View Full Version : [Cinema] The Hunt [Jagten] (2012)
Jangling Jack
26-11-2012, 20:30
http://www.indebioscoop.com/wp-content/afbeeldingen/2012/09/Jagten.jpg?9d7bd4
Καινουριος βιντερμπεργκ. Παρα πολυ δυνατο εργο, απιστευτος και ο μικκελσεν και ο μπο λαρσεν. Δειτε το
atom_smasher
27-11-2012, 02:54
έξω οι δανοί από το ερ μου!!!
freak brother
30-01-2013, 21:58
παιζει κανα λινκ ?
phthoggon
30-01-2013, 22:10
ήθελα να κάνω θρεντ για αυτό και όλο το ξεχνούσα. Το είδα στον κινηματογράφο και περίμενα πως και πως να τελειώσει για να αναπνεύσω καθαρό αέρα (αποπνικτική ατμόσφαιρα, σα να λέμε). Δείγμα του πως εξαιρετική και ρεαλιστική ηθοποία μπορεί να απογειώσει μία ταινία, χωρίς να συμβαίνει κάτι "τρομερό" ας πούμε. Δείτε το.
atom_smasher
31-01-2013, 16:15
ήθελα να κάνω θρεντ για αυτό και όλο το ξεχνούσα. Το είδα στον κινηματογράφο και περίμενα πως και πως να τελειώσει για να αναπνεύσω καθαρό αέρα (αποπνικτική ατμόσφαιρα, σα να λέμε). Δείγμα του πως εξαιρετική και ρεαλιστική ηθοποία μπορεί να απογειώσει μία ταινία, χωρίς να συμβαίνει κάτι "τρομερό" ας πούμε. Δείτε το.
αν συνέβαινε κάτι "τρομερο" δεν θα προερχοταν απο την Δανία...
freak brother
31-01-2013, 16:19
http://www.novasports.gr/media/2011/7/58db71cf-d221-4f21-a3eb-238c0e4b05ae_3.jpg
cybernaut
20-02-2013, 00:09
πόσο χάλια κ οι ταινίες του Lars von Trier δηλαδή...
atom_smasher
20-02-2013, 02:28
πόσο χάλια κ οι ταινίες του Lars von Trier δηλαδή...
δεν σε πιανω. για εξηγησε.
cybernaut
20-02-2013, 02:46
Τι να εξηγήσω ντε, πως είναι Δανός λέω κ πως στις ταινίες του συμβαίνουν "τρομερά" πράγματα ))
atom_smasher
20-02-2013, 03:24
sorry φιλος δεν σε επιασα επειδη ειμαι κουρασμενος, οχι επειδη εσυ δεν εισαι κατανοητος. ηταν λιγο ειρωνικό αυτό που ανέφερα. βασικά ήταν η λεγόμενη δανέζικη ειρωνεία. ή τουλάχιστον η δικιά μου εκδοχή της. Τον Λαρς φον Τριερ δεν τον λες τυπικό Δανό. το τρομερό έχιε να κάνει με το συνταρακτικό το οποίο έρχεται σε αμεση αντίθεση με το βασικό μοτο των Δανων το οποιο είναι το stille og roligt. Δηλαδή ήσυχα και ήρεμα...έτσι είναι η ζωή τους. έτσι θελουν να είναι και ας μην το επεκτείνω γιατί γίνομαι κουραστικός.
cybernaut
20-02-2013, 03:56
Κατανοητόν.. και η αλήθεια είναι πως μάλλον απο την εποχή του Carl Theodor Dreyer είχε να συμβεί κάτι 'τρομερό' στον Δανέζικο κινηματογράφο -
τουλάχιστον απ΄ όσο ξέρω .
Αν έχω καταλάβει καλά ζεις εκεί κ πρέπει να χεις βαρεθεί την ζωή σου σε απίστευτο βαθμό ..
atom_smasher
22-02-2013, 13:52
ναι ζω εδω πάνω. Μπα, όχι δεν έχω βαρεθεί την ζωή μου απλά ίσως ακούγομαι λίγο πιο κριτικός σε οτιδήποτε δανέζικο. έχει και τα καλά του, σε καποια πραγματα τους παραδεχομαι. έχει τυχει να σπουδάσω και κοινωνική πολιτική οπότε η σκανδιναβία και γενικότερα η Δανία μας είχαν απασχολήσει παρα πολυ. απλά μου την δίνει λίγο η υπεροψία του είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο και πρέπει όλοι οι φτωχοι ή όχι τόσο τυχεροί να πάρουν παράδειγμα απο εμάς ή τουλάχιστον να πάρουν κανένα από τα υπέροχα κομψά, λειτουργικά, ποιοτικά και χρήσιμα προιοντα μας! :/
ατομ δεν ξερω τι εννοεις εσυ ''συνταραχτικο'' στο σινεμα αλλα εχω δει τις παρακατω...
http://i.imgur.com/z85dWbg.png
(προφανως και καποιες αλεες ε?)
