Log in

View Full Version : ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

BURNIN AMBITION
16-11-2011, 15:45
γαμω το σπιτακι σας

με τρακαρουν. φταινε. λογω φιλικης τα γκαφρα τα παιρνω απο τη δικια μου ασφαλιστικη οκ?
παω το αμαξι στη σιτροεν
χοντρικα βγαινει κοστολογιο 2000. λενε δε μας συμφερει δε στα δινουμε. παρε τοσα και σκασε
μα καλα παμε καλα?
για πιο λογο τις πληρωνουμε?
λενε εχει παλαιοτητα το αμαξι και θα σου δωσουμε ενα ποσο ξερω γω του προφυλαχτηρα. αλλιως πηγαινε στο μαστρογιωργη να στο φτιαξει..
μα καλα ρε πουστη μου γιατι σας πληρωνουμε? δηλαδη. αν φταιω, για το αμαξι μου τα βαζω απο την τσεπη μου. αν δε φταιω, παλι θα βαλω απο την τσεπη μου?
οποτε τι? πρεπει να εχω παντα καινουργιο αμαξι για να μη νεχει παλαιοτητα?
και αφου επειδη ειναι παλιο, γιατι δε βαζετε και παλιοτητα στα ασφαλιστρα να πληρωνουμε πιο λιγα?

καλα τους εχω ετοιμασει ωραια πραγματα. θα γινει της πουταναρας. καυλωνω λιγο με τους τσαμπουκαδες που θα γινουν. μου εχει γυρισει το ματι.
λογικα αυριο θα ξαναπαω απο εκει για να ξαναγινει κοστολογηση κτλ κτλ. θα διαβασετε ωραια πραγματα.
μεχρι τοτε πειτε καμια ιστορια κα ιτις αποψεις σας.
υπαρχει καμια ασφαλιστικη που να πληρωνει χωρις νασου ζαλιζει τα αρχιδια, και να μη σου λεει τραβα φτιαχτο στο μαστροτζεπετο αλλιως δε πλερωνω?
επισης [ποσα δινετε ? εθνικη ειναι φερεγγυα λεει?
δινω 220 και υποτιθεται ειναι και φιλη η ασφαλιστρια γαμω το σπιτακι της

Djerdjelesh
16-11-2011, 16:01
Κι εσύ ρε αθεόφοβε απ' τη Citroen μέσα πήγες να πάρεις προσφορά;
Ισχύει από καιρό (όχι δηλαδή τώρα λόγω κρίσης) ότι αν το αυτοκίνητο είναι πάνω από 5-6 χρονών, δεν αποζημιώνουν πλήρως την αξία των καινούριων ανταλλακτικών.
Αν το φτιάξεις με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, παίρνεις όλα τα λεφτά σου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα εργατικά, ασχέτως παλαιότητας.
Βρες ένα καλό φαναρτζή έξω (χέσε τις αντιπροσωπείες), μίλα και με τον Παναγιώτη για να σου βρει ότι ανταλλακτικό χρειαστείς και θα το κάνεις καινούριο χωρίς να βάλεις λεφτά απ' την τσέπη σου.

atom_smasher
16-11-2011, 16:20
Επισης αναλογα την παλαιοτητα ζητας μειωση στα ασφαλιστρα, αν δεν κανω λαθος.

animae
16-11-2011, 16:32
Είναι ανάλογα τα ασφάλιστρα που πληρώνεις και ανάλογα την παλαιότητα του αυτοκινήτου. Κάθε χρόνο μειώνεται το ποσό που πληρώνεις γιατί η αξία του αυτοκινήτου πέφτει. Αν για παράδειγμα πάρεις καινούργιο και η αξία του είναι 15 χιλιάρικα, αν η ασφάλεια που κάνεις είναι για να σου καλύψουν την αξια και έστω ότι πληρώνεις 500. Σε 10 χρόνια η αξία έστω ότι έχει πέσει στα 3 χιλιάρικα και πληρώνεις 200. Αν η ζημια είναι 4 χιλιάρικα, τότε σου καλύπτουν τα 3(χιλιάρικα).
Στο χαρτί που σου χουν στείλει θα δείς τι αξία υποτίθεται ότι έχει το αυτοκίνητο.

BURNIN AMBITION
16-11-2011, 16:33
atom smasher,αποσο ξερω, δεν ισχυει αυτο, αλλα θα το ψαξω σημερα κιολας.
επισης, ν ισχυε, δε θα επρεπε να μας μειωνουν τα σφαλιστρα αυτοματα, πρεπει να το ψαχνουμε?
ρε τζερτζελε συμφωνω με αυτα που λες. αλλα οπως και να εχει ειναι πολυ τραμπουκικο, το " μη το πας στην αντιπροσωπεια δε σε πληρωνω κιετς...). δηλαδη με αναγκαζουν να το παω εκει που θενε αυτοι ουσιαστικα. το οποιο ειναι "οχι σε αντιπροσωπειες". δε γαμιομαστε λεω εγω...

