Log in

View Full Version : Τρίκαλα.

Amnesiac.
28-02-2012, 22:29
αχαχχαχα, έλεος. τη βδομάδα που θα λείπω καλαμάτα βρήκες?
άνοιξε τοπικ στο reise, reise με διευκρινήσεις όπως πού θα μένεις, ποιες ώρες θα δουλεύεις και τι ψάχνεις και θα σου απαντήσω αναλυτικά, αλλά δε θα έχεις την ευχαρίστηση προσωπικής ξενάγησης. :P

Για πείτε Raven Lord και υπόλοιποι.

Θα περάσω την επόμενη βδομάδα μου εκεί, εκτός κι αν έχει σκατόκαιρο και δε μπορέσουμε να έρθουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθω με έναν τύπο που δεν έχω δει ποτέ, οπότε δε ξέρω τι ακριβώς θα χρειαστούμε. Επίσης το πόσες ώρες θα δουλεύουμε δεν εξαρτάται από εμάς γενικά και σίγουρα όχι από εμένα. Άρα ξεκινάμε με τα βασικά :

α) Πού μένουμε; (το βασικότερο όλων)
β) Πού τρώμε;
γ) Πού βγαίνουμε για ποτάρες, αν υποθέσουμε ότι ο συνάδελφος είναι στη φάση.
δ) Πού πάω για βολτάρες_με_μουσική_μόνος_μου, αν υποθέσουμε ότι ο συνάδελφος δεν είναι στη φάση "ποτάρες".
ε) Η κοσμοτέ έχει καλό 3g σήμα εκεί;

+ ό,τι άλλο ενδεχομένως ξέχασα.

Beyond Within
29-02-2012, 00:17
β) Μανάβικα, στις ταβέρνες.
γ και δ) Μανάβικα πάλι, allegro pub, arapatta ακριβώς δίπλα για μπύρες, rising λίγο παραδίπλα για ατσάλι, κρύπτη για after
άμα ο δικός σου είναι κυριλές, τα ξεχνάς όλα αυτά και πας bacarat, public ή ασκληπιού.
ε) καλό πρέπει να έχει

tsimpouklano
29-02-2012, 00:34
Αν ψηθείτε να δείτε καθόλου μετέωρα και στη συνέχεια να μείνετε για φαΐ καλαμπάκα:

-ζυγολάνης, για κοντοσούβλια και λοιπά χοληστερινοϊδή
-άγραφα, το ίδιο
-πανελλήνιο, για μαγειρευτά (για μεσημέρι είναι κυρίως)

Για ποτά κλπ τρίκαλα by far. Αν παρόλα αυτά πιείτε τίποτε καλαμπάκα, στην βασιλική (χωριό πάνω στο δρόμο τρικάλων-καλαμπάκας, στο μέσο της απόστασης) γενικά γράφουν.

Raven Lord
29-02-2012, 01:15
α) αν το budget είναι απεριόριστο (αν πληρώνει η δουλειά δηλαδή) μένεις "Αετών Μέλαθρον" (http://www.aetonmelathron.gr/) ή "Ανάντι" (http://www.anantiresort.gr/el/index.html). απέχουν το πρώτο 20-25 λεπτά περπάτημα από το κέντρο και το 2ο είναι στα 3-4 χλμ, αλλά απέχουν έτη φωτός από τα υπόλοιπα σε ποιότητα. αν θες να συμβιβαστείς με κάτι φθηνότερο ή ακριβώς στο κέντρο τότε το ακόλουθο θα κάνει τη δουλειά του http://www.ntinashotel.gr/el aka καράκεντρο.

β) για φαγητό τα μανάβικα έχουν πολλές συγκεντρωμένες ταβέρνες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει μια πτώση της ποιότητας. αν θες να φας στην περιοχή προτείνω "παλιά ιστορία" η οποία έχει αξιοπρεπές τσίπουρο και κρασί και καλά πιάτα σε γενικές γραμμές. μακρυά από "μεζεδοκαμώματα" και "κατώγι", είναι τα πιο τουριστικά και έχουν καταντήσει και τα πιο μέτρια. αν θες πιο τσιπουροφάση και φαγητό της ώρας (highlight σουβλάκι και χωριάτικο λουκάνικο) υπάρχει ο "Ντρομάκας" στον πεζόδρομο πίσω από το Πνευματικό Κέντρο. ακόμη πιο underground κατάσταση αλλά με καλύτερο τσίπουρο είναι τα "Τελχινάκια" πίσω από τη ΔΕΗ. πιο κυριλέ είναι το "Πικαντίλι" απέναντι από το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από τα μανάβικα. αν θες σούβλα, καλό κεμπάπ (κοντοσούβλι) κτλ έχουν τα "χασαπάκια" βαλαωρίτου και αθηνάς εργάνης, μιλάμε βέβαια για minimal φάση κρεοπωλείο-ψησταριά με 5-6 τραπεζάκια, ρετσίνες και μπύρες. πάντως για να φας πραγματικά καλά πρέπει να πας σε χωριό και δε νομίζω να είστε σε φάση να τραβιέστε.

γ) για ποτό κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Rising για heavy metal και Craft (ξανθιά/καπνιστή/weiss/μαύρη), Silver Spur για κλασσικές rockιές και ωραία επιλογή burbon, χαμάμ για πιο εμπορικό rock, swing για indie κ εναλλακτικά με ρακή ή ρακόμελο, arapata για rock, κρύπτη για κόσμο/μουνάκια και πιο mainstream καταστάσεις, ξυλάδικο για σκυλοafter. όσο άκυρος και να είναι ο άλλος νομίζω ότι με την Κρύπτη θα βολευτεί. ΜΗΝ πας bacarrat ή ασκληπειού εκτός αν θες να δεις τι παίζει για λαογραφικούς λόγους. Τσέκαρε και "Κεντρική Πλατεί Μουσική Σκηνή" για κανένα καλό live.
Aν πας από Rising (καθημερινές τέτοια εποχή είναι άδειο πριν τις 11.30) ψάξε ή το Χρήστο ή το Βίλε ή τον Κουτς και πες τους ότι σε έστειλα εγώ (μην πεις raven, Ζάχος καλύτερα :P ) να σε κεράσουν κανα σφηνάκι "δράκοντα".

δ) νομίζω ότι καλύπτεσαι από τα αποπάνω

ε)γενικά πιάνει το 3g. με βασανίζει μερικές φορές στο σπίτι των δικών μου αλλά τα καταφέρνω.

αν έχεις χρόνο και για βόλτες σε χωριά, ορεινά ή τουρισμό εντός πόλης, πες να συνεχίσω τον οδηγό.

πάρε κι ένα χάρτη με τα περισσότερα προαναφερθέντα σημεία ενδιαφέροντος:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=217568824658840305807.0004ba0d33eb74eb87593

Amnesiac.
29-02-2012, 01:26
Είστε όλοι αξιαγάπητοι και αν θέλετε να ξέρετε, εγώ σας πίνκαρα :pink:

Όταν μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για το ΤΡΙΠ θα ρωτήσω και περισσότερα. Θενξ!

atom_smasher
29-02-2012, 04:49
Στηριζω και γω παλια ιστορια. γαμει. κατα τ αλλα οι ντοπιοι μιλησαν.

freak brother
29-02-2012, 11:34
απο ενα περασμα που εκανα περσι , πολυ δυνατες οι τρικαλινες , μου κανε εντυπωση.

Raven Lord
29-02-2012, 11:40
είναι ένα από τα 3 καλά :P
(ψωνάρες όμως ... ;) )

Raven Lord
29-02-2012, 12:58
τελικά κουφάλα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ θα είμαι εδώ και αυτή τη βδομάδα - η καλαμάτα αναβλήθηκε προσωρινά - οπότε στείλε pm για προσωπική ξενάγηση

Impure
29-02-2012, 13:14
Amnhziak Να πας να παρεις σοκολατοπιτα η οποιοδηποτε γλυκο απο τον 'Γιαννης', επισης που ειπαν για μια καφετερια που εχει τον καλυτερο εσπρεσο και λεγεται diversion or so. Aς τοποθετηθουν και οι ντοπιοι

Amnesiac.
29-02-2012, 13:15
@ Ξυδόμπαρμπας :dfinger:

Μόλις μάθω περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερώσω κατευθείαν =)

Ιμπθρε δεν είμαι και πολύ των γλυκών αλλά την καφεδάρα θα τη δοκιμάσω σίγουρα, θενξ.

