PDA

View Full Version : Steelwing - Zone of Alienation (2012)

Raven Lord
31-01-2012, 14:25
http://www.hardmusic.cz/pr-img/125/1/max/c2aff8a5-6470-43a3-8a74-8f077ef29bc9.jpg
http://www.covershut.com/back_covers/Steelwing-Zone-Of-Alienation-2012-LE-Back-Cover-62752.jpg

- Πάρτε ισόποσες δόσεις Judas Priest και Iron Maiden και τοποθετήστε τα σε δίσκο ώστε να μην ανακατευτούν πλήρως τα υλικά.
- Προσθέστε μια πρέζα ταχύτητας.
- Πιασάρετε σε δυνατή φωτιά.
- Πασπαλίστε με σουηδο-power φωνητικά a la Hammerfall.
- Σερβίρετε καυτό.

Αυτό είναι το νέο album των Steelwing, οι οποίοι ανήκουν στη μακρυά λίστα των νέων heavy metal συγκροτημάτων που ξεπήδησαν από τη Σουηδία. Μη γελιέστε από την "ημι-ειρωνική" εισαγωγή μου. Οι Steelwing - όπως έδειξαν και από το πρώτο album τους "Lord of the Wasteland" - αυτό που κάνουν, ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά. Ανεβασμένες ταχύτητες, catchy συνθέσεις, ο δίσκος φεύγει νεράκι... Κι από όσα είδα σε μια σύντομη έρευνα που έκανα σε άλλα reviews, έχουν αποσπάσει πολύ καλές εως άριστες κριτικές. ΑΛΛΑ... δεν ξέρω. Κάτι δε μου κάθεται καλά. Δεν ένιωσα αυτή την ανατριχίλα που μου προκάλεσαν οι Battle Beast πρόσφατα. H δουλειά τους δεν είναι με τίποτα κακή... κάθε άλλο. Είναι πολύ καλή, αλλά δε θεωρώ ότι του χρόνου θα τη θυμάμαι. Φαντάζομαι, όμως, αυτή είναι και η διαφορά του πολύ καλού με αυτό που σχίζει το σύμπαν στα δύο.

namiroth
31-01-2012, 16:06
αμα δεν το πασπαλισω με το χαμερφολ τρωγεται??

Ra Pariah
31-01-2012, 19:36
Κι εμένα, Raven, κάτι με χάλασε στον δεύτερο δίσκο των Σουηδών. Είναι κάπως άνευρο. Αυτές οι στρατιές συγκροτημάτων που θέλουν να γίνουν Enforcer υπ' αριθμόν 2, έχουν αρχίσει να κουράζουν. Επίσης κάποια στιγμή οι σημερινοί εικοσιπεντάτηδες-τριαντάρηδες πρέπει να αρχίσουν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Δεν γίνεται να βγάζεις χιλιοτυποποιημένες συνθέσεις και να θεωρείς ότι κυκλοφόρησες το 2ο Defenders of the Faith. Αυτό γίνεται και σε άλλα metal είδη, όχι μόνο στους κλασικούς ήχους. Αστεία πράγματα.

GuardianOfIvorytower
07-02-2012, 00:04
Ήθελα να γράψω κ γω κριτική αλλά με πρόλαβε ο Raven...ναι γενικά συμφωνώ πάνω κάτω.
Ο δίσκος ακούγεται πολύ άνετα, και κυλάει πολύ ωραία, δεν κουράζει, έχει κ τη σωστή διάρκεια :)
Επίσης, τα τραγούδια στέκουν πάρα πολύ ωραία κ live (τους είδα ζωντανά την Παρασκευή), σε μικρή σκηνή, η οποία τους ταιριάζει μάλλον περισσότερο (όταν τους είχα δει support στους Accept πέρσυ σε μεγαλύτερο μέρος κάπου ήταν λίγο χαμένοι).

Αλλά, ναι ρε γμτ, κάπου όλα αυτά τα καινούρια heavy metal γκρουπ κάπου μοιάζουν μεταξύ τους, ε κ κάπου χάνονται οι όποιες πολύ καλές προσπάθειες. Λίγο περισσότερη προσωπικότητα δε βλάπτει ρε γμτ...τέλος πάντων, σηκώνει αρκετή συζήτηση το θέμα αυτό, αλλά νομίζω ότι η όλη αυτή φάση λιγάκι έχει παραγίνει...