PDA

View Full Version : Κονσολα για ηχογράφηση 6 καναλιών ταυτόχρονα

BURNIN AMBITION
30-04-2012, 22:54
αντιγραφω απο το νοιζ

καλησπερα. εεχω τα ηλεκτρονικα ντραμς 2box drumit 5 mk2
αυτα εχουν 6 εξοδους.
μπορω δηλαδη να εχω μια εξοδο για ταμπουρο μια για κασα μια για πιατινια μια για το ραιντ μια για το χαι χατ και μια για τα τομ
πολυ καλη φαση. αυτο που θελω να κανω ειναι αφενος να ηχογραφω τα 6 αυτα διαφορετικα καναλαια στο πισι μου, σε ξεχωριστα audio tracks ετσι ωστε μετα να τα πειραζω. και επισης να παιρνω μιξαρισμενο ηχο απο τις 6 εξοδους και να τον στελνω στα ακουστικα μου.
μηχανημα που και να γραφει 6 διαφορετικα καναλια και να μου μιξαρει τον ηχο για τα ακουστικα μου βρηκα μονο αυτο
Alesis MultiMix 8 USB 2.0 FX
http://www.thomann.de/gr/alesis_multimix_8_usb_20_fx.htm

αν δε κανω λαθος, οτι πειραγμα σε μπλιμπλικια που εχει η κονσολα κανω, παει μονο στα ακουστικα. οι εξοδοι στο πισι γραφονται αναλιωτα.(αν κανω λαθος πειτε μου πολιζ μιας και αυτο ειναι ενα φιτιουρ που θελω)

ερωτησεις. το εν λογω μηχανημα το εχει δοκιμασει καποιος? εντυπωσεις? υπαρχει κατι εναλλακτικο να τσεκαρω?

μου ειπαν και να παρω μια καρτα ηχου εξωτερικη με 6 καναλια αλλα δε θελω να μπω στη διαδικασια, θελω και να μιξαρω τον ηχο στα ακουστικα...

οποιεσδηποτε εντυπωσεις ή προτασεις ειναι ευπροσδεκτες. ευχαριστω

αν τελικα πω να παρω μια εξωτερικη καρτα ηχου με 8 εισοδους και να τη συνδεσω στο πισι για να παιρνω τα 6 ξεχωριστα καναλια, αλλα παρω και ενα μουφομιχτακο για να στελνω μιξαρισμενο σημα στα ακουστικα μου, ποσο παραπανω θα παει το ολο πραγμα? προφανως και με μεταχειρισμενα συμβιβαζομαι. δε ξερω τι να ψαξω ακριβως, τι ειναι καλο και τι οχι. αν ειδατε κατι στο νοιζ πχ που με φτιαχνει για πειτε ρε παιδια. ευχαριστω

phthoggon
01-05-2012, 00:26
μου ειπαν και να παρω μια καρτα ηχου εξωτερικη με 6 καναλια αλλα δε θελω να μπω στη διαδικασια, θελω και να μιξαρω τον ηχο στα ακουστικα...

μια χαρά μπορείς να μιξάρεις live και με την κάρτα ήχου (για τα ακουστικά εννοώ), απλά χρειάζεσαι ένα cubase η κάτι αντίστοιχο (μέσω ενός section που λέγεται control room). Θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω, το ίδιο πράγμα θα κάνεις με το κονσολάκι απλά δεν θα έχεις αμεσότητα με το ποντίκι όση έχεις με τα κουμπάκια/knobs όπως κ να το κάνουμε. Οπότε προφανώς δε παίρνεις και κάρτα και κονσόλα. Παίρνοντας κάρτα ε, σου μένει και μπορείς να κάνεις και μια ηχογράφηση της προκοπής. Πχ χωρίς κάρτα με 6 inputs δε μπορείς να γράψεις τα 6 audio κανάλια ξεχωριστά. Μπορείς από το κονσολάκι να στείλεις μόνο το stereo mix (2 κανάλια) οπότε καλά σου λένε να πάρεις κάρτα. Βέβαια μπορεί και να ανακαλύψεις ότι σε βολεύει να φτιάχνεις τον ήχο από την κονσόλα και να στέλνεις έτοιμο το stereo στο πισι, αλλά δεν είναι και το ΣΩΣΤΟ.

αν δε κανω λαθος, οτι πειραγμα σε μπλιμπλικια που εχει η κονσολα κανω, παει μονο στα ακουστικα. οι εξοδοι στο πισι γραφονται αναλιωτα

κατά 99% ναι, για σιγουριά πρέπει να κοιτάξεις το signal flow της κονσόλας (εκεί που λέει direct out, να δεις εάν πριν από αυτό λέει eq κτλ. Δε νομίζω πάντως.

Στο noiz θα στα πούνε κ καλύτερα.

