Log in

View Full Version : Coil

Harbinger of Death
26-05-2012, 19:00
Ανοίγω τούτο να λυσσάξουμε.

Εγώ τους ανακάλυψα πρόσφατα, άκουσα Musick to Play in the Dark I & II, μου άρεσε κυρίως το Ι. Άκουσα και Scatology και αυτό με την αράχνη, και δε θυμάμαι να μου έμεινε τίποτα. Τις τελευταίες μέρες έπιασα τυχαίες επιλογές και βρήκα κι άλλα που γαμάνε τα πάντα.

Απο ό,τι κατάλαβα κάθε τι που έχουν κάνει έχει αρκετά διαφορετικό ύφος από όλα τα άλλα, οπότε θα μου αρέσουν επιλεγμένα.

Πάρτε μερικά καλά, σχολιάστε:

6MGDeUIYQpE
ijBT-__O4co
QkeGkdxbwzk
26yLdN-uiWU

KoiliaSamprela
26-05-2012, 20:01
θα επανέλθω, αλλά για αρχή πας οπωσδήποτε για horse rotorvator

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Coilhorserotorvator.jpg/220px-Coilhorserotorvator.jpg

Da5FIf77BJ4

Για τα δικά μου τα γούστα Horse Rotorvator + Scatology είναι τα εισαγωγικά :)

VidnaObmana
26-05-2012, 20:05
Απο οτι εχω ακουσει το Musick to play in the dark ηταν το καλυτερο.
Παντως τους θεωρω απιστευτα υπερτιμημενη μπαντα.
Καθολου εντυπωσιακο ambient με new age στοιχεια και καταθλιπτικους (ομολογουμενως ομορφους ως επι το πλειστον) στιχους με καμμια φορα συμπαθητικα φωνητικα.

Overyhyped. Παρολα αυτα γουσταρω Psychic TV αν και δεν εχω ασχοληθει πολυ, και φυσικα Throbbing Gristle (το First Annual Report εχω ξεχωρισει, ουτε απο Throbbing Gristle εχω ακουσει απαντα)

Αποψη μου βεβαια, ανοιχτος σε οποιαδηποτε συζητηση αλλα οχι σε φαση Coil groupie ....

KoiliaSamprela
26-05-2012, 20:06
Απο οτι εχω ακουσει το Musick to play in the dark ηταν το καλυτερο.
Παντως τους θεωρω απιστευτα υπερτιμημενη μπαντα.
Καθολου εντυπωσιακο ambient με new age στοιχεια και καταθλιπτικους (ομολογουμενως ομορφους ως επι το πλειστον) στιχους με καμμια φορα συμπαθητικα φωνητικα.

Overyhyped. Παρολα αυτα γουσταρω Psychic TV αν και δεν εχω ασχοληθει πολυ, και φυσικα Throbbing Gristle (το First Annual Report εχω ξεχωρισει, ουτε απο Throbbing Gristle εχω ακουσει απαντα)

Αποψη μου βεβαια, ανοιχτος σε οποιαδηποτε συζητηση αλλα οχι σε φαση Coil groupie ....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?

ΦΥΓΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤ

VidnaObmana
26-05-2012, 20:18

KoiliaSamprela
26-05-2012, 20:25

προσπάθησε να μην έχεις άποψη για όλα

metamelia1
26-05-2012, 21:00
katathlipsares kai aftoktonies

http://www.youtube.com/watch?v=bjhGXjSK4Ik

00i00
26-05-2012, 22:50
Καθολου εντυπωσιακο ambient με new age στοιχεια

http://1.bp.blogspot.com/_rXSBDxW6lEw/S8hBbWfFGnI/AAAAAAAAA20/ShTMs1RNu9M/s1600/%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpg

casshern
27-05-2012, 02:05

προσπάθησε να μην έχεις άποψη για όλα

Koilia αναδιπλώσου, το παλικάρι έχει ολόδικό του θρέντ στο ινσόμνια.γρ
Που πας να του τη βγεις με κόκκινο, εσύ, κατακαημένε ερίτη?

