PDA

View Full Version : hol ή cyta?

Drumsick
02-12-2012, 16:00
Λέω να αλλάξω εταιρία, γιατί πολύ ακρίβυνε η Fortnet. Ποιά θα προτείνατε απ'τις 2?

Mitsmann
02-12-2012, 16:03
Σκατα στη Συτα.

dtbsog
02-12-2012, 16:07
Γενικά hol αλλά, αν υπάρχει η δυνατότητα, ρώτα και κάποιον/ους (προφανώς με hol ή cyta) που είναι στο ίδιο καφαο με σένα να σου πουν αν έχουν τυχόν προβλήματα.
Αν αποφανθείς ότι είναι το ίδιο, διάλεξε το φθηνότερο πάροχο.

Παίζει επίσης με δήλωση αλλαγής παρόχου να σε πάρει η Forthnet για καλύτερη προσφορά.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
02-12-2012, 18:16
Όχι cyta.

Αν και τελευταία ρολλάρει καλύτερα, είχα εξαιρετικά προβλήματα.

π.χ.
Είχαν πέσει τα πάντα (τηλ και ιντερνετ). Τρόπος επικοινωνίας δεν υπήρχε οπότε αναγκάστηκα να κλέψω σήμα και να στείλω μέηλ. Μου απάντησαν λίγο καιρό μετά (με μέηλ που σημαίνει οι τύποι τζογάραν για το αν θα το δω) αν έχω ανοιγοκλείσει το ρούτερ.

Επιπλέον μετριότατες ταχύτητες και κακό σήμα στην ασύρματη (έχω πειράξει το ρούτερ μπόλικες φορές).
Γενικά η εμπειρία μου δείχνει κακή εξυπηρέτηση, μέτρια σύνδεση.
Ο λόγος που την επέλεξα ήταν το κόστος οπότε τα βάζεις κάτω και βλέπεις.

scarecrow
02-12-2012, 19:37
Εγώ πάλι στο Ηράκλειο είχα cyta 2αρα και πέραν του ότι ήταν η πιο οικονομική(δεν ξέρω τώρα τι παίζει,καθότι αναγκαστικά έχω ΟΤΕ μιας και δεν παίζει άλλη εταιρία εδώ που μένω) δεν είχα σχεδόν ποτέ προβλήματα με την σύνδεση και επίσης μετά από αναβαθμίσεις δικτύου μου την έκαναν 4mbps for free 8-)

steve
02-12-2012, 23:43
σιτα (σιταν) εχω απο το καλοκαιρι και δεν μου εχει κανει ποτε μαλακια επισης ηρθε ο τεχνικος να με συνδεσει στον μισο χρονο αποτι οι αλλες εταιριες και ερχεται και fixed το μοντεμ. απο ταχητυτα πιανω 9 10 mbps οσα επιανα με την forthnet

BURNIN AMBITION
03-12-2012, 01:17
ti hol re na ton kapsete thelete? hmarton

Drumsick
03-12-2012, 01:20
Υπάρχει και το θεματάκι πως είμαι επαρχία, οπότε δεν ξέρω τι παίζει με cyta εδώ. Σήμερα έμαθα πως το νετ που μου δίνει ο γείτονας είναι hol, οπότε μάλλον στα σίγουρα θα πάμε.

BURNIN AMBITION
03-12-2012, 02:12
Να πας σε οτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερο για σενα προφανως. δε ξερω απο τιμες οποτε δε μπορω να σου πω βαση υτου. αυτο που γνωριζω μως ειναι οτι η τεχνικη υποστηριξη της χολ ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ψαξε σε ινσομνια και ειντιεσελ τζιαρ να δεις και να φριξεις γενικα. νε διαφορα η χειροτερη. απο εκει και περα αν στην επαρχια που εισαι δεν εχετε προβληματα (ρωτα το γειτονα σου) τοτε επελεξε τη φθηοτερη. μιας και μπουκομενα ντισλαμ δε παιζει να υπαρχουν, οιτι και να βαλεις θα ειναι το ιδιο καλο οποτε διαλεξε το πιο φθηνο. αυτα. εκτος κιαν παιζεις κολ οφ ντιουτι οποτε και πρεπει να βαλεις οτε

