήταν αρκετά φιλικός και εξυπηρετικός, μου είπε πως έχω 2 επιλογές. Η μία να γίνει σέρβις που θα πάρει μερικές μέρες και η άλλη η άμεση αντικατάσταση της με, αν όχι το ίδιο, παρόμοιο μοντέλο ή και καλύτερο. Επέλεξα την αντικατάσταση αφού η οθόνη είναι εργαλείο δουλειάς και δε μπορούσα να μείνω χωρίς οθόνη. Μου ζήτησε επίσης να στείλω ένα φαξ με την απόδειξη αγοράς και τον κωδικό βλάβης που μου έδωσε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πράγμα που έκανα την επόμενη μέρα.

Λίγες ώρες μετά μου τηλεφώνησαν για να μου πουν πως η διαδικασία ήταν σε ανεύρεση οθόνης προς αντικατάσταση. Από έναν τύπο που ακουγόταν αρκετά βαριεστημένος. Ο ίδιος τύπος επικοινώνησε και την επομένη για να μου πει πως δεν υπάρχει στο στοκ διαθέσιμη προς αντικατάσταση και πως θα χρειαστεί να περιμένω. Στην ερώτηση πόσο θα χρειαστεί να περιμένω η απάντηση ήταν αποστομωτική. Δεν έχω ιδέα, είπε, μπορεί 1 βδομάδα, 1 μήνα, 2 μήνες κτλ κτλ. Λέω δεν είσαι σοβαρός, δηλαδή ολόκληρη εταιρεία δεν έχετε κάποια στο στοκ για να μου την αλλάξτε; Η απάντηση που πήρα ήταν πως δε μπορεί να ξέρει πότε θα χαλάσει μια ΠΑΛΙΑ οθόνη ώστε να του την φέρουν να την φτιάξει και να μου την δώσει προς αντικατάσταση της δικιάς μου καινούριας. Δηλαδή του λέω από κει που θα περίμενα ένα παρόμοιο μοντέλο ή καλύτερο εσύ μου λες πως θα πάρω παλιά για μια καινούρια που ουσιαστικά δεν έχει χρησιμοποιηθεί.....

Ζήτησα να μου την αντικαταστήσουν με ίδια καινούρια, δε προβλέπεται. Μου είπε πως δικιά μου επιλογή ήταν η αντικατάσταση και πως θα έπρεπε να περιμένω ή να επιλέξω ακόμα και τώρα το σέρβις. Ζήτησα να μου δώσει μια οτι ναναι οθόνη ώστε να μπορώ να δουλέψω μέχρι να γίνει το σέρβις και η απάντηση ήταν και πάλι δε προβλέπεται...

Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών της LG η οποία και έβγαλε ψεύτη τον τεχνικό ως προς το η οθόνη που θα λάμβανα θα ήταν παλιά αλλά γενικά αναλώθηκαν σε απλό κοπι/πειστ των κανονισμών τους και των δε προβλέπεται το ένα, δε προβλέπεται το άλλο. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός πως ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν τον κωδικό βλάβης.

Και πες εντάξει, ο τεχνικός στην Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι εξωτερικός συνεργάτης. Τον αφήνουν να κάνει και να λέει οτι θέλει; Επίσης πες στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει στο στοκ διαθέσιμη προς αντικατάσταση, σε ολόκληρη χώρα δεν υπάρχει ώστε να την ζητήσουν από μια άλλη πόλη και να την στείλουν; Να χέσω τα 2 χρόνια εγγύηση πραγματικά.

Από δω και πέρα μακρυά από LG για μένα. Ήθελα όπως και να χει να αγοράσω μια δεύτερη οθόνη που αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω σύντομα και μετά ανάλογα ή να περιμένω για την αντικατάσταση της άλλης ή να την δώσω για σέρβις να τελειώνω. Και λες, οκ παίρνω άλλη μάρκα. Θα έχω τα ίδια; Τα καταστήματα επίσης δίνουν εγγύηση αντιπροσωπείας και μόνο. Αν πάρω turbo x που θα καλύπτει την εγγύηση το κατάστημα το ίδιο;

Art In Haste
06-10-2014, 10:20
Σε συνέχεια του από πάνω.

