PDA

View Full Version : The Afghan Whigs ~ 29/5 @ Vox, Γκάζι

BURNIN AMBITION
30-05-2012, 19:39
δεν υπαρχει τροπος να ποσταρω κατι ορθα δομημενο.
το μονο που θα προσπαθησω ειναι να καταγραψω τα συναισθηματα

φτανω κατα τις 8μιση με τον κολλητο απο πατρα (μπασιστας). μουλεγε κουτσομπολια για την εμφανιση μποκομολετς στη πατρα, και καπως ετσι περαασαν 45 λεπτα και ξεκινησαν οι σαπορτ.
ψιλοαδειο εκεινη την ωρα το βοξ, επιασα καγκελο για πλακα.
ειχα να δω μποκομολετς απο ενα φεστιβαλ στη πατρα που ειχαν παιξει με πλεζουρ ονειροπαγιδα αχαιους και κλοουζερ καπου στο 98.
πολλα γιναν απο τοτε, και περιμενα εναγωνιως να δω πως εχει εξελιχθει η μπαντα.
εδω να αναφερουμε οτι θεωρουνται μες στις 5 (να μη πω 3) καλυτερες αγγλοφωνες ροκ μπαντες στην ελλαδα.

τι ειδα εγω? ενα τραγουδιστη (που ξερουμε οτι εχει κακη προφορα, αλλα η καλτ προφορα του τα ξεπερνα ολα αυτα) να κανει οτι καλυτερο μπορει, ενεργητικος και καλουλης, μια νεα κιθαριστρια που μου αρεσε, ενα ντραμερ οκ ,το κλασικο το κιθαριστα που ειναι η ψυχη της μπαντας να ειναι μια χαρα, και μια νεα μπασιστρια που κοιμοταν. δε ξερω αν φταιει το οτι ειναι βλακες και σε μια τοσο μεγαλη συναυλια οπου ανοιγουν επιλεγουν να παιξουν μονο τον καινουργιο δισκο, ενα ακυξκλοφορητο , και μονο ενα παλιο (ουτε καν κρειζι γουοτερ δε παιξαν), αλλα δυστυχως η εμφανιση ηταν μια απογοητευση. δε μου αρεσει να θαβω αλλα ηταν μια κουραση η μπαντα. μπορει να ειναι παιχτικα ο καθενας μια χαρα αλλα δε γκρουβαρε τιποτα. παιξαν μια δεκαρια τραγουδια περιπου και μονο τα 3 κατι καναν. φταιει το αγχος? φταιει η υπ[νος μπασιστρια? φταιει κατι αλλο ?δε ξερω. δε γκρουβαρε. τελος. αν αυτη ειναι μπαντα ευρωπαικου επιπεδου εγω ειμαι ο μακ μπρειν. κριμα

παντως για να μη θαβω μονο, για την εμφανιση στη πατρα ο μπασιστας μου(που ουτε αυτουνου δε του αρεσε η εμφανιση) ειπε τα καλυτερα

τελοσπαντων τελειωνει το σετ τους και ξεκιναει η προετοιμασια της σκηνης. η αγωνια στο κατακορυφο, και καπου εκει βγαινει ο μανατζαρεος τους και λεει οτι οι φωτογραφοι θα βγουν μονο για ενα τραγουδι και χωρις φλας. ωχ σκεφτομαι, ερχεται φορτμενος ο ντουλης και δε σηκωνει πολλα πολλα

ξεκινανε σε αποθεωση με κραιμσιν και το φωτισμο πανω στη ντισκομπαλα να κενταει σε συνδυασμο με τη καυλερη ερμηνεια του αρχηγου.

