PDA

View Full Version : [Cinema] Cloud Atlas (2012)

Κωλαράκι Τορνευτό
30-12-2012, 12:01
http://www.indiewire.com/static/dims4/INDIEWIRE/555d577/4102462740/thumbnail/680x478/http://d1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net/e5/bf1850f82511e1baf122000a1d0930/file/watch-new-trailer-for-cloud-atlas-offers-a-little-more-footage-new-yorker-profile-wachowskis.jpg

Ξερουμε ηδη οτι τα αδερφια Wachowski εχουν ταλεντο στο storytelling, και εχουν κι ενα μικρο obsession με την επανασταση, οποτε το να βαζεις στο παιχνιδι και τον μαεστρο της φωτογραφιας Tom Tykwer μονο θετικο μπορει να ειναι. Αχαστη ταινια, λυπαμαι ηδη που δε βρηκα καποιον να παμε να το δουμε μαζι στον κινηματόγραφο, οποτε αρκεστηκα στη ζεστασια της κουβερτας και του προχειρου φαγητου με συνοδεια πορτοκαλαδας (και δε με χαλασε καθολου). Σχεδον 3 ωρες, η ταινια βασιζεται στην ομωνυμη νουβελα του David Mitchell και περιλαμβανει 6 ιστοριες οι οποιες φαινομενικα εχουν μικρη σχεση μεταξυ τους, αλλα εν τελει αποδεικνυονται αρκετα σχετικες.

Απο τις ακριβοτερες ανεξαρτητες παραγωγες στην ιστορια ($100.000.000 μπατζετ χωρις την υποστηριξη καποιου μεγαλου στουντιο και με προβληματα χρηματοδοτησης για χρονια), το φιλμ εστιαζει περισσοτερο στην κοινωνικη εξελιξη του ανθρωπινου ειδους, σε πραξεις που μενουν ανεξιτηλες στο χρονο και διαμορφωνουν την ιστορια, στο αν τελικα γινεται να οδηγηθει ο ανθρωπος σε καποια ουσιαστικη προοδο, αλλα και σε "μικροτερα" θεματα, ή τελος παντων πιο φιλοσοφικα και οχι τοσο πρακτικα, οπως η μετενσαρκωση, το μεταφυσικο, οι θρησκειες, η υπαρξη ενος ανωτερου οντος κτλ. Φοβεροι οι Tom Hanks, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Halle Berry, Doona Bae, Ben Whishaw, Jim Sturgess, James D'Arcy, αλλα και ο Hugh Grant (παραδοξως?). Το συστηνω ακομα και στους πιο δυσκολους, κι ας εχει μερικα κλασικα χολιγουντιανα μπονους, οπως εκρηξεις n' shit. Φωτογραφια και μουσικη σε υψιστο επιπεδο και ειμαι σιγουρος οτι ευθυνεται ο Τικβερ για αυτα.

BURNIN AMBITION
31-12-2012, 00:22
fxaristoyme kwlaraki

Mitsmann
31-12-2012, 01:44
το ειχα δει στο σινεμα οταν βγηκε.
ωραιοτατο.

BURNIN AMBITION
31-12-2012, 02:39
οπως καταλαβατε η σιχαμενη διαβασε το θρεντ

Atropos
31-12-2012, 02:54
Έχω δει τη μισή.
Δεν έχω καταλάβει Χριστό.

BURNIN AMBITION
31-12-2012, 03:24
Έχω δει τη μισή.
Δεν έχω καταλάβει Χριστό.αρα να μη την κατεβασω εγω ε?

Κωλαράκι Τορνευτό
31-12-2012, 03:27
Κατεβασε την, δεν ειναι και τοσο δυσνοητη πια.
Ουτε καν μπερδεμενη, ειναι πολυ συγκεκριμενες οι 6 ιστοριες, απλα πρεπει να χεις το νου σου να δεις τι παιζει στην καθεμια.
Δηλαδη το Mulholland Drive τι να πει.

BURNIN AMBITION
31-12-2012, 03:30
μωρε ετσι το πα επειδη ειμαι ο μπερνης

τεσπα κατεβαινει, ηλπιζα να την δω τωρα αλλα κατεβαινει αργαααααααααααααααα

θενξ για το χεντς απ για το ταινιακι

tsimpouklano
31-12-2012, 04:34
Έχω δει τη μισή.
Δεν έχω καταλάβει Χριστό.

