PDA

View Full Version : ο χαμος.

metamelia3
02-04-2012, 21:32
Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ, κατάληψη Terra Incognita, κατάληψη Ορφανοτροφείο, στέκι στο Βιολογικό, ελευθεριακό στέκι στο Πολυτεχνείο, στέκι στην Μόδη, στέκι Yol underground, ΕΣΕ Θεσσαλονίκης, ΑΣΘΜΑ, ομάδα Sans Reserve, Σαλταρισμένες/οι, σύντροφοι και συντρόφισσες από τα Δυτικά, ομάδα αντιπληροφόρησης Κακά Μαντάτα, αναρχικοί-αναρχικές, σύντροφοι και συντρόφισσες. (http://www.aformi.gr/2012/03/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84/)
η απάντηση (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1389740)

τωρα εσεις τι βλεπετε στα παραπανω;

BLiTzER
02-04-2012, 21:43
Σταμάτησα να διαβάζω στο "συντρόφων".

12 stars circle your brow
02-04-2012, 21:43
τι να δούμε; δεν έχω ιδέα τι παίζει αλλά τουλάχιστον 10 φίλοι/γνωστοί από πάνω, μου έχουν καταστήσει σαφες οτι οι ναδιραίοι παίζει να 'ναι χειρότεροι κι από τα μαλακιστήρια της μεσολογγίου.

antimusic
02-04-2012, 21:47
http://www.youtube.com/watch?v=V-OYKd8SVrI

metamelia3
02-04-2012, 21:55
προσθετω κι αυτο για να δωκω ενταση:
http://gangof20.wordpress.com/2012/03/26/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

asimoulis
02-04-2012, 21:58
τελοσπάντων δεν κράζω γιατί φιλαράκι εκ των πρώτων διαβάζει το φόρουμ,

αδέρφια σκοτώστε τους αλλά κάντε το γρήγορα, πριν σας μαζέψουν όλους.

Tispanagias tamatia
02-04-2012, 22:02
Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι κούραση ,θα έλεγα. Και ούτε καν στο πόλιτιξ. Είναι καθαρά σε προσωπικό επίπεδο και οποιαδήποτε ανάμιξη πολιτικών διαφορών μου φέρνει αναγούλα. Κατά τα άλλα, έχει παρεκτραπεί αρκετά η φάση και σχεδόν κάθε μέρα παίζουν σκηνικά.

Mitsmann
02-04-2012, 22:09

α να γεια σου, μου θυμισες οτι θελω να την ξαναδω.
που ειναι και ο μονος λογος του να δεις το τοπικ.

metamelia3
02-04-2012, 22:13
ασιμουλης, ελα δικε μου, πες πιο συγκεκριμενα τα ψεματα να μαθουμε κι εμεις!

asimoulis
02-04-2012, 22:26
έσβησα το ποστ γιατί με καλύπτει το πρώτο μου απόλυτα.

πάμε:

ιούνιος 08, δεκέμβρης 09 : σε όλα τα γεγονότα που περιγράφονται οι άτακτες συγκρούσεις των συμμοριτών ήταν παντελώς άκυρες και παραλίγο να οδηγήσουν σε άτακτη διάλυση

δεκέμβρης 08: ποτέ μεγάλος αριθμός φασιστών δεν εφόρμησε στο απθ το δεκέμβρη, το καγκελάκι ήταν εντελώς ηλίθιο και στα τελευταία του, μάλιστα το είχαν απαξιώσει οι πάντες.

σεπτέμβρης 11: κάθε λέξη είναι ψέματα, υπήρχε πάρτυ στο απθ με ηλεκτρονική μουσική και προφανώς υπήρχαν ναρκωτικά όπως σε κάθε μέρος στη θεσσαλονίκη. το πέσιμο εντελώς ασύμμετρο με την "αφορμή", χτυπήθηκε ότι να ναι κόσμος, και μόνο που παίρνουν την ευθύνη είναι τραγικό. για πολλά σούτια.

metamelia3
02-04-2012, 22:36
παντως ενω οκ, απ'ολα αυτα που εχω ακουσει για την υποθεση και απ'τον λογο των ιδιων, οι "συμμοριτες" οντως μου φαινονται λουμπενοκωλοπαιδαρία που δεν θα ηθελα παρτιδες, εχω την περιεργη αισθηση οτι οι κακοι των "καλων" ειναι ακομα χειροτεροι. αυτα, χωρις να εχω φυσικα εικονα ο ιδιος απο θεσσαλονικη, απο τον λογο της καθε πλευρας και απο αφηγησεις τριτων.

Aleister
02-04-2012, 22:45
Εξηγηστε λιγο πιο αναλυτικα τι συμβαινει και σε μας τους Αθηναιους, να μπορουμε να συμμετεχουμε στη συζητηση.

Εχουνε καμια σχεση αυτοι με τα "παληκαρακια" που εκαναν ντου τις προαλλες στη φιλοσοφικη?

Mitsmann
02-04-2012, 22:52
απ τους καλους των κακων που μαλλον ειναι καλυτεροι?

Tispanagias tamatia
02-04-2012, 22:54
παντως ενω οκ, απ'ολα αυτα που εχω ακουσει για την υποθεση και απ'τον λογο των ιδιων, οι "συμμοριτες" οντως μου φαινονται λουμπενοκωλοπαιδαρία που δεν θα ηθελα παρτιδες, εχω την περιεργη αισθηση οτι οι κακοι των "καλων" ειναι ακομα χειροτεροι. αυτα, χωρις να εχω φυσικα εικονα ο ιδιος απο θεσσαλονικη, απο τον λογο της καθε πλευρας και απο αφηγησεις τριτων.

Ντάξει, ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Αλλά στη τελική εξισώνονται με εριστικά κείμενα και ΑΝΤΑΠΟΔόΣΕΙΣ, ίδιας ποιότητας.

Στο βιολογικό όταν έγινε το πέσιμο, μια τύπισσα με τζίβες κτλ φρίκαρε γιατί "νόμιζα ότι ήταν φασίστες". :touched:

Μαμά, παρατάω το πιάνο, αρχίζω μάη τάη.

VidnaObmana
02-04-2012, 23:06
Επίσης, δεν υποστηρίζουμε κανένα Έθνος-Κράτος και δεν έχουμε δράσει ενάντια σε μετανάστες λόγω αυτής της ιδιότητάς τους. Και εννοείται πως αν θεωρούνται φασιστικές συμπεριφορές και δράσεις τα όσα έχουν υποστεί από εμάς , τότε οι χαρακτηρισμοί βαραίνουν και τους ίδιους (ξυλοδαρμοί ,απαγωγή συντρόφισσας, έφοδος σε κατειλλημένο χώρο).

Σε ποια απαγωγη αναφερονται, τι σκηνικο ειχε γινει ?

Atropos
02-04-2012, 23:11
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23523-%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE./page275

Νωρίς ξυπνήσατε, είστε ένα μήνα πίσω, πόστ 4121

Tispanagias tamatia
02-04-2012, 23:19
ποστ 4122.

Δε βλέπεις καμιά Λαμπίρη καλύτερα ρε μαλάκα;

VidnaObmana
02-04-2012, 23:26
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23523-%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE./page275

Νωρίς ξυπνήσατε, είστε ένα μήνα πίσω, πόστ 4121

Για τα σκηνικα αυτα εχω ακουσει αρκετο καιρο απο τοτε που εγινε, απλα δυσκολο να βγαλεις ακρη εκτος αν εχεις εμπιστα ατομα "του χωρου" φιλους

tsimpouklano
03-04-2012, 00:30
Thread χωρίς νόημα, thread χωρίς την παραμικρή ανάγκη να αποκτήσει νόημα ιντερνετικώς. Άκρως κουτσομπολίστικη φάση. Κλειδώστε το.

VidnaObmana
03-04-2012, 00:31
Βρηκα και αυτο το κειμενο

http://gangof20.wordpress.com/2012/04/02/ακολουθεί-ένα-κείμενο-απάντηση-σε-μη/

Ακολουθεί ένα κείμενο –απάντηση σε μηνύματα που μας έρχονται τον τελευταίο καιρό που μιλάν για ενοποίηση, αδελφοσύνη, μείωση της πολιτικής ενασχόλησης όσο αναπαράγεται η βία μεταξύ των ομάδων/τάσεων , ξεπέρασμα αυτής της κόντρας και τέλος πάντων συμπόρευση όλων μαζί ενωμένων ενάντια στον κοινό εχθρό, την οικονομική εξουσία, τον καπιταλισμό, το κράτος κτλ.

...

rat_poison
03-04-2012, 01:39
απέχω εδώ και αρκετό καιρό οπότε δεχθείτε ότι απλά μπήκα να πω τη μαλακία μου

γενικά τώρα τελευταία υπάρχουν διάφορες κινήσεις όπως η δικτύωση και σιγά σιγά τα κατάλοιπα της επαρχίας, της (να δανειστώ έναν αριστερό όρο) κυρίαρχης ιδεολογίας που αποτρέπουν σε διαφορετικές συλλογικότητες το χώρου να δράσουν μαζί κάάάάπως υποχωρούν. κόσμος κατεβαίνει μαζί στο δρόμο και συντονίζει δράσεις που παλιά απλά δεν έπαιζε

τα παιδιά του ναδίρ και λοιποί παρατρεχάμενοι διάλεξαν ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι κινηματίες με τις πιο ΤΡΟΥ* πρακτικές και όλοι οι άλλοι πρέπει να εξαφανιστούν απ' το χάρτη με καταδρομικά πεσίματα.
νομίζω ότι ο ιδανικός κόσμος για το ναδίρ είναι ο κόσμος που υπάρχει μόνο το ναδίρ

σκατά στον τάφο τους

*αλήθεια, καλύτερη λέξη για να παρομοιάσω με κάτι τη φάση τους δεν μπορώ να βρω

τώρα για τα υπόλοιπα, διαβάζετε τσιμπούκλανο

VidnaObmana
03-04-2012, 01:48
τα παιδιά του ναδίρ και λοιποί παρατρεχάμενοι διάλεξαν ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι κινηματίες με τις πιο ΤΡΟΥ* πρακτικές και όλοι οι άλλοι πρέπει να εξαφανιστούν απ' το χάρτη με καταδρομικά πεσίματα.
νομίζω ότι ο ιδανικός κόσμος για το ναδίρ είναι ο κόσμος που υπάρχει μόνο το ναδίρ

Το θεμα ειναι οτι αυτο ακριβως λενε και οι ιδιοι για την συμπεριφορα των υπολοιπων συλλογικοτητων της πολης τους προς αυτους.
Αυτο κυριως φαινεται στο δευτερο λινκ που ποσταρε ο καλκι (οχι στο πρωτο του ποστ, οχι αυτο που ειναι στο ιντιμιντια το αλλο που ειναι στο μπλογκ τους).

rat_poison
03-04-2012, 02:02
ε οι αποπάνω είναι σχεδόν όλος ο (ευρύτερος) χώρος που έχει απομείνει στη θεσσαλονίκη, λείπουν το Σχολείο η Libertatia και η ΑΚ αν δε μου διαφεύγει κάτι. Δε μου είναι καθόλου δύσκολο να φανταστώ την υπογραφή αυτών των συνελεύσεων από κάτω (πλην ίσως της ΑΚ, αυτή θα έβγαζε ένα ίδιο κείμενο μόνη της) γνωρίζοντας πολλά από τα άτομα που συμμετέχουν σ' αυτές τις συλλογικότητες.

stam and the witches
03-04-2012, 03:58
Εμείς, ως αναρχικοί, ποια κουλτούρα πρέπει να προτείνουμε; Αρνούμενοι την αστική κουλτούρα πρέπει να συμμεριστούμε την λαϊκή κουλτούρα; Η απάντηση είναι αρνητική, γιατί όσο και αυθεντική και να είναι στερείται αθωότητας. Το περίεργο είναι ότι και εμείς δεν έχουμε βρει την κατάλληλη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Ίσως μία κουλτούρα που θα μπορούσαμε να προτείνουμε θα επικεντρωνόταν στην σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου δίνοντας βάση στην σωστή διατροφή του, τον αθλητισμό και την φυσιοκεντρική παιδεία του.

http://media.tumblr.com/tumblr_m1ojgepZiZ1r72i4b.jpg

asimoulis
03-04-2012, 10:23
Thread χωρίς νόημα, thread χωρίς την παραμικρή ανάγκη να αποκτήσει νόημα ιντερνετικώς. Άκρως κουτσομπολίστικη φάση. Κλειδώστε το.

δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα ήθελε μόνο η μία πλευρά.

Γκουλαγκ
03-04-2012, 14:18
Αλύπητο ξύλο και στις 2 πλευρές, έχετε κάνει τους φασίστες πάνω να σκάσουν στα γέλια. Ντροπή σκέτη.
Οι άλλοι όπου να 'ναι θα μας πετάξουν κανά Communismos, ενώ ΣΠΑΝΕ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ.

ViPeRMaN
03-04-2012, 15:05
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1384846
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1385020

αυτες ειναι οι ἁπαντησεις῾στο 1ο λινκ του καλκι.
αυτο που εβαλες ηρθε πιο μετα

Marillion
03-04-2012, 15:43
εγω δεν καταλαβαινω ποιος προσπαθει να πεισει ποιον με αυτό το ''δημόσιο'' παιχνιδάκι. την κοινή γνώμη; τους αναποφάσιστους; την αντιεξουσιαστικη κίνηση στην υπόλοιπη ελλάδα; δεν ειμαι σε θέση να ξέρω πολύ συγκεκριμένα τις δυναμικές που έχουν αναπτύξει οι μεν με τους δε αλλά βρίσκω πολύ counter productive τα κουτσομπολιά και τις μανούρες. και αν υπάρχει η αποψη πως με αυτό τον τρόπο πρέπει να απομονωθούν οι '20' αυτο μου φαινεται να έχει επιτευχθεί αφού τα στρατόπεδα δειχνουν ήδη πολωμένα. για να σταματησει η βια θελει βια; ποιος ξέρει;

εντιτ : αν παρω στα σοβαρα το ποστ γκούλαγκ περί αλύπητου ξυλου παντού βέβαια, τι να πω, θλιψη μόνο

Tispanagias tamatia
03-04-2012, 15:46
http://fc08.deviantart.net/fs37/f/2008/287/e/9/Yachiru__the_attention_whore_by_Zeki_chan51.jpg

Marillion
03-04-2012, 15:50
υποθετω για μενα παει αυτό. αλλά γιατί;

Tispanagias tamatia
03-04-2012, 16:02
όχι, στους θεαματικούς γκανγκστα της φάσης πάει.

KoiliaSamprela
03-04-2012, 21:05

α να γεια σου, μου θυμισες οτι θελω να την ξαναδω.
που ειναι και ο μονος λογος του να δεις το τοπικ.

παίζει και σε 1080 ;)

metamelia3
24-04-2012, 05:46
*bump*
XxBJB4dCJ64

παιδια οντως φταιει η αγαμια; αλλά μα αυτους τους κουιρ μπερδεψαμε την πουτσα με τη βουρτσα; κοιμασαι με την γκομενα του μητσου και ξυπνας με την πουτσα του κιτσου (στο χερι ή στο στομα δεν εχει σημασια) λολ...αυτο θα πει συντροφικοτητα; να μοιραζεσαι μεχρι και τη γκομενα του γκομενου σου!!!ευγε!!!λαμπρα!!!
TheFoufroux Πριν από 1 μήνας

ikonoklast
02-07-2012, 21:58
Κάνω bump αυτό το θρεντ για να κάνω ένα ποστ με 25 χαμόγελα.

ikonoklast
02-07-2012, 21:59
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Φιλάκια! Και αλληλεγγύη ε.

Atropos
02-07-2012, 22:20
Λες για αυτό μάλλον

http://taxalia.blogspot.com/2012/07/blog-post_3653.html

02-07-2012, 23:06
ikonoklast δεν καταλαβαίνω τι μαλακία σε δέρνει αυτές τις μέρες που πας από το ένα θρεντ στο άλλο και σαχλαμαρίζεις.
πάντως πάει γάντι η συμπεριφορά με το άβαταρ.

00i00
02-07-2012, 23:10
και να δεις οτι θα παρει σαλονικια και θα κανει μικρα ικονοκλαστακια και θα παρει διαρκειας στην 4 στο τελος
συμβαινουν αυτα...ξερω εγω

tsimpouklano
02-07-2012, 23:47
Ikonoklast είσαι πολύ μεγάλος μαλάκας.

ikonoklast
03-07-2012, 01:24
Δε βρίζουμε! Εγώ δεν έβρισα!

Γκουλαγκ
03-07-2012, 01:48
Γελάω ρε μαλάκα. Καλή πλάκα σας κάνει ο ικονό.
Βάλτε τους επιτέλους όλους φυλακή να ησυχάσουμε.

inb4 "εσύ δεν είσαι με το ναδιρ;"

nikos_souvlas
03-07-2012, 14:51
.

Γκουλαγκ
03-07-2012, 15:29
γαρ-γαρ-γαρ-γαρ-γάρα.

mourning apocalypse
03-07-2012, 20:57
Πρώτον,άτομο που αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο και λέει για φυλακίσεις είτε πρόκειται για ποινικούς είτε για πολιτικούς,είναι για φτύσιμο και μάπες στην καλύτερη.
Δεύτερον πέραν του "τα βρίσκουν και τα κάνουν" που έχει κάποια στοιχεία αλήθειας ας μην κοροιδευόμαστε.Είναι τέτοια η διαφορά οργάνωσης,εξοπλισμού,δυναμικότητας που ότι ώρα θέλουν το κάνουν και εδώ και δεν κουνιέται φύλλο.