ξεχασα να αναφερω οτι βλεπωντας το στησιμο των ντραμς περιμενα τα χειροτερα. ειδα ενα ταμπουρο που ηταν στηγμενο για τραντισιοναλ παιξιμο, ενα τζαζοραιντ γκουμουτσα, ενα μονο κρας χαιχατ και ενα βαθυ(τελικα ηταν 2 και δεν εβλεπα καλα). μινιμαλ σετ. οποτε ψιλιαστικα οτι σε συνδυασμο με τη μιντ τεμπο επιλογη σετλιστ, θα ειχαμε μια μπλουζε εμφανιση αφγκαν γουιγκς επιρρεασμενη απο τουαιλαιτ σινγκες και γκατερ τουινς).
αμ δε.
μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μη λες. ξεκινατο αιμ χερ σλειβ και πηρα τα αρχιδια μου στο στομα.
ντραμερ μονο ματσντ κριμ, ειχε γυρισμενο το ταμπουρο προφανως για να λιωνει στα ριμσοτς καλυτερα, και με τα 2 βαθια να κανει παπαδες. αμ το αριστερο του ποδι ηταν πιο γρηγορο και απο τη σκια του λουκι λουκ. τεραστια ρισπεκτ. απιστευτος απλα.. νταξ μπασιστας ογκολιθος τεραστιος. τελικα οσοι παιζουν με ρικενμπακερ δεν ειναι τυχαιου. καθολου.για ποιον να προτοπω παιχτηκα,. ας μην αναλωθω σε αυτο.
καποια τραγουδια τα ειπανε λιγο πιο μπλουζε και σοουλ αποτι θα περιμενες ισως. καποια μινττεμπο τους, πχ το κρειζι. δε μας χαλασε απλα αξιζει να το τονισουμε. και καπου εκει τελειωσαμε ολοι ομαδικα.
το τραγουδι που φβναζα ποσες μερες και ποσταρα σα μανιακος στο φεισμπουκ τους, δονησε την ατμοσφαιρα του βοξ. μπλειμ και δεν ειμαι καλα. τετοια κολασμενη εκτελεση δεν εχει ξαναγινει. σιγουρα το τραγουδι της βραδυας κατ εμε. το κοινο που ειχε γεμισει στο ενδιαμεσο το σκυλαδικο, να εχει εξτασιαστει. 2 λεσβειες πισω μου να μας εχουν καυλωσει ολους, και εγω να ειμαι σα κατσικι που χοροπηδα για λιγο χορταρακι.
δεν αργει να σκασει μυτη και το ενεμι. πιο γκαζερο γρηγορο και καυλερο απο το αλμπουμ, μας πηρε και μας σηκωσε. εκει τελειωσαν ολα. ειμασταν ηδη στον εβδομο ουρανο και απλα απολαμβαναμε. ειχαμε μετα τα αργα μας περασματα απο γουεν γουι 2 παρτιντ , και την τριλογια του μπλακ λαβ και καπου εκει τελειωνει το πρωτο μερος. βγαιανουν κοντραμαπασα, αρχιζει τις ερωτικες κραυγες και τα μπειμπι ο ντουλης, και πεθαινουμε.
ερχεται και το λαιλζ ιζ ντεντ , ακους μονο ενα ντοντ φοργκετ δι αλκοολ ου μπειμπι, σου κολα στο μυαλο και λες αμα πεθανω τωρα, θαειμαι ευτυχισμενος.

μονο αρνητικο δεν ειχε σαμθινγκ χοτ. το ειδα το 99 οποτε κουλ.ενα τρακ λες σε σχεση μετην πρωτη εμφανιση της περιοδιας.

εχοντας δει απειρες ροκ συναυλιες, ογκολιθους , (βλεπε φειθ νο μορ νταινοσορ τζουνιορ κεικ κτλ κτλ) ηταν με διαφορα οτι καλυτερο εχω δει ποτε. ΕΒΕΡ.

δε σας ενδιαφερει, αλλα πηρα τη μοναδικη πενα ντουλι και σετλιστ

http://img404.imageshack.us/img404/8535/55480810150934609519901.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/404/55480810150934609519901.jpg/)

παιξαν και γκοιν του ταουν που δεν αναφερεται στο σετλιστ

χειλ σε παυλο μπουμ

12 stars circle your brow
30-05-2012, 19:50
δεν υπαρχει τροπος να ποσταρω κατι ορθα δομημενο.

ποτέ όμως :pink:
μπράβο ρε, ζηλεύω (πολύ)

regularpaul
30-05-2012, 20:10
η μπασίστρια Boko δεν είναι νέα βρε, η ίδια είναι απο τις αρχές 90's και σε όλες τις ηχογραφήσεις της μπάντας
γενικώς οι 4 προς τα αριστερά (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, φωνή) είναι τα αρχικά μέλη και μόνο η κιθαρίστρια και τα μπλιμπλικια είναι νιούμπιζ