VidnaObmana
27-05-2012, 13:34
@casshern

Που κολλαει το τι θρεντ εχω ανοιξει στο ινζομνια, και που το θυμηθηκες κιολας το αρχαιο θρεντ αυτο ? Ρε την παλευεις?

@ ΚοιλιαΣαμπρελλλα, προφανως δεν εχω αποψη για ολα, αλλα εχω για αυτα που εχω ασχοληθει.

Καταρχην, καταλαβαινω οτι ειναι σπασαρχιδιζμος να ανοιγεις τοπικ για μπαντα που γουσταρεις και να σκανε αρνητικα σχολια. Ομως εδω συζηταμε για μουσικη, και οσο θεση εχει μια θετικη γνωμη αλλα τοσο εχει μια αρνητικη, ειδικα απο τη στιγμη που το σχολιο μου δεν ειναι φαση 'αααα coil suxxx' αλλα παρολα αυτα εσυ αντιδρας σαν groupie...

Για την αμπιεντ και τη new-age-ιλα λοιπον που σε ξενισε...

Musick to play in the dark v1

6MGDeUIYQpE

Musick to play in the dark v2 (χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα αυτου που λεω)

KwtTzIMUsuo

Οπως και αυτο απο Astral Disaster το οποιο παρεπιπτοντως μ'αρεσει πιο πολυ απο οσα ποσταρα μεχρι στιγμης

pjUhXtQLJ80

Τα παραπανω κυμαινονται απο μετρια εως συμπαθητικα/καλα... Ειλικρινα ομως δεν καταλαβαινω γιατι ΤΟΣΟΣ ντορος. Οπως ειπα, ειναι ο ορισμος του overhyped. Για αλλες κυκλοφοριες/κομματια Coil διαφορετικης υφης η αποψη μου παραμενει. Απο μετρια εως καλα, σιγουρα οχι αριστουργηματικα.Το Astral Disaster το θεωρω απο τα πιο καλα τους που χω ακουσει.

00i00
27-05-2012, 20:35
Red Queen...απο ποτε το πιανο και οι σκουπες αρκουν για να χαρακτηρισουν New Age ενα ασμα? κι απο ποτε η χρηση ηλεκτρονικων σε ενα ασμα το εντασουν
στην Ambient?

Tiny Golden Books...ουδεμια σχεση με Ambient ποσο μαλλον με το κακεκτυπο της το New Age, τυπικο δειγμα γερμανικου Kosmische Rock ειναι
υπερβολικα φλυαρο και φορτωμενο για να ειναι Ambient και προφανως υπερβολικα εντονο για να ειναι New Age
αληθεια το παρακατω ειναι New Age?

http://www.youtube.com/watch?v=eg_nQTbyvvk

τα ιδια με αποπανω ισχυουν και για το Sea Priestess...μονο που εδω λειπει η φλυαρια, και το σκοταδι του διαστηματος αντικαθιστατε απο το εσωτερικο
ε στεναχωριες ηταν οι Coil τι να κανουμε

εγω εχω/και ακουσει την (σχεδον) δισκογραφια τους παρολαυτα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και φανατικος οπαδος τους...αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορω
να αναγνωρισω την σπουδαιοτητα τους, και δεν ειναι τυχαιος ο σεβασμος που εχουν κερδισει στην ηλεκτρονικη σκηνη γενικα
το οτι εσυ ριχνεις στο τραπεζι τον λαομισητο αντιΠΑΟΚτσηδικο ορο New Age δειχνει ειτε ωκεανια αμπαλιαση ειτε οτι δεν ξερεις τι ακριβως ειναι οι
πλασιεδες της New Age που πουλαν ''Μουσικη Για Απαλο Χεσιμο'' και ''Μουσικη Για Να Γινει Ευτυχισμενη Η Αζαλεα Σας'', και που σταματα η Ambient
και αρχιζει αυτο το σκατοπραμα

VidnaObmana
27-05-2012, 20:48
Προφανως και η χρηση ηλεκτρονικων στοιχειων δεν κανει κατι α πριορι ambient ουτε η χρηση πιανου κατι new age... ξεκαθαρα πραγματα.

