View Full Version : USA
asimoulis
26-01-2012, 03:13
με αφορμή τις εκλογές, τις εξελίξεις στο οικονομικό τοπίο(sic) και ότι άλλο θέλετε, ανοίγουμε τη σχετική κουβέντα.
"By the end of my second term, we will have a permanent colony on the moon and it will be American," Gingrich said.
προβλέπω δεύτερη τετραετία ομπάμα. εύκολα.
stam and the witches
26-01-2012, 03:17
Πεθαίνω.
Εύχομαι αυτός ο καθυστερημένος λαός να βγάλει τον Ομπάμα για άλλα 4 χρόνια, είναι το ελάχιστο καλό που χρειάζεται η ανθρωπότητα σε αυτή τη φάση. Με παρανοϊκούς και μορμόνους που ακόμα ασχολούνται με τις εκτρώσεις (κανείς δε νοιάστηκε γι αυτή τη μαλακία σε όλο το σύμπαν και κάθε 4 χρόνια στην αμερική θυμούνται ότι είναι ζήτημα) άνετα θα έρθουν 2οι οι ρεπουμπλικάνοι.
Art In Haste
26-01-2012, 03:23
Στηρίζουμε Vermin Supreme (http://en.wikipedia.org/wiki/Vermin_Supreme)!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/05/Vermin_Supreme_2012.jpg/450px-Vermin_Supreme_2012.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Vermin_Supreme_NH.jpg/450px-Vermin_Supreme_NH.jpg
ikonoklast
26-01-2012, 03:56
Μέσα στο συνολικό ζόφο παγκοσμίως δεν είναι εντυπωσιακό που ο ομπάμα, καθαρά σα πρόσωπο, είναι μέγιστος πολιτικός star παλαιάς κοπής; Εννοώ, αν το σκεφτείς, είναι πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση κι απ' τον ίδιο ακόμα τον JFK. Χάσει/κερδίσει τις εκλογές (που είναι το ίδιο φυσικά) θα μείνει ήδη στην ιστορία σαν ένας κορυφαίος cool black guy που "έκλεψε την παράσταση και την καρέκλα", σχεδόν τριάντα χρόνια αφ' ότου η αμερική σταμάτησε και τις τελευταίες απόπειρες να κοροιδέψει τον εαυτό της (http://www.imdb.com/title/tt0091786/) για το ρόλο που παίζουν όλα αυτά. Εγώ τον γουστάρω.
http://www.youtube.com/watch?v=T-hDt2E8MoE
asimoulis
26-01-2012, 04:03
εσύ χαριτολογείς αλλά πριν 10 μέρες αυτό εδώ (http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/01/15/andrew-sullivan-how-obama-s-long-game-will-outsmart-his-critics.html) έβαλε πολλά φυτίλια.
ikonoklast
26-01-2012, 04:26
Δε χαριτολογώ καθόλου, απλώς δε σχολίασα αμιγώς "πολιτικά". Η εισβολή στη Λιβύη παραμένει τεράστια ιμπεριαλιστική κτηνωδία και δεν πρέπει κάποιος να πιστεύει ότι και η γενικότερη αλλαγή πολιτικού σκηνικού στη μεσόγειο συνέβη ανεξάρτητα απο αμερικανικές μεθοδεύσεις, και άλλα πολλά, πάρα πολλά. Αλλά με πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να το δει κάποιος ο ομπάμα καθαρα σαν πρόσωπο δεν είναι καν ο χαριτωμένος λευκός naughty guy που ήταν πχ ο κλίντον ή ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε άχρηστη μαριονέτα πήρε το χρίσμα των ρεπουμπλικανών όλα αυτά τα χρόνια απο το ρηγκαν μεχρι τους bush, είναι ένας γνήσια χαρισματικός τύπος. Αν καταλαβαίνω καλά γιατί έχω πιεί λίγο, το άρθρο που έδωσες είναι δεξιό αλλά pro-obama, σε ποιούς έβαλε φυτίλια; Στους ρεπουμπλικανούς;
asimoulis
26-01-2012, 04:44
αριστερά και δεξιά. απλά εκεί η αντιπαράθεση στα πλαίσια του δικομματισμού μου φαίνεται πολύ πιο ανεβασμένη από το παντελώς ανύπαρκτο πασόκ vs νδ.
γράφει ωραία ο sullivan και μου βγάζει κάτι σε παναγιώτη χατζηστεφάνου.
stam and the witches
26-01-2012, 04:51
Και θα ανεβεί ακόμα περισσότερο γιατί πλέον έχουν διαφορετικό πολιτικό πρόγραμμα, βλέπε φορολογία.
ikonoklast
26-01-2012, 05:00
Δεν είναι τόσο απλό μωρέ. Καταρχην ειδικά στο πεδίο της γεωπολιτικής/εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, εμπειρικά και μόνο εκμηδενίζονται οι διαφορές όπως κι αν το δεις. Μετά -όπως λέει ο σταμ- η αμερική κουβαλάει μερικά άρρωστα βεμπερικά αξεπέραστα κατάλοιπα που εδώ μας ακούγονται αστεία. Όσο γελοία και να ήταν η αντιπαράθεση πχ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του '09 μεταξύ "λεφτά υπάρχουν" και "μεταρρυθμίσεις τώρα" ποτέ στην Ευρώπη γενικά δεν τέθηκαν πραγματικά φαιδρά ιδεολογικά ζητήματα όπως μπαίνει στην αμερική το "pro-έκτρωση ή όχι" ή το "intelligent design ή δαρβίνος". Δεδομένης μάλιστα της απόλυτης συσπείρωσης που έχει εκεί ο δικομματισμός και της ανυπαρξίας πολιτικής είναι αδύνατο να πείς ότι η οποιαδήποτε αντιπαράθεση είναι πιο ανεβασμένη σε σχέση με μας, που έχεις τρίτο κόμμα τα δισέγγονα του στάλιν. Κοροϊδεύουμε επειδή τα τρώμε στη μάπα αλλά αν κάνεις τις αναλογίες και τα βάλεις κάτω η οποιαδήποτε Ελλάδα, Βενεζουέλα είναι ταυτόχρονα "πίσω" αλλά και δύο αιώνες μπροστά σε σχέση με τους καθυστερημένους.
Μοναδικό ενδιαφέρον, για να μιλάμε οντοπικ, εγώ βλέπω στο πώς θα εκφραστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά το "occupy". Ίσως το μόνο ουσιαστικά radical πολιτικό ρεύμα στην αμερική από το '70, για να μην πω από το '20 με τα συνδικάτα.
rage for order
26-01-2012, 05:04
Ίσως το μόνο ουσιαστικά radical πολιτικό ρεύμα στην αμερική από το '70, για να μην πω από το '20 με τα συνδικάτα.
υπερβολές.
ikonoklast
26-01-2012, 05:06
Γιατί; Ο πήχυς είναι εκεί που είναι, στον πάτο.
edit: Εννοώ, τι ανώτερο υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια που μου διαφεύγει; Τα 80s grassroots που φυτεύανε κήπους; Ή οι crimethinc.;
asimoulis
26-01-2012, 05:18
ikonoklast ήμουν σαφής μίλησα για πολιτική αντιπαράθεση εντός του δικομματισμού. προφανώς και είναι βαθύτερη η αντιπαράθεση εδώ και αλλού.