Η κατάσταση έχει γίνει τραγελαφική. Μόλις με πήραν τηλέφωνο να ενημερώσουν για μια ακόμα φορά πως δεν έχουν διαθέσιμο στοκ για αντικατάσταση και πως δεν ξέρουν πότε θα έχουν. Και μου λένε αυτό που μπορούν να κάνουν για να εξυπηρετηθώ είναι να έρθουν να την πάρουν για σέρβις. Τους εξήγησα, για μια ακόμα φορά, πως η οθόνη είναι εργαλείο δουλειάς και δε μπορώ να μείνω χωρίς αυτήν. Τότε ο τύπος είχε το θράσσος να μου πει πως θα ακυρώσει την αίτηση βλάβης και να την ξαναέκανα σε μερικές βδομάδες. Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε για να μην φαίνεται στο σύστημα πως δεν με εξυπηρετούν!!!!! Του είπα πως και φυσικά και δε το δέχομαι αυτό και πως εννοείται ΔΕΝ με εξυπηρετούν. Μου απάντησε πως ΕΓΩ δεν θέλω να εξυπηρετηθώ!!!

Δε πας καλά του λέω, όταν δήλωσα την βλάβη μου δώσατε 2 επιλογές, έκανα την επιλογή μου γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλοιώς και δεν εξυπηρετούμαι, θα κρατήσεις τον κωδικό. Ε τότε μου λέει, θέλετε δε θέλετε, θα έρθουμε να πάρουμε την οθόνη!!!!!

Εντάξει, τι άλλο να πω. Αν είναι κάποιος σε σχετικά φόρουμ ας κάνει ένα ποστ την περίπτωση μου. Μπορεί η LG να έχει τις πιο γαμάτες οθόνες, μπορει να είναι οτι καλύτερο υπάρχει, αλλά πραγματικά δεν αξίζει το ρίσκο σε περίπτωση βλάβης!!!

εντιτ, έψαξα το τηλέφωνο. Το σέρβις στη Θεσσαλονίκη είναι προφανώς σε εξ. συνεργάτη, την http://www.steel.gr/

wom
06-10-2014, 11:16
Κλασσική φόλα από καρντάσι, έλα Αθήνα που δουλεύουμε!

ari-m
06-10-2014, 11:57
na pareis til na miliseis apey8eias me lg. prin kanadyo xronia (mporei kai 3) mas emfanisan provlima kapoies lg pou eixame stin douleia kai milisame apey8eias me lg pou mas tis allaksan amesws kai xwris polla polla kai malista oxi mono 5 mines meta tin agora alla entelws oriaka entos eggyisis ....

Art In Haste
06-10-2014, 12:00
Με LG μιλησα αρχικά και μου δώσαν κωδικό βλάβης που προφανώς ανέλαβε ο εξ. συνεργάτης. Και μετά το προηγούμενο τηλ όπως ανέφερα μίλησα πάλι με την εξ, πελατών για την οποία ήδη ανέφερα ήταν για τον πέο και αυτήν.

Parasight
06-10-2014, 12:41
Εγώ λέω να μαζευτούμε 4-5 νταήδες από δω μέσα να πάμε στον εξωτερικό συνεργάτη να πάρουμε τη δικιά του οθόνη.

casshern
06-10-2014, 15:43
Σε συνέχεια του από πάνω.

Η κατάσταση έχει γίνει τραγελαφική. Μόλις με πήραν τηλέφωνο να ενημερώσουν για μια ακόμα φορά πως δεν έχουν διαθέσιμο στοκ για αντικατάσταση και πως δεν ξέρουν πότε θα έχουν. Και μου λένε αυτό που μπορούν να κάνουν για να εξυπηρετηθώ είναι να έρθουν να την πάρουν για σέρβις. Τους εξήγησα, για μια ακόμα φορά, πως η οθόνη είναι εργαλείο δουλειάς και δε μπορώ να μείνω χωρίς αυτήν. Τότε ο τύπος είχε το θράσσος να μου πει πως θα ακυρώσει την αίτηση βλάβης και να την ξαναέκανα σε μερικές βδομάδες. Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε για να μην φαίνεται στο σύστημα πως δεν με εξυπηρετούν!!!!! Του είπα πως και φυσικά και δε το δέχομαι αυτό και πως εννοείται ΔΕΝ με εξυπηρετούν. Μου απάντησε πως ΕΓΩ δεν θέλω να εξυπηρετηθώ!!!