Η χρηση ομως μακροσυρτων pads και drones ναι προσδιδει ambient χαρακτηρα, ειδικα οταν απουσιαζουν αλλες πιο ζωηρες δομες. Νομιζω το Sea Priestess ανετοτατα χαρακτηριζεται ambient ,διαφωνεις σε αυτο ?

Το New Age και εγω παντα το σιχαινομουν γιατι το χα στο νου μου ως κατι μουσικες του κωλου στυλ Enya πχ , αλλα το που τελειωνει το new age και αρχιζει το ambient ειναι οντως ρευστο πχ αν δεις στο θρεντ για την ambient ο pthoggon θεωρει ως new age αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=FoVMWoIbE80). Εγω για το συγκεκριμενο διαφωνω,το θεωρω σκετο αμπιεντ αλλα σε αρκετα κομματια των Coil εντοπιζω new age στοιχεια... αστοχη ταμπελα,ισως, παντως για το οτι δεν εχουν σχεση με ambient (και κομματια σαν το Sea Priestess ειναι εξ'ολοκληρου ambient ) δε νομιζω να μπορεις να με πεισεις.

00i00
27-05-2012, 21:03
και το Sea Prriestess και αλλα τοσα τους εχουν και παραεχουν σχεση...δεν ειναι ομως νετα σκετα Ambient

ο φθογγος μια χαρα δικιο εχει για τον δικο σου, αυτο που διαχωριζει την Ambient απο το σκουπιδαριο της New Age ειναι οτι το σκουπιδαριο χρησιμοποιει φτηνους συναισθηματισμους
το ασμα που ποσταρες δεν απεχει πολυ απο κατι μουστακαληδες με λεονταρισιο μαλλι που τους λενε Yanni και γαμαγανε κατι τετοιες...
http://images4.fanpop.com/image/photos/20700000/Dynasty-Linda-Evans-dynasty-20797892-770-644.jpg

VidnaObmana
27-05-2012, 21:15
Προφανως και δεν ειναι σκετα ambient... συνηθως εχουν και αλλα στοιχεια,ενιοτε ρυθμικες δομες και τραγουδι...

Αν λες σκουπιδαριο τον Vidna Obmana και τον συγκρινεις με Yanni μαλλον δεν κατεχεις και πολλα απο ambient ... Και δεν το λεω επιθετικα και γω στα kraut και στα psych και τα space δε νομιζω να κανω τετοιου ειδους αφορισμου ακομα και αν δεν μ'αρεσει κατι ... Παρεπιπτοντως ο pthoggon το ποσταρε ως new age ambient το οποιο γουσταρει πολυ... Εγω ξαναλεω το λεω σκετο αμπιεντ ειδικα αυτο το αλμπουμ.

Το κατα ποσο ειναι φτηνος ή οχι ο συναισθηματισμος, ή το συναισθημα που προσπαθει να υποβαλλει ενα κομματι, επισης ειναι αρκετα ρευστο, οσο λες εσυ new age το River of Appearance ετσι λεω εγω το Musick to play in the dark . Επισης για κατι φτηνιαρικο μελοσυναισθηματικο ταιριαζει περισσοτερο ορος "cheesy" κατ'εμε ..

00i00
27-05-2012, 21:26
τον Βυντρα αλλα και γενικα ambient τον/την ακουσα πριν ακομα αρχισεις να ακους γενικα μουσικη...εγω εξπερτ δεν δηλωνω οτι ειμαι σε κανενα ειδος μουσικης απ'οσα ακουω
αυτο ομως που μπορω να αναγνωρισω στον εαυτο μου ειναι οτι ακουω ΚΑΛΑ...το συγκεκριμενο ποσταρες το συγκεκριμενο σχολιασα
και το συγκεκριμενο ειναι Μουσικη Για Να Καθαρισετε Κρεμμυδια...τα cheesy κλπ δεν με ενδιαφερουν, ειμαι απο χωριο

