View Full Version : ΦΛΙΠΕΡΑΚΙ/ ΜΠΑΚ ΤΟΥ ΔΕ ΦΙΟΥΤΣΕΡ
TrinuxSamonii
19-12-2011, 22:03
Ένας γνωστός που έτρεχε μαγαζί με φλιπεράκια κτλ το έκλεισε και μοίρασε τα κομμάτια στους τυχερούς του φίλους. Ένας απ'αυτούς είμαι και γω! Μες τη βδομάδα πάω να το πάρω και να το εκθέσω σε περίοπτη θέση στο σαλόνι μου γιου-χου. Δεν έχει όμως καρτέλα για να παίζει τα arcades που όλοι αγαπήσαμε ένω κατα τ'αλλα είναι κομπλέ, οθόνη χειριστηρια κτλ. Πείτε όποιος ξέρει που θα βρω, αν παίζουν στο ebay γιατι μες τη χαρά μου υπάρχει μια υποβόσκουσα στεναχώρια και δεν το θέλω μόνο μόστρα. Έχει κανα μήνα που ονειρεύομαι μπούμπλε μπούμπλε αστερόιντσ και πακμαν. Πείτε.πλιζ θενκσ.
http://i145.photobucket.com/albums/r202/belshazzar/ARC.jpg
Art In Haste
19-12-2011, 22:05
Φλιπεράκι θα πάρεις ή κάτι άλλο; Γιατί φλιπεράκι με καρτέλα...χμμμμ
TrinuxSamonii
19-12-2011, 22:07
όχι pinball , το κλασσικό ηλεκτρονικό που παίζαμε πακμαν μπουμπλε κτλ
asimoulis
19-12-2011, 22:08
metal slug να βρεις!
TrinuxSamonii
19-12-2011, 22:11
αν βρω καρτα θα γίνει ουφάδικο το σπίτι
Art In Haste
19-12-2011, 22:11
Ε απλά ηλεκτρονικό, φλιπεράκι είναι το pinball.
TrinuxSamonii
19-12-2011, 22:14
γι αυτό έβαλα κόμμα μετά το πινμπολ. το ίδιο λέμε. έχεις ιδέα που θα βρω?
Art In Haste
19-12-2011, 22:18
Ναι αλλά γράφεις φλιπεράκι παντού. Τεσπά, έριξα μια ματιά στο ebay, θέλει ψάξιμο από ότι κατάλαβα γενικά αλλά ψάξε για 'arcade board', 'arcade pcb', κάτι τέτοιο.
TrinuxSamonii
19-12-2011, 22:24
θενκσ κοιτάζω άμεσα. φλιπεράκια τα λέγαμε στο χωριο τα καλοκαίρια που μαζευόμασταν ολ τουγκεδερ και κολούσαμε πενηντάρικα για να δόυμε μισό βυζί στο παχνίδι το οποίο σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πως λεγανε. πάντως με χαρτί είχε να κάνει.
δες εδώ -> http://www.reddit.com/r/cade .
12 stars circle your brow
19-12-2011, 22:28
http://caesar.logiqx.com/snaps/emus/multi/mame/pkladies_1.png
TrinuxSamonii
19-12-2011, 22:29
thanx man!
Art In Haste
19-12-2011, 22:33
Μόνο εσείς τα λέγατε έτσι. Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το ποκερ που ξεγύμνωνες την μάνγκα ασιάτισσα και πατώντας μανιασμένα το κουμπί 'επαιζες' με την ρώγα κτλ κτλ. Όνομα δε μπορώ να θυμηθώ.
metamelia1
19-12-2011, 22:35
Μόνο εσύ δε τα έλεγες έτσι.
12 stars circle your brow
19-12-2011, 22:35
http://caesar.logiqx.com/snaps/emus/multi/mame/pkladies_1.png
δεν ξέρω γιατί πρέπει να τα ποστάρω 2 φορές
Art In Haste
19-12-2011, 22:38
Μόνο εσύ δε τα έλεγες έτσι.
