View Full Version : Ξένες γλωσσες, διπλωματα και τέτοια κοσμοπολίτικα
Marillion
14-03-2012, 12:30
ER πως τα πας με τις ξένες γλώσσες;
Εγώ ας τα πούμε καλά. Επικοινωνώ αρκετά φυσικά στα Ιταλικά (γράφω πολύ καλά επίσης˙ για όσους ξέρουν τα ιταλικά γράφονται όπως ακριβώς τα ακούς) εχοντας ζησει για λίγο καιρό έξω, αλλά μου λείπει το χαρτί για να το βάλω στον κώλο μου. Οποιος ξέρει τι παιζει με την ιεραρχία πτυχίων στην Γλώσσα, καθώς και το απαραίτητο φέσι (για πτυχίο, όχι μαθήματα), ας μιλήσει πριν αρχίσω να ψάχνω μοναχος μου στο αχανές διαδίκτυο. θα βοηθούσε να εξηγήσετε και πως παει αυτή η αντιστοιχία με τα επίπεδα A,Β,C για το καθένα.
Εντωμεταξύ, ζυγίζοντας τα πράγματα στο θέμα Αγγλικών, για bachelor/μεταπτυχιακό/οτιδήποτε έξω, μάλλον τζάμπα έχω το Michigan Proficiency, αφού όπου κοιτάω και ρωτάω εντός Ευρωπαικης ενωσεως, παίρνω τ'αρχίδια μου.
Βασικά. τα περισσότερα ιδρύματα ζητούν Αγγλικά επιπέδου B, αν ομως πας και κοιταξεις προσεκτικότερα, αυτό μεταφράζεται σε TOEFL, ΙELTS και λοιπες παπαριές που κοστίζουν όσο το Proficiency (δλδ λίγο πανω από 150 ευρώ) και δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με το C2 (ανώτατο επίπεδο) που αντιπροσωπευει το Proficiency. Κάθε φορά που το εξηγούσα αυτό σε κάποιον υπεύθυνο μου έλεγε πως δεν τον ενδιαφέρει. Δεν ξέρω πως να κινηθώ και τι να κάνω και μου φαινεται στενάχωρο να ξαναπληρώνω το ίδιο ποσό για κάτι που ξέρω πως κατέχω, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Κουτσομιλάω και κάποια Γερμανικά που θυμαμαι από μικρότερος αλλά δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με αυτήν την Γλώσσα. Τεχνική και τέτοια αλλά ποτέ δεν με εντυπωσίασε. Λεω να κυνηγήσω κάτι πιο ΕΠΙΚ με Πορτογαλικά και Αραβικά (MSA) να είναι μεστις επιλογές μου.
Amnesiac.
14-03-2012, 12:43
Μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες και να επικοινωνώ με ανθρώπους από άλλες χώρες και να μαθαίνω τα ήθη και τα έθιμα τους.
Επίσης, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μπορείς να μιλάς τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα γιατί αλλιώς δε θα μπορείς να βρεις δουλειά.
Marillion
14-03-2012, 12:47
για ήθη και εθιμα υπάρχει το er sexion οχι η γλώσσα φιλος
KoiliaSamprela
14-03-2012, 14:12
Διπλώματα / Παπλώματα (http://www.esos.gr/ksenes-glosses/ta-nea/item/27507-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1.html)
freak brother
14-03-2012, 14:23
το μονο ψαροειδες που τρωω με ανεση .
Γενικά όσον αφορά IELTS/TOEFL, η λογική είναι ότι αυτά "λήγουν", είναι θέμα δηλαδή του πόσο πρόσφατο είναι το δίπλωμα. Αν έχεις το proficiency παραπάνω από 2-3 χρόνια, λογικά δε θα το δεχτεί κανείς. Διαφορετικά, μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια, αναλόγως και τι βαθμό έχεις. Δεν ξέρω πώς πάει το Michigan αλλά το Cambridge με C δεν το δέχονται ας πούμε απ' όσο ξέρω.
