View Full Version : Διαιτα Διαιτα (μονο για αντρες)
sfinotouvlaki
12-12-2012, 03:00
φακες με ρυζι [kitchari] η φαβα με ρυζι [Mujaddarah], τις πατατες σου να τις κανεις στο φουρνο, αν βαρεθηκες τον τραχανα κανε κανα τανομενον σορβα, ταμπουλε [αυτο οπως και ολες τις σαλατες γενικοτερα τις ενισχυω με ξηροκαρπια. πριν το φαι να τρως σαλατα, χορταινεις σαφως ευκολοτερα], καναν γιγαντα στο φουρνο, ρεβιθια, εγω τρωω επισης κατι σαν μαγειριτσα που αντι για σικοταρια εχει μανιταρια, γαμαει. ολα αυτα ειναι ευκολα να τα κανεις, γρηορα σχετικα, φθηνα. συνταγες υπαρχουν ονλινε, εγω συνηθως κανω παραλαγες γιατι ποτε δεν εχω ακριβως αυτα που λενε.
geologiko_karoto
12-12-2012, 03:09
φρυγανές με δγιαούρτ
χορταστικό λέμε ρε, τι γιαούρτι. Ζυμαρικά, ΡΥΖΙ, κριθάρι, βράσε βρώμη. Βάλε και στον κιμά μπόλικο ψωμάκι και κάνεις πολλές μερίδες.
sfinotouvlaki
12-12-2012, 03:34
ε, τα ματια πιο δυσκολα ειναι απο αυτα που λεω. κι εγω γενικα σκατα τα κανω, αλλα σταρχιδια μου ξερωγω, στο τελος παντα τρωω! οδηγιες... τι οδηγιες θες; ποσοτητες, προετοιμασια, τροπο μαγειρεματος; εξαρταται και για ποσα ατομα μαγειρευεις. επισης με τους χρονους και τη δυναμη της φωτιας δεν τα παω καλα, καθε φορα ειναι και μια περιπετεια! ακομα κι οταν μαγειρευω μονο για μενα δεν μειωνω τις ποσοτητες, απλως τρωω για δυο μερες. γενικα πραγματα... ας πουμε τη φαβα να την εχεις απο κοντα γιατι φουσκωνει πολυ οποτε πρεπει να βγαλεις τον αφρο. στο ταμπουλε παλι δεν κανεις τιποτα, απλως βαζεις το πλιγουρι στο νερο να φουσκωσει και μετα το ανακατευεις στη σαλατα. εγω πολυ σπανια θα βαλω το ρυζι να βρασει σε διαφορετικο σκευος, απλως το προσθετω στην κατσαρολα αφου εχει παρει βραση και ειναι προς τα τελειωματα η φακη/φαβα. γενικα βρες δυο τρεις συνταγες, θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα ολες διαφορετικες, και κανε αυτη που σε βολευει. επισης, προφανως δεν καραμελωνω κρεμμυδια και τετοια πραγματα. αν θες βημα βημα μπορω να σε γραπσω αυριο αλλα νομιζω θα σου ειναι πιο ευκολο να βρεις βιντεακια για να τα βλεπεις κιολα, οχι απλως να τα διαβαζεις.
για δε φτιαχνεις καμια κοτοσουπα καμια φακη η φασολια η κανα κοτοπουλο στο φουρνο ξερω γω που ειναι και γρηγορα και απλα και καμια σαλατα οτι σαρεσει. γω ετσι την βγαζω
my_troubled_Mind
12-12-2012, 11:09
Το θέμα εδώ απ'ότι καταλαβαίνω δεν είναι η δίαιτα αλλά οικονομικές λύσεις που ξεφεύγουν από το βαρετό-συνηθισμένο και χορταίνουν.
Μια άλλη μόντα λοιπόν που μπορείς να κάνεις για μακαρόνια είναι η εξής:
Μακαρόνι με τρούπα-αυγό βραστό-μπρόκολο-φέτα-ελαιόλαδο στο τέλος. Όλα αυτά τα κόβεις ψιλονιανιά. Ακούγεται αηδία αλλά είναι ούμπερ χορταστικό.
Το έκαμα παλιά που ήμαν ντεμεκ μασίστας και μέτραγε. Μόνο η φέτα ξεφεύγει λίγο από τη φθήνια αλλά σε χωριό είσαι,θα τη βρεις την άκρη.