Δε πας καλά του λέω, όταν δήλωσα την βλάβη μου δώσατε 2 επιλογές, έκανα την επιλογή μου γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλοιώς και δεν εξυπηρετούμαι, θα κρατήσεις τον κωδικό. Ε τότε μου λέει, θέλετε δε θέλετε, θα έρθουμε να πάρουμε την οθόνη!!!!!

Εντάξει, τι άλλο να πω. Αν είναι κάποιος σε σχετικά φόρουμ ας κάνει ένα ποστ την περίπτωση μου. Μπορεί η LG να έχει τις πιο γαμάτες οθόνες, μπορει να είναι οτι καλύτερο υπάρχει, αλλά πραγματικά δεν αξίζει το ρίσκο σε περίπτωση βλάβης!!!

εντιτ, έψαξα το τηλέφωνο. Το σέρβις στη Θεσσαλονίκη είναι προφανώς σε εξ. συνεργάτη, την http://www.steel.gr/

Εντάξει όλα τα υπόλοιπα και ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα, αλλά αυτό στα μεγάλα γράμματα, πως το λες???

Η LG ήταν ανέκαθεν μια μέτρια εταιρία που κατάφερε να παραμείνει στην αγορά των τηλεοράσεων/οθονών χάρη στην περίφημη zero pixel warranty που εφάρμοσε πρώτη. Φυσικά, ο λόγος για αυτή την "απλοχεριά" της ήταν τα τρομερά ποσοστά ελαττωματικών προιόντων που έπρεπε κάπως να κουκουλώσει.
Αν ναι. Είχε και λίγο πιο "φευγάτο" design στα προιόντα της.

Art In Haste
06-10-2014, 15:47
Ειρωνικό ήταν :)

12 stars circle your brow
25-11-2014, 10:16
Λοιπόν, πήρα μέσω του skroutz από ένα μαγαζί (Cosmomarket) 3 πράγματα, εκ των οποίων το ένα δεν ήταν αυτό που περίμενα να είναι βλέποντας την εικόνα (παραπλανητική, νομίζεις ότι είναι ψηστιέρα μεγάλη ενώ είναι μία κλασική τοστιέρα (http://www.zazopoulossa.gr/images/stories/virtuemart/product/39041.jpg)). Τέλος πάντων, επικοινωνώ μαζί τους και τους λέω ότι θέλω να το επιστρέψω, μου λέει στείλτε το με δικά σας έξοδα και μόλις το παραλάβουμε και ελέγξουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση, θα σας βάλουμε τα χρήματα στον λογαριασμό. Στέλνω λοιπόν την επόμενη μέρα σαν δέμα με ΕΛΤΑ. Περνάνε 4 μέρες και λεφτά δεν έχουν μπει, παίρνω τηλέφωνο, ρωτάω τι γίνεται με την επιστροφή, μου λέει μια τύπισσα εκεί δεν ξέρω λείπει η υπεύθυνη και κάτι παπαριές. Αυτό για 3 συνεχόμενες μέρες, την τέταρτη μέρα παίρνει μία τύπισσα λοιπόν από το μαγαζί (όχι εμένα, είχαμε δηλώσει της συμβίας το τηλέφωνο) και με υφάκι προσβλητικό της είπε κάτι αρχιδιές οτι δεν έχουμε παραλάβει τίποτα, πως το στείλατε, της λέει με ΕΛΤΑ, της απαντάει "α καλάαα... εμείς δεν συνεργαζόμαστε με ΕΛΤΑ κυρία μου" και τέλος πάντων οτι όταν το παραλάβουμε θα σας στείλουμε τα χρήματα δεν θα σας τα φάμε και κλείνει το τηλέφωνο. Μου τα λέει, τσιτώνω, παίρνω τα ΕΛΤΑ στο Μαρκόπουλο και δίνω τον κωδικό αποστολής, για να μου απαντήσει ο άνθρωπος οτι το δέμα βρίσκεται εκεί πέρα 5 μέρες, ενώ τους έχει σταλεί και ειδοποίηση να πάνε να το πάρουν. Τον ρωτάω λοιπόν αν μπορούν να το αποστείλουν εκεί και μου λέει κάτι ιστορίες ότι δεν κάνουν διανομή αυτοί. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο (εννοείται γκαζωμένος) στο μαγαζί και τους λέω το και το, πήρα λίγο την τύπισσα από τα μούτρα και για το ύφος της άλλης και μου λέει ήταν άλλη συνάδελφος και δεν ξέρω μα-μου, της εξηγώ τέλος πάντων οτι το δέμα είναι εκεί, μπορείτε να το παραλάβετε, σας έχουν ειδοποιήσει, κάντε κατάθεση τα χρήματα να τελειώνουμε. 5 μέρες μετά, ακόμα περιμένω και τώρα ξαναπαίρνω τηλέφωνο για τελευταία γαμημένη φορά. Κάτι γραμμές προστασίας του καταναλωτή κτλ είναι ψιλοάχρηστα, οπότε ρωτάω: τι κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις;