αν μου πουν εμεις μεχρι τοσα σου δινουμε θα κανω τεραστιες μοντες να βγαλω κανα φραγκο.
τελοσπαντων, καλα δε σας τη δινει εσας, το" μη το πας σε αντιπροσωπεια δε σε πληρωνουμε" στυλακι τους? τι στο διαολο τις εχουμε?

BURNIN AMBITION
16-11-2011, 16:36
Είναι ανάλογα τα ασφάλιστρα που πληρώνεις και ανάλογα την παλαιότητα του αυτοκινήτου. Κάθε χρόνο μειώνεται το ποσό που πληρώνεις γιατί η αξία του αυτοκινήτου πέφτει. Αν για παράδειγμα πάρεις καινούργιο και η αξία του είναι 15 χιλιάρικα, αν η ασφάλεια που κάνεις είναι για να σου καλύψουν την αξια και έστω ότι πληρώνεις 500. Σε 10 χρόνια η αξία έστω ότι έχει πέσει στα 3 χιλιάρικα και πληρώνεις 200. Αν η ζημια είναι 4 χιλιάρικα, τότε σου καλύπτουν τα 3(χιλιάρικα).
Στο χαρτί που σου χουν στείλει θα δείς τι αξία υποτίθεται ότι έχει το αυτοκίνητο.θα το δω αλλα λογικα γυρω στα 2.5 χιλιαρικα ειναι η αξια. αν η ζημια ειναι 2 χιλιαρικα, τοτε το αμαξι βγαινει ολικη (τραγικο).
επισης ασφαλιστρα 220 σε φιλη μας που μας κανει εκπτωση, για αμαξι 11 χρονων ειναι τουλαχιστον κλεψια

animae
16-11-2011, 16:50
Mπέρνι, γενικά σχεδόν όλος ο κόσμος που ξέρω, θέλει να αποφεύγει αντιπροσωπείες γιατί είναι πανάκριβες. Εσύ γιατί θες σώνει και καλά αντιπροσωπεία?

BURNIN AMBITION
16-11-2011, 17:06
γιατι δε πληρωνω εγω. και γιατι ξερω οτι θα γινει μια καποια σωστη δουλεια
(μην ανοιξουμε κουβεντα στο οτι στα εκτος αντιπροσωπειων γινεται καλυτερη δουλεια. εγω απο συνεργειαδες εχω κλεισει, εχω τον τελειο αλλα...)
εν κατακλειδη δεν πληρωνω εγω παω καπου εγγυημενα...
αυτο
αν εγω χαλαγα το αμαξι μου, θα το πηγαινα στον παναγιωτη

atom_smasher
16-11-2011, 17:21
Εμεις παντως μειωναμε την αξια των ασφαλιστρων καθε χρονο, λογω παλαιοτητας. ΤΟ ζηταγαμε. Δεν ξερω αν καποιο το κανουν απο μονοι τους.
Μην περιμενεις οτι θα μειωθουν δραστικα, αλλα καθε χρονο μερικα ευρω.

Djerdjelesh
16-11-2011, 17:22
Έχοντας φάει τα συνεργεία πάσης φύσεως με το κουτάλι θα σου πω ένα πράγμα.
Οι αντιπροσωπείες δε συνεπάγονται καλή δουλειά.
Αν έχεις μάστορα γνωστό σε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, κάτι μπορεί να γίνει. Αλλιώς, καλύτερα έξω.
Αυτό δε σημαίνει ότι έξω όλα είναι ρόδινα, απλά υπάρχουν ακόμα άτομα σωστά, όπως και σε κάθε επαγγελματικό τομέα.
Θα βρούμε καλό φανοποιό έξω να κάνεις τη δουλειά σου.

BURNIN AMBITION
16-11-2011, 17:37
Αν έχεις μάστορα γνωστό σε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, κάτι μπορεί να γίνει. Αλλιώς, καλύτερα έξω.
Αυτό δε σημαίνει ότι έξω όλα είναι ρόδινα, απλά υπάρχουν ακόμα άτομα σωστά, όπως και σε κάθε επαγγελματικό τομέα.
Θα βρούμε καλό φανοποιό έξω να κάνεις τη δουλειά σου.ρε τζερτζελε το ξερω. μου εχει ο παναγιωτης. και εχω καει απο αντιπροσωπειες.το παω στη σιτροεν για να μπει νεος προφυλαχτηρας και νεο φτερο και ναναι πενα. να πανε να γαμηθουν οι ασφαλιστικες να πληρωσουν. αμα γινει μαλακια το ξερω ρε συ τι θα κανω. αλλα να πανε να γαμηθουνε. αυτο με την παλαιοτητα το εψαξα.ισχυει αμα εχεις μικτη 100% βαση νομου απο εκει και περα φανταζομαι οτι κανουν σε ολους αλλα το ποσο σου κοβουν αγνωστο. τεσπα. αυγουστο αλλαζω ασφαλεια. τελος. ινεραμερικαν εχει κανενας ή εθνικη να πει γνωμες?
ειδα ιντεραμερικαν και αλλο αμαξι σου δινουν μεχρι να φτθαχτει το δικο σου και δεν σου κοβουν λογω παλαιοτητας λεφτα κτλ κτλ...
για πειτε