Επίσης παίζει και το μποντυμπιλντεράδικον πιτάκι βρώμης που περιέχει βρώμη(.), ασπράδια(6),κρόκους(2) και λίγο μέλι αφού το έχεις ψήσει στο τηγάνι. Αν θες βάνεις και καμιά σταφίδα ή κανά ξηρό καρπό(μύγδαλα ή καρύδια) στη ζύμη της βρώμης και τον αυγών και είσαι τούμπανος. Μακράν το πιο χορταστικό πρωϊνο που έτρωγα ποτέ αλλά έχει λίγη μανούρα και δεν το κάμω πλέον. Και αυτό βγαίνει σχετικά φθηνά.
υ.γ.1-Γενικά καλά έκαμε ο μινμιν και έκανε το θρεντ να πάρουμε καμιά ιδέα. Χτες το βράδυ έτρωγα κρύα μακαρόνια με χοτ κέτσαπ και παρμεζάνα και σκεφτόμουν αρχικά να σνιφάρω βενζίνη και μετά να κάνω τατουάζ ''ΓΟΥΑΪΤ ΤΡΑΣ''.
υ.γ.2-Επίσης, τι δεν τρώτε φάβα πάνω? είστε καλά?
Raven Lord
12-12-2012, 11:26
στην κομοτηνή που έμεινα ένα εξάμηνο και δεν είχα φουλ εξοπλισμό, έτρωγα αρκετά τονο-μακαρονάδα. φουλ ενέργεια και πρωτεΐνη.
τα μακαρόνια τα φτιάχνεις κανονικά, ενώ ρίχνεις τον τόνο σε ένα κατσαρολάκι με κρεμύδι-σκόρδο-ρίγανι-αλάτι-πιπέρι-λίγο λάδι-λίγο ξύδι, ίσως και λίγη ντομάτα ή μισό ποτήρι νερό και βράζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει. αν δεν έχεις πρόβλημα με το συνδυασμό (ψάρι-τυρί), σερβίρεις με λίγο κεφαλοτύρι.
Η φάβα γαμεί αλλά θέλει εκατονοχτακώσες ώρες για να γίνει.
Ντάκος μου φαίνεται δεν χρειάζεται να αναφερθεί καν, είναι χορταστικός και έτοιμος σε 5'(για μάξιμουμ απολαυσης όμως θες κρητική μυζήθρα αντί φέτας, αλλά και πάλι γαμει).
Εύκολο επίσης: χτυπάς 2-3 αυγά, τα αλατοπιπερώνεις(αν θες βάζεις και τριμμένο τυρί μέσα - λίγο όμως) και μουσκεύεις 2 φέτες ψωμί μέσα(απλά να κολλήσει το αυγό στην φέτα και από τις 2 μεριές). Τις τηγανίζεις και είσαι άρχοντας.
Αλλο παναπλο και εξίσου γρήγορο: Βάζεις ψωμί στην τοστιέρα ή στην ξυλόσομπα αν έχεις, ψήνονται και μετά βάζεις, αλάτι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι. Συνοδεύεις με φέτα-ελιές και είσαι άρχοντας.
Πατατοαυγά δεν λέω γιατί θέλει μισάωρο πλας,αν και αξίζουν τον κόπο.
Πείνασα πρωινιάτικα.:oops:
αν βαρεθηκες τον τραχανα κανε κανα tetoio (http://www.epikairotita.info/index.php?option=com_content&view=article&id=2432:sintagi&catid=21:recipes&Itemid=1)
Mitsmann
12-12-2012, 12:25
Σωταρεις τριων ειδων πιπεριες με ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΑΔΙ συνοδεια κολοκυθακιου και κρομμυδιονε.
Προσθετεις τονο.
βραζεις μακαρονια χωρις να καουν με βουτυρο η λαδι.
τα βαζεις ολα σε μπωλ.
ανακατευεις.
θυμασαι Μιτσμανν.
πινκαρεις με σθενος.
Mitsmann
12-12-2012, 12:31
Οχι σπαγγετια ε.
Parasight
12-12-2012, 12:42
Ντάκος μου φαίνεται δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανΝΑΙ ΝΤΑΚΟΣ
Απλά δεν τραβιέται πολύ τώρα το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι μπορώ να ζήσω μόνο έτσι.
Raven Lord
12-12-2012, 13:26
Σωταρεις τριων ειδων πιπεριες με ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΑΔΙ συνοδεια κολοκυθακιου και κρομμυδιονε.
Προσθετεις τονο.
τα βαζεις ολα σε μπωλ.
ανακατευεις.
θυμασαι Μιτσμανν.
πινκαρεις με σθενος.