Κωλαράκι Τορνευτό
25-11-2014, 10:27
Που ειναι το μαγαζι? Ποσο μακρια απο σενα?

25-11-2014, 10:34
Μαρκόπουλο, καμιά 100 χλμ πάνω-κάτω, μην πεις βενζίνη και μπουκάλι. Πριν λίγο έκλεισα το τηλέφωνο πάντως κι ενώ πήγε να μου αρχίσει πάλι τις μαλακίες (σαν να έχει δίκιο για κάποιο λόγο) την έβαλα στην θέση της και έγινε κι ευγενική. Υπομονή τελικά λίγο ακόμα γιατί ισχυρίστηκε πως δεν είχαν ειδοποίηση από το ταχυδρομείο και πως ήταν μόνο 2 υπάλληλοι και μια βδομάδα τώρα δεν μπορούσε κανείς να πάει να το πάρει.

metamelia1
25-11-2014, 10:41
http://i.imgur.com/LTbUBKU.jpg

Κωλαράκι Τορνευτό
25-11-2014, 11:03
^Ο τσονος κανει καλυτερα φωτοσοπ.

Βικοτνι εννοουσα να πας να τα κανεις λιγο πουτανα, οχι μπουκαλι μολοτοφ κτλ, ηρεμησε

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/198/010/tysonreaction.gif

25-11-2014, 11:24
Η φωνή μου στο τηλέφωνο είναι πιο επιβλητική από την παρουσία μου! Άσε που, αν ήταν να τραβηχτώ μέχρι εκεί, θα το έκανα εξαρχής για να επιστρέψω την τοστιέρα... :offtopic:

freak brother
25-11-2014, 11:28
Λοιπόν, πήρα μέσω του skroutz από ένα μαγαζί (Cosmomarket) 3 πράγματα, εκ των οποίων το ένα δεν ήταν αυτό που περίμενα να είναι βλέποντας την εικόνα (παραπλανητική, νομίζεις ότι είναι ψηστιέρα μεγάλη ενώ είναι μία κλασική τοστιέρα (http://www.zazopoulossa.gr/images/stories/virtuemart/product/39041.jpg)). Τέλος πάντων, επικοινωνώ μαζί τους και τους λέω ότι θέλω να το επιστρέψω, μου λέει στείλτε το με δικά σας έξοδα και μόλις το παραλάβουμε και ελέγξουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση, θα σας βάλουμε τα χρήματα στον λογαριασμό. Στέλνω λοιπόν την επόμενη μέρα σαν δέμα με ΕΛΤΑ. Περνάνε 4 μέρες και λεφτά δεν έχουν μπει, παίρνω τηλέφωνο, ρωτάω τι γίνεται με την επιστροφή, μου λέει μια τύπισσα εκεί δεν ξέρω λείπει η υπεύθυνη και κάτι παπαριές. Αυτό για 3 συνεχόμενες μέρες, την τέταρτη μέρα παίρνει μία τύπισσα λοιπόν από το μαγαζί (όχι εμένα, είχαμε δηλώσει της συμβίας το τηλέφωνο) και με υφάκι προσβλητικό της είπε κάτι αρχιδιές οτι δεν έχουμε παραλάβει τίποτα, πως το στείλατε, της λέει με ΕΛΤΑ, της απαντάει "α καλάαα... εμείς δεν συνεργαζόμαστε με ΕΛΤΑ κυρία μου" και τέλος πάντων οτι όταν το παραλάβουμε θα σας στείλουμε τα χρήματα δεν θα σας τα φάμε και κλείνει το τηλέφωνο. Μου τα λέει, τσιτώνω, παίρνω τα ΕΛΤΑ στο Μαρκόπουλο και δίνω τον κωδικό αποστολής, για να μου απαντήσει ο άνθρωπος οτι το δέμα βρίσκεται εκεί πέρα 5 μέρες, ενώ τους έχει σταλεί και ειδοποίηση να πάνε να το πάρουν. Τον ρωτάω λοιπόν αν μπορούν να το αποστείλουν εκεί και μου λέει κάτι ιστορίες ότι δεν κάνουν διανομή αυτοί. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο (εννοείται γκαζωμένος) στο μαγαζί και τους λέω το και το, πήρα λίγο την τύπισσα από τα μούτρα και για το ύφος της άλλης και μου λέει ήταν άλλη συνάδελφος και δεν ξέρω μα-μου, της εξηγώ τέλος πάντων οτι το δέμα είναι εκεί, μπορείτε να το παραλάβετε, σας έχουν ειδοποιήσει, κάντε κατάθεση τα χρήματα να τελειώνουμε. 5 μέρες μετά, ακόμα περιμένω και τώρα ξαναπαίρνω τηλέφωνο για τελευταία γαμημένη φορά. Κάτι γραμμές προστασίας του καταναλωτή κτλ είναι ψιλοάχρηστα, οπότε ρωτάω: τι κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις;