Τα λεφτά είναι πεταμένα, πράγματι, οπότε κάνε καμιά προσπάθεια στα πανεπιστήμια να δεις.
Αυτά.
redeemer
14-03-2012, 14:29
τα περισσότερα ιδρύματα ζητούν Αγγλικά επιπέδου B, αν ομως πας και κοιταξεις προσεκτικότερα, αυτό μεταφράζεται σε TOEFL, ΙELTS και λοιπες παπαριές που κοστίζουν όσο το Proficiency (δλδ λίγο πανω από 150 ευρώ) και δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με το C2 (ανώτατο επίπεδο) που αντιπροσωπευει το Proficiency. Κάθε φορά που το εξηγούσα αυτό σε κάποιον υπεύθυνο μου έλεγε πως δεν τον ενδιαφέρει. Δεν ξέρω πως να κινηθώ και τι να κάνω και μου φαινεται στενάχωρο να ξαναπληρώνω το ίδιο ποσό για κάτι που ξέρω πως κατέχω, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Αυτό το βασίζουν στο γεγονός πως αν πήρες το Proficiency πχ στα 15 σου,δεν εγγυάται πως στα 25 σου θα θυμάσαι/ξέρεις τη γλώσσα.Γι αυτό και σε πολλές περιπτώσεις αν έχεις πάρεις το C2 μέσα στα τελευταία 2-3 χρόνια το δέχονται και αυτό.
Παπαριές βέβαια,είναι απλά ένας τρόπος να αρμέξουν τους κατόχους C2.
Marillion
14-03-2012, 15:15
τα περισσότερα ιδρύματα ζητούν Αγγλικά επιπέδου B, αν ομως πας και κοιταξεις προσεκτικότερα, αυτό μεταφράζεται σε TOEFL, ΙELTS και λοιπες παπαριές που κοστίζουν όσο το Proficiency (δλδ λίγο πανω από 150 ευρώ) και δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με το C2 (ανώτατο επίπεδο) που αντιπροσωπευει το Proficiency. Κάθε φορά που το εξηγούσα αυτό σε κάποιον υπεύθυνο μου έλεγε πως δεν τον ενδιαφέρει. Δεν ξέρω πως να κινηθώ και τι να κάνω και μου φαινεται στενάχωρο να ξαναπληρώνω το ίδιο ποσό για κάτι που ξέρω πως κατέχω, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Αυτό το βασίζουν στο γεγονός πως αν πήρες το Proficiency πχ στα 15 σου,δεν εγγυάται πως στα 25 σου θα θυμάσαι/ξέρεις τη γλώσσα.Γι αυτό και σε πολλές περιπτώσεις αν έχεις πάρεις το C2 μέσα στα τελευταία 2-3 χρόνια το δέχονται και αυτό.
Παπαριές βέβαια,είναι απλά ένας τρόπος να αρμέξουν τους κατόχους C2.
το πρώτο σκελος θα εστεκε αν δεν δεχοντουσαν prof cambridge διχως χρονικο περιορισμο
in any case, εχει 2 χρονια που το πήρα και τα ιδρυματα που ειδα εγω τεσπα, δεν το δεχονται
α επισης στην weiss :
το michigan εχει low pass, pass & high pass. εγω με pass το εχω αλλά εχω 2 hp & 2 pass πιο αναλυτικά. σε καθε περίπτωση δεν παιζει ρολο καν ο βαθμός ecpe εφόσον το level b που ζητάνε ειναι πιο κάτω. βαθμολογικές απαιτήσεις ειχαν μοναχα στα ielts/ toefl
Fireknight
14-03-2012, 17:36
Sti diki mou periptosi , arketoi dextikan to prof cambridge , pou to pira to 2002 . To michigan einai malon dyskolo na to dextoun , eidika stin agglia . Mporeis omws na kaneis tis aitiseis episima kai na symperilaveis to michigan . An to mono tous provlima einai i glwssa 8a sou apantisoun me Conditional Offer , kai 8a zitane apotelesmata IELTS/TOEFL , opote 8a eisai sigouros oti den mporeis na ta apofygeis .
stam and the witches
14-03-2012, 18:07
Μ'αρέσει που έτρεχα σαν τον πούστη στα 15 μου να πάρω το Proficiency.