Γκουλαγκ
04-07-2012, 02:15
1. Στο "χώρο" είσαι και φαίνεσαι. :smile:
2. Άσε τις μάπες και τα καμποσιλίκια μέσω ιντερνετ και άντε διώξε τη μαφία και το χουλιγκανισμό από το χώρο σου.
3. Οι μπάτσοι και οι φασίστες σας βλέπουν και γελάνε γενικά, όχι μόνο στη σαλονίκη. Και στην Αθήνα και παντού.
4. Να παρέμβουν ο σαλοθ σαρ, ο σταμ ή κάποιος αντίστοιχος. Φλεημ με αναρχικούς είναι σαν να ρίχνεις 4αρα στην ιταλία με παίχτη παραπάνω.

atom_smasher
04-07-2012, 02:22
μηπως, λεω μήπως, δωσατε ευκαιρία για να σας την κατσουν απ την στιγμη που το γυρίσατε στον αναρχοεμφυλιο;

Γκουλαγκ
04-07-2012, 02:34
4. Να παρέμβουν ο σαλοθ σαρ, ο σταμ ή κάποιος αντίστοιχος. Φλεημ με αναρχικούς είναι σαν να ρίχνεις 4αρα στην ιταλία με παίχτη παραπάνω.

Ειναι θεμα αυτο που απασχολει το προλεταριατο για να ασχοληθει κανεις;

Λολ, έλα ντε, μόνο το κυνήγι μεταναστών και το "τι κόμμα να ψηφίσω" απασχολούν το προλεταριάτο σήμερα.
Μιλάτε (οι πάσης φύσεως αριστεροί) για προλεταριάτο, ενώ η σχέση σας μαζί του είναι φιλολογική στην καλύτερη των περιπτώσεων, διαμεσολαβητική/θεαματική στη χειρότερη. Πιστέψτε το, οι κάθε είδους εκλογές σαν θέμα σας ταιριάζει πολύ καλύτερα. Αρκεστείτε εκεί.
Στο πιο προσωπικό κιόλας, μιας και βάζεις την εικόνα παραπάνω: σαλοθ σαρ, το έχεις καταλάβει πως η κριτική σου στην αναρχία περιορίζεται αυστηρά στο τι θα πουν οι μπάτσοι και τα κανάλια, ε;

(τέτοια θέλω)

ikonoklast
04-07-2012, 02:45
Aυτό που κάποιος δηλώνει «αυτόνομος», «καταστασιακός» ή «μητροπολιτάνος» ή οτιδήποτε αστείο ώστε να μπορεί να μη συμμετέχει πουθενά και να κάνει υποδείξεις στους πάντες είναι το καλύτερο πάντως.

Phantom Duck
04-07-2012, 02:51
Πρώτον,άτομο που αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο και λέει για φυλακίσεις είτε πρόκειται για ποινικούς είτε για πολιτικούς,είναι για φτύσιμο και μάπες στην καλύτερη.

αυτό είναι ακόμα καλύτερο, λευτεριά στον άκη.

Γκουλαγκ
04-07-2012, 03:07
Aυτό που κάποιος δηλώνει «αυτόνομος», «καταστασιακός» ή «μητροπολιτάνος» ή οτιδήποτε αστείο ώστε να μπορεί να μη συμμετέχει πουθενά και να κάνει υποδείξεις στους πάντες είναι το καλύτερο πάντως.

Το πού συμμετέχει ο καθένας το ξέρει καλύτερα ο ίδιος. Καμία υπόδειξη δεν έγινε, μόνο κάποιοι αφορισμοί. Το πρόβλημα ποιο είναι δεν μπορώ να καταλάβω, μάλλον η απουσία κριτικής μέσα στην πλέμπα της αριστεράς (γιατί η κ.ε. σας σίγουρα κάνει κριτική, αλλά σιγά μην τη μαθαίνετε) σας έχει κάνει τα μυαλά κουρκούτια.

Σαλοθ σαρ, κανένα πέσιμο δε σου έκανα, πολιτικός ήταν ο λόγος που σου μίλησα αλλά είσαι τόσο βόδι που δεν παίζει να το κατάλαβες. Φίλους δόξα τον Πιπέρνο έχω, ένα άτομο με φωτογραφία του πολ ποτ και γύρω καρδούλες δε θα μου λείψει καθόλου.
Άτομα τέτοιου είδους δεν μπορείτε να "σεβαστείτε" καμία άποψη, πολύ απλά γιατί δεν έχετε δική σας. Παίζει το επίπεδό σας με το ζόρι να ξεπερνάει αυτό του μέσου μπάχαλου-ναδιραίου-πλατειακού που τόσο αρέσκεστε να βρίζετε.

edit: το ότι τόσο καιρό περνάτε το trolling για άποψη επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου. IQ πλατειακού.

Reject
04-07-2012, 16:45
Καλά σας γαμάνε οι Ναδιραίοι.

metamelia3
04-07-2012, 18:55
Φλεημ με αναρχικούς είναι σαν να ρίχνεις 4αρα στην ιταλία με παίχτη παραπάνω.
αληθεια;

metamelia3
04-07-2012, 19:07
οπως και να'χει, περα απ'τους κρετινισμους ικονοκλαστ και γκουλαγκ (μονιμως γραφικοι και ανεπικαιροι), παιζει γενικως μεγαλο προβλημα.

το καιριο ερωτημα το θετει ο ατομ_σμασερ γενικως, αλλα με τελειως λαθος διατυπωση. δεν ειναι αναρχοεμφυλιος. καιρο τωρα, μιλαμε για δυο τελειως διαφορετικες πολιτικες προσεγγισεις μεσα στον α/α χωρο που πλεον φανερωνονται καθαροτερα απο ποτε ως τελειως ασυμβιβαστες. αν θες την γνωμη μου, δεν ηταν ποτε αναρχοεμφυλιος, ήταν η συγκρουση των κοινωνικων αγωνιστων με τα λουμπεναρια του κωλου. οποτε ας κρατησουν οι ναδιραιοι και οι ομοιοι τους την ταμπελα του αναρχικου, αχρηστη ειναι γενικως και στ' αρχιδια μου προσωπικα κι αν σαπισουν στην φυλακη.

το μεγαλο ζητημα εδω ειναι οτι μαζι με τα ναδιροσκουπιδια (φοβερο παρακρατικο εργαλειο btw), πηρε η μπαλα και αλλους και με υπουργο δημοσιας ταξης τον δενδια (ο εισαγγελεας που την επεφτε στις καταληψεις καλοκαιρι του 2009) μαλλον ξεκληριζεται ο α/α χωρος της σαλονικης. παραλληλα, στην αθηνα υπαρχει το ζητημα των συλληφθεντων της 12ης φλεβαρη, πραγμα που ανοιγει πολλαπλα μετωπα, χωρις να ξεχναμε παντα τον χαμο που γινεται με τα κωλοφασισταρια. αλλα νταξ μωρε, θα ξεμπλεξει το πολυαριθμο μαζικο κινημα γλειψιματος του κκε του ικονοκλαστ και το country club του γκουλαγκ, τι αγχωνομαστε.

04-07-2012, 19:09
σ'αγαπάω ρε κερατά.

ikonoklast
04-07-2012, 20:06
μάλλον η απουσία κριτικής μέσα στην πλέμπα της αριστεράς (γιατί η κ.ε. σας σίγουρα κάνει κριτική, αλλά σιγά μην τη μαθαίνετε)

Αυτά τα απίθανα είναι που σου θυμίζουν ότι ο άλλος είναι 14 και η σχέση του με τον κόσμο είναι μια μπύρα στον πεζόδρομο. Μάθε λοιπόν κλόουν, ότι στην Π.Ε. εμείς έχουμε 12 αρχιτεύτονες που δε τους ξέρει κανείς και ακούνε αποκλειστικά στον ΑΡΧΗΓΟ που ακούει σε ένα κόκκινο τηλέφωνο. Κάθονται όλη μέρα στο δωμάτιο των 7 ζιγκουράτ και κάνουν κριτική. Σε όλους. Και δε την μαθαίνει κανείς γιατί τη γράφουν σε μικροφιλμ και μετά τα καταπίνουν και δε τα χέζουν ποτέ. Άσχετε.

Κάλκι, αυτά τα πράγματα είναι παγκοίνως γνωστά 100 χρόνια τώρα, οποιοσδήποτε δεν είναι απολύτως ηλίθιος (και σε σας είναι λίγοι αυτοί) όσο βλέπει τα πράγματα και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μιλάει για ξεκάθαρη περίπτωση εισοδισμού απο τους μπάτσους στο χώρο. Τώρα, αν υπήρχε τόσο σοβαρή διάκριση όσο θες να παρουσιάσεις μεταξύ «κοινωνικών αγωνιστών» και «λουμπεναριών του κώλου» μέσα στο «χώρο» τότε οι δεύτεροι θα είχαν άμεσα απομονωθεί και περιθωριοποιηθεί με πολιτικό τρόπο από τους πρώτους. Ούτε σαφής τέτοια πολιτική πρόθεση εκδηλώθηκε ποτέ (γιατί δεν υπάρχει σαφής διάκριση), ούτε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο λόγω της διαλυτικής δομής του χώρου, ούτε και όποτε υπήρξε η πρόθεση για μια κάποια σύγκρουση αυτή ήταν πολιτική, ήταν αστείοι βεντετισμοί και τσαμπουκάδες εκατερώθεν. Αλήθεια, οι ομάδες που συγκαταλέγονται στους «κοινωνικοί αγωνιστές» δε θα βγάλουν καλέσματα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του Ναδίρ, θα βγάλουν μόνο για τους άλλους;

btw, περί «γλειψίματος του ΚΚΕ». Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ αγόρι μου, λίγη αξιοπρέπεια επιτέλους.

metamelia3
04-07-2012, 20:15
Κάλκι, αυτά τα πράγματα είναι παγκοίνως γνωστά 100 χρόνια τώρα, οποιοσδήποτε δεν είναι απολύτως ηλίθιος (και σε σας είναι λίγοι αυτοί) όσο βλέπει τα πράγματα και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μιλάει για ξεκάθαρη περίπτωση εισοδισμού απο τους μπάτσους στο χώρο. Τώρα, αν υπήρχε τόσο σοβαρή διάκριση όσο θες να παρουσιάσεις μεταξύ «κοινωνικών αγωνιστών» και «λουμπεναριών του κώλου» μέσα στο «χώρο» τότε οι δεύτεροι θα είχαν άμεσα απομονωθεί και περιθωριοποιηθεί με πολιτικό τρόπο από τους πρώτους. Ούτε σαφής τέτοια πολιτική πρόθεση εκδηλώθηκε ποτέ (γιατί δεν υπάρχει σαφής διάκριση), ούτε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο λόγω της διαλυτικής δομής του χώρου, ούτε και όποτε υπήρξε η πρόθεση για μια κάποια σύγκρουση αυτή ήταν πολιτική, ήταν αστείοι βεντετισμοί και τσαμπουκάδες εκατερώθεν. Αλήθεια, οι ομάδες που συγκαταλέγονται στους «κοινωνικοί αγωνιστές» δε θα βγάλουν καλέσματα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του Ναδίρ, θα βγάλουν μόνο για τους άλλους;
τι εισοδισμος μπατσων στον χωρο μωρε μαλακα; μπηκαν να παρουν αναρχικους και να τους κανουν μπατσους; μια χαρα ξεκαθαρη επιθεση απ'τα εξω ειναι με τον εμμεσο χειρισμο των λουμπεναριων. οσο για το αν υπαρχει αυτη η ταση διαχωρισμου και πως υλοποιειται, δεν χρειαζεται να ψαχνεις για μεγαλες διακηρυξεις (αν και μαλλον αυτο συναδει με την πολιτικη σας λογικη). εχει συμβει αυτος ο διαχωρισμος και οποια γεφυρα υπαρχει ειναι μονο απο τυπους που βρισκονται στο μεσο: ναι μεν υπερ των κοινωνικων αγωνων αλλα με μια λουμπενοφιλια που τους συνδεει με αλλα κομματια. ακου επισης "διαλυτικη δομη του χωρου". αυτο δεν σημαινει τιποτα δικε μου.

αν ρωτας να σου πω τι θα κανει γενικα ο χωρος με το θεμα, δεν ξερω. αν ρωτας εμενα τι θα κανω απ'την αθηνα, δεν υπαρχει περιπτωση να συμμετεχω σε κινηση αλληλεγγυης που θα υποστηριζει τους ναδιρ. ειναι καιρος αυτος ο διαχωρισμος να παγιωθει και εδω περα. δεν εχω καμια σχεση με αυτη την μεριδα και ειναι καιρος να καταλαβουμε οτι αυτο ειναι πολιτικο ζητημα και οχι ζητημα γουστου.

ikonoklast
04-07-2012, 20:30
τι εισοδισμος μπατσων στον χωρο μωρε μαλακα; μπηκαν να παρουν αναρχικους και να τους κανουν μπατσους; μια χαρα ξεκαθαρη επιθεση απ'τα εξω ειναι με τον εμμεσο χειρισμο των λουμπεναριων.

http://img.photobucket.com/albums/v181/DesuShogun/facepalm.jpg

οσο για το αν υπαρχει αυτη η ταση διαχωρισμου και πως υλοποιειται, δεν χρειαζεται να ψαχνεις για μεγαλες διακηρυξεις (αν και μαλλον αυτο συναδει με την πολιτικη σας λογικη). εχει συμβει αυτος ο διαχωρισμος και οποια γεφυρα υπαρχει ειναι μονο απο τυπους που βρισκονται στο μεσο: ναι μεν υπερ των κοινωνικων αγωνων αλλα με μια λουμπενοφιλια που τους συνδεει με αλλα κομματια. ακου επισης "διαλυτικη δομη του χωρου". αυτο δεν σημαινει τιποτα δικε μου.

Καταλαβαίνω ότι «σαφής πολιτικός διαχωρισμός» σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ψάχνω για μεγάλες διακυρήξεις γιατί έχει συμβεί (sic) αυτός ο διαχωρισμός και αυτοί που διαχωρίστηκαν ήταν οι μεν και οι δεν. Αλλά υπήρχαν και κάποιοι που είναι και μεν και δεν και διαχωρίστηκαν στη μέση. Και αυτό σημαίνει κάτι. Ενώ «διαλυτική δομή» δε σημαίνει τίποτα, μαιστα.

αν ρωτας να σου πω τι θα κανει γενικα ο χωρος με το θεμα, δεν ξερω. αν ρωτας εμενα τι θα κανω απ'την αθηνα, δεν υπαρχει περιπτωση να συμμετεχω σε κινηση αλληλεγγυης που θα υποστηριζει τους ναδιρ. ειναι καιρος αυτος ο διαχωρισμος να παγιωθει και εδω περα. δεν εχω καμια σχεση με αυτη την μεριδα και ειναι καιρος να καταλαβουμε οτι αυτο ειναι πολιτικο ζητημα και οχι ζητημα γουστου.

Επίσης είναι και ζήτημα παιδείας. Όλα τελικά είναι ζήτημα παιδείας.

metamelia3
04-07-2012, 20:33
τι περιμενεις να σου απαντησω τωρα;

Tispanagias tamatia
05-07-2012, 03:05
Μπουκάρουν σε οποιοδήποτε σπίτι τους γκαβλώσει, μάζεψαν ήδη άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση με την ηλίθια βεντέτα και έχουμε και τον ανόητο συμπλεγματικό ικόνοκλαστ με τα αρχίδια του παπά στο χέρι, να λέει τι και πώς. Μπράβο μεγάλε, λες πολλά και τίποτα.

Γκουλαγκ
05-07-2012, 04:00
"Κοινωνικοί Αγωνιστές" οι κάθε λογής αλτερνατιβοαυτονομοαντιεξουσιαστές λαϊκιστές. Ο κοινωνικός τους αγώνας φάνηκε τόσους μήνες, που βάραγαν τους "λούμπεν" αντί να βαράνε τους φασίστες, που τα μόνα τους καλέσματα ήταν στα (ιδιόκτητα) καφενεία τους. όταν ασχολούνται με τα εργασιακά αλλά για το μισθό δεν είχαν και δεν έχουν να πουν τίποτα.

Τοση επιφυλακή, οργάνωση και δέσμευση στο χώρο δεν είχε ξαναγίνει, ήταν μάλλον μοιραίο να γίνει για τον διπλανό και όχι τον απέναντι. Και στους καράφλες τις κότες. Να χαρώ εγώ τον κοινωνικό αγώνα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι όσοι αυτο (και αλλληλο-) αποκαλούνται "κοινωνικοί αγωνιστές" κάνουν κοινωνική - κινηματική δουλειά στα 5 τετράγωνα γύρω απ' το στέκι τους ή/και το πανεπιστήμιο όπου κάνουν συνέλευση.

Και όπως πάντα, λάδι στις υπόλοιπες πόλεις βγαίνουν αυτοί που έχουν τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις.
Μακάρι να τους κρατήσουν μέσα για πάντα, όλους. Η πόλη έχει κι άλλους να κάνουν δουλειά.
Τέλος, το ξέρει ο πλανήτης πως η κλάψα για την "καταστολή" είναι αφορμή για να πέσουν αλλού τα φώτα. Κλασσική μέθοδος.

