View Full Version : ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ = ΚΟΜΠΛΕΞ
asimoulis
13-02-2012, 17:14
http://i.imgur.com/IDDDM.jpg
να μεταφερθεί η συζήτηση εδώ.
http://i.imgur.com/ovqKk.jpg
εξαιρετική ιδέα το bingo. μπορώ να φτιάξω ένα αντίστοιχο για το ναζισμό.
ας παίξουμε ένα άλλο παιχνίδι.
αν την ιδέα του μπίνγκο τη σκέφτηκε άντρας εγώ δεν ξανασυμμετέχω στο θρεντ.
LokiTricksterGod
13-02-2012, 17:17
αν την ιδέα του μπίνγκο τη σκέφτηκε άντρας εγώ δεν ξανασυμμετέχω στο θρεντ.
δρόμο λοιπόν. =)
και τελευταίο δικό μου ποστ γιατί τόσο σκουπίδι που θα μαζευτεί εδώ δε χωνεύεται ούτε με πέντε κιλά μαλόξ.
Shadowking
13-02-2012, 17:36
λόκι ζητάω σοβαρή τοποθέτηση σου απέναντι στην πρώτη αφίσα.
και συμβολή στο λουγκουμπουτου κινημα ->
http://okde.org/eikones/okde_antarsya_m.jpg
ikonoklast
13-02-2012, 17:41
Εντάξει, αλλά το hit and run του «αφήνω μια αφίσα που ακόμα κι αν δεν είναι controversial (δεν ήταν) θα την κάνω εγώ να είναι και θα την έχω στημένη στο τι θα πουν τα γουρούνια» είναι ίδιον ακριβώς της λογικής που περιγράφω και περιέγραψε και ο ubu. Καλλιεργείτε μια συγκρουσιακή, επιθετική κουλτούρα όπου η πρώτη κίνηση είναι να δολοφονείς τα όποια πεδία διαλόγου. Κανείς ασημούλης και κανείς σεξιστής γενικά δε συνειδητοποίησε ποτέ ότι είναι σεξιστής υπό την απειλή του ευνουχισμού του, όπως κανείς ταλιμπαν δεν έγινε «δυτικός» βομβαρδιζόμενος, όπως κανείς μικροαστός δεν άρπαξε την κόκκινη μπαντιέρα αν στο σπίτι του τοιχοκολλήθηκε μια αφίσα μητροπολιτάνων ή γράφηκε με σπρέη «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ». Ο μεταμοντερνισμός της μπατλερ ή του φουκώ είναι σεβαστό πεδίο αντιπαράθεσης (και συμφωνίας σε πολλά), τα μπινγκο όμως είναι μακριά από αυτό πλησιάζουν σε ψυχωσικές αντιδράσεις, σε ηθικολογικό ανορθολογισμό.
βρε Ικονοκλαστ εδώ μέσα μιλάτε για πολιτικά ζητήματα σε συγκρουσιακό αγορε στυλ εδώ και όσα_χρόνια, αν είναι όπως λες κανείς δεν αλλάζει υπό τέτοια πίεση, γιατί τα λέτε; Για σπορ;
Δεν διαφωνώ ριζικά ότι επικοινωνιακά είναι αυτοτρικλοποδιά το angst στο κέντρο της μεθόδου των παραπάνω, αλλά διαφωνώ ότι δεν βγαίνει τίποτε εκτός αν σε χαϊδέψουν πρώτα, από την άλλη. Σιγά την επίθεση που είναι το μπινγκο, σιγά μην βάλει κανείς και τα κλάματα και αποστρέψει το βλέμμα από τους αγώνες περί φύλου και ταυτότητας για πάντα επειδή αναγνώρισε τον εαυτό του σε 18 από τα 25 τετραγωνάκια.
http://derailingfordummies.com/ <- εδώ πριν αρκετά χρόνια εγώ αναγνώρισα τον εαυτό μου και αυτό το λινκ είναι πολύ πιο 'βαρύ' από μια αφίσα. Νομίζω ανάλογα σε ποιο στάδιο είναι ο καθένας, ακόμα και πιο επιθετικοί καταλύτες μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους. Για τους τελείως ανυποψίαστους περί πατριαρχίας και προνομίου, υπάρχουν και πιο λεπτές μέθοδοι προσέγγισης, και αν δεν υπάρχουν, να είσαι εσύ ο πρώτος που θα κάνει αυτή τη δουλειά.
Roswell47
13-02-2012, 18:10
Πολύ δύσκολες λέξεις χρησιμοποιείς εσύ.!
Δηλώνω φεμινίστρια περίπου 13598%. Το κλίμα αυτών των ομάδων όμως...
Ούτε τις καταλαβαίνω, ούτε με καταλαβαίνουν.
Παρακολουθώ σε μία φάση εκ του μακρόθεν συζήτηση μεταξύ ενός ατόμου χωρίς κάποια ταμπέλα (οντότητα 1), ενός ατόμου φίλα προσκείμενου σε μία τέτοια συλλογικότητα (οντότητα 2) και μίας τραβεστί ντυμένης, τίγκα βαμμένης και με τακουνάρα στιλέτο σχεδόν (οντότητα 3) σχετικά με το δικαίωμα των αντρών στη θηλυκότητα, στο γυναικείο ντύσιμο κι άλλα τέτοια.!
Περνάει από δίπλα τους κοπελίτσα τσαχπινοτέτοια, με τη φουστίτσα της, το τακουνάκι της και σαν τα κρύα τα νερά (σικ) (οντότητα 4).
Την κοιτάει η οντότητα 2 με απαξίωση και γυρνάει και λέει στην 1: Πως τις έχουν παγιδέψει τις γυναίκες, τα πρότυπα, η θηλυκότητα είναι πόνος, που πάει με αυτά τα τακούνια κτλ? Μόνο μουστάκι δεν πρότεινε να αφήσει.
Αντίδραση οντότητας 1: Κατά πως φαίνεται για σένα, φυσιολογικά είναι το ρουζ και τα τακούνια μόνο στις τραβεστί.
Απάντηση: Κενο μήνυμα.
Παράαααααααααλογο.
περιέγραψες πολύ ωραία τη σκέψη μου
Αντισεξιστικό νταμπστεπ:
http://www.youtube.com/watch?v=reHGIYHAR2Q
Εμένα στο bingo με τρελαίνει το κουτάκι "Ε δεν είμαστε και Αφγανιστάν". Δηλαδή οι τύποι είναι τόσο politically correct nazis (στην political correctness που πιστεύουν) που δεν μπορείς καν να πεις για "Αφγανιστάν" γενικά, αν το κάνεις θα είσαι ΚΑΙ ρατσιστής εκτός από σεξιστής, πρέπει να κάνεις μια πολιτικοκοινωνικοιδεολογική ανάλυση για το Αφγανιστάν πριν καταλήξεις στο γυναικείο ζήτημα και τους Ταλιμπάν. Εκτός αν το κουτάκι υπονοεί ότι και στην Ελλάδα τα ίδια σκατά με το Αφγανιστάν είμαστε οπότε σηκώνω τα χέρια.
Κάποιος να λινκάρει και το thread απ'το indymedia "σεξισμός στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων" να κάνουμε πάρτυ.
http://okde.org/eikones/okde_antarsya_m.jpg
Είναι λιγο κρίμα όμως, καταστασιακές εικόνες σε αφίσες ''ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ"
ikonoklast
13-02-2012, 19:05
Καθόλου δεν περιμένω να ελέγξω τη θέση μου στα ζητήματα φύλλου και ταυτοτήτων από το μπινγκο των qv. Ακριβώς αυτό από μόνο του σα γεγονός είναι το απογοητευτικό. Και έχω λίγο χρόνο οπότε θα εξηγηθώ πολύ πρόχειρα για το πως ακριβώς καταστρέφεται το πεδίο διαλόγου με την υπεραπλούστευση στα δικά μου «κλισέ»:
«Είμαι κι εγώ φεμινιστής αλλά αυτό που λέτε είναι ακραίο» - Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «φεμινιστής» ή «αντισεξιστής», ωστόσο θεωρώ τον εαυτό μου ενήμερο για ζητήματα ταυτοτήτων, αυτομαστιγώνομαι να μην το θέσω έτσι γιατί ξέρω ότι θα ακούσω «αυτό άσε το να το κρίνουν οι άλλοι». Και έτσι όμως, εμπίπτω στο κλισέ γιατί πολλές τοποθετήσεις που ακούως σε σχετικές κουβέντες είναι ακραίες. Και το λέω. Διαφωνούμε, πως να το κάνουμε.
«Δεν καταλαβαίνω την έννοια του σεξισμού (άρα δεν υπάρχει)» - Σεξισμός υπάρχει και παραυπάρχει, δεν είναι όμως πάντα (και κοινά) σαφώς ορισμένο πεδίο. Πολλά από τα σχήματα σεξισμού που παρακολουθώ σε κείμενα ή σε κουβέντες δεν τα καταννοώ, πολλά τα καταννοώ και δεν υπάρχουν. Και το λέω.
«Ο φεμινισμός είναι ένα αστικό/νεοφιλελεύθερο κίνημα» - Δε θα κάτσω (και δε μπορώ) να κάνω μια ιστορική ανάλυση για την πορεία των φεμινιστικών κινημάτων. Από τις σουφραζέτες μέχρι σήμερα όμως η διαπλοκή των κινημάτων αυτών με τα ταξικά προτάγματα σε μια κοινωνία δεν είναι αυτή που θα σε κάνει να πεις «είναι εργατικό κίνημα ο φεμινισμός». Ακόμα κι αν ήταν κίνημα προνομιούχων γυναικών, αυτό δεν λέγεται απαξιωτικά, για πολλούς λόγους. Συνήθως η ίδια η τοποθέτηση του είναι διαταξική παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε και με «κοινωνικές κατασκευές», πράγμα που είναι τεράστια κουβέντα για ένα μαρξιστή, δε μπορεί να πετιέται απλά στο καλάθι με τα κλισέ.
