Log in

View Full Version : [Cinema] Silver Linings Playbook (2012)

Κωλαράκι Τορνευτό
11-01-2013, 19:04
Με αφορμη το οτι ληκαρε πριν κατι ωρες σε τορρεντς, αλλα και με το οτι βγηκαν και οι υποψηφιοτητες για τα Οσκαρς, ειπα να κανω το θρεντακι αυτο. Την ειχα δει στο σινεμα το Δεκεμβριο, αν και Ελλαδα δεν εχει βγει ακομα. Δεν εχω δει γενικα πολλες απο τις "οσκαρικες", αλλα δε με νοιαζει κιολας, η συγκεκριμενη ειναι πραγματικα παναξια για τις υποψηφιοτητες που ελαβε.

Ο Bradley Cooper υποδυεται εναν προβληματικο και κυκλοθυμικο δασκαλο, που εχασε γυναικα, δουλεια κτλ μετα απο διαφορα επεισοδια, και τωρα προσπαθει να ξαναχτισει τη ζωη του, ταλαιπωρουμενος απο εμμονες και φαντασματα του παρελθοντος. Σε καποια φαση γνωριζει την Jennifer Lawrence, η οποια εχει τα δικα της θεματα κι αυτη, και αρχιζουν να κανουν παρεα, αφου βρισκουν εναν κοινο αξονα και ο ενας βοηθαει τον αλλον. Η ταινια ειναι κατα βαση αισθηματικη, αλλα αγγιζει γενικοτερα τις ανθρωπινες σχεσεις, και με εξεπληξε με το ποσο ρεαλιστικα τις παρουσιαζει. Γυρω σε αυτο το "ειδυλλιο" βλεπεις και τους Robert De Niro και Jacki Weaver να πλαισιωνουν το βασικο καστ με πραγματικα εκπληκτικες ερμηνειες, τοσο που, και δεν ντρεπομαι να το παραδεχθω, σε καποια φαση δακρυσα με τον Ντε Νιρο (επρεπε να ειναι υποψηφια και για οσκαρ πουστιας). Περα απο το casting βεβαια (Chris Tucker λατρεια επισης), το δυνατο ατου της ταινιας ειναι το σεναριο. Γενικα πολυ σωστοι διαλογοι, εξυπνες ατακες, και μερικες φασεις στις οποιες γελας πολυ, ειδικα με τον Bradley Cooper (που πριν λιγα χρονια δεν του το ειχα και πολυ).

http://entertainmentmaven.files.wordpress.com/2012/09/silver-linings-playbook-poster.jpg

Το σιγουρα_οχι_και_λιγοτερο_κλισε_εβερ τελος της ταινιας μπορει να ξενερωσει καποιους, αλλα εδω που τα λεμε, δεν υπαρχουν και πολλες διαφορετικες επιλογες για το τελος της ταινιας, οποτε δε χαλιομαστε με τετοια πραγματα, αλλωστε η ουσια δεν ειναι τοσο το τελος οσο η εξελιξη στην συγκεκριμενη ταινια. Προσωπικα θα προτεινα να τη δει κανεις οταν βγει στον κινηματογραφο αν μπορει, ισως με καποια απο τις γαματες προσφορες της Cosmote 2 for 1 με την οποια ουσιαστικα 2 ατομα πανε με 8 ευρω να τη δουν καποια Τεταρτη, αλλα και για download προφανως μια χαρα ειναι. Κι ακομα και αν δεν του αρεσει η ταινια, υπαρχει παντα και η τορνευτη Jennifer Lawrence που ειναι μια απολαυση σκετη. Και για οσους βλεπουν NFL (ή και ακομα και για καποιους που δεν βλεπουν), μετα την ταινια γινομαστε υποχρεωτικα Philadelphia Eagles.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02397/lawrence_2397638b.jpg

BURNIN AMBITION
11-01-2013, 20:33
απο το τιτλο καταλαβα οτι βγαλαν βιβλιο με παρτιτουρες οι θιατερ

cybernaut
12-01-2013, 08:11
Bγήκε τορρεντ αλλά μόνο screaner.. θε περιμένω λίγο για το bdrip, να το δω και τα ξαναλέμε επ΄αυτού.
κατά τ΄ άλλα το Silver Linings Playbook φαίνεται καλό και σωστό αλλά ΑΜOUR δεν γίνεται να είναι.
Δαγκωτό από μένα. Haneke και τα μυαλά στο blender.
btw λίγο άσχετο αλλά μιας που είπες για oscars και είχα την απορία, πως ξενόγλωσσο φιλμ είναι υποψήφιο για όσκαρ καλύτερης ταινίας ?
παίζει αυτό ? έχει ξαναγίνει ?