το έκανα κ αυτό. βγαίνει λίιιιγο πιο βαρύ αν σου ξεφύγει το λάδι. γι'αυτό καλά τα είπες για ελάχιστο.
Επίσης, το πρωινό του αστροναύτη, εκπυρσοκροτείσαι φλεγόμενος στο διάστημα μέχρι το απόγευμα: μήλα/αχλάδια με μέλι, ταχίνι και ξηροκάρπια, αν βρίσκεσαι στα πρόθυρα λιποθυμιάς προσθέτεις και γιαούρτι.
Φτηνό, αν δεν μένεις σε αστικό κέντρο.
Προσοχή, να μην καταναλωθεί βραδινές ώρες, ακολουθούν λευκές νύχτες.
Το πιάτο είναι γιούνισεξ.
Harbinger of Death
12-12-2012, 14:21
Παίρνεις ένα μπρόκολο, μεγαλούτσικο. Το βράζεις κανα δεκάλεπτο, κοιτάς να περνάει πιρούνι, αλλά όχι να γίνει νιανιά γιατί μετά είναι νιανιά.
Το βγάζεις, το βάζεις σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, και μετά παίρνεις το τυρί για λιώσιμο της αρεσκείας σου και κόβεις κομμάτια και το βάζεις στα γρήγορα ανάμεσα στα κομμάτια του μπροκόλου. Καλύπτεις το μπολ/πιάτο με άλλο ίδιο, ώστε να δημιουργηθεί κλειστός χώρος. Αφήνεις δέκα λεπτά ωσπου να λιώσει το τυρί.
Λάδι, λεμόνι, αλάτι, κι είσαι κομπλέ.
enitharmon
12-12-2012, 14:37
δεδομενου οτι σε ολες τις φωτο του ειναι τσιλιβιθρας και απ ο,τι εχει ποσταρει ως τωρα απο φαγια τρωει για δυο αθρωπους, μαλλον δε θελει να χασει κιλα, να χορτασει οικονομικα θελει.
Αν ισχυει αυτο, ξεκινα τα πολυσπορα και τα ολικης αλεσεως. Λευκο ψωμι και λευκα μακαρονια και τετοια σε κανουν να πεινας ψιλογρηγορα παλι (βεβαια, αν το λευκο μακαρονι εχει 1 ευρω και το μαυρο 3, ε φαε οσο θες λευκο, δε θα παχυνεις εσυ). Αλλα ο,τι κυκλοφορει σε σπορο χορταινει πραγματικα για πολλες ωρες. Βραστο σιταρι, κριθαρι, βρωμη, σικαλη, ολυρα και τετοια, βραστα, κανε και λαχανικα διπλα και θα σκασεις. Επειδη ολοι αυτοι οι σποροι (πλην σιταριου) την εχουν δει χελθ μουβμεντ, παιζει να εναι ακριβοι, αν δεν ειναι φα τους. Και ο,τι σου ειπε το σφινοτουβλακι, φακες με ρυζι, καλαμποκι με ρυζι και τετοια. Αν πειτε πως να φτιαξω το πισι μου (πηγαιντε να δειτε καλε κυριοι) θα σε ποσταρω και καμια συνταγη
Mitsmann
12-12-2012, 16:00
Προσθετεις τονο.
τα βαζεις ολα σε μπωλ.
ανακατευεις.
θυμασαι Μιτσμανν.
πινκαρεις με σθενος.
το έκανα κ αυτό. βγαίνει λίιιιγο πιο βαρύ αν σου ξεφύγει το λάδι. γι'αυτό καλά τα είπες για ελάχιστο.
αυτο, μου εχει συμβει και μενα και οντως θελει λιγο.
tsimpouklano
12-12-2012, 16:05
Παίρνεις ένα μπρόκολο, μεγαλούτσικο. Το βράζεις κανα δεκάλεπτο, κοιτάς να περνάει πιρούνι, αλλά όχι να γίνει νιανιά γιατί μετά είναι νιανιά.
Το βγάζεις, το βάζεις σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, και μετά παίρνεις το τυρί για λιώσιμο της αρεσκείας σου και κόβεις κομμάτια και το βάζεις στα γρήγορα ανάμεσα στα κομμάτια του μπροκόλου. Καλύπτεις το μπολ/πιάτο με άλλο ίδιο, ώστε να δημιουργηθεί κλειστός χώρος. Αφήνεις δέκα λεπτά ωσπου να λιώσει το τυρί.
Λάδι, λεμόνι, αλάτι, κι είσαι κομπλέ.