Roswell47
14-03-2012, 18:21
^
:(
asimoulis
14-03-2012, 19:10
μαριλλιον δεν την γλυτώνεις, θα σκάσεις τα 190 για το IELTS.
ολα αυτα ειναι ενα γαμημενο κυκλωμα για να δινεις λεφτα να μαζευεις χαρτια και να τα βαζεις στον κωλο σου. Τεσπα παρε κανα βιβλιο απο αμαζον και δωσε αυτο το Ιελτς. Επισης στο θεμα με τις γλωσσες αυτο το χρονο εχω ξεπαραδιαστει, 185 € τα εξεταστρα Michigan, 128 zertifikat (b1) και γυρω στα 300 ολα τα βιβλια και κανα 2000ρο τα διδακτρα ε γαμησετα. και αντε το πηραμε το μισιγκαν μετα για μεταπτυχιακο θελουμε απο 6000 ως 8000 χιλιαρικα και αν σε δεχτουν στο Ελλαντα παντα.
>Redeemer<
14-03-2012, 20:23
ολα αυτα ειναι ενα γαμημενο κυκλωμα για να δινεις λεφτα να μαζευεις χαρτια και να τα βαζεις στον κωλο σου. Τεσπα παρε κανα βιβλιο απο αμαζον και δωσε αυτο το Ιελτς. Επισης στο θεμα με τις γλωσσες αυτο το χρονο εχω ξεπαραδιαστει, 185 € τα εξεταστρα Michigan, 128 zertifikat (b1) και γυρω στα 300 ολα τα βιβλια και κανα 2000ρο τα διδακτρα ε γαμησετα. και αντε το πηραμε το μισιγκαν μετα για μεταπτυχιακο θελουμε απο 6000 ως 8000 χιλιαρικα και αν σε δεχτουν στο Ελλαντα παντα.
Και που να φτασεις σε επιπεδο C2 στα γερμανικα,που ΜΟΝΟ για τα εξεταστρα πρεπει να "σκασεις" καπου 350€!!!!!(τουλαχιστον,ετσι ηταν πριν 2 χρονια)
Αυτα τα 6000-8000 ειναι για ενα χρονο,ε;
tamagothi
14-03-2012, 23:02
το ΚΠΓ είναι πιο φτηνό πάντως (δεν έχω ιδέα αν το δέχονται κάπου, βέβαια. υποτίθεται ότι ναι, μια που είναι της ευρωπαϊκής ένωσης και τέτοια, αλλά στην πράξη δεν ξέρω.).
Mitsmann
15-03-2012, 00:28
Ρηντημερ ποσταρε ανεκδοτο η εικονα ΜΕΤΑΛ.
μη μιλας σοβαρα παρακαλω.
ον τοπικ, παρτε το Μιτς Ιγκαν.
βαλτε 200 ευρω σε λογαριασμο μου και σας φτιαχνω οτι χαρτι θελετε. I know a guy.
Οι τιμές των επι πληρωμεί μεταπτυχιακών στην Ελλάδα έχουν πέσει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν προγράμματα που φτάνουν την οχτάρα, σίγουρα όμως θα είναι εξαιρέσεις. Το δικό μου μεταπτυχιακό ενδεικτικά έπεσε από το 08 που το πήρα από τα 6κ στα 5.
Μαρίλιε, με την ειδικότητα που έχεις, παράτα τα όλα (νταξ εκτός των Αγγλικών προφανώς) και κάνε Γερμανικά. Έπρεπε να φτάσω 28 για να καταλάβω τι μαλακία έκανα που δεν ασχολούμουν νωρίτερα και τώρα πήρε φωτιά ο κώλος μου.
