Log in

View Full Version : PC tower για σχεδιαστικά

Sotos_The_Tequiler
20-12-2011, 00:31
Για προτείνετε οι γνώστες κάνα tower που να ενδείκνυται για σχεδιαστές. Θα τρέχει κατα κύριο λόγο εφαρμογές του στυλ 3dmax, archicad, autocad, solid edge, artlantis και λοιπές σχεδιαστικές αηδίες.
Τιμή από 800 ως 1000 ευρά πάνω κάτω.
Μόνο για tower μιλάμε...

metamelia1
20-12-2011, 00:38
cpu: i5 2500 (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2500-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I5250C.htm)
μητρικη: αυτη (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-H61M-E33-B3-s1155-H61-DDR3-H61M-E33-B3.htm)

τα υπολοιπα 4gb ram, 1tb σκληρος, κουτι, τροφοδοτικο 500watt ---> ας επιλεξει τα πιο φτηνα.

τωρα για καρτα γραφικων λογικα θα θελει καμια Quadro που ειναι για τα σχεδιαστικα, δε γνωριζω απ'αυτες.

Sotos_The_Tequiler
20-12-2011, 00:45
ωραίος, θα τσεκάρω...
Για Ram θα παίξει μάλλον κάτι 6GB τουλάχιστον... και για γραφικών μάλλον κάτι σε nvidia κοντά στο 1GB

Once_Emperor
20-12-2011, 00:52
Πάρε και ένα OCZ Vertex 3

metamelia1
20-12-2011, 00:55
για ραμ πας κατευθειαν 8gb, ποτε 6 στο s1155. επισης η μνημη στη καρτα γραφικων ειχε σημασια πριν 8 χρονια......τωρα πια καμια. ας το ψαξει λιγο με τις nvidia quadro.

Phantom Duck
20-12-2011, 01:10
το πιο φθηνό τροφοδοτικό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, όσο πιο κινέζικο τόσο καλύτερο. μόνο επεξεργαστής και κάρτα γραφικών μάρκα, τα άλλα είναι σαν το floppy drive.

EDIT ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΤΖΕΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΙ. τι θέλετε, <sarcasm> tag;;;;

H.
20-12-2011, 01:11
Αυτό με το τροφοδοτικό μέγιστη βλακεία. Καλό τροφοδοτικό ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ.

metamelia1
20-12-2011, 01:20
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ. μαθε μας κιαπαφτο ΦΛΩΡΟΥΜΠΑ.

anyway αυτο (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX430-V2-430W-PSU-80-CMPSU-430CXV2EU.htm) ειναι value for money, και εταιριαρα και φτηνο.

Phantom Duck
20-12-2011, 01:24
σίγουρα; μπορεί να κόψει λίγο ακόμα, στις σέρρες έχει σταθερό ρεύμα!

ikonoklast
20-12-2011, 01:29
Ρε, με μια 200ρα παίρνεις κομπιουτερα μεταχειρισμένο. Χτυπάς κι ένα ΑΣΙΟ και είσαι έτοιμος.

metamelia1
20-12-2011, 02:58
ΑΧΑΧΧΑΑΧΧ edit για να φυγουν οι μουτζες λεει ο ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ. ακομα εκει ειναι και σου αξιζουν αλλες τοσες. ζωον.

το ASIO επιβαλλεται.

SpiritCrusher
20-12-2011, 03:09
Τζιμάνια μου εσείς.

επισης η μνημη στη καρτα γραφικων ειχε σημασια πριν 8 χρονια......τωρα πια καμια.

Ξέρω'γω διάβασες για τι το θέλει; Για να έχει τον κώλο του καλυμμένο ας πάρει μια Nvidia με 1 GB γιατί α) ακόμα και το 3DS Max το προτείνει για να τρέχει με όλα τα features ανοιχτά χωρίς να κολλάει και β) Χρησιμοποιεί CUDA. Δε θέλει να παίξει NFS που και με 512 βιντεο μνήμη χέστηκε.

metamelia1
20-12-2011, 03:14
ναι ρε φιλε, ας παρει μια nvidia gt430 κουμπωμενη με 10gb ram που εχει νεες μαγικες δυναμεις!!! σου μετατρεπει το autocad σε powerpoint.

word.