«Ε, τουλάχιστον δεν είμαστε Αφγανιστάν (ή κάτι άλλο ρατσιστικό)». - Πράγματι, δεν είμαστε, ούτε Αφγανιστάν, ούτε Νιγηρία. Η χαοτική μερικές φορές ανάγνωση του Φουκώ περι discours και περι εννοιολογικών πλαισίων είναι σα να διαγράφει οποιαδήποτε δυνατότητα ποιοτικής σύγκρισης μεταξύ κοινωνιών. Το να εμφανίζεται ένα φάντασμα του σεξισμού ίδιο σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις εποχές είναι εγκληματικό για το τι θες να πετύχεις εσύ στην δικιά σου κοινωνία. Δεν είναι ρατσισμός το να μπορείς να κατανοείς ότι κάπου τα πράγματα είναι χειρότερα σε κάποιο, οποιοδήποτε τομέα.
«Δεν έχετε χιούμορ» που είναι το ίδιο με «Δεν το είπα με σεξιστική διάθεση» - Σίγουρα το πιο κυρίαρχο κλισέ, έχω πει δεκάδες φορές και τις δύο φράσεις. Και τώρα θα το υπερασπιστώ γιατί αστειεύομαι με τον τίτλο του τοπικ και δεν υπάρχει ίχνος σεξιστικής διάθεσης στο πως διαλέγω να χρησιμοποιώ τις λέξεις μου και στον τρόπο που εγώ τις φορτίζω. Μια αντισεξιστική οπτική που υπαγορεύει ορθές και όχι λέξεις (πούστης, πουστάρα, αδέρφω, φτερού, γυναίκα στην κουζίνα σου, όλες πουτάνες είναι, του/της κλπ)
εμένα θα με βρίσκει πάντα αντίθετο και αν κάτσουμε να το κουβεντιάσουμε στα σοβαρά θα δούμε ότι είναι θεμελιώδης και οριστική φιλοσοφική/πολιτική διαφωνία στο πεδίο του Λόγου και της σημειολογίας. Αρνούμαι να τοποθετείται σε ένα κουτάκι για «κλισέ» εκφράσεις. Αρνούμαι επίσης να εξισώνεται η δική μου χρήση των λέξεων με αυτή που κάνει ένας τελειωμένος σεξίστης που νοηματοδοτεί το «ΠΟΥΣΤΑΡΑ» τελείως διαφορετικά.
Και στα υπόλοιπα 10, δεν μπορώ να τα γράψω όλα, βλ. όπως παραπάνω.
Λοιπόν, αν ο σκοπός είναι φτιάξουμε ένα πεδίο ορισμού στο οποίο όλοι εμπίπτουμε άρα ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕΞΙΣΤΑΡΑΔΕΣ, τότε όλοι είμαστε πράγματι, λίγο ή πολύ. Από τη μια αυτό το «λίγο ή πολύ» είναι χαώδες και η απόλυτη εξίσωση των πάντων μέσα σε αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα, αν και το καταλαβαίνω σαν παιχνίδι. Από την άλλη όμως εγώ δεν καταλαβαίνω καν ότι έχουμε κάτι τέτοιο εδώ. Έχουμε μια βαθιά καταπιεσμένη συμπεριφορά περιχαράκωσης που θέλει να οδηγήσει στο «ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕΞΙΣΤΑΡΑΔΕΣ». Σας «περιμένω πως και πως» στη γωνία για να δω που θα πέσετε μέσα στο μπίνγκο με τα κλισέ, για να σας αποκαλύψω!
Αν το φύλλο και οι ταυτότητες είναι κοινωνική κατασκευή τότε ακόμα περισσότερο και ο σεξισμός είναι κοινωνική κατασκευή. Αν χρειάζεται να κατανοήσει κάποιος τον εαυτό του και τη σεξουαλικότητα του τότε ισοδύναμα χρειάζεται να κατανοήσει και των άλλων, και του σεξιστή συμπεριλαμβανομένου. Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόταγμα για να αρθούν αυτές οι αντιφάσεις τότε πολύ απλά δε γίνεται έτσι. Αν δεν υπάρχει καν πρόταγμα, τότε χάος, τρικυμία μέσα στα κεφάλια.
rudie, Το να λέει κάποιος «καταστασιακή εικόνα» μια οποιαδήποτε εικόνα από αφίσα του μάη68, είναι από μόνο του φετιχισμός της εικόνας. Ανέκδοτο.
Γκουλαγκ
13-02-2012, 19:16
Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι σεξιστές είναι οι στερημένοι, η προσωπική μου εμπειρία δείχνει πως οι μεγαλύτεροι μαλάκες σεξιστές είναι οι αγάμητοι.
Οι αριστεροί δεν ξέρω αν γαμιέστε, ο Η. πάντως αποδεικνύει το επιχείρημά μου.
ikonoklast
13-02-2012, 19:18
Πίπα είναι αυτό. Δεν έχει τύχει να γνωρίσεις άτομο που λέει ότι ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μάλλον (και όντως το κάνει, το πως το κάνει και τι προσπαθεί να καλύψει με αυτό είναι άλλη κουβέντα).
Αν το σεξ απο μόνο του μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο τότε οι τσόντες και οι πουτάνες θα ήταν παράνομες.
Γκουλαγκ
13-02-2012, 19:24
Δεν απαντάς σε αυτό που λέω, δεν αντιπαραθέτω δύο άκρα. Πιθανώς οι ΥΠΕΡΓΑΜΙΑΔΕΣ (άντρες και γυναίκες) να έχουν άλλου είδους θέματα, αμφιβάλλω πάντως, εγώ θέλω να επικεντρωθώ βασικά στους αγάμητους-κομπλεξικούς εαακίτες που προσπαθούν να "ρίξουν γκόμενες" με τα "εμπρός μαρς" και τις λοιπές αηδίες. Και στους αντίστοιχους αναρχικούς που χρησιμοποιούν τα μπάχαλα. Ντισκαςς. Πείτε τον πόνο σας, δε θα σας παρεξηγήσουμε!
Λες ότι δεν περιμένεις από το μπινγκο, αλλά από κάτω το μπινγκο γίνεται βάση για τις αναπτύξεις σου. Στο πρώτο σοβαρό ίσως ποστ στο θρεντ. Αυτό λέει ότι ακόμα και η συγκουσιακή μέθοδος έχει μια χρήση, ακόμα και αν χρειάζεται σαν δούρειος ίππος. Δε νομίζω ότι μου κάνεις χάρη. Αυτά που παραθέτεις (που πολλά τα καταλαβαίνω, άσχετο αν συμφωνώ/διαφωνώ) δεν καταστρέφουν τον χώρο διαλόγου, αν και σίγουρα τον χρωματίζουν και τον οξύνουν.
Ναι είμαστε όλοι σεξιστές, λίγο πολύ. Όταν σταματήσουμε να ωρυόμαστε περί της ισοπέδωσης είναι δική μας δουλειά να αρχίσουμε να ελέγχουμε τις διαβαθμίσεις και τι μπορεί να γίνει για αυτό, όχι του μη-προνομιουχου να μπορεί να δει από μακριά το πότε κάνεις χιούμορ και το αν έχεις αγνή καρδιά κατά βάθος.
Ναι, το 'Α, ΣΕ ΕΠΙΑΣΑ, ΕΙΣΑΙ ΣΕΞΙΣΤΗΣ!' είναι πολύ έντονο στην συζήτηση με ανθρώπους αυτού του χώρου. Είναι σαν ναρκοπέδιο. Προφανώς υπάρχουν ευαίσθητες χορδές για πολύ ευαίσθητους ανθρώπους ενωμένες με το θεωρητικό ας πούμε πλέγμα, το βρίσκω λογικό. Λογικό δεν είναι όμως το 'στην άκρη οι ευαισθησίες σας ας μιλήσουμε για το θεωρητικό πλέγμα μόνο NO HOMO' ή το ακόμα χειρότερο 'διακωμωδώ τις ευαισθησίες σας α λολ δεν σας άρεσε; δεν έχετε χιούμορ! Μονο αν είχατε χιούμορ θα μιλάγαμε και για την ταμπακιέρα επειδή χωρίς το χιούμορ να με προστατεύει δεν νιώθω άνετα να μιλάω για σημαντικά πράγματα'. Είναι φαινόμενα φορτισμένα με ψυχικά βάρη έτερα, πέραν του αν είναι κανείς σεξιστής ή όχι, τι άλλο είναι.
Ναι, να καταλάβουν οι μη-προνομιούχοι τις καρδιές μας τις βαθιές των στρέιτ, ανδρών, αττικίσκων, χ.ο.ων, αλλά πρώτα να υπάρξει καλή θέληση (πολλή από δαύτη) από τους προνομιούχους προς αυτούς γιατί υπάρχει έντονη ανισότητα. Γιατί τώρα δεν υπάρχει καλή θέληση υπάρχουν κλωτσιές.
ikonoklast
13-02-2012, 19:41
Γίνεται βάση για τη δική μου ανάπτυξη γιατί εγώ σέβομαι τον λόκη και τα παιδιά, έχω την προπαίδεια και μιλάω από τη σκοπιά της κριτικής σε αυτά τα ζητήματα. Όπως από την πλευρά του κάποιος που με ξέρει (συνήθως) αντιλαμβάνεται πως ακριβώς κάνω το χιούμορ μου και αυτά είναι πράγματα που αμοιβαία μπορούμε να προσπεράσουμε για να μπούμε στην ουσία. Δεν λειτουργεί το ίδιο για κάποιον οποιονδήποτε στο δρόμο όμως, ούτε για κάποιους από τους «άντρακλες» που βάζουν τα tags στο ER. Άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκρουσιακή «μέθοδος» εδώ, υπάρχει μόνο σύγκρουση και δεν είναι καθόλου το ίδιο.