σίγουρα το occupy άνοιξε θέματα που είχαν να ανοίξουν δεκαετίες δεν είναι λίγο.
rage for order
26-01-2012, 05:24
Γιατί; Ο πήχυς είναι εκεί που είναι, στον πάτο.
edit: Εννοώ, τι ανώτερο υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια που μου διαφεύγει; Τα 80s grassroots που φυτεύανε κήπους; Ή οι crimethinc.;
πήγα να απαντήσω και είδα το έντιτ. ε το είπα πιο πολύ για το '20 μέχρι και το '70. για μετά δεν τα ξέρω καλά (όχι ότι τα άλλα τα παίζω στα δάχτυλα) οπότε πάσο.
ikonoklast
26-01-2012, 05:27
Στο '20-'70 τι θα έλεγες;
rage for order
26-01-2012, 05:29
δηλαδή κάτσε, το 60-70 δεν το θεωρείς πιο ριζοσπαστικό; είχε λιγότερα εμπόδια πχ ένας μαύρος;
ikonoklast
26-01-2012, 05:36
Όχι, τα βάζω μαζί. Δε μπορώ να συγκρίνω πολιτικά black panthers ή weather underground με occupy για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ακόμα κι αν το κάνει κάποιος, ένα κίνημα που έχει σα προμετωπίδα το "we are the 99%" βάζει προωθημένο ταξικό ζήτημα που έχει να εμφανιστεί στην αμερική από εποχές κραχ και μακάρθι. Αν λάβεις υπόψη και την απεύθυνση και το potential, όντως δεν είναι καθόλου λίγο.
Γκουλαγκ
26-01-2012, 12:33
στο 99% είναι προφανώς και τα πάρτυ τσαγιού, αν δεν κάνω λάθος.
δεν είναι καν ο χαριτωμένος λευκός naughty guy που ήταν πχ ο κλίντον ή ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε άχρηστη μαριονέτα πήρε το χρίσμα των ρεπουμπλικανών όλα αυτά τα χρόνια απο το ρηγκαν μεχρι τους bush, είναι ένας γνήσια χαρισματικός τύπος.
Η προσωπικότητά του δε μου λέει και πολλά, τουλάχιστον από το σημείο και πέρα που δεν συνδέεται με την ικανότητά του να εφαρμόσει ό,τι είχε υποσχεθεί (και υποτίθεται πως για αυτά εκλέχθηκε). Παρότι έχει καλύτερο track record σε σχέση με άλλους Προέδρους, δεν τήρησε και πολλά από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την φορολογία (άρση των φοροαπαλλαγών των πλουσίων, όπως αυτές ψηφίσθηκαν την εποχή του Bush, φοροαπαλλαγές για συνταξιούχους, κ.λπ.) ή τις εργασιακές σχέσεις (π.χ. seven paid sick days), ενώ ό,τι αφορούσε την εξωτερική πολιτική είτε δεν έγινε (κλείσιμο του Guantanamo) είτε έγινε με τρομερές καθυστερήσεις. Ε, και γάμησε λιγάκι τα οικονομικά της χώρας, αλλά το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι με την διαρκή αύξηση του δανεισμού. Επίσης, ανέχθηκε ή στήριξε την αυξημένη παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε θέματα που θα έπρεπε να είναι ευθύνη των πολιτειών ή των τοπικών κοινωνιών.
Από εκεί και πέρα: Ron Paul for teh win.
nekrobutcher
26-01-2012, 16:10
ποιος θα χρηματοδοτήσει την προεκλογική του καμπάνια? η γκολντμαν σακς παλι?
ikonoklast
26-01-2012, 16:20
στο 99% είναι προφανώς και τα πάρτυ τσαγιού, αν δεν κάνω λάθος.
Είναι "το κόμμα του τσαγιού" και προφανώς κάνεις λάθος.
Phantom Duck
26-01-2012, 18:17
το αστείο είναι ότι ο ρον πωλ τη βγαίνει από τα αριστερά στους δημοκρατικούς στα πάντα μέχρι να πει ότι προερχόμαστε από τον αδαμ. αδιάφορες οι προκριματικές των ρεπουμπλικάνων, ποιος θυμάται τον mccain;
http://www.youtube.com/watch?v=x4o-TeMHys0
πάντως η φάση στις ηπα είναι πολύ περίεργη. από τη μία η πολιτική είναι πράγματι ανύπαρκτη, από την άλλη τουλάχιστον οι "βλάκες βλάχοι κοκα κόλα" ψηφίζουν ανάμεσα στη σκύλλα και τη χάρυβδη λαμβάνοντας υπόψιν τις (περισσότερο χαζές) πολιτικές διαφορές τους, όταν το 80% της γενιάς του πολυτεχνείου διάλεγε μέσα στο δικομματισμό ανάλογα με το ποιος διόρισε την κούλα στην τράπεζα.
Για όσα θεωρείτε ότι ο Ron Paul αριστερίζει, έχετε υπόψη πως είναι και γενικά πάγιες θέσεις των libertarian think tanks, δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία ή "στροφή". Επίσης είναι ο μόνος ρεπουμπλικανός υποψήφιος που δεν αλλάζει τις απόψεις του κάθε 2-3 χρόνια.
Marillion
26-01-2012, 19:16
0PAJNntoRgA
Phantom Duck
26-01-2012, 19:31
ο βασίλης λεβέντης των ΗΠΑ.
http://www.youtube.com/watch?v=s1bIoW4Nucw
Πραγματικά, δε με προβληματίζει καθόλου πως αυτός ο άνθρωπος έχει γιο τον Rand Paul.
Στον αντίποδα, άλλοι που δεν έχουν φανμπόηδες και PACs, πάνε και κάνουν ΑΜΑ στο reddit: http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/o4gxr/iama_2012_gop_presidential_candidate_i_believe_in/ (που φυσικά δεν τον έχουν καλέσει ποτέ σε debate)
ikonoklast
27-01-2012, 01:44
Phoebus, εγώ δεν κατάλαβα τι εννοείς με το βίντεο και δεν έχω ιδέα ποιός είναι ο Rand Paul.
Art In Haste
27-01-2012, 02:05
Είναι επικεφαλής ή κάτι τέτοιο του Tea Party. Από κει και πέρα μόνο αυτός ξέρει.
Kaserinos
27-01-2012, 02:20
http://www.youtube.com/watch?v=s1bIoW4Nucw
Πραγματικά, δε με προβληματίζει καθόλου πως αυτός ο άνθρωπος έχει γιο τον Rand Paul.
Στον αντίποδα, άλλοι που δεν έχουν φανμπόηδες και PACs, πάνε και κάνουν ΑΜΑ στο reddit: http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/o4gxr/iama_2012_gop_presidential_candidate_i_believe_in/ (που φυσικά δεν τον έχουν καλέσει ποτέ σε debate)
Και λεγα, που τον ξερω-που τον ξερω...
http://www.youtube.com/watch?v=F7RnlPQCKBQ
Είναι επικεφαλής ή κάτι τέτοιο του Tea Party. Από κει και πέρα μόνο αυτός ξέρει.
Ναι, είναι υποστηρικτής του Tea Party movement, επίσης είναι γερουσιαστής από το 2010. Πάνω-κάτω έχει τις ίδιες πολιτικές απόψεις (constitutional conservative) και την ίδια νοοτροπία με τον πατέρα του.
rage for order
01-02-2012, 03:33
Όχι, τα βάζω μαζί. Δε μπορώ να συγκρίνω πολιτικά black panthers ή weather underground με occupy για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ακόμα κι αν το κάνει κάποιος, ένα κίνημα που έχει σα προμετωπίδα το "we are the 99%" βάζει προωθημένο ταξικό ζήτημα που έχει να εμφανιστεί στην αμερική από εποχές κραχ και μακάρθι. Αν λάβεις υπόψη και την απεύθυνση και το potential, όντως δεν είναι καθόλου λίγο.
Διάβαζα για το όκλαντ και θυμήθηκα ότι είχες απαντήσει. Οπότε θέλω να μου πεις 1) τι το ιδιαίτερο έχει το όκλαντ παίζει τέτοια φάση εκεί και αν έχεις τρελά κέφια 2) τι προωθημένο ταξικό ζήτημα έπαιξε εποχή μακάρθι που από το 29 μέχρι το 2011 δεν επανεμφανίστηκε.