Γκουλαγκ
05-07-2012, 04:04
μάλλον η απουσία κριτικής μέσα στην πλέμπα της αριστεράς (γιατί η κ.ε. σας σίγουρα κάνει κριτική, αλλά σιγά μην τη μαθαίνετε)

Και δε την μαθαίνει κανείς γιατί τη γράφουν σε μικροφιλμ και μετά τα καταπίνουν και δε τα χέζουν ποτέ.
Τι να χέσουν, αφού ούτε για τα σκατά δεν είναι αυτά που λένε.

tsimpouklano
05-07-2012, 04:31
Γκουλαγκ συγχέεις θέματα αυτοκριτικής με θέματα να αντιμετωπίζουν βαρύτατο ποινικό κατηγορητηριο. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους.
Ακόμα και τα πόδια δεν φτάνουν για να ρίξουν τις μούτζες που θέλω. Αν γουστάρεις τόσο να κάνεις την τάδε ή την δείνα κριτική στον χ, ψ χώρο, συλλογικότητα ή το οτιδήποτε άλλο κάντο ρε μαν, αλλά όχι στο er. Δηλαδή χέσε μας.

mourning apocalypse
05-07-2012, 05:06
Γενικά ρε παιδί μου ότι ανάλυση έχει παίξει σε αυτό το θρεντ είναι από άτομα που η μοναδική τους σχέση με το τί παίζει πάνω είναι τα κρυμμένα στο indymedia και το msn με τον τάκη τον μαν που όταν ανεβαίνουμε σαλόνικα πίνουμε μπάφους παρέα και περνάμε μούρλια.
Ας μιλήσει κανα παιδί από πάνω και αφήστε τις μεγαλόστομες κριτικές,σ αυτό όλοι καλοί είμαστε,φαινόμαστε και τρελά ψαγμένοι με το χώρο κιόλας.

nikos_souvlas
05-07-2012, 11:18
όσοι αυτο (και αλλληλο-) αποκαλούνται "κοινωνικοί αγωνιστές"

http://g.psychcentral.com/blog/wp-content/uploads/2008/08/narcisi.png

Γκουλαγκ
05-07-2012, 11:20
Γενικά και εγώ δε γουστάρω κριτική από ιντερνετς, αλλά όταν γυρνάω σπίτι από μια δύσκολη ημέρα ένας καλός ΤΣΑΜΩΜΟΣ είναι ό,τι καλύτερο. :touched:

ikonoklast
05-07-2012, 12:04
Προσωπικά δε κάνω «κριτική» ή «ανάλυση», ούτε -προφανώς- εκπροσωπώ κάποιο χώρο, καφενειακή κουβέντα λέγεται. Εμείς είμαστε κομμούνια, κάποιοι είστε φρικιά, γίνεται μια πολύ αστεία φάση εκεί με το Ναδίρ που πέφτουνε ξύλα, αντι-ξύλα, βγαίνουν ανακοινώσεις, αντι-ανακοινώσεις, μετά τους δένουν όλους και τώρα ψάχνονται, ε και θα επισημάνουμε το πόσο αστεία είναι η φάση αυτή. Γνωρίζω ότι τουλάχιστον ο κάλκη (που είναι φίλος) και φαντάζομαι άλλοι απο δω όλο αυτό το πολιτικό ανέκδοτο που λέγεται «ελληνικό αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα μετά το 2003» το αντιμετωπίζουν σαν το πιο ριζοσπαστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας και αυτό είναι που κάνει και πιο απολαυστικό τον χαβαλέ. Ότι αν το πιάσουμε στα σοβαρά-σοβαρά η επιχειρησιακή αναβάθμιση της καταστολής και η εμπέδωση της πολιτικής στοχοποίησης χώρων και κινήσεων τελικά βλάπτει τους πάντες μακροπρόθεσμα, είναι και προφανές και είναι αυτή ακριβώς η κουβέντα που είναι άχρηστο να γίνει στο ιντερνετ. Κατατάλλα, νέα παιδιά είστε, σταματήστε να είστε (φιλο)αναρχικοί, γίνετε κομμουνιστές. Αυτά.

asimoulis
05-07-2012, 12:20
τα θέλατε, τα ακούσατε.

atom_smasher
05-07-2012, 12:46
Προσωπικά δε κάνω «κριτική» ή «ανάλυση», ούτε -προφανώς- εκπροσωπώ κάποιο χώρο, καφενειακή κουβέντα λέγεται. Εμείς είμαστε κομμούνια, κάποιοι είστε φρικιά, γίνεται μια πολύ αστεία φάση εκεί με το Ναδίρ που πέφτουνε ξύλα, αντι-ξύλα, βγαίνουν ανακοινώσεις, αντι-ανακοινώσεις, μετά τους δένουν όλους και τώρα ψάχνονται, ε και θα επισημάνουμε το πόσο αστεία είναι η φάση αυτή. Γνωρίζω ότι τουλάχιστον ο κάλκη (που είναι φίλος) και φαντάζομαι άλλοι απο δω όλο αυτό το πολιτικό ανέκδοτο που λέγεται «ελληνικό αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα μετά το 2003» το αντιμετωπίζουν σαν το πιο ριζοσπαστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας και αυτό είναι που κάνει και πιο απολαυστικό τον χαβαλέ. Ότι αν το πιάσουμε στα σοβαρά-σοβαρά η επιχειρησιακή αναβάθμιση της καταστολής και η εμπέδωση της πολιτικής στοχοποίησης χώρων και κινήσεων τελικά βλάπτει τους πάντες μακροπρόθεσμα, είναι και προφανές και είναι αυτή ακριβώς η κουβέντα που είναι άχρηστο να γίνει στο ιντερνετ. Κατατάλλα, νέα παιδιά είστε, σταματήστε να είστε (φιλο)αναρχικοί, γίνετε κομμουνιστές. Αυτά.

μηπως να παραμείνουμε αναρχοκομμουνιστές και να γίνεται και σεις;

nikolasfluxus
05-07-2012, 13:13
πέρα από τις μπούκες στα σπίτια και τα μάζεματα ασχέτων, το οτι και για τις δυο ''πλευρές'' το κατηγορητήριο είναι το ίδιο, ενώ είναι γνωστό οτι οι μεν βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε καθαρά αμυντική στάση, δείχνει την πρόθεση ολικής εξόντωσης του χώρου

καλά και η έκταση του κατηγορητηρίου είναι αστεία όπως πάντα, αναρωτιέμαι πάντως πως θα το χειριστούν οι ναδιραίοι, αν θα προσπαθήσουν να πάρουν μαζί τους όποιον μπορούν ή αν μέσα σε όλη τη μογγόλικη νοοτροπία έχουν κάποια διαστρεβλωμένη αίσθηση της τιμής.

όποιος ζει σε αυτή την πόλη κι έχει βιώσει την κατάσταση από κοντά, ξέρει οτι μιλάμε για μια κανονική εγκληματική ομάδα(χωρίς να το αρνείται νομίζω, στα πλαίσια του ιλεγκαλισμού μπλα μπλα) που κυνηγάει όποιον δεν είναι μαζί της και πέρα απ'όλα αυτά φάνηκε από τα ντου της αστυνομίας ακόμα μια φορά οτι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ=ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ

Μελαγχολικός Χοντρούλης
05-07-2012, 13:26
"Κοινωνικοί Αγωνιστές" οι κάθε λογής αλτερνατιβοαυτονομοαντιεξουσιαστές λαϊκιστές. Ο κοινωνικός τους αγώνας φάνηκε τόσους μήνες, που βάραγαν τους "λούμπεν" αντί να βαράνε τους φασίστες

γκουλαγκ δεν σταματας να εντυπωσιαζεις

Reject
05-07-2012, 13:44
Οι Ναδιραίοι μια χαρά ξηγιόντουσαν.
Όταν η αναρχία είχε γίνει εδώ και μία 5ετία trend στην πόλη, και το γαμημένο το political correctness ("αχ καλέ, μην λες τι έκανε ο πούστης, είναι σεξιστικό") είχε βαρέσει κόκκινα, όταν άτομα (τατουατζήδες? μικροέμποροι drugs? "εναλλακτικοί" μαγαζάτορες? πουλάω μπλούζες καλέ?) έβγαζαν χρήματα (και φυσικά πουλούσαν την απαραίτητη επαναστατικότητα, και εννοείται έβγαζαν και κανένα γκομενάκι σε πλήρη σεξιστικά πλαίσια-ΝΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ) από τις ορδές των προβάτων που ήρθαν από τα κουτσοχώρια τους (και έβαλαν και μία τζίβα για το καλό της επανάστασης), οι Ναδιραίοι ακολούθησαν τον δικό τους μοναχικό δρόμο ο οποίος έλεγε "Πρώτα καθαρίζουμε την αναρχία, και έπειτα έχουμε τους φασίστες".

Η κόντρα αυτή ξεκίνησε πολύ πιο πίσω, έχει περί τα 3 χρόνια, από το live των Ska-p. Σέβομαι απεριόριστα τους Ναδιραίους, γιατί όπου πήγαν, και ότι και αν έκαναν, το έκαναν με την δικιά τους την μαγκειά, και χωρίς τις πλάτες κανενός. Το μπουντρούμι, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για αυτούς, μιάς και θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κρατική καταστολή, και το ολοκληρωτικό μίσος από άλλους συγκρατούμενους, ενώ η άλλη πλευρά, χάριν κοννέ, θα την περάσουν ζάχαρη και πούδρα. Οι Ναδιραίοι δεν είχαν κανένα ώφελος από αυτήν την φάση, δεν έβγαλαν φράγκα από πουθενά, δεν είχαν δουλειές, δεν απολάμβαναν ασυλίας πουθενά, και έπαιζαν το κεφάλι τους κάθε μέρα για αυτό που πίστευαν. Για όλα αυτά, τους σέβομαι. Και όχι γιατί είναι παλιοί μου φίλοι κάποιοι από αυτούς. Ούτε γιατί μου πρότειναν να πάω μαζί τους (αλλά δεν το έκανα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήθελα να καταλήξω μπουντρούμι).

Νικόλα, δεν πρόκεται να πάρουν κανέναν μαζί τους οι Ναδιραίοι. Έφτασαν στο σημείο που έφτασαν, ακριβώς επειδή δεν είναι ρουφιάνοι.

nikolasfluxus
05-07-2012, 13:47
Οι Ναδιραίοι δεν είχαν κανένα ώφελος από αυτήν την φάση, δεν έβγαλαν φράγκα από πουθενά, δεν είχαν δουλειές, δεν απολάμβαναν ασυλίας πουθενά, και έπαιζαν το κεφάλι τους κάθε μέρα για αυτό που πίστευαν.
μόνο τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ είχανε ελπίδα κι αποκούμπι

nikos_souvlas
05-07-2012, 14:26
Αθήνα 2002-2004, "Πλατειακοί ουρακοτάγκοι" Vs "politically correct -κάτω ο σεξισμός- άπλυτοι τζιβάτοι": σφυριά σε κεφάλια, σπασμένα καφενεία και λοιπά. Η ιστορία επαναλαβάνεται για το σκήπτρο της αναρχίας.

Στα τσακίδια και οι δυο, μαζί και οι μικρόκοσμοί τους.

metamelia3
05-07-2012, 14:36
αντε γαμησου νικο_σουβλα.

ριτζεκτ δεν ξερω τι να πρωτοπω ρε φιλε. εισαι με τα καλα σου;

nikos_souvlas
05-07-2012, 14:40
αντε γαμησου νικο_σουβλα.

ριτζεκτ δεν ξερω τι να πρωτοπω ρε φιλε. εισαι με τα καλα σου;

Το μουνί της μάνας σου, Κάλκη. Με συντροφική αγάπη.

metamelia3
05-07-2012, 15:05
τιποτα "συντροφικο" δεν εχουμε. αϊ ουστ απο δω.

nikos_souvlas
05-07-2012, 15:12
http://www.youtube.com/watch?v=G872FlMWlNE&feature=player_embedded

rudie
05-07-2012, 15:22
Καλά όλα τ'άλλα (not), εσείς που έχετε κριτική/ειρωνική στάση απέναντι στον αντι-σεξισμό των μεν μπορείτε να επεκταθείτε λίγο; Γιατί κάτι 'political correctness' κλπ σε μένα ακούγονται κάπως περίεργα, και σε συνδυασμό με κάτι ξεράσματα όπως το παρακάτω (σχόλιο από το γιουτουμπ που έβαλε λίγες σελίδες πριν ο Κάλκι) χτυπάνε άσχημα:

παιδια οντως φταιει η αγαμια; αλλά μα αυτους τους κουιρ μπερδεψαμε την πουτσα με τη βουρτσα; κοιμασαι με την γκομενα του μητσου και ξυπνας με την πουτσα του κιτσου (στο χερι ή στο στομα δεν εχει σημασια) λολ...αυτο θα πει συντροφικοτητα; να μοιραζεσαι μεχρι και τη γκομενα του γκομενου σου!!!ευγε!!!λαμπρα!!!

Γκουλαγκ
05-07-2012, 17:34
Ικονοκλαστ πες μια ποιος είναι ο πιο ριζοσπαστικός χώρος στην Ελλάδα, να ξέρουμε πού να μπούμε κι εμείς τα μαύρα πρόβατα καλέ.

Ριτζεκτ είσαι απλά γελοίος αν εννοείς τα όσα λες για το ναδιρ, αν οι άλλοι είναι μια φορά σκατά, κομπλεξικοί και παρθενοπιπίτσες, το ναδιρ και σια είναι ο ΒΟΥΡΚΟΣ ο ίδιος.

attila
05-07-2012, 20:14
Ικονοκλαστ πες μια ποιος είναι ο πιο ριζοσπαστικός χώρος στην Ελλάδα, να ξέρουμε πού να μπούμε κι εμείς τα μαύρα πρόβατα καλέ.

Ριτζεκτ είσαι απλά γελοίος αν εννοείς τα όσα λες για το ναδιρ, αν οι άλλοι είναι μια φορά σκατά, κομπλεξικοί και παρθενοπιπίτσες, το ναδιρ και σια είναι ο ΒΟΥΡΚΟΣ ο ίδιος.
εδω εισαι:http://www.eek.gr/
και εδω:http://www.eksegersi.gr/

KoiliaSamprela
05-07-2012, 20:32
επειδή έχω μπερδευτεί , και δεν είμαι για κουτσομπολιά , η "βεντέτα" έχει πολιτική βάση , ή όντως ξεκατίνιασμα ?
ας μου πει κάποιος με πι-εμ . α, και για τον από πάνω

rat_poison
05-07-2012, 21:05
έλα στο μουσουνού

stam and the witches
05-07-2012, 21:21
Το τρελό φυσικά σε αυτό το θρεντ είναι ότι ο Κάλκης για πρώτη φορά κατηγορεί χώρο ως προβοκάτορες που παίρνουν στο λαιμό τους το υπόλοιπο κίνημα κλπ :touched:

00i00
06-07-2012, 01:37
παντως οσοι βρισατε τον πανκη αναρωτηθειτε για ποιονα λογο γινηκε το Ναδιρ
εγω δεν ειμαι ουτε με τους αυτους ουτε με τους αυτους, αλλα μερικα πραματα (τα οποια εχουν αναφερει σε κειμενα τους) , εσεις εκει κατω δεν τα ζειτε
οταν εξεφτελιζετε ενας ολοκληρος πολιτικος χωρος με το καθε βλαχακι που θελει να γαμησει μουνακι και να πιει χασισακι υπαρχει θεμα
αντιστοιχα για να λεμε τα πραματα σωστα και μπεσαλιδικα οι Ναδιραιοι καπου χασαν την μπαλα μεταξυ ΠΑΟΚ και Νετσαγιεφ

ο πανκης στηριζει κι εσεις μουτζωνετε...ο πανκης στηριζει για συγκεκριμενα θεματα
εσεις οι ιδιοι ειμαι σιγουρος οτι συμφωνατε με την ζωη σας με τους Ναδιραιους απλα δεν το γραφετε στα ποστ σας
και ειμαι σιγουρος οτι ανεξαρτητως ομαδεως/παραταξεως/εταιριας οταν βλεπετε κατι τετοιο...
http://www.paokworld.org/photogallery/albums/feeders/diegito4/PAOK%20animated%20photo%202/paok_o.gif

σας φουσκωνει το πουλακι

Υ.Γ. Καλκι σταματα να χρησιμοποιεις την λεξις ''λουμπεν''...εισαι νεο παιδι και εξυπνο, σταματα το αυτο
ο εγκληματιας/παρανομος (και οχι κακοποιος) ειναι επαναστατης ανευ πλαισιου...για την παρτη του

ikonoklast
06-07-2012, 01:41
Mισό λεπτό. Το Ναδίρ σαν ομάδα δημιουργήθηκε με διακηρυκτικό στόχο να καθαρίσει την αναρχία στη Θεσσαλονική;

Πείτε την ιστορία!

Γκουλαγκ
06-07-2012, 01:51
Εγώ θα 'θελα να μάθω ποια είναι τα κριτήρια ήττας σε αυτή τη σύρραξη.
Χάνουν αυτοί που θα έχουν α περισσότερα σπασμένα μέλη;
Αυτοί που θα έχουν τα περισσότερα ριγμένα ντουβάρια;
Αυτοί που θα έχουν περισσότερο κόσμο στη φυλακή;
Επίσης, οι χαμένοι προφανώς και εγκαταλείπουν την πόλη για πάντα, ε;

Ο νικητής μάλλον απλά κερδίζει μια πελώρια, χρυσή σφραγίδα που γράφει "αναρχία (c)".

tsimpouklano
06-07-2012, 01:56
Οι Ναδιραίοι μια χαρά ξηγιόντουσαν.
....
"Πρώτα καθαρίζουμε την αναρχία, και έπειτα έχουμε τους φασίστες".

edit: από ποστ μινμιν κάτω, να γινει poll "ποίος χρήστης είναι ασφαλίτης;"

00i00
06-07-2012, 01:57
οταν θα αποφασισεις αν εισαι ρατσιστης, μπαχαλος ή reptilian θα λαβεις απαντηση...προς το παρον εισαι ασφαλιτης αφου μου στειλες 5 ισπανεζες στο μσν, πιο τρυπιος πεθαινεις

ικονοκλαστς η ''μαχη'' ειναι πανελλαδικη απο την αρχη της αριστερας στην ελλαδα...τι ακριβως σε εκπλησει?

00i00
06-07-2012, 02:08
Αλλα σκατα σαν τους Ναδιρεους δεν εγιναν.