Kαι εγώ κάπως έτσι μέχρι τη μέση δεν ήξερα που μου παν τα τέσσερα, αλλά στη συνέχεια όλα αρχίζουν και δένουν.
Ταινίαρα, άπειρα pinks.

Atropos
01-01-2013, 23:16
Όντως μετά το μισό αρχίζει κα δένει το πράγμα, το μισό είναι μιάμιση ώρα υπ' όψιν. Αλλά δεν περιμένω την ταινία να μου κάνει κήρυγμα για την ελευθερία, για τους αγώνες, καταπίεση κ.τ.λ.
Ντάξει, αυτά τα ξέρουμε, δώστε λύσεις στον λαό. Καλή ταινία, αλλά πολύ κακό για το τίποτα. Μπέρνι δέστην με μπόλικα ποπ κόρν.

BURNIN AMBITION
05-01-2013, 02:49
ti panagies erixa. entelws ilithia tainia. ok denoume istories mazi apla gia na tis desoume? kai afhnouyme to theath na xasei ti mpala gia na eimaste sophistike? thes istories parallhles? des amores perros. mas ta pe edw kai xronia kala ekei. gamw th panaxaikh mou mesa ai sto dialo. re kala sas elega na mh th dv ti me pshsate?

Κέβιν Σόρμπο
05-01-2013, 03:07
γω το παρατησα κει στις ιαπωνεζες του μελλοντος.

Dragonlord
05-01-2013, 04:30
συμφωνώ με μπέρνη=/

Κωλαράκι Τορνευτό
05-01-2013, 14:26
ti panagies erixa. entelws ilithia tainia. ok denoume istories mazi apla gia na tis desoume? kai afhnouyme to theath na xasei ti mpala gia na eimaste sophistike? thes istories parallhles? des amores perros. mas ta pe edw kai xronia kala ekei. gamw th panaxaikh mou mesa ai sto dialo. re kala sas elega na mh th dv ti me pshsate?
Δεν ειχες μαζι σου το τετραδιο να κρατας σημειωσεις ε?

BURNIN AMBITION
05-01-2013, 14:37
ρε συ τζονη εισαι λατρειας αλλα μημαςαναβειςταλαμπακιαγαμωτηνπουταναμουμεσα
ελεινη ταινια απο ολες τις αποψεις. καλυτερα να εβλεπα δεκα επεισοδια smallville

Κωλαράκι Τορνευτό
05-01-2013, 14:43
Βλακειες λες, μη με κανεις να σου πω "απλα δεν την καταλαβες καν" και να το εννοω γιατι δε σε εχω για χαζο.
Τι Αμορες Περρος μωρε και Σμολβιλ, συγκρινε την και με Θαναση Βεγγο και Τερμινεητορ σε λιγο.

BURNIN AMBITION
05-01-2013, 19:07
Βλακειες λες, μη με κανεις να σου πω "απλα δεν την καταλαβες καν" και να το εννοω γιατι δε σε εχω για χαζο.
Τι Αμορες Περρος μωρε και Σμολβιλ, συγκρινε την και με Θαναση Βεγγο και Τερμινεητορ σε λιγο.egw se pinkara pantws. h skhnh me ta poluvola sto telos ekei pou h allh evgaze logo htan terminator na to xereis. exei kaei o egefalos mou apo tis proves de mporw na suzhthsw ta xanaleme apo tetarth

alaiah
05-01-2013, 19:41
μια χαρά γαμάτο ήταν το cloud atlas, καθηλωτικό. Μόνη εξαίρεση η καταδίωξη στη νέα σεούλ

Fireknight
05-01-2013, 20:37
kaaaaaaaaalo itan alladentrela8ikakiolas.

Raven Lord
12-09-2014, 11:54
καλό αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. υπερφορτωμένο θα έλεγα. καλύτερα να είχε τις μίσες ιστορίες κ να γίνονταν 2 ταινίες.
σημειώνω ότι το είδα με τη 2η προσπάθεια. την 1η πριν κάτι μήνες το βάζω μετά από πιώμα, οκ στο μισάωρο είχα χάσει τη μπάλλα κ το 'βγαλα :P