Εσύ δεν υπήρχες καν τότε. Φλιπεράκι (http://www.google.com.gi/search?q=%CF%86%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9&hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-GB:official&tbas=0&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=k5LvTsvAEoS4hAet34S9CA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBEQ_AUoAQ&biw=1280&bih=794)είναι το pinball, τέλος.
Parasight
19-12-2011, 23:50
Φλιπεράκι είναι το Pinball, τέρμα.
On topic περίπου, ένας γνωστός βρήκε και αγόρασε από αγγελία σε Χρυσή Ευκαιρία ολόκληρο το "έπιπλο" ηλεκτρονικού με πλακέτα μέσα η οποία έχει όλα τα κλασικά games: Donkey Kong, Pacman, Bubble Bobble, Pang, Tetris κλπ κλπ, και διαλέγεις ποιο θες να παίξεις κάθε φορά. Είχα ψιλοψηθεί τότε κι εγώ, αφού η τιμή δεν ήταν τρελή αν θυμάμαι καλά, αλλά ψιλολογική, 150-200 ευρώ ή κάτι τέτοιο.
Οπότε ίσως να ψάξεις και στις εφημερίδες του είδους, ίσως βρεις κάτι.
Πρωτη φορα ακουω να λεει καποιος φλιπερακι οποιοδηποτε ηλεκτρονικο παιχνιδι πλην του pinball με τις μπαλιτσες.
ikonoklast
19-12-2011, 23:53
To pinball είναι φλιπεράκι και ο φίλος σου είχε ΟΥΦΑΔΙΚΟ με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
Parasight
19-12-2011, 23:56
Ουφάδικα τα λέγατε στην Αθήνα, εμείς τα λέγαμε "ηλεκτρονικά" ή με το όνομα αυτού που το είχε. Στο δημοτικό/γυμνάσιο λοιπόν σε κάθε ΣΚΑΣΤΟ πηγαίναμε στο Σαρρή και στο λύκειο πηγαίναμε στο Φούντα.
Once_Emperor
20-12-2011, 00:47
Αν έχεις όρεξη να το ψάξεις λίγο θα σου πρότεινα να ξηλώσεις το pcb board και να στήσεις ένα low end pc με mame η κάποιον παρόμοιο emulator και να το συνδέσεις με το monitor του cabinet και τα controls.
Πριν αρχίσεις να βάζεις κατσαβίδια εκεί μέσα βέβαια έχε υπόψη σου ότι οι παλιές οθόνες είναι επικίνδυνες.
TrinuxSamonii
20-12-2011, 00:57
To pinball είναι φλιπεράκι και ο φίλος σου είχε ΟΥΦΑΔΙΚΟ με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
Ουφάδικα τα λέγαμε ΟΛΟΙ. Θέλωντας να δώσω καλτ στατους στο θρεντ ανέφερα τη λέξη φλιπεράκια που χρησιμοποιούσαμε, όπως προανέφερα, στο χωριό τα καλοκαίρια με τα υπόλοιπα αλάνια. Επίσης στην επαρχία δεν παίζανε πολλά απο δαύτα (αντέ να ταν 1-2) και τα περισσότερα ηλεκτρονικά παίζαν σε διάφορα σημεία όπως σαντουιτσάδικα/σουβλατζιδικα η/και καφενεία που εκεί όντως χρησιμοποιούσαμε το όνομα του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Μέσα σε ένα απο αυτά εκεί στις αρχές των 90's άκουσα για πρώτη φορα το Paradise City των guns (που ποτέ δε μου είπαν τίποτα) και έκανα διστακτικά ( φορώντας Charlotte Hornets ΣΤΟΛΗ )το πρώτο μου σχεδόν Headbanging. Μάλιστα, αυτός που είχε το μαγαζί ήτανε ροκάς και κάθε φορά που πήγαινα για το σαντουιτσάκι μου μου μάθαινε τραγούδια/μπάντες κτλ μέχρι που το μαγαζί γύρω στο 93-94 έκλεισε και έκτοτε έχασα τα ίχνη του μέχρι φέτος το καλοκαίρι στους Μειντεν όπου τον είδα και χωρίς να μαι σίγουρος πήγα του μίλησα και βούρκωσα. ΑΥΤΑ.