Sti diki mou periptosi , arketoi dextikan to prof cambridge , pou to pira to 2002 . To michigan einai malon dyskolo na to dextoun , eidika stin agglia . Mporeis omws na kaneis tis aitiseis episima kai na symperilaveis to michigan . An to mono tous provlima einai i glwssa 8a sou apantisoun me Conditional Offer , kai 8a zitane apotelesmata IELTS/TOEFL , opote 8a eisai sigouros oti den mporeis na ta apofygeis .
κι εμένα ευτυχώς μου δέχονται proficiency cambridge με Β (τόσο ζητάνε) στο πανεπιστήμιο του άμστερνταμ (uva) και το χω κι εγώ απ το 2002.
για τα άλλα που ενδιαφέρομαι, με κόβω να αναγκάζομαι να δίνω ielts και δεν το ψήνω μία.
τους ρώτησα αν δέχονται cpe σε ένα και μου'πανε ότι το προώθησανε σε ένα board αλλά προφανώς ξύσ'τ'αρχίδια σου
Οι τιμές των επι πληρωμεί μεταπτυχιακών στην Ελλάδα έχουν πέσει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν προγράμματα που φτάνουν την οχτάρα, σίγουρα όμως θα είναι εξαιρέσεις. Το δικό μου μεταπτυχιακό ενδεικτικά έπεσε από το 08 που το πήρα από τα 6κ στα 5.
Μαρίλιε, με την ειδικότητα που έχεις, παράτα τα όλα (νταξ εκτός των Αγγλικών προφανώς) και κάνε Γερμανικά. Έπρεπε να φτάσω 28 για να καταλάβω τι μαλακία έκανα που δεν ασχολούμουν νωρίτερα και τώρα πήρε φωτιά ο κώλος μου.
ελαχιστα με ενδιαφερουν, στο Μακεδονια ειναι 6500 στην Ασσοε ειναι 8000
γενικα δεν εχει νοημα επισης ναι επιπεδο C2 γερμανικων ειναι 345 τα εξεταστρα :rofl:
Αν έχεις το proficiency παραπάνω από 2-3 χρόνια, λογικά δε θα το δεχτεί κανείς. Διαφορετικά, μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια, αναλόγως και τι βαθμό έχεις. Δεν ξέρω πώς πάει το Michigan αλλά το Cambridge με C δεν το δέχονται ας πούμε απ' όσο ξέρω.
Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Στην περίπτωσή μου, μια χαρά το δέχτηκαν.
>Redeemer<
15-03-2012, 21:02
Αν έχεις το proficiency παραπάνω από 2-3 χρόνια, λογικά δε θα το δεχτεί κανείς. Διαφορετικά, μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια, αναλόγως και τι βαθμό έχεις. Δεν ξέρω πώς πάει το Michigan αλλά το Cambridge με C δεν το δέχονται ας πούμε απ' όσο ξέρω.
Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Στην περίπτωσή μου, μια χαρά το δέχτηκαν.
Μαλλον ησουν μεσα στην διορεια,γιατι και εγω ακουσει γι'αυτο. Υπαρχει προβλημα αν θες να σπυδασεις. Για εργασια ειναι οκ.
wraithgr
15-03-2012, 21:32
Μ'αρέσει που έτρεχα σαν τον πούστη στα 15 μου να πάρω το Proficiency.
Όντως ρε γμτ, μετά μια χαρά μου το ζήταγε το TOEFL το UCL, μου ήρθε να τους βρίσω....
(ps: εγώ το πήρα στα 14, χα!)
>Redeemer<
15-03-2012, 21:47
Καλυτερα ειναι να δινεις αυτα τα διπλωματα οσο πιο νωρις... Να μην μπλεκονται στα ποδια σου αργοτερα...
Μαλλον ησουν μεσα στην διορεια,γιατι και εγω ακουσει γι'αυτο. Υπαρχει προβλημα αν θες να σπυδασεις. Για εργασια ειναι οκ.
Αν ήμουν μέσα στη "διορεια" δε θα το ανέφερα.
>Redeemer<
15-03-2012, 22:06
Εντωμεταξυ,ακουσα το καλοκαιρι να λενε οτι απο φετος οποιος παιρνει το CAE με Α,αυτοματως ηταν σαν να παιρνει και το Proficiency με C. Κομματακι "κουφο" μου ακουγεται....