Στο θέμα μας. Καλά κάνεις και δεν συγκρίνεις γιατί μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Μπορείς όμως να συγκρίνεις με το φοιτητικό κίνημα τότε, το αντιπολεμικό, τους εργατικούς αγώνες (πχ τυχαίο παράδειγμα http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Postal_Service_strike_of_1970), αυτό που ονομάστηκε new left, τους μαύρους, πιο κοινωνικά ζητήματα όπως την έκτρωση ας πούμε. Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν μέρος ενός γενικότερου πολιτικού ρεύματος που λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε μπορώ άνετα να το χαρακτηρίσω πιο radical από το 99%. Στο μυαλό μου το 99% το έχω σαν ένα γενικά προοδευτικό κίνημα που διεκδικεί (αρκετά αποφασιστικά σε ορισμένες περιπτώσεις) μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για τη μεσαία και κάτω τάξη και πιο κοινωνικό κράτος (πχ υγεία) και το άλλο σαν ένα κίνημα που συγκρούστηκε δυνατά με το κράτος/κεφάλαιο και τον συντηρητισμό και άλλαξε πολλά.
Είναι άδικο να κρίνουμε από τώρα το 99% απλά σου λέω γιατί θεωρώ υπερβολή αυτό που είπες στην αρχή.
Διάβαζα για το όκλαντ και θυμήθηκα ότι είχες απαντήσει. Οπότε θέλω να μου πεις 1) τι το ιδιαίτερο έχει το όκλαντ παίζει τέτοια φάση εκεί και αν έχεις τρελά κέφια 2) τι προωθημένο ταξικό ζήτημα έπαιξε εποχή μακάρθι που από το 29 μέχρι το 2011 δεν επανεμφανίστηκε.
Στο θέμα μας. Καλά κάνεις και δεν συγκρίνεις γιατί μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Μπορείς όμως να συγκρίνεις με το φοιτητικό κίνημα τότε, το αντιπολεμικό, τους εργατικούς αγώνες (πχ τυχαίο παράδειγμα http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Postal_Service_strike_of_1970), αυτό που ονομάστηκε new left, τους μαύρους, πιο κοινωνικά ζητήματα όπως την έκτρωση ας πούμε. Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν μέρος ενός γενικότερου πολιτικού ρεύματος που λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε μπορώ άνετα να το χαρακτηρίσω πιο radical από το 99%. Στο μυαλό μου το 99% το έχω σαν ένα γενικά προοδευτικό κίνημα που διεκδικεί (αρκετά αποφασιστικά σε ορισμένες περιπτώσεις) μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για τη μεσαία και κάτω τάξη και πιο κοινωνικό κράτος (πχ υγεία) και το άλλο σαν ένα κίνημα που συγκρούστηκε δυνατά με το κράτος/κεφάλαιο και τον συντηρητισμό και άλλαξε πολλά.
Είναι άδικο να κρίνουμε από τώρα το 99% απλά σου λέω γιατί θεωρώ υπερβολή αυτό που είπες στην αρχή.
H φάση που χε γίνει στο Oakland πριν 2-3 μήνες με την de facto απεργία (απέκλεισαν το λιμάνι) ήταν εξαιρετική και ό,τι πιο προωθημένο έχει γίνει στις ΗΠΑ, στο Occupy και γενικώς. Η φάση που έκαναν στο Oakland προχθές με τα ψευτομπάχαλα και το κάψιμο σημαιών, παρ'ότι είμαι σίγουρος ότι ενθουσίασε πολλούς εδώ πέρα ("ξύπνησαν και τα Αμερικανάκια, την πέφτουν στους μπάτσους"), ήταν γτπ, και φαντάζομαι καπέλωμα των εκεί αναρχικών.
Στα 60s και στα 70s ό,τι άξιζε ήταν οι Μαύροι Πάνθηρες, το SDS (http://en.wikipedia.org/wiki/Students_for_a_Democratic_Society), το φοβερό αντιπολεμικό-φοιτητικό κίνημα, και η κορύφωσή τους στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 1968 (http://en.wikipedia.org/wiki/1968_Democratic_National_Convention_protest_activity). Παρ'όλα αυτά δεν ξέρω πόσα πράγματα κατάφερε να αλλάξει αυτό το ρεύμα πριν ενσωματωθεί στους διάφορους Clinton και Kerry. Όπως και γενικότερα στον κόσμο δεν άλλαξε πολλά το ρεύμα του '68, σε σχέση π.χ. με το ρεύμα που προέκυψε από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Weather Underground ήταν σύμπτωμα παρακμής και καρικατούρα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρώπης, και αν δεν έπιασε μια φορά στην ήπειρο, μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν έπιασε εκατό εκεί, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει στο θάψιμο της ριζοσπαστικής αριστεράς για δεκαετίες.
Από τη δεκαετία του '80 και μετά, στην πολιτική αντιπαράθεση κυριάρχησαν οι μεταμοντέρνοι "πολιτισμικοί πόλεμοι" (εκτρώσεις, pro-life, γάμοι των gay, Δαρβίνος κλπ), ζητήματα που από της φύση τους μετατοπίζουν την ατζέντα και ωφελούν τους αντιδραστικούς Ρεπουμπλικανούς. Σαν κάτι να αλλάζει με το Occupy, αλλά μιλάμε για κοινωνία που με ταξικούς-πολιτικούς όρους βρίσκεται δεκαετίες πίσω από μας, οπότε δεν μπορείς να το αντιμετωπίζεις με όρους Ευρώπης, ούτε καν με όρους ΗΠΑ δεκαετίας '60.
Ο Ron Paul ειναι μακραν το καλυτερο προιον του φιλελευθερισμου. Αριστεριζει σε ολα τα κοινωνικα ζητηματα που μπορει εφοσων δεν χαλαει η σουπα, ειναι ξεκαθαρα hardcore φιλελευθερος στα οικονομικα επισης εφοσων προερχεται απο τους Ρεπουμπλικανους (αρα εχει και απο εκει κοινο) εχει και τους καθαρα δεξιους ασσους στο μανικι του και τελος εχει και μεγαλυτερη δημοσιοτητα σε σχεση με καραγκιοζηδες τυπου "Φιλελευθερη Συμμαχια" στην πλειοψηφια των εναλλακτικων μεσων (αναλογικα με τον πληθυσμο της καθε χωρας παντα). Δηλαδη, μιλαμε για θιασο υποστηρικτων που πιανει απο επαγγελματιες μπαφιαρηδες, τεχνοκρατες μεγαλων πανεπιστημιων μεχρι αυτον που θα ηθελε να φτιαχτει ενα δευτερο Σινικο τειχος να φυλαει τα συνορα της 'merica και οτι υπαρχει μεταξυ τους.
Κουβελη, Καμινη, Μπουταρη και λοιποι συγγενεις ειστε πολλοι λιγοι.
Ο Ron Paul είναι όντως ο Μπουτάρης των ΗΠΑ (σε updated έκδοση προφανώς) και για κάποιο μυστήριο λόγο βγάζει μια συμπαθητική αύρα. Ίσως επείδη μοιάζει τραγικά στον Gandalf.
http://26.media.tumblr.com/tumblr_ljbov66q661qeawdho1_500.jpg
Σόρι για το οφτόπικ αλλά θέλω να εξομολογηθώ ότι εδώ και χρόνια, κάθε φορά που βλέπω γραμμένο το όνομα Ron Paul, η πρώτη εικόνα που περνάει απ'το μυαλό μου, έστω και αστραπιαία είναι αυτή του RuPaul. (http://en.wikipedia.org/wiki/RuPaul)
ουφ.
ikonoklast
18-02-2012, 16:10
http://i.imgur.com/ty2Le.png
λολ.
http://www.politicalcompass.org/uselection2012
katwrimos
19-02-2012, 15:01
Το ποσο ΣΚΑΤΑ ειναι το επιπεδο κατανόησης που εχετε για την αμερικάνικη πολιτική σκηνή είναι απίστευτο. Επειδή οι μαλακίες που ειπώθηκαν είναι άπειρες, σε αυτό το ποστ απλώς κράζω τις μαλακίες που ειπώθηκαν χωρις να εξηγώ και πολλά, αν κάποιος διαφωνει ας μου το πει για να παραθέσω περισσότερα στοιχεία.