το ασμα που εβαλες δεν ''προσπαθει να υποβαλλει'' συναισθημα...το εκβιαζει...και το εκβιαζει απο το ηλιθιο κοινο της New Age οι οποιοι ειναι ρομποτς
το συγκεκριμενο επαναλαμβανω και οσα αλλα τετοιου τυπου εχει κανει

αληθεια Σπανουδακη και Μανωλιδου (ναι του μπουμπουκου) εχεις ακουσει? για βαλτα διπλα διπλα με το ασμα που ποσταρες και θα εκπλαγεις

και τεσπα οντοπικ...οτι εγραψε ο σαμπρελας για τα αλμπουμ (σαν αρχη)

VidnaObmana
27-05-2012, 21:36
Τον ειχα ακουσει παλιοτερα τον Σπανουδακη και ειναι ακριβως το new age που κραζω... μουσικες για να συγκινουνται μεσηλικες γκομενες...

Πχ αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=E4LVDD9guis) για μενα δεν εχει σχεση με αυτο που ποσταρα, ουτε μουσικα ουτε τεχνικα απο αποψη παραγωγης.

On topic απο Coil υπαρχει και αυτο (http://www.discogs.com/Time-Machines-Time-Machines/master/21769) το οποιο δεν εχει καθολου φωνητικα... Επισης οποιος γουσταρει Coil ας ψαξει και τους Haus Arafna (αν και πιο noiseαδες,πιο πολυ σε TG φερνουν παρα σε coil)...

00i00
27-05-2012, 23:44
το οτι δεν εχει καθολου φωνητικα τι λεει? επισης πως κανεις υποδειξεις για οποιονα γουσταρει Coil εφοσον δεν γουσταρεις Coil ? του προτεινεις μετριοτητες ή θες να πεις οτι οι δικοι σου το κανουν καλυτερα?

περι Coil διαβασε οτι εγραψα εδω (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26047-Industrial-(%CF%84%CE%BF-%CE%93%CE%BD%CE%B7sh%CE%BF-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-)&highlight=industrial)...οχι επειδης ειμαι εξπερτ αλλα επειδης ετσι ειναι (!!!!!)

…ενα ακομα παρακλαδι του Punk,ή η φυσικη και υγιεστατη εξελιξις της ψυχεδελικης μουσικης ΜΕΣΑ στο Punk ? ή σε ενα ελεσντικο επιπεδο το ‘’κανονικο’’,κυριολεκτικο Heavy Metal ?

Μαλλον ο θριαμβος της Punk κουλτουρας και μια γερη κλωτσια στα αρχιδια (αρχιδακια) του εμετικου (οπως κατεληξε) Prog/Art (μπλιαχ ορος) Rock,γιατι αυτο που ξεκινησε ως αναγκη για νεες εκφραστικες φορμες ελαχιστοποιωντας το μαυρο στοιχειο στην Rock μουσικη ή αντικαθιστωντας το με την ευρωπαικη λαικη παραδοση (στην καλυτερη) και την κλασικη μουσικη (στην χειροτερη) εξελιχτηκε σε ενα freakshow επιδειξιομανων με κακογουστο μαλλι και ντυσιμο και διογκωμενο υπερ-εγω...μια bigger than life ΜΑΛΑΚΙΑ πακεταρισμενη σε εξωφυλλα που αντανακλουσαν το αστειο περιεχομενο