ελαχιστα με ενδιαφερουν, στο Μακεδονια ειναι 6500 στην Ασσοε ειναι 8000
γενικα δεν εχει νοημα επισης ναι επιπεδο C2 γερμανικων ειναι 345 τα εξεταστρα :rofl:
Impure, στο ΠαΜακ έκανα το μεταπτυχιακό μου και αυτό είχα στο μυαλό μου στο προηγούμενο ποστ βασικά. Δεν υπάρχει πλέον το νούμερο που λες.
τωρα κοιταζω για MIS στο μακεδονια 5869,5 € ΤΕΣΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΠΛΕΟΝ
Παλιά τιμή, 5.500 είναι και από νέο έτος σίγουρα 5.000 (inside info).
H., ο διαπλεκόμενος. Που ΞΕΡΕΙ.
Μπλόκαρε πάλι το διαφορικό ε?
GraveMiasma
19-03-2012, 04:07
Καλυτερα ειναι να δινεις αυτα τα διπλωματα οσο πιο νωρις... Να μην μπλεκονται στα ποδια σου αργοτερα...
h emetikh symboulh ths hmeras
>Redeemer<
19-03-2012, 22:38
Ama s xalaei toso poly,dws'ta esy sta geramata,kosmopoliti...
Ριντίμερ, όπως και να έχει, ο τύπος είναι στο διδακτορικό του, άρα είναι τουλάχιστον 25 κι έχει δει και 5 πράγματα παραπάνω από εκπαιδευτικές διαδικασίες και περιπτώσεις από εσένα που είσαι στα 16 σου ε.
Αγγλικά όσο νωρίς και να μάθεις δεν τα ξεχνάς. Και μάλλον τα βελτιώνεις κιόλας, αν έχεις στοιχειώδη επαφή με το ίντερνετ και με μουσικές, ταινίες, κλπ.
Γερμανικά πάλι πήγα σα μαλάκας και πήρα το Mittelstuffe στο Λύκειο και τώρα δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Όχι ότι αν δεν το είχα κάνει θα καθόμουνα τώρα στα γεράματα να μάθω.
Αυτή η τρέλα πάντως να παίρνουμε ένα κάρο διπλώματα απ'το σχολείο μόνο στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει. Χαρακτηριστικό της ξενοδουλείας και του ιδιότυπου κομπλεξικού βλαχοκοσμοπολιτισμού μας. Η νέα μόδα είναι τα Κινέζικα γιατί ως γνωστόν "οι σχιστομάτηδες θα μας αγοράσουν όλους". Και βέβαια ισπανικά στην αλτέρνατιβ Μανού Τσάο/Μπαρτσελονίστας εκδοχή του βλαχοκοσμοπολιτισμού.
>Redeemer<
20-03-2012, 22:13
Ριντίμερ, όπως και να έχει, ο τύπος είναι στο διδακτορικό του, άρα είναι τουλάχιστον 25 κι έχει δει και 5 πράγματα παραπάνω από εκπαιδευτικές διαδικασίες και περιπτώσεις από εσένα που είσαι στα 16 σου ε.
16;;; Υοu are underestimating my power...
Είχα την εντύπωση ότι ρώτησα και απάντησες κάπου τόσο. Όσο περισσότερο λες βασικά τόσο πιο επιβαρυντικό είναι για την περίπτωσή σου.
atom_smasher
21-03-2012, 04:54
Αγγλικά όσο νωρίς και να μάθεις δεν τα ξεχνάς. Και μάλλον τα βελτιώνεις κιόλας, αν έχεις στοιχειώδη επαφή με το ίντερνετ και με μουσικές, ταινίες, κλπ.
Γερμανικά πάλι πήγα σα μαλάκας και πήρα το Mittelstuffe στο Λύκειο και τώρα δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Όχι ότι αν δεν το είχα κάνει θα καθόμουνα τώρα στα γεράματα να μάθω.