Εμείς από όσο καταλαβαίνω πάνω-κάτω συμφωνούμε. Αυτό που κυρίως προσπαθώ να πω απευθύνεται στον λόκη και είναι το ότι δε γίνεται να πετιέσαι για να προκαλέσεις εμπρησμό και μετά να λες «σόρρυ δε θα κάτσω εδώ με τα σιχάματα τους σεξιστές να κάνω κουβέντα γιατί θέλει άντερα». Αν έχεις σκοπό την κουβέντα, μην είσαι εμπρηστικός. Αν θες να είσαι εμπρηστικός, μην εκπλήσσεσαι που δεν γίνεται να γίνει κουβέντα. Το ενδιάμεσο (κουβέντα μέσα σε εμπρηστικό κλίμα) μπορεί να γίνει, σύμφωνοι, αλλά θέλει πολύ-πολύ προσοχή και το έχουμε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές αν πετυχαίνει ή όχι. Ο λόκης συγκεκριμένα δεν νομίζω ότι το σκέφτηκε τόσο.
edit: Γκουλαγκ αγόρι, εσύ θες να επικεντρωθείς αποκλειστικά σε ΕΝΑ πράγμα στη ζωή σου ή στο φόρουμ, στο πόσο μαλάκες είναι οι αριστεροί/αναρχικοί εχθροί σου και πόσο τους μισείς και τους σιχαίνεσαι. Το έχουμε καταλάβει όλοι, πίστεψε με, βρες ένα άλλο φόρουμ ή μια παρέα να τους το εξηγήσεις και εκεί.
Γκουλαγκ
13-02-2012, 19:50
έλα, μη μου το χαλάς, αφού περνάει ωραία η ώρα μου!
σιγά μην κάτσω να συζητήσω σοβαρά μαζί σας.
Αφού λοιπόν δεν 'σε ξέρουν ολοι' εδω μέσα, δεν ειστε φιλαράκια, ειδικα με τους άντρακλες των ταγκς τους σιχαμερούς, ισως να περισσεύει το χιουμορ, αυτο το χιούμορ το οποιο δημιουργεί την ατμόσφαιρα στην οποια γραφει ταγκ ο καθενας οτι κομπλεξικο του κατσει. Γενικα, εμεις τα καλα παιδια, που πανω-κατω συμφωνούμε, που ειμαστε γαματοι, να αρχίζουμε να τσεκάρουμε τους γυρω μας λιγο παραπανω και να δεχομαστε να μας τσεκαρουν οι ακομα λιγο πιο γαματοι.
Ο Λοκι μπορει να το εχει κανει αυτο χιλιες και μια φορες και να εχει κουραστει σημερα. Εγω το εχω κανει λιγοτερες και αντεχω αλλη μια, αυτο ειναι ολο.
Δεν ξέρω αν συμφωνούμε. Πρακτικά, εγώ ποτέ δεν θα έψαχνα κορίτσια στο φεισμπουκ με ξεκωλα προφιλ φώτος να τα ποσταρω στο ER προς βρώσιν όπως νομίζω έχεις κάνει. Αν θες να μιλάμε σοβαρά, έχουν και αυτά τα πράγματα αντίκτυπο.
Ηρθε αναθεση παντως (ο κουκουλοφόρος που καταστρέφει την πορεία!!!!) και παω να δουλεψω. Δεσμεύομαι για απαντήσεις και περισυλλογή (ελπιζω με ανάποδη σειρά) σε ό,τι πεις στο ενδιάμεσο.
Ikonoklast, νομίζω ήταν SI και όχι γενικότερα Μάης 68. Αλλά δεν επιμένω, μπορεί να κάνω και λάθος.
ikonoklast
13-02-2012, 20:32
rudie (rinaldi??), κάνεις. Είναι από το περίφημο la beaute est dans la rue, μεταξοτυπία αγνώστου στο μάη. Κάπου είχα πετύχει ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για το πως φτιάχτηκαν οι περισσότερες από αυτές τις αφίσες, δυστυχώς το έχω χάσει. http://blog.fuctart.gr/books/la-beaute-est-dans-la-rue-%CE%BC%CE%AC%CE%B7%CF%82-68-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%82/
Helm, κάποιες από αυτές τις κουβέντες έχουν ξαναγίνει στο ΠΟΥΣΤΗΔΟΙ θρεντ, το οποίο είχα ανοίξει επι τούτου και είχα τοποθετηθεί από την «ανάποδη» μπάντα. Νομίζω διάφορα ποστ εκεί ήταν κατανοητά και φιλικά προς το χρήστη. Έκτοτε βέβαια ο φίξερ, ο entranceτάδε και άλλοι θεωρούν ότι είμαι gay, πράγμα που μπορώ να πω με ευχαριστεί. Δεν ξέρω αν είμαι συνυπεύθυνος για την ατμόσφαιρα αυτή που λες, νομίζω ότι θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς. Δεν είπα ότι συμφωνούμε σε όλα επειδή είμαστε γαμάτοι, νομίζω συμφωνούμε «επι της αρχής». Έχω ποστάρει και πορνοσταρς που μου αρέσουν (και με έχεις κράξει και το είχα υπερασπιστεί) και facebook profiles και έχω συμπεριφερθεί σεξιστικά πολύ περισσότερο εκτός φόρουμ και αυτό φυσικά και έχει αντίκτυπο είμαι και ο ίδιος δέσμιος του σεξισμού μου. Ακόμα περισσότερο έχω επίσης το προνόμιο να είμαι γενικώς straight χωρίς κάποια πολύ ιδιαίτερη σεξουαλική προτίμηση ή φετίχ που να δυσκολεύομαι να καλύψω, οπότε καταλαβαίνω ότι πολλά πράγματα που λέω βρίσκονται σε ένα πολύ ασφαλές βήμα από όπου και το χιούμορ είναι εύκολο και ο σαρκασμός και το να προσπερνάω εύκολα ταμπέλες ή tags ή χαρακτηρισμούς που θα δεχτώ απο κάποιον. Προσπαθώ όμως, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα για πολλούς λόγους.
freak brother
13-02-2012, 20:43
μηπως δεν ειναι φεμινιστριες αλλα λεσβιες? !!
Ικονο, το ξέρω ότι είναι το 'la beaute...'. Απλά νόμιζα ότι ήταν συγκεκριμένα των SI.
Ικονοκλαστ ποτε δε θεωρησα οτι εισαι γκεη, κι αν καποτε στο ειπα μπορει να ηταν για να σε πειραξω βρε χαζουλη :rainbow::rainbow::rainbow::oops::oops::oops:
ikonoklast
13-02-2012, 21:00
Νομίζω ότι δεν είναι γνωστό ποιός τη σχεδίασε, που τυπώθηκε και πως διανεμήθηκε. Αν έχεις πληροφορίες πες, με ενδιαφέρει.
croissant429
13-02-2012, 21:45
κουραστικό είναι, θα μπω στο σεξιον.........
rat_poison
13-02-2012, 21:50
κάπου εδώ να πούμε ότι το ταγκ to mouni tou ikonoklast ως το ποστ #27 λείπει από αυτό το θρεντ και η διαδικτυακή μας κοινότητα παρακολουθεί έντρομη καθώς θα ήταν από τις σπάνιες φορές που θα ήταν όντως αστείο
rat_poison
13-02-2012, 22:01
...aaaaand we're back to normal
Tispanagias tamatia
13-02-2012, 22:29
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ=ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το καλύτερο παράδειγμα αντισεξισμού. ΚΥΡΙΟΣ.
IgfvpBLIJ1Q
meanwhile in italy...
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_15.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_02.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_04.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_06.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_07.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_12.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_21.jpg
http://acidcow.com/pics/20120213/nigerian_worker_23.jpg
''This is what the life of Nigerian sex workers in Italy looks like. Many girls come to Italy to sell themselves because it's the only way to earn some money for their families in Africa. Girls work and live on Italian roadsides.''
Νομίζω ότι δεν είναι γνωστό ποιός τη σχεδίασε, που τυπώθηκε και πως διανεμήθηκε. Αν έχεις πληροφορίες πες, με ενδιαφέρει.
Δεν έχω, πάντως με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο γκουγκλ φαίνεται ότι το σλόγκαν αν μη τι άλλο έχει τέτοια (καταστασιακή) προέλευση, κάτι που φυσικά δεν πρέπει να εκπλήσσει.
https://circle.ubc.ca/handle/2429/10958
http://saeranv.blogspot.com/2009/05/situationist-slogan-of-day_19.html
Όχι ότι έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία, κουβέντα να γίνεται. Πάντως την αφίσα ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξακολουθώ να τη βρίσκω κακή.
metamelia3
14-02-2012, 03:02
δεν μας γαματε και με τους καταστασιακους (θε μου, δεν πιστευω οτι το ειπα αυτο)
επι του παροντος, ο ικονοκλαστ τα ειπε φινα, ικονοκλαστ τα ειπες φινα! σε αλλα νεα, επειδη ειμαι μαυρος σεξιστης, εψαξα να πω τι απ'αυτα του μπινγκο εχω αρθρωσει ποτε στην ζωη μου. δεν βρηκα καποιο, αν θυμαμαι λαθος, τοτε σημαινει πως ειναι πολυ μακρινο για να το θυμαμαι. αν οχι, τι να κανουμε ειμαι σεξιστης. να πεθανω, ουτως η αλλως βαριεμαι.
