PDA

View Full Version : μεταπτυχιακα (σφιξιμο στο στηθος)

metamelia3
19-11-2011, 14:09
λοιπον, επειδη πρεπει να αρχισω να παιρνω αποφασεις και θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας.

η κατασταση εχει ως εξης: εγω τελειωνω μαθηματικος τωρα αλλα δεν με ενδιαφερει να ακολουθησω σ'αυτη την γραμμη. θα προτιμουσα να μεταπηδησω σε φιλοσοφια, γλωσσολογια ή δημοσιογραφια (το τελευταιο ειναι πρακτικα αδυνατο, ειμαι και 24 χρονων - κλεινω τα 25 τον μαρτιο, δεν με παιρνει ηλικιακα για δευτερο πτυχιο).

γενικα αν ειναι να μεινω ελλαδα, δεν εχω καμια προθεση να φυγω απ'την αθηνα. το προβλημα ειναι ομως οτι:
α) τα μεταπτυχιακα φιλοσοφιας (πλην του μιθε που δεν θελω να παω) ειναι για πεταμα.
β) μεταπτυχιακο στην γλωσσολογια εχω βρει μονο στο φιλολογικο της φιλοσοφικης, που απ'οτι καταλαβα πλεον μπαινεις μονο με ρουσφετι

αρα, αν δεν βρω καποια εναλλακτικη, θα χρειαστει να φυγω εξω (που για πολλους λογους δεν θελω αλλα τι να κανεις). τα θεματα εδω ειναι:
α) θα πρεπει να βρω καποια ευρωπαϊκη χωρα που να μπορω να επιβιωσω οικονομικα και πολιτισμικα
β) χθες μου εσκασε η ιδεα μηπως εγκατελειπα τα παντα και πηγαινα να γινω γειτονακι του φιξξξερ στην νεα υορκη, αλλα δεν εχω ιδεα που-τι-ποιος-πως-με τον ποσο κλπ.

α, να σημειωσω απ'την αρχη της συζητησης, οτι προτιμω να παω στον νοτιο πολο απ'οτι στο λονδινο και οτι γενικα αν βρω λυση στην αθηνα θα ηταν το καλυτερο

attila
19-11-2011, 14:29
οι μονες χωρες που μπορεις να επιβιωσεις πολιτισμικα και οικονομικα ειναι η ιταλια και η ισπανια αλλα πανε να βαρεσουν και αυτες κανονι οποτε το μπουλο απο εκει.
για φιλοσοφια κτλ καλυτερα ειναι μαλλον στη γαλλια αλλα κωλογλωσσα που θελει χρονο να εξοικειωθεις.

pixies
19-11-2011, 16:17
β) μεταπτυχιακο στην γλωσσολογια εχω βρει μονο στο φιλολογικο της φιλοσοφικης, που απ'οτι καταλαβα πλεον μπαινεις μονο με ρουσφετι
Kανε αιτηση, (χωρις να ξερω τι ακριβως παιζει εκει) κ μενα το μεταπτυχιακο μου φουλ βυσματικο ηταν αλλα με πηραν και το εμαθα καιρο αφου μπηκα οταν ακομα κ οι κολλητοι μου μου παραδεχτηκαν οτι ειχαν μπει με μεσο.
Μη το απορριπτεις δλδ αν οντως το θες, μονο κ μονο για αυτο

GraveMiasma
19-11-2011, 16:40
kalkji εισαι στο μαθηματικο αθηνας ?

ontopik:δεν ξερω για το θεμα αλλα συγκεκριμμενα για γαλλια ειναι ευκολο να παρεις υποτροφια για μεταπτυχιακο.
θα πρεπει να ξεκινησεις τωρα να μαθαινεις γαλλικα, οι εξετασεις γινονται στο γαλλικο ινστιτουτο στη σίνα και οι υποψήφιοι λίγοι. πες εαν θες περισσοτερες πληροφοριες.

Για τμηματα , οι γνωσεις μου σταματανε σε οτι εχει να κανει με μαθηματικα.

edit: τα περισσοτερα μεταπτυχιακα στου ζωγραφου ειναι δυσκολα και χωρις ουσια. Εκτος αυτου δεν ειναι και σοβαροι οι ανθρωποι που τα στελεχωνουν, με αποτελεσμα, οτι μαθεις να ειναι απο μονος σου (οποτε γιατι να μπεις στη σχολη)

παντως μου φαινεται λιγο περιεργο που θες να πας σε εναν κλαδο του οποιου δεν ξερεις τις βασικες εννοιες, πως ξερεις αμα θα σου αρεσει ?

metamelia3
19-11-2011, 17:31
α, αντιθετα, φιλοσοφια και γλωσσολογια τα επιλεγω ακριβως επειδη τα εχω μελετησει αρκετα ως αυτοδιδακτος (φιλοσοφια περισσοτερο, γλωσσολογια λιγοτερο). δεν μου ειναι αγνωστες δηλαδη οι βασεις, τα αντικειμενα και οι μεθοδοι. πως να στο πω, σιγουρα εχω διαβασει 100 φορες περισσοτερη φιλοσοφια απ'οτι μαθηματικα, εξου και η μεταβαση.

