PDA

View Full Version : The Brood- s/t [1986]

Reject
25-01-2012, 22:10
http://2.bp.blogspot.com/-HeFfzwqFmX4/TwDMjIcrfYI/AAAAAAAAE0E/9h01zOhRSTQ/s1600/THE+BROOD+-+st+lp+front.bmp

Ε λοιπόν, αυτό ήταν μία έκπληξη. Το γεγονός ότι το βρήκα σε ένα υπόγειο στο Λονδίνο έναντι 2.5 λιρών, ενώ η τιμή του πάει από 25 ευρώ και πάνω, το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο, αλλά επειδή Record collectors are pretentious assholes δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μαλακίες.

Όταν το τράκαρα, είδα το οπισθόφυλλο. Το όνομα Αmery Smith δεν μου ήταν άγνωστο (έπαιζε τυμπανα στο πρώτο ΘΕΙΚΟ Suicidal Tendencies), είδα πως είναι από το Venice, οπότε είπα "άλλη μία μπάντα σε φάση Beowulf, Neighorhood Watch, Excel, No Mercy δηλαδή γκανιάν Suicidal". Δεν έπεσα πολύ έξω, μιας και η Suicidal επιρροή υπάρχει παντού, αλλά εδώ φίλες και φίλοι ΡΟΚΕΡΣ μιλάμε για την πιο heavy metal μπάντα που επηρεάστηκε από τον ήχο των Suicidal.

Σχεδόν ξεκάθαρα heavy metal, αλλά χωρίς τα φωνητικά του h.m ευτυχώς, με κάποια punk ξεσπάσματα στις κιθάρες (όταν ανοιγουν οι ταχύτητες), ο πρώτος και μοναδικός δίσκος των The Brood (οι οποίοι μετά μετεξελιχθηκαν στους Uncle Slam/ έχω 2 δίσκους απλού μέτριου crossover) απευθύνεται σε μπρούκληδες άντρες όπως ο Witchkiller που θέλουν το metal τους πλουσιοπάροχο, σε αγόρια όπως ο Ford που θέλουν ριφφ (τρομάρα τους..), σε παλικαρόπουλα όπως ο Ra που ενστερνίζονται τάσεις "όχι δικές μας...άλλη φάση", σε ντιντήδες όπως ο Μαρίλλιον οι οποίοι κυνηγάνε τετοιες μουσικές επιμιξείες για το ιστορικό ενδιαφέρον βεβαίως-βεβαίως πάνω απ όλα (χαλάρωσε, πλάκα), και γενικά, σε κάθε οπαδό των Beowulf (όπως εγώ).

Γενικά, όμορφο άκουσμα. Άλλα τραγούδια πιο ροκ, αλλα πιο metal, αλλά πιο punk, αλλά με μιά ποιότητα ρε παιδί μου.

xm8JOzadAsc

DkN2b-NM-EU

Ford Prefect
31-01-2012, 03:26
Πρώτη φορά το βλέπω το θρεντ.

Ψιλο-ψήθηκα. To Suicidal κονέ προφανώς είναι το δόλωμα αλλά εγώ εμπιστεύομαι μόνο Muir και Mayorga από κείνα τα χρόνια. Και η αγαπημένη σύνθεση είναι με Clark και Rocky (σουπράιζ, τα μέταλ δηλαδή). Αλλά είπες "ριφ" και θα τσεκάρω!

Reject
31-01-2012, 03:33
Και όμως, ο Rocky George (παρόλο που ήταν ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ) ήταν ο λιγότερο μεταλλάς στα ακούσματα του, ασχέτως του τι έπαιζε.
Βασικά, είναι πολύ κρίμα από την σκηνή του Venice εσείς οι μεταλλάδες να γουστάρετε μόνο suicidal, γιατί βασικά μόνο αυτούς γνωρίζετε.
No Mercy
Los Cycos
Excel
Uncle Slam
Beowulf
Neighborhood Watch

Όλα τόσο, μα τόσο Suicidal (και μη μου πεις για κάτι χαζούληδες ρετρο-θρασαδες Dr Living κάτιξερωγω, καμία σχέση....)