και δοξα τον θεο ηταν ολες απο αξιοπρεπεστατες μεχρι συγκλονιστηκες (Beast πχ)
freak brother
22-02-2013, 14:41
ναι ζω εδω πάνω. Μπα, όχι δεν έχω βαρεθεί την ζωή μου απλά ίσως ακούγομαι λίγο πιο κριτικός σε οτιδήποτε δανέζικο. έχει και τα καλά του, σε καποια πραγματα τους παραδεχομαι. έχει τυχει να σπουδάσω και κοινωνική πολιτική οπότε η σκανδιναβία και γενικότερα η Δανία μας είχαν απασχολήσει παρα πολυ. απλά μου την δίνει λίγο η υπεροψία του είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο και πρέπει όλοι οι φτωχοι ή όχι τόσο τυχεροί να πάρουν παράδειγμα απο εμάς ή τουλάχιστον να πάρουν κανένα από τα υπέροχα κομψά, λειτουργικά, ποιοτικά και χρήσιμα προιοντα μας! :/
καλα εδω και στην Ελλαδα υπαρχει τεραστιο ποσοστο του κοσμου που νομιζει οτι ειμαστε οι καλυτεροι σε ολα , Σωκρατης ΑΦΟΥ .. φαντασου τη ανωμαλια παιζει στον κοσμο.
Art In Haste
22-02-2013, 14:50
Μιχάλη το Die Tur δεν είναι Δανέζικο, μπορεί να παίζει ο Mikkelsen αλλά Γερμανέζικια παραγωγή είναι και στα Γερμανέζικια. Γαμάτη ταινία, δείτε. Από κει και πέρα συμφωνώ για το αξιοπρεπέστατες του Δανέζικου κινηματογράφου.
ναι ετσι ειναι αλλα επρεπε να γεμισει ο φακελος λολ
ασε που μισουμε την γερμανια
atom_smasher
26-02-2013, 16:27
ατομ δεν ξερω τι εννοεις εσυ ''συνταραχτικο'' στο σινεμα αλλα εχω δει τις παρακατω...
http://i.imgur.com/z85dWbg.png
(προφανως και καποιες αλεες ε?)
και δοξα τον θεο ηταν ολες απο αξιοπρεπεστατες μεχρι συγκλονιστηκες (Beast πχ)
μπα εγώ εννοούσα συνταρακτικό για τους Δανούς και την κουλτούρα τους και οχι για τον κινηματογράφο τους. Αλλά ήταν περισσότερο μία χαιρέκακη εκτίμηση για τους ντόπιους και την μελαγχολία και μονοτονία που τους διακατέχει με λίγη δόση Δανέζικης ειρωνείας για την οποία είναι διάσημοι, παρά κριτική του σινεμά τους.
Ταινιάρα είναι, τι μαλακίες κάθεστε και συζητάτε;
Την είδα, πολύ καλή. Ας μου εξηγήσει κάποιος τί κατάλαβε στο τέλος όμως.
Παίζει κάτι με τον αδελφό της μικρής γιατί πολύ περίεργο τον είδα. Επίσης εκεί που την πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή ο Λούκας στο τέλος, η μικρή ανέβαινε από ένα υπόγειο και κοντοστεκόταν. Ποιος πήγε να τον καθαρίσει;
Παίζει κάτι με τον αδελφό της μικρής γιατί πολύ περίεργο τον είδα. Επίσης εκεί που την πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή ο Λούκας στο τέλος, η μικρή ανέβαινε από ένα υπόγειο και κοντοστεκόταν. Ποιος πήγε να τον καθαρίσει;
Ο αδελφός της μικρής λογικά νιώθει ενοχές γιατί ξέρει ότι το ερέθισμα για την ιστοριούλα της μικρής το έδωσε αυτός με την τσόντα που έβλεπε με τους φίλους του. Από την άλλη είναι και ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον πυροβολισμό προς τον Λούκας στο τέλος. Που ναι μεν πήγε να τον καθαρίσει αλλά σε δεύτερη φάση το μετάνιωσε και έφυγε. Περίεργη φάση. Για εκεί που παίρνει ο Λούκας τη μικρή στην αγκαλιά του δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα πέραν του ότι είναι μια πολύ δυνατή συναισθηματικά σκηνή.