SpiritCrusher
20-12-2011, 03:26
1 GB δεν είναι και κανένα αστρονομικό ποσο μνήμης ε; Εδώ έχει η δική μου που είναι και 3 χρονών καρτα. Εαν μπλέκει με τίποτα χοντρά shaders ή τίποτα πολύπλοκο θα την χρειαστεί. Στη τελική η διαφορά στο κόστος είναι πολύ μικρή.

metamelia1
20-12-2011, 03:28
PC&GAMES : το μοναδικο subforum στο οποιο μονο τα ποστ του firestorm εχουν αξια. εξαιρειται το Ubuntu thread το οποιο πρεπει να σβηστει.

ikonoklast
20-12-2011, 03:35
Φαντάζομαι τον Firestorm με το που βλέπει τέτοια θρεντς να γκουγκλάρει σα μανιακός για να αποδείξει ότι ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ.

Τι πρόβλημα έχεις με το ουμπουντάκι btw; Δε παίζει games;

metamelia1
20-12-2011, 03:38
Αν ηταν να γκουγκλαρω για αυτα τα θεματα Σπυρετο, το χαμε χαμενο. Δρομο γιατι μολυνεις το θρεντ.

ikonoklast
20-12-2011, 03:47
Κωλώνεις. Δείξε History :!:

metamelia1
20-12-2011, 03:50
γελαω με φιλους_ικονοκλαστ που μπηκαν και μουτζωνουν εμενα/πινκαρουν αυτον.

σαλτα ρε σπυρακο που θες να σου αποδειξω και τις γνωσεις μου.

Ingolemo
20-12-2011, 17:23
Ontopic, psaxnw na parw pc kiegw twra, kiexw katalhksei se kati tetoio:

cpu: i5-2400 (170e) / i5 2500k(195e)
O 2500k exei nohma an pas gia overclocks klp.
An ta programmata pou thes uposthrizoun polla cores (logika uposthrizoun), psakse kai gia i7.

gpu: 6870 1gb - 560 1gb (180e) / 6950 1gb - 560 ti 1gb (215e)
Den kserw ti xrhsh thes, alla an perisseuoun lefta pas kai se 6950 2gb / 6970 sta 240/300 e.

ram: 8gb ddr3 1600 (40e)
Epishs analoga me th xrhsh isws den tha se xalagan kai 16gb, alla nomizw 8 arkoun.

mb: Asrock P67 Pro (85e)
Exei nohma an pareis to 2500k cpu kai ton ssd.
Epishs den exei usb3, me ~100e vriskeis mb kai me usb3 an se noiazei.

hd: 1tb sata3 (100e)
Genika auth th periodo exoun akrivinei polu oi sklhroi diskoi, opote egw den tha parw tpt kai tha thn vgalw me ton 640gb pou xw hdh.
An den exeis anagkastika pairneis kati, kata protimish se 1tb me sata3 (6gb/s)

ssd: Crucial M4 64GB (100e)
To kommati pou tha kanei th megalyterh diafora sth kathimerinh xrhsh.
Imo mh tsigkouneyteis kai den pareis (eidika afou tha dwseis 700-1000e) toulaxiston 64gb, kata protimhsh afou tha thes na xeis OS kai 3dstudio max klp 128gb.
Sthrizoume crucial m4, giati exei kai kaluteres epidoseis se ayta pou metrane (4kb random writes) apo ton agility3 kai einai kai pio aksiopistos kai den exei kai sandforce (pou aposa lene exei provlhmata me bsod kai incompressible data)

psu: 600-750w (~70e)
den exw psaksei kai polu giati exw hdh psu kalo, alla kata protimish pare kapoio apo gnwsth marka pou na xei kala ampere sta +12v (~40 h 18+18), px to Corsair Builder Series CX600 V2 sta 70e

Sunola pantws auta vgainoun:
195+215+40+85+100+100+70= 815e

An valeis kai megalytero ssd (+80e) kai kaluterh karta (+80e) vgainei kapou sta 1000e

Sotos_The_Tequiler
20-12-2011, 18:28
Ευχαριστώ...
Σύμφωνα με τα παραπάνω και πολύ στα πεταχτά έκανα τούτο εδώ στο e-shop
http://i.imgur.com/iLSRD.png

τι λέτε;

Ο υπολογιστής κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για σχέδια αλλά είναι απαραίτητο να μπορεί να "σηκώνει" 3d από σχέδια χωρίς να κολώνει, (υφές, φωτισμοί, διαφορετικά υλικά κλπ κλπ). Πιστεύω ότι και με λιγότερα από 800€ την κάνει τη δουλειά αλλά νταξ ας κρατήσουμε το 800€ σαν πάτωμα.