υγ- οι The Brood είναι οι πιο heavy metal από όλους τους αποπάνω.

Ford Prefect
31-01-2012, 03:37
Ξέρω τους No Mercy, Excel και Beowulf. Tο όνομα Uncle Slam κάτι μου λέει, δεν ξέρω αν έχω ακούσει. Μου αρέσουν οι τρεις πρώτοι αλλά όχι όσο οι Suicidal. Και υπενθυμίζω ότι είμαι αθερπάπευτα χεβιμέταλος που προτιμώ το Still Cyco από το ορίτζιναλ.

Καμία σχέση οι Dr Living Dead πράγματι με την συζήτηση.

Ο Ρόκυ ήταν Παιχταράς αλλά κυρίως ύψιστος σολίστας με σφραγίδα. Μέγιστος.

Reject
31-01-2012, 03:47
http://ecx.images-amazon.com/images/I/61AR89M7NCL._SL500_AA300_.jpg

Άκου και αύτον Ford. Rocky μεσα.

Ford Prefect
31-01-2012, 15:28
Αυτόν όλο έλεγα ότι θα τον ακούσω μια μέρα στην Αγγλία όπου βρισκόμουν και ενημερώθηκα για την ύπαρξή του και τελικά δεν έγινε ποτέ και ξεχάστηκε. Θενξ για την υπενθύμιση! Έχεις και κανά σχόλιο;

Ford Prefect
31-01-2012, 15:29
Επίσης, θυμάσαι που μου πρότεινες τους DFA; Και σου είχα πει ότι λυσσοκοπανάνε καλά αλλά τίποτα καινούργιο;

Scratch that. Γαμάνε ανελέητα και δεν σε ευχαρίστησα. Εσπρώχθησαν καταλλήλως στα σωστά άτομα...:)

Reject
31-01-2012, 16:39
Ε τι σχόλιο να έχω για το Cro mags, γεμάτος πλουσιοπάροχα σολο είναι, θυμίζει πάρα πολύ τις ΠΟΛΥ μελωδικές δουλειές των Suicidal, και κατ εμέ, είναι ο δεύτερος καλύτερος δίσκος Cro Mags (μετά το Age of quarrel). Στην περιοδεία αυτού του δίσκου τους είχα δεί, με τον Rocky George να ΚΕΝΤΑΕΙ κανονικά.
Για τους DFA ήμουν σίγουρος....αχαχ

Witchkiller
02-02-2012, 16:47
μαλάκα τούτο είναι καλό.....το ψάχνω

εντίτ: και τι έχει η φωνή? γαμάτη εως και νιουγουέβ θυμήζει (όχι το δικό σου νιούγουέβ ,το άλλο το δικό μου - μας :touched:)

Reject
02-02-2012, 16:55
Σε άλλα κομμάτια, είναι πιο nwobhm όντως, σε άλλα είναι σαν Suicidal.
Μια χαρά είναι ρε η φωνή, δεν είπα τίποτα κακό!
Δες τα pm σου σε 5 λεπτά.

Nasum
05-02-2012, 16:15
Μεγάλη δισκάρα και χίλια μπράβο για το θρεντ, αλλά θα σταθώ σε αυτό:

Σχεδόν ξεκάθαρα heavy metal, αλλά χωρίς τα φωνητικά του h.m ευτυχώς, με κάποια punk ξεσπάσματα στις κιθάρες (όταν ανοιγουν οι ταχύτητες), ο πρώτος και μοναδικός δίσκος των The Brood (οι οποίοι μετά μετεξελιχθηκαν στους Uncle Slam/ έχω 2 δίσκους απλού μέτριου crossover

Φάουλ. To Will Work For Food είναι μια τελειότητα. Κλασσικός δίσκος παντοδύναμου Crossover.

Marillion
05-02-2012, 20:13
ωραίο αυτό πρέπει να το ομολογήσω και εγώ.

Reject
05-02-2012, 20:15
Αφού πήραμε και την έγκριση του εκλέκτορα είμαστε κομπλέ....