BLiTzER
16-11-2011, 18:18
Πας κάθε χρόνο στην ασφαλιστική σου και κάνεις επανυπολογισμό ασφαλίστρων βάσει παλαιότητας. Δε θα σε πάρουν τηλέφωνο να σε παρακαλέσουν να το κάνεις. Εσύ πρέπει να ενδιαφερθείς.

Αν το αμάξι είναι 10ετίας, προφανώς δε θα σου φορέσουν καινούριο προφυλακτήρα ή καινούρια πόρτα από την τσέπη τους ε. Αν θες να μη βάλεις από τη δική σου τσέπη, βάζεις μεταχειρισμένα.

Πρώτα όμως πας σε ένα συνεργείο (ΟΧΙ αντιπροσωπεία, εκτός αν είναι ολοκαίνουριο αυτοκίνητο ή έχεις μικτή), κάνεις εκτίμηση της ζημιάς, το φουσκώνεις όσο μπορείς, χωρίς να γίνεσαι καθυστερημένος και διαπραγματεύεσαι με τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής, το οποίο είναι πολύ ευκολότερο αν έχει προηγηθεί φιλικός διακανονισμός, αφού ο πραγματογνώμονας θα είναι της δικής σου ασφαλιστικής. Μετά κάνεις τα κουμάντα σου και προχωράς στην επισκευή, πάντα εντός του ορίου ποσού που είναι διατεθειμένη να σου δώσει η ασφαλιστική. Κάνουν σκληρά παζάρια, πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς δικαιούσαι και πως να το διεκδικήσεις.

electra
17-11-2011, 04:07
Θα βρούμε καλό φανοποιό έξω να κάνεις τη δουλειά σου.
Λοιπον η αποψη μου:
Σιγουρα παντου υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες.
Στις αντιπροσωπειες, μπορει πρακτικα να μαθαινει το πιτσιρικι στο αμαξι σου.
Το ιδανικο κατ'εμε ειναι να το σερβις σε εμπιστο μαστορα της αντιπροσωπειας ο οποιος ομως δουλευει και σε εξωτερικο συνεργειο. Αλλιως, αγοραζεις απο εξω τα ανταλλακτικα μαθε απο που αγοραζουν οι ταριφες με ιδια μαρκα αυτοκινητου αυτοι ξερουν και κανεις σερβις στην αντιπροσωπεια.
Εγγυηση στις αντιπροσωπειες ειναι οι αρχιμηχανικοι. Πχ οταν ακουγεται ενας θορυβος πουμ πορει να ειναι απο το τπτ μεχρι το παει το αμαξι το κλαιμε δε λεει να πας σε τοπικο μαστορα πιστευω. Μπορει απο αγνοια μεχρι και λαμογια ξερωγω να σου αλλαξει ενα καρο παπαριες που ουτε καν ειναι απαραιτητο.
Επισης τα τοπικα συνεργεια πολλες φορες δεν μπροουν να κανουν διαγνωστικο ηλεκτρονικο ελεγχο.
Burnin σε ποια εταιρεια εισαι;
Καθε χρονο πεφτει η αξια του αυτοκινητου οποτε και επαναπροσδιοριζονται τα ασφαλιστρα.

Djerdjelesh
17-11-2011, 11:45
Κλαίω με 2ο tag

Tribe
17-11-2011, 11:59
Burni to loipon me eixan trakarei to 2005 milame gia zimia 4 xiliaria.to amaksi moy tou 1991. i asfalistiki tou allou den plirwnei logw palaiotitas den simferei na to ftiakseis ktl ktl,pame dikastikws.
To 2010 ginetai to dikastirio 6 mines meta pairnw apo tin asfalistiki tou 5600 me kati tokous kai malakies nomizw.
Ta simperasmata dika sou.
aa i alli etairia itan ethniki.kai o pragmatognwmon ipologize ti zimia girw sta 1500 pou itan fail dioti o tipos eixe skasei panw mou anamesa stin porta tou odigou kai tin pisw kai eixe ginei poutana to amaksi.