Και με φέτα ΓΑΜΑΕΙ.
egg in a basket
http://earthlingsoft.net/ssp/blog/graphics/Egg%20in%20a%20basket.jpeg
sfinotouvlaki
12-12-2012, 17:15
αρακας
-------
μισο κιλο αρακα
ανηθο, μαιντανο [ποσοτητες ο,τι σαρεσει εσενα, εγω γουσταρω μαιντανο και βαζω πολυ, στο τελος ομως - να μην μαγειρευτει πολυ]
ενα κρεμυδι [η μισο, αναλογως τα γουστα. ψιλοκομμενο]
καναδυο καροτα αν θες
λαδι [εγω με το ματι βαζω, υποθετω πεντε κουταλιες ειναι οκ]
λιγο νερο
μια δυο πατατες, αναλογως ποσο πεινας [οσο μικροτερες τις κοβεις, τοσο ευκολοτερα μαγειρευονται]
καναδυο ντοματες [εγω φρεσκιες βαζω, η σαλτσα, αν δεν παιζουν αυτα υποθετω μπορεις να βαλεις πολτο/παστα πως σκατα το λενε]
αλατοπιπερο
βαζεις λαδι στην κατσαρολα, αναβεις ματι, ριχνεις κρεμμυδι, σοταρεις, ριχνεις την ντοματα, την πατατα, τα καροτα, τον αρακα. καθετι που ριχνεις ανακατωνε λιγο. βαλε το νερο, αλατοπιπερωσε, ανακατωσε. οταν παρουν βραση, χαμηλωσε τη φωτια και σκεπασε. μετα απο κανα εικοσαλεπτο δες αν χρειαζεται νερο. αφηνεις κανα δεκαλεπτο ακομα η οσο χρειαζεται τεσπα μεχρι να γινει, δοκιμαζεις για να δεις. προς το τελος βαλε και τον ανηθο και το μαιντανο. εγω τα καρατα δεν τα μαγειρευω, τα τρωω στη σαλατα, σε φουσκωνουν περισσοτερο και δεν χανουν και τα θρεπτικα τους.
λαχανορυζο
----------
ενα λαχανο [ποσο μεγαλο εσυ ξες, αναλογως που το μαγειρευεις]
καναδυο κρεμμυδια ψιλοκομμενα
2-3 φτιαριες τοματοπελτε, η σαλτσα η ο,τι εχεις
2-3 κουπες ρυζι [αν ειναι μαυρο συνηθως θελει περισσοτερη ωρα μαγειρεμα]
αλατοπιπερο, λαδι
κοβεις, πλενεις, στραγγιζεις το λαχανο. σοταρεις το κρεμμυδι στο λαδι. χωνεις το λαχανο [πρωτα τα μισο αν δεν χωραει με τη μια μεχρι να μαλακωσει για να βαλεις και το αλλο μετα απο λιγο]. βαζεις τον πελτε, αλατοπιπερο, δυνατη φωτια, ανακατεβεις να ερθουν τα πανω κατω
βαζεις εναμισο ποτηρι νερο, ανακατωνεις, σκεπαζεις, χαμηλωνεις τη φωτια και αφηνεις να βρασει. στα μισα του βρασιματος χωνεις και το ρυζι [συνηθως κανα δεκαλεπτο θελει το ρυζι, υποθετω γραφει και στη συσκευασια], ανακατωνεις, αν χρειαζεται βαζεις νερο [ζεστο καλυτερα αλλα κλαιν], σκεπαζεις, χεβυ μεταλ.