Ικονοκλαστ, οκ, εχεις χάσει τη μπαλα. Πρώτον το πολιτικαλ κομπας εχει φτιαχτεί απο λιμπερτάριανς, δηλαδή άτομα που εχουν κάθε συμφερον να πουν οτι ο ρον πολ διαφέρει απο τους άλλους, οποτε σχεδιάζουν το ερωτηματολόγιο ανάλογα. Δευτερον (και αυτό πάει σε όλους τους Ρον Πολ σιμπαθάιζερς εδω μέσα) ο Ρον Πολ είναι χαλαρά ο ποιό ΛΑΙΚΟΔΕΞΙΟΣ ρεπουμπλικάνος, όπως φαίνεται και απο τα γελοία νιουσλετερς που έστελνε πριν καμια 10ετια που τα έχωνε στους μαύρους με τρόπο που ούτε ο ρικ περυ δεν θα διανοούταν. Εχει τις κλασικές αντιλήψεις αμερικάνου λαικοδεξιού οτι για όλα ευθύνεται το κρατος που παίρνει λεφτά απο τους πλουσίους και τα δίνει στους μαύρους και ως μπόνους προτείνει οικονομικές πολιτικές (οπως ο χρυσός κανόνας) που καταστρέφουν τους φτωχούς και βοηθάνε τους πλούσιους, γενικός οποιος νομίζει οτι ο Ρον Πολ οχι απλώς αριστερίζει, αλλα οτι ειναι εστω πιο αριστερος απο τον Μιτ Ρομνευ, είναι καθυστερημένος με όλη την έννοια της λέξης.
Συνεχίζουμε με το συνοθύλευμα χρηστών (Ικονοκλαστ, κι εδω μεσα είσαι) που πετάει τη μαλακία οτι το ποιος θα κερδίσει τις εκλογες είναι λιγο πολύ το ίδιο. Μπραβο μαλάκες, επειδή ομως ο Ρομνευ έχει σχέδιο να καταργήσει το πρόγραμμα medicaid και να μειώσει τις παροχές του medicare, μιλάμε για περίπου 40 εκατομύρια αμερικανών (κυρίως φτωχών μαυρων και ισπανοφώνων) που θα βρεθουν χωρις ασφαλιστική κάλυψη μετά απο μια 4ετία για εξοδα υγείας. Αλλα νταξ μωρε, ποιος γαμάει τους 40 εκατομύρια μαυρους και μεξικάνους, το μονο που μας νοιάζει ειναι να πετάξουμε τη σοφιστικέ εξυπνάδα μας.
Τελος, πρέπει να κράξω πανω απο όλα τον ντετζιαλ, που υποτίθεται οτι ως ο "Φιλελεύθερος" του φόρουμ γνορίζει τι παίζει στην αμερική λίγο καλύτερα. Αλλα αρχίδια. Τι "γαμησε λιγο την Οικονομία ο Ομπαμα" ρε μοσχάρ?? Πας καλά? Το μοναδικό λάθος που έκανε στην Οικονομία ο Ομπάμα ήταν οτι τον φεβρουάριο του 2009 οταν δεν είχε κλείσει ούτε μήνα στην προεδρία, δεν πιεσε για να πάρει περισσότερα χρήμματα απο το κογκρέσο για προγράμματα στήριξης της οικονομίας (stimulus που λενε), αλλα για αυτό δεν ευθύνεται τόσο ο ίδιος, οσο η οικονομική του ομάδα που τον είχε πείσει οτι 700 δις θα ήταν αρκετά ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονταν γύρω στα διπλάσια. Απο κει και μετα στην οικονομική πολιτική ο Ομπαμα εχει το πιο FLAWLESS record αμερικανού προέδρου απο τον Ροσβελτ. ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του (εθνικοποίηση αυτοβιομηχανιών, εθνικοποίηση σιτιγκρουπ και μπανκ οφ αμέρικα, επανατοποθετηση του Μπερνανκι στι Φεντ, Volker rule) ηταν σωστές εκ του αποτελέσματος παρότι τον κράζανε αρχικά ακόμα και δημοκρατικοί. Και αυτές οι πολιτικές εξηγούν γιατί στην αμερική (που μπήκε στην κριση με πολύ χειρότερα προβλήματα απο την ευρώπη) η ανεργια πεφτει με ταχύτατους ρυθμούς ενώ στην ευρώπη χτυπάει καθε τρίμηνο και νέο ρεκορ.
Ελπίζω οτι θα δεχτείτε τις διαγνώσεις μου οι προαναφερθέντες χωρις να μου πολυπρήξετε τα αρχίδια, αν πάλι όχι εδώ είμαστε για να ποστάρουμε οικονομικα στοιχεία, βοτινγκ ρεκορτνς και τα νιουςλετερς του ρον πολ.
ikonoklast
19-02-2012, 15:07
κατώριμος, για το πολιτικαλ κομπας έκανα το εξής σχόλιο: λολ.
Για το medicaid και τις υποτιθέμενες διαφορές ρεπουμπλικανών/δημοκρατικών θα κάνω το ίδιο σχόλιο: λολ.
Phantom Duck
19-02-2012, 15:18
αφού έδωσε ασφάλιση και δουλειά σε 40 μύρια σκούρους.
katwrimos
19-02-2012, 15:21
κατώριμος, για το πολιτικαλ κομπας έκανα το εξής σχόλιο: λολ.
Για το medicaid και τις υποτιθέμενες διαφορές ρεπουμπλικανών/δημοκρατικών θα κάνω το ίδιο σχόλιο: λολ.
Το πρώτο δείχνει οτι εγώ ειμαι καθυστερημένος, το δεύτερο οτι είσαι εσύ.
Αλλα επειδή εγω έχω μια πολύ καλή δικαιολογία (ηταν το τελευταίο ποστ σου σε ενα τοπικ που εχεις πει λιγο πολυ ΜΟΝΟ μαλακιες, οποτε δεν πολυπρόσεχα) και εσύ καμία (ισα ισα χειροτερεύεις τη θέση σου επαναλαμβάνοντας οτι ξερογώ 40 εκατομύρια φτωχών χωρις ασφαλιστική κάλυψη δεν αποτελεί ουσιώδη διαφορα) σου προτείνω η να ασχοληθείς σοβαρά με το ζήτημα, ή να το παρατήσεις γιατι τα ποστ σου δεν ειναι απλως λάθος, είναι αντιφατικα, δεν γινεται τη μια να τοποθετείσαι υπερ των μαύρων και την άλλη να λες οτι το κομμα που εχει αναγάγει σε υπέρτατο σκοπο υπαρξής του την ανατροπή όλων των κοινωνικών μεταρυθμίσεων των 60ς και των 70ς που καναν τη ζωη των μαυρων πιο υποφερτή δεν εχει καμια διαφορά με το κομμα που στηριξε αυτες τις αλλαγές και σκοπεύει να τις υπερασπιστει. You, sir, make no sense. You are not even wrong.
ikonoklast
19-02-2012, 15:54
Dunno man, έκανα το έμπειρο search "romney medicaid" στο δημοφιλές site αναζήτησης Google.com και το μόνο που προκύπτει είναι μια δήλωση του Romney ότι δεν ξέρει τι είναι το medicaid και το συνεπακόλουθο ξεκατίνιασμα. Για κάποιο μυστήριο λόγο πιστεύω ότι αν υπάρχει ανάγκη να καταργηθεί κάτι τέτοιο θα το κάνουν και οι δημοκρατικοί και ταυτόχρονα αν κάποιος προτίθεται να το κάνει δε θα το δήλωνε προεκλογικά. Μπορείς να μας διαφωτίσεις με κάποιο λινκ.
Δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι έρχεσαι σε ένα τοπικ με στυλ ΠΕΙΣΩ ΟΛΗ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ και μετά λες μισή παπαριά.