επειδη δουλευω και γω σε εξυπηρετηση πελατωνε , πρεπει να στειλεις το πακετο να παει εκει κατευθειαν αλλιως σιγα μην ασχοληθει καποιος να παει στα ελτα να το παραλάβει (θα πρεπε φυσικα να στο πουνε βεβαια αυτο ) , ι εμεις συνεργαζομαστε με acs και οι επιστροφες ειναι δωρεαν (σοβαρη εταιρεία αφου) . Ο τροπος που σου μιλησαν φυσικα ειναι ελεεινος και να ψοφισουν τα μουνοπανα .

Parasight
25-11-2014, 11:34
Μαρκόπουλο, καμιά 100 χλμ πάνω-κάτωΚρίμα, αν ήμουν ακόμη Κορωπί όπως μέχρι πριν 2,5 χρόνια, πήγαινα εγώ για πάρτη σου και τους το έκανα λαμπόγυαλο.

OniBocho
07-04-2017, 10:46
usenet.nl

Μην ψηθείτε για ΚΑΝΕΝΑ λόγο να κάνετε εγγραφή για το trial, καθώς η πουστιά είναι πως με το που τελειώσει η δωρεάν περίοδος, γίνεται αυτόματη χρέωση στο paypal που ζητούν κατά την εγγραφή, για ανανέωση συνδρομής. Εκτός κι αν ακυρώσετε τη συνδρομή σας.

Το οποίο σημαίνει πως μετά από άπειρα κλικ στο μπουρδελοσάιτ τους, θα φτάσουν να σας πουν ότι πρέπει να πάρετε τηλέφωνο σε ΗΠΑ ή ΗΒ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού.

supermachoman
08-04-2017, 17:05
usenet.nl

Μην ψηθείτε για ΚΑΝΕΝΑ λόγο να κάνετε εγγραφή για το trial, καθώς η πουστιά είναι πως με το που τελειώσει η δωρεάν περίοδος, γίνεται αυτόματη χρέωση στο paypal που ζητούν κατά την εγγραφή, για ανανέωση συνδρομής. Εκτός κι αν ακυρώσετε τη συνδρομή σας.

έτσι δε γίνεται παντού? από Amazon Prime μέχρι το πιο τελειωμένο τσοντοσάητ

tsonos
09-04-2017, 01:59
http://i68.tinypic.com/11uf4e9.jpg8)

OniBocho
09-04-2017, 09:23
usenet.nl

Να πάρεις τηλέφωνο για ακύρωση συνδρομής; Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα απλό email, ας πούμε.

supermachoman
09-04-2017, 14:14
usenet.nl

Να πάρεις τηλέφωνο για ακύρωση συνδρομής; Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα απλό email, ας πούμε.