αποσο ξερω (και δεχομαι το δεν ξερεις) οι Ναδιραιοι εχουν χορτασει να κερναν ΞΥΛΟ μαζι με τους ΠΑΜΕιτες τα μινιμαλ κουρεματα

Reject
06-07-2012, 02:09
Ικόνο, ας απαντήσω μία, και ας σιωπήσω μετά, καθότι δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά.

Διαφώνησα εξαρχής με τους Ναδιραίους όσο αφορά τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν. Πριν όμως φτάσουν σε αυτές τις πρακτικές, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων, οι οποίες δεν οδήγησαν πουθενά.
Η πρώτη επίθεση βίας όμως, ήταν στο στέκι Street Attack, το 2009 από συνασπισμένους Υφανετ/ΑΚ, σύνολο 80 άτομα, οι οποίοι και την έπεσαν σε 4 άτομα με ρόπαλα. Ο ένας, ακόμα έχει τα ράμματα στο κεφάλι του, όπως και οι 2 φουκαράδες Βούλγαροι οι οποίοι άκουσαν ατάκες στυλ "γύρνα στην χώρα σου ρε". Από εκεί και μετά, κορυφώθηκε ο κύκλος της βίας. Αλλά όλη αυτή η βία, έχει και κάποιες αιτίες.

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους Ναδιραίους, σε αυτά που έλεγαν ότι τους ενοχλούν στην αναρχία της Θεσσαλονίκης, δεν είχαν καθόλου άδικο. Η αναρχία, είχε γίνει ένα trend εδώ και 5 χρόνια στην πόλη. Όποιος δήλωνε αντιφα απλά, γινόταν δεκτός σε παρέες, σε ρετσινάδικα και έπειτα η δουλειά πήγαινε αλλιώς. Πάρα πολλά άτομα εκμεταλλεύτηκαν για δικό τους ώφελος την ιδέα της αναρχίας, με την οποία δεν είχαν και ουδεμία σχέση (ούτε και εγώ έχω εδώ και χρόνια, για να μην παρεξηγηθούμε). Έτσι λοιπόν, υπήρχαν άτομα που:
α) Πουλούσαν τα δικά τους ναρκωτικά, στο δικό τους κύκλο, και το έπαιζαν αναρχικοί
β) Είχαν μαγαζιά, στα οποία πουλούσαν την αναρχία, σε τιμές mainstream, με όλη την νοοτροπία του mainstream
γ) Δούλευαν σε μαγαζιά, έπαιζαν σαν dj, έγραφαν σε έντυπα, επειδή απλά έβαλαν μία τζίβα και δήλωναν "αντιφά"
δ) ( Το πιο αστείο από όλα) Είχαν βρεί καβάντζα μέσω της ντεμεκ αναρχίας που πουλούσαν, για να το παίζουν ιστορία σε κοριτσάκια που εντυπωσιαζόντουσαν από τους μεγάλους "επαναστάτες". Και φυσικά, δεν είχαν κανέναν σεβασμό στο αντίθετο φύλο (τα παραδείγματα ΑΠΕΙΡΑ, από ξυλοδαρμούς μέχρι δημόσιους εξευτελισμούς...), και εννοείται ήταν γαμημένοι σεξιστές, αλλά "αδερφέ εμείς είμαστε αναρχικοί, μακρυά από εμάς κακές, σεξιστικές λέξεις"

Εννοείται πως οι Ναδιραίοι είχαν πάρει ανάποδες με το γεγονός ότι ο κάθε παθητικός χαζούλης, δήλωνε αναρχικός, για να έχει την καβάντζα των καταλήψεων και να κάνει το κομμάτι του (ακόμα και σε μπάντες πάει αυτό). Αυτό που εκαναν ουσιαστικά οι αναρχικοί της πόλης είναι να δημιουργήσουν ένα πελώριο trend, μέσα στο οποίο είχαν βάλει άσχετο και άκυρο κόσμο, βάσει φυσικά προσωπικών σκοπιμοτήτων. Τα λεφτά, η δόξα= αναγνωρισιμότητα, τα γκομενάκια, και λίγα να ειναι, είναι καλά.

Αν οι Ναδιραίοι έχουν μείνει μόνο σε ένα επιφανειακό διάβασμα του Νετσάγιεφ, οι άλλοι, έχουν κόσμο που αν του μιλήσεις για το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας θα σου πεί "αδερφέ εγώ αντιφά είμαι, κάνα μπάφο και dubstep και όλα καλά". Nαι, οι Ναδιραίοι είναι μπαχαλάκηδες, είναι κάγκουρες, είναι 1002. Αλλά οι Ναδιραίοι είναι αυτό που είναι, τα τελευταία πολλά χρόνια. Και δεν ακολουθούν σαν τους άλλους την πορεία "Διάβασμα-Πανεπιστήμιο-Αναρχία-Πτυχίο-Δουλειά, Φιλελευθερισμός, Το κωλαράκι μας να είναι καλά, Α και εγώ στα νιάτα μου ήμουν επαναστάτης".

Θα ήταν το ιδεατό να βγεί μέσω του διαλόγου μία λύση πριν κάνα-δυο χρόνια, αλλά δεν γινόταν. Το πράγμα, είχε φτάσει στο απροχώρητο.

(Μιλάτε πάντως για "σκατά σαν τους Ναδιραίους" και τό λέτε τόσο απλά, χωρίς καν να γνωρίζετε ποιός και τι ήταν πίσω από τους Ναδιραίους. Τουλάχιστον για εμένα, κάποιοι ήταν από τα πιο αγνά άτομα που έχω γνωρίσει σε αυτήν την φάση. Και αγνός δεν σημαίνει και "αγαθός")

tsimpouklano
06-07-2012, 02:13
...στο απροχώρητο."

Εδώ θέλω τη συνέχεια. Ξύλο;

00i00
06-07-2012, 02:14
ξαναδιαβασε ρε μπουνταλα...εισαι και αψηλος

Reject
06-07-2012, 02:19
Και τέλος πάντων, όταν οι Ναδιραίοι έλεγαν ότι "θα έρθουν μία μέρα οι φασίστες, θα είναι πολλαπλάσιοι και θα μας πνίξουν, για αυτό πρέπει να δράσουμε", οι άλλοι έλεγαν "δεν υπάρχει περίπτωση στην αναρχούπολη Θεσσαλονίκη να γίνει αυτό, ποιός θα τολμήσει". Και όταν φάνηκαν οι Χ.Α στους δρόμους, ΜΟΝΟ οι Ναδιρέοι βγήκαν μπροστά. Οι άλλοι αρκέστηκαν στο να τρώνε ξύλο, βόμβες, μαχαιρώματα και να το καταγγέλουν στo indymedia.

00i00
06-07-2012, 02:22
ασκησαν ΒΙΑ ομως...τζιζ

metamelia3
06-07-2012, 02:36
κοφτε τις μαλακιες.

00ι00 συνειδητοτατη ειναι η χρηση του ορου λουμπεν και δεν υπαρχει περιπτωση να την αλλαξω με κατι ευγενικοτερο.

ρητζεκτ με τι φοντα βγαζεις την αναρχικη ορθοδοξια; για να ξερω δηλαδη. στην τελικη, αν θεωρεις τον κοσμο που δεν θελει να ειναι ο ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ στρατιωτης αιρεση της θρησκειαρας σου, ασ'τον να κανει την δουλεια του οπως νομιζει αυτος. δεν καταλαβαινω πως οι οργανωτικες επιλογες του καθενος σου θιγουν τον αναρχισμο.

Reject
06-07-2012, 02:42
Ρε Khalkji,
Δεν τους ενοχλούσαν τους Ναδιραίους οι οργανωτικές δομές των απέναντι.
Άλλα πράγματα ήταν που τους ενοχλούσαν, τα ανέφερα πιο πάνω, και πιστεύω πως ενοχλούν τον καθένα.

00i00
06-07-2012, 02:45
νεαρε μου ο ορος ''λουμπεν'' δεικνυει μανταμ σουσου κλπ....λουμπεν ειμαι εγω (που δε με απαντας στο μσν) και λουμπεν ηταν και ο κολωκοτρωνης
οταν θα ερθεις σε επαφη με το λουμπεν στοιχειο τοτε θα μπορεσεις να κανεις κριτικη σε επιπεδο περαν του ΕΡικου...δεν στην λεω, καταλαβαινεις αριστα τι σε λεω

KoiliaSamprela
06-07-2012, 08:04
εγώ να πω την αλήθεια ποτέ δεν χαλάστηκα στο να γίνει η "αναρχία " τρέντ.
Χίλιες φορές τρέντιζ "αναρχικός" παρά τρέντιζ φασίστας.
Τώρα στα περί εκμετάλλευσης για να βγάζουμε κανένα φράγκο τα έχουν πει καλύτερα από μένα άλλοι (http://www.youtube.com/watch?v=q3gNgS9E6k8)

Αυτό που με έχει χαλάσει λίγο στην όλη κουβέντα είναι οι ατάκες για επαρχιώτες φοιτητές που μπαίνουν στην φάση για του όποιους "λάθος" λόγους.

Κατ αρχήν καλό είναι να μην στιγματίζουμε τον κάθε άνθρωπο με βάση το πληθυσμιακό μέγεθος της καταγωγής του, ξέρω πολύ καλά πως το εννοείτε αλλά ακούγεται λάθος.

Δεύτερο και σημαντικότερο , και όσοι διαφωνείτε έχετε ξεχάσει την εφηβεία σας.
Δεν γίνεσαι αναρχικός / κομμουνιστής / φασίστας / σκαρπινάς στα 15 σου επειδή η ιδεολογία σε τράβηξε. Κάτι πιο οφθαλμοφανές , πιο χειροπιαστό , πιο "ρηχό" είναι το έναυσμα. Εκεί μετά είναι στο χέρι και του ίδιου αν θα παραμείνει μελετώντας πιο βαθιά , αλλά και τον συντρόφων του , που με την πώρωση που πρέπει να έχει κάθε νέος άνθρωπος θα του ψήσει τα μυαλά.

Από κει και πέρα , για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να πω ότι έχω άποψη, γιατί α)δεν ζω εκεί να ζήσω την φάση, αλλά β και πιο σημαντικό ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΣΑΣΚΙΟΛΑΣ

Keeper Of The Seventh Son
06-07-2012, 08:30
ti n auta re? ap auta pou lete katalava oti prokeitai gia xouligkanous pou rixnoun ksilo epeidi kapoioi vgazoun gomenes k lefta molinontas to "xwro". de vlepw kamia diafora me to skeptiko tis xa pou apoteleitai apo xouligkanous pou rixnoun ksilo epeidi kapoioi tous pairnoun tis douleies, tis gomenes k tis theseis sto lewforeio molinotas ton elladiko "xwro". terma fasismos

Μελαγχολικός Χοντρούλης
06-07-2012, 09:09
ο πιτσαδόρος μπορει να βρισκεται πεντακοσιες χώρες μακρυα αλλά καταφερε να το συνοψισει, βέβαια περίεργος ο παραλληλισμος αλλά ειναι ο πιτσαδόρος!!!

εγώ εχω την εντύπωση πως ο αναρχικος χώρος αλληλοσυμπληρώνεται. αν κάποια συλλογικότητα παραστρατήσει (που σπανίζει) απλά βγάζεις καμμια ανακοίνωση, αποστασιοποιείσαι και πορεύεσαι ανάλογα. λογικοί και διαβασμένοι άνθρωποι πάντα υπάρχουν για να δουν το τι και πως. Λες και θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη κοινωνία αν αποφασίσεις να κυρήξεις πόλεμο στους κατα τη γνώμη σου τσοκαρολουμπεν. δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική να το κάνεις κιόλας, γιατί ακόμα και αν ας πούμε κέρδισεις τη μάχη του δρόμου (γιατί ιδεών δεν υπάρχουν περιθώρια), μετά τι; θα εγκαταστήσεις στα εκάστοτε στέκια παρατηρητές καλής λειτουργίας ας πούμε, ή θα διαλύσεις τα στέκια μια και καλή;

σχεδιασμός, στόχοι και άλλα τέτοια υπήρχαν; εγώ για τυφλή βία το αντιλαμβάνομαι. και μάλιστα σε μια μάχη δυσανάλογη αριθμητικά.

σε κάθε περίπτωση και να υπήρχαν όλ'αυτά, wtf σαν μινι-ιμπεριαλισμος ειναι αυτο το πράγμα και ο τακτικές του, σκέτη τρομοκρατία. σαν το μπους που λέει θα γαμησω τον σαντάμ γιατι ειναι κίνδυνος για τη δημοκρατία (=αναρχία) και έχει πυρηνικά, χημικά (=τζιβάτοι, dubstap-αδες). βέβαια μια πρόφαση είναι αυτή καθώς τα κίνητρα είναι πάντα διαφορετικά και ιδιαιτέρως πολύπλοκα αφού έχω πειστει πως οποιαδήποτε ασκηση βίας (ειδικά σε άτομα που δεν είναι υπευθυνα για το γαμησι που πέφτει στη καθημερινότητα) δε λειτουργει καθαρτικά αλλά περισσότερο γαμάει την ψυχοσυνθεση αυτου που την ασκεί και τον οδηγεί ντετερμινιστικά στο χάος. το ιστορικο παράδειγμα ειναι μαζί μου.

οι αντεπιθέσεις που έγιναν στους ναδιραιους (γιατί έγιναν) δείχνουν και την άλλη όψη του νομίσματος όμως, πως η κατασταλτική και προληπτική βία φέρνει πάντα μεγαλύτερη αντίδραση και πιο γενικευμένες ακρότητες.

με κάτι τέτοια που βλέπω, οδηγιεμαι στο νεο-χιππισμο με μαθηματικη ακρίβεια ρε πουστη.

nikos_souvlas
06-07-2012, 12:09
Η φάση είναι ποιος θα στην βγει από πιο αριστερά. Το 'πα και πάνω, καρμπόν σκηνικά, χωρίς μπάτσους, πριν μια δεκαετία στην Αθήνα. Ωμά: είναι θέμα εγωισμού και ιδιοκτησίας μιας αστικής υποκουλτούρας. Βαριά λέξη η υποκουλτούρα, όταν αναφέρεσαι στην αναρχία, αλλά, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με πολτοποιημένες εγκεφαλικά αγέλες (κι απ' την μια κι απ' την άλλη).

(Όσο αηδιαστικό κι αν είναι ένα «τρεντ», που δεν διαφέρει σε τίποτα από σκυλάδες της παραλιακής με άλλα ρούχα, δεν σημαίνει ότι θα πάρω ένα ρόπαλο να τους γαμήσω τη μάνα. Τότε είμαι φασίστας και καθυστερημένος.)

ikonoklast
06-07-2012, 12:17
Βαριά λέξη η υποκουλτούρα, όταν αναφέρεσαι στην αναρχία, αλλά

Λατρεύω αυτό το θρεντ.

Shirime
06-07-2012, 12:22
Η φάση είναι ποιος θα στην βγει από πιο αριστερά. Το 'πα και πάνω, καρμπόν σκηνικά, χωρίς μπάτσους, πριν μια δεκαετία στην Αθήνα. Ωμά: είναι θέμα εγωισμού και ιδιοκτησίας μιας αστικής υποκουλτούρας. Βαριά λέξη η υποκουλτούρα, όταν αναφέρεσαι στην αναρχία, αλλά, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με πολτοποιημένες εγκεφαλικά αγέλες (κι απ' την μια κι απ' την άλλη).

(Όσο αηδιαστικό κι αν είναι ένα «τρεντ», που δεν διαφέρει σε τίποτα από σκυλάδες της παραλιακής με άλλα ρούχα, δεν σημαίνει ότι θα πάρω ένα ρόπαλο να τους γαμήσω τη μάνα. Τότε είμαι φασίστας και καθυστερημένος.)

και η λεκτική βία και το bashing, Νίκο Σούβλα; μήπως χαρακτηρίζοντάς τους έτσι και με αυτόν τον τρόπο, δεν είσαι κι εσύ ο ίδιος, ένας μικρός φασίστας;

metamelia3
06-07-2012, 12:29
έχω πειστει πως οποιαδήποτε ασκηση βίας (ειδικά σε άτομα που δεν είναι υπευθυνα για το γαμησι που πέφτει στη καθημερινότητα) δε λειτουργει καθαρτικά αλλά περισσότερο γαμάει την ψυχοσυνθεση αυτου που την ασκεί και τον οδηγεί ντετερμινιστικά στο χάος. το ιστορικο παράδειγμα ειναι μαζί μου.
βαθια αναλυση.

δειτε τωρα εν τω μεταξυ τι λεει ο αλλος (ριτζεκτ): "τους τα ελεγαν οι ναδιραιοι τοσα χρονια. ρε, μαλακες, ουγκ, εναλλακτικοι, εμεις ξερουμε τι ειναι αναρχια και κοιταχτε τι κανετε να πουμε δηλαδη, αλλαχτε γρηγορα και γινετε σαν εμας. και δεν ακουγαν. οποτε η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο (sic) και αρχισαμε να τους κοπαναμε." λοιπον, εγω το λεω ξεκαθαρα εδω: ναι, αυτο ειναι ο αναρχισμος, μια ιδεολογια που απαιτει συμμορφωση, οποτε ξαναλεω ας την βαλετε στον κωλο σας. δεν εχω καμια ορεξη να ασπαστω θρησκειες και ιδεολογιες, εγω βλεπω απτες επιθεσεις στους απο κατω απ' τους απο πανω και απ'τα οργανα των απο πανω, και λεω οτι χρειαζονται αυτονομοι αγωνες για να γινει κατι μ'αυτο. την ιδεολογια, το αντριλικι και τα κομμαντα ας τα μοιραστειτε με τους φασιστες και ας σφαχτειτε μεταξυ σας.

ΑΚΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ "ΠΡΩΤΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ". ΡΕ ΑΪ ΨΟΦΟ ΡΕ.

00ι00 θα επανελθω περι λουμπεναριων.

rat_poison
06-07-2012, 12:30
κατ' αρχάς η λέξη υποκουλτούρα μπορεί να υπονοοεί και μία ομάδα ανθρώπων με κουλτούρα είτε ξέχωρη είτε κρυφή, που διαφοροποιείται από την κουλτούρα της ευρύτερης πληθυσμιακής ομάδας στην οποία ανήκουν
μ' αυτήν την έννοια, η αναρχία, η αριστερά, ο εναλλακτισμός, ακόμα και τα emo είναι υποκουλτούρες, χωρίς αξιολογική κρίση για το βάθος και τον πλούτο τους. ΠΑΜΠΑΡΑΚΑΤΩ.

κατά δεύτερον, τι μαλακιάρες είνια αυτές που έχουν δει τα ματάκια μου, θα μαραθούν και θα πέσουν.
όποιοι υποστηρίζουν ότι η μόνη τρου αναρχία είναι το ναδίρ, δεν ξέρω γιατί το κάνουν, αλλά δείχνουν ότι δεν έχουν ιδέα από το α/α/α κίνημα στη θεσσαλονίκη. το ναδίρ ξεκίνησε ως μία μικρή καταληψούλα στις εστίες, έβγαζαν κάνα κείμενο ξερωγώ, έκαναν καμιά συναυλία στρητ αττάκ και τα ρέστα. αν υπήρχε στην αρχή όμως κάποιο πολιτικό περιεχόμενο χάθηκε. κατ' αρχάς δεν είναι τυχαίο το ότι κατηγορούν για εναλλακτισμό όόόόόλο το χώρο και αυτοί είναι πέρα από τα μπάχαλα στις πορείες οι μεγαλύτεροι ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ του σύμπαντος. δλδ σε σχέση με την υφανέτ που έχει ριζώσει με μοναδικό τρόπο στη γειτονιά, με άτομα που ενώ σκίζονται στη μελέτη (μεγάλα geek, αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ) τρέχουν ατομικά σε χίλιες δυο δράσεις είτε τουμπιώτικες είτε άλλες, σε σχέση με το σχολείο που κάνει χίλια δυο μαθήματα, αγροτικές καλλιέργειες στις οποίες μάλιστα τα άτομα εκτός χώρου είναι πλειοψηφία και ένα σωρό άλλα πράγματα, σε σύγκριση με την ΑΚ (μπλιαχ) που όσο να πεις, κάθε φορά είναι στο δρόμο, τρέχει για τα μεταλλεία, τρέχει από δω τρέχει από κει, ε το ναδίρ είναι μια Κ Λ Α Ν Ι Α.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χρόνια τώρα την έχει δει ο γενικός δερβέναγας της ιδεολογικής καθαρότητας της αναρχίας στην πόλη. Όλοι είναι για τομπούτσο συμβιβασμένοι μόνο το ναδίρ είναι τρου. Και ποιο το αποτέλεσμα; μπουένα-βεντούρα, υφανέτ, και χίλια δυο άλλα σκηνικά ΠΡΙΝ τα ξύλα στη στρητ αττάκ. Μόνοι τους επέλεξαν το δρόμο της απομόνωσης, μόνοι τους έγιναν επικίνδυνοι με τη συμπεριφορά τους στους συντρόφους τους και στο δρόμο. Γιατί κι εκεί ΓΙΑΤΟΜΠΟΥΤΣΟ είναι, ανεύθυνα χουλιγκάνια που (θέλω να πιστεύω) αθέλητα λειτουργούν προβοκατόρικα με το χειρότερο τρόπο. Μετά πώς να μην απομονωθείς, πώς να μη γίνεις στόχος, πώς να αξιώσεις αλληλεγγύη όταν σου γαμάνει την κατάληψη στα λυόμενα από ένα χώρο που του έχεις επιτεθεί, του βάζεις γκαζάκια και τον απαξιώνεις σε κάθε ευκαιρία.
Αυτά ως υπενθύμιση για όσους θυμούνται μόνο τα πρόσφατα σκηνικά ή δεν ξέρουν τι προϊστορία υπάρχει. Και δε θα μιλήσω για σήμερα που έχουν μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι και αν και δεν ξέρω τι έχουν στις τάξεις τους, ΣΙΓΟΥΡΑ συνεργάζονται και με τη νέα μόδα του αυτόνομου φασίστα. Εκτός αυτού, μιλάνε για το λαϊφστάιλ (μεγάλη κριτική, δεν την αρνούμαι, είμαι κι εγώ ένοχος σε ένα βαθμό σ' αυτό) αλλά θα πρέπει να τη στρέφεις και σοτν εαυτό σου όταν πουλάς ΤΡΟΥΙΛΑ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΒΙΑ-ΑΝΑΡΧΙΑ στα δεκαεξάχρονα που μαζεύεις από τα γήπεδα και τα σχολεία για να έχεις περισσότερο κόσμο στα μπάχαλα. Just sayin'....

nikos_souvlas
06-07-2012, 12:36

Λατρεύω αυτό το θρεντ.

ΝΑΡΙΤΗΣ.

http://roflcast.com/wp-content/uploads/2012/04/Nicolas-Cage-Laugh.gif

asimoulis
06-07-2012, 13:27
ο εγκληματιας/παρανομος (και οχι κακοποιος) ειναι επαναστατης ανευ πλαισιου...για την παρτη του

περιέγραψες τη λέξη λούμπεν μια χαρά

ikonoklast
06-07-2012, 13:57
κατ' αρχάς η λέξη υποκουλτούρα μπορεί να υπονοοεί και μία ομάδα ανθρώπων με κουλτούρα είτε ξέχωρη είτε κρυφή, που διαφοροποιείται από την κουλτούρα της ευρύτερης πληθυσμιακής ομάδας στην οποία ανήκουν
μ' αυτήν την έννοια, η αναρχία, η αριστερά, ο εναλλακτισμός, ακόμα και τα emo είναι υποκουλτούρες, χωρίς αξιολογική κρίση για το βάθος και τον πλούτο τους. ΠΑΜΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Αυτό το λέει το ελληνικό wiki που μεταφράζει το subculture. Η χρήση της λέξης στα ελληνικά όμως πάντα υπονοεί αξιολογική κρίση (κατά τα υπάνθρωπος, υπόκοσμος) και αυτή είναι η περιθωριακή κίνηση με αυτόνομη κωδικοποίηση και ευτελή πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

πχ το ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ λέξικον δίνει αποκλειστικά τη δεύτερη σημασία:

πολιτισμικά αγαθά κατώτερης ποιότητας, πολιτισμικά αγαθά κάποιας κατηγορίας ανθρώπων κυρίως αρνητικού περιεχομένου, το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο, κουλτούρα χαμηλή απο αισθητικής, ηθικής και πολιτιστικής άποψης.

Oι emo, οι γκοθάδες, οι επικομεταλάδες, οι ανιμάδες, ξερωγώ οι mmmmmmorpg gamers και τα μπαόκια προφανώς και είναι υποκουλτούρες. Ένα συνεκτικό σώμα πολιτικών ιδεών, μια ιδεολογία, που φιλοδοξεί να εκφράσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας σε μια κοινωνία και δη των παραγωγικών και εκμεταλλευόμενων κομματιών αυτής, όμως, δεν μπορεί να κρίνεται με τέτοιους όρους. Όλη η αριστερά (με όρους Γαλλικής Επανάστασης) έχει ολοκάθαρο διακηρυκτικό στόχο την πλήρη ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία, άρα υπό αυτή την οπτική και τα παραπαίδια του διαφωτισμού που είναι και οι διάφοροι σοσιαλισμοί και ο αναρχισμός και ο μαρξισμός (για δέκα λόγους παραπάνω ο τελευταίος) είναι αδύνατο να κρίνονται με όρους κουλτούρας.

Εκτός βέβαια και αν... εδώ μιλάμε για κάτι που ούτε φιλοδοξεί να εκφράσει κάποια πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία... ούτε έχει και κάποιο σοβαρό ιδεολογικό ή αξιακό σκελετό... ούτε έχει στην τελική και πολλά ουσιώδη χαρακτηριστικά που να συνδέονται με τα ρεύματα της νεωτερικότητας. Άρα αυτό που απομένει σαν συνεκτικό χαρακτηριστικό είναι το αν είμαστε με το ελεύθερο σεξ και τα κονδυλώματα, αν ακούμε kill the cat, αν παίρνουμε κουμπιά, αν είμαστε straightedge και αν γενικά ξερωγώ, φάση να πούμε, ξέρεις.

Στην πραγματική πραγματικότητα το ελληνικό "α/α/α" ανέκδοτο είτε λόγω συνειδητών μεταμοντέρνων καταβολών (tristero, blaumachen, terminal, όλες οι antifa, αντισπισιστές, πριμιτιβιστές, ομάδες για το έμφυλο και τις ταυτότητες, το συζήταγα αν βάζω και την υφανέτ εδώ), είτε λόγω ασυνείδητου διαλυτισμού και λουμπεναρίας (ναδίρ καλή ώρα, random αναρχοστέκια και καταλήψεις με ανύπαρκτη δράση) δεν έχει σχέση με το πολιτικό σώμα αναρχία. Είτε το θέλετε είτε όχι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ στην Ελλάδα είναι η ΑΚ, η ΕΣΕ και χώροι με γείωση σε οριζόντιες κινήσεις και συνελεύσεις γειτονιάς όπως πχ ο Θερσίτης και 5-6 άλλοι, στη Θεσσαλονίκη πχ λέει ο ρατποιζον. Που τελοσπάντων, κι αυτοί για το μπούτσο είναι αλλά δεν είναι (τελείως) ψυχοπαθείς, αν είναι δυνατόν δηλαδή σοβαρευτείτε.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
06-07-2012, 14:00
έχω πειστει πως οποιαδήποτε ασκηση βίας (ειδικά σε άτομα που δεν είναι υπευθυνα για το γαμησι που πέφτει στη καθημερινότητα) δε λειτουργει καθαρτικά αλλά περισσότερο γαμάει την ψυχοσυνθεση αυτου που την ασκεί και τον οδηγεί ντετερμινιστικά στο χάος. το ιστορικο παράδειγμα ειναι μαζί μου.
βαθια αναλυση.

Σορρυ δεν θα κατσω να γραψω κατεβατα για να υπερασπιστω τις ψιλές. οποιος καταλαβε καταλαβε

αμα τα μαπιδια σας κανουν να νιώθετε αποτελεσματικότεροι ειστε ακομα πιο αστείοι οταν κραζετε τους ναδιραιους

Γκουλαγκ
06-07-2012, 14:10
οι "μεταμοντέρνες" καταβολές των antifa (εκτός από μία περίπτωση) από πού προκύπτουν;

Reject
06-07-2012, 14:13
με κάτι τέτοια που βλέπω, οδηγιεμαι στο νεο-χιππισμο με μαθηματικη ακρίβεια ρε πουστη.

Ε καλά....

Μελαγχολικός Χοντρούλης
06-07-2012, 14:16

και η λεκτική βία και το bashing, Νίκο Σούβλα; μήπως χαρακτηρίζοντάς τους έτσι και με αυτόν τον τρόπο, δεν είσαι κι εσύ ο ίδιος, ένας μικρός φασίστας;

σιριμε σε παω ρε κομμουνι και εισαι μεγαλο τρολ και τέτοια αλλα ξερεις και συ πως το δυναμικό και καλά στοχευμένο μαπιδι γαμαει λιγο παραπανω τον ανθρωπο

πανκη τι εννοεις; φαινοταν εξαρχης;

Reject
06-07-2012, 14:21
Δεν θέλω να πώ τίποτα.
Απλά, αν κάποια στιγμή, το πρόβλημα σου χτυπήσει την πόρτα (εξαιτίας κανενός t-shirt που θα φοράς), ε πες τους καράφλες πως είσαι ειρηνιστής και νεοχίππης, οπαδός της αντιβίας.
Πιστεύω θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και θα σου πούν "Εντάξει αδερφέ, δεν τρέχει τίποτα, λάθος".

Μελαγχολικός Χοντρούλης
06-07-2012, 14:29
βασικα δικαιολογώ πλήρως την αμεση αμυντική βια.
καθως και την γενικευμενη βια απεναντι σε ένα απολυταρχικο καθεστώς.
μεγαλη κουβέντα σηκώνουν οι διευκρινήσεις και τα ηθικά όρια σε κάθε περιπτωση.
υπο αυτη την έννοια δεν ειμαι πασιφιστης (αρα υπερέβαλλα πριν συνειδητά) και κάπου καποτε τα εχω ξαναγραψει αυτά.

(δεν μουντζωνω εγώ -έχουμε και ενα αυγο στο ER που χτυπά παρακρατικά-)

ikonoklast
06-07-2012, 14:37
οι "μεταμοντέρνες" καταβολές των antifa (εκτός από μία περίπτωση) από πού προκύπτουν;

Στη μετανεωτερικότητα με το θάνατο της πολιτικής ταυτότητας των πολιτικών υποκειμένων και της ολιστικής αντίληψης για την κοινωνία ανήκουν όλες οι ομάδες μικροκλίμακας όπως αυτές που αναφέρω (ηθελημένα μικρές ομάδες, σχετικιστικές αντιλήψεις, στόχευση σε ένα μεμονωμένο ζητούμενο, πχ μόνο ενάντια στα μεταλλαγμένα, μόνο έμφυλο, μόνο αντιρατσισμός/αντιφασισμός, για μητροπολιτάνους και τέτοια ούτε συζήτηση). Με αυτό το πρίσμα οι antifa, ειδικά αυτοί που έχουν σαφή καταγωγή στο γερμανικό antifa post-70, την aktion κλπ, ενώ ο ίδιος ο φασισμός είναι νεωτερικό ρεύμα οι ίδιοι είστε μεταμοντέρνοι στον τρόπο που δράτε και λειτουργείτε. Εδώ να πω ότι στοιχεία μεταμοντέρνας αντίληψης δεν υπάρχουν μόνο στο α/α αλλά και σε χώρους που κινούνται με πολλούς τρόπους και στην αριστερά. Το ΚΕΕΡΦΑ για παράδειγμα ή το Δίκτυο είναι κινήσεις που έχουν ακριβώς την ίδια μονομερή σχετικιστική στόχευση, άλλο αν αυτοί συνδέονται με ευρύτερες δικτυώσεις ή έχουν οργανωτικό θύλακα (βλ. ΣΕΚ) και άλλο κι αν και στην ίδια τη Γερμανία του '30 οι κομμουνισταί έφτιαχναν οργανώσεις με αντιναζιστικά χαρακτηριστικά.

rat_poison
06-07-2012, 14:40
http://www.merriam-webster.com/dictionary/subculture
http://oxforddictionaries.com/definition/english/subculture?q=subculture
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/subculture?q=subculture

λέμε τώρα

ikonoklast
06-07-2012, 14:48
Μη μου δίνεις το subculture όμως, στα ελληνικά είπα είναι άλλη η χρήση.

rat_poison
06-07-2012, 14:53
κουράζομαι με τα πεντάντιξ, έχω την εντύπωση ότι έχει και τις 2 χρήσεις, γι' αυτό είπα και δεν είναι ΜΟΝΟ

ikonoklast
06-07-2012, 14:59
ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ είναι.

Παιδιά, ο Γκουλάγκ μου στέλνει συνέχεια PM και μου λέει ότι συμφωνεί σε όλα και αρκουδάκια και τέτοια!

Γκουλαγκ
06-07-2012, 15:01
:teddy: :teddy:

asimoulis
06-07-2012, 15:06
YHPFDpXRPi4

00i00
06-07-2012, 15:17
μια χαρα ειναι η υποκουλτουρα...στηριζουμε...

http://www.youtube.com/watch?v=0ZZuSrkz9Tw

Phantom Duck
06-07-2012, 15:53
Δεν θέλω να πώ τίποτα.
Απλά, αν κάποια στιγμή, το πρόβλημα σου χτυπήσει την πόρτα (εξαιτίας κανενός t-shirt που θα φοράς), ε πες τους καράφλες πως είσαι ειρηνιστής και νεοχίππης, οπαδός της αντιβίας.
Πιστεύω θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και θα σου πούν "Εντάξει αδερφέ, δεν τρέχει τίποτα, λάθος".