Shadowking
29-02-2012, 13:17
http://img8.imageshack.us/img8/1613/bullyboys2.jpg

στο σκινχαους έχω ακούσει ότι είναι καλά.

Impure
29-02-2012, 13:21
edit Diverso λεγεται ΚΑΝΟΥΤΑ & ΚΟΡΑΗ

freak brother
29-02-2012, 13:27

Skinhouse Hellas: ένας χώρος για Skinheads και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα ένα στέκι εναλλακτικής μουσικής έκφρασης, το οποίο δημιουργήθηκε πριν λίγα μόλις χρόνια και συνεχώς οργανώνεται και βελτιώνεται.

Raven Lord
29-02-2012, 13:33
edit Diverso λεγεται ΚΑΝΟΥΤΑ & ΚΟΡΑΗ

ναι αυτό είναι αλλά για τον καφέ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. πίνω μόνο ΦΡΑΠΕ και τσάι

@shadowking, ούτε έχω πάει, ούτε πού είναι ξέρω οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τη γνώμη σου

Beyond Within
29-02-2012, 14:48
Το σκινχαουζ δεν ξέρει κανείς πού είναι, αλλιώς θα είχε καεί μέχρι τώρα. Μέσα στην πολή δεν είναι σίγουρα, ακούγεται ότι είναι σε κάποια αποθήκη στο δρόμο προς κάποιο χωριό.

Ξέχασα να αναφέρω στο φαί, άμα είσαι του πιτόγυρου, να δοκιμάσεις "τοστιά".

atom_smasher
29-02-2012, 17:43
Στα τρικαλα τετοιο πραγμα;! πεφτω απ τα μετεωρα! Ακολουθηστε τα ξυρισμενα κεφαλια και θα το βρειτε.. σε καμια στανη φανταζομαι. ΞΕφτιλικια...

Raven Lord
29-02-2012, 19:27
Ξέχασα να αναφέρω στο φαί, άμα είσαι του πιτόγυρου, να δοκιμάσεις "τοστιά".

κατηγορία must eat. αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με αλάδωτη πίτα, αλλιώς θα πετάξεις τη μισή.

Impure
29-02-2012, 19:30
με σως Σικαγο παντα

Raven Lord
29-02-2012, 19:34
:touched:

Amnesiac.
02-03-2012, 11:36
Τελικά Καλαμπάκα θα μένουμε. Πόση ώρα είναι τα Τρίκαλα από κει;

Επίσης, ξέρετε κανά νορμάλ μέρος να μείνουμε;

Α, πείτε και κανά καλό μέρος για τσίπουρα, γιατί μίλησα με το συνάδελφο στο τηλέφωνο και ακουγόταν κουλ/χαλαρός τύπος.

Raven Lord
02-03-2012, 12:12
με αμάξι 20 λεπτά όλο ευθεία. η καλαμπάκα είναι τουριστικό μέρος με άπειρα ξενοδοχεία, για τα οποία δεν έχω καμμιά ιδέα. στάνταρ έχει και κυριλέ και χαβούζες. ίσως μπορεί να σε βοηθήσει ο αλέξανδρος (ithilmir) ο οποίος έχει μείνει σε κάποια με την μπάντα του 2-3 φορές. αν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του από facebook ή gmail.

ξέρω επίσης από μπαράκια το αέρινο (στο δρόμο προς καστράκι) και τη ραψωδία στο κέντρο.

επίσης, καστράκι (χωριό 1χλμ από καλαμπάκα) πρέπει να είναι καλά για ψητά κτλ αλλά έχω χρόνια να πάω. κοίτα και τις προτάσεις του τσιμπουκλανο.

καλαμπάκα βγαίνω 1-2 φορές το χρόνο βράδυ σε κανα live. γενικά, πηγαίνω μόνο πρωινά για δουλειά οπότε δε γνωρίζω λεπτομέρειες.

τέλος, καλαμπάκα και καστράκι μια δεκάρα το μουνάκι :P

Art In Haste
02-03-2012, 12:26
τέλος, καλαμπάκα και καστράκι μια δεκάρα το μουνάκι :P

Μας είχε ζαλίσει με αυτό ένας καθηγητής μου σε 3ήμερη προ 15ετίας στα μέρη σου! :)

Raven Lord
02-03-2012, 12:31
πρέπει να ξόδεψε πολλές δεκάρες :D

pixies
03-03-2012, 20:25
εχω μεινει εδω κ ηταν κομπλε http://www.hotel-edelweiss.gr/

GG*
04-03-2012, 14:40

αιμα τιμη και η γιδα μου βραστη

tsimpouklano
05-03-2012, 19:21
ξέρω επίσης από μπαράκια το αέρινο (στο δρόμο προς καστράκι) και τη ραψωδία στο κέντρο.

Το αέρινο γαμεί το βράδυ τώρα στα κρύα. Αρκετά πιθανό να πετύχετε και κανένα live (εντεχνοφάση όμως, βαριά κανά ροκ). Όσο για ραψωδία, μαζεύει κόσμο κυρίως νεολαία, τώρα που όμως λείπουν οι φοιτητές ο μ.ο. ηλικίας πέφτει κατακόρυφα. Έχει και 2-3 μαγαζιά κλαμπζ γουαναμπί, που μπορείτε να πιείτε κανά ποτό, αλλά πολύ η ίδια φάση σε όλα, οπότε για βραδινές εξόδους αν δεν είστε για κάτι χαλαρό, πηγαίντε τρίκαλα.

επίσης, καστράκι (χωριό 1χλμ από καλαμπάκα) πρέπει να είναι καλά για ψητά κτλ αλλά έχω χρόνια να πάω. κοίτα και τις προτάσεις του τσιμπουκλανο.

Στο καστράκι να φάτε σίγουρα στον ζιώγα - φοβερά ψητά. Καλός είναι και ο βαβίτσας. Τώρα πως θα τα βρείτε αυτά, ρωτήστε και οι καλοκάγαθοι ντόπιοι θα σας πουν.
Για καλαμπάκα, τα τσίπουρα που λες χτυπήστε τα στους διδύμους -στην κεντρική πλατεία της πόλης είναι δίπλα από μια τραπεζα, εμπορική νομίζω. Να πάρετε για μεζέ σίγουρα κολοκυθοκεφτέδες :pink:

Για διαμονή, αν και δεν ξέρω πολλά, το edelweiss πρέπει να είναι αρκετά καλό. Μπαίνοντας στην πόλη έχει 4-5 ακόμα μαζεμενα, οπότε οι επιλογές πολλές. Τσέκαρε εδώ: http://www.hotels.gr/gr/north_greece_hotels/thessalia_hotels/kalambaka_hotels.asp, όποιο σ'αρέσει ρώτα αν παίζει τίποτα άσκημο.

atom_smasher
06-03-2012, 04:23
αν θυμαμαι καλα εντελβαις ειχε μεινει η κοπελα μου και το ειχε βρει αρκετα καλο.

tsimpouklano
09-03-2012, 04:51
Το ξενοδοχείο;
Εσύ που ήσουν;

atom_smasher
09-03-2012, 15:13
Νομιζω αθηνα, δουλευα. Ειχε παει να δει τα μετεωρα με μια φιλη της.

Amnesiac.
09-03-2012, 20:28
Παιδιά γεια σας!!

Σήμερα γύρισα από Καλαμπάκα, οπότε ας πω τις εντυπώσεις μου στα γρήγορα πριν την πέσω λιγουλάκι.