Kaserinos
19-02-2012, 16:27
http://tshirtgroove.com/wp-content/uploads/2012/01/ron-paul-2012-t-shirt.jpg
katwrimos
19-02-2012, 17:17
Dunno man, έκανα το έμπειρο search "romney medicaid" στο δημοφιλές site αναζήτησης Google.com και το μόνο που προκύπτει είναι μια δήλωση του Romney ότι δεν ξέρει τι είναι το medicaid και το συνεπακόλουθο ξεκατίνιασμα. Για κάποιο μυστήριο λόγο πιστεύω ότι αν υπάρχει ανάγκη να καταργηθεί κάτι τέτοιο θα το κάνουν και οι δημοκρατικοί και ταυτόχρονα αν κάποιος προτίθεται να το κάνει δε θα το δήλωνε προεκλογικά. Μπορείς να μας διαφωτίσεις με κάποιο λινκ.
Δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι έρχεσαι σε ένα τοπικ με στυλ ΠΕΙΣΩ ΟΛΗ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ και μετά λες μισή παπαριά.
http://www.nytimes.com/2012/02/03/opinion/krugman-romney-isnt-concerned.html?_r=1&partner=rssnyt&emc=rss
ikonoklast
19-02-2012, 18:08
Πολύ ωραία. Αυτό που συμβαίνει εδώ έχει σαν πλήρες ανάλογο το εξής: Κάποιος ανώριμος ισχυρίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο κόμμα. Και κάποιος κατώριμος έρχεται και τον διορθώνει δείχνοντας του άρθρο ενός πασόκου οικονομολόγου στο Βήμα που κάνει κριτική στο πρόγραμμα υγείας του Σαμαρά.
Δε γαμιέσαι ρε Κατώριμε.
katwrimos
19-02-2012, 18:44
Πολύ ωραία. Αυτό που συμβαίνει εδώ έχει σαν πλήρες ανάλογο το εξής: Κάποιος ανώριμος ισχυρίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο κόμμα. Και κάποιος κατώριμος έρχεται και τον διορθώνει δείχνοντας του άρθρο ενός πασόκου οικονομολόγου στο Βήμα που κάνει κριτική στο πρόγραμμα υγείας του Σαμαρά.
Δε γαμιέσαι ρε Κατώριμε.
Αν το πρόγραμμα του σαμαρά ήταν να πετάξει έξω απο το ΕΣΥ το φτωχότερο 15% της κοινωνιας και το πρόγραμμα του πασόκ ηταν να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα, θα συνέχιζες να λες οτι πασοκ και νου δου ειναι υπέρ της ίδιας πολιτικής και οτι δεν θα αλάξει κατι όποιο κομμα και να εκλεγεί?
Κατώριμε, ηρέμησε, ακόμα και αν ο Romney πάρει το χρίσμα, δε πρόκειται να κερδίσει στις εκλογές. Αυτή τη στιγμή οι Ρεπουμπλικανοί είναι σε αποσύνθεση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι Ρεπουμπλικανοί είναι η ίδια τους η βάση:
http://www.youtube.com/watch?v=vPKYKe7GhAg
ikonoklast
19-02-2012, 18:54
Δε γαμιέσαι ρε Κατώριμε.
Αν το πρόγραμμα του σαμαρά ήταν να πετάξει έξω απο το ΕΣΥ το φτωχότερο 15% της κοινωνιας και το πρόγραμμα του πασόκ ηταν να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα, θα συνέχιζες να λες οτι πασοκ και νου δου ειναι υπέρ της ίδιας πολιτικής και οτι δεν θα αλάξει κατι όποιο κομμα και να εκλεγεί?
Ναι.
katwrimos
19-02-2012, 19:03
Δε γαμιέσαι ρε Κατώριμε.
Ναι. (http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_absurdum)
ikonoklast
19-02-2012, 20:19
Μόνο αν υποθέσεις ότι τα αξιώματα σου είναι σωστά. Ήτοι, ο κοινοβουλευτισμός είναι έντιμο πολιτικό σύστημα όπου ανταγωνίζονται κόμματα με πολιτικά προγράμματα τα οποία ψηφίζονται για να εφαρμόσουν και εφαρμόζουν.
Ο Ομπάμα δεν ψηφίστηκε για να βομβαρδίσει τη Λιβύη. Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε με το "Λεφτά υπάρχουν". O μηχανισμός κατασκευής κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και το εκλογικό σύστημα σε μια σύγχρονη αστική δημοκρατία είναι εργαλεία αλλοίωσης της ψήφου. Η διαπλοκή των εκάστοτε κυβερνήσεων με το επιχειρηματικό λομπι και οι εκάστοτε πιέσεις είναι αυτές που καθορίζουν τελικά την κρυφή ατζέντα που θα εφαρμοστεί και όχι το οποιοδήποτε προεκλογικό πρόγραμμα.
Δε μιλάμε εδώ για το αλφαβητάρι του κομμουνισμού αλλά αυτά είναι αλφαβήτα, δε μπορείς να μαντέψεις απο πριν ότι τα πιστεύω; Τι με βάζεις να γράφω.
katwrimos
19-02-2012, 21:17
Μόνο αν υποθέσεις ότι τα αξιώματα σου είναι σωστά. Ήτοι, ο κοινοβουλευτισμός είναι έντιμο πολιτικό σύστημα όπου ανταγωνίζονται κόμματα με πολιτικά προγράμματα τα οποία ψηφίζονται για να εφαρμόσουν και εφαρμόζουν.
Ο Ομπάμα δεν ψηφίστηκε για να βομβαρδίσει τη Λιβύη. Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε με το "Λεφτά υπάρχουν". O μηχανισμός κατασκευής κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και το εκλογικό σύστημα σε μια σύγχρονη αστική δημοκρατία είναι εργαλεία αλλοίωσης της ψήφου. Η διαπλοκή των εκάστοτε κυβερνήσεων με το επιχειρηματικό λομπι και οι εκάστοτε πιέσεις είναι αυτές που καθορίζουν τελικά την κρυφή ατζέντα που θα εφαρμοστεί και όχι το οποιοδήποτε προεκλογικό πρόγραμμα.
Δε μιλάμε εδώ για το αλφαβητάρι του κομμουνισμού αλλά αυτά είναι αλφαβήτα, δε μπορείς να μαντέψεις απο πριν ότι τα πιστεύω; Τι με βάζεις να γράφω.
το μονο αξίωμα που υποθέτω είναι οτι το κομμα Α εχει ενα σχέδιο να σταματήσει την ασφαλιστική κάλυψη του φτωχότερου 15% της κοινωνίας και το κομμα Β να κρατήσει το παρόν σύστημα με βάση το οποίο ακόμα και αν δεν έχεις μια δικαιούσαι καποια βασικά πραγματα οπως ινσουλίνες αν είσαι διαβητικός, φάρμακα για την πίεση κλπ.
Και το ερώτημα είναι, αν το κομμα Α και το κομμα Β ειναι ίδια σε κάθε άλλη πτυχή τους (που ουτε εκεί είναι αλλα σου κανω τη χάρη για την ωρα), αρκει η διαφορετική πολιτική στην υγεία για να αποφανθείς οτι θα κανει τεράστια διαφορα για τη ζωη των φτωχών αν εκλεγεί το κομμα Α η το κομμα Β??
Νομίζω οτι το ναι είναι προφανες, δεν βλέπω πως μπορείς να δικαιολογήσεις το οχι χωρίς να πείς κατι παράλογο του στυλ "Ο αμερικανός 80χρονος μαυρος παππους πρόην εργάτης της φορντ δεν τον νοιάζει αν ο ρομνει του κόψει τα φαρμακα την πιεση".
Αφού παραδεχτείς την ματαιότητα του παραπάνω θα σου απαντήσω σοβαρά και σε αυτά που γράφεις, αλλα χέσε με τώρα, αμα είναι να τσαμπουνας μαλακιες του στυλ οτι ο ρομνει και ο ομπαμα ειναι το ίδιο πράμα δεν προκειται να ασχοληθώ σοβαρα.