στο μαθηματικο σαμου ειμαι

menumission
19-11-2011, 17:40
ιχθ-είς(x2)-αι;

FaithFails
19-11-2011, 17:40
Kανε αιτηση, (χωρις να ξερω τι ακριβως παιζει εκει) κ μενα το μεταπτυχιακο μου φουλ βυσματικο ηταν αλλα με πηραν και το εμαθα καιρο αφου μπηκα οταν ακομα κ οι κολλητοι μου μου παραδεχτηκαν οτι ειχαν μπει με μεσο.
Μη το απορριπτεις δλδ αν οντως το θες, μονο κ μονο για αυτο

έχω να πω ότι μπήκα-βγήκα σ' αυτό το μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία χωρίς μέσον.
έχω να πω επίσης ότι είναι πίπα από διάβασμα και γράψιμο, 2 χρόνια το πρόγραμμα σπουδών και γενικά άντε έξω να ξεμπερδεύεις σε ένα χρόνο και πιο χαλαρά.Τσεκαρισμένο.
Το πρόβλημά σου δεν είναι το βύσμα στο συγκεκριμένο, αλλά ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχεις πρώτο πτυχίο από τμήμα φιλολογίας ή ΦΠΨ κατεύθυνση παιδαγωγικής.

FaithFails
19-11-2011, 17:43
edit: τα περισσοτερα μεταπτυχιακα στου ζωγραφου ειναι δυσκολα και χωρις ουσια. Εκτος αυτου δεν ειναι και σοβαροι οι ανθρωποι που τα στελεχωνουν, με αποτελεσμα, οτι μαθεις να ειναι απο μονος σου (οποτε γιατι να μπεις στη σχολη)

συμφωνώ ότι είναι δύσκολα
διαφωνώ στα ρέστα

edit: menumission άλλαξε άβαταρ πάραυτα plz, το'χω κατοχυρώσει το γλόμπο

metamelia3
19-11-2011, 17:49
φαιηθφεηλς ξυνομαι τοσα χρονια, δεν μου ειναι προβλημα το να σκιστω στην δουλεια. επισης δεν εχει τετοια προαπαιτηση για πτυχιο.

Γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι:
α) Απόφοιτοι Τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής
β) Απόφοιτοι των λοιπών Τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής
γ) Απόφοιτοι Τμημάτων άλλων Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Οι υποψήφιοι των κατηγοριών β΄ και γ΄, εαν επιτύχουν, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν προπτυχιακά μαθήματα που αντιστοιχούν στα γνωστικά αντικείμενα του Τομέα, ορίζονται από τον Τομέα και εγκρίνονται από την Συντονιστική Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών (Σ.Ε.Μ.Σ.).

το μεγαλο μου θεμα ειναι οτι παιρνουν 7 ατομα και θα ηθελα να βρω και αλλες επιλογες σ'αυτους τους τομεις (ή σε παρεμφερείς) στην αθηνα.

επισης θα ειμαι ειλικρινης: το εξωτερικο δεν το θελω, ειναι γενικα λυση απελπισιας. αν εχετε παντως πιο συγκεκριμενες προτασεις για μεταπτυχιακα εξω, θα ηθελα να τις ακουσω.

FaithFails
19-11-2011, 17:52
όταν πας για την αίτηση θα στο πούνε για το πτυχίο και θα ζητήσουν αναλυτική βαθμολογία που να περιέχει τάδε αριθμό μαθημάτων γλωσσολογίας. Τσεκαρισμένο, εκεί μέσα δουλεύω.

Γενικά αφού σε ενδιαφέρει η γλωσσολογία και είσαι μαθηματικός αν θες ψάξε το μεταπτυχιακό της τεχνογλωσσίας, γαμάει.

The Good Son
19-11-2011, 23:39
ande gamhsou re papara kalki pou pairneis ptyxio kai kaneis kai thread ME SFIKSIMO STO STH8OS.

GraveMiasma
19-11-2011, 23:42
nai kai apo to ma8imatiko samou kiolas

Shadowking
20-11-2011, 01:01
σκατά στην αναρχία σου.

Drain Bamage
17-07-2012, 15:18
Bump!