Καταρχάς το μέρος είναι πανέμορφο, όχι η πόλη, η οποία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, με εξαίρεση την παλιά Καλαμπάκα, αλλά η ευρύτερη περιοχή. Πραγματικά αξίζει να πάτε, ειδικά από άνοιξη και μετά.

Η βροχή δε μας άφησε να κάνουμε πολλά πράγματα, πεταχτήκαμε μέχρι τα Μετέωρα αλλά σε ώρα που τα μοναστήρια ήταν κλειστά και η ομίχλη απεριόριστη. Γενικά πάντως, σοκ και δέος. Χαλαρά από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα.

Τρίκαλα περάσαμε μόνο απέξω δυστυχώς (γι'αυτό δεν επικοινώνησα Raven), πετύχαμε κωλόκαιρο όλη τη βδομάδα και τα σχέδια μας καταστράφηκαν εντελώς.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας, πήγαμε σε κάποια από τα φαγάδικα που είπατε και ήταν όλα ωραία =)

Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες.

Α, μέναμε στο Elena guesthouse (http://www.booking.com/hotel/gr/elena-guesthouse.html?sid=13400394a7e11276e243f3561c66cf5e) στην παλιά Καλαμπάκα, στο οποίο είχαμε τεράστια δωμάτια με υδρομασάζ και τζάκι στην προνομιακή τιμή των 40 € τη βραδιά (έχω την υποψία ότι είναι ακριβότερα κανονικά αλλά μας τα άφησε σε αυτή την τιμή λόγω μιας μικρής παρεξήγησης, αλλά είναι μόνο μια υποψία οπότε μπορείτε να τσεκάρετε και οι ίδιοι)

Raven Lord
07-08-2012, 19:04
ανεβάζω αυτό για το μινμιν, για να δει και όλο το τοπικ το οποίο νομίζω είναι αρκετά περιεκτικό για τρίκαλα και καλαμπάκα. αν θέλει καμιά παραπάνω λεπτομέρεια για τα χωριά, γενικά ξέρω αρκετά πράγματα επειδή έχω γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του νομού με τη δουλειά και τα έργα.

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Fun/thessalia-1.jpg

έχω σημειώσει τις βασικές περιοχές και μια ωραία διαδρομή. αν υπάρχουν κότσια για περισσότερο βουνό, εχει πράμα και πιο μακρυά από τον πολιτισμό (βλέπε σύνορα με άρτα). έβαλα και λίγο καρδίτσα γιατί αν κανείς είναι στην περιοχή αξίζει να πάει μια βόλτα από τη λίμνη. τεσπα, για λεπτομέρειες, είπαμε, εδώ είμαστε.

00i00
07-08-2012, 19:44
σεβαστικο ποστ...τα Βλαχοχωρια εννοειτε οτι με κερδισαν

ρε γμτ διαβασα και το βιβλιο του Σαμαρα και κολλησα με τα μερια σας

αν εχεις ορεξη γραψε τιποτα για κανα χωριο ανωμαλο
ψιλοσταρχιδια μου η φυσις
μπαρμπαδες κανιβαλους θελουμε

Raven Lord
07-08-2012, 20:07
αν θες κανιβαλισμό πρέπει να πορευτείς προς στουρναραίικα και να προχωρήσεις στα βάθη των βουνών - μεσοχώρα και μετά. μυρόφυλλο, βαλκάνο, γκολφάρι κτλ... εκεί οι περισσότεροι κάτοικοι δε βλέπουν πολιτισμό, αφενός γιατί είναι 2 ώρες για τον κοντινότερο, μέσα από στροφές και κωλόδρομο και αφετέρου γιατί το χειμώνα οι δρόμοι κλείνουν συχνότατα. έχω ένα συνεργείο από βαλκάνο - ουσιαστικά το χωριό είναι μια οικογένεια. τσίπουρα από το πρωί.

τα βλαχοχώρια έχουν φοβερό τοπίο, αλλά καθόλου μόνιμους κατοίκους - πλήν καστανιάς - οπότε ο κόσμος που θα βρεις εκεί είναι "πολιτισμένος" (και καλά βέβαια...), πάει μόνο το καλοκαίρι και ξεχειμωνιάζει στον "πολιτισμό".

βέβαια, οπουδήποτε παίζουν εποχιακά επαγγέλματα - αγρότες στον κάμπο, τουριστικά σε ελάτη, περτούλι - παίζει και αρκετή "τρέλλα"... χμμμ.... ουσίες, αλκοόλ κτλ. επίσης, το χωριό μου (ελάτη) και τα γύρω πρέπει να είναι πρωταθλητές στην αιμομιξία, αφού έχουν καταγωγή από αλλού και δεν ανακατεύονταν με τους βλάχους μέχρι πριν 40-50 χρόνια. έχω άτομα που συγγενεύω δύο φορές π.χ. και θείο και ξάδερφο. όπως καταλαβαίνεις υπάρχει και το ανάλογο μεγάλο ποσοστό "περιπτώσεων".

υπάρχει, τέλος, και κόσμος ο οποίος έσκασε από μεγαλουπόλεις, άνοιξε ένα μαγαζί μες στα βουνά και αράζει εκεί.
πιθανώς η κατάσταση στα ανατολικά του νομού να είναι πιο καμμένη - βλέπε χάσια/αντιχάσια, αλλά δεν έχω τόσες επαφές με τα μέρη.

00i00
07-08-2012, 21:31
τα τουριστια δε με ενδιαφερουν, δε μπα να ειναι οσο ειδυλιακα θελουν
οι ανθρωποφαγιες και οι αιμομιξιες εχουν ενδιαφερων

με εχει πιασει τον τελευταιο μηνα μια λυσσα για λαογραφικα κλπ και ψαχνομαι με οτιδηποτε εχει να κανει με μπαρμπαδες και τετοια country

ασκετο...εχεις διαβασει το βλιβλιο του?
http://www.egnomi.gr/content/data/multimedia/images//INTERNET%20PROSWPA/2012/SAMARAS_KWSTAS_464.jpg

Raven Lord
08-08-2012, 00:54
όχι. βοήθα με κανα link

00i00
08-08-2012, 01:26
http://www.scribd.com/doc/35327965/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1

Snorkmaiden
08-08-2012, 02:05
αν ανεβει καποιος Κοζιακα να ξερει οτι το καταφυγιο ειναι κλειδωμενο και οτι δεν εχει τουαλετες. Κατα τα αλλα η θεα, η διαδρομη και το καταφυγιο ειναι γαματα απο καθε αποψη.

Beyond Within
08-08-2012, 05:40
το χωριό μου (ελάτη) και τα γύρω πρέπει να είναι πρωταθλητές στην αιμομιξία, αφού έχουν καταγωγή από αλλού και δεν ανακατεύονταν με τους βλάχους μέχρι πριν 40-50 χρόνια.

Είμαι 4ος ξάδερφος με...τη μάνα μου.

Raven Lord
08-08-2012, 10:03
http://www.scribd.com/doc/35327965/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1

οκ, μπήκε στη λίστα

enitharmon
09-08-2012, 13:16
[QUOTE=Raven Lord;1193420]
προσπαθω εδω και ωρα να στησω το γενεολογικο δεντρο. Ο πατερας σου παντρευτηκε την ανηψια του;

atom_smasher
09-08-2012, 14:33
ανεβάζω αυτό για το μινμιν, για να δει και όλο το τοπικ το οποίο νομίζω είναι αρκετά περιεκτικό για τρίκαλα και καλαμπάκα. αν θέλει καμιά παραπάνω λεπτομέρεια για τα χωριά, γενικά ξέρω αρκετά πράγματα επειδή έχω γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του νομού με τη δουλειά και τα έργα.