το αστείο είναι ότι πριν τους καράφλες θα σε έχουν σαπίσει οι ναδείρ και θα έχεις κάψει αηδιασμένος το t-shirt από μόνος σου :)

atom_smasher
06-07-2012, 15:54
Δεν συμφωνω με τον ορισμό της υποκουλτουρας του Ικονο.

freak brother
06-07-2012, 15:59

Λατρεύω αυτό το θρεντ.

http://www.youtube.com/watch?v=q6guBa9OG1k

00i00
06-07-2012, 16:37
31/5/2012

Αθηνα

Μακροσκελης απαντηση πανω σε μια μεγαλης σημασιας διαμαχη.πδφ 380κβ (http://www.speedyshare.com/SFqKj/apantisi-tptg.pdf)

metamelia3
06-07-2012, 17:08
γουαου, φοβερο. εχεις διαβασει ποτε σου γενικα τα παιδια της γαλαριας; εχεις δει τις πολιτικες τους προσεγγισεις;
κι επισης, δεν καταλαβα, τι σου λεει ακριβως αυτο το κειμενο για την ιστορια; το θεωρεις αμεροληπτη ψυχραιμη κριτικη;

00i00
06-07-2012, 17:33
γιατι τι ειναι? οι αντιστοιχοι Ναδιραιοι?
δεν εχω διαβασει και τα 15 τευχη που εχουν στο σαιτ τους...
εσυ που προφανως ξερεις καλυτερα τι μερος του λογου ειναι, τι πιστευεις για την κριτικη?
επισης ποσο ''ψυχραιμο'' ειναι να βαπτιζει καποιος καποιον του χωρου ''φασιστα'', ακολουθοντας μαλιστα τις ιδιες πρακτικες για τις οποιες τον κατηγορει?

metamelia3
06-07-2012, 17:49
εγραψα πριν απο μερικες σελιδες:

ρητζεκτ με τι φοντα βγαζεις την αναρχικη ορθοδοξια; για να ξερω δηλαδη. στην τελικη, αν θεωρεις τον κοσμο που δεν θελει να ειναι ο ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ στρατιωτης αιρεση της θρησκειαρας σου, ασ'τον να κανει την δουλεια του οπως νομιζει αυτος. δεν καταλαβαινω πως οι οργανωτικες επιλογες του καθενος σου θιγουν τον αναρχισμο.
και επισης:

λοιπον, εγω το λεω ξεκαθαρα εδω: ναι, αυτο ειναι ο αναρχισμος, μια ιδεολογια που απαιτει συμμορφωση, οποτε ξαναλεω ας την βαλετε στον κωλο σας. δεν εχω καμια ορεξη να ασπαστω θρησκειες και ιδεολογιες, εγω βλεπω απτες επιθεσεις στους απο κατω απ' τους απο πανω και απ'τα οργανα των απο πανω, και λεω οτι χρειαζονται αυτονομοι αγωνες για να γινει κατι μ'αυτο. την ιδεολογια, το αντριλικι και τα κομμαντα ας τα μοιραστειτε με τους φασιστες και ας σφαχτειτε μεταξυ σας.

και ως απαντηση σ'αυτα μου δινεις ενα κειμενο με θρησκευτικες επικλησεις (ακομα κι αν παει να επανεννοιολογησει την "αφεση αμαρτιων" και να αρχισει να αποκαλει τους παντες "αδερφους") και το οποιο παλι για να τεκμηριωσει οτιδηποτε, επικαλειται την Μεγαλη Ιδεα του αναρχισμου και καποια φαντασιωση ενος ενιαιου αναρχικου χωρου. λοιπον, εμενα αυτο δεν με αφορα. εχω σταματησει καιρο τωρα να δηλωνω αναρχικος (ή οποτε το κανω, χρησιμοποιω τον ορο μονο για να δηλωσω την επιμονη μου στις μη-ιεραρχικες δομες), αλλα αυτο εχει μικρη σημασια. αυτο που εχει μεγαλυτερη σημασια ειναι οτι προτιμω πλεον να μιλαω για "ανταγωνιστικο κινημα", βλεποντας τις δυναμικες που αναπτυσσει εναντια σε κρατος και κεφαλαιο, τις ιστορικες του ριζες και τον τροπο που τις επεξεργαζεται και δεν με αφορα πια η οποια φαντασιωση ιδεολογικης συγγενειας και καθαροτητας. τα παιδια της γαλαριας (κοτζαμ μαντραχαλοι), επιμενουν να επικαλουνται την ενοτητα ενος αναρχικου χωρου και το υψηλο ιδανικο της αναρχιας για να δικαιωσουν το καθε μαλακισμενο. κατα συνεπεια, ο τροπος που θεμελιωνουν την αναλυση τους, δεν μου λεει τιποτα. εχει να πει μονο σ'αυτους που υπερασπιζονται τετοιες μεγαλες ιδεες με ολη τους την ιστορικη επικινδυνοτητα.

metamelia3
06-07-2012, 17:57
και αφου το κειμενο απαιτει την αυτοκριτικη, ας κανω κι εγω την δικια μου, γιατι εστω απο αποσταση απ'τα συγκεκριμενα γεγονοτα ειμαι - οσο και ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι που δηλωσαν ποτε αναρχικοι - εμμεσα ενοχος γι' αυτα τα φαινομενα. θα βρεις την αυτοκριτικη στο σιγκ μου.

00i00
06-07-2012, 18:13
γραφεις...

και στο κειμενο διαβαζουμε οτι...

Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, οι απόπειρες δημιουργίας «αυτοδιαχειριζόμενων χώρων από άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους σκληροπυρηνικούς επαναστάτες», «κρίθηκαν ανταγωνιστικές και σαμποταρίστηκαν με τη σκέψη ότι αποτελούν στρεβλό τρόπο πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης»
δε ξερω...ποιος ειναι τελικα αυτος που επιβαλει?

τεσπα πολυ ζεστα και σημερα, παω στην πισινα μου

metamelia3
06-07-2012, 18:13
@ saloth sar αμε, αλλα το ειχα ηδη διορθωσει, αργησες~!

metamelia3
06-07-2012, 18:15
γραφεις...

και στο κειμενο διαβαζουμε οτι...

Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, οι απόπειρες δημιουργίας «αυτοδιαχειριζόμενων χώρων από άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους σκληροπυρηνικούς επαναστάτες», «κρίθηκαν ανταγωνιστικές και σαμποταρίστηκαν με τη σκέψη ότι αποτελούν στρεβλό τρόπο πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης»
δε ξερω...ποιος ειναι τελικα αυτος που επιβαλει?

τεσπα πολυ ζεστα και σημερα, παω στην πισινα μου
μου προβαλεις τους ισχυρισμους της αντιπαλης μπαντας ως λογια των αλλων.

ypersyntelikos
06-07-2012, 18:50
τα παιδια της γαλαριας (κοτζαμ μαντραχαλοι), επιμενουν να επικαλουνται την ενοτητα ενος αναρχικου χωρου και το υψηλο ιδανικο της αναρχιας για να δικαιωσουν το καθε μαλακισμενο. κατα συνεπεια, ο τροπος που θεμελιωνουν την αναλυση τους, δεν μου λεει τιποτα. εχει να πει μονο σ'αυτους που υπερασπιζονται τετοιες μεγαλες ιδεες με ολη τους την ιστορικη επικινδυνοτητα.

Όχι ενότητα για την ενότητα λοιπόν. Όχι στην ενότητα που θα σημαίνει ένα πουκάμισο αδειανό.

metamelia3
06-07-2012, 18:54
οχι στα ιδεολογηματα ενοτητας.

διαφωνεις καπου;

ypersyntelikos
06-07-2012, 18:56
οχι στα ιδεολογηματα ενοτητας.

διαφωνεις καπου;

όχι ίσα ίσα

Γκουλαγκ
06-07-2012, 19:50
κάλκι θέλω το αβαταρ σου σε σώβρακο.

tsimpouklano
08-07-2012, 03:24
Μάγκες έχετε χάσει την μπάλα. Μαζέψτε τίποτα, γιατί γελάει ο κόσμος με πολλά posts εδώ μέσα.

Σε 'άλλα' νέα, ελεύθεροι οι 6 από τους 13 κατηγορούμενους (οι 3 με εγγυήσεις - οι θεωρούμενοι από τους μπάτσους ως "αρχηγοί" της "εγκληματικής οργάνωσεις στέκια θεσσαλονίκης").
Αύριο απολογούνται οι άλλοι 7.

Γκουλαγκ
08-07-2012, 03:48
Ανατρίχιασα.

ikonoklast
25-07-2012, 18:16
Μάγκες έχετε χάσει την μπάλα. Μαζέψτε τίποτα, γιατί γελάει ο κόσμος με πολλά posts εδώ μέσα.

Ο κόσμος γελάει με τη χαβούζα σας.

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-mustiko-tou-emfuliou-polemou-twn-anarchikwn-ths-thessalonikhs#.UBAJbLQ0Ndy

οι φήμες λένε ότι στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η μία ομάδα αποτελείτο από «καθωσπρέπει» αναρχοκομμουνιστές, υπό κεντρικό έλεγχο (δηλαδή κανονικότατοι παρακρατικοί υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών –κι όχι μόνο του «ελληνικού» ψευδοκράτους-, με ενδιάμεσα τα γνωστά κανάλια των κομμάτων της αριστεράς), η δε άλλη ομάδα αποτελείτο από παρασυρμένους νέους ιδεολόγους που νόμιζαν ότι εκεί που ετάχθηκαν ήταν οι «αντιεξουσιαστές», αλλά μόλις κατάλαβαν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για όργανα των εξουσιαστών, την κοπάνησαν κι έφτιαξαν δική τους ομάδα. Αλλά, το κράτος και το παρακράτος, λειτουργώντας με κανόνες μαφίας, δεν μπορούσε να τους αφήσει να χαλάνε την πιάτσα. Αφού, λοιπόν, δεν έγινε δουλειά με την τρομοκρατία, στο τέλος επενέβη η αστυνομία!

tsimpouklano
25-07-2012, 18:42
Μαλάκα, σε έχει χτυπήσει ο ήλιος στο κεφάλι;

ikonoklast
25-07-2012, 18:47
αχαχα, βγαίνει η ΧΑ και λέει παρασυρμένους ιδεολόγους το ΝΑΔΙΡ, εγώ έχω θέμα με τον ήλιο;

KoiliaSamprela
25-07-2012, 18:53
αχαχα, βγαίνει η ΧΑ και λέει παρασυρμένους ιδεολόγους το ΝΑΔΙΡ, εγώ έχω θέμα με τον ήλιο;

ε, βασικά το να κάθεσε να διαβάζεις το τι λεει η ΧΑ δεν είναι και τόσο υγεία ε!

tsimpouklano
25-07-2012, 18:57
Ο κόσμος γελάει με τη χαβούζα σας.

Για ποίον ακριβώς λόγο γελάει ο κόσμος; Και βασικά, ποίος κόσμος; Και με ποίον γελάει;

ikonoklast
25-07-2012, 19:03
τσιμπουκλάνο, το πρώτο πρόβλημα είναι ότι τονίζεις λάθος το νικ σου.

το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι λες «γελάει ο κόσμος με πολλά ποστς εδώ μέσα». Και εγώ σχολιάζω πάνω σε αυτό, ότι αν υπάρχει κάποιος κόσμος, που γελάει, και έχει ένα λόγο για αυτό, τότε ο λόγος είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βγάζει μια ανακοίνωση που υποδεικνύει την ιδεολογικοπολιτική συγγένεια της ΧΑΒΟΥΖΑΣ που λέγεται ΝΑΔΙΡ -και που διόρθωσε με αν κάνω λάθος, κάποιοι εδώ μέσα τους θεωρούν πολιτικά δικούς τους συγγενείς- με τους ναζί.

tsimpouklano
25-07-2012, 19:10
Οκ, δικιά μου λάθος ερμηνεία του όρου χαβούζας που χρησιμοποίησες και που απευθυνόταν ;)

Όσο για το νικ, τα χω πει 1000 φορές, είναι τσιμπούκλανο.

BURNIN AMBITION
25-07-2012, 20:25
ας μου πει καποιος, γιτι τα εχω παρει κρανιο, που ηταν το ρατσιστικο.
αφρικανικα κουνουπια, αφρικανοι. οπως υπαρχουν κινεζοι καυκασιουι ερυθροδερμοι ευρωπαιοι αμερικανοι. προφανως και εινα ιακομψο αλλα μεχρι εκει.το οτι μπορει να εκανε ριτουιτ απο κασιδιαρη, δε το σχολιαζω, τον συχαινομαι ουτως ή αλλως, αλλα ειναι δικαιωμα της να ποσταρει οτι σκατα θελει. ας ποσταρει και σκατα σκυλου. ας μου πει καποιος γιατι την εκοψαν. και γιατι τοσα χρονια εχουν ολοι τουμπεκιαστει με το κεντερη και τον πατουλιδη, γιατι κανεις δεν ασχοληθηκε με τους μαλακες που εβλεπαν παο ξανθη στη ψηφιση του μνημονιου, γιατι κανεις δεν ασχολεηθηκε με το βαγγελα που εβριζε το σισε και ολους οσους του εκαναν τισ μαιμουδες... η υποκρισια σε ολοτης το μεγαλειο. αι στο διαλο

εντιτ. μαλλον ποσταρα σε λαθος θρεντ. τι σκατα πινω...

ikonoklast
25-07-2012, 22:03
Ετνάξει ο μπερνη, οι άλλοι 4 που πίνκαραν, τι φάση;

MaX Payne
25-07-2012, 22:21
κατακεραυνωσε την υποκρισια της Ελληνικης κοινωνιας και κυριως ταπε και στο σωστο τοπικ

00i00
25-07-2012, 23:43
οι της Χ.Α. ανοικουν στον ιδιο χωρο με τους γκριζους λυκους και καναν αντιδιαδηλωσις

οι του μαυρουραδικιου βγαινουν και λενε για εργατικιες ταξεις κλπ

μετα απο ποσο καιρο ανακαλυψες την παπαριτσα που βγαλαν στο σαιτ τους και τι?
εξυπνο παιδι εισαι ρε πουστημ...σταματα τα τεμεκ προβοκατορικα

ikonoklast
26-07-2012, 00:16
Εμένα τα λες; Χριστό δε καταλαβαίνω.

atom_smasher
26-07-2012, 00:20
τζουλια;

00i00
26-07-2012, 00:25
Εμένα τα λες; Χριστό δε καταλαβαίνω.

σεβαστικο ποστ

Μελαγχολικός Χοντρούλης
26-07-2012, 09:10
αφρικανικα κουνουπια, αφρικανοι. οπως υπαρχουν κινεζοι καυκασιουι ερυθροδερμοι ευρωπαιοι αμερικανοι. προφανως και εινα ιακομψο αλλα μεχρι εκει.το οτι μπορει να εκανε ριτουιτ απο κασιδιαρη, δε το σχολιαζω, τον συχαινομαι ουτως ή αλλως, αλλα ειναι δικαιωμα της να ποσταρει οτι σκατα θελει. ας ποσταρει και σκατα σκυλου. ας μου πει καποιος γιατι την εκοψαν. και γιατι τοσα χρονια εχουν ολοι τουμπεκιαστει με το κεντερη και τον πατουλιδη, γιατι κανεις δεν ασχοληθηκε με τους μαλακες που εβλεπαν παο ξανθη στη ψηφιση του μνημονιου, γιατι κανεις δεν ασχολεηθηκε με το βαγγελα που εβριζε το σισε και ολους οσους του εκαναν τισ μαιμουδες... η υποκρισια σε ολοτης το μεγαλειο. αι στο διαλο

εντιτ. μαλλον ποσταρα σε λαθος θρεντ. τι σκατα πινω...

δε με πολυενδιαφέρει το θέμα αλλά νομίζω πως εισαι λάθος.
διότι αναφέρεσαι μεν στην υποκρισία, αλλά δικαιώνεις πλαγίως (και αψήφιστα) την μαλακία του παρτσακλού.
δεν ήταν μόνο ακομψο, ήταν ρατσιστικό. το ρητγουιτ κασιδιάρη δεν έχει να κάνει αν και συμπληρώνει το παζλ ρατσιστικών προκαταλήψεων.
προφανώς και ειναι δικαιωμα του καθενος να πε οτι θέλει αλλα ανάλογα με την μαλακία του θα κριθεί. και ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει διπλωματικό υπόβαθρο (στον παγκόσμιο αθλητισμό και ιδιαίτερα στους ολυμπιακούς αγώνες) κάθε εκπροσώπηση θα πρέπει να βγάζει ενα προφιλ που να μην διαταράσσει τις όποιες διεθνείς σχέσεις.
τώρα βέβαια οταν εχεις ναζι στο κοινοβούλιο δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και αν αυτοαναιρούμαι αλλά ακόμα και αυτοί οι βλακες αν αντιπροσωπευαν την Ελλάδα στα Ηνωμένα Εθνη πχ δεν θα έλεγαν στον Ουγκαντανό ανέκδοτα για μαύρους.
δεν θέλω να αναλωθω στο αν εκαναν καλα που την εκοψαν η όχι, άλλωστε νομίζω υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς.
γεγονός είναι πάντως, πως γίναμε άλλη μια φορά ρόμπα παντού

Deggial
26-07-2012, 09:32

Πέρασα κανά μισάωρο χθες να το εξηγώ και σε συναδέλφους... ναι, η κυριολεκτική ερμηνεία της έκφρασης από μόνη της δεν είναι ρατσιστική, αλλά είναι εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση να ερμηνεύεις την οποιαδήποτε έκφραση απομονωμένη από το context στο οποίο τοποθετείται.

Παράδειγμα: Όπως συνηθίζεται στις ταινίες, όταν κάποιος πουλάει προστασία χρησιμοποιεί ευφημισμούς όπως "Θα ήταν κρίμα να πάθει τίποτα το μαγαζί σου". Αν πάρεις την φράση από μόνη της, η ερμηνεία είναι πολύ πιο αθώα από ό,τι αν λάβεις υπόψη το context, δηλ. στη συγκεκριμένη περίπτωση την υπόνοια της απειλής, πως "αν δεν πληρώσεις θα σου κάνω το μαγαζί λίμπα".

Έτσι, η ερμηνεία μίας φράσης δεν περιορίζεται στην ερμηνεία των λέξεων από τις οποίες αποτελείται. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να έλεγα το ανέκδοτο εγώ προσωπικά σε σένα, εφόσον γνωρίζεις την γενικότερη θέση μου για το μεταναστευτικό και γνωρίζεις αν λέω το ανέκδοτο αθώα ή όχι, και διαφορετικό να λέγεται δημόσια από ένα άτομο που είναι φιλικά προσκείμενο στην Χρυσή Αυγή.