φαβορυζο
--------
μια κουπα ρυζι [μπασματι, αλλα υποθετω δεν εχει μεγαλη διαφορα και καρολινα να βαλεις]/μια κουπα φαβα [η ο,τι προτιμας εσυ στην αναλογια, εγω βαζω περισσοτερη φαβα, την οποια μπορεις να μουσκεψεις μερικες ωρες για να χωνευεται ευκολοτερα, εγω δεν τη μουσκευω. πριν τα μαγειρεπσεις, τα πλενεις με τρεχουμενο νερο]. η συνταγη η ινδικια υποτιθεται θελει γκι, εσυ βαλε ελαιολαδο [η βουτυρο για χεβυ καταστασεις, εγω δεν το εχω δοκιμασει]
αλατοπιπερο, τζιντζερ, κολιανδρο, κυμινο, σπορους μουσταρδας, κουρκουμα, [απ αυτα βαλε ο,τι εχεις, εγω βαζω παντα κουρκουμα και κυμινο. αντι για κολιανδρο μπορεις να βαλεις μαιντανο πχ, αντι για τζιντζερ κρεμμυδι]. μπορεις να βαλεις και λαχανικα, εγω δεν βαζω, τα κανω σαλατα
σοταρεις το κρεμμυδι, ριχνεις τα μπαχαρια, ανακατευεις και τα αφηνεις να μαστουρωσουν την ατμοσφαιρα. ριχνεις τη φαβα, νερο [τρια τεσσερα ποτηρια], αφηνεις κανα δεκαλεπτο να βρασει, ριχνεις το ρυζι, νερο αν χρειαζεται,αλατια πιπερια, μαιδανους, σκεπαζεις μεχρι να μαγειρευτει [κανα δεκαλεπτο]
φακορυζο
--------
καμια διακοσαρα γραμμαρια φακη, αλλο τοσο ρυζι [εγω βαζω λιγοτερο συνηθως]
ενα κρεμμυδι, κυμινο, αλατοπιπερο, λαδι
πλενεις φακες και ρυζι. σοταρεις το κρεμμυδι, χωνεις φακες και περιπου ενα λιτρο νερο, αλατοπιπερωνεις
αφηνεις να παρει βραση, σκεπαζεις και χαμηλωνεις τη φωτια. μετα απο κανα εικοσαλεπτο βαζεις το ρυζι και το κυμινο [μην το ξεχασεις, γαμαει],ανακατεπσε και ασε κανα τεταρτο ακομη. αν εχει υγρα δεν πολυπειραζει, θα τα πιει αργοτερα. αν πετυχει το φαι γαμαει, γαμαει και χωρις να πετυχει βασικα!
tabuleh
-------
πλιγουρι [το βαζεις καμια ωρα σε μια κουπα με νερο, να ξερεις οτι γινεται τουμπανο οταν το πιει οποτε μη χρησιμοποιησεις μισο κιλο πλιγουρι για θα τρως καμια βδομαδα]. μαιντανο, μεντα αν εχεις, ντοματες, φρεσκο κρεμμυδι [η ξερο αν δεν εχεις φρεσκο, δεν μας πειραζει], ριγανη, αλατι, πιπερι, ελαιολαδο, κανα μπαχαρι αν θες και ΡΟΔΙ. εγω, αν εχω βαζω και καρυδια/στραγαλια/αμυγδαλα και πολυ λιγο μελι [μελι μονο αν βαλω τα ξυροκαρπια, διαφορετικα το ροδι ειναι αρκετο]
ανακατευεις ολα τα παραπανω
σορβας
------
μια/μιαμιση κουπα κορκοτο [η πληγουρι η ρυζι]
μισο κιλο στραγγιστο γιαουρτι
μισο κρεμμυδι [εγω δεν βαζω παντως]
αλατι, λαδι, νερο [κανονιζεις την ποσοτητα αναλογως ποσο σουπα το θες]
ΠΟΛΥ δυοσμο
βραζεις το κορκοτο/ρυζι/πληγουρι. πριν βρασει, βγαζεις μια ποσοτητα νερου απο την κατσαρολα και το αφηνεις να κρυωνει
αφου σβησεις τη φωτια, ανακατευεις το νερο που εβγαλες με το γιαουρτι [σαν να κανεις αβγολεμονο] και αφου δεσει [ελπιζουμε δλδ οτι δεν θα κοπει!] το ριχνεις σιγα σιγα στη σουπα, ανακατευοντας. χωνεις τον δυοσμο και ανακατευεις.
εγω για πρωινο/βραδυνο τρωω ταχινι η χυλο βρωμης. αν φαω ταχυνι το πρωι, τρωω βρωμη το βραδυ.
το ταχινι συνηθως το τρωω με μελι και κανελα. το μελι βεβαια μπορει να ειναι ακριβο οποτε μπορεις να χρησιμοποιησεις μπανανα που παει με τους παντες και τα παντα. τη βρωμη την τρωω με δεκαπεντε διαφορετικα πραγματα [σπορους, ξηρους καρπους, αποξηραμενα φρουτα - ολα μαζι μεσα]. βαζω πεντε κουταλιες σε ενα σκευος, καλυπτω με νερο [μπορεις αντι για νερο να χρησιμοποιησεις γαλα], βραζω μεχρι να χυλωσει, οχι υπερβολικα γιατι μετα βγαζει μια ουσια σα μιξα.