Ζήτω γνώμη ΕΡιτών κομπιουτεράδων/προγραμματιστών/δικτυάδων.

Με δέχθηκαν στα εξής 2 μεταπτυχιακά:

http://temsec.ds.unipi.gr/category/digital-systems-security/
και http://msc.ds.unipi.gr/category/network-oriented-systems/

και μέχρι την παρασκευή πρέπει να καταλήξω σε ένα εκ των δύο.
Γενικώς με ψήνει αρκετά η ασφάλεια σαν concept μίας και θέλω να το συνδυάσω και με δίκτυα (CCNA), αλλα το άλλο το ρημάδι έχει μέσα και cloud computing που με ψήνει εξίσου,ΑΛΛΑ θέλει και ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο σε προγραμματισμό που εγώ ποτε δεν συμπάθησα.

Πείτε γνώμες και προτιμήσεις, σε συνδυασμό και με το τι ζητείται στην (ανύπαρκτη) αγορά εργασίας.

Discuss και θένξ
:hippy:

Harbinger of Death
17-07-2012, 15:42
Η διδακτική είναι ειδικό πράμα, πρέπει να θες να γίνεις καθηγητής. Θέλω να πω, μαζί με Ιατρικές, είναι μάλλον το χειρότερο να επιλέξεις μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση, θα έλεγα.

Αν δεν ψήνεις προγραμματισμό, πως και δεν πήγες σε κανένα θεωρητικό μεταπτυχιακό, πουχού ΜΠΛΑ;

Drain Bamage
17-07-2012, 15:47
Ωπ. Με μπέρδεψες λίγο.
Εγω ένας ταπεινός IT/δικτυάς είμαι και σκέφτομαι να επεκτείνω λίγο τίς γνώσεις μου.
Αρχικά σκεφτόμουν μόνο το μεταπτυχιακό της ασφάλειας πού δίνει και ένα καλο ISO και σε συνδυασμό πχ με ενα CCNP security θα έιναι γερό χαρτί.
Ωστόσο και το άλλο έιναι αρκετά ενδιαφέρον (και πιό γενικό) ,απλά το σκέφτομαι λίγο γιατι θαρρώ πως η ελάχιστη VB.ΝΕΤ και C++ που θυμάμαι απο την σχολή, θα είναι ανεπαρκές υπόβαθρο για να το φέρω είς πέρας.

Harbinger of Death
17-07-2012, 16:20
Λολ, καλή μαλακία είπα, διάβασα στον τίτλο: "Π.Μ.Σ. " Διδακτική της Τεχνολογίας & Ψηφιακά Συστήματα " και νόμιζα ότι το αντικείμενο θα είναι η Διδακτική. Ξέχνα το.

ypersyntelikos
17-07-2012, 17:07
Λολ, καλή μαλακία είπα, διάβασα στον τίτλο: "Π.Μ.Σ. " Διδακτική της Τεχνολογίας & Ψηφιακά Συστήματα " και νόμιζα ότι το αντικείμενο θα είναι η Διδακτική. Ξέχνα το.

χώσε μια μούτζα στον εαυτό σου!

BLiTzER
17-07-2012, 17:13
ΑΛΛΑ θέλει και ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο σε προγραμματισμό που εγώ ποτε δεν συμπάθησα.

Άσε τις μαλακίες και ασχολήσου με προγραμματισμό όσο είναι νωρίς ακόμα. Σε 10 χρόνια θα κλαις.

ikonoklast
17-07-2012, 17:28
ΑΛΛΑ θέλει και ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο σε προγραμματισμό που εγώ ποτε δεν συμπάθησα.

Άσε τις μαλακίες και ασχολήσου με προγραμματισμό όσο είναι νωρίς ακόμα. Σε 10 χρόνια θα κλαις.

Γιατί;

BLiTzER
17-07-2012, 17:37
Επειδή έχει ψωμί και μέλλον, ακόμα κι ως ελεύθερος.

ikonoklast
17-07-2012, 17:54
Σε αντίθεση με IT/δίκτυα/security; Το ίδιο μου φαίνεται.

KoiliaSamprela
17-07-2012, 18:28
κάνεις λάθος ikono
Ιτ γελάει ο κόσμος
Πιστοποιήσεις σίσκο (δίκτυα) το καινούριο lower
Για προγραμματιστές ακόμα ζητάνε κόσμο.
Το security κάτω από προϋποθέσεις γαμάει, αλλά επειδή οι προϋποθέσεις είναι αρκετά ζόρικες , και δεν εμφανίζονται με το καλημέρα καλό είναι το αφήσεις για μετά.

ypersyntelikos
17-07-2012, 18:29
Βασικά μάλλον σε οτιδήποτε η/υ αντικείμενο η φάση είναι πάνω κάτω η ίδια. Υπάρχει ανεργία αλλά δε γαμιέται όσο σε άλλους κλάδους, και μισθοί σοβαροί δεν πολυπαίζουν.