MaX Payne
26-07-2012, 11:49
ενταξει παντως δεν ηταν και επισημη δηλωση η' συνεντευξη και απαντησε π.χ ειμαι Χ Α δεν γουσταρω τους αφρικανους να φυγουνε κλπ
ενα χαζοανεκδοτο ητανε θα της φανηκε αστειο και σκεφτηκε θαταν "εξυπνο" να το γραψει

δεν ξερω αν ειχε καταλαβει η συγκεκριμενη οτι μαλακιες σαν το twitter που γραφεις 3 προτασεις και ειναι μεγαλο θεμα πια παρακολουθουνται απο τα μιντια
ε και οταν πηγαινεις στους Ολυμπιακους σε καμια βδομαδα και τα ΜΜΕ ψαχνουν να βρουν οτιδηποτε για να το κανουν θεμα ε τετοιες χαζοπαπαριες δεν της λες δημοσια λες και μιλας σε κανα φιλο σου
το συγκεκριμενο τοχε γραψει 22/06 και τα τσακαλια αργησαν 3 μερες να το παρουν χαμπαρι

ari-m
26-07-2012, 11:53
....
Έτσι, η ερμηνεία μίας φράσης δεν περιορίζεται στην ερμηνεία των λέξεων από τις οποίες αποτελείται. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να έλεγα το ανέκδοτο εγώ προσωπικά σε σένα, εφόσον γνωρίζεις την γενικότερη θέση μου για το μεταναστευτικό και γνωρίζεις αν λέω το ανέκδοτο αθώα ή όχι, και διαφορετικό να λέγεται δημόσια από ένα άτομο που είναι φιλικά προσκείμενο στην Χρυσή Αυγή.

sorry deggial alla les malakies.
an to eleges esy pou 8a to eleges a8wa, 8a to ekane taytoxrona ligotero ratsistiko?
an to elege o Papas (tonos sto prwto a) poso ratsistiko 8a itan?
an to elega egw pou den ksereis tis apopseis mou gia to metanasteutiko den 8a eixes apopsi an einai ratsistiko to asteio i oxi?

ali8eia gia pes mas kai tin apopsi sou gia tin diafimisi me ton piou ...
epeidi einai "a8wa" einai ligotero ratsistiki ... ?

26-07-2012, 11:53
στ'αρχίδια μας αν ήταν επίσημη ή όχι δήλωση, η συμβουλή μου στο κορίτσι είναι μία
KLAPSE

atom_smasher
26-07-2012, 11:54
ε καλα δεν κρεμεται και ολος ο κοσμος απο τα χειλη της (αν και συμπαθητικό αιδοίο :) απ οτι κοζαρα.) στον μαξ πειν απευθυνομουν.

Deggial
26-07-2012, 12:22
sorry deggial alla les malakies.
an to eleges esy pou 8a to eleges a8wa, 8a to ekane taytoxrona ligotero ratsistiko?
an to elege o Papas (tonos sto prwto a) poso ratsistiko 8a itan?
an to elega egw pou den ksereis tis apopseis mou gia to metanasteutiko den 8a eixes apopsi an einai ratsistiko to asteio i oxi?

Όταν τα έγραφα αυτά είχα υπόψη μου την χθεσινή συζήτηση και δεν είχα διαβάσει ο ίδιος το tweet. Η φράση αυτή καθ' αυτή, κατά τον τρόπο που ειπώθηκε, έχει πράγματι ρατσιστική υπόνοια. Είναι σα να λέει ότι, παρά τα άλλα προβλήματα, τουλάχιστον υπάρχει κι ένα θετικό.

Από εκεί και πέρα, άλλο αν είναι πιο αθώα (π.χ. δεν υπήρχε η πρόθεση να έχει ρατσιστική χροιά το ανέκδοτο) κι άλλο αν είναι ρατσιστική καθ' αυτή η φράση. Θα μπορούσε, παραδείγματος χάριν, κάποιος να πει το ανέκδοτο επειδή του φάνηκε αστείο χωρίς να συνειδητοποιεί τις ρατσιστικές προεκτάσεις της φράσης αυτής. Πρέπει να συνεκτιμούνται και τα δύο για την ερμηνεία (όπως είπα, να λαμβάνεται υπόψη το context), καθώς σημασία έχει το τι θα ήθελε να εκφράσει ο ομιλητής.

BURNIN AMBITION
26-07-2012, 12:24

Πέρασα κανά μισάωρο χθες να το εξηγώ και σε συναδέλφους... ναι, η κυριολεκτική ερμηνεία της έκφρασης από μόνη της δεν είναι ρατσιστική, αλλά είναι εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση να ερμηνεύεις την οποιαδήποτε έκφραση απομονωμένη από το context στο οποίο τοποθετείται.

Παράδειγμα: Όπως συνηθίζεται στις ταινίες, όταν κάποιος πουλάει προστασία χρησιμοποιεί ευφημισμούς όπως "Θα ήταν κρίμα να πάθει τίποτα το μαγαζί σου". Αν πάρεις την φράση από μόνη της, η ερμηνεία είναι πολύ πιο αθώα από ό,τι αν λάβεις υπόψη το context, δηλ. στη συγκεκριμένη περίπτωση την υπόνοια της απειλής, πως "αν δεν πληρώσεις θα σου κάνω το μαγαζί λίμπα".

Έτσι, η ερμηνεία μίας φράσης δεν περιορίζεται στην ερμηνεία των λέξεων από τις οποίες αποτελείται. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να έλεγα το ανέκδοτο εγώ προσωπικά σε σένα, εφόσον γνωρίζεις την γενικότερη θέση μου για το μεταναστευτικό και γνωρίζεις αν λέω το ανέκδοτο αθώα ή όχι, και διαφορετικό να λέγεται δημόσια από ένα άτομο που είναι φιλικά προσκείμενο στην Χρυσή Αυγή.γενικα συμφωνω μαζι σου. ομως εγω το εβγαλα αουτ οφ κοντεξτ ρε συ, γιατι τιμωρηθηκε μονο για αυτο. και σε αυτο δε φαινεται πουθενα το οτι ειναι χα κιετς. εν τω μεταξυ, η χα ειναι στη βουλη. γαμω τους δημοκρατες ειμαστε που την κραζουμε που υποστηριζει ενα κομμα που ειναι στη βουλη.
υγ. σκατα στους φασιστες. απλα μη γινομαστε αυτα που φτυνουμε.

enitharmon
26-07-2012, 12:41
θα μπορουσε να γινει θέμα αν είχε παραπονεθεί κανας αφρικανός αντιπρόσωπος και αν οι αγώνες γινόντουσαν στην ελλάδα. τώρα θα μπορούσαν να το προσπεράσουν και να μην τρεφουν τη χα συνεχεια

Μελαγχολικός Χοντρούλης
26-07-2012, 13:07

Έτσι, η ερμηνεία μίας φράσης δεν περιορίζεται στην ερμηνεία των λέξεων από τις οποίες αποτελείται. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να έλεγα το ανέκδοτο εγώ προσωπικά σε σένα, εφόσον γνωρίζεις την γενικότερη θέση μου για το μεταναστευτικό και γνωρίζεις αν λέω το ανέκδοτο αθώα ή όχι, και διαφορετικό να λέγεται δημόσια από ένα άτομο που είναι φιλικά προσκείμενο στην Χρυσή Αυγή.γενικα συμφωνω μαζι σου. ομως εγω το εβγαλα αουτ οφ κοντεξτ ρε συ, γιατι τιμωρηθηκε μονο για αυτο. και σε αυτο δε φαινεται πουθενα το οτι ειναι χα κιετς. εν τω μεταξυ, η χα ειναι στη βουλη. γαμω τους δημοκρατες ειμαστε που την κραζουμε που υποστηριζει ενα κομμα που ειναι στη βουλη.
υγ. σκατα στους φασιστες. απλα μη γινομαστε αυτα που φτυνουμε.

μπερνη τελικα γουσταρεις το γκομενετο και γι'αυτο το εχεις παρει πατριωτικά

BURNIN AMBITION
26-07-2012, 13:31
εχωνα αβερτα φιλος

ikonoklast
26-07-2012, 14:22
http://www.iefimerida.gr/news/60867/h-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-45%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%E2%80%9C%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%89%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%E2%80%9D

http://www.iefimerida.gr/news/60890/%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%AF%CF%84-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-twitter-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

KoiliaSamprela
26-07-2012, 16:26
ας ελπίσουμε ο Σειρινάκης να τσιμπήσει την αθλήτρια για φιλμάκι με αφρικανούς , να λυθεί και η παρεξήγα

ikonoklast
26-07-2012, 19:26
Πάντως για να μην υπάρχουν απορίες:

Η "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!" υπέρ της συμμετοχής της Β. Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης περί μη συμμετοχής της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανεξαρτήτως της αξιολόγησης που ο καθένας μπορεί να κάνει σχετικά με τον ρατσιστικό ή μη χαρακτήρα του σχολίου της, σε ένα ιδιωτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αθλητής δεν μπορεί να κρίνεται με πολιτκά κριτήρια. Ο αθλητής, ως Έλληνας πολίτης, απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μιας ευνομούμενης πολιτείας, τα οποία κανένα αθλητικό όργανο δεν μπορεί να περιορίσει. Διαφωνούμε με το πνεύμα του συγκεκριμένου σχολίου, όμως θεωρούμε ότι η αντίδραση της ΕΟΕ, η οποία αγνόησε και τον χιουμοριστικό χαρακτήρα του σχολίου και την συγγνώμη της αθλήτριας, ήταν υπερβολική και δυσανάλογα αυστηρή. Η Β. Παπαχρήστου συνεχίζει να διαθέτει πλήρως το θεσμικό και ηθικό δικαίωμα του ευ αγωνίζεσθαι.

rat_poison
26-07-2012, 19:41
σαφέστατα
γιατί είναι οκέι να είσαι ρατσιστής στην ιδιωτική σου ζωή, ενώ το πρόβλημα ξεκινάει όταν εκπροσωπείς τη χώρα σε μία αθλητική διοργάνωση
απορώ τι δεν καταλαβαίνετε

00i00
26-07-2012, 21:34
http://www.novasports.gr/BlogPost.aspx?a_id=247143

κι επισης...
επιστολη Ταψικέφαλου (http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=247162&Sport=6&Country=82)

tsimpouklano
26-07-2012, 22:36
Ένα πολύ κάλο άρθρο (http://parallhlografos.wordpress.com/2012/07/26/ολυμπιακή-υποκρισία-στο-τετράγωνο/).

Πανίκα ΨΟΦΑ γαμώσπιτε.

cybernaut
27-07-2012, 14:58
Επιστολή του Τσακνή

«Βούλα παιδί μου! Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην... ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball. Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους... κόπους και τον ιδρώτα και τις στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.
Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή ήττες σας. Μα πάνω απ' όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας. Τι ωραίος αυτός ο συναγωνισμός, (το πρώτο συνθετικό της λέξης, δίνει μέγιστη σημασία στο δεύτερο, τον αγώνα-αν με εννοείς) τι ωραία η επιβράβευση των κόπων και τι μεγαλείο η προσπάθεια για υπέρβαση των ατομικών σας ορίων. Είναι σα να σε ξέρω. Ακούω τον Αναστάση (το γιο μου) να μού λέει «κατέβασα ρολά σήμερα πατέρα» (τερματοφύλακας γαρ) και είναι σαν να ακούω να λες στο δικό σου, «πάτησα τέλεια στο πρώτο μου βήμα μπαμπά.» Να γυρίζεις στο σπίτι «φορτωμένη» με τον προπονητή σου και να μη μιλιέσαι, ή να έχεις να διηγηθείς κάτι καινούριο απ' την έτσι κι αλλιώς κοπιαστική σου μέρα. Όπως γνωρίζω καλά, και την ανάγκη σου να αποφορτιστείς με το αγόρι ή τους φίλους σου. Μετρημένη όμως πάντα, γιατί αύριο, θα πάρεις τον αθλητικό σάκο σου και θα πρέπει στις 8 να είσαι εκεί, όπως κάθε μέρα. Να γυρίσεις, να συμμαζέψεις τα κομμάτια σου, να λύσεις τις όποιες εκκρεμότητές σου, γιατί και το απόγευμα σε περιμένει η δεύτερη προπόνηση. Τα ξέρω σού λέω... Θα σου πω και κάτι άλλο. Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι δηλωμένη και γνωστή. Ανήκω στην Αριστερά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Καταλαβαίνεις λοιπόν, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται, πως τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις, προσπαθώ να εμπνεύσω στα τέσσερα παιδιά μου. Ο τρόπος της ζωής μου και η καθημερινή μου συμπεριφορά θα τους πείσει όμως, κι όχι τα λόγια και οι θεωρίες. Πολλές φορές, σ' αυτό το άγιο και λυτρωτικό μεσημεριανό τραπέζι, ακούγονται τα νέα της μέρας του καθένα και συνήθως τα μικρότερα, έχουν να διηγηθούν ένα αστείο ή ένα ανέκδοτο απ' το σχολείο. Κι οι μεγάλοι δεν πάνε πίσω. Δεν ξέρω γιατί, το υποθέτω μάλλον, όταν πρόκειται για «μαύρα» ή ρατσιστικά ανέκδοτα, ζητούν άδεια! Πάντα τη δίνω βέβαια, για να υπάρξει αφορμή για κουβέντα εκ των υστέρων και άλλα τα «εγκρίνουμε» ως έξυπνα και άλλα, απλώς ως χαζά. Να φανταστείς, αυτό που ανάρτησες στο face book, το είχα ακούσει μια μέρα πριν. Κάποιοι γέλασαν, κάποιοι όχι. Δεν έχει σημασία. Όταν ήσουν πιο μικρή,. τα «μαύρα» ανέκδοτα με τη μικρή Ελενίτσα που πεθαίνει, έδιναν κι έπαιρναν. Με τον Αλβανό επίσης... Παιδί είσαι και κάτι που σού φάνηκε έξυπνο, να το μοιραστείς θέλησες με τους φίλους σου στο φατσοβιβλίο. Κι από δω ξεκινάει το πρόβλημα. Στα μάτια πολλών, υποκριτών ή μη, που ξεπλένουν την ανεπάρκειά τους στη διαπαιδαγώγηση τη νέας γενιάς, παύεις να είσαι ένα νέο έως και αφελές (με την πιο καλή έννοια του όρου) κορίτσι. Γίνεσαι πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού, γίνεσαι πολιτικό πρόσωπο, γίνεσαι τάχα ο ταχυδρόμος μιας ανεπίδοτης επιστολής στους απανταχού λακέδες των διοργανωτών, των έτσι κι αλλιώς εμπορευματοποιημένων Ολυμπιακών αγώνων. Στην πυρά λοιπόν. Μ' αυτόν τον τρόπο οι ιεροεξεταστές ξεπλένουν τις αμαρτίες τους και κοιμούνται ήσυχοι, μια και έπραξαν το καθήκον τους... Ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι που εξαπολύουν καθημερινά πογκρόμ διώξεων και συλλήψεων αδιακρίτως; Αυτοί που φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για να μαντρώσουν την ανθρώπινη δυστυχία; Αυτοί που ανέχονται τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα των αλλοδαπών και καλλιεργούν το μίσος στη διαφορετικότητα; Έτσι είναι μάτια μου. Ακόμα- ακόμα και στην περίπτωση που υιοθετούσες αυτό το με ή χωρίς εισαγωγικά αστείο, πάλι δεν φταις εσύ. Αυτοί που φταίνε μετατρέπονται σε εισαγγελείς για να αποσείσουν από πάνω τους τον εγκληματικό ρόλο της στρεβλής διαπαιδαγώγησης των αθλητών σε όλους τους τομείς: «Φα' την», «σκίσε την αράπισσα», «λιώσε τη σχιστομάτα». Τα ξέρεις... Ζήτησες συγγνώμη. Εμένα με έπεισες. Δεν ξέρω κι ούτε με νοιάζει να μου δείξεις την πολιτική σου ταυτότητα. Δέχτηκες πως έκανες μια αστοχία, πως επέδειξες αφέλεια, άγνοια. Δεν είσαι πολιτικό πρόσωπο, παιδί είσαι. Δικό μου παιδί, δικό μας. Πήρες το μάθημα: Άλλο μια ιδιωτική κουβέντα κι άλλο μια δημόσια δήλωση. Μετράνε αλλιώς. Έτσι είναι. Υποψιάζομαι όμως πως δεν το εννοούσες. Έλα όμως που κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω σου και να πουλήσουν εκ του ασφαλούς, τάχα δημοκρατικές ευαισθησίες, τάχα καθωσπρεπισμό και τάχα Ολυμπιακό πνεύμα... Να συνεχίσεις με πείσμα και αγάπη σ' αυτό που κάνεις. Παραδέχτηκες το λάθος σου, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού με τις πιο ρατσιστικές ταξικές επιθέσεις. Ένας πατέρας ονόματι Διονύσης Τσακνής»

http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/07/blog-post_6656.html

carheart
27-07-2012, 15:27
α καλά....

KoiliaSamprela
27-07-2012, 18:28
το παιδί του τσακνή είναι στην ΑΕΚ ? ... καμιά ελπίδα τελικά γιαυτό το άμοιρο σωματείο ...

00i00
27-07-2012, 23:08
και γαμω τα blogs (http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/04/showbiz.html?showComment=1333833013014#c5960260989247070453) παντως

κοιτα να δεις το βιταμι (http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_3298.html)...και δε του φαινοταν

00i00
29-07-2012, 00:01
θα πεσει κραξιμο αλλα δε βαρεις...

http://www.youtube.com/watch?v=x6XSdC0q6Ig

λουμπεν εναντια στους φασιστες στην Γαλλια

KoiliaSamprela
29-07-2012, 03:31
το είδα όλο.
Και μόνο σαν ντοκιμαντέρ να το δεις αξίζει.

Γκουλαγκ
29-07-2012, 04:08
θα πεσει κραξιμο αλλα δε βαρεις...

http://www.youtube.com/watch?v=x6XSdC0q6Ig

λουμπεν εναντια στους φασιστες στην Γαλλια
μακάρι να ήταν έτσι οι λούμπεν, γνήσια λαϊκά παιδιά ήταν οι συγκεκριμένοι.