το ζητημα οσον με αφορα ειναι το εξης: η "διαταξικοτητα" των φεμινιστικων κινηματων ειναι μια μαλακια και μιση. ισχυει σε μεγαλο βαθμο αλλα ακομα κι αυτο δικαιολογειται απο την περιθωριοποιηση που δεχονται οι αγωνες γυρω απ'το φυλο στα κοινωνικα κινηματα. κι αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. στο μυαλο των κινηματων, για να σε εκμεταλλευονται εισαι ΑΝΤΡΑΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και ΤΙΜΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, φτιαγμενος απο σιδερο, σμιλεμενος απο ατσαλι. οτιδηποτε αλλο ειναι ψυχανεμισμα, να εχουν κατι να ασχολουνται οι "γυναικουλες" και οι "αδερφες".
η αφισα του πρωτου ποστ ειναι μια μαλακια και μιση και το δευτερο προσωπο ειναι το απαυγασμα της γραφικοτητας. συγκεκριμενα, ειναι στα ορια της χυδαιοτητας. παταει πανω στο χυδαιοτερο των φαινομενων, τον βιασμο και λες και δεν αντιληφθηκε κανεις απ'τους ιθυνοντες τι ειναι η κουλτουρα του βιασμου αλλα πρεπει καπου να ενταχθει κι αυτη, πεταει μια κενη ρητορια η οποια εχει δυο ειδων αποδεκτες:
α) εναν κοσμο που αντιλαμβανοταν αρχικα την κατασκευη της πατριαρχιας και εχει μπει και σε εναν προβληματισμο για το που εκτεινεται αυτη, φτανοντας συχνα στην ευρυτερη κριτικη του φυλου, γνωριζει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια των αγωνων των γυναικων και των ομοφυλοφιλων σε ολο τον 20ο αιωνα και προσπαθει να την προωθησει. αυτος ο κοσμος λοιπον, μπορει να μην ειναι οργανωμενος στις φεμινιστικες/κουηερ συλλογικοτητες (αλλωστε, απ'την στιγμη που δεν εχει ερθει σε πληρη ρηξη με την ετεροκανονικοτητα, αυτο θα ηταν κατ'ελαχιστο πατερναλιστικο), ωστοσο ενσωματωνει τα αναγνωσματα και τις συζητησεις του στην καθημερινη ζωη: θιγεται οταν βλεπει τις γυναικες να σωπαινουν μπροστα στους αντρακλες ή στις παντος ειδους αρρενωπες συμπεριφορες (ατομικες και συλλογικες), γινεται εξω φρενων οταν βρισκεται αναμεσα σε κυκλους που λενε "ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΟΜΟΥΝΕΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ" και μεσα στην ολη κατασταση, το μονο που μπορει να κανει ειναι να υπερασπιζεται τετοια συμπερασματα με μορφη αξιων στην προσωπικη του ζωη, να μην δεχεται την περιθωριοποιηση των αγωνων γυρω απ'το φυλο και - βλεποντας μια τετοια αφισα - να νιωθει βαθιες τυψεις και να καθεται να στενοχωριεται για την καθε σεξιστικη του αποκλιση. αυτο ομως, αφορα εναν κοσμο που - εχοντας παντα ωφελιμη την αυτοκριτικη - ειναι ηλιθιο να ειναι ο σκοπος να του κινηθουν οι τυψεις.
β) στον μεσο μαλακα τον αντρακλα, ανεξαρτητως βιολογικου φυλου, που κοιταει την αφισα και λεει "α... οκ... εγω σκεφτηκα να βιασω καμια;... οχι... οκ, κουλ ειμαι", οπου και χανεται ολη η χρησιμοτητα της κριτικης: να μπορεσει αυτος ο μεσος μαλακας να καταλαβει οτι για να φτασει ο παραδιπλα να βιαζει, ο μεσος μαλακας της ιστοριας μας εχει σωπασει την ΓΚΟΜΕΝΑ του επειδη αυτη ειναι λαθος το γυναικακι, εχει πεταξει τον πουτσο του μπροστα ως βιογραφικο για να εμπνευσει τους γυρω, εχει δηλωσει ποια ειναι η αληθεια, ποια δεν ειναι η αληθεια και επειδη ειναι κουλ και ξεκαθαρισμενος, τι δεν ξερει οτι ειναι η αληθεια.
η αφισα περιθωριοποιει τον πρωτο και δεν λεει τιποτα στον δευτερο.
οι βιασμοι συνεχιζουν ακαθεκτοι. η καταδικη τους αναγεται σε μια κουλ γραφιστικη.
ikonoklast
14-02-2012, 11:42
Σιγά την κουλ γραφιστική, δεν έχω ξαναδεί χειρότερη χρήση ελληνικής Helvetica.
Κατα τ'άλλα το σχήμα α-β που περιέγραψες κουμπώνει άψογα σε όλες τις αφίσες που έχεις ποστάρει στο Αφίσες θρεντ. Και το «στο μυαλό των κινημάτων ισχύει αυτό κι αυτό» είναι αστείο.
freak brother
14-02-2012, 11:47
καταστασιακοι , ρεβισιονιστες , οπορτουνες , συλλογικοτητες , ετεροκανονικοτητες , σε 30 χρονια απο τωρα θα χει το φορα γεμισει βουλευτες το ελληνικο κοινοβουλιο !
Marillion
14-02-2012, 15:56
Μy 2 cents. εννοιες οπως φεμινισμος θα επρεπε να πιανονται με χειρουργικά γάντια όταν αρχίζουμε τις γενικευσεις και τους παραλληλισμούς με bingo και τα αλλα περίεργα που λέτε που ούτε καν μπαίνω στον κόπο να τα ψαχουλεψω. ο αλλος εβαλε το προβοκατορικο φεμινισμος = κομπλεξ για μια αφίσα και πέφτει ένας ένας στην παγίδα να εξηγεί γιατί και πως βγάζοντας την ουρά του έξω απ'τα όρια του σεξισμού, ή ακόμα χειρότερα, μεταμφιέζοντας τον σε ''συνειδητοποιημένο'' σεξισμό. το θέατρο του παραλόγου γενικά. ειδικά με τον κάλκι που ψάρωσε και εγραψε και εκθεση για μια αφίσα την οποία σίγουρα αυριο μεθαυριο θα την χρησιμοποιεί σαν επιχειρημα κατά του φεμινισμού, τον οποίον τόσο πολύ αγαπά γιατί αποσπά τον κόσμο απ'την πραγματική ισότητα η οποία διακρίνει ούτως η άλλως το όραμα σας αλλά και των μεγάλων οραματιστών σας (όλοι άντρες) για μια ουσιαστικά καλυτερη κοινωνία. θυμαμαι δε τον ίδιο χρήστη να διακωμωδεί σε εμάς τους υπεράνω του φόρουμ μια φωτογραφία διαμαρτυρίας ''φεμινιστριών'' με τα γραφικά συνθήματα και τα όλα τους. και λίγο πιο κάτω ο πάντα καννιβαλος gg να σχολιάζει κάτι για τις τρίχες τους. πόσο για τον πούτσο ειναι αυτές οι πυροβολημένες παιδιά;
το οτι ο φεμινισμος ωφέλησε μονάχα την μεσαία τάξη λευκών αμερικανίδων όταν πρωτοξεκίνησε είναι ένα χειροπιαστό (και χιλιοφορεμένο) επιχείρημα κατά του κινήματος το οποίο είναι πολύ πιο ουσιαστικό από από τις γενικότητες περί ταξικής πάλης, ασχέτως αν αυτή το υπονοοεί. το σημαντικότερο επίτευγμα όμως του φεμινισμού ήταν πως ήταν ένα μέσο αφύπνισης συνειδήσεων. και ως αυτό άλλαξε δραματικά την ροή της ιστορίας του περασμένου αιώνα κυρίως στον δυτικό κόσμο.
εγώ όμως έχω χαθεί και θα ήθελα κάποιος να μου πει καλοπροαίρετα τι κάνουμε εδώ μέσα γιατί μπορεί να το πήρα λάθος. κράζουμε τον φεμινισμό σαν πολιτικό κίνημα; σαν φιλοσοφικό; κράζουμε όσες/ους λένε ότι ειναι φεμινιστριες/ες; είστε τόσο μαρξιστές που τα βρίσκετε πασέ όλα αυτά; θα λέγατε τα ίδια αν είχατε μουνί; (δεν έχετε, ρητορική η ερώτηση).
metamelia3
14-02-2012, 17:00
ειδικά με τον κάλκι που ψάρωσε και εγραψε και εκθεση για μια αφίσα την οποία σίγουρα αυριο μεθαυριο θα την χρησιμοποιεί σαν επιχειρημα κατά του φεμινισμού, τον οποίον τόσο πολύ αγαπά γιατί αποσπά τον κόσμο απ'την πραγματική ισότητα η οποία διακρίνει ούτως η άλλως το όραμα σας αλλά και των μεγάλων οραματιστών σας (όλοι άντρες) για μια ουσιαστικά καλυτερη κοινωνία. θυμαμαι δε τον ίδιο χρήστη να διακωμωδεί σε εμάς τους υπεράνω του φόρουμ μια φωτογραφία διαμαρτυρίας ''φεμινιστριών'' με τα γραφικά συνθήματα και τα όλα τους.