BURNIN AMBITION
01-05-2012, 00:33
σε ευχαριστω ρε φιλε. το θεμα ειναι οτι το μηχανημα που σου λεω στελνει μεσω γιουεσμπι και τα 6 καναλια ξεχωριστα στο πισι. οπως το κανει και η καρτα ηχου. δε το κανουν ολα τα κονσολακια, εινα ισπανιο. αυτο ομως το κανει και εχει μονο 198 (το μονο το λεω σε σχεση με κατι αλλες κουλες τιμες που παιζουν ε)

οποτε αν με αυτο κανω τη δουλεια μου και οταν απλως θελω να παιζω ντραμς και να εχω τον ηχο οπως τον θελω εγω μιξαρισμενο στα ακουστικα, χωρις να μεσολαβει πισι ε ειναι γαμω. απλα δε ξερω τι παραπανω μπορει να μου δωσει μια καρτα ηχου. ειμαι ασχετος σε αυτα. για τη δουλεια που το θελω μου φαινεται πιο ευχρηστος ο μιχτης ο συγκεκριμενος.
μια καρτα ηχου με 8 καναλια ποσο να εχει? μια αξιοπρεπεης. γιατι αν εχει οσο ο μιχτης σχεδον, μαλλον για το μιχτη με κοβω. εκτος και αν με πεισετε. ειπαμε δε σκαμπαζω.θενξ

phthoggon
01-05-2012, 00:46
ααα κατάλαβα, τα στέλνει ψηφιακά, ωραία μαγκιά ναι. Ε ωραία τότε συγκεκριμένα αυτό που μπορεί να σου δώσει η κάρτα ήχου είναι ποιότητα επεξεργασίας και ηχογράφησης. Δλδ ωραία που τα έγραψες αλλά για να βάλεις κάνα eq compressor κτλ δεν είναι και η καλύτερη φάση η onboard κάρτα του πισι. Η σε τέτοια φάση, παίρνεις το μίκτη κ παίρνεις μία απλή "ημιεπαγγελματική" κάρτα ήχου με 100-200 ευρώ (με απλές stereo instrument/xlr εισόδους) όταν γουστάρεις. Με οκτώ εισόδους είναι πανάκριβες που λογικό είναι (σαν να παίρνεις την απλή κάρτα + τον μείκτη) δλδ από 300 ευρώ και πάνω. Τσέκαρε εδώ γενικά

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=categories&category_id=167&sort_by=price&sort_order=desc
(http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=categories&category_id=167&sort_by=price&sort_order=desc)
καλή φάση είναι όπως τα λες πάντως.

BURNIN AMBITION
01-05-2012, 01:06
ο μιχτης που σου λεω απλα θα παρει τα 6 διαφορετικα σηματα. θα ειναι raw τα σηματα, δε θα παρουν τα εκουαλαιζερ του μιχτη. τα εκουαλαιζερ του μιχτη θα πανε μονο στα ακουστικα μου, να εχω στα ακουστικα οπως ακριβως γουσταριζω τον ηχο. τα εκουαλαιζερ κτλ θα μπου μετα με ειδικα προγραμματα και δε θα τα κανω εγω ειμαι ασχετος. λογικα γραφει καλο το μαραφετι. αλλα αν δεν τοτε να παει να γαμηθει η υπολοιπη μπαντα θα τσονταρουν οποτε παω για εξωτερικη καρτα. να εισαι καλα. θα τσεκαρω και το λινκ σου μαν θενξ

steve
01-05-2012, 01:08
βσκ μπορεις να παρεις μια καρτα ηχου με 6 inputs και να ηχογραφεις στο cubase αυτα τα καναλια που ειπες και να τα μιξαρεις μεσα απτο cubase... και αν ειναι λιγο καλη η καρτα σου και το pc σου θα μπορεις να ακους και τον μιξαρισμενο ηχο στα ακουστικα σου χωρις latency (καθυστερηση) η τουλαχιστον τοσο λιγο π δεν το καταλαβαινεις... αλλα μιας κι εχεις ηλεκτρονικα μπορεις να συνδεσεις τον εγκεφαλο με το pc μεσω midi και απο εκει να το συνδεσεις με το cubase και το superior drummer... αλλα και γι αυτο θα χρειαστεις καρτα ηχου..

BURNIN AMBITION
01-05-2012, 01:55
oson afora τις καρτες οπως ειπαμε ειναι ακριβο το πραμα να παρεις κατι πολυ καλο. καλυτερο απο το πραγμα της αλεσις. οσον αφορα το μιντι εχεις δικιο αλλα ποτε δε μπορεσα να το κανω να δουλεψει και ειπα να παει να γμηθει...

steve
02-05-2012, 03:19
η καρτα ηχου του υπολογιστη σου εχει midi θυρα? λογικα δεν θα χει και θα το δοκιμασες με usb και αυτα καμια φορα δεν δουλευουν σωστα με usb..

BURNIN AMBITION
02-05-2012, 07:56
sto device manager to anagnwrizei omws re su...

steve
02-05-2012, 13:54
και ποιο ειναι οτ προβλημα οταν ανοιγεις το cubase βαζεις το input και δεν γινεται τπτ?