Μουσικη ενστικτου,ζωωδης και συναμα απολυτα αστικη...εδω οι γεματες αφελεια εικονες ενος φιλοξενου και ειρηνικου μελλοντος γκρεμιζοντε και δινουν την θεση τους στην στυγερη πραγματικοτητα της concrete ζουγκλας του ΤΩΡΑ
Το ‘’τι ωραια που θα ητανε’’ παιρνει μπουλο και η βουτια χωρις αναπνευστηρα στην αβυσσο της αγγλικης κοινωνιας προσφερει εικονες αποκαλυψης.Αν το Punk ηταν το μαχαιρι που εφτασε στο κοκκαλο τοτε το Industrial εσπασε το κοκκαλο και ρουφηξε το παραισθησιογονο μεδουλι.Αν η ψυχεδελεια προσεφερε οπτασιες και οραματα που σε στελναν σε διακοπες μακρυα απο την (καταμαυρη) πραγματικοτητα των 60s τοτε το Industrial σου προσεφερε την χειροπιαστη πραγματικοτητα ως παραισθηση
Μουσικη απολυτα DIY,με αυτοσχεδια οργανα,cut-ups και την αδυσωπητη ambiance ενος εργοταξιου παγιδευμενη μεσα σε tapes,σαν θηριο σε κλουβι...και οι μουσικοι,μελη ενος freakshow (μαλλιαρου,χωρις ταχυδακτυλουργιες στην ταστιερα και ακροβατικα στα τυμπανα) να μας παρουσιαζουν τα εκθεματα τους:παντος τυπου –ισμοι,σφαγες,ανθρωποφαγοι ΠΑΟΚτσηδες,παραφιλια,ανθρωπινα ερειπια,γενικα οτι κανει τον κοσμο μας συναρπαστικο
Εγκοσμια μουσικη

To να ασχοληθω με την ιστορια του πως φτασαμε στους Cabaret Voltaire και Throbbing Gristle και ποιοι διαμορφωσαν αυτην την μουσικη το θεωρω ασκοπο,εξαλλου το ιδιο το Industrial αποτιναζει την ακαδημαικοτητα των Cage,Stockhausen κλπ κλπ,αν και κραταει την ακροτητα των φουτουριστων (ως βασικο συστατικο μιας υγιους προβοκατσιας) με τις γεφυρες που ριχνει στην ποπ μουσικη (ή εκρηκτικα,οπως προτιματε...)

οι Coil υπηρξαν το σπερμα των Throbbing Gristle που ''επιασε'' περισσοτερο...αυτο ειναι περαν καθε αμφισβητησης
Chris & Cosey γελαει ο κοζμος...οσο για τους Psychic TV ok η Genesis εχασε την μπαλα οταν ανακαλυψε την house και τα εψιλον
μετα ετρεχε να συμμαζεψει τα βυζια του ο καημενος αλλα τι να κανεις...η ζημια γινηκε

και κατι ασχετικο....ρε τι σκατα παιζει με το Music To Play In The Dark στους μεταλλαδες? υποψιαζομαι The Wall φαση

vosinakis
28-05-2012, 00:48
http://static.rateyourmusic.com/album_images/81c69650c0a9cf8845ab3f830471efb8/4234.jpg

VidnaObmana
28-05-2012, 01:10
το οτι δεν εχει καθολου φωνητικα τι λεει? επισης πως κανεις υποδειξεις για οποιονα γουσταρει Coil εφοσον δεν γουσταρεις Coil ? του προτεινεις μετριοτητες ή θες να πεις οτι οι δικοι σου το κανουν καλυτερα?

Το αναφερω ως αλμπουμ/project που δεν ειναι τοσο γνωστο για οποιον γουσταρει.

Το οτι δεν εχει καθολου φωνητικα σημαινει απλα οτι.... δεν εχει φωνητικα. Τιποτα περισσοτερο,τιποτα λιγοτερο.

Τελοσπαντων εγω σιγουρα θα δωσω περαιτερω ευκαιριες στη δισκογραφια τους στο μελλον αλλα την τωρινη μου αποψη την ειπα .. Εχουν καλες στιγμες αλλα overhyped.

Throbbing Gristle γουσταρω αρκετα παντως.