εγω; :s
menumission
14-02-2012, 19:22
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?19983-%CE%A6%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&
metamelia3
14-02-2012, 19:47
:φεησπαλμ:
ikonoklast
14-02-2012, 21:05
εννοιες οπως φεμινισμος θα επρεπε να πιανονται με χειρουργικά γάντια
τα αλλα περίεργα που λέτε που ούτε καν μπαίνω στον κόπο να τα ψαχουλεψω.
Χειρουργός, παιδιά.
Marillion
14-02-2012, 21:16
τα διαβασα τα ποστ σου με προσοχη βρε παραπονιάρη. μιλάω για τον κάθε πολιτικο σχηματισμο με προσχημα τον φεμινισμο και συγκεκριμένα απο που προέρχεται η αφισα με τις γενικευσεις που ακολουθούν.
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?19983-%CE%A6%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&
Από πότε έγινε επιχείρημα κατά κάποιου η εξέλιξη αυτού του ίδιου κάποιου δεν ξέρω. Μάλλον συμβαίνει αν είσαι εσύ τέσσερα χρόνια ο ίδιος ΜΑΛΑΚΑΣ.
ikonoklast
14-02-2012, 21:35
τα διαβασα τα ποστ σου με προσοχη βρε παραπονιάρη. μιλάω για τον κάθε πολιτικο σχηματισμο με προσχημα τον φεμινισμο και συγκεκριμένα απο που προέρχεται η αφισα με τις γενικευσεις που ακολουθούν.
Αν λες για την αφίσα του πρώτου ποστ δε μπορώ να σου πω εγώ τι θεωρούν ότι είναι. Αν λες για την ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορώ περισσότερο αλλά νομίζω ότι δεν έχεις παρακολουθήσει το πως συνέβη το θρεντ έτσι κι αλλιώς:
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?24986-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7.&p=1164564&viewfull=1#post1164564
Marillion
14-02-2012, 21:49
χαμπαρι δεν πηρα το αλλο θρεντ, οντως.
Βαριεμαι να γραψω εκθεση ιδεων οποτε καποια ποιντς απλα.
Αι γυναικαι ειναι θαυμαστα πλασματα. Ολσο ικανα αποδειξη αυτου ο πολλαπλος ρολος που καλουνται να αναλαβουν.
Αλλο ισοτητα αλλο ισοτιμια. Μου φαινεται καποιες 'φεμινιστριες' συχνα πυκνα μπερδεουν τις λεξουλες. Στηριζω προτυπο σουηδιας περι ισοτιμιας αλλα μεχρι εκει. Κατα τα αλλα η αστικη παρακμη εχει χτυπησει κοκκινο.
Κατακτησαμεν πολλαν εχουμε a long way to go akoma (βλεπε ομορφες ιστοριες απο δικτυο γυναικων ευρωπης). Και αυτο για το δυτικο κοσμο φυσικα, δε θα κανω αναφορα σε ινδιες, κινες κλπ κλπ
Η ροπη προς φαλλοκρατισμο και λοιπους κομπλεξισμους τετοιου ειδους ξεκινουν απο την φουλ του καταπιεση μεση ελληνικη οικογενεια κατα τη γνωστη αγαπημενη μου ρηση 'μλκς γονεων παιδευουσι τεκνα'. Αυτο κυριως για τις παλιες γενιες. Γενικα παντως ειναι σχεδον ακατορθωτο να ξεφυγεις απο τα της οικογενειας, για αυτο τα αγορακια πρεπει να μαθαινουν απο μικρες, τρυφερες ηλικιες να αγαπανε και να θαυμαζουν τα κοριτσακια αλλιως δυσκολα τα πραγματα.
Για τα νεα τα παιδια τα φαλλοκρατικα: ενα κριμα απλα. Αγαπημενη μου με διαφορα κατηγορια οι ανθρωποι με τεραστια ιδεα για τον εαυτο τους ενω για τα δικα μου κριτηρια και σε σχεση με ο,τι εχω γνωρισει παντα εντασσονται σε επιπεδο ευφυιας βια στη μεση, που δεν αντεχουν να τρωνε ταπα (στο μυαλο τους ετσι το βλεπουν) απο γυναικα. Συνηθως διαβαζουν τρελα (χωρις παντα να καταλαβαινουν ο,τι διαβαζουν) αλλα οχι απο ενδιαφερον ή ετσι για τη φαση αλλα για να μπορουν να το παιξουν σε καποια συζητηση γαματοι.
Ενταξει αγαπω και διασκεδαζω απειρα οταν γνωριζω τετοιο ανθρωπο!!
Α και ψυχιατρικη womb envy ειμαστε με διαφορα!
"για αυτο τα αγορακια πρεπει να μαθαινουν απο μικρες, τρυφερες ηλικιες να αγαπανε και να θαυμαζουν τα κοριτσακια αλλιως δυσκολα τα πραγματα. "
Δεν είναι λύση αυτό το πράγμα. Θαυμάζουν και τώρα τα αγοράκια τα κοριτσάκια. Και τα φθονούν, και τα φοβούνται, και κυρίως δεν τα καταλαβαίνουν. Ο θαυμασμός αρμόζει στα θεία. Οι γυναίκες είναι άνθρωποι, δεν πρέπει να μπαίνουν στο βάθρο. Αυτο που προτείνεις εντείνει το πρόβλημα. Δεν είναι η έλλειψη θαυμασμού το ζήτημα, ουτε τίποτε άλλο θυμικό. Ειναι η αλληλοκατανόηση πρωτίστως της ετερότητας και του πως λειτουργεί το προνόμιο, ποιοι ειναι οι προνομιούχοι, ποια ανισορροπία προκαλείται και τι μπορεί να γινει για αυτο κοινωνικά και πολιτικά. Είναι οδυνηρό και δεν το κάνει κανείς εύκολα επειδή αποσταθεροποιεί το εγώ το να σκέφτεσαι πως_ειναι_η_ψυχη_του_αλλου χωρίς να τον κρίνεις κάθε 3 δευτερόλεπτα για το πόσο διαφέρει από σένα. Μένουμε μέσα μας και προτιμούμε να κρίνουμε όλους τους άλλους σαν αποτυχημένες αντανακλάσεις του εαυτού μας επειδή το μόνο πράγμα για το όποιο ξέρουμε 10 σίγουρα σε αυτόν τον κόσμο είναι ο εαυτός μας (και τα μισά από αυτά είναι και ψέμματα). Το τελευταίο που χρειάζεται είναι περισσότερος θαυμασμός υπό αυτή την οπτική, επειδή έτσι θαυμάζεις στους άλλους αυτά που αναγνωρίζεις και δικά σου χαρακτηριστικά.
Ικονοκλαστ, δεν εχω κάτι άλλο να προσθέσω περι του ποστ σου. Χαίρομαι που το προσπαθείς και σε απασχολεί. Δεν καταλαβαίνω αυτό το ριφλεξ του 'ε ναι λοιπον, ειμαι σεξιστης!!!', αλλα αντιδραστικό σκάει αν προσπαθείς να είσαι λιγότερο να το λες με αυτόν τον τόνο, και πάλι επειδή δίνει μια αλλη ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο που λες τέτοια πράγματα, και να μην το ξέρεις. Το ίδιο και για Καλκι, αν και πρέπει να πω ότι το ζουμί του ποστ του δεν το κατάλαβα καλά, θα ξαναδιαβάσω.
Δεν υποστήριξα οτι (εδω στο ER) εσύ είσαι υπεύθυνος για την απαρχή αυτής της ατμόσφαιρας, αλλά οτι σίγουρα συνδράμεις με το 'χιουμορ' σου ενίοτε, και καμια φορά χωρίς καν χιούμορ. Και αμάν με αυτο το χιουμορ τελικά ε. Το κύριο συστατικό του ειναι η σκληρότητά, συχνά προς τους άλλους συχνά προς τον εαυτό. Εντάξει χρήσιμη η σκληρότητα προς τον εαυτό αλλά γίνεται και ευθέως, δεν χρειάζεται αυτοαναιρετικό χιούμορ.
πουτανες ειναι ολες μωρε...τι το κουραζετε
mourning apocalypse
15-02-2012, 00:33
http://4.bp.blogspot.com/-MC2fuBUkXv8/TrPVH-VPchI/AAAAAAAAAMc/iMDIj3z-RKI/s1600/koproskila.jpg
Helm χαιρομαι που εχεις τετοιες ανησυχιες και προβληματισμους.
Το διαφορετικο παντα ξενιζει και τρομαζει τους ανθρωπους ανεξαρτητως ηλικιας. Το μικρο το αγορακι δε μπορει να καταλαβει αυτά που λες. Το μικρο το αγορακι ‘απειλειται’ από το κοριτσακι για κατι χαζο παιδικο ξερω εγω και του τραβαει τις κοτσιδες πχ. Αποψη μου ειναι οτι απο μικρη ηλικια πρεπει να μαθαινουν τα παιδια να ειναι δεκτικα προς το διαφορετικο. Και να μπορουν να θαυμαζουν την χ μοναδικη ικανοτητα του αλλου. Το να μπορεις να δεις περα απο τον εγωισμο σου και να δειξεις θαυμασμο και οχι φθονο προς το διαφορετικο και σε καποιες περιπτωσεις πιο γαματο απο εσενα τον ιδιο δεν ειναι ευκολο ουτε για τους ενηλικες.