αν κοιτάξεις το ποστ, δεν κουόταρα αυτό το παρτ

OniBocho
30-07-2018, 09:49
Τον τελευταίο καιρό, έχουν ανθίσει στην όμορφη ( :fear: ) πόλη μας πιτσαρίες απ' όπου αγοράζεις κομμάτια ως επί το πλείστον και ο μ.ο τιμής είναι το 1€ για κομμάτια μεγέθους περίπου στο 1/4 μιας οικογενειακής. Όλα καλά ως εδώ, ανέκαθεν υπήρχαν τέτοια μαγαζιά, τώρα υπάρχουν πολλά περισσότερα γύρω απ' τα φοιτητάδικα και τη Ροτόντα, άρα περισσότερες επιλογές για όλους κτλ κτλ

Έχοντας δοκιμάσει από τα περισσότερα (Chris, Fast, Espanol, Pizza Friends) στην περιοχή της Ροτόντας, κατέληξα πως η πιο νόστιμη είναι η Avanti Pizza, στην οποία βρίσκω και μια γεύση με χαλούμι, μανιτάρια, ντομάτα που μου αρέσει ιδιαιτέρως. Κόστος κομματιού 1.20€.

Προχθές λοιπόν, βρέθηκα στον πεζόδρομο Καλαμαριάς και με μεγάλη χαρά είδα πως υπάρχει κι εκεί η ίδια πιτσαρία. Πήγα για το συνηθισμένο, αλλά "επειδή Καλαμαριά αφού" 1.80€

ΨΟΦΟ :!:

Λασπόνερα
30-07-2018, 10:21
Ρε φίλε άλλα ενοίκια τί να κάνουμε, έχουν αυξημένα έξοδα. Έκανες μανούρα;
Σαλεπιτζής, 1€ στη Μοναστηρίου, 2€ στην Τσιμισκή.

Parasight
30-07-2018, 10:25
Pizza Chris, απλά η κορυφαία από όλες τις σχετικές.

OniBocho
30-07-2018, 10:32
Όχι φυσικά, δεν έκανα μανούρα γιατί δεν είχα καμία όρεξη να μπω σε τέτοια κουβέντα με τους υπαλλήλους, που δεν ευθύνονται καν για αυτό. Εντωμεταξύ δεν έχουν και ταμπελάκια με τιμές, ώστε να πεις ότι το ήξερες και όταν σε πιάνει τόσο απρόοπτα, δεν έχεις κανένα σοβαρό περιθώριο αντίδρασης.

Από την άλλη, ακόμα κι αν δεχθώ αυτό που λες για διαφορετικά έξοδα α) η τιμή δεν είναι καλή για το μέγεθος του κομματιού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιλογές σου και β) όταν είσαι franchise, πωτς γκένεν να πουλάς σε διαφορετικές τιμές; :/

OniBocho
30-07-2018, 10:35
Pizza Chris, απλά η κορυφαία από όλες τις σχετικές.

Ούτε καν. Και ο Fast και ο Avanti κάνουν καλύτερη pizza από του Chris, απλά αυτός έπιασε το σωστό σημείο.

Art In Haste
30-07-2018, 10:54
Προφανώς και το εργαστήριο για την Καλαμαριά βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο και πρόσθεσαν το κόστος των διοδίων στην τιμή της πίτσας, αλλά κατευθείαν εσύ να τους κατηγορήσεις.

OniBocho
30-07-2018, 10:59
Εντάξει, δεν το είχα σκεφτεί. Περδόν, ε σενιόρ. Την επόμενη φορά θα δώσω από μόνος μου 2€ στο κατάστημα της Μελενίκου και θα ζητήσω και σ' αυτούς συγγνώμη.

The Good Son
30-07-2018, 15:27
Είναι σίγουρα ο ίδιος; Έχει το ίδιο λογότυπο κλπ; Γενικά είναι σίγουρα franchise;

OniBocho
30-07-2018, 16:03
Ναι, είναι Good Son. Μάλιστα, έτσι εξηγείται και το φορτηγάκι με το ανάλογο λογότυπο έξω από το μαγαζί στη Μελενίκου.

Art In Haste
30-07-2018, 16:07
6 καταστήματα περικαλώ (https://www.avantipizza.gr/). Ενδιαφέρον έχει το μενού, ανοίγεις κατάστημα και συμπληρώνεις τιμές.

lady_of_winter
30-07-2018, 20:36
Έχοντας δοκιμάσει από τα περισσότερα (Chris, Fast, Espanol, Pizza Friends) στην περιοχή της Ροτόντας, κατέληξα πως η πιο νόστιμη είναι η Avanti Pizza, στην οποία βρίσκω και μια γεύση με χαλούμι, μανιτάρια, ντομάτα που μου αρέσει ιδιαιτέρως.
Τόσα χρόνια το λεγά ότι η αβάντι είναι η καλύτερη και από πίσω ακολουθεί η εσπανιόλ.