BLiTzER
17-11-2011, 18:20
Burni to loipon me eixan trakarei to 2005 milame gia zimia 4 xiliaria.to amaksi moy tou 1991. i asfalistiki tou allou den plirwnei logw palaiotitas den simferei na to ftiakseis ktl ktl,pame dikastikws.
To 2010 ginetai to dikastirio 6 mines meta pairnw apo tin asfalistiki tou 5600 me kati tokous kai malakies nomizw.
Ta simperasmata dika sou.
aa i alli etairia itan ethniki.kai o pragmatognwmon ipologize ti zimia girw sta 1500 pou itan fail dioti o tipos eixe skasei panw mou anamesa stin porta tou odigou kai tin pisw kai eixe ginei poutana to amaksi.

Είχες ατύχημα το 2005, έβαλες 4 χιλιάρικα από την τσέπη σου και 5 χρόνια μετά, τα πήρες πίσω (+1600). Και πιστεύεις ότι κέρδισες κιόλας. Δε θέλω να καταστρέψω τον κόσμο σου, αλλά μια ασφαλιστική κερδίζει ακόμα κι αν σου καθυστερήσει την αποζημίωση μία ημέρα παραπάνω. Αυτή είναι η δουλειά τους. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι 4 χιλιάρικα μετρητά ανά πάσα στιγμή στην τσέπη τους, ούτε την πολυτέλεια να μείνουν χωρίς μέσο. Ποντάρουν και εκεί.

Είχα δύο ΚΑΛΑ ατυχήματα (με μοτοσυκλέτα, φυσικά δεν έφταιγα) και πήρα 4200-4500 από το καθένα, 2 με 3 μήνες αργότερα. Και τις δύο φορές μου έκαναν τους δύσκολους ("τόσα δίνουμε, αν σου αρέσει") και τις δύο φορές τους έκανα τον πιο δύσκολο ("μπορούμε πάντα να το κυνηγήσουμε δικαστικώς, στην οποία περίπτωση θα κερδίσω ΚΑΙ θα σας πάρω τα 3πλάσια"). Τη μία πήρα ακριβώς όσα ζήτησα, την άλλη 300 ευρώ κάτω (μηχανάκι του 2004). Και τις δύο φορές, το μηχανάκι έγινε σαν καινούριο με λιγότερα από 2,000 (μαζί με το ΦΠΑ ;P). Μάλιστα τη δεύτερη φορά, το μηχανάκι ήταν ήδη γυμνό (όλα τα πλαστικά στο συνεργείο για επισκευή από προηγούμενη πτώση), ούτε καν κωλοφάναρο δεν είχε, αλλά δεν υπήρξαν φωτογραφίες επί τόπου (μόνο τροχαία), η άλλη (φυσικά) οδηγός έκανε θετική δήλωση και η πραγματογνωμοσύνη έγινε στο συνεργείο, όπου όλα τα πλαστικά πόζαραν σπασμένα στο πάτωμα. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι ποτέ.

Βέβαια, με το μηχανάκι, έχεις το χαρτί του τραυματισμού που μετράει ΠΟΛΥ.

BURNIN AMBITION
17-11-2011, 18:50
μην ειστε ολοι αφελεις.

με τη λογικη του φιλτατου μπλιτσερ (την οποια δε την κατακρινω), ολες οι αντιπροσωπειες ειναι εκτος του παιχνιδιου των τρακαρισματων. σωστα /σωστα. ελα ομως που δε τους συμφερει. οποτε προφανως και λαδωνουν τους πργματογνωμονες.
μολις με πηραν απο τη σιτροεν, τα οριστικα θα γινουν δευτερα, αλλα μου ειπαν 99% θα δεχθει ο πραγματογνωμονας. αρα λαδωθηκε.
εμενα δε με χαλαει καθολου
αλλα οι μααλακες πανε για μεγαλη καθυστερα. τους ζητησα αμαξι αντικαταστασης. για να δουμε

BLiTzER
17-11-2011, 21:57
μην ειστε ολοι αφελεις.

με τη λογικη του φιλτατου μπλιτσερ (την οποια δε την κατακρινω), ολες οι αντιπροσωπειες ειναι εκτος του παιχνιδιου των τρακαρισματων.

Μπα υπάρχουν πάντα αυτοί που ορκίζονται στο όνομα των αντιπροσωπειών. Κάνουν σέρβις ακόμα εκεί, μετά το πέρας της εγγύησης, δεν αγγίζουν το όχημά τους, αν δεν είναι μπροστά αρχιμηχανικός αντιπροσωπείας κτλ κτλ. Αυτοί είναι οι αφελείς ;)

Σου είπα πότε αξίζει η αντιπροσωπεία. Νέο όχημα/εγγύηση Ή υπαιτιότητα + μικτή ασφάλεια. Για οτιδήποτε άλλο, μακρυά.

Reject
19-11-2011, 00:39
πουτάνα κολώνα
Ο Μπέρνις ζεί ακόμα