Διαφωνω καθετα με το θαυμασμος και θεια. Τι θειο μου λες; Και καλα ειμαστε ανθρωποι και δεν μπορουμε να προσεγγισουμε το θειο αρα το θαυμαζουμε; Πολυ ρομαντικ προσεγγιση νομιζω. Ελα, δεν το πιστευω ότι δεν ειχες την τυχη καποια στιγμη στη ζωη σου να γνωρισεις καποιον ανθρωπο του οποιου καποιο στοιχειο στο χαρακτηρα ή εστω καποιο χειρισμο σε δεδομενη κατασταση δεν το θαυμασες.
Οι γυναικες ειναι θαυμαστα πλασματα. Περα απο το οτι ειναι το αντικειμενο του ‘ποθου’ (πιο κλισε πεθαινω) με τις ενα καρο μλκς φτιασιδωματος βλεπε ωραιο φυλο κλπ, εχουν ενα καθολα σημαντικο ρολο αυτον της μητερας, που απο μονος του τις καθιστα αξιες σεβασμου. Εξαλλου, σκεψου το απλο. Η χοντρη απροσωπη βρισια ειναι παντα ή προς τη μανα ή προς τη θρησκεια (οχι μανες και θεους). Αν σκεφτεις δε τους ποικιλους ρολους που αναλαμβανουν δε μπορεις παρα να τις θαυμασεις.
Θα το ανελυα κι αλλο αλλα ψιλοπηζω με κατι εργασιες το κατι αλλο :roll:
ikonoklast
15-02-2012, 01:17
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν παντού «ρηφλεξ» κάποιου σε κάτι, δεν πρόσεξα να λέω κάπου ότι είμαι σεξιστής τρία θαυμαστικά, ο καλκι το είπε ίσως. Ανεξαρτήτως από το πόσο σεξιστής είμαι, αναφέρθηκα απλά στο πόσες από τις εκφράσεις που εμπίπτουν στα κλισέ έχω χρησιμοποίησει σε κουβέντες. Και πως σε άλλο εννοιολογικό πλαίσιο από αυτό που είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας του μπίνγκο, 18 από αυτά (μπορεί και όλα) να μην είναι καθόλου κλισέ. Να είναι εκφράσεις που κρύβουν πολύ σοβαρά πεδία διαφωνίας και αντιπαράθεσης.
Κάποιος θα πει πολύ σωστά, «ρε ικονοκλαστ με το μουνί σου, ένα αστειάκι πέτυχες και το έχεις ξεσκίσει με 10.000 βυζαντινολογίες, έλεος». Υπάρχει ένα ωραίο και νόστιμο ζουμί πίσω από όλα αυτά όμως. Στο πεδίο του καθημερινού λόγου είναι συχνά εξαιρετικά λεπτό το να μπορείς να αντιληφθείς κάτι που λέγεται εκτός του εννοιολογικού πλαισίου που έχεις συνηθίσει να το εντάσεις. Τα «κλισέ του σεξιστικού λόγου» είναι και αυτά με τη σειρά τους μια στερεοτυπία, όπως στερεοτυπία είναι για τον σεξιστή «τα κλισέ του φεμινιστικού λόγου». Όπως στερεοτυπία για τον «φεμινιστή» είναι ο λόγος του ορθόδοξου σεξιστή κομμουνιστή που «ξέρουμε απο πριν τι θα πει». Όπως στερεοτυπία είναι και ο λόγος της «υστερικής φεμινίστριας» που «ξέρουμε τι θα πει».
Εδώ όμως είναι το καλό για μένα: ίσως δεν μπορούμε και -ενίοτε- δεν είναι απαραίτητο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα στα οποία εντάσσουμε συμπεριφορές. Το μπίνγκο εντός του πλαισίου του είναι ταυτόχρονα πολύ σαρκαστικό και πολύ σοβαρό. Το KΚΕ-GENERATOR (http://kkeisageek.freehostia.com/) είναι επίσης αστείο, έστω κι αν είναι μια χυδαία αφαίρεση, πολλά κείμενα του ΚΚΕ είναι εξαιρετικά εμβριθή και μάλλον δε το κατανοεί αυτός που έκανε το generator. Λέξεις και σημαινόμενα όπως ΠΟΥΣΤΑΡΑ, ΦΤΕΡΟΥ κλπ, ενέχουν κάποιες φορές το στοιχείο του σαρκασμού και του αυτοσαρκασμού γιατί μπορεί να χρησιμοποιούνται με τη συνείδηση πολλών διαφορετικών εννοιολογικών πλαισίων. Και εδώ εγώ προσωπικά καταλήγω στο βασικό σημείο υπέρβασης: είναι τραγικό να χρειάζεται να κατασκευάζεις μια άλλη στερεοτυπία για να την τοποθετήσεις ανταγωνιστικά και επιθετικά σε όλες τις κυρίαρχες. Moar like, κατανόησε πως εκπορεύονται υλιστικά όλες τους (ωραίος μαρξ), δούλεψε πάνω σε κάθε πιθανό context στο πεδίο του λόγου (ωραίος φουκώ και πολλοί άλλοι), με συνεχές όμως διακύβευμα τη θέση/αντίθεση/σύνθεση/υπέρβαση σε μια οποιαδήποτε αντιπαράθεση και όχι μια οποιαδήποτε τυχαία σύγκρουση με σκοπό την περιχαράκωση.
Ειδικά πάνω στο τελευταίο εγώ βάζω την οριστική διαφωνία μου για τον τρόπο που κινούνται μεταμοντέρνες συλλογικότητες «ενάντια στην ετεροκανονικότητα», και δεν είναι μόνο το μπίνγκο φυσικά το ζήτημα είναι συνολικά οι αναλύσεις τους που έχω κάτσει να διαβάσω. Μπορεί οι ομάδες αυτές να είναι πολλές φορές της πλάκας αλλά τα ζητήματα καθ' αυτά δεν είναι χομπίστικα και δεν είναι καθόλου της πλάκας, είναι δυνατά ζητήματα.
Ναι ωραία όλα αυτά αλλά τα κλισέ που προέρχονται από κυριαρχικές θέσεις και τα οποία αναπαράγονται συστημικά θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα. Επειδή είναι πιο επικίνδυνα. Και ο τρόπος σκέψης που τα συντηρεί, αν εξεταζόταν πιο έντονα με τα μέσα που περιγράφεις - ή άλλα - θα αλλαζε και δεν θα παρήγε όχι μόνο αυτά, αλλά ούτε και τα συμπτωματικά/αντιδραστικά ανάποδα-κλισε των απέναντι.
Προφανώς και οι φεμινίστριες όπως και οι κομμουνισταράδες όπως και όλοι οι άλλοι πρέπει να πάμε για ψυχοθεραπεία όλοι πριν κάνουμε πολιτική (όπως λέγαμε), δεν είναι πεφωτισμένοι οι μεν ή οι δε για να μιλούν χωρίς κλισέ και άλλα παραπετάσματα καπνού για να αποφύγουν να καταλάβουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Αλλά όσο γίνεται αυτό, η αδικία δέρνει κάποιες ομάδες, όχι όλες εξίσου.
Χελμ, εγω που κοροιδευω τις γυναικες για καποια στερεοτυπα στα οποια δειχνουν οι περισσοτερες να υποκυπτουν, αλλα κοροιδευω και τους αντρες για αλλα, διαφορετικα στερεοτυπα, ειμαι τελικα σεξιστης ή οχι? Καπου εδω να πω πως θεωρω τον φεμινισμο στην πραξη (και οχι στη θεωρια) ενα απο τα χειροτερα και πιο σεξιστικα κινηματα που υπαρχουν.
Marillion
15-02-2012, 09:41
με τον κινδυνο να τρολάρεις, να πω φιξξξερακο οτι μάλλον δεν το χεις.
δεν ειναι σεξιστικο όσο γενικό στα όρια της άγνοιας αυτό που λες. βασικά δεν έχει και νόημα. τι πάει να πει στην πράξη; γυναικες με πανό και καδρόνια που γράφουν πως θα κοψουν όλα τα πουλιά του κόσμου; μιλάμε για ένα κίνημα που μετράει σχεδόν 3 πολιτικά κύματα, 100 διαφορετικά φιλοσοφικά υπόβαθρα, εκατομμύρια διαφορετικές γυναικες (και άντρες) με διαφορετικές κοσμοθεωρίες κτλ. λέγοντας ''ο φεμινισμός'' όχι εσύ αλλά όλοι εδώ μέσα, αναφέρεστε στις δικές σας προκαταλήψεις και ερεθίσματα τα οποία προφανώς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα απλουστατα γιατί ειναι τόσο πολυπλοκη που δεν μπορούν να γελοιποιηθεί με ποστς των 10 γραμμών σε ένα φόρουμ τιγκα στους άνδρες έτσι;
φεμινίστρια ήταν (απο τις πιο επιδραστικές μάλιστα) η simon de beauvoir. που ελεγε πως και το φυλο ακόμα στον άνθρωπο τείνει στην υποκειμενικότητα. αν θες πιο contemporary πήγαινε διάβασε και judith butler στο gender trouble. με τέτοιο σκασμό πληροφοριών εκεί έξω γιατί να καταφευγουμε σε στερεότυπα, μου λες;
Σεξιστής ξε-σεξιστης, το ζήτημα είναι ότι το equal opportunity mocking το οποίο περιγράφεις δεν είναι πραγματικά equal επειδή οι άνδρες είναι προνομιούχοι και 'αντέχουν'. Δεν ειναι ίσες οι καταστάσεις στις οποίες εσύ βάζεις ίσα ποσά χλεύης. Όχι μόνο αντέχουν οι άνδρες, για την πατριαρχία είσαι απλά άκακος, αστείος. Για τις γυναίκες όμως κάθε κοροϊδία_επειδή_είναι_σαν_στερεότυπα που κάνεις ενισχύει τον κάθε ημι-άρρωστο που μετά θα κάνει κάτι χειρότερο. Και ο δίπλα του πιο άρρωστος θα κάνει κάτι ακόμα χειρότερο. Η βια κατεβαίνει προς τα κάτω, κατάλαβες; Στους αδύναμους. Όταν λες 'λολ, οι χριστιανοί είναι μαλακές' πχ, στον πούτσο τους, δεν ενισχύεις κάποια ατμοσφαίρα που καταλήγει στον βιασμό των χριστιανών. Και άμα το παρακάνεις θα σε βιάσουν οι χριστιανοί επίσης επειδή είναι προνομιούχοι και εξουσία. Όταν λες όμως 'λολ ρε τσόκαρο άντε στη κουζίνα σου' (ακόμα και για πλάκα μέσα στο εκτεταμένο παρεονι σου), ενισχύεις ένα κλίμα, ναι. Επειδή η βια έναντι των μη-προνομιούχων είναι συνεχής αν και κρυμμένη. Είναι πολύ πολύ απλό σχήμα αυτό που σου περιγράφω. Πριν από ντε Μπουβουαρ και Μπατλερ και τέτοια, είναι πάναπλο.