Για Ελλάδα μιλώντας πάντα.

Deggial
17-07-2012, 18:42
Για προγραμματιστές ακόμα ζητάνε κόσμο.

Αυτό ισχύει, παίζει να είναι και οι μόνοι που δεν επηρεαστήκαμε τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της ανεργίας. Οι μισθοί (και οι ώρες εργασίας) είναι άλλο θέμα...

Τώρα, όσον αφορά το μεταπτυχιακό και την αγορά εργασίας, εάν δεν συμμετάσχουν σε κάποιο πρόγραμμα πιστοποίησης για αντικείμενο που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση (οπότε και το εκτιμούν στην αγορά εργασίας), δεν έχει σημασία, απλά διάλεξε ποιο σε ψήνει. Για δίκτυα γενικώς οι εργοδότες ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση από Cisco, παρά για όποια μεταπτυχιακό πτυχίο.

Υ.Γ. Το Cisco είναι πράγματι το καινούργιο lower, αλλά δε θα προσλάμβανα κάποιον για δίκτυα χωρίς την πιστοποίηση, μιας και είναι εξειδεικευμένα αντικείμενα.

Mitsmann
17-07-2012, 18:48
Δεν μπορεις να πεις οτι το CCNA της Cisco is the nu lower.

πραγματι το εχει πολυ παραπανω κοσμος απ το 2007 π.χ. αλλα και παλι απεχει πολυ απ το να πεις οτι "το εχουν ολοι", ακομα και στον κλαδο.
παρ ολα αυτα, η σωστη κινηση ΑΝ ΘΕΣ να ασχοληθεις με Δικτυα και Cisco certified προδιαγραφες, μετα το CCNA, πας για CCNP με τη μια.

το CCNP μετα ειναι εξειδικευμενο σ αυτον τον τομεα.
ειναι πιο δυσκολο σαφως και πιο μεγαλο σε υλη, αλλα μετα οντως ειναι αρκετα πιο "σοβαρο" χαρτι για τα δικτυα.

KoiliaSamprela
17-07-2012, 18:50
ρε αγάπη Μιτσμανν , όταν για όλες τις θέσεις πλέον ζητάνε ccna , είναι
Αυτό εννοώ και όχι ότι δεν είναι κάτι σημαντικό σαν γνώση

Mitsmann
17-07-2012, 18:52
α, δεκτο.
απλα λεω οτι δεν το εχει ακομα η πλειοψηφια των ανθρωπων που λενε οτι ασχολουνται με τον κλαδο.

οντως σιγα σιγα το βλεπω σχεδον σε καθε αγγελια.
σορρυ αν παρεξηγησα λατρεια, αλλα με απεκαλεσαν τραβελοτραμπολινο το μεσημερι και δε σε λενε ετσι καθε μερα.

Once_Emperor
17-07-2012, 19:18
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://msc.ds.unipi.gr/category/network-oriented-systems/ ως πιο generic/all around.

Για να πας να ασχοληθείς με system/network security σοβαρά, θέλει και καλό background και όρεξη για να μάθεις αυτά τα πράγματα. Ο τομέας είναι πιο καλοπληρωμένος αλλά οι θέσεις εργασίας είναι πολύ λιγότερες από πχ παραδοσιακό ΙΤ ή προγραμματιστές.

Drain Bamage
18-07-2012, 10:40
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://msc.ds.unipi.gr/category/network-oriented-systems/ ως πιο generic/all around.

Για να πας να ασχοληθείς με system/network security σοβαρά, θέλει και καλό background και όρεξη για να μάθεις αυτά τα πράγματα. Ο τομέας είναι πιο καλοπληρωμένος αλλά οι θέσεις εργασίας είναι πολύ λιγότερες από πχ παραδοσιακό ΙΤ ή προγραμματιστές.

true dat.

Καταρχάς ευχαριστώ που ασχοληθήκατε όσοι απαντήσατε.

Γενικώς μαζί σου είμαι, αλλά δεν ξέρω αν θα ανταπεξέλθω στα όσα θα ζητάει ρε γμτ σε επιπεδο γνώσεων πχ. για τις εργασίες που θα έχει.
Έχω όλη την καλή διάθεση να διαβάσω όσο χρειαστεί,αλλα μάλλον θα συνδυαστεί με δουλεία και γενικώς ο χρόνος θα έιναι περιορισμένος.

Εντωμεταξύ θέλουν και 500 ευρώ προκαταβολή μέχρι την παρασκευή, γαμώ το σπίτι τους.