Phantom Duck
19-02-2012, 21:24
δε θα κυβερνήσουν πρώτη φορά οι δημοκρατικοί ρε κατώριμε, έλεος να πούμε. 10 χρόνια κλίντον και 5 ομπάμα, πες ότι τα κατέστρεψε όλα ο μπους στο ενδιάμεσο για να γελάσουμε πάλι.
ikonoklast
19-02-2012, 21:27
Κατώριμε δεν έχεις διαβάσει δύο ποστ μου. Το ένα είναι αυτό στο οποίο απαντάς και το άλλο είναι στην πρώτη σελίδα και εξηγεί γιατί ο Ομπάμα δεν είναι το ίδιο με τον Ρόμνεη.
edit: Για να σε βοηθήσω: Η απάντηση είναι σαφώς όχι και αυτό συμβαίνει γιατί ανεξαρτήτως προγραμμάτων κανείς δεν εγγυάται οτι το κόμμα Β δεν μπορεί να ασκήσει την ίδια ακριβώς πολιτική στην υγεία με το κόμμα Α μετεκλογικά. Πόσο προφανές είναι αυτό;
katwrimos
19-02-2012, 23:16
Κατώριμε δεν έχεις διαβάσει δύο ποστ μου. Το ένα είναι αυτό στο οποίο απαντάς και το άλλο είναι στην πρώτη σελίδα και εξηγεί γιατί ο Ομπάμα δεν είναι το ίδιο με τον Ρόμνεη.
edit: Για να σε βοηθήσω: Η απάντηση είναι σαφώς όχι και αυτό συμβαίνει γιατί ανεξαρτήτως προγραμμάτων κανείς δεν εγγυάται οτι το κόμμα Β δεν μπορεί να ασκήσει την ίδια ακριβώς πολιτική στην υγεία με το κόμμα Α μετεκλογικά. Πόσο προφανές είναι αυτό;
Εντελώς θεωρητικά ναι οκ, μπορεί μια μερα να ξυπνήσει ο ομπάμα και να φορέσει αλυσίδες στους μαυρους της λουιζιανα και να τους βάλει να δουλεύουν στις φυτείες καπνού, δεν έχεις εγγύηση γι αυτό αλλα με την ίδια εννοια δεν έχεις εγγύηση για τίποτα, οπως δεν θα είχες πχ εγγύηση οτι ο σταλιν δεν θα εγκαθύδριε ενα καπιταλιστικό κράτος οπου θα εβαζε τον εαυτό του CEO παρότι θα μπορούσε να το κάνει. Ναι μεν δεν έχεις εγγύηση αλλα ειναι κάπως οφ.
Τελοσπάντων ρε παιδι μου, αμερικαν πολιτικς 101: Απο το 81 και μετά, το ρεπουμπλικανικό κομα υπάρχει για να υπόσχεται στη δεξιά οτι θα γαμήσει τους μαύρους και για να βάζει φοροαπαλαγές στους πλούσιους. Οι δημοκρατικοί ειναι ενα κομα σαν σοβαρο πασόκ (χωρις τις πελατειακες σχεσεις με το κρατος βεβαια) με 25 χιλιαδες πτερυγες και φατριες ενα 30% του οποίου είναι χαντρκορ συνδικαλιστες απο το ντιτροιντ, εχει μέσα απο γκέυδες και λεσβίες ακτιβιστές μέχρι επιχειρηματίες σε στυλ γουόρεν μπάφετ και μπιλ γκέιτς και γενικως δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την ελλαδα. Το οτι το δημοκρατικό κομα έχει παραμείνει απο τον ρούσβελτ και μετα ενα σοβαρό κομα ειναι ο αποκλειστικος λόγος που η ανεργία στην αμερική είναι σημερα στο 8% και οχι στο 25%, γιατι η κρατικοποίηση των αυτοκινητοβιομηχανιών, η κρατικοποίηση των τραπεζών, η χαλαρή νομισματική πολιτική κλπ ειναι πραγματα τα οποία εκανε ο Ομπάμα σε πληρη σύγγρουση με τους ρεπουμπλικανούς οι οποίοι τον κράζαν.
Ναι, καταλαβαίνω τον πειρασμο να δεις τους ρεπουμπλικανούς και τους δημοκρατικούς κατι σαν πασοκ και νουδου, αλλα ειναι λάθος αναλογία γιατι ρε παιδί μου δεν μπορείς να πεις οτι η νουδου και το πασοκ μισει τους φτωχους και θελει να τους δει δούλους σε φυτείες, ενω αυτό άνετα το λες για τους ρεπουμπλικάνους. Για να μην αρχίσω να λεω για τους δημοκρατικούς του μεσοπολέμου που μόνοι τους και με τους ρεπουμπικανους ενάντια, αντιμετώπισαν το κραχ και την ανεργία, αντιμετώπισαν τους φασιστες στον αμερικάνικο στρατό που ετοιμάζονταν για πραξικόπημα και βαλαν την αμερική στον β παγκόσμιο. Οχι, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ συγγριση με ρεπουμπικανούς και πασοκ/νου δου, μιλαμε για ενα κομα που είναι αστικό αλλα σοβαρό, δυο κομματα που είναι αστικά αλλα γελοία και ενα κόμα το οποίο ειναι απλα η ενσαρκωση του σατανά. Και οχι, ο Ομπάμα που αμα ήθελε γινόταν μεγαλοδηκηγόρος να παιρνει τα 100πλάσια αποτι ως πρόεδρος δεν έχει καμία σχέση με τα σούργελα έλληνες πολιτικούς οι οποίοι αν δεν ήταν πολιτικοί θα καθαρίζαν τζάμια στο φανάρι.
ikonoklast
20-02-2012, 21:06
katwrimos, κι εγώ καταλαβαίνω την ανάγκη να έχει ο καθένας ένα ιδεολογικοπολιτικό αποκούμπι και τους ήρωες του σε αυτή τη ζωή. Κάποια παιδιά δε γεννιούνται κανονικά, είναι λίγο πιο χαζά και λίγο πιο πλούσια και ζουν σε ένα σύμπαν όπου ο μετακευνσιανισμός του κρουγκμαν είναι «ό,τι πιο σοβαρό», το πόσα views έχει ένα blog είναι επιστημονικό κριτήριο, οι nyt είναι «έγκυροι», οι δημοκρατικοί είναι «σοβαροί αστοί», οι ρεπουμπλικάνοι «κόλαση», ο ομπάμα «κρατικοποιεί» (εδώ γέλασα) και θυσία γίνεται κιόλας γιατί αν ήθελε γινόταν μεγαλοδικηγόρος! Δε θα τα βάλω εγώ τώρα με τη βλακεία, ευτυχώς για κάθε οικονομολόγο που πέφτει, ένα παιδάκι στη Νικαράγουα, στο Ιρακ, στο Βιετναμ, στη Χιλή, στην Αργεντινή, στη Λιβύη ή στο Αφγανιστάν διαλέγει ποιός το βομβάρδισε καλύτερα και λόγω ποιού πεινάει περισσότερο, δημοκρατικός ή ρεπουμπλικάνος, και κάνει μια ευχή.
katwrimos
03-03-2012, 17:05
Ικονοκλαστ, διάβασε αυτό:
Morgan Stanley banker charged with hate crime
A senior banker at Morgan Stanley has been placed on leave and charged with a hate crime, after allegedly attacking a New York City cab driver with a pen knife.
William Bryan Jennings is co-head of fixed-income capital markets in the Americas for Morgan Stanley, having joined the bank in 1993. A company spokesman said the banker had been placed on leave. Co-head of fixed-income capital markets, Leo Civitillo, is now in charge of the unit.
Police on Wednesday charged Mr Jennings with second-degree assault, theft of services and second-degree intimidation based on race or bigotry, after a December taxi ride from Manhattan.