και στο 1ο φετινό τους λάιβ πριν λίγες βδομάδες στο fuzz, στο 1ο μέρος που έπαιξαν τα κομμάτια του νέου δίσκου
φάνταζαν υποτονικοί και μόλις έμπαινε οποιοδήποτε παλιό κομμάτι, επαιρναν φωτιά, μπάντα και κόσμος
μην ξεχνάμε ότι είναι ιδιαιτέρως αντισυμβατικό γκρουπ (και τα παλιά τους δεν τα λες ακριβώς χιτάκια)
και ίσως για αυτό το λόγο, επειδή το χτεσινό λάιβ ήταν ένα ταξίδι στην χώρα της νοσταλγίας και της συγκίνησης :)
δεν ταίριαζαν τελικά στη βραδιά καθώς οι Boko δεν κάνουν reunion αυτόν τον καιρό, αλλά παρουσιάζουν την νέα τους δουλειά

afghan whigs τα είπες όλα, δεν θα πω ότι ήταν το κορυφαίο λάιβ που έχω δει
αλλά θα πω ότι ο Dulli είναι άνετα ο κορυφαίος performer εκεί έξω

BURNIN AMBITION
30-05-2012, 20:24
ισως να υπερεβαλα εαυτο για τους μποκο. αλλα οταν σε μια φορτισμενη συναισθηματικα βραδυα παιζουν ουσιαστικα μονο νεα τραγουδια, ενω στη πατρα που παιξαν μιαμιση ωρα παιξαν μονο 4 καινουργια, καταλαβαινεις οτι μαλλον υπερεβαλαν. ισως να σκεφτηκαν οτι ειναι ιδανικο να προμοταρουν πολυ το νεο τους υλικο. για τη μπασιστρια λαθος μου τοτε.ισως και εγω να ειχα το πηχη πολυ ψηλα για αυτους. τεσπα. αυτα

BURNIN AMBITION
30-05-2012, 22:24
χωρις λογο βλεπω μια εντονη φημολογια οτι δεν επαιξαν το γκοινγκ του ταουν. οποιος το λεει ειναι βλακας. περιμενα να δω αν τα 3 16α στην κασα τα συνεχομενα θα τα επαιζε ο ντραμερ γαμω και καυλερα και ωραια. και τελικα επαιζε σμπλακι ο πληκτρας πριν αρχισουν να χωνουν οποτε ειμαι 100% σιγουρος.μη ψαρωνετε με ανιδεους που ποσταρουν ενα σετλιστ για αποδειξη

regularpaul
31-05-2012, 07:13
χεχ καθενας με τα δικα του σημαδια στα κομματια
εγω περιμενα να ακουσω i'll get the car you get the match and gasoline
οποτε λεω οτι δεν παιχτηκε το going to town!

BURNIN AMBITION
31-05-2012, 13:06
profanws και εχουμε ολοι τα δικα μας σημαδια. πχ στο ντεμπονερ περιμενω να ακουσω τις ταμπουριες στο και του3 και στο και του 4 που ειναι ολα τα λεφτα. το γκοινγκ του ταουν παιχτηκε 1000 τις εκατο

και για να στο παω αναποδα παυλε, αν δε το παιξανε, πες μου εσυ τοτε ποιο ηταν το σαμπλακι που επαιξε ο κιμπορντιστας πριν τα χωσουν ολοι μαζι που πηγαινε
του πα του ΤΟΥΤΟΥΤΟΥ ΠΑ

ΛΑΒΕΡ ΜΑΙΝ ΓΚΕΤ ΓΙΟΥΡ ΚΟΟΥΤ ΕΝΤ ΚΑΜ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

περα απο αυτη την κοντριτσα μας (βαριεμαι να βαλω εισαγωγικα, τα γραφω ολογραφως για τη συγκινηση)
, θελω να σας περιγραψω αυτο που συμβαινει

εχω τρελαθει.
το μαιλζ ιζ ντεντ μα την παναγια το εχω ακουσει απο την τριτηπανω απο 20 φορες. εχω φυγει σε αλλη διασταση

regularpaul
31-05-2012, 13:23
αυτο λες? :D

http://www.youtube.com/watch?v=sqnkckVW4ZQ

BURNIN AMBITION
31-05-2012, 13:32
προφΑΝΩς ΟΧΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΑΥΛΕ. λοιπον. αν υποθετικα, λογω της συγκινησιακης φορτισης υπαρχει ενας αχταρμας στο κεφαλι μου, πες μου πιο τραγουδι ξεκινησε παιζοντας στα πληκτρα κατι ο κιμπορντιστας(δεν εχει νοημα να σου εξηγω τα 3 δεκαταεκτα στη κασα εκτος και αν εισαι ντραμε ρκαι το κρυβεις) και μετα χωνουν κανονικα. σπαω κεφαλι.

regularpaul
31-05-2012, 13:41
εσυ θα μας τρελλανεις ολους!
με το αστοχο ερωτημα μου, εννοουσα αυτο το miles iz ded λες?