metamelia3
15-02-2012, 10:46
http://4.bp.blogspot.com/-MC2fuBUkXv8/TrPVH-VPchI/AAAAAAAAAMc/iMDIj3z-RKI/s1600/koproskila.jpg
η πληρης ιστορια αυτης της αηδιας ειναι οτι βγηκε ως απαντηση σ'αυτο:
http://1.bp.blogspot.com/-kU5eyeyjnBg/Tl_JoEf_imI/AAAAAAAAALs/kMjKT0TDUfI/s320/%25CE%25B5%25CE%25BC%25CF%2586%25CF%2585%25CE%25BB.jpg
και πραγματικα θεωρω την φραση "ενα πτωμα αναμεσα στα ποδια τους" υπερβολικα χυδαια και το αυτοκολλητο αυτο καθ'αυτο ενα εμετικοτατο υποδειγμα σεξισμου.
Γκουλαγκ
15-02-2012, 15:15
εν τω μεταξύ, πόσο τραγικό είναι εξ' αρχής να βγάζεις αυτοκόλλητο - απάντησης - σε άλλο - αυτοκόλλητο.
mourning apocalypse
15-02-2012, 18:12
Το δεύτερο είχε βγει περισσότερο σαν χαβαλέ λόγω κάποιων τριγμών που είχαν δημιουργηθεί στους πραποπουλαίους με το έκφυλο καφενείο.
Τώρα τα έχουν σπάσει τελειώς και ησύχασαν.
Γκουλαγκ
15-02-2012, 18:33
χαβαλές τύπου "καλά, δεν ξέρεις να παίρνεις πίπες;;" υποθέτω.
Cinnamon
15-02-2012, 19:29
δηλαδη αυτοι που βιαζουν/παρενοχλουν θεωρουνται σεξιστες; εγω ανωμαλους και ψυχακια θα τους χαρακτηριζα (οχι οτι οι σεξιστες στεκουν καλα στα μυαλα τους)... δεν ειναι ρεαλιστικο να χαρακτηριζεις καποιον απο την ανατομια του. βαθια μεσα μας ειμαστε ολοι ανθρωποι, αλλοι πιο θηλυκοι κι αλλοι πιο αρσενικοι... ειμαστε ενας αχταρμας γνωρισματων, συμπεριφορων, μοναδικοτητας. ελαχιστοι συμπιπτουν επακριβως με τα κλασσικα αρχετυπα ουτως η αλλως (ο chuck norris πχ).
menumission
15-02-2012, 19:38
http://pzrservices.typepad.com/.a/6a00d83451ccbc69e20120a58414d2970b-400wi
bLF6sAAMb4s&feature=related
The Good Son
16-02-2012, 14:33
Ετοιμάζω με την ομάδα μου αφίσα του στύλ "πουτάνες αν δεν θέλετε να ρίχνουμε ματιές και να χουφτώνουμε να μην τα πετάτε έξω".
The Good Son
16-02-2012, 14:42
γιατί μωρό μου, άδικο έχω;
The Good Son
16-02-2012, 14:45
Στο κεφάλι σου με έχεις, στο μσν σου όχι. Θες να το διορθώσουμε αυτό;
The Good Son
16-02-2012, 14:49
Ναι αλλά στον ικόνοκλαστ έδωσες, εγώ φταίω αν σε χουφτώσω στο δρόμο τώρα;
ikonoklast
16-02-2012, 14:56
Εμείς οι φεμινιστές χουφτώνουμε χωρίς πολλά πολλά.
stam and the witches
16-02-2012, 15:00
Ο πολ ποτ είναι γυναίκα; zomg
Katsaloupardos
16-02-2012, 15:15
αρκετά δεν ασχοληθήκαμε με τις καριόλες?μία είναι η λύση
http://www.youtube.com/watch?v=zjsLDgcI87Y
Katsaloupardos
16-02-2012, 15:29
αρκετά δεν ασχοληθήκαμε με τις καριόλες?
είπε ο φλώρος και μπούλης
το παίζω κοπελιά,καταβάθος είμαι αλήτης
http://www.youtube.com/watch?v=sgL9fTGmB1Y
μη μαλωνετε, δεν εχω ορεξη
πολποτ εισαι ΠΑΟΚ?
παλι μαθηματα καμακιου παρεδωσα...με κουραζω ωρες ωρες
χελιδόνι
16-02-2012, 21:30
γυναικες ανδρες ενα ματσο σκλαβοι του κορπορεισον
freak brother
16-02-2012, 21:41
μπατσοι ναζι το ιδιο μαγαζι
Εκτός από μαλακίες έμεινε τίποτε; Τελείωσε το ER με το θέμα σεξισμό, τώρα είναι η ώρα η πολ ποτ να δώσει msn στον έναν ή στον άλλο ιντερνετοπεφτουλα; Έμαθε ο Φιξξξερ τι είναι; Είναι οι άνθρωποι περισσότερο γυναίκες μερικοί και μερικοί άλλοι περισσότερο άνδρες, είναι μερικοί κυρίως χελιδόνια; Πείτε καμιά σοβαρή θέση, δεν έχουμε κατωριμο αλλά κάτι θα κάνουμε.
http://rlv.zcache.com/captain_hero_protector_of_the_innocent_sticker-p217943785711304445qjcl_400.jpg
VidnaObmana
21-02-2012, 16:10
http://blog.iafd.com/wp-content/uploads/2012/02/AluBCkPCEAE3f4j.jpg
BibleBlackBird
08-03-2012, 16:13
για την ημερα της γυναικας εχει να κανει καμια τοποθετηση κανεις; Μηπως ειναι λιγο overrated;
ikonoklast
08-03-2012, 17:38
Για έναν άνθρωπο που γράφει πράγματα όπως «ιμπερεαλισμός», έχει χόμπι την πατριωτική εθνοφιλολογία και είναι φιλο-ΚΚΕ χωρίς να τολμά να είναι όντως ΚΚΕ, δεν είναι και ντροπή το να μην ξέρει ότι η η σημερινή μέρα είναι σοβιετική εφεύρεση και για να είμαστε ακριβείς δεν είναι «γιορτή» ή μια οποιαδήποτε «παγκόσμια μέρα» αλλά η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΤΑΝ Ο ΠΑΓΟΣ ΕΣΠΑΖΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (http://www.marxists.org/archive/lenin/works/1921/mar/04.htm).
Μια ιδέα της υπέροχης Αλεξάνδρας (http://en.wikipedia.org/wiki/Alexandra_Kollontai), πρώτης γυναίκας υπουργού στην Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού, ήδη από το 1919 στη Σοβιετική Δημοκρατία (φυσικά). Τουλάχιστον 60 χρόνια πριν η δήθεν φιλελεύθερη δύση (http://www.businesspundit.com/10-most-sexist-print-ads-from-the-1950s/) αρχίσει να εγκαταλείπει το στερεότυπο της γυναίκας - οικιακής συσκευής (για να το αντικαταστήσει με τη θλιβερή γυναίκα κοσμοπολιταν). Είναι η νωθρότητα (http://ilesxi.wordpress.com/2012/03/08/%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-21%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1/) της μεταμοντέρνας κατάστασης που καθιστά πάντα επίκαιρη την ιστορική σημειολογία της 8ης Μάρτη, μακριά από οποιαδήποτε ψευδοεπετειακή εξουδετερωμένη καπιταλιστική της αναπαράσταση.
Ας τρέμουν οι αστοί τον φόβο μιας κομμουνιστικής / φεμινιστικής επανάστασης! Οι λεσβ.. εε, οι εργάτριες γυναίκες δεν έχουν να χάσουν σ' αυτή παρα μόνο τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολάκερο!