Mr Jennings denied the allegations through his lawyer and said he was a victim in the incident.
The taxi driver, of Middle Eastern descent, told police that Mr Jennings had refused to pay a $200 fare following the late-night cab ride from New York to the banker’s home in Connecticut.
Mr Jennings then became abusive and made racial slurs, the driver said.
“An argument ensued and at some point threats were exchanged and Mr Jennings pulled a pocket knife,” said detective Mark Cappelli, from the police force in Darien, Connecticut.
The cab driver put his hand up to protect himself, he told police, and received cuts to his hand.
Mr Eugene Riccio, Mr Jennings’ lawyer, said that the cab driver “attempted to get an exorbitant amount of compensation for that ride”. When Mr Jennings refused the fare, the driver then attempted to drive him back to New York, the lawyer said.
Mr Jennings pulled out his pen knife “to try to reinforce his demands” that the driver stop.
“He was a victim of abduction,” said Mr Riccio, adding that Mr Jennings “absolutely denies any racial slurs” were made.
Mr Jennings was released from police custody after paying a $9,500 bail. He is due to appear in court on March 9.
Τώρα, φαντάσου το σκηνικό αυτό να γίνεται στην ελλάδα, στη θέση του τραπεζίτη βάλε εναν έλληνα λαμογοεπιχειρηματία και στη θεση του αραβα ταξιτζη βαλε εναν αλβανό ταξιτζή. Αν γινόταν κατι τέτοιο και ο ταξιτζής ζητούσε τα ρέστα, οχι μόνο η αστυνομία δεν θα εκανε τιποτα στον επιχειρηματία αλλα θα φορτώνανε και καναδυο πλειμελήματα στον αλβανο για να μαθει ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα.
Αφου συνέλθεις απο τη σύγγριση, σκεψου ρε παιδί μου ποσα χρόνια θα έπαιρνε στην ελληνική κοινωνία για να φτάσει το κράτος (δηλαδή εισαγγελείς και δικαστές) να κάνει το αυτονόητο, δηλαδη να εφαρμόζει το γράμα του νόμου είτε ο άλλος είναι τραπεζίτης είτε είναι φτωχός μετανάστης ταξιτζής. Ποσο θα μας έπαιρνε για να φτάσουμε εκεί? 50 χρόνια? Θελω να πώ, σταμάτα να βλέπεις την αμερική υπο το πρίσμα της ελλάδας, μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς κόσμους.
Οσο για τις νικαράγκουες ναι, έχει τέτοια ιστορία η αμερική, κανείς δεν το αρνείται, αλλα οσο τυφλός θα ήσουν να άρνηθείς κάτι τέτοιο, άλλο τόσο είσαι οσο αρνείσαι να παραδεχτείς οτι σε κάποια πράγματα οι κοινωνικές κατακτήσεις των αμερικανών είναι ασύγγριτες με της ελλάδας και αυτό ωφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα των προοδευτικών αμερικανών που δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με το πασοκ.
ikonoklast
03-03-2012, 17:53
Για κάθε ψευτοσκανδαλάκι στημένο ή όχι που «αποδεικνύει» ότι «εδώ είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» υπάρχει μια ολόκληρη πολιτεία που αφήνεται να πνιγεί στα σκατά της απο τυφώνα ενώ ο πρόεδρος της χώρας δηλώνει ότι δε μπορεί να ασχοληθεί με looters γιατί ψάχνει για WMD βομβαρδίζοντας το γαμημένο ιρακ. Για κάθε γελοίο χαρτογιακά που «συνελήφθη» για "hate crime" ή "sexual abuse" υπάρχουν δέκα Abu-Jamal και Rubin Carter και ακόμα εκατό και χίλιοι πλήρως ανώνυμοι αθώοι καταδικασθέντες που δεν έγιναν τραγουδάκι ή ταινία, δολοφονήθηκαν σε συμπλοκές με μπάτσους, σάπισαν στη φυλακή ή πήγαν στην καρέκλα απλώς γιατί ήταν μαύροι ή μεξικάνοι και ακόμα περισσότερο φτωχοί. Για κάθε «κοινωνική κατάκτηση» των «προοδευτικών αμερικανών» μετά το '90 (για να μη κλέψω παγκάρια) και κάθε βλακεία που λες σε αυτό το θρεντ θα έρχομαι να σου μαθαίνω ότι υπάρχουν δέκα Los Angeles '92 (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=los%20angeles%2092&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2F1992_Los_Angeles_riots&ei=cS9ST5jbGO3Q4QS51pHMDQ&usg=AFQjCNFUaupHrXGdDSrnIXtsnWwh_kpFtQ), Florida '96 (http://en.wikipedia.org/wiki/St._Petersburg,_Florida_Riot_1996), Cincinatti 2001 (http://en.wikipedia.org/wiki/2001_Cincinnati_Riots), Benton Harbor 2003 (http://en.wikipedia.org/wiki/Benton_Harbor_riots), Νέα Ορλεάνη 2005, Oakland 2009 (http://en.wikipedia.org/wiki/BART_Police_shooting_of_Oscar_Grant), κι αυτά που έρχονται ακόμα. Μέτρα τα σαν ολυμπιακούς αγώνες, χαζούλη.
Από την άλλη κατώριμε υπάρχουν βέβαια και αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου όπως η Citizens United vs FEC (http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_United_v._Federal_Election_Commission) που επιτρέπει τη σύσταση PACs για τη συλλογή χρημάτων και υποστήριξη προεκλογικών αγώνων χωρίς διαφάνεια, εξισώνοντας δηλαδή ανθρώπους και επιχειρήσεις στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, όταν το σύνταγμα των ΗΠΑ λέει πάνω-πάνω "We the people". Δεν είναι δηλαδή όλα ρόδινα.
rat_poison
03-03-2012, 18:27
εμένα τ' αγαπημένο μου στο αμέρικα είναι το σύστημα υγείας, όπου ο κάθε μαύρος inner city μπόμπιρας έχει μια σιγουριά βρε παιδί μου ότι και τερηδόνα να πάθει, θα είναι καλά, ο καπιταλισμός θα είναι εκεί γι' αυτόν.
katwrimos
03-03-2012, 19:45
Τα αρνητικά που αναφέρονται ισχύουν, αλλα προέρχονται απο την συντηρητική αμερική συνήθως. Το ποιντ μου είναι οτι δεν υπάρχει μονο αυτή η αμερική, υπάρχει και η προοδευτική πλευρά της, για παράδειγμα ρατπόιζον, με την νομοθετική αλλαγή του συστήματος ασφαλίσεων απο το 2014 όλοι οι αμερικανοί (και οι παράνομοι μετανάστες!) θα εχουν ασφαλιστική κάλυψη και βασικά αυτό ειναι που θέλουν να αποτρέψουν οι ρεπουμπλικανοι.
Ικόνοκλάστ, η υπόνοια περι "στημένου" είναι τραγική. Ναι αυτό ακριβως, μια μέρα σηκώθηκε η CIA και είπε "λοιπόν σήμερα θα πιάσουμε εναν τύπο ανώτατης κοινωνικής τάξης που βγάζει μερικά εκατομύρια το χρόνο και θα τον παγιδέψουμε, ετσι, για να ριξουμε στάχτη στα μάτια του προλεταριάτου". Μπράβο μεγάλε, ξεσκέπασες τη συνομοσία!
Τα περιστατικά που μου λες ισχύουν αλλα δεν αρνήθηκα οτι οι μαυροι υποφέρουν, οποτε τι σκατα σχέση έχουν?
Υπάρχουν μερικά πράγματα στη πολιτική Obama που συστηματικά αποφεύγουν μερικές προοδευτικές ομάδες που υποστηρίζουν τον Obama να πουν όμως: τι γίνεται με το habeas corpus, τι γίνεται με το Guantanamo, τι γίνεται με τη δίκη του Bradley Manning (και γενικότερα με υποθέσεις τύπου Assange) κτλ. Αυτά είναι τα θέματα στα οποία οι προοδευτικές δυνάμεις λίγο σκαλώνουν στη μετά-9/11 εποχή.