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Fun/thessalia-1.jpg

έχω σημειώσει τις βασικές περιοχές και μια ωραία διαδρομή. αν υπάρχουν κότσια για περισσότερο βουνό, εχει πράμα και πιο μακρυά από τον πολιτισμό (βλέπε σύνορα με άρτα). έβαλα και λίγο καρδίτσα γιατί αν κανείς είναι στην περιοχή αξίζει να πάει μια βόλτα από τη λίμνη. τεσπα, για λεπτομέρειες, είπαμε, εδώ είμαστε.

ωραια ιδεα ο καταρακτης του μιν μιν. θα κοιταξω να παω καμια γυρα, ασε που απο κει θα περασουμε, να δειξω και κανα αξιοθεατο. Μην μας την βγουν τα σερβικα βουνα πιο ενδιαφεροντα.

Beyond Within
16-08-2012, 23:39
[QUOTE=Raven Lord;1193420]
προσπαθω εδω και ωρα να στησω το γενεολογικο δεντρο. Ο πατερας σου παντρευτηκε την ανηψια του;

Σόρυ για την αργοπορία, ο πατέρας μου είναι τρίτος ξάδερφος με τη γιαγιά μου (τη μάνα της μάνας μου). Οι ηλικίες πάντως είναι φυσιολογικές, τεσσερα χρόνια μεγαλύτερος είναι.

00i00
16-08-2012, 23:47
ωραια ιδεα ο καταρακτης του μιν μιν. θα κοιταξω να παω καμια γυρα, ασε που απο κει θα περασουμε, να δειξω και κανα αξιοθεατο. Μην μας την βγουν τα σερβικα βουνα πιο ενδιαφεροντα.

για Σερβια δε ξερω αλλα στην Βοσνια εχει ενδιαφεροντες Τουμπες
http://1.bp.blogspot.com/-mlUO_y3l-Pc/T2sIK_TcYTI/AAAAAAAABR4/sNIqZ7KOKls/s1600/BeFunky_Lomoart_1.jpg

ξυπνηστερε (http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_542.html)

Impure
20-12-2012, 10:01
Αε μου πει καποιος που τρωμε Χριστουγεννα μεσημερι γιατι θα παμε παρεα και θα λειπουν θειαδες κλπ που θα μαγειρεουν.

Mitsmann
20-12-2012, 10:08
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25195-%CE%A7%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-PART-II-%CE%A6%CE%AC%CF%84%CE%B5-%CE%9C%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1

εδω.

Impure
20-12-2012, 10:12
Αε μου πει καποιος που τρωμε Χριστουγεννα μεσημερι γιατι θα παμε παρεα και θα λειπουν θειαδες κλπ που θα μαγειρεουν.
Εννοω στα Τρικαλα αγαπητε Μιτσμανν. Θα είμαστε εκει Δευτερα απογευμα και δεν ειμαστ εσε φαση για ψωνια και μαγειρεμετα. Οποτε που παμε για φαι

rage for order
20-12-2012, 12:12
λαδοφάναρο στα μανάβικα θα πω εγώ αν και έχω καιρό να πάω.

Raven Lord
20-12-2012, 12:52
εγώ θα έλεγα να αποφύγεις τα μανάβικα, αλλά αν είναι η μόνη περιοχή που βολεύει, τότε θα πρότεινα "παλιά ιστορία" αν και επίσης έχω καιρό να φάω μανάβικα. καταρχήν θα έχετε αμάξι να μπορείτε να τραβηχθείτε παραέξω?

Raven Lord
20-12-2012, 13:17
β) για φαγητό τα μανάβικα έχουν πολλές συγκεντρωμένες ταβέρνες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει μια πτώση της ποιότητας. αν θες να φας στην περιοχή προτείνω "παλιά ιστορία" η οποία έχει αξιοπρεπές τσίπουρο και κρασί και καλά πιάτα σε γενικές γραμμές. μακρυά από "μεζεδοκαμώματα" και "κατώγι", είναι τα πιο τουριστικά και έχουν καταντήσει και τα πιο μέτρια. αν θες πιο τσιπουροφάση και φαγητό της ώρας (highlight σουβλάκι και χωριάτικο λουκάνικο) υπάρχει ο "Ντρομάκας" στον πεζόδρομο πίσω από το Πνευματικό Κέντρο. ακόμη πιο underground κατάσταση αλλά με καλύτερο τσίπουρο είναι τα "Τελχινάκια" πίσω από τη ΔΕΗ. πιο κυριλέ είναι το "Πικαντίλι" απέναντι από το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από τα μανάβικα. αν θες σούβλα, καλό κεμπάπ (κοντοσούβλι) κτλ έχουν τα "χασαπάκια" βαλαωρίτου και αθηνάς εργάνης, μιλάμε βέβαια για minimal φάση κρεοπωλείο-ψησταριά με 5-6 τραπεζάκια, ρετσίνες και μπύρες. πάντως για να φας πραγματικά καλά πρέπει να πας σε χωριό και δε νομίζω να είστε σε φάση να τραβιέστε.

update από αυτά που έγραψα στον amnesiac:
το πικαντίλι έχει κλείσει.
προσθέτω "κληματαριά" στην ασκληπιού για βράδυ (πρέπει να πας πριν τις 9.30 για να βρεις τραπέζι), μεζέδες, ψητά (κρέατα δικιάς τους παραγωγής), τσίπουρα και live σκληροπυρηνικό ρεμπέτικο μετά τις 11-11.30.
"το 'να φέρνει τ' άλλο" παραποταμίως για τσίπουρα και φαγητό όλη μέρα. προσοχή είναι μικρό και γεμίζει γρήγορα.
"τηγανιές και σχάρες" στην περιοχή κοντά στη ΔΕΗ για γαμάτες σούβλες.

όλα φαίνονται στο χάρτη που έχω ανεβάσει.
https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=217568824658840305807.0004ba0d33eb74eb87593
αν έχετε αμάξι να σου στείλω και μέρη στα γύρω χωριά που αξίζει περισσότερο.

Impure
20-12-2012, 15:11
Ο!!! Δωσε κ ινφο για χωρια γιατι θα ερθουμε με αμαξι και επισης θα εχουμε και φιλους Καρδιτσα οποτε θα παμε κ προς τα κει

Raven Lord
20-12-2012, 21:04
Λοιπόν, https://maps.google.gr/maps/ms?msid=217568824658840305807.0004d14c35770ac410e91&msa=0
αυτά είναι μερικές επιλογές σε αποστάσεις που κυμαίνονται από 5 εώς 45 χλμ από την πόλη, αλλά τις έχω δοκιμάσει.
σημειώνω ότι το "τσικάλι" έχει κυρίως κρητική κουζίνα (λίγο άκυρο), αλλά παλιά που είχα πάει ήταν καλό. κρατάω μια επιφύλαξη ότι μπορεί να μη λειτουργεί πια.
από αυτά θα πρότεινα κυρ-Λία για το καλύτερο χοιρινό κοντοσούβλι (το κρέας εγγυημένα προέρχεται από το διπλανό χωρίο - εκεί δίπλα μένω), τα "ίμια" έχουν γαμάτο τσίπουρο και πολύ καλό μεζέ. αν είναι να τραβηχτείτε προς τα βουνά, αξίζει στον μαργαρίτη στο νεραϊδοχώρι, πάλι για ψητά και σούβλες. αν πάλι είστε για πιο κοσμοπολίτικη φάση :P , έχω σημειώσει τα καλύτερα σε ελάτη κ περτούλι, μην πέσετε στα πιο τουριστικά.

τώρα προς καρδίτσα ξέρω ότι υπάρχει στο Λόγγο (περίπου στο 5ο χλμ Τρικάλων - Καρδίτσης κάνεις αριστερά) μια ταβέρνα η οποία έχει πολύ καλά ψητά, αλλά δεν έχω τιμήσει προσωπικά.
αν προτιμήσετε Καλαμπάκα, νομίζω ο tsimpouklano έχει καλύψει το θέμα και δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ε, περάστε κ από rising για κανα ποτό :P

edit: ΠΡΟΣΟΧΗ, αν κάνετε κατά τα βουνά ανήμερα Χριστουγέννων θα συναντήσετε πολύ κίνηση και ίσως μποτιλιάρισμα στην Ελάτη. ειδικά αν χιονίσει.