για γλυκαντικο υπαρχουν τα αποξηραμενα, αλλα μια που ειναι ακριβα τα περισσοτερα μπορεις να βαλεις μπανανα [η μια κουταλια μελι]. ξηροκαρπια, αμυγδαλα/καρυδια ειναι ακριβα οποτε μπορεις να βαλεις περισσοτερα στραγαλια η τιποτα φιστικια, η καστανα τωρα το χειμωνα. ακομα και να μη χρησιμοποιησεις ολα αυτα εισαι σα δεινοσαυρος μετα.
ψωμια, μακαρονια κλπ μονο μαυρα κι αραχνα. α, επισης, προφανως φασολαδα!
my_troubled_Mind
12-12-2012, 17:41
^
δυνατό ποστ.
Coloubra
12-12-2012, 18:21
agapite minmin ontas 9 xronia fititis kai filos me to alkool den mou emenan kai polla lefta gia highlikia ki etsi ema8a na magirevw me ta pio f8ina ilika kai eprepe na me kanw na stoumpokoliasw kiolas gia na nio8o xortasmenos
8a prospa8isw na eimai analitikos giati den einai astia auta ta pragmata
otan magireveis me f8ina ilika epireazete h psixologia sou kai den imaste na mas pernei h kato volta
gia arxi enoite piata koutalia kai potiria pou 8a sinodeveis to fai prospa8ise na einai souloupika gia na gemizei to mati
kai pame tora stis sintages
prepei arxika na promi8efteis vasika mpaxarika mpoukovo paprika kai psipsipsonia opos moustarda tabasco kai tetia
meta ola ta fagita 8a exoun kapia nostimia pros8etontas auta
episis mpoliko psomi me 2 karvelakia oti kai nane to fai 8a piasei topo
min perimeneis tselemente edw milame gia nostimes f8iniarikes sintages pou 8a se xortasoun
sintagi 1
3ekiname me rizaki f8ino nixaki kai tetia an 8es pare kai ta alla ta pardala alla petamena lefta rizi einai
to vrazeis an 8es oso einai sthn katsarola petas parpika mesa kolaei akoma kai sto souroma kai exoun parei ligi gefsi
sth sinexia an 8es to tsigarizeis me kana ladaki kai kremidia alatia kai tetia
to sinodeveis meta me oti trogete sto psigio sou opos giaourti otidipote se kreas
einai polu aplo sigoura xortastiko nai paradexome pos einai monotono alla skepsou pos exei mia elafria kokkinila apo thn parpika kai ta mpaxaria pou pros8eses
sintagi 2
mias kai to makaroni paei gona 8a sou pw mia apli sintagi pou simferei se lefta
perneis makaronaki tis areskias sou ena fakelaki auth thn sapia thn skoni karmponara kai ena mikro nounou
perneis ena megalo potiri kai vazeis thn skoni (misi gia ena atomo an einai gia 2 h an tros gia 2 vale olo to fakelaki) ri3e to miso nounou mesa kai pros8ese nero alla min to kaneis polu neroulo to migma (egw to xtipousa me thn frappediera kai ginotan se 1 leptaki)
ta makaronia ta vrazeis opos kaneis panta kai meta ta petas sto piato kai oso einai zesta petas to karmponarozoumi kai ginete logo diaforas 8ermokrasias ena prama
sto fakelaki leei pos 8elei zestama alla pistepse me opos sou eipa einai kalitero
gia na ginei akoma pio toumpano an 8es anti gia makaroni pare tortelinia sou ka8onte san komodino sto stomaxi
sintagi 3
f8iniarika fagosima apo prosfores se megales alisides super market opos carrefour lidl ktl
opos protiganismenes patates 2,5 eura ta 3 kila einai upopta nostimes exoun kai gefsi tiri gia kapio para3eno logo kai einai upervolika kitrines gia patates. Den 3erw se pio ximio tis ftiaxnoun alla einai foveres uparxei episi kai mia moustarda me 1 euro den 8imame marka pou einai san liomeno plastiko ki auth foveri
meta pame se pites striftes, tiropites spanakopites alla oxi tis panakrives autes pou exoun to onoma carrefour h kai ka8olou
magirevonte efkola odigies sto piso meros ths siskevasias
sintagi 4
pame se salatoidi
vrasti patata kremidi rigani ligo piperaki alati kai vrasto avgo
an exeis kai magioneza apogionete arxontiko piato