Όσο διάβαζα αυτά που γράψατε και όσο "έφτιαχνα" το pc άρχισα να αντιλαμβάνομαι πόσο πίσω έχω μείνει στις εξελίξεις :P
Οι ssd σε sata βγαίνουν ή και σε άλλα πρότυπα;

BLiTzER
20-12-2011, 18:42
Το μέγεθος της μνήμης σε μια κάρτα γραφικών μετράει σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Εφόσον μιλάμε για σχεδιαστικά προγράμματα, πιθανότατα θα τη χρειαστεί. Ωστόσο το μέγεθος από μόνο του δε λέει και πολλά. Καλύτερα μια ποιοτική κάρτα με 512 Mb, παρά μια μέτρια με 1024.

Το ίδιο ισχύει και για τα τροφοδοτικά/ισχύ.

@Ingo: Asrock μόμπο? Ρήλη? :P

poweruser
20-12-2011, 19:28
ναι,οντως,μομπο asrock με την καμια,τσεκαρε κανα asus,gigabyte...

cloud
20-12-2011, 19:34
Ευχαριστώ...
Σύμφωνα με τα παραπάνω και πολύ στα πεταχτά έκανα τούτο εδώ στο e-shop
http://i.imgur.com/iLSRD.png

τι λέτε;

Ο υπολογιστής κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για σχέδια αλλά είναι απαραίτητο να μπορεί να "σηκώνει" 3d από σχέδια χωρίς να κολώνει, (υφές, φωτισμοί, διαφορετικά υλικά κλπ κλπ). Πιστεύω ότι και με λιγότερα από 800€ την κάνει τη δουλειά αλλά νταξ ας κρατήσουμε το 800€ σαν πάτωμα.

Όσο διάβαζα αυτά που γράψατε και όσο "έφτιαχνα" το pc άρχισα να αντιλαμβάνομαι πόσο πίσω έχω μείνει στις εξελίξεις :P
Οι ssd σε sata βγαίνουν ή και σε άλλα πρότυπα;

Εγώ θα βαζα 16gb ram τώρα που είναι και φτηνή, ποτέ δεν είναι αρκετή ειδικά για τα πράγματα που ζητάς.

Η asrock είναι μια χαρά και γενικά δώσε όσο πιο λίγα μπορείς στη μόμπο αν δεν χρειάζεσαι overclock/usb3.

metamelia1
20-12-2011, 22:39
6950 προτεινει ο αλλος, ουτε Cuda ουτε τιποτα :roll:

sotos μη βαζεις i7, ειναι πραγματικα πεταμενα 100 ευρω, οι επιδοσεις ειναι ακριβως ιδιες με τον i5 2500, το HT δε προσφερει τιποτα. επισης τι p67 τι h61, λες και θα μπει ποτε στο bios ο φιλος σου. ολα τα αλλα καλα, ο m4 ειναι δυναμη και αξιζει.

ikonoklast για πες μας τι ξερεις για τους ssd της αγορας; Τι θα προτεινες στον φιλο μας και γιατι;

ikonoklast
20-12-2011, 22:54
ikonoklast για πες μας τι ξερεις για τους ssd της αγορας; Τι θα προτεινες στον φιλο μας και γιατι;

Εγώ είμαι επιστήμονας αγόρι μου, το τι ψώνια θα κάνει κάποιος απο το eshop είναι για τους ΤΕΪΤΖΗΔΕΣ.

metamelia1
21-12-2011, 00:06
Μίλησέ μας γιατί δεν αξίζουν οι νέοι '8πύρινοι' AMD Bulldozer τότε, επιστήμονα. Γιατί επέλεξαν να παρατήσουν το chip-level architecture που ΟΚ, πλησίαζε τις επιδόσεις της Intel, και να φτιάξουν κάτι που τελικά πάτωσε; Γιατί ενώ οι μηχανικοί της AMD ηταν πεποισμένοι πως θα πατούσε κάτω το simultaneous multithreading της Intel, τελικά είπαν πως τα λειτουργικά συστήματα δεν είναι έτοιμα να διαχειριστούν 2 πυρήνες μέσα σε ένα module και ενα τσιπάκι με 4 modules; Για ποιό λόγο ενώ έβγαλε η Microsoft patchάκι για τα windows, οι επιδόσεις δεν βελτιώθηκαν σχεδόν καθόλου; Θέλω επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση ε :!:

Επίσης πες μας για τους νέους sandy bridge Ε που κυκλοφόρησε η Intel. Γιατί ενώ έχουν περισσότερη cache, περισσότερους πυρήνες, μεγαλύτερη συχνότητα, quad channel για τις ram, καινουργιο socket, μεγαλύτερο καυλί κλπ, οι επιδόσεις παραμένουν σχεδόν ίδιες με εναν i5-2500; Δε στέκει με αυτά που μας μάθανε στο ΤΕΙ... Μα τι συμβαίνει πια;;;

Να στο θέσω και αλλιώς, πάρε το πτυχιάκι σου και βγες στην αγορά εργασίας της Ελλάδας να δούμε που θα βρείς δουλειά. Θα ζητάνε τις επιστημονικές σου γνώσεις και τριπλά ολοκληρώματα ή πρακτικά πράματα από τα οποία δε γνωρίζεις σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ και λες εμένα οτι το παίζω ξερόλας τη στιγμή που ΞΕΡΩ πέντε πράγματα για hardware; Ουκ ολίγοι απόφοιτοι πανεπιστημίου δουλεύουν ως απλοί τεχνικοί εδώ και χρόνια, κάποιοι έχουν γράψει και σε αυτό εδώ το θρέντ.

Τελοσπαντων επιστήμονα, προφανώς και ξέρεις πάααρα πολλά πράματα που τα διδάχτηκες στα 8 χρόνια φοίτησής (ο επιστήμονας του αύριο!!!) σου στο πανεπιστήμιο, απλά μη τα εκμηδενίζουμε και όλα, ναι;

12 stars circle your brow
21-12-2011, 00:07
μην τσιμπάς και γίνεσαι καραγκιόζης, θα είσαι για πάντα ο moderator της καρδιάς μας στο πισι σεκσιον, τέως έστω

antimusic
21-12-2011, 00:13
Μίλησέ μας γιατί δεν αξίζουν οι νέοι '8πύρινοι' AMD Bulldozer τότε, επιστήμονα. Γιατί επέλεξαν να παρατήσουν το chip-level architecture που ΟΚ, πλησίαζε τις επιδόσεις της Intel, και να φτιάξουν κάτι που τελικά πάτωσε; Γιατί ενώ οι μηχανικοί της AMD ηταν πεποισμένοι πως θα πατούσε κάτω το simultaneous multithreading της Intel, τελικά είπαν πως τα λειτουργικά συστήματα δεν είναι έτοιμα να διαχειριστούν 2 πυρήνες μέσα σε ένα module και ενα τσιπάκι με 4 modules; Για ποιό λόγο ενώ έβγαλε η Microsoft patchάκι για τα windows, οι επιδόσεις δεν βελτιώθηκαν σχεδόν καθόλου; Θέλω επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση ε :!:

Επίσης πες μας για τους νέους sandy bridge Ε που κυκλοφόρησε η Intel. Γιατί ενώ έχουν περισσότερη cache, περισσότερους πυρήνες, μεγαλύτερη συχνότητα, quad channel για τις ram, καινουργιο socket, μεγαλύτερο καυλί κλπ, οι επιδόσεις παραμένουν σχεδόν ίδιες με εναν i5-2500; Δε στέκει με αυτά που μας μάθανε στο ΤΕΙ... Μα τι συμβαίνει πια;;;

Να στο θέσω και αλλιώς, πάρε το πτυχιάκι σου και βγες στην αγορά εργασίας της Ελλάδας να δούμε που θα βρείς δουλειά. Θα ζητάνε τις επιστημονικές σου γνώσεις και τριπλά ολοκληρώματα ή πρακτικά πράματα από τα οποία δε γνωρίζεις σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ και λες εμένα οτι το παίζω ξερόλας τη στιγμή που ΞΕΡΩ πέντε πράγματα για hardware; Ουκ ολίγοι απόφοιτοι πανεπιστημίου δουλεύουν ως απλοί τεχνικοί εδώ και χρόνια, κάποιοι έχουν γράψει και σε αυτό εδώ το θρέντ.