BURNIN AMBITION
03-12-2012, 02:13
αυτο πρεπει να το γραψω σε αλλο θρεντ αλλα γιατι ο φαιαρφοξ μου τρωει συνεχεια γραμματα? εχει καταντησει μαλακια

Phantom Duck
03-12-2012, 02:38
η hol έχει όντως ανύπαρκτο σαππόρτ αλλά στα 7 χρόνια που έχω 2 φορές χρειάστηκε να τηλεφωνήσω στον καιάδα τους (τη μία είχα μείνει μια βδομάδα χωρίς νετ επειδή είχε κολλήσει η σύνδεση στο bras κι έπρεπε να έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ σπίτι για να πάρει τηλέφωνο να κάνουν reset...). κατά τ' άλλα είναι πολύ σταθερή κι αξιόπιστη, αλλά ναι, εξαρτάται κι από την περιοχή. εγώ θα διάλεγα χολ μόνο και μόνο επειδή δεν εμπιστεύομαι τους μικρότερους παρόχους που κλείνουν κατά καιρούς.

Coloubra
03-12-2012, 03:36
loipon an 8es xlidi texnikous kai sea pas se OTE h amesos epomeni eteria einai h forthnet tora gia oles tis upolipes den exoun dikous tous texnikous kai pernoun tsimpoukia apo tis mis8omenes tous grammes ston OTE pote 8a mpoun se protereotita na tis tsekaroun kai ta @@ kounioute

egw evala hol gia tous idious logous pou 8es ki esu na ala3eis... einai f8ina
genika ola komple kai den etixe kati stravo

tora gia na min sou katsoun aproopta mias kai eisai eparxia rota tous gitones pos paei h grami an exei 8orivo kai tetia kai meta rota thn eteria pou klidonei
dld an einai kai eisai makria apo to dislam kai pianeis 5 Mbps sta 24 kane simvoleo gia 4ara kai oxi 24ara pou einai pio f8ina
genika prin kaneis to simvoleo pri3tous to papari sto thl na sou poun oles tis plirofories pou 8es kai an den 3eroun na ma8oun

elpizw na vgazw noima mias kai eimai tapa

Drumsick
03-12-2012, 11:36
Δε νομίζω πως με αφορούν τα παραπάνω, μιας και με ενδιαφέρει το 2play που δίνει και δωρεάν κλήσεις στο εξωτερικό. By default δλδ 24αρα δίνει το πρόγραμμα.

Και βασικά μόλις πήραν και μας κάναν και κάτι εκπτώσεις λόγω κινητών vodafone, οπότε έκλεισε για hol. Και god help us.

SpiritCrusher
03-12-2012, 14:55
tora gia na min sou katsoun aproopta mias kai eisai eparxia rota tous gitones pos paei h grami an exei 8orivo kai tetia kai meta rota thn eteria pou klidonei

Μένουμε σε αυτό.

Όταν ενδιαφέρεστε για ιντερνετς, πρώτα απ'όλα ρωτάτε γείτονες/γνωστούς της περιοχής τι παίζει με τον ISP τους. Οι συνθήκες είναι τόσο διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή που τα χειρότερα να διαβάσεις για κάποιον ISP, σε εσένα μπορεί να είναι ο καλύτερος.

metamelia3
03-12-2012, 16:05
HOL, γιατί μπορεί να είναι καπιταλισταί, αλλά τουλάχιστον δεν είναι κύπριοι.