Και το 1.20 πολύ μου φαίνεται σε σχέση με 6-7 χρόνια πριν που έπαιρνες τις ίδιες πίτσες με 0.80 λεπτά, επειδή στα 4 κομμάτια που έπαιρνα είναι 1.60 διαφορά

Raven Lord
30-07-2018, 20:42
δεν παίρνεις μια ολόκληρη αν είναι να πάρεις 4

lady_of_winter
30-07-2018, 20:46
Οχι. Παίρνω 4 διαφορετικές :P

Raven Lord
30-07-2018, 20:49
αχαχαχαχαχχαχααχ

lady_of_winter
30-07-2018, 20:53
Δεν καταλαβαινω το γελιο σου. Μια χωριατικη, μια πεπερονε, μια σπεσιαλ και μια κοτοπουλο

MoRmEnGiL
31-07-2018, 01:19
Η lady ξέρει από μπαλα.

asimoulis
31-07-2018, 07:26
Και το 1.20 πολύ μου φαίνεται σε σχέση με ... χρόνια πριν που έπαιρνες τις ίδιες πίτσες με 200 δρχ

φιξντ

FANTASMA
31-07-2018, 08:05
Από την άλλη, ακόμα κι αν δεχθώ αυτό που λες για διαφορετικά έξοδα α) η τιμή δεν είναι καλή για το μέγεθος του κομματιού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιλογές σου και β) όταν είσαι franchise, πωτς γκένεν να πουλάς σε διαφορετικές τιμές; :/

Για το α) δεν εχω να πω κατι γιατι ολα αυτα ειναι αρκετα υποκειμενικα μεχρι ενος σημειου. Για το β), στην ελευθερη αγορα δεν ειναι τοσο περιεργο να υπαρχουν αλλες τιμες σε διαφορετικα καταστηματα του ιδιου franchise, ειτε μιλαμε για πιτσαριες, σαντουιτσαδικα, κομμωτηρια, φωτογραφεια ή ακομα και ρουχαδικα, οπου οι διαφορες βρισκονται στις προσφορες. Εδω που ειμαι εγω, αλλες τιμες θα βρεις στο McDonalds στην chinatown, αλλες στο midtown Manhattan (κεντρο), αλλες στην Αστορια, αλλες στο βαθυ Brooklyn. Τα ιδια και με Dunkin Donuts και με πολλες αλυσιδες τελος παντων, ακομα και πιτσαριες.

Οι τιμες βεβαια ειναι ελαχιστα διαφορετικες, της ταξης των 50 cents ή το πολυ ενος δολλαριου στα $5-6, κι αυτο οχι συχνα. Το δικο σου παραδειγμα δηλαδη ειναι ακραια διαφορα μιας και ειναι 50% πανω στο καταστημα της Καλαμαριας. Παρολα αυτα, κατι που ειμαι βεβαιος γνωριζεις πολυ καλα, οι τιμες δεν διαμορφωνονται απο το κοστος των υλικων της πιτσας, αλλα απο το ρευμα που πληρωνει ο πιτσαρας, το ενοικιο που πληρωνει, τα εξοδα συντηρησης του καταστηματος, τον τουρισμο και φυσικα απο την προσφορα και την ζητηση. Κοινως, αμα πανε και κανουνε ουρες για την 1.80 το κομματι πιτσα, τοτε ο τυπος θα την βαλει 1.80, και οποιος δεν θελει δεν παιρνει.

Και το 1.20 πολύ μου φαίνεται σε σχέση με 6-7 χρόνια πριν που έπαιρνες τις ίδιες πίτσες με 0.80 λεπτά, επειδή στα 4 κομμάτια που έπαιρνα είναι 1.60 διαφορά

Δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα το εναμιση ευρω στα 5 ευρω οταν μιλαμε για 7 χρονια μετα. Ειναι διαφορα αξιοπροσεκτη, αλλα οχι σημαντικη, εκτος κι αν παιρνεις 4 κομματια πιτσας απο κει καθε 2-3 μερες.