Τελοσπαντων επιστήμονα, προφανώς και ξέρεις πάααρα πολλά πράματα που τα διδάχτηκες στα 8 χρόνια φοίτησής (ο επιστήμονας του αύριο!!!) σου στο πανεπιστήμιο, απλά μη τα εκμηδενίζουμε και όλα, ναι;

πες μας για το ASIO.

metamelia1
21-12-2011, 00:18
Σάλτα ρε πανίβλακα, είχα εξηγήσει (επιστημονικά πάντα, να έχουμε το υπόβαθρο που μας αρμόζει :!:) πως η διαφορά είναι ελάχιστη και φαίνεται μόνο αν έχεις το κατάλληλο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. Το δούλεμα δούλεμα, πως να μη τσιμπάω μετά. Ο σαρκασμός σας μάρανε, τσουτσέκια.

ikonoklast
21-12-2011, 00:24
Πουστόπαιδο, με ό,τι ασχολείται ο καθένας και αγαπάει καλό είναι ειδικά αμα βγάζει και το ψωμί του απ' αυτό. Απλά μέχρι να μεγαλώσεις και να περάσεις τη φάση (ελπίζω να την περάσεις) βλάκας gamer που ΞΕΡΕΙ, ασχολείται με συνθέσεις μηχανημάτων, λέει ξερολίες για την «αγορά» και κάνει κλασικές κόντρες άσχετου, τύπου «αυτά τα ουμπούντου ρε, πόσο για το μπούτσο ρε» το σωστό φόρουμ για σένα είναι κάτι σαν το adslgr, το insomnia ή όπου μαζεύονται τώρα τα βλαμμένα.

Γιατί δε κάνεις μια κοινότητα φίλων ASIO πχ;

ubu
21-12-2011, 00:26
Κανείς δε μαθαίνει τέτοιες μαλακίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ούτε σε ΤΕΙ, ούτε σε ΑΕΙ. Αυτά τα διαβάζεις σε κάνα RAM ή ακόμα καλύτερα δεν τα διαβάζεις καθόλου γιατί κανείς δε νοιάζεται.

metamelia1
21-12-2011, 00:37
Αυτή τη φάση τη πέρασα στα 16-18 μου ικονοκλαστ, το χα καυλα τοτε, κακως βεβαια, εμαθα οσα εμαθα, ποιό το νόημα να ασχολούμαι με τα όντως βλαμμένα τωρα πια. Με θλίβει όμως που με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι, αν και απλα απωτερος σκοπος σου ειναι να με διωξεις απο δω. Γιατι;

To ubuntu προφανώς και το λέω για το τρολλάρισμα, τώρα που...μιλάμε σοβαρά!

00i00
21-12-2011, 00:38
εντωμεταξυ και οι τρεις σας ειστε για τον μπουτσο...
δεν σεβεστε τον θρεντσταρτερ με την προσωπικη σας κοντρα...κριαρια

wom
21-12-2011, 00:45
Thread starter θα έλεγα κάνε ότι νομίζεις, πίστεψε όποιον θες από όσους ρώτησες κτλ .... αλλά τελικά δώσε βάση στο παρακάτω

Πάρε και ένα OCZ Vertex 3

Sotos_The_Tequiler
22-12-2011, 23:56
θα κάνω την έρευνά μου και θα επανέλθω σούπερ-Δημήτριος...
ευχαριστώ

Sotos_The_Tequiler
09-01-2012, 22:55
Μετά από μια επιπλεόν μίνι έρευνα κατέληξα σε τούτα εδώ:

http://i.imgur.com/38vXH.jpg

άφησα απ'έξω το ssd γιατί ξέφευγε πολύ η τιμή, ίσως προστεθεί στο μέλλον κάποια στιγμή.
Η κάρτα γραφικών είναι η φθηνότερη quadro που βρήκα γιατί οι υπόλοιπες πάνε από 500αρικο και πάνω.
Για πείτε γνώμες.