H.
03-12-2012, 19:46
Ας πω κι εγώ που τώρα τελευταία δουλεύω σε κάτι τεχνικές εξυπηρετήσεις του ΟΤΕ.

Έχω hol 2 χρόνια και βάλε. Τους χρειάστηκα για τεχνικό θέμα 2 φορές. Τη μία ουσιαστικά, την άλλη απλά μαλακιζόμουν και πείραζα πράγματα. Δύο χρόνια μία φορά μόνο με έχει κάνει ένα d/c και η εξυπηρέτησή τους είναι λίγο μυστήρια. Της φάσης δεν παίρνεις τηλ και περιμένεις, απλά καταγράφουν ότι πήρες και σε παίρνουν αυτοί. Την πρώτη φορά κάναν ένα δίωρο με αποτέλεσμα να με βρουν στο γήπεδο (λολ), την άλλη αμέσως. Άψογη εξυπηρέτηση, δεν ξέρω γιατί τους κακολογούνε εδώ, ο ένας βέβαια είναι ο μπέρνης. Το κακό τους είναι ότι έχουν φοβερά κλειστή και μυστικοπαθής πολιτική με router στο οποίο δε μπορείς να πειράξεις ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καλά καλά να δεις σε τι ταχύτητα κλειδώνει και ποιο είναι το Username και pass σου. Κατά τα άλλα μπάσταρδοι στις χρεώσεις, της φάσης καλοκαίρι σε διακοπές, 5 μέρες μετά τη λήξη λογαριασμού να σου στέλνουν sms φάση: "πλήρωσέ το αλλιώς στο κόβουμε ως το τέλος της εβδομάδας".

Forthnet ούτε κατά διάνοιαν. Πρώτο μου double play (2007 έως 2010), μας ανακάλυψαν λογαριασμούς που δε μας στείλαν ποτέ από παλιότερα, μας βρήκαν λογαριασμό πάνω από το πάγιο (που ποτέ δεν περνούσαμε) για τον οποίο δε μας δίναν αναλυτική και κάτι τέτοια, τους πλήρωσα, έφυγα άρον άρον και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω ποτέ.

Να τσεκάρεις πλέον και ΟΤΕ γιατί η ΕΕΤΤ χαλάρωσε και πλέον οι τιμές του είναι πολύ ελάχιστα μεγαλύτερες από τον ανταγωνισμό. Στα θετικά ότι μπορεί να σε εξυπηρετήσω και είμαι πολύ γλυκός κι εξυπηρετικός στο τηλέφωνο (όπως και όλοι μας), φήμες λένε ότι τελικά έχουμε την καλύτερη τεχνική εξυπηρέτηση. Υστερούμε σαφώς στον χρόνο επιδιόρθωσης βλαβών.

Οι ταχύτητες είναι συνάρτηση ως γνωστόν δύο παραγόντων ο ένας από τους οποίους είναι η ποιότητα των εσωτερικών καλωδιώσεων (από το εσκαλίτ έως το ρούτερ), πράγμα το οποίο θα είναι το ίδιο για σένα όπου κι αν πας. Ο δεύτερος και κυριότερος παράγοντας είναι η απόστασή σου από το DSLAM στο οποίο θα ανήκεις, ένα 90% των οποίων είναι του ΟΤΕ με εκμίσθωση από άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα (κοινώς και πάλι κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις τις ίδιες ταχύτητες ότι κι αν επιλέξεις).

Φάντομ ντακ, οι συνδέσεις δεν κολλάνε στους BRAS, οι BRAS απλά "πέφτουνε" και αφήνουν μια σειρά από χρήστες εκτός και επανέρχονται. Reset συμβαίνει μόνο στις πόρτες των DSLAM, εκεί κόλλησες σίγουρα.

Χοντρούλη η ισχύς του ασυρμάτου είναι εντελώς άσχετη από τον ISP.

Ethereal
05-12-2012, 08:32
σε ποιο πακετο ησουν drumsick?γιατι εγω δεν ειδα καποια αλλαγη στον λογαριασμο.

Drumsick
05-12-2012, 10:31
2play unlimited. Δεν ξέρω πότε ακριβώς ακρίβυνε, αλλα όταν το ξεκινήσαμε ήταν κάπου 40ευ το μήνα και τώρα που κοιτούσα τιμές γενικά, έχει 50.

12 stars circle your brow
05-12-2012, 12:59
Πάντως επειδή έχω forthnet και το ξέρω αυτό, 2play unlimited υπαρχουν 2 πακέτα, ένα που δίνει τσάμπα σταθερά, εξωτερικό και 1 ώρα προς κινητά (40 ευρώ) και ένα ίδιο με 4 ώρες όμως για κινητά (50 ευρώ).