OniBocho
31-07-2018, 08:19
Οι τιμες βεβαια ειναι ελαχιστα διαφορετικες, της ταξης των 50 cents ή το πολυ ενος δολλαριου στα $5-6, κι αυτο οχι συχνα. Το δικο σου παραδειγμα δηλαδη ειναι ακραια διαφορα μιας και ειναι 50% πανω στο καταστημα της Καλαμαριας. Παρολα αυτα, κατι που ειμαι βεβαιος γνωριζεις πολυ καλα, οι τιμες δεν διαμορφωνονται απο το κοστος των υλικων της πιτσας, αλλα απο το ρευμα που πληρωνει ο πιτσαρας ( :touched: ), το ενοικιο που πληρωνει, τα εξοδα συντηρησης του καταστηματος, τον τουρισμο και φυσικα απο την προσφορα και την ζητηση. Κοινως, αμα πανε και κανουνε ουρες για την 1.80 το κομματι πιτσα, τοτε ο τυπος θα την βαλει 1.80, και οποιος δεν θελει δεν παιρνει.

Κοίταξε, μπορεί να μην είναι λάθος όσα αναφέρεις, όμως όταν είσαι ο μοναδικός που το κάνει (λίγο πριν έχει ζαχαροπλαστείο Freggio το οποίο έχει τις ίδιες τιμές τόσο στην Τούμπα, όσο και στη Χαριλάου, όσο και στη γαμημένη Αριστοτρέλους όσο και στην πλαζ Αρετσούς (τα 2 τελευταία σημεία πολύ πιο "τουριστικά" από τον πεζόδρομο Καλαμαριάς) και πέραν των εκεί σημείων, όταν παραγγέλνεις από ένα franchise pizza τύπου Pizza Fan/Domino's/Verona/ΟΤΙ_ΣΤΟΝ_ΠΟΥΤΣΟ_ΘΕΛΕΙΣ_ΑΡΚΕΙ_ΝΑ_ΘΥΜΙΖΕΙ_ΙΤΑΛΙΑ οι τιμές έιναι ίδιες) ε, χτυπάει κάπως άσχημα, δε βρίσκεις;

Πάντως, έχω την αίσθηση πως ο αίλοινας και κυρίως ο σαλλλλονικιός, αν έβλεπε διαφορετικές τιμές ανάμεσα σε δύο καταστήματα Goodys, θα έκανε βίαιη διαδήλωση απ' έξω.

FANTASMA
31-07-2018, 08:27
Μα ανεκαθεν υπηρχαν διαφορετικες τιμες στα Goody's (δεν ξερω τωρα πως ειναι γιατι παιζει να εχω να φαω πανω απο 10 χρονια). Ευκολα το Golden στο Goody's Κηφισια ειχε 20 λεπτα παραπανω απο το Goody's προς το κεντρο Αθηνας ας πουμε. Ξαναλεω, πολυ μικροτερη διαφορα απο την κλεψια που αναφερεις (συμφωνω μαζι σου οτι ειναι ακραιο δηλαδη) αλλα ειναι κατι που συμβαινει, αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι δεν ειναι παρανομο ή περιεργο να εχουν διαφορετικες τιμες καταστηματα του ιδιου franchise. Βεβαια δεν το εχω συναντησει ποτε σε franchise των 3-4-5 καταστηματων, συνηθως αυτες οι διαφορες ειναι σε πολυ μεγαλες αλυσιδες, οπως αυτες που ανεφερα, γιατι στα παπαρια τους κιολας.

OniBocho
31-07-2018, 08:30
Σοβαρά; Όχι, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι εδώ στη θεσσαλονίκη δεν έπαιζε ποτέ κάτι τέτοιο, αν το θυμάται με σιγουριά άλλος ας μιλήσει, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα. Δηλαδή, σκέψου ότι αυτές οι αλυσίδες κάνουν και delivery κι έχουν online καταλόγους ή ακόμα και δικά τους apps για να παραγγείλεις. Όλα αυτά είναι κάπως αδύνατον να μην είναι "ενοποιημένα" και να την τρως έτσι ΣΤΟΓΚΩΛΟ επειδή μένεις ΒΠ, ας πούμε. :/

lady_of_winter
31-07-2018, 08:53
Τελευταια φορά είχα φάει goodys το 11 στην χαλκίδα. Εκεί τα goodys ήταν πιο ακριβά από θεσσαλονίκη, αλλά νομίζω τότε ήταν αφού είχαν αρχίσει να αυτονομούνται ορισμένα.

The Good Son
31-07-2018, 21:08
Να τοποθετηθεί επί του θέματος ο χρήστης pitsadoros.