phthoggon
28-05-2012, 08:11
αληθεια Σπανουδακη και Μανωλιδου (ναι του μπουμπουκου) εχεις ακουσει? για βαλτα διπλα διπλα με το ασμα που ποσταρες και θα εκπλαγεις πας να πεις κάτι καλό και το γαμάς εντελώς, (καλά το σύνηθες είναι αυτό, είναι η αλήθεια). Δεν είναι το ίδιο, πάντως γενικά συμβαίνει το εξής: όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε και ναι εξηγήσουμε κάτι το οποίο δε γουστάρουμε, ιδιαίτερα από τη σκοπιά του δημιουργού (τι και πως προσπαθεί να πετύχει) το κάνουμε εντελώς λάθος επειδή η Μανωλίδου, ο Σπανουδάκης και ο Ομπμάνα κατά 99% γουστάρουνε τρελά αυτά που κάνουνε και αν τους έλεγες ότι προσπαθούν να εκβιάσουν συναίσθημα θα ήθελαν να σε σκοτώσουν. Το "κιτς" δεν είναι αποτέλεσμα ανειλικρίνειας, αλλά ότι απορρίπτεις το ίδιο το "είδος" του συναισθήματος που εκφράζει, όπως π.χ. απορρίπτεις γλυκανάλατα σιροπιάσματα από γκόμενες (λέω εγώ τώρα, φαντάζομαι). Ε, αυτά που εκφράζουν τα River of Appeareance και τα αντίστοιχα new age είναι "αγνά", ελαφρά (γιατί να είναι αυτό αρνητικός προσδιορισμός ντε και καλά?), "παιδικά", νοσταλγικά, αυτό είναι κατ' ουσίαν που δε γουστάρεις. Εμείς που τα γουστάρουμε είμεθα φλώροι, τι να κάνουμε, αν και εγώ όταν καθαρίζω κρεμμύδια προτιμώ πιο έπικ ακούσματα είναι η αλήθεια. Α και γενικά το new age ορίζεται ως μία προσπάθεια εξωτικοποίησης και συναισθηματικοποίησης για να είμαστε πιο ακριβείς, όχι δια του αρνητικού που το κάνεις εσύ (του ..yianni δηλαδή). Ίσως μία τάση να βλέπεις ιερότητα και υπερβατικότητα σε πράγματα που δε το έχουνε φαινομενικά. Όχι κάτι απαραίτητα κάτι αρνητικό δηλαδή, πάρτε και δύο καλά πχ λινκ (https://www.youtube.com/watch?v=3IZ5_bzk-7E), λινκ (https://www.youtube.com/watch?v=O5OctlKK4NU). Για coil δε λέω τίποτα επειδή είμαι μεταλλάς/newageάς και έχω ακούσει τα μισά από αυτά που ποστάρατε (πάντως βίντνα οι coil έστω και αν ενίοτε παίζουν "έτσι" δε θα τους έβαζα ποτέ σε αυτή την κατηγορία επειδή δεν έχουν αυτή την αμεσότητα/αφέλεια αν θες)

House Of Low Culture
28-05-2012, 12:02
τεράστιοι.

XAKKoQUsXXM

VidnaObmana
28-05-2012, 16:38
(πάντως βίντνα οι coil έστω και αν ενίοτε παίζουν "έτσι" δε θα τους έβαζα ποτέ σε αυτή την κατηγορία επειδή δεν έχουν αυτή την αμεσότητα/αφέλεια αν θες)

Δεκτον, το πρωτο ποστ μου εκτος απο ελλιπες ηταν και προβοκατορικο.

Ειναι τραβηγμενο να τους πεις new age αλλα οπως λες ενιοτε παιζουν "ετσι" , το ambient παντως ειναι προφανες και μαλιστα σε μερικα κομματια ειναι και το κυριαρχο ή ακομα και μονο στοιχειο.

Κατα τα αλλα αν και ξεφυγαμε εγω συνεχιζω να μην θεωρω το River of Appearance στο ιδιο τσουβαλι με σπανουδακη πχ, απο οποιαδηποτε σκοπια.

Τελοσπαντων, αυτα...

00i00
28-05-2012, 23:56
αληθεια Σπανουδακη και Μανωλιδου (ναι του μπουμπουκου) εχεις ακουσει? για βαλτα διπλα διπλα με το ασμα που ποσταρες και θα εκπλαγεις πας να πεις κάτι καλό και το γαμάς εντελώς, (καλά το σύνηθες είναι αυτό, είναι η αλήθεια).
και αυτο απο χιεβη ακροατη New Age

ασιντ...