meta mavromatika xloro kremidi alataki kai telos den 8elei kati allo gefstiko efkolo kai sinodevei otidipote
prosoxi sta mavromatika na ta vraseis 2 fores , thn proti na xiseis to nero pou 8a exei mavrisei
an den ginei alagi sto nero exoun pikri gefsi
sintagi 5
auga matia me tabasco einai o kaliteros sindiasmos gefsis sta dika mou gousta mporw na faw ena skasmo
augofetes kai oso exeis xtipisei ta auga vazeis mesa ligo tiraki isa gia na spasei thn augoulila piperakia kai tetia
sintagi 6
tiganites
einai h esxati lisi alla sthn anagi se xortenei kai staniareis
alevri nero kaneis to kourkouti petas sto tigani kai telos
enoite an 8es pros8eteis oti goustareis alla pistepse me den kanei kai megali diafora
sintagi 7
krepes ilika gia mia merida : misi koupa nounou kai to upolipo tis koupas me nero, mia koupa alevri, 1 augo, ligo alataki an 8es almires h ligi zaxari gia glukes, mporis an 8es na valeis kai vanilia gia glukes h ligo liquor opos portokali kai tetia alla oxi koniak ginete mapa
ilika gia glukia merenda h oti allo se tetia fasi pti mper mpsiskotaki to kaneis trima kai ginete pio tragano kamia mpanana h pagoto meta alla paei polu to mali kai den 8eloume
gia almires oti mou erxete sto mialo exei magionezes zamponotiria kai mpeika magioneza kai trimena karotakia kremidakia kai tetia kai einai ola panakriva
an vrw ki alles teties sintages 8a vgalw vivlio me titlo "aimoroida vasanaki mou" eimai sigouros pos 8a voi8isei sigoura fitites kai diskilious
ikonoklast
12-12-2012, 18:49
Δεν έχω δει πιο καταθλιπτικό ποστ από του Κολούμπρα για το 2012.
αρι-μ αυτο το τραχαανοτετοιο φαινεται ευκολο και μπομπα...εισαι μεσα στο πνευμα του θρεντ, με αρεζεις
pinkarw eponymws kai synexizw me mia palia paradosiakia syntagi me patates ean exeis vare8ei tis patates tiganites i tou fournou
patates mploum loipon:
syntagi 1 (http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2010/10/blog-post_10.html)
syntagi 2 (http://www.sintagespareas.gr/sintages/patates-giaxni.html)
parallagi gourme apo argyrw barbarigou (http://argiro.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82)
sekitouroum
13-12-2012, 00:06
Μιχάλη, καλή ιδέα είναι τα μαυρομάτικα να τα βράσεις όπως είπε καποιος πιο πάνω, και να προσθέσεις, όταν τα βγάλεις τα σουρώσεις και κρυώσουν, πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομένη, τόνο,αλάτι πιπέρι ρίγανη μαιντάνό(ακόμα και άνιθο) και λάδολέμονο φυσικά. Αυτό το κρατάς στο ψυγείο και για 2-3 μέρες οπότε βράζεις και ψιλομεγάλη ποσότητα, και πριν το σερβίρεις στο πιάτο κόβεις ένα φρέσκο κρεμμυδάκι(ή ξερό αν δεν έχεις) και το ανακατέβεις , όχι σε όλο το μίγμα του ψυγείου δλδ αλλα σε αυτό που θα φάς μόνο. Θεωρείται σαλάτα(ή και μεζές) και κάλά αλλα μιλάμε για όσπρια και τόνο. Επίσης σηκώνει ψωμάκι και κανα τζουμαγιάς (ή κανα πέταλο που έχουν στον Νέο Σκοπό, λολ) αν σου βρίσκεται.
sekitouroum
13-12-2012, 00:27
Βαγγέλης (πάτερ) μιλούσε συνέχεια για κάτι λουκάνικα σε σχήμα πέταλου, δεμένα δλδ απο Νέο Σκοπό, τα οποία ήταν όντως πολύ γαμάτα όταν έτυχε να δοκιμάσω σε καποιο μαγκάλι. Για πές για κεφτέδες με τσεκούρι, δεν γνωρίζω.
tsimpouklano
13-12-2012, 01:00
Συναίβει πριν τρία τέταρτα περίπου.
Ψιλοκόβεις 2 πιπεριές (ό,τι χρώμα θες, έβαλα φλωρίνης και πράσινη) και 2 μεγάλα κρεμμύδια. Βάζεις μια κουταλιά του γλυκού λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει για τα καλά τα ρίχνεις. Προσθέτεις τα μπαχαρικά της αρεσκείας σου και μόλις πάρουν λίγο χρώμα βάζεις μία κουταλιά βούτυρο για να πάρουμε και καμιά θερμίδα. Τα αφήνεις μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζεις.