Κωλαράκι Τορνευτό
12-01-2013, 12:14
Δεν εχω ιδεα, αλλα ποιο Αμουρ μωρε.
Τι ασχετη συγκριση ειναι αυτη.
Εγω παντως DVDr Rip κατεβασα.

Και συγκεκριμενα δυο εκδοσεις:

http://thepiratebay.se/torrent/8006704 σε avi
http://thepiratebay.se/torrent/8007343 σε mp4

cybernaut
12-01-2013, 18:38
εξηγησα γιατι γινεται η συγκριση .
είναι υποψήφιες για καλύτερη ταινία αμφότερες :)

Κωλαράκι Τορνευτό
12-01-2013, 21:17
Ε καλα, αν ειναι ετσι και μιας λες και "αμουρ δε γινεται να ειναι" χωρις να το εχεις δει, κι εγω σου λεω "ευτυχως" γιατι τον Χανεκε δεν τον παλευω καθολου, κι ας μην εχω δει το Αμουρ, ειδα το Funny Games και εκλαιγα τις 2 ωρες που ξοδεψα.

cybernaut
15-01-2013, 05:19
εν τω μεταξύ είπες το αγαπημένο μου :p
(και τα δύο αλλά ειδικά το πρώτο)

οντόπι Jennifer Lawrence ftw

Κάπταιν Τζίμη
16-01-2013, 12:52
Πολύ καλό το ταινιάκι, πράγματι προσεγμένο το σενάριο και επιτέλους Τάκερ και Ντε Νίρο σε ερμηνεία έξω από καραγκιοζιλίκια.

Ετεροχρονισμένη απάντηση σε ερώτημα που τέθηκε πιο πάνω. Ναι, είναι δυνατό ξενόγλωσσο φιλμ να είναι υποψήφιο για καλύτερη ταινία. Πχ το Ζ του Γαβρά έχει παίξει, όπως και το Η Ζωή Είναι Ωραία του Μπενίνι (δεν είχαν κερδίσει, αλλά ήταν στις τελικές υποψηφιότητες).

Entrancemperium
18-01-2013, 04:22
πολύ όμορφη ωραίες ερμηνείες άπειρα όμορφη και καβλωτική η Jennifer Lawrence..

freak brother
22-01-2013, 22:17
αμα την δω με κοπελιτσα ποσο δινει να παιξει σκηνικο ?

Drumsick
23-01-2013, 02:23
Eγώ παιδιά μέτριο το βρήκα.

cloud
23-01-2013, 02:45
Κι εγώ.

ikonoklast
14-02-2013, 04:08
Συμπαθέστατος Bradley Cooper, τον πάω πολύ αυτόν τον τύπο για κάποιο λόγο. Κουκλάρα Lawrence, την είχα αγαπήσει ήδη από το μέτριο "remake" του 1984, Hunger Games (http://www.imdb.com/title/tt1392170/), default o De Niro. In all, κι εγώ με το μέτριο παίζω, είχε δυο ευχάριστες κορυφώσεις αλλά κατά τα άλλα σούπα χωρίς να αιτιολογείται ούτε η διάρκεια ούτε το ανισόρροπο της ροής. Να ειδωθεί ευχάριστα βέβαια. Κατά τ'άλλα χαοτική η σύγκριση με Amour, και ο Χάνεκε δεν είναι το Funny Games.

00i00
14-02-2013, 04:10
αλλα ειναι?

ikonoklast
14-02-2013, 04:27
To The Piano Teacher και η τριλογία Fragments - Benny's Video - Seventh Continent είναι η προσωπική μου απάντηση. To ότι ο Χάνεκε δεν έχει λάθος στιγμή εκτός του αχρειάστου αγγλόφωνου remake του funny games και όλη η φιλμογραφία του είναι ο Χάνεκε, είναι μια κάπως αντικειμενική απάντηση.