άλλοι είναι οι λούμπεν.

MaX Payne
31-07-2012, 02:31
http://www.gazzetta.gr/olympiakoi-agones-2012/article/313111-o-sekioyritas-kai-efxaristo

O Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Λονδίνο για τον καυγά που είχε με την αστυνομία και παραλίγο να τον οδηγήσει στο τμήμα, αλλά το μόνο που συνέβη, ήταν να χάσει κάθε ιδέα για τους Βρετανούς.

Περιμένοντας την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα μαζί με τον εικονολήπτη του MEGA Kώστα Δελδήμο έξω από το Ολυμπιακό Χωριό και δίπλα στο τεράστιο εμπορικό κέντρο που συνορεύει με το Ολυμπιακό Πάρκο, ήρθε κοντά μας ένας μαυριδερός υπάλληλος ασφαλείας του εμπορικού κέντρου και μας ζήτησε – όχι με ευγενικό τρόπο – να απομακρυνθούμε.

και βλακας και μπουλουκος

cybernaut
31-07-2012, 19:18
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/427293_10150982299493181_1355429937_n.jpg

rat_poison
01-08-2012, 03:40
http://qkme.me/3qb03p
http://qkme.me/3qb03p

Helm
02-08-2012, 14:44
Έχεις αρχίσει να αποφασίζεις τι είσαι τελικά, Cybernaut;

Ghoul
02-08-2012, 15:04
ουπς παρασύρθηκα από το πινκ στο rat_poison και έριξα και στο cybernaut =/

cybernaut
03-08-2012, 14:02
Έχεις αρχίσει να αποφασίζεις τι είσαι τελικά, Cybernaut;

όταν λες ΤΙ είμαι, τι εννοείς φιλε ?

Helm
03-08-2012, 16:44
Πολιτικά. Η από πάνω χιουμοριστική εικόνα είναι απαράδεκτη για διαφόρους λόγους. Εσένα σου φαίνεται έγκυρο αυτό που πρεσβεύει και αυτά που υπονοεί;

Μελαγχολικός Χοντρούλης
03-08-2012, 16:52
για να λεμε και του στραβού το δικιο, είναι καλό distraction απ'τα πραγματικα προβλήματα μας η πιο πάνω υπόθεση
και κρυβει μια αλήθεια η εικόνα, ασχέτως αν χάνεται η διαστρεβλωνεται επειδη αποφασίζουν να την χρησιμοποιούν ρατσιστές και φασίστες

ikonoklast
03-08-2012, 17:41
Αυτό με το «distraction από τα πραγματικά προβλήματα» πάντως, σορρυ αλλά εγώ το ακούω σχετικά με οτιδήποτε. In fact, θυμάμαι να έχω ακούσει κόσμο να λέει ότι ο Γρηγορόπουλος ήταν distraction, όσο και οι φωτιές του '07, το σκάνδαλο με το Βατοπαίδι, το παραδικαστικό, κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της επικαιρότητας.

Αν η Παπατάδε ερχόταν με κάνα χάλκινο και την αποθέωναν οι πέτρες για κάνα δίμηνο (μέχρι να βγει ντοπέ) το πρότυπο του ελληνικού αθλητισμού θα ήταν ένα τσόκαρο με ανοιχτή πολιτική τοποθέτηση τους ναζί, που λέει χρόνια πολλά στον κασιδιάρη.

Ανεξαρτήτως σκοπιμοτήτων για ΜΙΑ και μοναδική φορά λειτούργησαν ένα κάποιο θεσμικό όργανο και πήρε μια ακέραια απόφαση. Όταν λέμε μηδενική ανοχή στους ναζί και βγαίνει ο κάθε Τσακνής στην κοσμάρα του και λέει γλυκόλογα «στο κοριτσάκι». Όταν οι «δικηγόροι του διαβόλου» είναι πιο πολλοί από τους κατήγορους, ε σόρρυ, τα θέλει ο κώλος σας για το διάβολο.

Ωραίο αυτό το τελευταίο, θα το τουιτάρω. Μα πως τα λέω ο πούστης.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
03-08-2012, 18:13
Αυτό με το «distraction από τα πραγματικά προβλήματα» πάντως, σορρυ αλλά εγώ το ακούω σχετικά με οτιδήποτε. In fact, θυμάμαι να έχω ακούσει κόσμο να λέει ότι ο Γρηγορόπουλος ήταν distraction, όσο και οι φωτιές του '07, το σκάνδαλο με το Βατοπαίδι, το παραδικαστικό, κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της επικαιρότητας.

Αν η Παπατάδε ερχόταν με κάνα χάλκινο και την αποθέωναν οι πέτρες για κάνα δίμηνο (μέχρι να βγει ντοπέ) το πρότυπο του ελληνικού αθλητισμού θα ήταν ένα τσόκαρο με ανοιχτή πολιτική τοποθέτηση τους ναζί, που λέει χρόνια πολλά στον κασιδιάρη.

Ανεξαρτήτως σκοπιμοτήτων για ΜΙΑ και μοναδική φορά λειτούργησαν ένα κάποιο θεσμικό όργανο και πήρε μια ακέραια απόφαση. Όταν λέμε μηδενική ανοχή στους ναζί και βγαίνει ο κάθε Τσακνής στην κοσμάρα του και λέει γλυκόλογα «στο κοριτσάκι». Όταν οι «δικηγόροι του διαβόλου» είναι πιο πολλοί από τους κατήγορους, ε σόρρυ, τα θέλει ο κώλος σας για το διάβολο.

Ωραίο αυτό το τελευταίο, θα το τουιτάρω. Μα πως τα λέω ο πούστης.

Πως μπορει να συγκριθει ο φονος ενός ανήλικου απο αστυνομικό, η καταστροφή περιουσιών και οι θάνατοι από ανοργανωσιά (και συστηματική αμέλεια) στην αντιμετωπιση φυσικών καταστροφών καθώς και μερικά απ'τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά σκανδαλα των τελευταιων χρονων, με το τγουιτ μιας φιλικά προσκείμενης στην χρυση αυγη αθλήτριας, ενος κομματος εντος κοινοβουλίου πλέον.

Αναλογιζόμενοι δε και την ιδιαιτερη χρονική περίοδο (με μέτρα υψους 11,5 δις που κάνουν λόγο για αυξηση συνταξιοδότησης στα 67 και επιπλέον οριζόντιες περικοπές) μου φαινεται ανώφελο να συζητάμε για την παπαχρηστου ή πως την λεν

Helm
03-08-2012, 18:22
Το χειρότερο με το παραπάνω είναι αυτό το 'μούγκα στη στρούγκα'. Επειδή δεν έπαιξε μούγκα. Η είδηση ήταν πολύ νέα. Τρέχει ακόμα το τι σημαίνει και γιατί. Η παραπάνω εικόνα είναι κακόπιστη και λέει ψέματα και βάζει και το όμορφο κορίτσι με τα γαλανόλευκα να χαμογελά αθώα και δίπλα πυρηνικό όλεθρο. Τι πυρηνικός όλεθρος έγινε; Μια σειρά από σκιάχτρα και παραποιήσεις για να βγει και να μας πει ο Cybernaut που το γούσταρε αυτό ότι είμαστε μαλάκες.

Γιατί;

Επειδή δεν βλέπουμε την πραγματικότητα.

Αυτός (και ο δημιουργός της εικόνας) την βλέπουν.

ikonoklast
03-08-2012, 18:25
Εγώ δε πιστεύω ότι ο ντόρος έγινε γιατί γουστάρουμε να συζητάμε για το τουιτ μιας ξανθιάς. Συζητάμε από την αρχή για τον ρατσισμό, ξανανακαλύπτουμε τι σημαίνει ρατσιστικός λόγος, εξετάζουμε τη σχέση μας με την ανεκτικότητα στους φασίστες (και στους ξένους) και γενικώς ανακαλύπτουμε αν είμαστε φασίστες και οι ίδιοι σα κοινωνία. Το ότι η ΧΑ είναι στη βουλή δε πρέπει να ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με το αν και κατά πόσο ο φασισμός έχει γίνει θεσμικός.

PS: ο cybernaut πχ, δεν ήρθε να πει κατευθείαν για τη δήλωση ραγκούση σε κάποιο άλλο θρεντ στο πολιτιξ (που δε λέει απολύτως τίποτα και είναι μηδενικό ζήτημα παρεμπιπτόντως) γιατί τη θεωρεί ουσιώδες ζήτημα. Ήρθε να αντιπαραβάλει τη δήλωση αυτή προς το debate για την Παπατάδε ακριβώς γιατί θέλει ρεβανσιστικά να πάρει θέση υπέρ της. Ακόμα κι αν δε το καταλαβαίνει ο ίδιος (γιατί είναι στόκος), αυτό που ανακάλυψε είναι ένα «και οι ναζί ρατσιστές είναι ανεκτή πολιτική στάση και την βάζουμε στο παιχνίδι».

Helm
03-08-2012, 18:32
Συμφωνώ. Έδειξε πόσο κενό υπάρχει στην γλώσσα του καθημερινού κόσμου για το ζήτημα ρατσισμός. Θα χρειαστεί να αναπτυχθούν εργαλεία για να συζητηθούν αυτά. Οπότε τι 'γαμήθηκε το σύμπαν' και μαλακίες. Η εικόνα είναι κάτι σαν αυτά τα χαζά 'Εσείς ακούτε Justin Bieber, εμείς ακούγαμε Beatles / Nirvana / Led Zeppelin / Metallica που ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ' μεμοσκατα του 9gag.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
03-08-2012, 18:36
Ναι δεν διαφωνουμε σε τιποτε, η κουβεντα δεν κανει κακο. Αλλα τα μέσα δεν κανουν απλώς κουβέντα, έχουν πάρει στα σοβαρά το επανάληψη μητηρ μαθησεως και βομβαρδίζουν με αχρηστες και αποπροσανατολιστικές πληροφορίες τον κόσμο, ειδικά σε τοσο κρισιμη περίοδο.

Ερχονται τα εκκαθαριστικα και παιρνουν το 1/3 των ετήσιων αποδοχών σχετικά χαμηλόμισθων πολιτών ρίχνοντας τους στην απόγνωση και εμεις καθόμαστε και σκεφτόμαστε πόσο ανεκτικοί πρέπει να είμαστε σαν κοινωνία με τους φασίστες ή πόσο φασιστική είναι η ίδια μας η κοινωνία, πράγματα που λίγο πολύ έχουν ηδη ξεκαθαριστει με εκλογικές διαδικασίες και με ψυχρή παρατήρηση.

ikonoklast
03-08-2012, 18:44
Παπάρια έχουν ξεκαθαριστεί imo, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. Αν το καλοσκεφτείς το πραγματικό ζήτημα είναι προς τα που θα στραφεί η απόγνωση του χαμηλόμισθου που λες. Μπορεί να πάει με τους ναζί ή μπορεί να πάει απέναντι, που δεν είναι μόνο που στρίβεις μετά το φανάρι, είναι μάχη αξιών, ιδεολογίας, πολιτικής συγκρότησης, συνείδησης κλπ. Άρα στην τελική το πιο κεντρικό πολιτικό ερώτημα δεν είναι τα εκκαθαριστικά και οι συντάξεις, είναι αν είμαστε με τους φασίστες ή ενάντια σε αυτούς. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, νεωτερισμός, ένα αιώνα πίσω κλπ. Εγώ αυτό πιστεύω.

Helm
03-08-2012, 18:46
Περιγράφεις τα μέσα όπως είναι πάντα. Το πως θα υπάρξει καλλίτερη ενημέρωση είναι άλλο καπέλο.

Για το δεύτερο σου συμπέρασμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτε και θα γίνουν συγκρούσεις για αυτά τα πράγματα, ιδεολογικές και μη. Να είμαστε με τα εργαλεία στα χέρια. Μην απελπίζεσαι.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
03-08-2012, 19:01
Δε μιλαω καν για καθαρους αριθμούς. Απλά και μονο που υπάρχει το ερώτημα για το που θα καταλήξει ο εργαζόμενος (είτε με εμάς είτε με τους φασιστες) ο καθενας καταλαβαίνει πως η κοινωνια εχει εκφασιστει πλήρως.

Ο απολυταρχισμος είναι εκδηλος τα τελευταια 4 χρόνια και το πολιτικο συστημα λειτουργει απλώς σαν μεσάζοντας συγκομιδης ρευστού. Οπότε το ερώτημα που θετεις, το βρίσκω ρητωρικό γιατι αναλώνεται περισσότερο στο να καταδείξει τον εκφασισμο με την βούλα πλέον του κοπιραιτ από νεοναζί.
Το κυβερνών συστημα, το επελεξε σχεδόν το 50%.

Τωρα οι μεν, κρατάνε τα προσχήματα, το βαθιά ριζωμένο συστημα θα δέρνει διαδηλωτές και οποιον κακομοιρη αντιδράει ενώ οι υπόλοιποι θα δέρνουν (ή θα δολοφονούν ενίοτε) ότι κινείται. Η ιδεολογια παραμένει ιδια ασχετως αν η αφετηρία διαφέρει.

Στο δευτερο και πιο σημαντικό σκέλος νομιζω πως το οικονομικο ζητημα ειναι το σημαντικότερο στην παρούσα στιγμή και από εναν ορθόδοξο μαρξιστη (αν εισαι που νομιζω πως εισαι) μου φαινεται περιεργο που βαζεις το ιδεολογικο πρωτο, πράγμα που καταρριπτει και την ορθότητα του ''επιστημονικού'' σοσιαλισμού γενικότερα. Αν καταλαβαινουμε και τπτ απ΄την ανθρώπινη φυση ειναι πως ο ανθρωπος προκειμενου να επιβιώσει θα θυσιάσει και ηθική και ιδέες και ολα και εδώ πλέον τιθεται ξεκαθαρα θεμα επιβιωσης.

Ειμαι απαισιόδοξος το ξερω, αλλα μονο στο μικρο νοικοκυριο μας εχουμε χασει την μιλιά μας με αυτά που συμβαίνουν.

ikonoklast
03-08-2012, 19:51
Απλά και μονο που υπάρχει το ερώτημα για το που θα καταλήξει ο εργαζόμενος (είτε με εμάς είτε με τους φασιστες) ο καθενας καταλαβαίνει πως η κοινωνια εχει εκφασιστει πλήρως.

Αν είχε εκφασιστεί πλήρως, δε θα υπήρχε το ερώτημα.

Σίγουρα δεν είμαι αυτό που θα έλεγε κάποιος ορθόδοξος μαρξιστής αλλά και να ήμουν δεν έχεις δίκιο, στο σώμα του ίδιου του μαρξικού έργου είναι εγγεγραμμένη η θεώρηση για τη διαλεκτική σχέση οικονομικής βάσης / ιδεολογικού εποικοδομήματος. Και με τόσο πρωτόλειους όρους είναι χαζό να να πεις «βάζω το ιδεολογικό πρώτο» ή το «οικονομικό πρώτο», είναι πολύ στενή η αλληλοδιαπλοκή των δύο. Με τα πολλά, με το να υποτιμούμε ζητήματα όπως αυτό της ξανθιάς και να μιλάμε για distraction, δενκαλό, κερδάνε οι κακοί.

rat_poison
03-08-2012, 21:07
συν ότι δεν είμαστε τόσο χαζοί ώστε η ενασχόλησή μας με το ένα θέμα να μας στερεί με οποιονδήποτε τρόπο τη δυνατότητα για ενασχόληση με το άλλο

00i00
03-08-2012, 23:04
ψαχνετε αφορμη για να πληκτρολογηστε ε?

μονο ευκοιλια για κατι τετοιους

Μελαγχολικός Χοντρούλης
04-08-2012, 00:10
ενταξει δεν καθομαι να κανω ιστορικο-υλιστικη αναλυση στην Ελλάδα για να σου λεω τι προτεραιότητες θα μπούν. χωρια που αρχιζεις τα σκληρα και εγώ σ'αυτα δεν ειμαι καλος.
απλά αναρωτιεμαι καμμια φορά τι να κατσεις να πεις σε εναν ανθρωπο που βλέπει να ανακεφαλαιώνονται (απ'τα δικά του χρήματα) οι τράπεζες που του παίρνουν το σπίτι. φερθερμορ τι ειναι διατεθειμενος να ακουσει οταν τα χάνει όλα.

πρέπει να ερθει οικονομικη ανακούφιση αλλιως δε βλέπω φως σε κανενα επίπεδο. τουλάχιστον μια ασφάλεια, ενας κοινωνικός ιστός κάτι. δε γινεται ατομα να πληρώνουν πεντακοσια ευρω το μηνα σε φαρμακα και να ζουν με αλλα διακοσια.μιλάμε για τέτοιο χάλι.

τώρα θα πεις ωραια τα λες αλλα τι να κανουμε για να κινηθεί η οικονομία σε μια κατευθυνση που δε θυσιαζεις τους μισους;
ποιος ξέρει πραγματικά.
καπου εδώ πρεπει να ξανακανω κουοτ τον ρασελ που ειπε το φοβερό :

''Δε θα πεθαινα για τις ιδεες μου γιατι μπορεί να κανω και λάθος''

Παντως δεν εχεις αδικο για τον απολυτο εκφασισμο. νομιζω υπερεβαλα.

ρατ μην υποτιμάς τα δις που πεφτουν σε μμε κ διαφημιστικές. εγώ νιωθω πως εχω πέσει θυμα της καθημερινης εκθεσης στην (μεινστρημ) ενημερωση ουκ ολιγες φορές.

ikonoklast
20-10-2012, 12:45
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oi5wtQzcxcg

tsimpouklano
20-10-2012, 12:51
Εχμ
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26628-%CE%97-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%89%CF%82-%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-The-Video-Thread&p=1202203&viewfull=1#post1202203

έλα πες τπτ για το 'χαμο'