δεν καταλαβαινω ποιο σαμπλακι εννοεις, ουτε τον κοβω κιολας οτι παιχθηκε ή οχι το goin to town
απλα δεν θυμαμαι να τραγουδησα αυτους τους στιχοι

BURNIN AMBITION
31-05-2012, 13:51
ναι και σε απαντησα οτι δεν εννοουσα αυτο. τελικα ολοι θα κρατησουμε τα πουλακια μας. κανεις δε τον κοβει λολ. αψεχαστη συναυλια και ας τελειωσουμε τα ασχετα εδω, ας κλεισουμε ματια και ας θυμηθουμε αυτο που ζησαμε για 16η φορα

regularpaul
31-05-2012, 13:52
το κουρασαμε αλλα στα παπαρια μας,
αυτο εννοεις για σαμπλακι στο going to town? (απο αλλο λαιβ το βιντεο)

http://www.youtube.com/watch?v=C3HRWqI51pw

αν ναι και για να το θυμασαι τοσο καλα, μαλλον εχεις δικιο?

BURNIN AMBITION
31-05-2012, 13:57
α γιασου βρε λατρεια αυτο λεω.περιμενα να το παιζει οντραμερ στην αρχη αλλα μπηκε ο πληκτρας μονο, μετα οι αλλοι ολοι μαζι. περιμενα να δω να το ξεκινα μονο ο ντραμερ, αλλα το ξεκινησε ο πληκτρας και το προσεξα 100% για το λογο αυτο

Boom!
31-05-2012, 22:25
Εγώ είμαι με άποψη Παύλου πάντως. Το ρεφρεν είναι τόσο χαρακτηριστικό που δεν το ξεχνάς. Οπότε μάλλον παίχθηκε απόσπασμα?

BURNIN AMBITION
31-05-2012, 22:30
ημουν σε αλλο κοσμο. τι να σου πω. αυτο το βιντεο που ποσταρε ο παυλος παιχτηκε 100% να καναν καμιαμοντα μετα? αλλα τι στο διαλο ολα τα φανταζομαι? δε βαριεσαι...

cybernaut
01-06-2012, 00:40
εχω τρελαθει.
http://i.imgur.com/Gf9MR.jpg

Art In Haste
01-06-2012, 12:43
Primavera fest..

Crime Scene, Part One
I'm Her Slave
Uptown Again
Fountain and Fairfax
Going to Town
When We Two Parted
Gentlemen
Crazy
My Enemy
See and Don't See (Marie "Queenie" Lyons cover)
Lovecrimes (Frank Ocean cover)
66
Miles Iz Ded

regularpaul
02-06-2012, 22:31
http://youtu.be/UyvwAl9R7AI

BURNIN AMBITION
03-06-2012, 03:41
paizei na vrethei olh h subaulia? kai tou 99?

regularpaul
03-06-2012, 11:22
εδω ο Γαβρηλος εχει τα 10 κομματια http://www.youtube.com/user/gabriel72r
του 99 δεν υπαρχει κατι

BURNIN AMBITION
03-06-2012, 11:33
τον εχω ηδη κανει σαμπσκραιμπ. νασαι καλα παυλαρα

BURNIN AMBITION
04-06-2012, 14:01
εχω καυλωσει χυσει και ανατριχιασει μαζι. ειναι καυλες. η μεγαλυτερη ροκ μπαντα στον πλανητη. εβερ
απολαυστε
liM3uCA7l2c

την ειδα ολη. μιλαμε για τρομακτικες ερμηνειες. κρειζι και 66 τα ειπαν αισθητα καλυτερα απο εδω, το σι εντ ντοντ σι ειναι τελειοτητα

BURNIN AMBITION
04-06-2012, 14:18
φτανω στο αποπανω βιντεο στο γκοιν 2 ταουν. οπως σας τα ελεγα. την εισαγωγη ο πληκτρας και μετα χωνουν. οπως το θυμαμαι και στο λαιβ. ή εγω ειμαι παρανοικος ή το επαιξαν. θα τρελαθω