επειδή τα παιδιά έλεγαν για ένα υπόγειο(το οποίο δεν έχει ο Λουκάς) και η μικρή ανεβαίνει από κάτι σκαλιά και κοντοστεκεται
Jangling Jack
28-03-2013, 20:56
βασικα για το τελος εξω το θεωρησα οτι δεν πηγαν να τον καθαρισουν, αλλα περισσοτερο ηταν μια προηδοποιητικη βολη, σε φαση οτι σε προσεχουμε οτι και να κανεις, δεν εχουμε πειστει, μπορει να ειναι και μαλακια σκεψη ομως
Πολύ πιθανό μου φαίνεται αυτό Τζακ.
Parasight
20-08-2013, 01:21
Εγώ πάλι βάσει λογικής κλίνω στο ότι φαντάστηκε τον πυροβολισμό σε φάση ότι, ενώ όλοι ήταν φίλοι και χαχαχουχα στην τελετή για το γιο του, αυτός έχει δει πόσο "φίλοι" μπορεί να είναι όλοι όταν σφίξουν τα πράγματα και όλοι είναι έτοιμοι να τον "πυροβολήσουν" με την πρώτη ευκαιρία. Αυτό μου το συμπέρασμα το ενισχύει το ότι, κοιτάζοντας για δεύτερη φορά αυτόν που υποτίθεται τον πυροβόλησε, δεν είναι κανείς εκεί.Δυνατή ταινία γενικά, αυτοί οι σκανδιναβοί ρε παιδί μου έχουν ένα ιδιαίτερο storytelling, ακόμη όταν η ιστορία είναι φαινομενικά απλή. Μια αντίστοιχη αμερικανική παραγωγή η οποία θα πραγματευόταν με το ίδιο θέμα θα ήταν σίγουρα τέρμα cheesy με φτηνούς συναισθηματισμούς και στερεότυπη κλιμάκωση, εδώ είχαμε ωμό ρεαλισμό χωρίς αυτό όμως να γίνεται σε βάρος του feeling και της έντασης.
Coloubra
20-08-2013, 03:21
genika gia thn tainia auto
...περίμενα πως και πως να τελειώσει για να αναπνεύσω καθαρό αέρα (αποπνικτική ατμόσφαιρα, σα να λέμε). Δείγμα του πως εξαιρετική και ρεαλιστική ηθοποία μπορεί να απογειώσει μία ταινία, χωρίς να συμβαίνει κάτι "τρομερό" ας πούμε. Δείτε το. den 8a mporousa na to perigrapsw kalitera
tora me ton pirovolismo sto telos 8a simfonisw me ton jack
oloi tipika mazeftikane se ena trapezi exontas fenomenika 3exasei ti exei simvei
alla edw isxiei h parimia kalitera na sou vgei to mati para to onoma
den ka8arizei pote kai panta 8a uparxoun kapioi pou 8a amfivaloun g'auton kai auto to 3erei g'auto kai kitazei kaxipopta sto trapezi kai einai mazemenos genika asxeta me to poso filikoi dixnoun apenanti tou
kai ekei pou exei niosei mia asfalia opos ki esu pou ton parakolou8eis pos ola teliosan erxete h proidopiisi sto telos
oti den se skotonoume alla 8a exoume to nou mas
kai den dixnei pios einai mias kai den exei noima giati den 8a einai mono enas autos pou 8a amfivalei g'auton kai pos pote den telionei
τι τρομερή ταινία. όπως τα λέτε γενικά. σχετικά με το τέλος, είμαι κάπου μεταξύ πάρασαϊτ και κωλούμπρα,
ο πυροβολισμός μπορεί να έγινε, μπορεί να μην έγινε και εάν έγινε νομίζω δεν έχει πολλή σημασία ποιος το έκανε. η αίσθηση που μου άφησε η ταινία στο τέλος είναι ότι ήθελε να δείξει πως ο Λούκας θα ζει για πάντα με το φόβο, σε κάθε γωνία θα υπάρχει κάποιος καχύποπτος που θα τον δολοφονεί με το βλέμμα του. και συνολικά, πόσο εύκολα μπορεί να στραφεί μια ολόκληρη κοινωνία εναντίον σου, ενώ, μετά τη δικαίωση, πόσο δύσκολο είναι να αποκατασταθεί η φήμη σου.
Raven Lord
12-11-2013, 11:05
γαμώ κ πολύ τσατίλα γενικά με το σκηνικό. για το τέλος προβληματίζομαι κ εγώ. όλες οι απόψεις έχουν μια βάση.
12 stars circle your brow
01-01-2014, 21:17
Γιατί κανένας δεν σχολίασε τις τεράστιες αρχιδάρες αυτού του ανθρώπου; Σχεδόν φώναξα ζήτω στην σκηνή στο σούπερ μάρκετ, αφού τον πέταξαν ματωμένο και κονσερβοβολημένο(!), απλά γύρισε πίσω μ'ένα κουτουλίδι για να πάρει τα γαμημένα ψώνια του.
Μεγάλη ταινία, εύγε.