Sotos_The_Tequiler
21-07-2014, 20:00
Επειδή φέτος θα μείνω εντός συνόρων ελέγα μπας και πάρω σβάρνα καμια βδομάδα το επαρχιακό δίκτυο με το αμάξι έτσι απλά για πατριδογνωσία ναούμ.
Επειδή θα είμαι Ήπειρο στα πάτρια εδάφη για λίγες μέρες, έλεγα να πάω προς Άρτα κι από 'κει να πιάσω τα ορεινά (ανατολικά Τζουμέρκα) και να βγω προς Μουζάκι, Τρίκαλα κλπ.
Ξέρει κανείς καμιά καλή διαδρομή που να αξίζει έστω και για το μάτι μόνο. Δε με νοιάζει να έχει απαραίτητα μέρη για να μείνω. Το έχω λίγο φλού στο μυαλό μου, πάω χωρίς πρόγραμμα κι όπου βγει ασούμε.

Raven Lord
21-07-2014, 20:53
υπάρχουν υπεργαμάτες διαδρομές εννοείται. θα επανέλθω με χάρτες κτλ μόλις ευκαιρήσω. πότε περίπου το σκέφτεσαι?

Sotos_The_Tequiler
21-07-2014, 21:19
υπάρχουν υπεργαμάτες διαδρομές εννοείται. θα επανέλθω με χάρτες κτλ μόλις ευκαιρήσω. πότε περίπου το σκέφτεσαι?

Βασιζόμουν σε 'σένα ;)
πιθανότατα κάπου μεταξύ 7 & 15 Αυγούστου

atom_smasher
22-07-2014, 00:52
στειλε τον από το μυρόφυλλο! :)

Raven Lord
22-07-2014, 10:12
έριξαν άσφαλτο μέχρι τέλους? έχω χρόνια να πάω. :P

Raven Lord
22-07-2014, 11:19
λοιπόν, σώτε, εδώ έχω σημείωσει (ανοίγεις με google earth) τις βασικές περιηγήσεις της περιοχής ξεκινώντας από άρτα. https://drive.google.com/file/d/0BwLhkCZCgoU8a25nZHFIS2ozS28/edit?usp=sharing

βέβαια, αν δεν κατέβεις προς τα εκεί, μπορείς απευθείας από γιάννενα μέσω εγνατίας να βγεις χαλίκι και να συναντήσεις τις διαδρομές από βόρεια. ο πολύ κλασσικός γύρος - τροφή γα το μάτι - είναι Πύλη - Ελάτη - Περτούλι - Τρία Ποτάμια - Καστανιά - Καλαμπάκα. Επίσης, σου έχω σημειώσει και το γύρο της λίμνης πλαστήρα από μουζάκι. ρίξε μια ματιά, δες πόσο νομίζεις μπορείς να βγεις από χιλιόμετρα και επανερχόμαστε για λεπτομέρειες.

atom_smasher
22-07-2014, 13:58
στο χωριό μέσα ναι...από πολυνέρι νομίζω όχι. από το απέναντι χωριό - δεν θυμαμαι ονομα - έχει άσφαλτο μέχρι εκεί και είναι νομίζω 10-12 χιλιομετρα συνολικά, να κατέβεις στο ποτάμι, που πριν 2 χρόνια είδα και μια μικρή παραλιουλα ...και να ξανανεβεις μεχρι να βρεις ασφαλτο λίγο πριν το χωριό. και από την άλλη 3η πλευρά δεν ξερω αν ξαναφτιαξαν τον δρόμο μετά την κατολίσθηση.

Raven Lord
30-07-2014, 10:50
http://s52.photobucket.com/user/RavenLord_3k/slideshow/Travel/Mountains%20of%20Might

Raven Lord
31-07-2014, 19:37
36 χρόνια είχα το κάστρο φαναρίου στα 20 χλμ και δεν είχα αξιωθεί να πάω. ακόμη και όταν χρειάστηκε να πάω για δουλειά στο δημαρχείο του γειτονικού χωριού. τελοσπάντων, σήμερα έκατσε η φάση και έκανα τη διαδρομή με ποδήλατο. για τους επίδοξους ποδηλάτες η διαδρομή αποτελείται από 17χλμ επίπεδου δρόμου και στα 3 τελευταία ανεβαίνει 240m υψομετρικά, το οποίο είναι και λίγο πούτσα.
πρόκειται για το πιο καλοδιατηρημένο κάστρο της θεσσαλίας, βυζαντινής εποχής, οπότε είναι must see για όποιον ενδιαφέρεται για μεσαιωνικές φάσεις και αξίζει τη μικρή παράκαμψη από μουζάκι ή από τρίκαλα.

η διαδρομή
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/deltaiotaalphadeltarhoomicronmu3AE0_zps8ca9b281.jpg

και μερικά πλάνα
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00403_zps4ba1cfba.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00401_zps25b26124.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00397_zps0083ce23.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00395_zps86c077ab.jpg

θέα σε όλο τον κάμπο τρικάλων - καρδίτσας
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00387_zps96c7240a.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00398_zps4320c990.jpg

δυστυχώς η πρόσβαση για τους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο μέχρι τις 14.30 και βρήκα τις πύλες κλειστές :(
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/CAM00392_zpsfa2f8143.jpg

Raven Lord
04-08-2014, 18:20
κάστρων συνέχεια λοιπόν! βυζαντινό κάστρο Γριζάνου (6ος μ.χ. αιώνας) και τα γύρω οχυρά.

http://s52.photobucket.com/user/RavenLord_3k/slideshow/Travel/Kastra%20Grizanou

και η τοποθεσία: https://www.google.gr/maps/place/%CE%9A%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF/@39.6359563,22.0627373,666m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x1358f065182e88e1:0x8a265bb0620205bb

Sotos_The_Tequiler
03-09-2014, 16:36
κάτι ατυχίες δε μου άφησαν χρόνο για να κάνω αυτό που έλεγα Raven. Το κρατάω όμως για το μέλλον σίγουρα.
Οι φωτό που έβαλα στο άλλο θρεντ είναι από την παλιά εθνική στην Κατάρα. Πηγαίνοντας από Ηγουμενίτσα > Θεσσαλονίκη έκανα μια "μικρή" παράκαμψη προς Λάρισα.

Raven Lord
03-09-2014, 18:46
next time :)

Raven Lord
08-09-2014, 13:04
technically στο νομό καρδίτσας:
Κεραμαριό (Δρακότρυπα)

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Animals/CAM00924_zpsb44058c1.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Animals/CAM00926_zps50d44fda.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Animals/CAM00933_zpsb1c01631.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Animals/CAM00934_zps417c5ede.jpg

tsonos
07-10-2014, 02:27
http://fatsimaremag.blogspot.gr/2010/07/million-dollars-premium-strip-club.html 8)

Raven Lord
07-10-2014, 10:19
tsonos, σε βρίσκω παρωχημένο. το εν λόγω "κλαμπάκι" έχει αλλάξει ιδιοκτησία και όνομα. τώρα πια λέγεται babylon και προσφάτως φιλοξένησε την κυρία sunny wild
http://mageutiko.gr/wp-content/uploads/2013/12/showarticleimage2-10.jpg

tsonos
07-10-2014, 11:08
http://i58.tinypic.com/91jh3a.jpg

Raven Lord
10-09-2015, 12:50
μετά από τόσα χρόνια, ακόμη ανακαλύπτουμε μέρη του νομού. στα αντιχάσια όρη, στα σύνορα νομού τρικάλων - λάρισας, βρίσκεται το μεγαλύτερο δάσος οξυάς των βαλκανίων. πρόκειται για χαμηλά βουνά με ήπιες κορυφές, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ένα 4x4. στην κορυφή Μαμαλή (1424 μ.), όπου γίνεται το mountain enduro camp, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος όπου μπορεί κανείς να κατασκηνώσει ή να μείνει ελεύθερα στο δενδρόσπιτο. η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω βερδικούσιας, από όπου πλησιάζει ακόμη και ΙΧ με ένα βαθμό ρίσκου, είτε από αγρελιά (κοντινότερη από τρίκαλα), αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε 4x4.
εξόρμηση το προηγούμενο σ/κ για ψήσιμο και διανυκτέρευση.