Παράλληλα και μακαρόνια (μόνο αλάτι βάζουμε όχι λάδια και βούτυρα) και μόλις τα στραγγίξεις και τα ξαναβάλεις στην κατσαρόλα προσθέτεις τα λαχανικά. Μούρλια.
ομελέτα γευστικότατη πάμφθηνη και εύκολη
Υλικά:
2 Πιπεριές κερατάδικες
Μισή κονσέρβα μανιτάρια (από carrefour έχουν 1€ το τεμάχιο)
1 κρεμμύδι
3 αυγά
Ψιλοκόβουμε τα υλικά, βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λαδάκι πρώτα την μανιταρού με τις πιπεριές και μετά από λιγό και το κρεμμυδάκι. Εδώ μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρίγανη αναλόγως τα γούστα. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν καλά και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα. Μόλις ψηθούν, τα γυρίζουμε και από την άλλη και καλή όρεξη.
tsimpouklano
13-12-2012, 02:27
Η κονσέρβα μανιτάρια είναι ΣΚΑΤΑ. Άγευστο κρέας από γκόλουμ. Καλύτερα πάρε αυτά τα φρέσκα που έχουν στα ψυγεία, 1 ευρώ έχουν και εκείνα, απλά χρειάζεται να τα ψιλοκόψεις.
Και αν τα τηγανίσεις, σβήστα με οτιδήποτε οινοπνευματώδες έχεις σπίτι. Απλά τέλειο.
Pinatero
13-12-2012, 13:13
ΓΙΑΧΝΙ (experimental pop-core απο Κιλκίς)
σημερα ο Πινατερος απο την κουζινα της ΜΑΜΑΣ (ευτυχη ζεις για παντα χασικλης)
απλα πραγματα το γιαχνί, αλλα αυτο που δε φαινεται θα ζεστανει το κωλαρακι σας, παπρικα και πιπερι καγιεν
http://i179.photobucket.com/albums/w318/pinatero/DSCI0025.jpg
KoiliaSamprela
14-12-2012, 10:06
εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ομελέτα με μακαρόνια :)
Παίρνεις τα χτεσινά μακαρόνια (αν έχουν περισσέψει) τα πετάς στο τηγάνι ,
χτυπάς 2 αυγά βάνεις το αλάτι και το πιπέρι (και ότι γουσταρς) και μόλις κάψει λίγο το μάτι πετάς το μείγμα.
Το γυρίζεις μαστόρικα ή το ανακατεύεις αν είσαι απαίδευτος και είσαι κομπλέ.
Τρώγεται και απ τα αυτιά γιατί την ακούς!.
Κυρία Μαριάννα
14-12-2012, 10:34
:puke:
KoiliaSamprela
14-12-2012, 10:43
:puke:
:moutza:
έλα , σε πιάνω σε αμπαλίαση ξανά, το μακαρόνι πάει μια χαρά με το αυγό το τηγανιτό. Με το αυγό γενικότερα
εκτός αν είσαι της βλάχομπαροκ καρπονάρας με την κρέμα γάλακτος
Κυρία Μαριάννα
14-12-2012, 10:51
γιατί είναι το ίδιο όταν μιλάμε για καρμπονάρα και ομελέτα.
Coloubra
14-12-2012, 19:19
h evrasitexnia tou samprela einai arketa konta sthn karmponara an skefteis oti vasika sistatika einai avga kai makaronia
kai me thn efkeria as poume kai thn sintagi mias kai einai efkoli
ilika makaronia avga ligo skordaki. mpeiko h pansetoula kai parmezana
se tiganaki tsigarizeis ta skorda kai ta mpeika
vrazeis ta makaronia kai perneis ligo apo to vrasmeno nero kai xtipas me auto ta auga (vrasmeno nero gia na skotosoume kai tis salmoneles ) kai an 8es pros8eteis kai thn parmezana mesa
sth sinexia afou souroseis ta makaronia ta kaneis pali mia toumpa sthn katsarola kai petas mesa ta avga kai to skordompeikon kai ta anakateveis mexri na deis oti to augo exei psi8ei
etimo gia fagoma xortastiko kai oxi den exei entoni avgoulila an to kaneis sosta
Drumsick
22-12-2012, 16:01
Μινμιν, δες συνταγές της γιαγιάς θρεντ. Δεν είναι τόσο χορταστικό φαγητό, αλλά είναι φτηνό, και στην τελική τρως μια κατσαρόλα και είσαι άρχοντας.