Αυτή η τρέλα πάντως να παίρνουμε ένα κάρο διπλώματα απ'το σχολείο μόνο στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει. Χαρακτηριστικό της ξενοδουλείας και του ιδιότυπου κομπλεξικού βλαχοκοσμοπολιτισμού μας. Η νέα μόδα είναι τα Κινέζικα γιατί ως γνωστόν "οι σχιστομάτηδες θα μας αγοράσουν όλους". Και βέβαια ισπανικά στην αλτέρνατιβ Μανού Τσάο/Μπαρτσελονίστας εκδοχή του βλαχοκοσμοπολιτισμού.
εχεις ενα δικιο αν και μενα τα γερμανικα με βοηθησαν να βρεθω εδω περα! οντως δεν θυμαμαι σχεδον τιποτα και εκανα και 2 χρονια στο πανεπιστημιο ξανα.
Γενικα αυτη η τρελα στην Ελλαδα μονο, για να δουλεψεις σε λογιστηριο ζητανε Proficiency, αλλοι ιταλικα, αλλοι Γερμανικα, αλλοι τα ζητανε ολα μαζι κλπ. Εγω μαθαινω Γερμανικα για την παρτυ μου, αφου ηθελα να μαθω απο μικρη και δεν με εστελναν οι γονεις μου.
rottenside
21-03-2012, 12:17
καπου ειδα να αναφερονται τα κινεζικα. μεγαλο φειλ. ενας φιλος μαθαινε 3 χρονια, με κοπο κ αιμα και πηγαινοντας το καλοκαιρι ενα μηνα στην κινα ανακαλυψε οτι οι κινεζοι δεν καταλαβαινουν τπτ αν δεν εχεις την προφορα που εχουν κ αυτοι. και οτι ολες οι συννενοησεις για δουλεια, ιντερβιου κ τα συναφη γινονται στα αγγλικα.
>Redeemer<
21-03-2012, 21:27
Ναι,αλλα ουτε οι ιδιοι οι κινεζοι εχουν καλη προφορα στα αγγλικα,αλλα κουτσα-στραβα καταλαβαινεις τι λενε. Αρα,το προβλημα δεν ειναι τα κινεζικα σαν γλωσσα,αλλα ποσο καλη προφορα εχει αυτος που τα μαθαινει...
GraveMiasma
22-03-2012, 03:18
Redeemer poios apo tous 2 sth foto eisai ?
>Redeemer<
22-03-2012, 18:15
Esena poios 8 s voleue,g n petas malakies?
Egw,pantws,3erw k poios eimai egw k poios eisai esy st foto...:!::stfu:
h emetikh symboulh ths hmeras
Redeemer poios apo tous 2 sth foto eisai ?
http://i.imgur.com/6xL60.gif
Μπαμπ!
Δίνω IELTS σε λίγες μέρες και στοχεύω το 6.5. Παλεύεται; Κανένα site με ielts τεστάκια υπάρχει;
metamelia1
30-04-2013, 03:28
palevetai
tha dwsw kai gw sintoma gia 6.5 alla entelws aproetoimastos giati YOLO
Σήμερα βγήκαν τα δικά μου αποτελέσματα.
Reading: 8.5
Listening:8.5
Speaking: 6.5
Writing: 6.5
Σύνολο μου έβαλαν 7.5
Μου φάνηκε δύσκολο το test συνολικά, με την εξαίρεση του listening. Στο speaking/writing από όσο είχα μάθει πολύ δύσκολα σου βάζουν πάνω από 7, αλλά μπορείς να κάνεις αναβαθμολόγηση και να κερδίσεις μισό βαθμό και στα 2.
Γενικά είχα διαβάσει αρκετά, και είχα εξασκηθεί αρκετά. Η όλη πίκρα στο IELTS είναι ο χρόνος που σε κυνηγάει.
enitharmon
15-12-2015, 15:59
αυτό το ξερουμε;
https://www.duolingo.com
υπέροχο app, αν δε θες να διαβάσεις στα ΜΜΜ, είναι ο,τι πρέπει. Και μαθαίνεις όντως