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lhropgzh0i1qe5zb9o1_500.jpg
BibleBlackBird
08-03-2012, 19:02
αποδεχομαι οτι με εκανες σκουπιδι. Η αληθεια ειναι μια τοποθετηση τετοια περιμενα, αλλα δεν μιλησα για γιορτη, ουτε στην 'επετειο' αυτην καθε αυτην, αναφερομαι στην σημερινη της μορφη και στις διαστασεις που παιρνει, που αφορουν μονο πχ το αν στο ερρικος ντυναν θα κανει μια γυναικα δωρεαν τεστ παπ κλπ, ενω δεν προσφερει τιποτε αλλο ολο τον υπολοιπο χρονο τουλαχιστον οσον αφορα τα κεκτημενα. Εξου και το overrated.
menumission
08-03-2012, 19:19
πηγα να μουτζώσω το ποστ σου και κατα λάθος το πινκαρα
Kingdom Gone
22-03-2012, 19:42
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lsqeqmMqEX1r4vn34o1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lwspqqcfDP1r925dco1_400.jpg
Kingdom Gone
22-03-2012, 21:53
βρήκα καλύτερο, βρήκα καλύτερο!
http://appliednonexistence.org/wp-content/uploads/2012/02/tumblr_lzjtiiflLc1rpby42o1_400.jpg
ikonoklast
08-06-2012, 15:15
http://www.youtube.com/watch?v=nR2wU3XmjbE
menumission
12-07-2012, 17:06
Little Children (http://www.imdb.com/title/tt0404203/)
http://www.youtube.com/watch?v=SCojlyzdnus
ikonoklast
19-09-2012, 01:45
http://www.lifo.gr/uploads/image/411190/vogue12.jpg
http://www.lifo.gr/now/media/16236
Εμένα μαρέσει αυτό το εξώφυλλο.
δεν κατάλαβα. έχει μέσα άρθρο που μιλάει για τη βία κατά των γυναίκων? γιατί οκ τότε θα ήταν γελοιωδώς inappropriate.
αλλά προφανώς δεν υπάρχει και τα επιχειρήματα των διαμαρτυρόμενων είναι καθυστερημένα.
Κυρία Μαριάννα
19-09-2012, 10:11
είναι αυτό που λεν, εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται...
paddy honey
08-03-2016, 12:13
Little Children (http://www.imdb.com/title/tt0404203/)
http://www.youtube.com/watch?v=SCojlyzdnus
http://zap2it.com/2016/03/tom-hardy-wife-charlotte-riley-pump-breast-milk-oscar-bathroom/#
paddy honey
09-03-2016, 14:11
https://www.youtube.com/watch?v=jS-B5EvVTwU
https://www.youtube.com/watch?v=meEz3qV_RRc
Aleister
09-03-2016, 21:43
2010 - H νεολαια της Αμερικης ενωνεται εναντια στο "1%" και για πρωτη φορα βλεπουμε κινηματα στην Μεκκα του καπιταλισμου τα οποια θυμιζουν Ευρωπη (occupy wall street κτλ)
2016 - Η νεολαια της Αμερικης "ενωνεται" εναντια:
στους αντρες
στις γυναικες
στους λευκους
στους μαυρους
στους μεξικανους
το πως κατεληξε το Ελλαδισταν να μπει και αυτο στο ολο κολπο της πολιτικης ορθοτητας και γενικα της ακρως διχαστικης tumblr κουλτουρας ειναι λιγακι (βλ. ΠΟΛΥ) αστειο μιας και δεν ανηκει ουτε στον δυτικο κοσμο, ουτε και το standard of living ειναι τετοιο που να επιτρεπει παρομοιες σκεψεις στους ιθαγενεις του.
paddy honey
09-03-2016, 23:09
Έλα ντε κι εγώ απορώ, πες τα δικέ μου να μην τα λέω εγώ.
https://www.youtube.com/watch?v=T6QKqFPRZSA
w(h)at(ev)er
Qi4xnzBjaBw
https://www.youtube.com/watch?v=w211KOQ5BMI
paddy honey
10-03-2016, 23:12
Για να σοβαρευτούμε τώρα, είναι κάποιου είδους νοσηρό αστείο να μιλάς για πολιτική ορθότητα σε θέματα φεμινισμού τη στιγμή που σε κάποιες κοινωνίες το political correct είναι αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=KUmZp8pR1uc) ή αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/Clitoridectomy) ή φερ' ειπείν αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/Stoning#Women.27s_rights); Κάνε μας τη χάρη και σκάσε σε παρακαλώ.
paddy honey
11-03-2016, 19:26
οξυ μωρη
paddy honey
08-03-2017, 10:43
Παρελθόν. (https://redflagwalks.wordpress.com/2016/03/08/revolutions-are-made-about-little-things-socialist-women-and-international-womens-day-1909-to-1979/) Παρόν. (https://www.theguardian.com/world/live/2017/mar/08/international-womens-day-2017-protests-activism-strike-live) Μέλλον. (http://imaginingequality.globalfundforwomen.org/)
https://www.youtube.com/watch?v=bWGiLz4qsjI
paddy honey
09-03-2018, 03:15
Άμα γουστάρετε κάνουμε θρεντάκι ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ = ΚΟΜΠΛΕΞ, αρχίζουμε με το μπίνγκο και γίνεται της θεόμουρλης.
http://syllogosmakrygiannis.gr/wp-content/uploads/2013/03/afisa-gynaika.png (http://syllogosmakrygiannis.gr/wp-content/uploads/2013/03/Hmeratisgynaikas532013-2_el_GR.pdf)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/535447_347045828737610_1375980737_n.jpg (http://kafila.org/2013/02/20/one-billiion-rising-for-soni-sori-8th-march-2013-and-till-she-is-free-2/)https://kractivist.files.wordpress.com/2013/03/sonisoriobr.jpg
http://oi65.tinypic.com/jp8p4x.jpg
"Έτσι, το ξαναλέω, έγραψα την Ινδιάνα, κι έπρεπε να τη γράψω' υπέκυψα σ'ένα δυνατό ένστικτο παραπόνου και μομφής, που ο Θεός έβαλε μέσα μου, ο Θεός που δεν κάνει τίποτα το ανώφελο, ούτε καν ακόμα και τα πιο μικρά όντα, και που επεμβαίνει και στις πιο μικρές υποθέσεις, όπως και στις μεγάλες. Μα πώς! Αυτή η υπόθεση που υπεράσπιζα ήταν, λοιπόν, τόσο μικρή; Ήταν η υπόθεση του μισού ανθρώπινου γένους, είναι η υπόθεση του ανθρώπινου γένους ολόκληρου. Γιατί η δυστυχία της γυναίκας επιφέρει τη δυστυχία του άντρα, όπως εκείνη του σκλάβου επιφέρει τη δυστυχία του αφέντη, κι αυτό προσπάθησα να δείξω στην Ινδιάνα. Είπαν πως ήταν μια ατομική περίπτωση που υπεράσπιζα. Λες και, αν υποθέσουμε πως μ'εξώθησε ένα προσωπικό συναίσθημα, να ήμουν το μοναδικό δυστυχισμένο πλάσμα σ'αυτή την ειρηνική κι ευτυχισμένη ανθρωπότητα! Αρκετές κραυγές πόνου και συμπάθειας απάντησαν στη δική μου για να ξέρω τώρα πώς πρέπει να φερθώ με την υπέρτατη ευδαιμονία του άλλου. Δε νομίζω πως έγραψα ποτέ τίποτα υπό την επίδραση ενός εγωιστικού πάθους' δε σκέφτηκα μάλιστα ποτέ να προφυλαχτώ απ'αυτό. Όσοι με διάβασαν χωρίς προκατάληψη, καταλαβαίνουν πως έγραψα την Ινδιάνα με το συναίσθημα, όχι εσκεμμένο, βέβαια, μα βαθύ και νόμιμο, της αδικίας και της βαρβαρότητας των νόμων που καθορίζουν ακόμα τη ζωή της έγγαμης γυναίκας στην οικογένεια και στην κοινωνία. Δεν επρόκειτο να κάνω καθόλου μια πραγματεία νομολογίας, μα να πολεμήσω ενάντια στην κοινή γνώμη' γιατί αυτή είναι που καθυστερεί ή ετοιμάζει τις κοινωνικές βελτιώσεις. Ο πόλεμος θα είναι μακροχρόνιος και σκληρός' μα δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος, ούτε ο τελευταίος υπερασπιστής μιας τόσο ωραίας υπόθεσης, και θα την υπερασπιστώ όσο μου απομένει και μια μόνο πνοή ζωής."
http://books.google.com/books?id=zYShnMQKk48C&pg=PA30&lpg=PA30&dq=george+sand+christianity+novel+possessed&source=bl&ots=zotrvYzogK&sig=Bpa_Q6gxkjLRcpRPEBvxu9yJI8E&hl=en&ei=DEV-TYv5IsSXOubR1egG&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBYQ6AEwAA#v=onepage&q&f=falsehttps://books.google.gr/books?id=AF-1CgAAQBAJ&pg=PT28&lpg=PT28&dq=possessed+dostoevsky+george+sand&source=bl&ots=tORS0odtNz&sig=iC34G06GI7MC0Ehm0R68ZUh2hOs&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwj28cPB94_LAhXJTBQKHcpKAGMQ6AEIODAH#v=onepage&q=possessed%20dostoevsky%20george%20sand&f=false
Raven Lord
27-04-2018, 12:49
να τα λέμε κ αυτά όμως
http://www.bbc.com/news/av/uk-england-beds-bucks-herts-43828759/alex-skeel-my-abusive-girlfriend-threatened-to-kill-me
paddy honey
27-04-2018, 13:52
https://www.youtube.com/watch?v=Lfal4a9aZto
https://www.youtube.com/watch?v=B1qQCFQCneA
https://www.youtube.com/watch?v=EVBsypHzF3U
https://www.youtube.com/watch?v=VR3VpvkAd0E