Ingolemo
10-01-2012, 00:51
katarxas psakse skroutz.gr gia ola ayta, tha ta vreis polu fthnotera.
cpu an einai na pareis p67 mb, pare ton 2500k, alliws ton 2400.
H mb einai polu akrivh, eidika afou den exeis ssd gia na exei nohma to sata3 kai 2500k gia na exei nohma to unlocked multiplier. Imo pare mia pou se kaluptei gyrw sta 100e max.
Oi mnhmes epishs panakrives, 8gb ddr1600 = 40-50e.

Opote kaneis merikes mikroallages (2500k, fthnoterh mb, fthnoteres mnhmes) kai pairneis enan ssd kai eisai ok :)

H.
10-01-2012, 01:58
Ελπίζω να μην πληρώνεις εσύ για όλο αυτό, αλλά καμιά εταιρεία ή κάτι ε.

Sotos_The_Tequiler
10-01-2012, 17:33
για την RAM κάποια μαλακία παίχτηκε όταν έφτιαχνα την προσφορά, μάλλον είχαν λάθος τιμή στο site γιατί πλέον ακριβώς την ίδια την έχει €59 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552717)

Ο 2500Κ είναι κατα πολύ καλύτερος του 2500; Γιατί από αυτά που διαβάζω η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι είναι ξεκλειδωμένος ώστε να "σηκώνει" overclocking, ή έχει κι άλλη διαφορά που μου διαφεύγει;
Για μελλοντικές αναβαθμίσεις δεν είναι καλύτερα να κοτσάρω μια ακριβή mobo γενικά; Γιατί το εργαλείο θα αγοραστεί για να κρατήσει χρόνια, ίσως μόνο με μερικές αναβαθμίσεις αν χρειαστεί.
Για το ssd υπάρχει περίπτωση να αγοραστεί αργότερα αν δεν προκύψει τώρα η πιθανότητα να "χωρέσει" οικονομικά στο πακέτο.
Αν ήταν για μένα το pc θα το ψαχνα να αγοράσω από όπου έβρισκα φθνότερα κομμάτι-κομμάτι και θα το φτιαχνα μόνος μου. Αλλά τώρα η λύση είναι να αγοραστεί όλο μαζί από κάπου για να έρθει και συναρμολογημένο.

H. όχι δεν πληρώνω εγώ αλλά οι γονείς του αλλουνού :P

metamelia1
10-01-2012, 17:38
σωστα, το μονο πλεονεκτημα του 2500Κ ειναι οτι ειναι ξεκλειδωτος. Κλαινμαιν, και με 2300 ακριβως τις ιδιες επιδοσεις θα εχεις, σιγα το -3%.
RAM παρε φτηνες μωρε, τι να τα κανει τα 1600 και τα σφιχτα τιμιγκ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553068
αυτα

H.
10-01-2012, 19:19
Επίσης το να δώσεις λεφτά για μητρική είναι πλέον βλακεία. Δεν έχει να κάνει με το "πόσο θέλω να τραβήξει το μηχάνημα" καθώς αν βγει κάτι που ΑΞΙΖΕΙ να βάλεις λεφτά για να αναβαθμιστείς, ΟΤΙ μητρική και να βάλεις τώρα, δύσκολο να το σηκώνεις. 70 ευρώ max για μητρική για μένα, να έχει τα βασικά, SATA III άντε και USB 3 με λίγα παραπάνω (το οποίο και προς το παρόν καρκινοβατεί).

SpiritCrusher
10-01-2012, 19:31
Κλαινμαιν, και με 2300 ακριβως τις ιδιες επιδοσεις θα εχεις, σιγα το -3%.

~16% αλλά οκ δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει η διαφορά μιας και δεν ξέρω πόσο κάνει ο 2300 και βαριέμαι να ψάξω λολ!

metamelia1
10-01-2012, 21:10
στο superpi μπορει, σε οτι_φαινεται_στο_ματι οχι.

SpiritCrusher
10-01-2012, 23:05
Όλα κι όλα δεν είμαι φαιερστορμ, ποτέ δεν παίρνω στα σοβαρα κατι σουπερ πι και σουπερ 3. Αναφερόμουν σε 3DSMax και benches σε επαγγελματικά προγράμματα μιας και αυτό είναι το τόπικ. Αλλά οκ, βαριέμαι.

metamelia1
11-01-2012, 15:01
vrm