00i00
14-02-2013, 04:33
δηλαδης σε αρεσε αυτο το πως το λεγαν το Leykh Kordela? a ok.απαντηξες

θεωρω οτι ειναι αρκετα ''φλυαρος'' αλλα δε βαρεις...

ikonoklast
14-02-2013, 04:47
Δεν το βάζω στα αριστουργήματα του, δέχομαι τον χαρακτηρισμό φλύαρος για το White Ribbon. Αλλά ναι, βέβαια μου άρεσε πολύ.

00i00
14-02-2013, 04:54
στο Λευκια Κορδελα ηταν σαν να κατεριψε την ολη παπαρια γυρω του....στην ''διασκευη'' δεν λεμε
τεσπα για μενα ειναι υπερτιμημενος σκηνοθετας

ikonoklast
14-02-2013, 05:04
Δασκάλα του Πιάνο έχεις δει και δεν εκτιμάς; Εντύπωση μου κάνει.

00i00
14-02-2013, 05:10
εχω δει τα απαντα του

τον θεωραω υπερτιμημενο
εξηγησις ουδεμια

cloud
14-02-2013, 14:32
Δασκάλα του Πιάνο έχεις δει και δεν εκτιμάς; Εντύπωση μου κάνει.

Άσχετο, θέλω κάποιος να μου εξηγήσει την σκηνή που
φιλάει τη μάνα της με πάθος

SpiritCrusher
15-02-2013, 02:31
Κουκλάρα Lawrence, την είχα αγαπήσει ήδη από το μέτριο "remake" του 1984, Hunger Games (http://www.imdb.com/title/tt1392170/),

Wait, wat?

Ταινία τύπου Twilight να'ούμε που η ίδια η συγγραφέας είπε πως το εμπνεύστηκε βλέποντας στην τηλεόραση reality show και μετά αλλάζοντας κανάλι έβλεπε νέα για την εισβολή στο Ιράκ. Αμφιβάλλω καν αν έχει διαβάσει 1984. Πάντως ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει ούτε το Battle Royale (http://www.imdb.com/title/tt0266308/), παρ'όλες τις ομοιότητες.

edit: Ok, με αφορμή το αποπάνω, βρήκα ένα interview που ισχυρίζεται ότι το έχει διαβάσει. Fair enough, αλλά και πάλι.

ikonoklast
17-02-2013, 15:30
Ε και να το χει διαβάσει και να της ήρθε με επιφοίτηση το σενάριο είναι κόπια σε εκατό σημεία με αστείο τρόπο. Όχι ότι με χαλάει αυτό ή αυτό φταίει που ήταν μάπα το Hunger Games.

freak brother
20-02-2013, 15:01
ωραια ταινια , λιγο προβλεψιμο το σεναριο αλλα δε με χαλασε και συγκινήθηκα και λιγο στο τελος (γκευ) .Ikonoclast καποιοι την ειχαμε scoutarei απο τα demos....εε απο το x-men

Parasight
20-02-2013, 15:15
Τυπική οσκαρική συνταγή, όχι κάτι κακό, όχι κάτι να πάθεις την πλάκα της ζωής σου. Lawrence τι να λέμε, Cooper μια χαρά τα πήγε, de Niro αξιοπρεπής.

atom_smasher
02-05-2013, 12:15
Εγω που δεν ήξερα καν οτι ήταν για οσκαρ κλπ - στα παπαρια μας- το βρήκα πολύ καλό και ακριβώς ότι χρειαζόμουν να δω το Σάββατο βράδυ στο σινεμα. το γκομενακι είναι άπαιχτο. είχα να πάω και σινεμά από το χόμπιτ. τέτοια τρομάρα είχα πάρει...

tsimpouklano
01-10-2015, 18:13
Συμπαθέστατο ταινιάκι, πολύ δυνατοί οι διάλογοι (ιδίως κατά τη φάση της γνωριμίας) lawrence-cooper. Συμφωνώ πως είχε γλυκανάλατο, προβλέψιμο happy end, αλλά ήταν το τελευταίο που μ' ένοιαξε, ύστερα από την κλιμακούμενη αισιοδοξία που έβγαζε προς το τέλος της, που απλά μ' έκανε και χαμογελούσα. Χαρακτήρας de niro απλά για μάπες και chris tucker <3.

Η lawrence μέχρι χθες δεν μου άρεσε. Πολύ σέξυ γυναίκα.