δενδρόσπιτο
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/SA502342_zpswd4reacx.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/CAM02911_zps8d0r5uix.jpg

κορυφή
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/CAM02929_zpsig5opshs.jpg

καζάρμα (τουρκικό φυλάκιο)
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/SA502296_zpsuazc0pm1.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/SA502302_zpsgfvr4dc8.jpg

το δάσος
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/SA502288_zpsiv8fucfs.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/CAM02931_zpsaojus84l.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/CAM02930_zpslbbdm8ob.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/CAM02926_zpstmuh7f0q.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/SA502292_zpsw6h4qpbx.jpg

βερδικούσια
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Mamali%205_9_2015/CAM02933_zpsh7i7r457.jpg

Raven Lord
16-09-2015, 10:38
άλλο ένα από ν. καρδίτσης. 27 χλμ από τα τρίκαλα βρίσκεται η αρχαία Ιθώμη (στα ΝΑ του χωριού Πύργος Ιθώμης). εκεί διασώζονται λείψανα αρχαίου τείχους και κτισμάτων καθώς και ορθογωνικός ελληνιστικός πύργος. δυστυχώς, ο χώρος είναι εντελώς εγκατελειμένος και η πρόσβαση στον πύργο πολύ δύσκολη.
το "μονοπάτι" είναι κάπως έτσι στα καλά σημεία:
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Ithomi%20Tower/CAM02964_zpsqvdifved.jpg

σίγουρα δεν είναι πορεία για τα ρούχα ποδηλασίας που φορούσα. σιγά σιγά μέσα από τα αγκάθια άρχισε να ξεπροβάλει ο πύργος

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Ithomi%20Tower/CAM02967_zpszy4qtv8c.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Ithomi%20Tower/CAM02968_zpshrx4erwb.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Ithomi%20Tower/CAM02971_zpsofkmi4oz.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Ithomi%20Tower/CAM02972_zpsyy2k3qkx.jpg

και η θέα στο θεσσαλικό κάμπο
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Ithomi%20Tower/CAM02977_zpsyxf3fh8x.jpg

Taksitzhs
16-09-2015, 12:25
ακόμη ανακαλύπτουμε μέρη του νομού. στα αντιχασίσια όρη

Εγω αυτο διαβασα.

Raven Lord
16-09-2015, 12:36
εεε, όχι και "αντί-" :P

Raven Lord
06-10-2015, 19:16
δάσος οξυάς reloaded. Λίμνη Λογγά, υψόμετρο 1100 μ, 50χλμ από Τρίκαλα.
αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά του δάσους, σε μια άγνωστη γωνιά του νομού
https://www.google.gr/maps/place/%CE%A6%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1+%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CE%AC,+%CE%A4%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9+422+00/@39.8198131,21.9337066,813m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x135855c8a20580a1:0xae23593fa86691e9

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03203_zps7ibbpanb.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03133_zpsbcvdnvvi.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03154_zpsoqnrlqmr.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03198_zpsjxufh90c.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03157_zpsn6cocdlx.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03145_zpshqls8tnw.jpg

και άπειρα μανιτάρια λόγω εποχής και καιρικών συνθηκών. δυστυχώς, δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03209_zpsrnjybz9l.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03210_zpsrnjaziwh.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03206_zpsyxw8qyl0.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03201_zpso3nldsdk.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03193_zpsetmtbydy.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03191_zps9iirv520.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03188_zpsmx3iexyn.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03177_zpsawod3oms.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03175_zpsethifoz3.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03172_zpsk6f1wkwt.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03170_zpsgf9mjzqy.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03166_zpsjvdztrtm.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03165_zpsccdlcuet.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03161_zps1ryk7rcu.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03156_zpsqwrzwja2.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Limni%20Longa%203_10_2015/CAM03149_zpseurp776o.jpg

νομίζω ότι βρήκα αρκετούς τέτοιους
http://2.bp.blogspot.com/_WSeE8s3Vqr4/TLSyinOfefI/AAAAAAAAA80/QuPo-J0N8yo/s1600/1ot.jpg

οι οποίοι αποτελούν περιζήτητο έδεσμα... :( κρίμα

sfinotouvlaki
06-10-2015, 19:54
Υπέροχη η λιμνούλα, ρέηβεν!

Στα ελάφια όμως, σ' έχω...

technically στο νομό καρδίτσας:
Κεραμαριό (Δρακότρυπα)

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Animals/CAM00924_zpsb44058c1.jpg

Καθαρόαιμα ιρακινά!

http://i23.photobucket.com/albums/b360/Lost_In_Cooperland/iraq/elaf_zpsfipv81m2.jpg

http://i23.photobucket.com/albums/b360/Lost_In_Cooperland/elafino%20moustakino_zpsoqebvded.jpg

Raven Lord
11-07-2016, 12:22
Πρώτη δυνατή ορεινή διαδρομή για φέτος, Νεραϊδοχώρι - Μαρόσα (υψόμετρο 1960μ.).
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=18m2IUaf1LUy1c2RnMzQN3KM3PKA

με θέα σε όλες τις κορυφές της ανατολικής πίνδου.
νεράιδα - κορομηλιά και δεξιά φαίνεται λίγο η αστραπή
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Marosa%20Peak%2009-07-2016/CAM04248_zpspm1pfxh0.jpg

Λουπάτα
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Marosa%20Peak%2009-07-2016/CAM04249_zpsuxkjqjnc.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Marosa%20Peak%2009-07-2016/CAM04279_zpsyugzn41c.jpg

όρνιο (2022μ.) - (αμφίσημη η φωτογραφία :P )
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Marosa%20Peak%2009-07-2016/CAM04275_zpsocdtowmh.jpg

μαρόσα
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Marosa%20Peak%2009-07-2016/CAM04269_zpsnk5tz92x.jpg

άγραφα, λιβαδοχώρι, μεσοχώρα κτλ
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Travel/Mountains%20of%20Might/Marosa%20Peak%2009-07-2016/CAM04256_zps8djrvhdm.jpg

η διαδρομή ήταν απαιτητική, για πεζοπόρους τουλάχιστο μέσου επιπέδου, ενώ σε πολλά σημεία δεν υπάρχει μονοπάτι και κόβεις την πλαγιά κατακόρυφα. μήκος με την επιστροφή 16+ χιλιόμετρα και υψομετρική ανάβαση 1100μ. γενικά, στρώσαμε χαρακτήρα το σάββατο, αλλά για 2 ώρες απλά χαζεύαμε τη θέα.

atom_smasher
11-07-2016, 14:55
Ωραίος. Άντε και στο Μυρόφυλλο κάποια στιγμή...

Raven Lord
11-07-2016, 19:30
έχεις καμιά καλή διαδρομή να προτείνεις?

BlackiE
11-07-2016, 19:36
Τρίκαλα-Φήκη για φαγητό στο "Αυλάκι" :p

Raven Lord
11-07-2016, 19:44
εννοείται μετά είχε ψητά και τσίπουρο στο μαργαρίτη στο Νεραϊδοχώρι ;)

Ghoul
11-07-2016, 23:48
τίμιος ο ρέιβεν. να φτιάξουμε ένα ορειβατικό θρεντ.

atom_smasher
12-07-2016, 00:24
θα ανέβω αρχές Αυγούστου οπότε και θα ρωτήσω αν βρω κανέναν ζωντανό από εκεί τριγύρω...