Και έπειτα υπάρχουν και τα πιο σοβαρά, που έχουν να κάνουν με τη διαπλοκή στη πολιτική, και πως όλη η λειτουργία της Γερουσίας στρεβλώνεται επειδή καθοδηγείται από τα διάφορα λόμπι. Βάλε μέσα και άτομα όπως ο Tom DeLay που είναι μία από τις άπειρες περιπτώσεις που πολιτικοί λόγω θέσεως και βαθμού αποκτούν γνώσεις για την αγορά και παίρνουν αποφάσεις για το πορτοφόλι τους, και ταυτόχρονα ο αμερικανικός λαός τον τρώει στο κώλο επειδή δεν έχει πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες.
Προφανώς παρόμοια προβλήματα έχουμε και στην Ελλάδα/Ευρώπη, ίσως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, όμως το ζήτημα είναι τελικά στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής τι γίνεται, που αυτά είναι που απασχολούν το πολύ κόσμο.
ikonoklast
03-03-2012, 21:46
Τα περιστατικά που μου λες ισχύουν αλλα δεν αρνήθηκα οτι οι μαυροι υποφέρουν, οποτε τι σκατα σχέση έχουν?
Είναι όλα ακραία «περιστατικά» ατιμωρησίας και έλλειψης δικαιοσύνης σε μια χώρα η οποία προσπάθησες να πείσεις ότι «εφαρμόζει το γράμα του νόμου είτε ο άλλος είναι τραπεζίτης είτε είναι φτωχός μετανάστης ταξιτζής». Σου εξήγησα ότι αυτό είναι μια εικόνα που εσύ έχεις, επειδή δεν έχεις ιδέα. Είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά που με βάζεις να σου εξηγήσω κάτι τόσο προφανές, προσπάθησε να καταλαβαίνεις τι σου λένε ή προσπάθησε να καταλάβεις αυτούς που σε λένε ηλίθιο.
katwrimos
04-03-2012, 11:40
Οχι, καμία σχεση, δεν είπα οτι οι ΗΠΑ είναι παράδεισος, είπα οτι στην ελλάδα ειναι οντως ανούσιο να ασχολείσαι με το αν θα βγει το πασοκ η η ΝΔ γιατι πρόκειται για αντίστοιχης εμβέλειας σούργελα. Στης ΗΠΑ όμως δεν παίζει αντίστοιχη αναλογία, οπως υποστήριξες στις πρώτες σελίδες του τοπικ, γιατι στην αμερική υπάρχουν όντως αναξάρτητοι δικαστές, εισαγγελείς και υπάρχουν όντως τίμιοι πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι συνυπάρχουν με τον κλασικό ρεντνεκ υπάνθρωπο. Σκέψου πχ οτι οι 2 εκ των 3 πλουσιώτερων αμερικανών (Μπαφετ και Γκέιτς) έχουν απαρνηθεί το 90% της περιουσίας τους υπέρ της εξάλειψης της παγκόσμιας φτωχειας ενώ παράλληλα ο μπάφετ ζει πιο φτωχικά απο εναν μέσο λαμογοεπιχειρηματία της εκάλης. Το ποιντ είναι οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια διαμάχη μεταξύ των καλών και των κακών, η ελλάδα παίζει μπαλα στο Firefly Universe οπου κάθε φορέας εξουσίας είναι διευθαρμένος και έχει βάση το shoot first, ask questions later. Οι ΗΠΑ παίζουν μπάλα στο Star Wars Universe που υπάρχουν όντως καλοί και κακοί και η κατάσταση είναι "you win some, you lose some", τη μία τους ανατινάζεις το death star (δινεις civil rights στους μαυρους) την άλλη σου την πέφτουν στον Χοθ και σου γαμάνε το σπιτι (LA Riots) και λοιπόν εχει τεράστια σημασία αν θα βοηθήσεις τους τύπους με τα X-wing ή τους τυπους με τα Tie Fighters. Οπότε:
1. Στην αμερική μετράει ποιος κερδίζει μεγαλύτερο κομάτι της εξουσίας, γιατι μπορεί να βγεί κάποιος σαν τον Ομπάμα που να ανοίκει όντως στο κομάτι της προοδευτικής αμερικής και να περάσει ξερωγω ενα νομοσχέδιο (http://en.wikipedia.org/wiki/Patient_Protection_and_Affordable_Care_Act)που προβλέπει την ιατρική κάλυψη ολων των αμερικανών. Και μην πει κανεις για γκουαντάναμο κλπ γιατι θα θυμίσω οτι κι ο Luke Skywalker, πριν νικήσει την αυτοκρατορία περασε 5 χρονια ανατινάζοντας πράγματα και γαμώντας την ίδια του την αδερφή, κανείς δεν είναι τέλειος.
2. Όποιος υποστηρίζει τον Ρον Πολ υποστηρίζει το κομάτι της αμερικής που ευθύνεται για την καταπίεση που υφίστανται μαύροι κλπ και όχι, το οτι θα κανει το μπαφο νομιμο δεν ειναι αρκετό επιχείρημα για να υποστηρίξεις κάποιον που εχει σαφέστατες ρατσιστικες ιδεες, όσο κι αν προσπαθεί να τις καλύψει.
Σε γενικές γραμμές δε διαφωνώ πολύ, αλλά δε μπορείς να υπεραπλουστεύεις τη πολιτική και το τι γίνεται μέσα στη Γερουσία. Πχ υπάρχει http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Abramoff_CNMI_scandal αυτό το οποίο δείχνει πως η Αμερική λειτουργούσε (και εξακολουθεί να λειτουργεί) όταν οι δημοκρατικοί είχαν την εξουσία, δηλαδή και τη προεδρία και τη Γερουσία, και πως τα πάντα γίνονται με την ανοχή τους.
Σίγουρα υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ ρεπουμπλικανών και δημοκρατικών, αλλά είναι στο επίπεδο των αξιών, με τους μεν "συντηρητικούς" και τους δε "προοδευτικούς", που τελικά δείχνει ότι διαφέρουν σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Από κει και πέρα, ο τρόπος που κάνουν πολιτική είναι παρόμοιος, απλά οι δημοκρατικοί έχουν πολύ καλύτερες διαδικασίες αυτοελέγχου και αυτοκάθαρσης, γεγονός που έχει οδηγήσει το δημοκρατικό κόμμα να είναι αρκετά πιο ομοιογενές σε σχέση με το ρεπουμπλικανικό, και αυτό φάνηκε πολύ στα debates μεταξύ Obama και H.Clinton που ουσιαστικά συμφωνούσαν σε όλα, ενώ στα αντίστοιχα debates μεταξύ ρεπουμπλικανών θα δεις ευαγγελιστές παλαβούς τύπους όπως ο Santorum, θα δεις τρελούς τύπους που θέλουν να επιστρέψουν στο gold standard όπως ο Ron Paul, και θα δεις και κεντρώους όπως ο Romney που κάνει κωλοτούμπες συνεχώς διότι η βάση του κόμματος δεν ανέχεται το γεγονός πως είναι μορμόνος, και το αρκουδάκι της αγάπης τον Gingrich που θέλει στο τέλος της 2ης τετραετίας του (!!!) να έχει μια βάση στο φεγγάρι η οποία θα γίνει πολιτεία των ΗΠΑ. :psyduck:
Επίσης, μιας και μιλάμε για ταξιτζήδες (http://en.wikipedia.org/wiki/Dilawar_(torture_victim))...
Aleister
08-03-2012, 22:26
http://www.youtube.com/watch?v=iQXeGtfqCOw
fake κατα 99.9% αλλα και παλι...
asimoulis
14-01-2013, 16:11
Το συντηρητικό φοξ για τα μέτρα περιορισμού της οπλοκατοχής του ομπάμα.
7JJ-gvsJs04