TrinuxSamonii
20-12-2011, 01:01
Αν έχεις όρεξη να το ψάξεις λίγο θα σου πρότεινα να ξηλώσεις το pcb board και να στήσεις ένα low end pc με mame η κάποιον παρόμοιο emulator και να το συνδέσεις με το monitor του cabinet και τα controls.
Πριν αρχίσεις να βάζεις κατσαβίδια εκεί μέσα βέβαια έχε υπόψη σου ότι οι παλιές οθόνες είναι επικίνδυνες.
Αυτό το σενάριο με έψηνε full μέχρι που είδα το παρακάτω βιντεάκι και έκλαψα λίγο.
http://vimeo.com/33549641
ENGINENO9
20-12-2011, 01:32
Μόνο εσείς τα λέγατε έτσι. Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το ποκερ που ξεγύμνωνες την μάνγκα ασιάτισσα και πατώντας μανιασμένα το κουμπί 'επαιζες' με την ρώγα κτλ κτλ. Όνομα δε μπορώ να θυμηθώ.
Poker Ladies
Εμείς πηγαίναμε στου Κυρ-Σπύρου του Τρικοίλια.
Ουφάδικα τα λέγατε στην Αθήνα, εμείς τα λέγαμε "ηλεκτρονικά" ή με το όνομα αυτού που το είχε. Στο δημοτικό/γυμνάσιο λοιπόν σε κάθε ΣΚΑΣΤΟ πηγαίναμε στο Σαρρή και στο λύκειο πηγαίναμε στο Φούντα.
και εδω κατω μια χαρα ηλεκτρονικα τα ελεγες
αλλα το ουφαδικα ηταν πιο γαμαουα
νομιζες οτι θα σκσει μυτη ο αρης ο εξωγηινος απο το καμικαζι αγαπη μου
βαριεμαι να διαβασω ολο το θρεντ...ΠΑΟΚτσακι μου χεσε καρτες και λοιπα ευρωπαικα...ΠΕΤΟΝΙΑ
TrinuxSamonii
20-12-2011, 01:53
βαριεμαι να διαβασω ολο το θρεντ...ΠΑΟΚτσακι μου χεσε καρτες και λοιπα ευρωπαικα...ΠΕΤΟΝΙΑ
Γελάω δυνατά. Ακόμα κρατάω στο πορτοφόλι μου τρύπιο εικοσάρικο απο τα τότες. Θέλει κάρτα αλλίως δεν παίζει δικιε μου.
namiroth
20-12-2011, 04:36
γεια σου τρινουξσαμονι θες να γινομε φιλοι ναουμε??
The Donnn
20-12-2011, 05:48
Αυτό το σενάριο με έψηνε full μέχρι που είδα το παρακάτω βιντεάκι και έκλαψα λίγο.
http://vimeo.com/33549641
Μπορείς άνετα να το κάνεις. Ακριβώς αυτό έκανε ένας φίλος στον ελεύθερο του χρόνο και το έβαλε στο ροκάδικο που πάμε. Το έπιπλο το έφτιαξε μόνος του, αγόρασε τις εισόδους για τα νομίσματα, μοχλούς κουμπιά κλπ χώμα απο το ebay, έχωσε μέσα ένα φτηνοκομπιούτερ και ΟΛΑ τα mame παιχνίδια. Μόνο αγάπη
Γελάω δυνατά. Ακόμα κρατάω στο πορτοφόλι μου τρύπιο εικοσάρικο απο τα τότες. Θέλει κάρτα αλλίως δεν παίζει δικιε μου.
Παίρναμε την πετονιά (ή ότι είναι) απο τις βελόνες πλεξίματος των μανάδων μας και φτιάχναμε "το σύστημα". Μόνο μην έκανες τη βλακεία και έπαιζες κανα δίωρο σε μηχάνημα που μόλις είχε αδειάσει ο μαγαζάτορας.
Δύσκολο να παίξει όπως πρέπει με τα controls κτλ η χαρά ήταν ότι κάθε φορά που έχανες μπορούσες να κοπανάς χωρίς να μασάει.
Ο πρώτος πραγματικός φονίας του μαθητικού κέρματος ήταν αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=ixLPmGDUEIA