Parasight
12-07-2016, 08:12
Θα έρθω κι εγώ Τρίκαλα φέτος, για αυτό:

http://i.imgur.com/BCCLhr0.jpg

Συμπαθάτε με για το offtopic, συνεχίστε :D

Raven Lord
12-07-2016, 21:25
αν εκείνο το σ/κ δεν τραβηχθώ για κανα βουνό κ εγώ εκεί

Sotos_The_Tequiler
18-08-2017, 11:09
θανάρθω κι εγώ και λέω να πάρω το δρόμο: Βουργαρέλι > Αθαμάνιο > Μεσοχώρα > Πύλη > Τρίκαλα έτσι να χορτάσω λίγο βουνό ναούμ.

atom_smasher
18-08-2017, 11:52
ap to murofullo na pas. na xortaseis. na katseis kai sthn aulh tou xwriou ston kitso na pieis ena kafe.

Sotos_The_Tequiler
18-08-2017, 12:11
ap to murofullo na pas. na xortaseis. na katseis kai sthn aulh tou xwriou ston kitso na pieis ena kafe.

Αν είχα παρέα θα πεταγόμουν, αλλά θα οδηγάω μόνος μου και το Μυρόφυλλο με βγάζει αρκετά εκτός δρόμου. Ήδη είναι 4,5ώρες τα τρίκαλα από εδώ που είμαι, αν πάω κι από Μυρόφυλλο το κόβω να φτάνει το 6ωρο :P
Το σημειώνω για επόμενη εξόρμηση. Ίσως το συνδυάσω με Θοδώριανα και Νεράιδα

Raven Lord
18-08-2017, 12:57
αύριο έρχεσαι?

atom_smasher
18-08-2017, 13:15

Αν είχα παρέα θα πεταγόμουν, αλλά θα οδηγάω μόνος μου και το Μυρόφυλλο με βγάζει αρκετά εκτός δρόμου. Ήδη είναι 4,5ώρες τα τρίκαλα από εδώ που είμαι, αν πάω κι από Μυρόφυλλο το κόβω να φτάνει το 6ωρο :P
Το σημειώνω για επόμενη εξόρμηση. Ίσως το συνδυάσω με Θοδώριανα και Νεράιδα

kala. o kitsos tha stenaxwrhthei an tou to pw, alla telos pantwn.

Sotos_The_Tequiler
18-08-2017, 13:56
αύριο έρχεσαι?

ναι, λέω να ξεκινήσω μεσημεράκι κάποια στιγμή

Raven Lord
18-08-2017, 17:42
είμαι στα όρη ρε γμτ... πάνε κ κάνουν τα events 17 αυγούστου στα μαγευτικά 3καλα... :(

Sotos_The_Tequiler
18-08-2017, 17:51
να στήσω κανα τσαντίρι εκεί στο πάρκο για το βράδυ μετά το λάιβ ή θα με μαζέψουνε;;

Raven Lord
18-08-2017, 17:54
δεν έχω δει ποτέ να στήνουν οπότε δεν ξέρω... αν ήμουν κάτω θα σε βόλευα εγώ

Raven Lord
09-09-2020, 11:36
γμτ, έγινε συνδρομητικό το photobucket και εξαφανίστηκαν όλες οι παλιές φωτογραφίες... τεσπα, προχωράμε.
σε απόσταση μόλις 20-25' από την πόλη βρίσκουμε αυτό το σκηνικό https://goo.gl/maps/EkicVMHVfmw87Q9a8 (το οποίο είναι και το κοντινότερο σε μπάνιο που μπορεί να κάνει κανείς στο νομό).

ένα διαμορφωμένο (αλλά και παραμελημένο) μονοπάτι ξεκινάει από την άκρη του χωριού και ακολουθεί τη ροή του κεφαλοπόταμου για κανα μισάωρο. εύκολο για μικρούς και μεγάλους, ανεξάρτητα φυσικής κατάστασης. υπάρχει βέβαια η πλήρης διαδρομή μέχρι τις πηγές στα 1500μ υψόμετρο η οποία είναι ζόρικη. στην πορεία θα συναντήσει κανείς καταρράκτες και βάθρες όπου μπορεί να παίξει μια αναζωογονητική βουτιά.

https://i.imgur.com/kLf1DXx.jpg

https://i.imgur.com/HqG95FZ.jpg

https://i.imgur.com/oVCgU97.jpg

https://i.imgur.com/LMbRZAQ.jpg

η θερμοκρασία του νερού είναι άλλη υπόθεση. θέλει κότσια. δηλαδή καμιά σχέση με σαμοθράκη, νέδα, πολυλίμνιο κτλ. εδώ έχουμε να κάνουμε με λιωμένο χιόνι.
https://i.imgur.com/a4QkIXY.jpg

https://i.imgur.com/2LnV55b.jpg

Raven Lord
09-09-2020, 12:31
επίσης, ήμουν σίγουρος ότι είχα ανεβάσει φωτογραφίες από την ορειβατική διαδρομή ελάτη - σπηλιά μπέη, αλλά δεν τις βρίσκω πουθενά. τεσπα, επειδή αποτελεί πάντα μια καλή προθέρμανση για αρχές της σεζόν ή μια καλή καλοκαιρινή προπόνηση, πρόκειται για καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι με μήκος περίπου 6χλμ. τα 2,5 πρώτα παίρνουν και όλη την υψομετρική διαφορά των 500μ. και είναι μέτριας δυσκολίας. μετά ακολουθούν 3,5 χλμ ήπιας κατηφόρας μέχρι το ξέφωτο όπου θα δει κανείς το σπήλαιο, μια προσφάτως σχηματισθείσα λίμνη από κατακρήμνιση και ένα κιόσκι - πρόχειρο ορειβατικό καταφύγιο. στο σπήλαιο δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να κατέβω ακόμη. χρειάζεται σχοινί για σιγουριά (γίνεται και χωρίς αλλά δε ρισκάρω).

https://i.imgur.com/6w1ehx3.jpg

https://i.imgur.com/yOI8Wjz.jpg

https://i.imgur.com/VyRuavU.jpg

https://i.imgur.com/N5NJQUE.jpg

https://i.imgur.com/cmpgB63.jpg

https://i.imgur.com/vku6PUR.jpg

https://i.imgur.com/IicB6iK.jpg

Raven Lord
09-09-2020, 19:23
και μερικές τυχαίες

χιονοδρομικό περτουλίου
https://i.imgur.com/erdrXUR.jpg

πάνω σαλέ χιονοδρομικού. εγκαταλελειμμένο και γεμάτο σκουπίδια
https://i.imgur.com/yoyscOK.jpg

το βουνό Μπουντούρα μέσα από τα δένδρα
https://i.imgur.com/FzYiVvT.jpg

Sotos_The_Tequiler
09-08-2021, 21:58
Στουρναραίικα έχει καλά κοψίδια;
Λέει για διαμονή 2 μέρες ξερωγώ για να παίξει 'ήπιας μορφής' εκδρομή τριγύρω σε κανα ποτάμι κλπ;

Επίσης:
Έλεγα να δοκιμάσω κάποια στιγμή τη διαδρομή Μεσοχώρα-Νεραϊδοχώρι. Βγαίνει ή είναι ζούγκλα;
Το Νεραϊδοχώρι λέει για διαμονή ή μόνο για επίσκεψη;

Μιλάω πάντα για καλοκαίρι.

tsimpouklano
10-08-2021, 08:33
Για πότε λες μωράκι;

atom_smasher
10-08-2021, 09:40
Στουρναραίικα έχει καλά κοψίδια;
Λέει για διαμονή 2 μέρες ξερωγώ για να παίξει 'ήπιας μορφής' εκδρομή τριγύρω σε κανα ποτάμι κλπ;

Επίσης:
Έλεγα να δοκιμάσω κάποια στιγμή τη διαδρομή Μεσοχώρα-Νεραϊδοχώρι. Βγαίνει ή είναι ζούγκλα;
Το Νεραϊδοχώρι λέει για διαμονή ή μόνο για επίσκεψη;

Μιλάω πάντα για καλοκαίρι.

εχει ξενωνα στα στουρναραιικα; Καλά χειμώνα μόνο αν είσαι αρκούδα.
να πας και στο μυρόφυλλο για βουτιά. Οχι οτι εχει και τίποτα αλλο. Ισως παίζει ενα καφενειο ανοιχτό.

Raven Lord
10-08-2021, 10:25
δε θα έλεγα ότι είναι ο απόλυτος προορισμός, αλλά κάτι θα βρεις και στουρναραίικα. για διαδρομές έχει αυτή που αξίζει https://el.wikiloc.com/oreibasia-diadromes/augo-2-148-m-apo-libadokhori-avgo-14174613
επίσης, μπορείς να πας στην παλαιοκαρυά και να δεις τον καταρράκτη και την τοξοτή γέφυρα. https://www.google.gr/maps/place/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82+-+%CE%A4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%84%CE%AE+%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1+%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%AC%CF%82/@39.4311915,21.5253633,854m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x135939ac0a966d41:0x6d2d79aa951ed778!8m2!3d39.4311874!4d21.527552
μεσοχώρα - νεραϊδοχώρι βγαίνει. έχει στροφές αλλά οκ. γενικά, για διαμονή άμα θες να έχεις και λίγο πολιτισμό να πιεις κανα ποτό, αξίζει μόνο η ελάτη. από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα δε θα βρεις κόσμο πλην πολύ εμπορικών ημερομηνιών.
πότε σκέφτεσαι και για πόσες μέρες, να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες,

Sotos_The_Tequiler
10-08-2021, 11:10
Μάλλον από Δευτέρα 16/8 το βλέπω. 3-4 βράδια το πολύ
Το κοιτούσα και για Ελάτη, και σκεφτόμουν μπας και μείνω 1-2 μέρες Στουρναραίικα για βόλτες στα πιο χαμηλά (όπως παλαιοκαρυά που είπες) και μετά να ανέβω προς Ελάτη για κανα βράδυ έξτρα στα πιο ορεινά.
Με μια ματιά στο booking είδα να παίζει ένας ξενώνας, απλά δεν είχα ιδέα τι παίζει από πολιτισμό και μαγαζιά στα Στουρναραίικα
Δεν είμαι για πολλά περπατήματα, μάλλον θα περιοριστώ σε πιο προσβάσιμους προορισμούς με αυτοκίνητο και λίγο περπάτημα (καμιά ωρίτσα την έχουμε, ενδεικτικά).
Για δροσιά ψάχνουμε, νερά, καλό φαΐ και τσίπουρο :)

Raven Lord
10-08-2021, 11:25
για καθημερινές σε κόβω να πας καρφί για ελάτη, τα άλλα θα είναι ψιλοάδεια. οι αποστάσεις εκεί γύρω είναι κοντινές. για πολλά νερά που λες θα πρέπει να τραβήξεις προς ασπροπόταμο, αλλά είναι καμιά ωρίτσα οδήγηση από ελάτη. γενικά, τα νερά φέτος είναι στα χαμηλά τους, λόγω ξηρασίας, αλλά πάνω κάτι έχει.
άντε, εκείνες τις μέρες μπορεί να σας κάνω και καμία προσωπική ξενάγηση άμα το κανονίσετε

Sotos_The_Tequiler
10-08-2021, 11:40
Δε με απασχολεί και πολύ αν είναι άδειο το μέρος, αρκεί να έχει κανα μαγαζί ανοιχτό το βράδυ για τα βασικά.

Δεν έχω καμιά κάψα σώνει και καλά να πάω Στουρναραίικα :p πιο πολύ το κοιτούσα από άποψη διαδρομών εκεί κοντά

Raven Lord
10-08-2021, 11:59
λογικά και στουρναραίικα παίζουν 1-2 ταβέρνες που μένουν ανοιχτές και καθημερινές, έχει κάποιο μόνιμο πληθυσμό. διαδρομές όμως βολεύει μόνο αν θες να τραβηχθείς προς μεσοχώρα και μετά θεοδώριανα. εκεί παίζουν φοβερά μέρη. άμα έχετε όρεξη να τραβηχθείτε εδώ https://www.google.gr/maps/place/%CE%A1%CE%AD%CE%BC%CE%B1+%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%82/@39.4282218,21.2165017,4695m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x135938902172610f:0xe6c1bf0bcfb01830!2zzqPPhM6_z4XPgc69zrHPgc6xzq_Ouc66zrEgNDIwIDMy!3b1!8m2!3d39.4529808!4d21.490237!3m4!1s0x13595179999de8c1:0x9939ccbe4d6b52c1!8m2!3d39.42643!4d21.216396 έχω ακούσει ότι είναι απίστευτο μέρος. είναι στα πλάνα να πάω κι εγώ φέτος. έχει κάποια οδήγηση, αλλά η πεζοπορία είναι εύκολη και σχετικά σύντομη.

το κοντά είναι σχετικό αν σκεφτείς ότι παλαιοκαρυά 3καλα π.χ. είναι 30 λεπτά, επίσης, παλαιοκαρυά ελάτη 30 λεπτά, ελάτη νεραιδοχώρι κανα 20λεπτο, 3καλα στουρναραίικα 40 λεπτά. γενικά, όλα αυτά από άποψη οδήγησης είναι πολύ οκ, οπότε όπου και να μείνεις δε θα έχεις θέμα. στα πιο χωμένα στα ορεινά ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας, αλλά όλα γίνονται. άρα πρέπει να ξεκαθαρίσεις λίγο το πλάνο στο μυαλό σου. προς μεσοχώρα - θεοδώριανα βολεύουν τα στουρναραίικα. προς νεραϊδοχώρι και μετά ασπροπόταμο ή αθαμανία (θεσσαλικά τζουμέρκα) βολεύει η Ελάτη. ;)

tsimpouklano
10-08-2021, 13:02
Θα είμαι 28/08 Καλαμπάκα για έναν γάμο, ψήσου να καθίσεις περισσότερο που έχω να σε δω 4-5 χρόνια.

Art In Haste
10-08-2021, 13:42
Και μείνε εκεί.

Soto να πας σίγουρα στον καταρράκτη που είπε ο Ρέηβεν.

Raven Lord
10-08-2021, 15:08
Και μείνε εκεί.

και να τον φορτωθούμε εμείς? να πάει φλώρινα.

tsimpouklano
10-08-2021, 15:23
Αν δεν κάνω λάθος, η MarMeg σπούδαζε εκεί.

atom_smasher
13-08-2021, 09:40
Τα στουρναρεικα καιγονται ακομα 3η μερα...

Raven Lord
13-08-2021, 13:34
Μια μικρή φωτιά που σιγοκαιει είναι. όχι κάτι ανησυχητικό

Sotos_The_Tequiler
15-08-2021, 12:30
άκουσα ότι πήρε από κεραυνό που έπεσε ψηλά.

Έκλεισα για Ελάτη 16-17-18
θα είμαι στη γύρα

Raven Lord
15-08-2021, 20:04
Πού θα μένεις; στείλε MSN για οτιδήποτε, μην ντρέπεσαι. θα δουλεύω αλλά όλο κ σε κάτι θα προλάβω να βοηθήσω.
Φαγητό /τσίπουρο μακράν το καλύτερο στο χωριό είναι 'τα καναβια'. Αν θέλετε πλατεία πάτε 'παπαναστασιου'. Πιο τσιμπημένο αλλά πολύ καλό τσίπουρο από τον πεθερο του.
Για πιο αναλυτικά μεσεντζερ

Art In Haste
09-05-2022, 15:59
https://menshouse.gr/extras/156310/to-royfixe-i-gi-to-elliniko-chorio-fantasma-poy-mprosta-toy-ochria-o-pyrgos-tis-pizas

Ακόμα θυμάμαι την ζαλάδα στην εκκλησία...

Raven Lord
09-05-2022, 17:50
ινσταγκράμαμπλ